Πώς αποφασίζεις αν πρέπει να μιλήσεις ή όχι; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 49
    Senior Member
    errie με το καλο να ξεμπερδεψεις σου ευχομαι απο αυτο

και μην ανησυχεις

δεν εχεις αναφερει σχεδον τιποτα ειλικρινα
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Quote Originally Posted by soft View Post
    Εrrie η συνδεση μου δυστυχως ,δεν μου επιτρεπει να μπω στο τσατ εδω και αρκετο καιρο
    Τέλοσπαντων, απλά ας σβήσει κάποιος τα μηνύματα που δεν έπρεπε να γραφτούν παρακαλώ, όλο και κάποιος υπεύθυνος θα υπάρχει...γίνεται; Μόνο αυτό πείτε μου γιατί τώρα έχω τρομάξει χειρότερα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by researcher View Post
    errie με το καλο να ξεμπερδεψεις σου ευχομαι απο αυτο
    και μην ανησυχεις
    δεν εχεις αναφερει σχεδον τιποτα ειλικρινα

Ευχαριστώ αλλά δεν θα ξεμπερδέψω...με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ξέρω ποιο θα είναι το τέλος...απλά δεν ακόμα ώρα μάλλον...

Senior Member
    ναι και γω αυτο πιστευω ,οτι δεν εγινε καποια αναφορα ,που μπορει να συσχετισει τα γεγονοτα

Και γω σου ευχομαι να παν ολα καλα ,και ψυχραιμια πανω απ ολα ,και οχι πανικος ,Και ναι για μενα μιλα στον ξαδερφο σου
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    αν ξέρατε ότι κάποιος δικός σας άνθρωπος είναι υποχρεωμένος να λείψει για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά κι ότι θα αντιμετωπίσει ζόρια κατά κάποιο τρόπο κι εσείς θέλατε να του πείτε κάτι σημαντικό για σας, να ζητήσετε την στήριξη του αλλά που ξέρετε ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτό που θα του πείτε θα τον ανησυχήσει και θα είναι ανήμπορος να κάνει το οτιδήποτε για να σας βοηθήσει από εκεί που βρίσκεται αν και θα είχε την πρόθεση να το κάνει (έτσι νομίζω δηλαδή), θα το λέγατε ή θα το κρατούσατε για τον εαυτό σας αφού ακόμα κι αν το πείτε το μόνο θετικό θα είναι ότι θα ξαλαφρώσετε που θα το βγάλετε από μέσα σας αλλά πρακτικά θα είναι δώρον άδωρον;
    Εrrie, υπάρχει κάτι πιο όμορφο από την ειλικρινή επικοινωνία;

πρέπει να βάζουμε πρώτα τον εαυτό μας ή αυτούς που αγαπάμε πολύ; Να σκεφτόμαστε ότι αν μιλήσουμε θα ξαλαφρώσουμε εμείς κι ας φορτώσουμε έτσι βάρος στον άλλον ή να μην μιλάμε ακριβώς για να μην το κάνουμε αυτό;
    Ένας που αγαπά τον εαυτό του και τον ικανοποιεί, τότε αγαπά και τους άλλους.

"η γυναίκα δεν προστατεύει κανέναν, αυτό είναι δουλειά του άντρα". Προσωπικά διαφωνώ, μια χαρά προστατεύει με τον τρόπο της αν χρειάζεται...εσείς; Για μένα τουλάχιστον, αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο δεν μιλάω, για να τον προστατέψω...
    Eίσαι σίγουρη ότι ως ενήλικος άνθρωπος (και όχι ως παιδί) έχει την ανάγκη προστασίας ;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    αμαν βρε σοφτ.....μας ελλειψες...:)
    χεχε !!!ευχαριστω ρε θεοφανια :)

αλλα τι αλλο μπορω να κανω ?

θα προσπαθησω παντως

φιλια !!!
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    ναι και γω αυτο πιστευω ,οτι δεν εγινε καποια αναφορα ,που μπορει να συσχετισει τα γεγονοτα
    Και γω σου ευχομαι να παν ολα καλα ,και ψυχραιμια πανω απ ολα ,και οχι πανικος ,Και ναι για μενα μιλα στον ξαδερφο σου
    Μακάρι! Σοφτ, σ' ευχαριστώ αλλά άσε, τις προάλλες πήγα στο γιατρό γιατί ζήτησε να με ξαναδεί αφού συνέχιζα να πονάω παρά τη θεραπεία, μου έκανε ξανά εξέταση και είπε ότι κάνει σπασμό το στομάχι μου από το άγχος οπότε καταλαβαίνεις σε τι πανικό είμαι...δεν ξέρω αν θα του μιλήσω, αυτή τη στιγμή έχω παγώσει, μόλις καταφέρω να ηρεμήσω λίγο θα σκεφτώ κι ίσως ξανάρθω πιο ήρεμη...

Senior Member
    Εσωτερική δύναμη, δεν ξέρω γιατί δεν δέχεται την απάντηση μου με παράθεση οπότε γράφω απλά κυρίως όσα είπα εγώ...

Εννοείς να του πω την αλήθεια ακόμα κι αν δεν είναι ευχάριστη, ακόμα κι αν τον αναστατώσει; Αυτό εννοείς με την "ειλικρινή επικοινωνία";

Ένας που αγαπά τον εαυτό του και τον ικανοποιεί, τότε αγαπά και τους άλλους.

Δεν το κατάλαβα αυτό...

Eίσαι σίγουρη ότι ως ενήλικος άνθρωπος (και όχι ως παιδί) έχει την ανάγκη προστασίας ;

Ως ένα σημείο...γενικά έχω την τάση να είμαι υπερπροστατευτική σαν άνθρωπος, ειδικά με τα παιδιά αλλά και με όσους αγαπάω ειδικά αν είναι μικρότεροι από μένα όπως εκείνος π.χ. οκ, ναι, είναι άντρας, αλλά δεν παύει να είναι ακόμα σχετικά μικρός, χωρίς να έχει ψηθεί ακόμα για τα καλά στη ζωή...και τώρα θα αντιμετωπίσει κάτι καινούριο κι εγώ δεν θέλω να του φορτώσω κι άλλα...και για να σου δώσω να καταλάβεις πως λειτουργώ τον "μάλωσα" γιατί αρχικά είχε δηλώσει ομάδα του στρατού που δεν ενέκρινα, ολόκληρη συζήτηση κάναμε σχετικά...κι οι άντρες λέγανε "είναι κύριος του εαυτού του και ξέρει κλπ". Στα λέω αυτά σαν παράδειγμα για την υπερπροστασία...

Senior Member
    Errie

Εγω θα μιλαγα Οχι για προστασια ,γιατι νομιζω οτι αλλοι ειναι αρμοδιοι γ αυτο Αλλα για καθαρα ψυχικη υποστηριξη,και νομιζω οτι μπορει να το κανει και απο κει Η τεχνολογια δεν μας λειπει ευτυχως .Υπαρχουν πολλοι τροποι επικοινωνιας .
    Και κατι αλλο που μου εκανε εντυπωση ,ειναι η σταση της ψυχολογου σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    Errie

Εγω θα μιλαγα Οχι για προστασια ,γιατι νομιζω οτι αλλοι ειναι αρμοδιοι γ αυτο Αλλα για καθαρα ψυχικη υποστηριξη,και νομιζω οτι μπορει να το κανει και απο κει Η τεχνολογια δεν μας λειπει ευτυχως .Υπαρχουν πολλοι τροποι επικοινωνιας .
    Και κατι αλλο που μου εκανε εντυπωση ,ειναι η σταση της ψυχολογου σου.
    Καταρχήν, μπορεί επιτέλους να μου πει κάποιος αν γίνεται να σβηστούν τα μηνύματα ώστε να ξέρω πόσα μπορώ να πω απόψε; Ας μου απαντήσει κάποιος γιατί έχει ήδη αρχίσει να πονάει το στομάχι μου επειδή δεν ξέρω και συνεχίζουμε να μιλάμε. Αν όχι, θα κλείσω γιατί έτσι και με πιάσει δεν θα κοιμηθώ όλη νύχτα...
    Δεν μιλάω για άλλους λόγους που δεν έχουν να κάνουν μ' εμένα. Αν τα μηνύματα μπορούν να σβηστούν αφού τελειώσουμε ίσως σου εξηγήσω αλλιώς όταν μπορέσουμε να μιλήσουμε κατ΄ιδίαν...

Senior Member
    ναι μπορουνε να σβηστουν αν θεωρεις οτι απειλησε τοσο αμεσα απο αυτα Αν στειλεις ενα μνμ στο Νικο
    Αλλα δεν ξερω ποσο χρονο θα παρει αυτο .
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    ναι μπορουνε να σβηστουν αν θεωρεις οτι απειλησε τοσο αμεσα απο αυτα Αν στειλεις ενα μνμ στο Νικο
    Αλλα δεν ξερω ποσο χρονο θα παρει αυτο .
    Οκ, αν μπορείς στείλε μου μήνυμα σε ποιον πρέπει να στείλω, δουλεύουν τα πμ; Και μετά θα δω κι εγώ τι να πω άλλο για σήμερα από εδώ και πέρα...υπολειτουργώ λίγο τώρα...σόρρυ...

Senior Member
    Errie,

Εννοώ ότι όταν αγαπάμε τον εαυτό μας (δλδ ακολουθουμε τα συναισθηματα μας) νιωθουμε καλυτερα και ετσι εκπεμπουμε και προς τους αλλους αυτο το 'καλυτερα'.

Στο διλήμμα 'να το πω ή να μην το πω' , παντα ψηφιζω το πρωτο. Ωστοσο το ιδανικο θα ηταν να καταλαβαιναμε την αναγκη που μας ωθει να λεμε και να κανουμε καποια πραγματα (αυτογνωσια).

Ειδικα εδω, η αναγκη υπερπροστασιας κατα τη γνωμη μου ειναι στν ουσια η αναγκη μας να λαβουμε υπερπροστασια (ετσι οπως φερομαστε να μας φερθουν) που δεν ειναι τιποτα αλλο απο το φοβο μοναξιας και την αισθηση οτι μονοι δεν μπορουμε να προχωρησουμε (φοβος αποτυχιας). Μια αλλη αιτια θα μπορουσε να ειναι και η αντιγραφη συμπεριφορων που υπαρχουν στην οικγοενεια ή στο αμεσο περιβαλλον γυρω μας (μητερα - πατερας , σχεση μανας-παιδιου ) κτλ

Senior Member
    Quote Originally Posted by esoteriki_dynami View Post
    Errie,

Εννοώ ότι όταν αγαπάμε τον εαυτό μας (δλδ ακολουθουμε τα συναισθηματα μας) νιωθουμε καλυτερα και ετσι εκπεμπουμε και προς τους αλλους αυτο το 'καλυτερα'.

Στο διλήμμα 'να το πω ή να μην το πω' , παντα ψηφιζω το πρωτο. Ωστοσο το ιδανικο θα ηταν να καταλαβαιναμε την αναγκη που μας ωθει να λεμε και να κανουμε καποια πραγματα (αυτογνωσια).

Ειδικα εδω, η αναγκη υπερπροστασιας κατα τη γνωμη μου ειναι στν ουσια η αναγκη μας να λαβουμε υπερπροστασια (ετσι οπως φερομαστε να μας φερθουν) που δεν ειναι τιποτα αλλο απο το φοβο μοναξιας και την αισθηση οτι μονοι δεν μπορουμε να προχωρησουμε (φοβος αποτυχιας). Μια αλλη αιτια θα μπορουσε να ειναι και η αντιγραφη συμπεριφορων που υπαρχουν στην οικγοενεια ή στο αμεσο περιβαλλον γυρω μας (μητερα - πατερας , σχεση μανας-παιδιου ) κτλ
    Σ' αυτό το κομμάτι έπεσες μέσα, αυτό θα έλεγα ότι η ανάγκη που με κάνει να θέλω να μιλήσω είναι η ανάγκη να ζητήσω προστασία απ' αυτόν τον άνθρωπο...αλλά ισχύει ότι το έχω κι εγώ αυτό σαν ένστικτο προς όσους αγαπάω κι αυτό με μπερδεύει, είναι αντιφατικό...πώς γίνεται να θέλω να ζητήσω προστασία από άτομα που θέλω να προστατέψω;;;
    Επίσης ναι, όντως νιώθω ότι δεν μπορώ να προχωρήσω μόνη μου στη ζωή (δεν φοβάμαι όμως μην αποτύχω σε κάτι, το να μείνω μόνη μου φοβάμαι) και ναι, η μοναξιά είναι από τους χειρότερους φόβους μου...
    Επίσης, η μητέρα μου ήταν πάντα υπερπροστατευτική και πιστεύω ότι δεν με άφησε ν' αναπτυχθώ και να μάθω να στέκομαι στα πόδια μου και δυστυχώς το έχω πάρει κι εγώ αυτό... :(

Senior Member
    Errie, υπάρχουν υπαρκτοί λόγοι για το φόβο της επικοινωνίας σου εδώ? Έχεις γνώση πως κάποιος θα μπορούσε να ξέρει τι λες σε αγνώστους σου σε ένα φόρουμ? Το ξέρει κανένας πως γράφεις εδώ δλδ?
    Αν ναι, τότε επικοινώνησε μέσω u2u. Εφόσον κάτι εσύ το βιώνεις ως απειλή, για σένα είναι πραγματική, αυτή κι ο φόβος που φέρει. Αλλά δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να σε προστατέψει κάποιος που θα απουσιάζει, ίσως να είναι δηλαδή μόνο η ανάγκη γνωστοποίησης της απειλής που βιώνεις, και όχι τόσο πρακτική η στροφή σου προς τον συγγενή σου. Να σε ανακουφίσει ότι κάπου το λες, να μην έχει όμως πρακτικό αντίκρισμα. Αν θέλεις κι εσύ, μπορείς να γράψεις με μήνυμα τι βιώνεις ως απειλή και από ποιο άτομο. Πάντως κι εμένα μου έκανε εντύπωση η στάση του ειδικού, μοιρολατρεία συστήνει? Κάτι έχασα.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast