Σωματική βια από τον αρραβωνιαστικό μου - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 61 to 75 of 93
    Senior Member
    Quote Originally Posted by soft View Post
    Οταν τα προβληματα τα φερνεις στο χωρο εργασιας σου ,η ,το αντιθετο τα πας σπιτι σου,ειναι ενα θεμα
    Αλλα θα ηθελα να επισημανω κατι Η Γιολαντα ειπε ειναι ψυχολογος ,δεν ειπε αν ασκει το επαγγελμα αυτο ,η ιδια η το αγορι της
    Αν θελει μπορει να απαντησει σε αυτο πανω .Για μενα εχει μεγαλη σημασια αυτο. ,και κανει τη διαφορα.
    Και ναι!!! εκει θα μπορουσε να ειναι επικινδυνο για μενα .
    Αυτο για μενα κανει τη διαφορα. Αλλο εχω σπουδασει ψυχολογια, αλλο εργαζομαι ως ψυχοθεραπευτης. Γιατι μια χαρα μπορει να χεις σπουδασει οτιδηποτε, αλλα στην πραξη ειναι η διαφορα. Εκει φαινεται βεβαια, τι κατεχεις κ τι οχι. Τι κουβαλας κ τι εχεις αφησει πισω.

Ναι, θα ηταν επικινδυνη μια τετοια θεραπευτρια υποθετω. Αλλα υποθετω παλι (ή μαλλον θελω να υποθεσω) οτι δεν ασκει το επαγγελμα.

Σε καθε περιπτωση, θελω παλι να πιστευω οτι τους κακους ψυχοθεραπευτες μπορουμε χωρις καμια γνωση ψυχολογιας ή σχετικης επιστημης να τους νιωσουμε, να αισθανθουμε οτι δεν μας βοηθουν ουσιαστικα. Φυσικα ενας ευαλωτος πελατης ειναι πιο ευαισθητος. Καμια φορα ομως κ η ασχημη μας κατασταση μας βοηθα ωστε να ανεχτουμε ακομα λιγοτερα...
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sofia View Post
    Φυσικα ενας ευαλωτος πελατης ειναι πιο ευαισθητος. Καμια φορα ομως κ η ασχημη μας κατασταση μας βοηθα ωστε να ανεχτουμε ακομα λιγοτερα...
    Η και περισσοτερα καμια φορα Sofia ,λογο ευαισθησιας , και πτωσης ψυχολογικης ,στην συγκεκριμενη περιοδο
    Αλλα θα συμφωνησω οτι ξεκαθαριζει το τοπιο μετα απο καποιο διαστημα ,εκτος και αν δεν θελεις Αυτο ειναι αλλο θεμα Για μενα εκει ειναι η σβουρα ,και γυρω γυρω παλι ,γιατι ισως και οι ιδιοι καμια φορα δεν θελουμε να παμε παρακατω
    Last edited by soft; 07-02-2011 at 20:41.
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    Για μενα εκει ειναι η σβουρα ,και γυρω γυρω παλι ,γιατι ισως και οι ιδιοι καμια φορα δεν θελουμε να παμε παρακατω
    μεγαλη αληθεια λες! ή να μην θελουμε ή ακομα ακομα κ να μην μπορουμε. προσωπικα εχω νιωσει να μην μπορω να παω παρακατω πολλες φορες. αν μπορουμε να αποδεχτουμε ακομα κ αυτο, ειναι κατι...στην ολη μας προσπαθεια για εξελιξη.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    ...... δλδ το δικαιωμα στην ανημπορια. χωρις αυτο να αποκλειει την προσπαθεια σε καποια επομενη στιγμη.σκληρη διαπιστωση, βεβαια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sofia View Post
    μεγαλη αληθεια λες! ή να μην θελουμε ή ακομα ακομα κ να μην μπορουμε. προσωπικα εχω νιωσει να μην μπορω να παω παρακατω πολλες φορες. αν μπορουμε να αποδεχτουμε ακομα κ αυτο, ειναι κατι...στην ολη μας προσπαθεια για εξελιξη.
    να πω το μεσα εξω ,ειναι της συνδεσης

Ναι και γω τα εχω νιωσει και τα δυο ,αλλα και ενα τριτο ,την πιεση απο τη ψυχολογο μου, που με κλειδωνε απο καποια φαση και μετα
    Στην αρχη νομιζα οτι εφταιγα εγω ,και ειχα και τυψεις να σου πω την αληθεια .Και μου εκανε τα προβληματα μου μεγαλυτερα ,εγω παλι εφταιγα που δεν μπορουσα την πιεση,και δεν μπορουσα να ανοιχτω ,σε μενα το εριχνε
    Απλα αναφερω οτι υπαρχει και αυτη η εκδοχη.Που λογο δικων τους προβληματων,κοιταν για το ξεμπερδεμα { σε αυτο που λεω περιεχει πολλα μεσα }
    Γ αυτο πιστευω οτι ειναι πολυ ουσιαστικος ενας καλος ψυχοθεραπευτης ,που να ξερει απο που θα αρχιζει, και που θα σταματαει την πιεση.
    Και αυτο δεν γινεται αν εχει δικα του θεματα ,και μαλιστα αλυτα .
    Last edited by soft; 07-02-2011 at 22:06.
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Banned
    Quote Originally Posted by carrie View Post
    Και το κερασακι στην τουρτα, μας τσαμπουνας οτι ειστε και ψυχολογοι!! Οχι αυτο δε σημαινει οτι δεν εχετε θεματα, αλλα αφου μας το σερβιρεις κιολας ω ειμαστε ψυχολογοι, μη μου πεις θα πατε να ανοιξετε γραφειο εσεις να σωσετε κοσμο????????? Πως την χρησιμοποιειται ετσι αυτη τη λεξη δεν ειναι αστεια!! Πηρατε ενα χαρτι ψυχολογιας 4 χρονια απο ενα πανεπιστημιο οπου μαθατε 3 γενικες φαφαριες και αυτο σας κανει ψυχολογους? Πες καλυτερα σπουδασες ψυχολογια. Δεν ειναι οπως η φιλολογια, παιρνεις πτυχιο και εισαι φιλολογος. Με αυτο το χαρτι που εχεις στο εξωτερικο στην καλυτερη βρισκεις δουλεια ως βοηθος κοινωνικου λειτουργου. Ασε τι γινεται εδω στην Ελλαδα και ο,τι δηλωνεις εισαι.
    carrie μου έχεις αναμφισβήτητα δίκιο ότι με ένα πτυχίο δεν γίνεσαι ψυχολόγος. Και συμφωνώ επίσης ότι δημιουργεί αρνητική εντύπωση η σκέψη ότι ένας ‘ψυχολόγος’ (που αυτόματα στο μυαλό των περισσότερων σημαίνει και θεραπευτής) δεν μπορεί να χειριστεί μια τόσο σοβαρή κατάσταση.

Όμως αυτά που γράφεις δεν ξέρουμε αν ισχύουν, δηλαδή ούτε την τρέχουσα κατάσταση, ούτε τις προθέσεις τους (να ανοίξουν γραφείο π.χ.), ούτε καν τι είδους είναι οι σπουδές ψυχολογίας που αναφέρθηκαν. Το ανέφεραν και άλλοι αυτό βέβαια, απλά ήθελα να προσθέσω κάτι: πολλές φορές, η σκέψη ότι ‘θα έπρεπε’ να μπορούμε να χειριστούμε μια κατάσταση καλύτερα επειδή υπάρχει από πίσω μια συναφής επιστημονική γνώση, δημιουργεί περισσότερες ενοχές. Και μπορεί να αποτρέψει έναν άνθρωπο που ξεκάθαρα το χρειάζεται, να αναζητήσει ουσιαστική βοήθεια.

Banned
    Quote Originally Posted by researcher View Post
    Ισως ειναι απλα μια προκαταληψη

το

οποιος ειναι ψυχολογος η εστω εχει σπουδασει ψυχολογια ταυτοχρονα λυνει τα προβλημτα του

φυσικα και δεν το πιστευω!!!!

σε αυτο ισως βασιζεται το γεγονος οτι εχουν τοση ζητηση σπουδες ψυχολογιας

(και το οτι το ονειρο των μισων Ελληνων τουλαχιστον θα ηταν να εχουν γινει ψυχολογοι)

σπουδες χωρις κανενα επαγγελματικο παρον

οσους ψυχολογους γνωριζω ειναι χρονια ανεργοι και με μεταπτυχιακο!!!!

απλα ενα προσωπικο συμπερασμα

μπορει να κανω και λαθος

ισως παλι μας βοηθα να πιστευουμε σε Θεικες λυσεις

λυσεις που αν δεν τις κατεχει ο ψυχολογος τοτε αλιμονο μου αλι ε?

οχι δεν ειναι ετσι για μενα

ναι μεν επαγγελματιες αλλα ταυτοχρονα ανθρωποι.
    researcher, χρειάζεται πράγματι πολλή δουλειά για να σταθεί κανείς επαγγελματικά στην Ελλάδα. Δυστυχώς, δεν είναι μόνο οι ανύπαρκτες θέσεις και η εκπαίδευση, αλλά και οι προσδοκίες των συναδέλφων σχετικά με το τι σημαίνει σπουδάζω ψυχολογία. Που φυσικά αντανακλούν και την ευρύτερη πεποίθηση, ότι σπουδάζοντας κάτι αυτόματα λύνω και τα προσωπικά μου θέματα, πράγμα που φυσικά όπως σωστά λες δεν ισχύει.

Αλλά νομίζω υπάρχει και μια γενικότερη τάση (και μια αντίφαση) στην κοινωνία μας να ψάχνουμε για αυθεντίες και να αντιμετωπίζουμε τους επαγγελματίες σαν θεούς, ενώ ταυτόχρονα επίσης τους απαξιώνουμε με περισσή ευκολία. Νομίζω πιο ρεαλιστικό είναι να περιμένουμε ότι όλοι έχουν και μια προσωπική ζωή που δεν είναι απαραίτητα ‘ιδανική’ (μα βέβαια και όλοι είναι άνθρωποι, όπως λες).

Να προσθέσω όμως πως λογικά περιμένουμε από έναν επαγγελματία να δείχνει μια καλή ικανότητα αυτοδιαχείρισης σε θέματα που άπτονται της ειδικότητάς του. Στην περίπτωση της θεματοθέτριας, είναι λογική απορία / απαίτηση, αν ασκεί κλινικό έργο, πράγμα που όμως δεν το γνωρίζουμε.

Banned
    Quote Originally Posted by carrie View Post
    Φυσικα και οι ψυχολογοι ειναι ανθρωποι, αλλα απο τη στιγμη που υποτιθεται οτι θα πρσοφερουν υπηρεσιες ψυχολογικης υποστηριξης ή ψυχοθεραπειας σε καποιο πλαισιο πρεπει απαραιτητα να εχουν κανει οι ιδιοι ψυχοθεραπεια για καποιο χρονικο διαστημα πριν, και μετα για ολη τους τη ζωη, γιατι ολες απο οτι ξερω οι σχολες ψυχοθεραπειας το προυποθετουν αυτο και γιατι αλλιως οχι απλα δεν μπορεις να βοηθησεις τους πελατες σου, αλλα εισαι και επικινδυνος για αυτους. βεβαια η γιολαντα μπορει να θελει να ασχοληθει με τη μαγειρικη τελικα, γιατι δε μπορω ουτε να ονειρευτω ποσα Blind spots και αλυτα θεματα εχει και αυτη και ο γκομενος της απο τη στιγμη που μιλαμε για κακοποιητικη σχεση. Γιατι και οπως ειπε η ρισερτσερ πολλοι ανθρωποι σπουδαζουν ψυχολογια για να λυσουν τα δικα τους θεματα, μπαινουν δηλαδη στο χωρο ηδη επιβαρυμενοι, και φυσικα οι σπουδες ψυχολογιας δε σου λυνουν τα θεματα σου, οποτε αμα δεν εχεις ασχοληθει εσυ με τον εαυτο σου και δεν εχεις κανει καποια ψυχοθεραπεια, μην ερχεσαι να μου τσαμπουνας οτι εισαι ψυχολογος. Και εκατο μεταπτυχιακα να εχει, και σπουδες ψυχοθεραπειας, ειναι προφανες οτι δεν εχουν ευοδωσει, οπως επισης ειναι προφανες οτι τουλαχιστον τωρα η ιδια δεν εχει καποιο ψυχολογο, αλλιως θα τα ελεγε σε αυτον.
    Ε όχι καλέ και εφόρου ζωής ψυχοθεραπεία Η ψυχοθεραπεία είναι κάτι που γίνεται αν και όταν κάποιος την έχει ανάγκη, και αυτό μπορεί να προκύψει σε οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε φάση της ζωής. Ο ψυχολόγος που ασκεί κλινικό έργο σαφώς και χρειάζεται συν τοις άλλοις αυξημένη αυτογνωσία, όχι για να διαχειρίζεται τέλεια τις προσωπικές του σχέσεις, αλλά αφενός για να θωρακίζεται ο ίδιος (να μην επηρεάζεται συναισθηματικά από τα θέματα των θεραπευόμενων, να γνωρίζει πότε ο ίδιος χρειάζεται επαγγελματική βοήθεια κλπ) και αφετέρου για να μην μεταφέρει τις όποιες προσωπικές δυσκολίες μέσα στη θεραπευτική σχέση.

Επίσης
    - μπορεί να έχεις κάνει 10 χρόνια ψυχοθεραπεία και να είσαι πάλι επικίνδυνος για τον θεραπευόμενο.
    - μπορεί να είσαι όντως ψυχολόγος, αλλά να μην ασχολείσαι με την ψυχοθεραπεία.
    - το να είσαι ψυχολόγος δεν σημαίνει ότι συζητάς μόνο με άλλους ψυχολόγους.

Αυτά γενικά. Η γιολάντα σαφώς και χρειάζεται και επαγγελματική βοήθεια και ξεκάθαρα έχει πάρα πολλά άλυτα θέματα και blind spots.

Banned
    Οταν τα προβληματα τα φερνεις στο χωρο εργασιας σου ,η ,το αντιθετο τα πας σπιτι σου,ειναι ενα θεμα
    Ναι αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα. Βέβαια πολλές φορές οι άνθρωποι είναι απολύτως ικανοί στο να συμβουλεύουν πράγματα τα οποία δεν εφαρμόζουν το ίδιο καλά στις προσωπικές τους σχέσεις. Φυσικά, δεν νομίζω ότι ένας άνθρωπος με μπλαβέ μάτι και σπασμένα κόκαλα μετά από κακοποίηση θα μπει στο γραφείο και θα είναι οκ. Και μην πιάνουμε μόνο τη γιολάντα, ας σκεφτούμε και τον αρραβωνιαστικό.

Αλλά, γενικά μιλώντας, πολλές φορές ένας έμπειρος επαγγελματίας, βεβαίως και μπορεί (και πρέπει) να αφήσει έξω από το γραφείο τα προσωπικά του ζητήματα. Αυτό εξάλλου είναι και το ζητούμενο στην ψυχοθεραπεία.

Senior Member
    Η κοπέλα ανέφερε τι σπούδασαν κι οι δυο τους με την έννοια ότι δεν τους βοηθάνε στο να έχουν μία ισορροπημένη σχέση
    και να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα θέματά τους, να ζουν αρμονικά και αγαπημένα. Μην την πηδήξουμε γι αυτό που ανέφερε.
    Καλά έκανε και το ανέφερε για να ξεστραβωνόμαστε και να αντικρίζουμε την πραγματικότητα. Πως δεν υπάρχει αυθεντία στο ταξίδι της ζωής,
    πολύ ωραία το επεσήμανε η Μαρίνα.

Ο σύντροφός σου είναι ένας κακοποιητής Γιολάντα. Ένα παιδί μέσα στη σχέση ενηλίκων. Γιατί μονάχα ένα παιδί παίζει στη σχέση που έχουν δύο άτομα
    σα να παίζει μόνο του, μη φροντίζοντας τη δική του πλευρά της συνεισφοράς σ' αυτήν, αφήνοντάς την να μένει άρρωστη και λειψή, να παραδέρνει και να σαπίζει.
    Οι σχέσεις αποτελούνται από δύο και έχουν δύο μέρη που χρειάζεται εξίσου να έχουν ίσα μερίδια για τη διατήρηση της υγείας της, ώστε να πηγαίνουν
    και τα δύο μέρη μπροστά, συντροφικά και αγαπημένα.
    Είσαι μόνη σου σε αυτή τη σχέση ως ενήλικας.

Απομακρύνσου, μη το παίζεις σωτήρας, είναι υπεύθυνος για τις πράξεις, τα λόγια, τις επιλογές του.
    Δίδαξε στον εαυτό σου να μην ανέχεται παιδικές συμπεριφορές από ενήλικες, να μην αποσιωπά τις συναισθηματικές ανωριμότητες της άλλης πλευράς.
    Σου αξίζει να μπορείς να μεγαλώνεις μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις σου, όχι να σε πάνε πίσω. Δεν είσαι η μητερούλα κανενός.

Αν φοβάσαι να φύγεις, λάβε βοήθεια απ' όπου χρειαστεί, συμβουλευτική, ψυχολογική στήριξη, από συγγενικό και φιλικό κύκλο, από άτομα που θα ενημερώσεις για το τι σου συμβαίνει, τι έχεις βιώσει στη σχέση αυτή και βιώνεις. Μη ντρέπεσαι. Συμβαίνει και στις "καλύτερες" οικογένειες.
    Εσύ θα βρεις το δρόμο σου για την ελευθερία, γιατί σου το χρωστάς. Σου χρωστάς την ευτυχία και σε αυτή σου τη σχέση, αυτό το χρωστούμενο σου παραγνωρίζεται, για τους λόγους που δε σε αφορούν. Είναι δικό του κομμάτι. Μάθε να σηκώνεις τα δικά σου κομμάτια και δίδαξε όσους σε πλαισιώνουν πως η ευθύνη για τα δικά τους δεν πέφτει στους ώμους σου.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Η κοπέλα ανέφερε τι σπούδασαν κι οι δυο τους με την έννοια ότι δεν τους βοηθάνε στο να έχουν μία ισορροπημένη σχέση
    και να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα θέματά τους, να ζουν αρμονικά και αγαπημένα. Μην την πηδήξουμε γι αυτό που ανέφερε.

βλεπω μερες την συζητηση περι της επαγγελματικης ιδιοτητας.
    το περιεργο δεν ειναι ρειν μου οτι η κοπελα και ο μαλακας αν και ψυχολογοι δεν μπορουν να εχουν αρμονικες σχεσεις,αυτο συμβαινει σε χιλιαδες ψυχολογους και μη
    το πολυ περιεργο ειναι οτι Η ΚΟΠΕΛΑ ΑΝ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Μς ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥς ΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΓΝΟΙΑ!.
    αυτο πιστευω το μαθαινουν στο νηπιαγωγειο οι ψυχολογοι κι οχι στο μεταπτυχειακο.
    κανεις δεν της ζητησε να τα καταφερνει στα προβληματα και τις σχεσεις της, δεν μπορει ομως να μην γνωριζει αυτο και να μας λεει οτι φταιει η δικη της συμπεριφορα....

.......

Ο σύντροφός σου είναι ένας κακοποιητής Γιολάντα. Ένα παιδί μέσα στη σχέση ενηλίκων. Γιατί μονάχα ένα παιδί παίζει στη σχέση που έχουν δύο άτομα
    σα να παίζει μόνο του, μη φροντίζοντας τη δική του πλευρά της συνεισφοράς σ' αυτήν, αφήνοντάς την να μένει άρρωστη και λειψή, να παραδέρνει και να σαπίζει.
    Οι σχέσεις αποτελούνται από δύο και έχουν δύο μέρη που χρειάζεται εξίσου να έχουν ίσα μερίδια για τη διατήρηση της υγείας της, ώστε να πηγαίνουν
    και τα δύο μέρη μπροστά, συντροφικά και αγαπημένα.
    Είσαι μόνη σου σε αυτή τη σχέση ως ενήλικας.

Απομακρύνσου, μη το παίζεις σωτήρας, είναι υπεύθυνος για τις πράξεις, τα λόγια, τις επιλογές του.
    Δίδαξε στον εαυτό σου να μην ανέχεται παιδικές συμπεριφορές από ενήλικες, να μην αποσιωπά τις συναισθηματικές ανωριμότητες της άλλης πλευράς.
    Σου αξίζει να μπορείς να μεγαλώνεις μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις σου, όχι να σε πάνε πίσω. Δεν είσαι η μητερούλα κανενός.

θα διαφωνησω με την φιλη ρειν, αν και μου συμβαινει σπανια.
    εγω δεν βλεπω πουθενα ενα κακοποιητικο παιδι (τον μαλακα) κι εναν ενηλικα που το παιζει σωτηρας και μητερουλα (την φιλη)
    βλεπω 2 παιδια!
    ενα σαδιστικο και κακοποιητικο(τον μαλακα) και ενα ΕΝΟΧΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΝΕΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗ ΤΟΥ(την φιλη)

ποσο ενηλικη ειναι η συμπεριφορα καποιου που σκεφτεται οτι προφανως καπου φταιει και η δικη του συμπεριφορα για την κακοποιηση του ?????????????????????
    ποιον προσπαθει να σωσει ο σωτηρας- μητερουλας? αν προσπαθουσε να τον σωσει, θα αποστασιοποιουνταν και θα τον οδηγουσε στην θεραπεια.
    η φιλη απλα δεν μπορει να κανει χωρις τον βασανιστη της , γιατι δυστυχως νομιζει οτι της αξιζει ενας τετοιος συντροφος....
    στα υπολοιπα συμφωνω, η λυση που βρισκω ειναι να ψαξει η φιλη να καταλαβει για ποιον λογο θεωρει οτι καπου φταιει κι οταν συνειδητοποιησει οτι πουθενα δεν ειναι δυνατον να φταιει, εκτος στο οτι καθεται ακομα εκει, να ζητησει βοηθεια και να φυγει μακρια..
    Last edited by Remedy; 08-02-2011 at 13:13.

Senior Member
    Καλησπερα
    Κατα αρχην δεν χρειαζεται να ντρεπεσαι για κατι κυριως ομως για το κομματι της επαγγελαμτικης σου η ακαδημαικης σου πορειας(το ασκεις το επαγγελμα?).Εγω στο κειμενο σου διαβαζω την ντροπη και την απογνωση ισως και την αρνητικη εκπληξη το πως ειναι δυνατον να σου συμβαινει αυτο.Ομως θελω να σου πω οτι οταν μπαινει το συναισθημα μπροστα πολλες φορες οι αρχες μας και οι αξιες μας ειναι πιθανον να υποχωρουν οπως νομιζω οτι συμβαινει και σε σενα.Το θεμα εδω για μενα να βαλεις σε αποσταση τα συναισθηματα σου και να μπορεσεις να δεις την πραγματικοτητα ως αντικειμενικη αληθεια.Δλδ ενας ανθρωπος που σε κτυπαει με συχνοτητα μια φορα το μηνα οπως ειπες(για μενα προσωπικα η στατιστικη αυτη δειχνει και την δυσκολια σου να το πιστεψεις για αυτο και τις μετρας) ειναι ενας ανθρωπος ναι μεν με ψυχολογικα προβληματα(αληθεια ποιος δεν εχει?)που εχει κακοποιησει και τους γονεις στο παρελθον που μαλλον σε τιμωρει για αυτο που του δινεις παρα σε αγαπαει.Ολα αυτα που γραφεις οτι ειμαστε στα καλα υπεροχα ειναι πολυ ομορφες εκλογικευσεις που εχουν σκοπο την αναγκη σου να αποενοχοποιηθεις οτι αν τον αφησεις ισως και να καταληξει ασχημα?.Σε τετοιου ειδους σχεσεις νομιζω οτι παθολογια χτυπαει κοκκινο και δεν υπαρχει μονο σε αυτον που ασκει βια αλλα και σε αυτον που την δεχεται(θυτης,θυμα,εξαρτητ� �κη σχεση).Νομιζω οτι ολοι μας αξιζουμε να αγαπηθουμε με ενα ομορφο τροπο που να μας δινει την αισθηση οτι ειμαστε κατι ομορφο και οχι ο σκουπιδοτενεκες του καθενος.............
    Η γνωμη μου ειναι να σταθεις σε ενα καθρεφτη του σπιτιου σου και να ρωτησεις τον εαυτο σου <<μου αξιζει αυτο που περναω σημερα?μηπως αξιζω πολυ περισσοτερα?>> αλλα το πιο σημαντικο ειναι να μαζεψεις τπραματακια σου και να του πεις ενα ωραιο γεια και αν επιμεινει ξερεις υπαρχουν και οι αρχες αστυνομια και εισαγγελεις για κατι τετοιους ανανδρους που δεν φορανε παντελονια.
    Επισης πιστευω ακραδαντα οτι χρειαζεσαι ψυχολογικη υποστηριξη για να μπορεσεις να σταθεις απεναντι σε ολο αυτο.Ελπιζω να βρεις το κουραγιο και την δυναμη να απαγκιστρωθεις και να αναγνωρισεις στον εαυτο σου οτι αξιζει να αγαπηθει απο ενα ανθρωπο που θα μπορει πραγματι να στο προσφερει αυτο............
    Α συγνωμη για την κριτικη η την ερμηνεια αλλα δεν μπορω να δεχτω οτι αναρωτιεσαι ακομα αν πρεπει να μεινεις η οχι(και αυτο ερμηνεια ειναι αλλα νταξει εγω ετσι καταλαβαινω)
    Last edited by ανεμος; 09-02-2011 at 00:04.

λολ ρεμ....αυτο ακριβως εννοούσα όταν έλεγα πως δεν μπορώ να σκεφτώ πως είναι παχύσαρκος ένας διαιτολόγος και όταν λέω παχύσαρκος δεν εννοώ με πέντε-δέκα κιλά παραπάνω, αλλά πενήντα.
    Αυτό σκέφτηκα όταν διάβασα πως ένα ζευγάρι ψυχολόγων, ακόμη και αν δεν έχει εξασκήσει καν το επάγγελμα μπορεί ο ένας να κακοποιεί τον άλλο και το θύμα να μπαίνει σε ένα φόρουμ ψυχολογίας και να ρωτάει τη γνώμη άσχετων ανθρώπων.
    Δηλαδή θέλει πολύ μυαλό να σκεφτεί κάποιος με τέτοιου είδους -ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ-μόρφωση πως πρέπει ή να τον στείλει στο διάολο και να πάει να βρει τι στο καλό την έσπρωξε να υπομείνει κάτι τέτοιο, από το να μαζεύει σκόρπιες απόψεις?
    Εκεί ήταν η ενστασή μου από την αρχή και για αυτό συμφώνησα με την καρι πως το ποστ είναι...."μουφα" (που την βρήκες ρε κοπελιά αυτή την έκφραση?)

Senior Member
    (θυτης,θυμα,εξαρτητικη σχεση).Νομιζω οτι ολοι μας αξιζουμε να αγαπηθουμε με ενα ομορφο τροπο που να μας δινει την αισθηση οτι ειμαστε κατι ομορφο και οχι ο σκουπιδοτενεκες του καθενος.............
    Η γνωμη μου ειναι να σταθεις σε ενα καθρεφτη του σπιτιου σου και να ρωτησεις τον εαυτο σου <<μου αξιζει αυτο που περναω σημερα?μηπως αξιζω πολυ περισσοτερα?>> αλλα το πιο σημαντικο ειναι να μαζεψεις τπραματακια σου και να του πεις ενα ωραιο γεια και αν επιμεινει ξερεις υπαρχουν και οι αρχες αστυνομια και εισαγγελεις για κατι τετοιους ανανδρους που δεν φορανε παντελονια.
    Επισης πιστευω ακραδαντα οτι χρειαζεσαι ψυχολογικη υποστηριξη για να μπορεσεις να σταθεις απεναντι σε ολο αυτο.Ελπιζω να βρεις το κουραγιο και την δυναμη να απαγκιστρωθεις και να αναγνωρισεις στον εαυτο σου οτι αξιζει να αγαπηθει απο ενα ανθρωπο που θα μπορει πραγματι να στο προσφερει αυτο............
    Α συγνωμη για την κριτικη η την ερμηνεια αλλα δεν μπορω να δεχτω οτι αναρωτιεσαι ακομα αν πρεπει να μεινεις η οχι(και αυτο ερμηνεια ειναι αλλα νταξει εγω ετσι καταλαβαινω)

Senior Member
    [QUOTE=Θεοφανία;224825]Αυτό σκέφτηκα όταν διάβασα πως ένα ζευγάρι ψυχολόγων, ακόμη και αν δεν έχει εξασκήσει καν το επάγγελμα μπορεί ο ένας να κακοποιεί τον άλλο και το θύμα να μπαίνει σε ένα φόρουμ ψυχολογίας και να ρωτάει τη γνώμη άσχετων ανθρώπων.
    Δηλαδή θέλει πολύ μυαλό να σκεφτεί κάποιος με τέτοιου είδους -ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ-μόρφωση πως πρέπει ή να τον στείλει στο διάολο και να πάει να βρει τι στο καλό την έσπρωξε να υπομείνει κάτι τέτοιο, από το να μαζεύει σκόρπιες απόψεις?
    QUOTE]

θεοφανια

οι ασχετοι που λες ,καμια φορα μπορει να ειναι ,και οι ποιο σχετικοι ,με κακοποιησεις
    και ναι !!ξαναλεω οτι οι σπουδες δεν σε κανουν ειδημονα ,και παντογνωστη Αλλα η ζωη και η τριβη με αυτην

"Μαζευει σκορπιες αποψεις "

μμμ!! αυτο μου αρεσε ! σκορποχωρι με λιγα λογια εδω ,επειδη δηλωσε ψυχολογος μαλιστα Αν δεν δηλωνε ??
    Αυτοι δεν ειναι ανθρωποι.δλδ??
    Και ελεγε εγω γραμματεας μπετατζης ,πωλητρια υδραβλικος ,φιλολογος καθηγητρια !!!

Θα ειχε αλλη αντιμετωπισει απο το σκορποχωρι ??

επειδη εκαναν ενα κυκλο σπουδων .Και αυτο αυτοματα συνεπαγεται ,οτι ειναι και παντογνωστες ??
    στη θεωρια μπορει
    Αλλα η θεωρια καλη μου θεοφανια ,με την πραξη απεχει ετη φωτος !
    Και κατι αλλο απο στατιστικες οτι ενα μεγαλο ποσοστο οι περισσοτεροι κακοποιητες ,και δεκτες της κακοποιησης ειναι ατομα με μορφωση

και οτι βασικες αρχες ψυχολογιας δεν μαθαινουν μονο οι ψυχολογοι τωρα ,αλλα και πολυ αλλοι κλαδοι
    αυτο τι σημαινει
    ξερεις γραμματα εμαθες πηγες πανεπιστημιο, και γ αυτο δεν μπορεις δεν εχεις, το δικαιωμα να εισαι απλα ανθρωπος με αδυναμιες και οτι αλλο αυτο σημαινει ??

απλα σκεψεις εκφραζω παλι εγω !

Αχχ !! εχασα το κουοτ !!τι τραβαω
    Last edited by soft; 09-02-2011 at 02:35.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast