Results 31 to 45 of 45
Thread: οταν η πορτα κλεινει
-
19-11-2010, 21:01 #31
θα πω κάτι που έχω ξαναπεί στο παρελθόν και αφορά ξύλο μεταξύ αντρών.
έχω ένα γνωστό αρκετα ευέξαπτο.
όταν κάποια μέρα κάποιος τον έβρισε ενώ οδηγούσε στο δρόμο, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τον χτύπησε άσχημα.
χαρακτηριστικά μου είπε φοβήθηκα πως θα τον σκότωνα.
λέτε ο άνθρωπος που τον είχε βρίσει να άξιζε κάτι τέτοιο?
το είχε προκαλέσει δλδ?
αν είναι έτσι να παίζουμε ξύλο κάθε μέρα όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε.
αλλά όταν ακούω τέτοια , πραγματικά εύχομαι να βρεθεί στο δρόμο αυτών που συμφωνούν με το ξύλο, ένας τέτοιος τύπος και να τους αφήσει αναίσθητους.
γιατί έξω από το χορό....http://www.mazi.org.gr/
- 20-11-2010, 03:54 #32
λιγο αργα ,και γω το περασα το κειμενο στο office
..Το βασικό πρόβλημα μέσα στις οικογένειες εδώ και 6 μήνες είναι το οικονομικό..... φέρνει νεύρα γκρίνια κ.λ.π.
1.Kαι αυτο τι σημαινει οτι ,αν καποιος εχει οικονομικα προβληματα δικαιολογει τα νευρα και την γκρινια ?
2.Με αυτο το σκεπτικο φιλε μου θα μπορουσα και γω να δικαιολογησω τον μπαμπα που ειχε οικονομικα προβληματα και ,εβαζε το καυτα σιδερα στη μαμα ,και αυτη με την σειρα της σε μας ,απλα δεν ειναι κατι που ξεχνω ουτε μπορω να δικαιολογησω
..Δέν λέω ότι αυτό δικαιολογεί την πράξη του, αλλά κάποιος συνδιασμός πραγμάτων μπορεί να αποφέρει αυτό το αποτέλεσμα, που ...αν μπορεί να λυθεί και με την ανάκτηση της αξιοπρέπειας της κοπέλας πάντα τα πράγματα να βελτιωθούν.
3.Αυτο αν θες το διευκρινιζεις ,γιατι να σου πω μονο χαμογελο πικριας μου εφερε ,και οργης μαζι 'Η ανακτηση αξιοπρεπειας”της κοπελας
4.ενω η αλλη πλευρα ,δεν πρεπει να εχει καμια ανακτηση ??
5.Τι εχει η αλλη ?? Μαλλον τουρκοκρατουμενα καταλοιπα ανδρισμου.ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΕΔΩ??
..Τώρα θα μου πείς αν δεν μπορείς να κάνεις διάλογο με τον συντροφό σου και να τον σέβεσαι πάνω από όλα τί σχέση είναι αυτή ? δεν ξέρω..... αυτό το ξέρουν εκείνοι.
6.Οχι δεν μπορεις εσυ ο ιδιος να κανεις διαλογο ,και το ειπα και ποιο πανω αυτο ,δεν γινεται .αν μεσα σε ολο αυτο ,υπαρχουν και αλλα πραγματα ,που καθιστουν αδυνατη την επικοινωνια αυτη
7.ισως καποιος αλλος να μπορει αλλα πολυ δυσκολο
..Πάντως να ξέρετε ότι υπάρχουν πολών ειδών σχέσεις....
8.Ναι υπαρχουν ,αλλα αν εσυ θες να παιξεις τις κοτσοπατιναδες με τον συντροφο σου γιατι το γουσταρεις τη βρισκεις και το χιαρεσαι ,τα παιδια δεν σου φταιν σε τιποτα
9.Και ειμαι τοσο απολυτη και καθετη σε αυτο
10.Μακαρι να μας επαιρνε η μαμα μου ,και να εφευγε εμενα και τα αδερφια μου ,αλλα τοτε δεν υπηρχαν ισως τροποι
11.τωρα ομως υπαρχουν .
12.γιατι κανενας δεν μου πηρε απο μενα αυτους τους εφιαλτες ποτε ,τους καυγαδες ,την βια που εβλεπα και την καταλαβαινα απο 5 χρονων(νομιζω ισως και πιο νωρις )
13 .Και οχι μονο εγω αλλακαι τ αδερδια μου ο καθενας αντεδρασε με τον δικο του τροπο .
τα λεω αυτα γιατι η sol εχει παιδι ,και για να ειναι καλα πρωτα απ ολα το παιδι της ,πρεπει να ειναι και η ιδια
και ποιο πανω ειπε οτι δεν αντεχει αλλο
Aυτο το συγκρατησα πολυ καλα .
Ειναι ανθρωπος δεν ειναι σιδερο ,ολοι σπαν στην βια ,και στο φοβο ,και την στεφουν αλλου
και οχι απαραιτητα στα παιδια τους παντα .
Last edited by soft; 20-11-2010 at 06:44.
Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
20-11-2010, 15:47 #33
Από όλα αυτά που διάβασα κρατάω το η βία φέρνει βία. Πολύ σημαντικό αυτό. Ίσως εξηγεί πολλά, γιατί όλοι είναι κακοί δηλαδή. Και πάντα οι άντρες φταίνε, είναι πρώτοι σε αυτό το κομμάτι. Πχ, αν ξεκινάει από το σπίτι, ο μπαμπάς κάνει ψυχολογική, λεκτική, ή σωματική ή συνδυασμό αυτών βία στη μαμά και μετά η μαμά στα παιδιά. Να λοιπόν γιατί όλοι είναι βίαιοι μετά στους υπόλοιπους. Δεν είχαν που να την ξεσπάσουν. Εγώ πχ πιστεύω ότι ξεσπάω στο φαί, και ίσως γι'αυτό καταστράφηκα. Επίσης συμφωνώ με όλα τα υπόλοιπα.
21-11-2010, 01:27 #34
νομιζω υπαρχει ξενωνας για την φιλοξενια κακοποιημενων γυναικων ,με τα παιδια τους , για οσο διαστημα χρειαστει ωστε αυτες να ξαναοργανωσουν τη ζωη τους ,,,
21-02-2011, 03:56 #35
τωρα ειδα αυτο το μηνυμα αλλα δεν ειναι αργα για να απαντησω πιστευω.το μονο που εχω να σου πω ειναι να φυγεις οσο πιο γρηγορα μπορεις κυριως για το παιδι σου!δεν θα αργησει να ασκησει και σε εκεινο βια.τα ιδια εκανε και εμενα ο πατερας μου με αποτελεσμα να εχω σημερα ψυχολογικα προβληματα και εγω και τα αδερφια μου...μην κανεις δυστυχισμενο το παιδι σου,δεν πρεπει να μεγαλωσει σε σπιτι που υπαρχει βια.υπαρχουν νομιζω οργανισμοι που μπορουν να σε βοηθησουν αν δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα.
21-02-2011, 16:43 #36
Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα θα ήθελα να διηγηθώ την ιστορία ενός ζευγαριού
την οποία κάποιοι ίσως την βρουν άσχετη...
Παντρεμένοι με 3 παιδιά 10 χρόνια.
Μαζί τους συγκατοικούσε μια ξαδέρφη μου, αδερφή της κοπέλας....
Επι 10 χρόνια η σύντροφος μιλούσε πάντα άσχημα στον άντρα της, φωνές, ερκετές φορές να τον βρίζει και να έχει γυρίσει τα παιδιά εναντίον του σε σημείο να βγαίνουν στο μπαλκόνι του σπιτιού και να φων'αζουν ο μπαμπάς είναι χαζός κτλ Οι τσακωμοί σχεδόν σε καθημερινή βάση.
(αυτά μου τα διηγήθηκε άτομο που έμενε μαζί τους καθημερινά , η αδερφή της).
Επίσης η σύντροφος είχε την τάση να σερβίρει χαλασμένα φαγητά στον άντρα της και στα παιδιά....κάτι το οποίο δεν παραδεχόταν ποτέ της.Η αδερφή της την έχει συμβουλέψει πάμπολες φορές υποστηρίζοντας πάντα το σωστό σε σημείο που κουράστηκε.Εκείνη δεν παραδέχεται τα λάθη της....Το αποτέλεσμα? Ο άντρας της τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να την χτυπά και προσφατα η σύντροφος έκανε μήνυση...
Ποιος φταίει άραγε?
συγνώμη αν σας κούρασε το μνμ μου.
21-02-2011, 17:17 #37
το να δινει στα παιδια της χαλασμενα φαγητα σημαινει οτι η γυναικα δεν λειτουργουσε σωστα και φυσικα χρειαζοταν ειδικο.
Ο συζυγος φταιει που ανεχοταν μια τετοια κατασταση την στιγμη που κινδυνευε και η δικη του υγεια αλλα και των παιδιων.
Η αδελφη ομως γιατι να συγκατοικει με το ζευγαρι τοσα χρονια;
επειδη οταν κλεινει η πορτα κανεις δεν ξερει τι γινεται κατι δεν κολλαει στην ιστορια που διηγειται η εξαδελφη σου.
21-02-2011, 18:43 #38
Κι εγω σαν παιδι γονιων που μαλωνανε και που δεν αγαπιοντουσαν σου λεω να φυγεις... μπορει το παιδακι για λιγο να πληγωθει αλλα στην πορεια που θα ζει σε πιο ομορφο περιβαλλον θα του κανει μεγαλο καλο...
Εγω τουλαχιστον τωρα ευχομαι οι δικοι μου να ειχαν χωρισει...γιατι καταλαβαινω οτι δεν αγαπιοντουσαν αλλα μενανε μαζι μονο για μενα και ισως γιατι η μανα μου δεν εβγαλε ποτε ουτε πεντε ευρω απο το τοτε που παντρευτηκε...γιαυτο εγω λεω αν πραγματικα ενδιαφερεσαι για το παιδι να φυγεις... τα μαλωματα και οι μιζεριες σας διαλυουν τη ζωη...ακομα και αυτου του ζωου που χτυπαει γυναικες...
21-02-2011, 19:40 #39
είχαν μεγάλο σπίτι με δάνειο και η αδερφή της έμενε μαζί για να τους βοηθήσει οικονομικά..τώρα έχει 1 χρόνο που μετακόμισε και μένει μόνη της...
Ο σύζυγος πολλές φορές της φώναζε αλλα εκείνη δεν έπαιρνε απο κουβέντα...και πάντα θυμάμαι την συγκεκριμένη ήταν νευρικός άνθρωπος...
η ουσία είναι ότι τελικά τα νεύρα του ανθρώπου δεν άντεξαν...
21-02-2011, 21:34 #40
22-02-2011, 21:12 #41
22-02-2011, 21:28 #42
23-02-2011, 00:00 #43
ρεμ
διαφωνω παρα πολυ μαζι σου εδω ,δεν ειναι αναξιου λογου ,για τους Χ λογους
αλλα εδω για μενα ειπωθηκαν σκεψεις και αληθειες απο καρδιας ,και απο πολλους
και ισως καποια καποιος αλλος τις διαβασει ,και αυτο εμενα με κανει και αισθανομαι ομορφα
και οτι μπορει να αποκομισει εστω και κατι μικρο μηδαμινο απ ολο αυτο που μπορει να τον/την αφυπνισει
δεν ειναι φανταστικη ιστορια συμβαινει και στα καλυτερα τα σπιτια
Ξερεις οτι αυτη ηταν η τοποθετηση μου η αρχικη ,αλλα τωρα δεν ειναι .
οποτε για μενα οποιος θελει να γραφει στο θεμα να γραφει και να του δινει σημασια .
kαι να υπαρχουν οι αποψεις ,οι καταθεσεις ,και οι προβληματισμοι
και χωρις την" θεματοθετρια" δεν πειραζει :)Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
23-02-2011, 01:31 #44
σοφτ
δεν μιλαω για τις αποψεις του καθενα που τρεχει να βοηθησει οταν διαβαζει για καποιον που υποφερει και ζηταει βοηθεια.
μιλαω για το θρασσος και την γαιδουρια καποιου που δουλευει ενα πληθος απο δοτικους ανθρωπους που δινουν τον χρονο τους και την βοηθεια τους οποτε μπορουν γιατι ετσι γουσταρει.....
φιλολογικες συζητησεις επι γενικου μπορουμε να κανουμε οσο θελετε, οταν καποιος ομως βαζει μπροστα το δηθεν προβλημα του σαν αφορμη, εγω το λεω αλητεια....
23-02-2011, 02:19 #45
το θρασσος και τη γαιδουρια και την αλητεια ομως ρεμ ,δεν την ξερει το σημερινο μελος που απαντησε
και καποιος αλλος μπορει να δει τις απαντησεις και να βοηθηθει καπως
το τι εγινε δεν νομιζω οτι εχει σημασια ποιοα ουτε και ενδιαφερει κανεναν
αλλα πραγματικα σου ξαναλεω ,οτι ενω ζητησα να σβηστουν οι απαντησεις μου ,απο τους ανωθεν
Μετα απο μια συζητηση που ειχα μεσα στο τσατ τοτε ,με ενα ατομο που εκτιμω ιδιαιτερα
αναθεωρησα
και πιστευω οτι ειναι καλο να διαβαζονται
μου αλλαξε το οπτικο μου ,γιατι ειδα οτι ολοι εβαλαν ψυχη
σαν θεμα πιστευω οτι ειναι μειζων και καυστικοτατο !!Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
Από τότε τότε που με πρωτοθυμάμαι...
21-07-2025, 11:42 in Με καφέ και συμπάθεια....