Results 1 to 15 of 102
-
01-02-2011, 04:01 #1
Περι λογοκρισιας, καταπιεσης της εκφρασης και γενικοτερα
αυτο το θεμα επρεπε να το ειχα ξεκινησει τοτε με τις μαλακιες της Remedy και των υπολοιπων που καναν πανικο λογο των οσων ειπωθηκαν οταν λεγαμε για serial killers και βασανισμους, αλλα το ξεκιναω τωρα γιατι βλεπω οτι η χρηση του report γινεται ξανα για πλακα. ειναι λες και θελουμε να κλεισουμε το στομα αυτου που μας λεει κατι, που οσο κι αν ειναι ασχημο, παραμενει η αποψη του, η δικια του αληθεια! καλως ή κακως, και σε αυτο το φορουμ τελικα δε μπορεις να εκφραστεις οπως θελεις, και ειναι σαν να κρυβομαστε παλι πισω απ'το δαχτυλο μας, η ευκολη λυση. δυστυχως η λογοκρισια υπαρχει παντου, και περισσοτερο εξω που μπορεις να μπλεξεις πολυ πολυ χειροτερα!
οπως εχω ξαναπει, αυτο εμενα προσωπικα μου μοιαζει τελειως υποκριτικο κι αηδιαστικο απο πλευρας της κοινωνιας, γιαυτο προσπαθω να ειμαι "εκτος" τις περισσοτερες φορες, και να αποφευγω ατομα και καταστασεις που δε ξερω και δεν εχω σιγουρες. ο λογος που το κανω ειναι επειδη νιωθω οτι ΔΕΝ μπορω να εκφραστω οπως θελω, ειναι λες και χρειαζεται να σκεφτω το καθετι δευτερη και τριτη φορα πριν το πω, ετσι ωστε να μη προσβαλω ή τρομαξω ατομα! συνηθιζω βλεπετε να βριζω πολυ αισχρα, και να μιλαω καπως ωμα. δε το κανω επιτηδες παντα, ετσι μου βγαινει.
ειδικα ομως με τις κοπελες υπαρχει προβλημα, γιατι δε ξερεις τι θελει και η καθεμια. με ορισμενες μπορω να μιλησω πολυ ανετα, αυθορμητα και ειλικρινα, ειμαι 100% ο εαυτος μου. ειναι αυτες που συμπαθω περισσοτερο και τελικα τα βρισκουμε συχνα και τις εμπιστευομαι. με αλλες ομως, ακομα και η λεξη μαλακας μπορει να τις κανει να νιωσουν ασχημα, ε κι εκει νιωθω οτι δε κολλαω και ισως μου βγαινει κατι το απαθεστατο κι αδιαφορο, χαμηλων τονων για να μη με παρεξηγησουν. ολες θελουν το παραμυθι τους, αλλα στις περισσοτερες πρεπει να πεις αυτο που θελεις πιο χαριτωμενα κι αθωα απ'οτι πραγματικα ειναι, να βρεις εναν εναλλακτικο τροπο να τους το φερεις.
το ιδιο απαθεστατο μου βγαινει και σε μεροι οπου δε μπορω να ειμαι ο εαυτος μου, πχ γραφειο, αστυνομια, δικαστηριο ή καταστασεις που υπαρχουν μεγαλυτεροι και πιο σοβαροι απο μενα. ακομα και ενα κωλοχαρτο να πας να βγαλεις ή για λεφτα στη τραπεζα, και να χρειαστει να περιμενεις στην ουρα, παλι μπορει να σε πιασουν τα νευρα σου, να νιωθεις πως θελεις να ουρλιαξεις και να τους πλακωσεις ολους στο ξυλο, αλλα δυστυχως δε μπορεις να το κανεις γιατι θα σε κλεισουν μεσα...
εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι η κοινωνια η ιδια μας αναγκαζει να μην ειμαστε ο εαυτος μας, και να πλαθουμε μια αλλη ψευτικη καθως πρεπει εικονα, και τελικα να ζουμε καταπιεσμενοι. ειναι αυτο που ελεγα και στο αλλο τοπικ της μορφωσης, οτι αν δε κανεις τον μαλακα, δε προκειται να πας μπροστα! μηπως αν σταματουσε καπου ολο αυτο θα μας εκανε καλυτερα ψυχολογικα ? πιστευω οτι εφοσον τα παντα εχουν καταντησει περιπλοκα και δυσκολα, και με τη καταθλιψη να αποτελει την αρρωστια της εποχης μας, αυτο θα ηταν η λυση. τουλαχιστον σταματηστε να κανετε τους μαλακες κι εδω μεσα, δεν ωφελει η τοση πολυ λογοκρισια...
- 01-02-2011, 10:34 #2
Δε μου λες για νά΄χουμε καλό ρώτημα, αν εγώ διατηρώ μία εξιδανικευμένη εικόνα για τους αυτόχειρες, μπορώ να ανοίξω θέμα "Ιδανικοί αυτόχειρες" σε τούτο δω το φόρουμ για να εκφράσω τις δικές μου φιλοσοφικές/αισθητικές/παπαρικές αναζητήσεις, τη στιγμή που γνωρίζω πως κάποιοι μπορεί να βρίσκονται στην κόψη? ΟΧΙ. Τι με σταματάει? Λες να το κάνει ο NikosD ή η CeliaM? Λες να το κάνεις εσύ ή ο άλλος? Με σταματάω εγώ, γιατί έχω κρίση να δω τι συνέπειες έχει η καύλα μου στους άλλους. Αν δεν μπορείς να κοντρολάρεις τη δική σου καύλα θα στην κοντρολάρουνε οι άλλοι, που έχουνε το μέτρο το οποίο δε μοιράζεσαι. Το μέτρο αυτό δε δείχνει παρά ότι το εσωτερικό τους ραντάρ εξετάζει τα κίνητρα, τις συνέπειες, τις πιθανότητες βλάβης και η ζυγαριά γέρνει προς το γενικότερο καλό και όχι προς την εξυπηρέτηση της καύλας τους, που δε γνωρίζει κόστος.
Όσο για το ότι δεν μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα, εσύ το αισθάνεσαι έτσι, εγώ πάλι νιώθω πως μπορώ μια χαρά. Αν λοιπόν δεν μπορείς ούτε εδώ να εκφραστείς όπως το θες, μπορείς να αναζητήσεις άλλον χώρο, και να μην προσπαθείς μάταια να κάνεις τον χώρο να μοιραστεί τη σκλαβιά του αυτοπεριορισμού που αισθάνεσαι να σε κατατρέχει. Κατατρέχει εσένα κι όχι τον χώρο.
Το "μεγαλύτεροι και σοβαροί" που περιγράφεις να το ψάξεις, γιατί ένα παιδί μόνο αισθάνεται έτσι απέναντι σε πρόσωπα που έχουν εξουσία. Δε θεωρώ ούτε μεγάλους ούτε σοβαρούς κάποιους επειδή κουβαλάνε σύμβολα.
Όσο για τα παιχνίδια των ρόλων στην κοινωνία, αυτά υπάρχουν και δεν είναι απαραίτητο να σε ξεκόβουν οριστικά απ' αυτήν, γιατί μπορείς να αναζητήσεις τις νησίδες ελευθερίας σου και να μένεις αυτόνομος και ταυτόχρονα κομμάτι της. Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι δεν μπορείς να απαλλαγείς από την κοινωνία, γιατι ζεις μέσα της και συ. Νιώθεις υποχείριό της, λες και η κοινωνία είναι ένα sui generis φαινόμενο, που δεν έχεις κανέναν τρόπο να επιδράσεις πάνω της, παρά επιδρά μόνο αυτή μονομερώς πάνω σου. Στην πραγματικότητα μπορούμε να νιώθουμε ελεύθεροι και με εναλλακτικούς τρόπους, πχ όταν τα εξωτερικά δεσμά δεν τα εσωτερικεύουμε. Έχεις εσωτερικεύσει την καταπίεση."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
01-02-2011, 10:41 #3
Η αλήθεια είναι πως το φόρουμ φημίζεται για την δικτατορική του χροιά, καθώς κάτι άτιμα μέλη τύπου ρεμεντι φρικιάζουν με τα πιο φυσιολογικά πράγματα του κόσμου τύπου:" τ' ονειρο μου είναι να βγω στο δρόμο και να σκοτώσω όποιον βρεθεί μπροστά μου, τι σας νοιάζει ρε παπαρες κομπλεξικοί και με καρφώνετε?".
ΚΕΝΟ...εγώ μαζί σου είμαι, επαναστάτησε αγόρι μου να δούμε άσπρη μέρα εδώ μέσα :ρ
01-02-2011, 14:08 #4
βασικα Θεοφανία αυτο το θεμα δεν το εκανα καθολου για τη Remedy και το φορουμ μονο (δεν εχω προβλημα πλεον μαζι της, αρκει να μη μου το παιζει σιγανοπαπαδια και μιγιαγγιχτη), γιατι εγραψα και δικα μου προσωπικα που συμβαινουν εξω ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. απλα το εναυσμα μου δωθηκε απο δω, γιατι βλεπω οτι εχει παραγινει το θεμα, και τελευταια κανουμε χρηση report οποτε μας συμφερει...
απο κει και περα εσενα RainAndWind, ο τροπος που γραφεις φαινεται ανετος, και συχνα βλεπω οτι χρησιμοποιεις και λεξεις οι οποιες θα μετρουσαν κανονικα ως βρισιδια. παρολαυτα κανεις δε σοκαρεται ισως επειδη σε συμπαθουν ή γραφεις σωστα πραγματα, δε ξερω. αν ελεγα εγω παντως για τη καυλα μου κι οτι αλλο, με το τροπο που το κανω ισως μου ξαναδιναν παρατηρηση! τεσπα απαντω αναλυτικα σε οσα εγραψες...
θα επρεπε να μπορουσες να το κανεις, αφου σε ενα φορουμ που αφορα τη ψυχολογια, υποτιθεται λεμε οτι μας επηρεαζει ψυχολογικα. και ειδικα οταν υπαρχουν και αρρωστα ατομα, που ΔΕΝ μπορουν να σκεφτουν λογικα για να κατσουν να το επεξεργαστουν το θεμα οπως κανεις εσυ που εχεις το μετρο που λες, τοτε ειναι φυσιολογικο το να λενε και ορισμενα τελειως οτι να'ναι πραγματα που ξεπερνουν καποια ορια. δε λεω να βριζουν, αλλα το να πεις πχ "εχω αυτη την ασχημη σκεψη" ή οτι αλλο, δε νομιζω πως ειναι τοσο κακο. αμα απο τη σκεψη περασεις στη πραξη, τοτε ναι αυτο ειναι κακο. αυτο με τη κριση και το μετρο ειναι κατι που μας το εχουν ορισει οι πολλοι, απλα επειδη ετσι τους συμφερει και πρεπει να παριστανουμε τα προβατακια. στο κεφαλι μας μεσα ομως, επικρατει σιγουρα μια σκεψη, η οποια δεν ειναι παντα τοσο αθωα.
ναι μονο που οπως εγραψα η λογοκρισια υπαρχει παντου, οχι μονο μεσα στο μυαλο μου. μαλλον δυσκολευομαι και παω απ'το ενα ακρο στο αλλο. ή θα ειμαι οπως ειμαι, ή δε θα ειμαι οπως ειμαι και θα νιωθω σαν να υποκρινομαι, απλα για να συνεχισω να υπαρχω μεσα στη κοινωνια. να αναζητησω αλλο διαδικτυακο χωρο το βρισκω χασιμο χρονου, ολα τα φορουμς εχουν τους κανονες τους, κι εγω εδω βρισκομαι απλα για να μοιραστω καποιους προβληματισμους και σκεψεις μου, οχι για να βριστω ή να τσακωθω (οσο κι αν το συνηθιζω). να αλλαξω περιβαλλον τωρα ναι το εχω σκεφτει, και ειχα κανει και θεμα παλιοτερα αν θυμασαι οτι θελω να φυγω, αλλα δυστυχως δεν ειναι τοσο ευκολο να ξεκουμπιστεις απ'τη χωρα τουτη.
ισως να ειμαι ενα παιδι λοιπον ακομα, εγω ομως οταν εχω ατομα απεναντι μου που ειτε ειναι μεγαλυτεροι σε ηλικια, ειτε φαινονται οτι εχουν τον πληρη ελεγχο και μπορουν να κανουν κυριολεκτικα οτι θελουν (και δεν ειναι απλα κουβαλανε συμβολα), ε συγνωμη δε μπορω να ειμαι ο εαυτος μου. και μη πεις οτι δεν ισχυει το οτι μπορουν να κανουν οτι θελουν, γιατι τοσα περιστατικα εχουν συμβει απο μπατσους που σπασαν στο ξυλο αθωα ατομα χωρις λογο κι αφορμη. οταν η κοινωνια τους δινει το δικαιωμα να σε κανουν οτι θελουν με τα κωλοσυμβολα που κουβαλανε, ναι θα νιωσεις καπως απεναντι τους, και ειναι φυσιολογικο και το οποιο μισος.
φυσικα κι εχω εσωτερικευσει καταπιεση, γιατι αυτο εχω δεχτει περισσοτερο! ειναι κανεις που να μην εχει δεχτει καταπιεση και να θελει να πηγαινει σχολειο, στρατο ή αργοτερα στη κωλοδουλεια του ? να θελει να κανει αυτα που κανει γενικοτερα κατα τη διαρκεια της ζωης του ? και ναι ετσι βλεπω τη κοινωνια, γιαυτο προσπαθω να ειμαι απομακρος. δε νιωθω οτι μου προσφερει κατι, δε το κανουν ουτε καν οι ανθρωποι που ξεχωριζω και καθομαι εγω να ασχοληθω! οποτε οταν δε νιωθεις οτι παιρνεις κατι, ειναι σαν να σου φαινεται κι αχρηστο και να θελεις να το ξεφορτωθεις. ετσι κι εγω προσπαθω να ξεφορτωθω τη κοινωνια, γιατι δεν ειμαι μελος της, οσο κι αν ζω μεσα της. τουλαχιστον μεσα σ'αυτη τη κοινωνια που λογοκρινει τα παντα και δε μπορεις να εκφραστεις οπως θελεις, οχι δε θελω να ειμαι μελος.Last edited by deleted-member30-03; 01-02-2011 at 14:54.
01-02-2011, 15:06 #5
Εμένα μου φαίνεται ζήτημα ορίων ο όλος προβληματισμός σου. Από τη μια πλευρά δε θέλεις να καταπιέζεσαι, από την άλλη πλευρά δε θέλεις να σου απαγορεύουν να καταπιέζεις.
κι από την άλλη.. :
Δηλαδή κατά τη γνώμη σου θα πρέπει όλος ο κόσμος να συμμορφωθεί με τα δικά σου όρια;
Βρίσιμο, οκ.
Ξυλοδαρμός, οκ.
Ουρλιάζω όταν έχω νεύρα, οκ. (φαντάζομαι όμως ότι δε θα ανεχόσουν να το κάνει κάποιος άλλος σε ΄σενα, σωστά
Σχολείο, όχι οκ.
Στρατός, όχι οκ.
ΔΟυλειά, όχι οκ.
Συμφωνώ, με έναν μόνο προβληματισμό: Είμαστε πολλοί κ αρκετά διαφορετικοί για τέτοιες λίστες..
01-02-2011, 15:28 #6
μα ειναι θεμα δρασης αντιδρασης ολα! οταν σε καταπιεζουν επειδη η κοινωνια εχει ορισει καποια πραγματα που ΠΡΕΠΕΙ να υπακουσεις και να κανεις, τοτε ναι ειναι λογικο μετα κι εσυ να θελεις να αντιδρασεις, και να καταπιεσεις με τη σειρα σου. οπως μας μαθαν κανουμε παντα.
δεν ειπα ο κοσμος να συμμορφωθει με τα δικα μου ορια, δεν ειμαι αυτος που θα ορισει τι ειναι σωστο και τι λαθος. ειμαι σιγουρα λαθος! απλα προσπαθω να δειξω οτι και η υπερβολικη καταπιεση κι αυτο που ζουμε τωρα, ΔΕΝ ειναι σωστο, κι οδηγει σ'αυτο που ειμαι/ειμαστε. αν ηταν σωστο, δεν θα ειχαμε τοσοι πολλοι καταθλιψη, θα νιωθαμε πιο ελευθεροι, και ισως τοτε δε θα υπηρχαν τοσα ασχημα στο κοσμο, γιατι κι αυτα απ'τη καταπιεση συμβαινουν.
σιγουρα δε γινεται απ'το ενα ακρο να παμε στο αλλο. αλλα καπου στη μεση πρεπει να φτιαξουν τα πραγματα, να γινουν πιο ανθρωπινα. τουλαχιστον για μενα ισχυει αυτο, δε μπορω να νιωσω ανθρωπος στη κοινωνια τουτη. κι οσο παραμενω μονος, γινομαι ακομα χειροτερα...
και μη κολλατε σ'αυτα τα τυχαια παραδειγματα που γραψα. περα απ'το θεμα των βρισιων και των ασχημων λεξεων που οκ ειναι θεμα συνηθειας, δεν χρησιμοποιω βια για πλακα. ουτε ειμαι αυτος που φημωνει ατομα ακομα και σε φορουμς για να μην ακουστουν "παραλογες" αποψεις ή πραγματα που δε μας συμφερουν. τα υπολοιπα εκτος του στρατου του οποιου προσωπικα βρισκω χασιμο χρονου, θα επρεπε να υπαρχουν ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ομως, κι οχι να αναγκαζεσαι να δουλευεις πχ σε ασχημο περιβαλλον απλα για να βγαλεις πεντακοσα ευρω τα οποια δε σε φτανουν καν να ζησεις μονος...
01-02-2011, 16:44 #7
κενό, κατάλαβα αν κάνουμε συνάντηση μόνο εξάρχεια μας παίρνει...
οκ θα κάνουμε κ διαγωνισμό της καλύτερης βρισιάς!
κ σε πειράζω, ναι?
κοίτα, δν μποορείς να αδιαφορήσεις για τον κόσμο?
το βλέπω κ εγώ καθημερινά.
για να σου μιλήσουν ανθρώπινα πρέπει να εμφανιστείς με ταγέρ.
αν εμφανιστείς με καμιά φόρμα θα σε κοιτάξουν κ στραβά!
σκασίλα μου μεγάλη ηλίθια κ ηλίθιε...
εγώ τη δουλειά μου να κάνω κ έφυγα.
μείνε σε αυτό!
εγώ δουλεύω σε γραφείο. αυτό που θέλω από τον άλλο είναι να είναι ευγενικός.
από 'κει κ πέρα ας έρθει κ με τσαρούχια!
δν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο.
στήν υπηρεσία που εργάζομαι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.
έχεις γράψει κ τόσα πολλά που δν μπορώ να σου απαντήσω κ σε όλα.http://www.mazi.org.gr/
01-02-2011, 17:05 #8
να κανουμε συναντηση, αλλα οχι στα εξαρχεια. δε συχναζω εκει και γενικα αποφευγω το κεντρο. μαλλον με εχετε παρεξηγησει, προτιμω μεροι με λιγοτερο κοσμο και πιο ησυχα, οταν υπαρχουν πολλοι ανθρωποι τριγυρω ειναι λες και χανομαι στο πληθος και μου βγαινει αυτο το απαθεστατο που γραψα επανω, γιατι απλα νιωθω αλλος ενας απ'αυτους, κι εσωτερικα τουλαχιστον δεν ειμαι!
με φορμες δε κυκλοφοραω εξω, μονο σπιτι μου. κι οχι δεν γινεται να αδιαφορησεις για το κοσμο... οταν ο αλλος σου φερετε λες και εισαι σκουπιδι ή υπηρετης του ή ξερω γω τι, τοτε θελεις να του κανεις το κρανιο δισκοποτηρο!!!!!
δε μπορεις να πεις παω να κανω τη δουλεια μου και τελος, στη κοινωνια αυτη βρισκεσαι μαζι με τους αλλους, αναγκαστικα θα τους μιλησεις και πρεπει να τους ανεχτεις, οπως και πρεπει να σε ανεχτουν. ε το τελευταιο δε νιωθω να συμβαινει ποτε, γιαυτο παραμενω και μονος μου τελικα. οποτε ποιος ο λογος να ανεχτω κι εγω τους αλλους ? στο διαολο να πανε να ψοφησουν ολοι τους, μη γραψω κατι χειροτερο. δε θελω καν να βλεπω τα μουτρα τους και να μοιραστω τη ζωη μαζι τους!
01-02-2011, 17:58 #9
Πολυ ενδιαφερον θεμα.
Η κοινωνια μας εχει διαμορφωθει κατω απο συγκεκριμενα προτυπα, τα οποια οπως και να 'χει ειναι δεδομενο οτι δε μπορουν να ταιριαζουν σε ολους. Σε καποιους ταιριαζουν, σε καποιους δεν ταιριαζουν αλλα μπορουν και προσαρμοζονται, σε αλλους δεν ταιριαζουν και παλευουν να προσαρμοστουν, σε αλλους δεν ταιριαζουν και μενουν εντελως στο περιθωριο. Καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος, αλλα δεν υπαρχει κοινωνια της διαφορετικοτητας γιατι κοινωνια θεωρειται το συνολο των ανθρωπων.
Ο ιδιος ανθρωπος που μπορει να ντυθει επισημα και να παει στην τραπεζα, αν πηγαινε με μερικα σκουλαρικια και τατουαζ θα τον κοιταζαν με μισο ματι. Δυστυχως εδω στην Ελλαδα περα απο το οτι εχουν σε μεγαλη υποληψη το να εχει κανεις πτυχια, λεφτα , ωραια εμφανιση, ακομα ειναι σε σταδιο που δε δεχονται καν το απλα διαφορετικο.
Λογοκρισια υπαρχει παντου εκει εξω, ετσι θα υπαρχει και εδω μεσα αφου ανθρωποι απο κει εξω ερχονται και γραφουν. Θα παω το θεμα λιγο παραπερα, λεγοντας οτι κατα περιοδους εχει τυχει να διαβασω θεματα στο φορουμ που δεν ηταν επικαιρα, βρισκω περιττο το να πω ποσο εκνευριστηκα με απαντησεις ορισμενων.
Κατανοω τη διαφορετικοτητα στον τροπο αντιμετωπισης του εκαστοτε θεματος απο το οποιοδηποτε μελος, οχι ομως οταν αυτη θιγει εστω και εμμεσα τον αλλον που εκθετει το προβλημα/σκεψη/αποψη , ενας λογος παραπανω οταν αυτος ο αλλος ειναι ανηλικος. Το καθε ατομο που μπαινει και γραφει για καποιο θεμα, μπορει να ειναι παρα πολυ ευαλωτο εκεινη τη στιγμη, ακομα κι αν δε μπει σε αντιπαραθεση με κατι που μπορει να ακουσει, ωστοσο αυτο δε σημαινει οτι τα ορια μετακινουνται, μερικα πραγματα ειναι κοινη λογικη. Βεβαια δεν ειδα καποια παρεμβαση για εκεινα τα θεματα, οχι πως αν υπηρχε φυσικα θα επρεπε να τη μαθουμε και ολοι.
Ο γραπτος λογος παντα ειχε και εχει μεγαλυτερη βαρυτητα απο τον προφορικο. Το ιδιο πραγμα που μπορεις να πεις εσυ ή ο οποιοσδηποτε πανω σε μια κουβεντα δε θα εχει αντικτυπο τοσο οσο θα ειχε αν το εγραφες σε ενα φορουμ. Ακομα κι αν ειναι μια σκεψη που μπορει να την εχουν κανει ενα σωρο αλλοι ανθρωποι , αλλη βαρυτητα εχει να το γραψεις, εσυ που το γραφεις θα κατηγορηθεις κι οχι αυτος που το σκεφτηκε ΚΕΝΟ, αυτη ειναι η αληθεια.
Αυτος ηταν υποθετω και ο λογος που σβηστηκε το θεμα με τους serial killers, δεν το εσβησαν επειδη ειχε τετοιο περιεχομενο σαν θεμα αλλα επειδη γραφτηκε κατι το οποιο καποιος ευκολα το επαιρνε και το αντιλαμβανοταν σαν απειλη. Ασχετα απο το αν εσυ ή ο οποιοσδηποτε κανει πλακα γραφοντας κατι, το φορουμ εχει καποιους υπευθυνους οι οποιοι φερουν μια καποια ευθυνη για μερικα πραγματα, το που ξεκιναει και που τελειωνει αυτη η ευθυνη οπως και το ποιους και ποσο τους αγγιζει αυτο δεν το γνωριζω , απλες υποθεσεις κανω. Αν ο λογος που σβηστηκε ηταν το αρχικο περιεχομενο του, τοτε διαφωνω με την κινηση, αλλα δε νομιζω να ειναι ετσι.Last edited by rock; 01-02-2011 at 18:45.
01-02-2011, 18:02 #10
Εγώ πάλι πιστεύω ότι φόρουμ σαν κι αυτά εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς, ανάλογα με διάφορους ανθρώπους.
Π.χ. κάτι τελειωμένοι που δεν μπορούν να κάνουν και πολλά στον έξω κόσμο έρχονται εδωπέρα και εξειδανικεύουν τις ζωούλες τους παίζοντας το ασυμβίβαστοι, μάγκες ή ο,τιδήποτε άλλο. Αυτούς μπορούς να τους γράψεις στ' αρχίδια σου. Εκμεταλλεύονται απλώς το ότι δεν σε έχουν μπροστά τους.
Άλλοι όντως είναι κάτι σαν απόστρατοι της ζωής αλλά με μία ρομαντική διάθεση, ελάτε να κάνουμε όλοι παρτούζες γιατί η κακή κοινωνία δεν μας το επιτρέπει, στυλ - το γράφει και το εγχειρίδιο.
Άλλοι ίσως για ένα λυρισμό που τους διαφεύγει επί του παρόντος στη ζωή τους.
Ο καθένας για ό,τι τον ευχαριστεί, Δυστυχώς την ελευθερία του άλλου δεν μπορείς να την προστατεύσεις όπως αν είχες τον άλλο ενώπιον σου.
01-02-2011, 18:41 #11
rock οπως παντα εντος θεματος! δεν απανταω επειδη διαφωνω με οσα εγραψες, περισσοτερο το κανω για να προσθεσω καποια πραματα που θελω.
ακριβως γιαυτο το πραμα που περιγραφεις μισω τοσο αυτη τη χωρα! βεβαια ορισμενοι σαν την RainAndWind επανω βλεπεις λενε οτι δε φταιει ο χωρος κι ο τοπος, αλλα εγω εχω το προβλημα. που κι εγω να το εχω, σιγουρα δεν γεννηθηκα μ'αυτο, μου προκληθηκε απ'τη κοινωνια, αρα δεν ισχυουν τα οσα λεει.
το αν ειναι ανηλικος ή οχι καποιος και μπαινει εδω, ειναι καθαρα φταιξιμο των γονιων του, οχι δικο μας. απο κει και περα, ακριβως επειδη οταν μπαινει καποιος εδω μεσα, μπορει να ειναι με ψυχολογια 0, η οποια στους αλλους μπορει να μοιαζει καπως, αλλα για κεινον που το ζει ειναι η πραγματικοτητα, γιαυτο θα πρεπε να υπαρχει λιγοτερη λογοκρισια και περισσοτερη κατανοηση και φυσικα ελευθερια, ωστε να μπορει να εκφραστει οπως θελει. εαν για παραδειγμα εγω εχω μια ασχημη σκεψη, γιατι να μην την εκφρασω να μου πουν και αλλα ατομα απο που μπορει να προερχεται, που οδηγει, τι πρεπει να κανω κλπ ? οσον αφορα το αν θιγει, δε νομιζω και τοτε που γινοταν ο πανικος να εθιξα ποτε κανεναν προσωπικα. αντιθετως με εχουν θιξει στο παρελθον, και σαν μισογυνη, και οτι φτιαχνω διπλους λογαριασμους, και με τις καταγγελιες στη safeline και τη διωξη, και με διαφορα αλλα...
αυτο με τον γραπτο λογο ποτε δε το καταλαβα γιατι συμβαινει. ισως επειδη οσα γραφουμε μενουν, και μπορουν να αποδειχτουν αν πχ συμβει κατι και σε καλεσουν σε δικαστηριο ? ενω ο προφορικος λογος (που ειναι και χειροτερος) ειναι απλα αερας, λες κατι και την επομενη στιγμη ξεχνιεται, ενω μπορει να μην το ακουσαν καν αυτοι που το ειπες. ομως ουσιαστικα και τα δυο την ιδια βαρυτητα θα πρεπε να εχουν.
ναι μονο που υπαρχει μια διαφορα στο να μη μπορεις να κανεις κατι, απο το να μη σε εκφραζει και να μη νιωθεις για να το κανεις. εμενα πχ δε με εκφραζει η κοινωνια εδω στην Ελλαδα, γιαυτο δε νιωθω να κανω και πολλα, και η ζωη μου ειναι σκατα. εξειδανικευση ζωης μεσω πισιου μου φαινεται καπως αχρηστη και χασιμο χρονου, ειναι σαν να λεω οτι ζω τη τελεια ζωη εδω, περναω γαματα, κι οχι δεν εχω προβλημα εξω, λες και ζω σε εναν ονειροκοσμο παλι. ποιος ο λογος να το κανει ενα ατομο αυτο ? εγω απλα αυτο που λεω ειναι οτι εκει εξω δε μπορω να εκφραστω οπως σκεφτομαι, επειδη η κοινωνια ειναι ετσι φτιαγμενη που δε σε αφηνει να το κανεις. φυσικα και τα οσα συμβαινουν δε με εκφραζουν. κι οχι μονο εγω αλλα ο καθενας πλεον, πρεπει να εχει εναν καθως πρεπει εαυτο, γιαυτο η ζωη μας καταντα ανυποφορη! οι παρτουζες που κολλανε δε καταλαβα, αλλα οκ μαλλον σαν κακο παραδειγμα τις ανεφερες...
02-02-2011, 01:37 #12
νομιζω εχεις ενα μπερδεμα μεσα σου , που φαινεται απο τα αντιφατικα πραγματα που υποστηριζεις σε μερικα απο τα παραπανω μηνυματα.
στην αρχη μας λες οτι δεν μπορεις να εκφραστεις στον εξω κοσμο οπως θελεις γιατι αν το κανεις θα βρεις μπροστα σου τους νομους , την αστυνομια η δεν ξερω κι εγω ποιον αλλον, και στην συνεχεια μας λες οτι επειδη νοιωθεις να σε κριτικαρουν η να σε περιοριζουν η να μην σε αποδεχονται, τους εχεις γραμμενους και εν ολιγοις ουτε σε νοιαζει αν ζουν η πεθαινουν (για να μη πω τπτ χειροτερο που λες κι εσυ).
νομιζω οτι μεγαλο μερος του προβληματος που βιωνεις οφειλεται σε αυτο που εθιξε η ρειν.
νοιωθεις "λιγος" κι αυτο δεν μπορει να σε κανει κανεις να το νοιωσεις αν δεν προερχεται απο μεσα σου. μπορει αυτο να ειναι καθηλωση σε μια "παιδικοτητα" που δεν σε αφηνει να αντιδρας αναλογα με τις επιδρασεις που δεχεσαι αλλα ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ>
χαρακτηριστικο παραδειγμα , οτι εξισωνεις την μη αποδοχη σου απο τους αλλους, το να σου φερθουν δλδ σαν υποδεεστερο η δουλο οπως λες, με το "να τους κανεις το κεφαλι δισκοποτηρο". να τους εξοντωσεις δλδ!!!
ο ενηλικας θα ειχε τροπους διαχειρισης μιας τετοιας περιφρονησης απο τον περιγυρο. θα απαντουσε, οπως αρμοζε σε καποιον, χωρις να χρειαστει να καταφυγει σε φυσικη βια και τετοιες υπερβολες (παρανομες παρεμπιπτοντως...)
απο εκει και περα , το θεμα ειναι θεμα οριων οπως ηδη σου ειπαν.
αν εσυ επειδη δεν μπορεις να διαχειριστεις αποτελεσματικα τις αντιδρασεις των γυρω σου, νοιωθεις οτι καταπιεζεσαι και χρειαζεται να καταφευγεις σε λεκτικη η φυσικη βια, τοτε και οι γυρω σου καταπιεζονται απο τις αντιδρασεις σου αυτες και νοιωθουν την αναγκη να προστατευθουν απο εσενα, βαζοντας σε στο περιθωριο...γιατι θα επρεπε αυτοι να σε ανεχθουν δλδ οταν η αντιδραση σου δειχνει οτι θελεις να τους κανεις κακο?
λες συχνα για την υποκρισια η την αντιμετωπιση ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. δεν ξερω τι εμπειριες εχεις απο το εξωτερικο, αλλα σε πληροφορω οτι στις περισσοτερες χωρες τα πραγματα ειναι πολυ αυστηροτερα απ οτι εδω και η μονη μεγαλυτερη ανοχη που μπορει να βρεις σε μερικες , ειναι στην εμφανιση, οπου σε πολλες απο αυτες μπορεις να κυκλοφορεις οπως θελεις χωρις κανεις να γυρναει να σε κοιταζει. αν εκει εντοπιζεις το προβλημα σου, μπορεις να πας οπου θελεις, αλλα στα υπολοιπα περι ελευθερης εκφρασης με βρισιες και αλλες δηλωσεις βιαιοπραγιας, θα εκπλαγεις απο το ποσο σκουρα θα τα βρεις παραεξω....
ψαξε μηπως απο τον εαυτο σου θελεις να ξεφυγεις και οχι απο την χωρα...
μιλωντας για τις γκομενες ειδικα, μας λες οτι δεν μπορεις να εισαι ο εαυτος σου γιατι μερικες δεν ανεχονται ουτε να ακουν την λεξη "μαλακας" για παραδειγμα κι ετσι δεν εκφραζεσαι ελευθερα και γινεσαι υποτονικος (ισως νομιζεις οτι οταν δεν βριζεις εισαι και βαρετος?)...
το θεμα ειναι ομως οτι καμια γκομενα δεν προκειται να σε καταγγειλει επειδη ειπες μαλακας η κατι αναλογο, ετσι αυτο που σε ενοχλει δεν ειναι οτι δεν μπορεις να εισαι χυμα οπως θελεις, ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ.
θελεις με λιγα λογια την ενσωματωση σου , οχι την απορριψη και ολος ο θυμος σου ειναι επειδη δεν την καταφερνεις...
αντι να θυμωνεις με τους αλλους, βρες τις δικες σου ευθυνες σε αυτο. προχωρα στην "ενηλικιωση" σου και βρες τροπους να διαχειριζεσαι τις καταστασεις αντι να φτανεις απευθειας στην συγκρουση....
02-02-2011, 03:05 #13
κουβεντα να γινετε παντα, εσυ Remedy που εισαι υπερ της λογοκρισιας φανταζομαι με οσα εχεις πει κατα καιρους... δεν εχεις νιωσει ποτε σου χαζη απο οσα σου κρυβουν δηθεν για να μη μολυνθει το μυαλουδακι σου, μη δει κατι και τρομαξει ? ή να σε κανουν να νιωθεις χαζη, απλα επειδη θεωρουν καποια πραγματα δεδομενα, λες και χωρις αυτα δεν εισαι ανθρωπος ? πχ δεν ειμαστε ολοι χριστιανοι ορθοδοξοι, απλα επειδη γεννηθηκαμε ελληνες. αυτο το εχω αντιμετωπισει στο παρελθον πολυ συχνα! σαν να μην υπαρχει το διαφορετικο και οι μειονοτητες. και ειναι ακρως αηδιαστικο! απαντωντας αναλυτικα τωρα...
φυσικα και δε μπορω να εκφραστω οπως θελω οπου θελω, ΟΛΟΙ μας πρεπει να φανουμε καπως σε καθως πρεπει χωρους, ακομα κι αν δεν ειμαστε ετσι, ακομα κι αν σκεφτομαστε τα χειροτερα γι'αυτα τα ατομα που ειναι εκει. απο κει και περα το οτι με κριτικαρουν το γραψα περισσοτερο γιαυτο που ειπε η arktos. και ναι, δε με ενδιαφερει στο ελαχιστο αν πεθανει ο διπλανος μου, απ'τη στιγμη που δεν τον ξερω και δε μου προσφερει τπτ απολυτως. αντιθετως ειμαι αναγκασμενος να συνυπαρξω στη ζωη μαζι του, γιατι ετσι οριζει η κοινωνια οτι ειναι σωστο.
"λιγος" επειδη νιωθω οτι δεν μου προσφερει κατι η κοινωνια, και δεν θελω να ανηκω μεσα σε αυτη! αφου δεν εχω ουτε δουλεια ακομα, και φυσικα ουτε την αμαξαρα, τη σπιταρωνα κλπ κλπ (ολη αυτη η υπερκαταναλωτικη μανια κι ο υλισμος με αφηνουν αδιαφορο). κι αφου δεν εχω ουτε κοπελα πλεον, και δε νοιαζομαι για αλλα ατομα, η κοινωνια μοιαζει λιγακι αχρηστη (γιαυτο ισως εχω χασει και το νοημα).
τα περι μη αποδοχης τα απαντησα κι επανω, ενω οσον αφορα τους ενηλικες, μην εισαι και τοσο σιγουρη, το οτι καποιος ενηλικιωθηκε δε σημαινει παντα οτι σοβαρευτικε (αν και το θεμα της περιφρονησης δε νομιζω πως αφηνει και πολλες επιλογες). και δεν ειναι τοσο περιφρονηση απο μερους τους (αν κι ολοι κρινουμε ουτως ή αλλως, και δε ταιριαζουμε σιγουρα με ολους), οσο δικος μου αυτοεξορισμος κι απαθεια πλεον σε πολυ μεγαλο βαθμο, αφου οπως εγραψα, σε μια τοσο υποκριτικη κοινωνια, που δε μου προσφερει και τπτ, συγνωμη δε νιωθω οτι θελω να γινω μελος.
το θεμα του τι συμβαινει στην Ελλαδα το καλυψε η rock, κι αφου εστω ενα ατομο μπορει να δει το προβλημα, τοτε εγω δε χρειαζεται να πω περισσοτερα. σιγουρα υπαρχουν και χωρες που ειναι πιο σκατα απο εδω, λιγοτερο ανοιχτομυαλες, και δε δεχονται τη διαφορετικοτητα τοσο. ομως δε μιλησα γι'αυτες. στην Ευρωπη σε Ολλανδια και Σουηδια πχ πιστευω ειναι πιο ανθρωπινα τα πραγματα, αφου απ'όσο ξερω μιλανε μεχρι κι αγγλικα κιολας σχεδον στο ιδιο επιπεδο με τις γλωσσες τους! δυστυχως η μονιμη φυγη ΔΕΝ ειναι τοσο ευκολη οσο νομιζεις, ειχα ανοιξει και θεμα στο παρελθον σχετικα μ'αυτο γιατι ηθελα απελπιστικα να φυγω... ομως αμα δεν εισαι φοιτητης και δεν εχεις κατι στανταρντ, απλα δε μπορεις να το κανεις απ'τη μια στιγμη στην αλλη. ειναι και το θεμα του ρατσισμου στη μεση, κι αλλα πολλα...
ναι δε μπορω με ολες να ειμαι ο εαυτος μου, ειδικα οταν βλεπω καποιες ειναι μυγιαγγιχτες τοτε καπου λεω αντιο. αμα δε μπορω να μιλησω ανετα, τι να το κανω ? κι αν οχι στις αρχες με το που πρωτογνωριζεις καποια, τοτε σιγουρα αργοτερα αφου σε μια σχεση υποτιθεται πρεπει να λες τα παντα ειλικρινα, αλλιως δε βγαζεις ακρη!
βαρετος ναι γινομαι σε οσες δεν εχουμε κοινα ενδιαφεροντα. απο κει και περα σιγουρα δε μπορουμε να αρεσουμε σε ολες, ειδικα με τον σκατοχαρακτηρα που εχουμε. τελος για το χυμα, μηπως επειδη δεν ειναι και οι ιδιες χυμα συμβαινει αυτο ? αρα δε μου ταιριαζουν παλι. αρα τρωνε ακυρο.
δε ξερω αν θελω να αφομοιωθω ακριβως, οποτε δεν τιθεται θεμα απορριψης. δηλαδη το μονο που με νοιαζει ειναι να εχω καποια βασικα πραγματα και να ζω ησυχα τη ζωη μου (αν και πρωτα κοιταζω να καλυφθω συναισθηματικα). αυτα τα βασικα ομως απ'οτι φαινεται δε μπορεις να τα αποκτησεις ετσι ευκολα, οποτε τοτε στρεφομαι τελειως εναντιον της κοινωνιας, γιατι ναι μου ειναι αχρηστη!
αμα δεν ημουν ενηλικος οπως λες, θα ειχα ξεφυγει και θα ειχα σκοτωσει προ πολλου! βλεπεις δε το εχω κανει ακομα, συγκρατουμαι, ξερω να ελεγχω τον εαυτο μου, οχι ομως τοσο και τις σκεψεις μου. κι επειδη εδω μεσα εκφραζουμαι σκεψεις κυριως, αναρωτιεμαι ποσο υποκριτικο ειναι τελικα να πεφτει λογοκρισια ακομα και σ'αυτες...
02-02-2011, 03:13 #14
κενό, καλά άμα συμφωνήσουμε που θα πάμε...
δν χρειάζεται ξέρεις να ταυτίζεται η ιδεολογία σου με αυτή όλων των υπόλοιπων ανθρώπων.
θα ήταν βαρετό άλλωστε.
για τις φόρμες που σου ανέφερα, ήταν για να δείξω πως οι περισσότεροι κρίνουν κάποιον από το ντύσιμο.
εσύ το πήρες προσωπικά.
το να πας σε μία άλλη χώρα, ναι προφανώς υπάρχουν καλύτερες άλλα όχι σε όλους τους τομείς.
να σου πω ένα χαζό ίσως παράδειγμα για την αυστραλία ( πάλι γιατί μόνο για αυτή ξέρω περισσότερα ).
δν μπορείς να τρέξεις με το ατοκίνητο σου σε λάθος λωρίδα, γιατί τρως πρόστιμο ουρανοκατέβατο.
ένας φίλος που σπούδαζε εκεί, ήρθε σε κάποιες διακοπές κ μου είπε : ρε, τί είναι αυτοί?
μετά τις 10 δεν κυκλοφορεί τίποτα.
μόνο σάββατο.
σκέψου να θέλεις να βγεις μία βολτίτσα κ να είναι όλα νεκρά.
ιταλία από εμπειρία του αδερφού μου.
είχε λυσσάξει στην πείνα αφού η γυανίκα του τον έσυρε σε όλα τα αξιοθέατα κ όταν είπε χριστέ μου θα φάω, ανακαλύπτει πως όλα ήταν κλειστά για συγκεκριμένες ώρες.
γύρισε κ καραεκτίμησε τα σουβλατζίδικα!
σκανδιναβικές χώρες, ναι οι καλύτερες αλλά με υψηλό ποσοστό κατάθλιψης.
ο ήλιος εμφανίζεται για λιγοστές ώρες.
κάθε χώρα έχει τα καλά κ τα κακά της.http://www.mazi.org.gr/
02-02-2011, 03:15 #15
Απλώς όπως λεν κι οι άγγλοι: πανέμορφη η Γαλλία αλλά έχει υπερβολικά πολλούς γάλλους!
(πλάκα κάνω, όντως κάθε χώρα έχει τα καλά της και τα άσχημα της, όχι σε ίδιες αναλογίες πάντως)