Ενα βήμα πριν να φουνταρω η να κλειστώ σε ίδρυμα - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 103
    Senior Member
    Κοίταξε, όσον αφορά το άν πρέπει να πάρεις αγωγή ή να κάνεις ψυχοθεραπεία αυτο το ξέρεις εσύ, δηλαδή αντέχεις αυτες τις εμμονές? Εγώ μέχρι που ζήτησα να με κρατήσουν σε ψυχιατρείο απο το φόβο μου να μήν είμαι ψυχοπαθής πλάκα κανεις, αν δεν έπαιρνα φάρμακα δεν ξέρω πώς θάμουν τώρα.., κοινώς δεν άντεχα αυτη τη κατάσταση, ή έπρεπε να πάρω φάρμακα ή έπρεπε να κλειστώ σε νοσοκομείο, σε τέτοιο σημείο είχα φτάσει. Οι Γιατροι που πήγα εγώ δεν ήταν ψυχολόγοι ή ψυχοθεραπευτές, ήταν ψυχίατροι, δλδ κάναμε μια κουβεντούλα και μου έδωσαν φάρμακα, δεν μπορώ να σε συμβουλέψω δυστηχώς για κάτι παραπάνω απο όσα μου είπαν ( τα ανέφερα ήδη ). Εντομεταξύ όπως τα λές μου συνέβησαν και μένα, είχα απίστευτα νεύρα και θυμό για έναν άνθρωπο, κρίσεις πανικού και άγχος-πιεση και μετά το έπαθα όλο αυτο με τις εμμονές, λές να πάθαμε το ίδιο πράγμα? Εγω έχω περάσει τις κρίσεις πανικού τώρα, άγχος δεν έχω όπως έιχα τότε επίσης και ο θυμός μου για το συγκεκριμένο άτομο έχει μετριαστεί, το κακό είναι πως έμειναν οι εμμονές, σαν να έχει κολλήσει το μυαλό μου σε αυτές ρε γαμώτο, τελικά όπως πολύ σωστα μου είπε ένας φίλος, ένα ρολόϊ ειμαστε, μια λάθος στροφή των γραναζιών και τινάζονται όλα στον αέρα..
    Last edited by Konstantinoss; 20-02-2011 at 20:56.

Senior Member
    Παίρνει Dumyrox ρε παιδιά κανείς, εδώ και 20 μέρες που το παίρνω με έχει χαλάσει αφάνταστα, καλύτερα ήμουν με το Cypralex, και υποτίθεται πως το Dumyrox είναι το ιδανικό για ΙΔΨ.

Konstantinoss,

Σου γράφω μια μέθοδο που δοκίμασα για αντιμετώπιση της ΙΔΨ, την έστειλα και σ΄ αλλους εδώ και πιστεύω ότι δουλεύει, θέλει πολλή πείσμα και τίποτα άλλο για να δουλέψει:

Α) Αναγνώριση της διαστρεβλωμένης σκέψης, σα να σαι παρατηρητής της σκέψης σου, του εαυτού σου (να βλέπεις τη σκέψη που έρχεται όπως κάποιο τρίτο που πλησιαζει και τον αναγνωρίζεις ως τέτοιο).
    Β) Κατανόηση ότι η σκέψη που έρχεται ή βρίσκεται σε εξέλιξη δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, είναι φανταστική, είναι κάτι το παράλογο, κάτι που υπάρχει μόνο μέσα στο κεφάλι, σαν ένα άλλο μέρος του νου σου να κάνει αυτήν τη διαπίστωση.
    Γ) Απόκρουση αφού έκανες το Α και Β. Σα να της λες σταμάτα, φύγε. Τη σταματάς. Σαν απότομη κίνηση. Σα να αποκρούεις και διώχνεις τον τρίτο.
    Δ) Να βάλεις στη θέση της κάποια άλλη σκέψη ευχάριστη, ένα ευχάριστο γεγονός, ένα στόχο κλπ, να φύγεις απ εκεί που βρίσκεσαι ή να κάνεις κάτι άλλο.

Κάπως έτσι....., δεν ξέρω για τα φάρμακα που λες, ίσως αυτά να αλληλοσυμπληρώνονται με τη μέθοδο που σου λέω ιδίως όταν η ΙΔΨ είναι έντονη.
    Το παν είναι να κατανοήσεις ότι αυτά τα διαστρεβλωμένα δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και σε στερούν από τις αληθινές χαρές της. Από την άλλη μην ανέχεσαι συμπεριφορές που ξέρεις ότι σου δημιουργούν μετά απωθημένα, διότι πιστεύω πως η ΙΨΔ έχει αρκετές ρίζες σ΄αυτά τα απωθημένα. Άμα διεκδικάς απο τη μια αυτά που δικαιούσαι στη ζωή και από την άλλη κάνεις πράγματα ή μιλάς με ανθρώπους που σου δημιουργούν χαρά, βάζεις στον νου θετική ενέργεια και ευχάριστες αναμνήσεις που με την πάροδο του χρόνου μειώνουν την ένταση και σταδιακά εξαφανίζουν τις διαστρεβλωμένες σκέψεις.
    γιάννης

Senior Member
    Ευχαριστώ Γιάννη θα το προσπαθήσω!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Konstantinoss View Post
    Παίρνει Dumyrox ρε παιδιά κανείς, εδώ και 20 μέρες που το παίρνω με έχει χαλάσει αφάνταστα, καλύτερα ήμουν με το Cypralex, και υποτίθεται πως το Dumyrox είναι το ιδανικό για ΙΔΨ.
    όταν λες σε έχει χαλάσει?
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Κοιμάμαι συνεχώς και δεν έχω καθαρή σκέψη, σαν να με ναρκώνει ενα πράμα, επίσης όταν κοιμάμαι βλέπω πολύ περίεργα όνειρα και μάλιστα πολύ αληθινά, σαν να είμαι μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, το νοιωθω οτι με αποβλακώνει αυτο το φάρμακο, με κάνει σα φυτό
    Last edited by Konstantinoss; 22-02-2011 at 00:25.

Junior Member
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΣΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ?ΕΣΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΤΑΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΣΑΙ(ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ).ΕΓΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.ΕΚΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΣ?ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΣΑΝ SERIAL KILLER.ΜΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΥΤΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΧΙ ΜΥΡΜΙΓΚΙΑ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΩ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΙΘΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΚΤΟ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟ ΕΧΩ ΜΕΤΡΙΑΣΕΙ ΑΙΣΘΗΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΠΑΛΑΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΣΤΡΕΣΑΡΟΜΑΙ ΜΟΥ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΕΙ.

Senior Member
    Αποκλειστικά με τα παιδιά σου το παθαίνεις? Με κανέναν άλλο?
    Η Ψυχοθεραπεία σε βοήθησε περισσότερο ή τα φάρμακα?

Junior Member
    ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΩ ΓΕΝΙΚΩΣ.ΤΗ ΜΙΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΝΙΞΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΗΔΗΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΕΓΩ ΝΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ.

Junior Member
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ .ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΗΡΟ ΤΟΥ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΓΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΘΑ ΣΚΟΤΟΝΟΜΟΥΝ ΑΝ ΠΗΔΑΓΑ.ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΑ ΠΩ ΑΥΤΑ ?ΤΙ ΝΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ??ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Junior Member
    ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ Η ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΠΕΔΕΥΕΣΑΙ ΕΤΣΙ.ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΕΡΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΥΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΦΟΥ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΟΥ Ο ΕΑΥΤΟΣ.

Junior Member
    ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ?ΚΑΙ ΣΠΑΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΣΕ ΚΥΡΙΕΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΑΠΑΙΣΙΑ.ΕΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ................ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ .ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟΥ ΚΟΝΤΡΑ....ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΑ ΝΤΡΕΠΟΣΟΥΝ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΥΤΗΚΕΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.

Junior Member
    ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΩ ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΚΕΥΤΟΜΑΙ.ΜΕ ΤΟ ΟΡΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΕΣΣ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.ΠΑΝΤΑ ΕΚΡΥΒΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΥΠΝΟΒΑΤΗΣΩ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΣΦΑΖΩ!!!!!ΤΩΡΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΙΣΙΑ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΟΧΗ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ.ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΑΛΛΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ!!!!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΗΡΕΜΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΚΕΥΤΕΙΣ!!

Senior Member
    Διαβαζοντας ολο αυτο που με απασχολει και εμενα παρα πολυ θυμηθηκα κατι που μου ειχε πει ο θεραπευτης <<η σκεψη σου δεν εισαι εσυ>>.Ακουγοντας αυτο μαλλον εφυγα ανακουφισμενος και ηρεμος απο την συνεδρια χωρις να ξερω το γιατι αφου δεν τον ρωτησα τι εννοουσε.Σημερα νομιζω οτι πισω απο ολο αυτο για μενα προσωπικα κρυβοταν και κρυβεται η ελλειψη εμπιστοσυνης στα συναισθηματα μου και η αναγκη να ελεγξω τα παντα και κυριως τα συναισθηματα μου βαζοντας ταμπελες και λογοκρινοντας τα.Ο θυμος που μπορει να ερχεται εταιροχρονισμενα και να συμβολοποιειται(μαχαιρι) νομιζω οτι ειναι αποτελεσμα των παραπανω.Εγω προσωπικα σημερα προσπαθω να εμπιστευομαι περισσοτερο αυτο που νιωθω παρα αυτο που σκεφτομαι.Εχω παρατηρησει οτι το μυαλο μου εχει την ταση να γενναει σκεψεις που ενεργοποιουν αβολα συναισθηματα οπως φοβο και αλλα.Αποφευγω τους εσωτερικους διαλογους και σεναρια.Αυτο που κανω εγω ειναι κατι που εγραψε και ο Γιαννης (μεθοδος) επισης να προσπαθω να δινω χωρο μεσα μου μπαινοντας σε δραση δλδ κανοντας πραγματα που με ευχαριστουν.Επισης η μοναξια και η τβανοσκοπηση δεν βοηθουν οπως και η αρνηση(γιατι μου συμβαινει εμενα αυτο?,και αλλα τετοια).Ξερω οτι ολα αυτα δεν ειναι ευκολα καθως και εγω τα περναω(εγω δεν στρεφομαι εναντιον αλλων εστω και με το μυαλο αλλα μονο εναντιον σε εμενα.....)αλλα θελει δουλεια και αν θες την γνωμη μου η φαρμακευτικη αγωγη βοηθαει αλλα σαν την ψυχοθεραπεια τιποτε............

Senior Member
    Κωνσταντίνε όλα αυτά που λες είναι σαν να ακούω τον εαυτό μου! Τα έχω περάσει και στο παρελθόν αλλά και τώρα! Μπορεί να σου φαίνεται απίστευτο όμως δεν πρόκειται να κάνεις κανένα κακό!!!!! Το κακό ήδη το κάνεις στον εαυτό σου βασανίζοντας τον έτσι!!!! Έχεις πολλή ένταση κρυμμένη μέσα σου και αφού δεν την έχεις βγάλει ή δεν την βγάζεις αλλιώς, δεν την αντέχει άλλο ο οργανισμός σου και ξεσπάει έτσι με το να επιτίθεσαι στον ίδιον σου τον εαυτό και να τον τιμωρείς!!!
    Όσο για τα χάπια βοηθάνε πολύ αλλά ίσως αργήσεις να δεις αποτέλεσμα και όπως μου είχε πει κάποτε μια ψυχίατρος όταν είχα αρχίσει θεραπεία και είχα πάρα πολλές παρενέργειες, όσο πιο πολύ καιρό έχεις αφήσει το πρόβλημα και όσο πιο μεγάλο είναι τόσο πιο πολύ υπομονή πρέπει να κάνεις γιατί θα σου πάρει αρκετό χρόνο να δεις αποτελέσματα. Ο οργανισμός μας στην περίπτωσή μας αυτή είναι σαν ένα σπίτι που είναι πάρα πολύ βρώμικο και όταν πάμε να το καθαρίσουμε (όταν δηλαδή ξεκινάμε τη θεραπεία) σηκώνεται τόση πολλή σκόνη απο τη βρωμιά που νομίζουμε θα πνιγούμε και όσο πιο βρώμικο είναι τόση πιο πολλή η σκόνη..... στο τέλος όμως όταν το καθαρίζουμε λάμπει!!!!!!!!

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast