Χωρισμός...Ένας μικρος θάνατος... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 38
    Senior Member
    agp, καταρχάς εύχομαι να περάσει όλο αυτό το διάστημα του 'πένθους' όσο το δυνατό λιγότερο επώδυνα.
    10 χρόνια... ο άνθρωπός σου, θες το χρόνο σου.

Δε μπορώ να καταλάβω τι συνέβη, απ'τη μια στιγμή στην άλλη? Μετά το γάμο καπάκι αρχίσαν τα προβλήματα? και τι είδους ώστε να νιώθεις πως σε εκτέλεσε?
    10 χρόνια είναι αυτά δε φάνηκε η πιθανή κατάληξη?, μου ακούγεται παράξενη η ιστορία σου, αν θες λες παραπάνω.
    Κάπου έγραψες βέβαια πως έκανες υπομονή σε προβλήματα γι'αυτή τη μέρα ...

*Εκδίκηση γιατί? Μήπως τελικά η σχέση σας δεν ήταν γενικώς τόσο ιδανική παρόλα τα δυνατά συναισθήματα?

Junior Member
    Θα ήθελα να σας πω ότι μπορεί να ακούγεται παράξενο όλο αυτό,αλλά πιστέψτε με ότι είναι όντως εκτέλεση.Και το γεγονός και ο τρόπος που τοέκανε.Τα λάθη μου τα έχω εντοπίσει, και δεν στέκει ούτε μια στο εκατομμύριο να φερθεί έτσι άνανδρα.Δεν μπορώ να πώ άλλα αυτή τη στιγμή γιατί η κατάστασή μου είναι πολύ άσχημη.Έιναι τοσα πολλα......Θα μείνω σε αυτά που είπε ο γιατρός στην οικογένεια μου, περί πένθους, για συνέχιση της αγωγής οποσδήποτε για ένα χρόνο και το ότι όπως νιώθω είναι σαν να χάνεις παιδί.Αυτά δεν τα λέει κάποιος τυχαίος αλλά ο ψυχίατρος που με παρακολουθεί εδώ και τρεις μήνες και είναι γνώστης της όλης κατάστασης και του κάθε συναισθήματος και σκέψης μου.Έχω παρενέργειες από τα ηρεμηστικά και όσομ περνάει ο καιρος είμαι και χειρότερα.Κάθε μέρα....Είμαι τόσο χάλια που δεν μπορώ ούτε να γράψω άλλα....

Senior Member
    agp φρόντισε όσο μπορείς τον εαυτό σου, επικεντρώσου σ'αυτό και θα περάσει, θα το δεις. Πολλοί έχουμε περάσει και περνάμε καταστάσεις πραγματικά επώδυνες, που φαίνονται αδιέξοδες, που κάθε λεπτό μετράει χρόνος μέσα στην κατάσταση πόνου αλλά περνάει ακόμα κι αν τώρα σου φαίνεται αδιανόητο.
    Όλα ξεπερνιούνται, ακόμα και το χάσιμο παιδιού (έχω δικό μου άτομο που έχασε παιδί εντελώς ξαφνικά απ'το 1 λεπτό στο άλλο).

Υπομονή και μοιράσου μαζί μας ότι θες. Πιστεύω πως σου κάνει καλό να μοιράζεσαι και να βγάζεις τον πόνο από μέσα σου.

Δηλαδή, δεν είδες βελτίωση από τη φαρμακευτική αγωγή?

Junior Member
    Μίλησα μαζί του...Εγώ πήρα...Λίγες κουβέντες για διαδικαστικα θέματα...Είναι ακριβώς εκεί που τον άφησα...Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ο άνθρωπος που παντρεύτηκα και αγάπησα και έκανα τόσα πράγματα, τόσα χρόνια και έζησα τόσα μαζί του μπορεί και διαγράφει τα πάντα...Ίσως και να συνέχισε τη ζωή του τόσο σύντομα...Δεν θέλω να τον διευκολύνω σε τίποτα...Πονάω και δεν έχω καν μιλήσει ακόμα...

Senior Member
    Μιλα μιλα μιλα!!!!!!!!!!! Μιλα σε μας!!!!! Εδω φρεσκοχωρισμενη! Θα ελεγα να τον διευκολυνεις παντως, γιατι κ εσυ βασανιζεις τον εαυτο σου αν μπαινεις σε τετοιες χρονοβορες και ψυχοφθορες διαδικασιες!

Senior Member
    Quote Originally Posted by agp View Post
    Ευχαριστώ πολύ όλους για τις γνώμες και τις απαντήσεις σας.Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι με τον άνθρωπο αυτό, είχαμε ένα δέσιμο διαφορετικό, μια σχέση πολύ δυνατή...Αυτός ο χωρισμός δεν κρίθηκε σε συναισθήματα αλλά σε συμπεριφορές...Υπήρξαν θέματα χαζά που έφτασαν τα πράγματα εκεί αλλά και πιο βαθεια και σοβαρά θέματα κυρίως του συντρόφου μου-ακόμη και από την παιδική ηλικία όπως απωθημενα, φόβος προς τους γονείς και απόρριψη-αλλά δεν μπόρεσα όλα να τα κοντρολάρω δυστυχώς...τον βοήθησα παρα πολύ να στηριχθεί στα πόδια του όταν κανένας δεν ήταν εκεί γιάυτόν, ηθικά, ψυχολογικά, οικονομικά, πρακτικά....Όσο μπορούσα κι εγώ βέβαια...Κι αυτός όμως με είχε στηρίξει πολύ.Αυτό όμως που έκανε γκρέμισε τα πάντα...Κάποιοι διακρίνουν ακόμη και εκδίκηση σε όλη αυτή τη συμπεριφορά...Δεν ξέρω...
    εγω ακομα δεν καταλαβα τι ακριβως εχει συμβει.
    το ρωτησε και η μαριαν αλλα δεν απαντησες.
    ειχατε μια δυνατη και ανεφελη σχεση για 10 ολοκληρα χρονια, παντρευτηκατε και απο την επομενη εμρα ειδες εναν τελειως διαφορετικο ανθρωπο?
    την επομενη μερα, εγκατελειψε το σπιτι σας?
    απεκτησε η εμαθες για καποια αλλη σχεση?
    τι ακριβως εγινε την επομενη μερα?
    μιλαμε πραγματι για την επομενη ακριβως μερα η γενικα, δεν τα βρηκες οπως ηθελες το επομενο διαστημα?
    θα βοηθουσε αν μας διευκρινιζες καπως το τι γινοταν...

Junior Member

Unhappy

Όταν λέω την επόμενη μέρα, εννοώ ότι πήγαμε ένα σύντομο ταξίδι 3-4 μέρες εντός Ελλάδας, οπου η συμπεριφορά του ήταν κυρίως άσχημη, απόμακρος ψυχρός, μιλούσε άσχημα και απότομα, αλλά έβγαζε και φωτο, δηλαδή μια αλλοπρόσαλη και μπερδεμένη κατάσταση, και όταν γυρίσαμε έμεινε 2 βραδιές στο σπίτι όπου ήρθε πολύ αργά και την τρίτη ήρθε το βράδυ και χώρισε κάνοντας απλά μια ανακοίνωση.Δηλαδή μιλάμε για 9 μέρες μετα το γάμο.Δεν νομίζω ότι υπήρχε θέμα άλλης σχέσης.Εκ των υστέρων είπε ότι δεν ήθελε να παντρευτεί, ενώ 15 μέρες πρίν με πραγματα που έκανε και έλεγε έδειχνε παντού ότι το περίμενε.Εχει πει όμως και ότι εδώ και ένα χρόνο(το είπε λίγο μετά το χωρισμό), χαλάρωνε μέσα του συναισθηματικά.Είχαμε κάποια θέματα τα οποία προέρχονταν από τις οικογένειες, αλλά όχι κάτι που θα τον έκανε να φερθεί έτσι και να χωρίσει.Τελικά, μάλλον το άφησε το πράγμα να φτάσει εκεί που έφτασε....Δεν έκανε τίποτα για να σώσει τη σχέση.Δεν εκφραζόταν όπως έπρεπε για να καταλάβω πόσο σοβαρά ήταν τα πράγματα γι'αυτόν...Γι'αυτό λέω ότι το άφησε.....Τώρα είμαι χαλια....Είναι και οι συνθήκες της ζωής μου τώρα που με δυσκολεύουν τόσο πολύ....Όπως το ότι με έφερε σε άλλη πόλη που δεν εχω ΚΑΝΕΝΑΝ και με παγίδεψε εδώ...Πως να γυρίσω πίσω?Δεν θέλω...Πάντα ήθελα να φύγω...

Senior Member
    Γιατί πιστεύεις πως δε σου μίλαγε όταν κάτι τόσο σοβαρό, που θα είχε επιπτώσεις στην εξέλιξη της σχέσης σας, τι μπορεί να τον σταμάταγε και δεν το συζητούσε μαζί σου, με ένα άτομο με το οποίο μοιραζόταν τη ζωή του καθημερινά?
    Γενικά ήταν άτομο κλειστό και απόμακρο, που κράταγε τις σκέψεις του για τον εαυτό του και δεν ανοιγόταν?
    Έτσι τον γνώρισες ή έτσι εξελίχθηκε?
    Ήσασταν ερωτευμένοι, ευτυχισμένοι μαζί?
    Γιατί να φύγει κάποιος που είναι ευτυχισμένος και γεμάτος στη σχέση του?
    Δεν έχω σκοπό να σε κάνω να νιώσεις άσχημα, και με συγχωρείς κιόλας, αλλά ίσως βοηθηθείς να δεις κάποια πλευρά με τη συζήτηση
    που δεν έχεις αναγνωρίσει ή σκεφτεί.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Quote Originally Posted by agp View Post
    ......
    .Εκ των υστέρων είπε ότι δεν ήθελε να παντρευτεί, ενώ 15 μέρες πρίν με πραγματα που έκανε και έλεγε έδειχνε παντού ότι το περίμενε.Εχει πει όμως και ότι εδώ και ένα χρόνο(το είπε λίγο μετά το χωρισμό), χαλάρωνε μέσα του συναισθηματικά.Είχαμε κάποια θέματα τα οποία προέρχονταν από τις οικογένειες, αλλά όχι κάτι που θα τον έκανε να φερθεί έτσι και να χωρίσει.Τελικά, μάλλον το άφησε το πράγμα να φτάσει εκεί που έφτασε....Δεν έκανε τίποτα για να σώσει τη σχέση.Δεν εκφραζόταν όπως έπρεπε για να καταλάβω πόσο σοβαρά ήταν τα πράγματα γι'αυτόν...Γι'αυτό λέω ότι το άφησε.....Τώρα είμαι χαλια....Είναι και οι συνθήκες της ζωής μου τώρα που με δυσκολεύουν τόσο πολύ....Όπως το ότι με έφερε σε άλλη πόλη που δεν εχω ΚΑΝΕΝΑΝ και με παγίδεψε εδώ...Πως να γυρίσω πίσω?Δεν θέλω...Πάντα ήθελα να φύγω...
    ολα αυτα που του συνεβαιναν εδω και εναν χρονο, ειναι δυνατον εσυ να μην τα καταλαβαινες?
    μαζι ειχατε την σχεση.
    εαν απομακρυνοταν δεν ειναι δυνατον εσυ να ειχες την αισθηση οτι η σχεση σας ηταν μια χαρα, ενω αυτος ετοιμαζοταν να φυγει, ουτε γινεται να ηταν δικη του εντυπωση οτι κατι αλλαξε στην σχεση σας, ενω εσυ δεν μπορουσες να το αντιληφθεις.
    μηπως εκλεινες τα ματια σου στην φθορα της σχεσης σας και ησουν αγκιστρωμενη στην ιδεα του γαμου που εσυ εβλεπες σαν τελικο στοχο, ενω αυτος σαν καταδικη?
    γι αυτον τον γαμο δεν ειχατε συζητησει λιγο πριν τον κανετε? δεν ειχες ιδεα οτι ειχε εστω αμφιβολιες, αν οχι αντιρρησεις?
    φαινεται απιθανο σε μια σχεση ο ενας να ειναιε τοιμος να φυγει και η αλλη να νομιζει οτι πανε ολα καλα. το λιγοτερο που συνεβαινε ειναι μια μεγαλη αποσταση και καμια επαφη του ενος με τις επιθυμιες του αλλου.
    σε αυτην την περιπτωση, που χαθηκε η επαφη δηλαδη, που χαθηκε η ενοτητα του ζευγαριου, τι να τον κανεις κι εσυ τον γαμο? ειναι κενο γραμμα, δεν νομιζεις?
    φυσικα δεν χρειαζοταν να γινει καν το βημα, θια επρεπε να βρει το κουραγιο να σου πει τι θελει πριν προχωρησετε στην τελετη, εστω και την τελευταια στιγμη.
    σε αυτο του ριχνω μεγαλο αδικο, δεν το συζητω.
    για ολο το υπολοιπο ομως, για την φθορα της σχεσης σας και την αποσταση που απ οτι φανηκε υπηρχε τελικα, ειστε απο κοινου υπευθυνοι...

Junior Member
    κάθε εμπόδιο για καλό δεν λένε,,,?
    απλά δεν είστε πιά μαζί,,,, απλά κοίτα να συνεχίσεις το δρόμο σου,,, απλά η ζωή είναι πολύ μικρή για να αναλώνεσαι με καταστάσεις οι οποίες έχουν παρέλθει.
    μην στεναχωριέσαι για κάτι που διορθώνεται και για κάτι που δεν διορθώνεται γιατί πολύ απλά και στις 2 περιπτώσεις δεν μπορείς να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ!
    φρόντισε τον εαυτό σου κ την υγεία σου και να είσαι σίγουρη,,, η ζωή συνεχίζεται ΜΕ ή ΑΝΕΥ σύντρόφου.

Junior Member
    φανταζομαι το πως νιωθεις και σε συμπονω φιλη μου.
    ξερω πολλα ατομα που χωρισαν μετα απο μακροχρονιους δεσμους και με παιδια και μαλιστα μια φιλη μου την εγκατελειψε μετα 10 χρονια ενω περνουσε ενα σοβαρο πορβλημα με την υγεια της (καρκινο στο εντερο)
    αυτα δυστηχως γινονται αυτα.Η φιλη μου λοιπον τα καταφερε και δε το βαζει κατω μου ειπε 'ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΑ ΟΠΛΑ".Ο χρονος θα κλεισει της πληγες οσο και τωρα ολα αυτα σου ακουγονται απλα λογια ειναι αληθεια.
    σε παρακαλω κανε κατι για εσενα επιβραβευε τον εαυτο σου καθε μερα καθε στιγμη ακομα και οταν πας κατι να ψωνισεις ακομα και αν σηκωθεις απο το κρεβατι μη σκεφτεσαι ξερω δε γινεται γιατι ερχονται αυτοματα οι σκεψεις και ο πονος αλλα δε εισαι η μονη που το περασε αυτο
    ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
    θα ηθελα αν φυσικα και εσυ το θελεις να απαντησεις οποτε εχεις χρονο για το πως νιωθεις ακομα και τα ασχημα συναισθηματα την οργη βγαλτην
    ειναι φυσιολογικο και ανθρωπινο

Junior Member
    φανταζομαι το πως νιωθεις και σε συμπονω φιλη μου.
    ξερω πολλα ατομα που χωρισαν μετα απο μακροχρονιους δεσμους και με παιδια και μαλιστα μια φιλη μου την εγκατελειψε μετα 10 χρονια ενω περνουσε ενα σοβαρο προβλημα με την υγεια της (καρκινο)
    αυτα δυστηχως γινονται .Η φιλη μου μετο προβλημα υγειας τα καταφερε και δε το βαζει κατω μου ειπε 'ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΑ ΟΠΛΑ".Ο χρονος θα κλεισει της πληγες οσο και τωρα ολα αυτα σου ακουγονται απλα λογια ειναι αληθεια.
    σε παρακαλω κανε κατι για εσενα επιβραβευε τον εαυτο σου καθε μερα καθε στιγμη ακομα και οταν πας κατι να ψωνισεις ακομα και αν σηκωθεις απο το κρεβατι μη σκεφτεσαι, ξερω δε γινεται γιατι οι σκεψεις ερχονται αυτοματα οπως και ο πονος αλλα δε εισαι η μονη που το περναει μια τετοια κατασταση
    ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ειμαι σιγουρη θελει χρονο αρκετο χρονο αλλα μερα με τη μερα θα επουλωνεται η πληγη
    θα ηθελα αν φυσικα και εσυ το θελεις να απαντησεις οποτε εχεις χρονο για το πως νιωθεις ακομα και τα ασχημα συναισθηματα την οργη βγαλτην
    ειναι φυσιολογικο και ανθρωπινο

Καταρχήν βγάλε το θέμα από το Απώλεια Πένθος. Εύχομαι να μη σου τύχει κάτι τέτοιο για να καταλάβεις πως είναι η πραγματική απώλεια και όχι το ότι δεν τα βρήκες με τον άνθρωπο που θεωρούσες άνθρωπο σου.
    Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω κάτι: ήσασταν δέκα χρόνια μαζί, ξύπνησε μια μέρα μετά το γάμο και έφυγε?
    Λυπάμαι, αλλά όλο αυτό δεν μου κολλάει, εκτός και αν ο άνθρωπος αντιμετωπίζει προβλήματα με την ψυχική του υγεία. Δεν φεύγει κανείς έτσι, σίγουρα κάτι έγινε.

Senior Member
    παντως θεοφανια μου, να σου πω ειλικρινα, πως εγω που εχω ζησει και τις δυο απωλειες, δεν μπορω ακομα να καταλαβω ποια ηταν η βαρυτερη, φοβαμαι δε μαλιστα, οτι ηταν ο χωρισμος...
    δεν εννοω οτι αν μπορουσα να διαλεξω θα αλλαζα τον χωρισμο παρα τον θανατο. ουτε κατα διανοια!!!
    και μαλιστα, δεν θα αλλαζα καν τον χωρισμο, οσο κι αν πονεσε.
    αλλα βαρυτερος μεσα μου και μεγαλυτερη απωλεια, ηταν ο χωρισμος..
    Last edited by Remedy; 23-02-2011 at 20:30.

Betty-
    Guest
    Προτιμω θάνατο παρα χωρισμό.

Ειναι μεγαλη καταρα να ζει αυτός που εθαψες.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast