Μην το πειτε ποτε - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 54
    Senior Member
    Quote Originally Posted by the_downward_spiral View Post
    :( εκανα την λαλακια και ειπα σε ολους τους φιλους μου οτι επαιρνα ψυχοφαρμακα πριν απο καιρο και τωρα ολοι με αποφευγουν , με λενε τρελο και με αντιμετωπιζουν με οικτο. Παιδια αυτα δεν λεγονται..μη το πειτε ποτε και θα ζειτε μια νορμαλ ζωη...σας μιλαω με αγαπη και ειλικρινα...εγω νιωθω χαλια δν εχω φιλους τωρα..
    Πιστευω οτι αν το εχεις αναγκη λεγονται και παρελοντα Οι φιλοι που εφυγαν απο κοντα σου για μενα δεν ηταν φιλοι
    και ηταν μια καλη ευκαιρια να ξεκαθαρισεις ,και να δεις ,οτι οι "φιλοι" δεν φαινονται μονο στο καφε και στη βολτα
    Αλλα και στην στηριξη οταν αυτη χρειαστει.
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    Και εγω πιστευω απο προσωπικη εμπειρια οτι τετοια ευαισθητα θεματα χρειαζεται προσοχη σε ποιον θα τα πουμε.
    Μιλησα και εγω τα τελευταια χρονια για την δικη μου καταθλιψη για τα δικα προβληματα σε δυο ατομα, που αν και ημουν σιγουρη για την ποιοτητα τους σαν χαρακτηρες και υπηρχε σχεση χρονων εν τουτοις δεν μιλουσα, δεν ημουν ετοιμη να ανοιξω την καρδια μου.
    Αν εκανα καλα δεν ξερω ειλικρινα οχι για κανενα σοβαρο λογο αντιθετα πηρα συμβουλες και με στηριξαν, ομως πολλες φορες αισθανομαι οτι ξεγυμνωθηκα οτι θα αισθανονοται οικτο και αυτο με στενοχωρει καθως ειχαν αλλη αποψη για την ζωη μου γενικα. Ενας λογος μου γραφτηκα στο φορουμ ηταν ενας λογος κι αυτος, δηλαδη η αναγκη μου να μιλησω καπου, η αναγκη να μοιραστω μερικα πραγματα.

Junior Member
    Οι πραγματικοί φίλοι δεν είναι μόνο για τις χαρές και την καλοπέραση, είναι εκείνοι που θα είναι κοντά σου και στα δύσκολα. Μη θλίβεσαι καθολου γιατί άνθρωποι που σε αντιμετωπίζουν έτσι καλύτερα να μην είναι στη ζωή σου. Το να το κρύβεις δεν ειναι η λύση. Δεν πρέπει να ντρέπεσαι για αυτό, αντίθετα πρέπει να νιώθεις καλα με τον εαυτό σου που έχεις το θάρρος να το αντιμετωπίσεις. Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που η πληροφόρηση οταν υπάρχει μόνο σωστή δεν είναι! Συνέχισε να πορεύεσαι με αισιοδοξία και μην απαρνηθείς ποτέ αυτό που είσαι για να μη σε χλευάσουν. Δεν είναι ολοι οι άνθρωποι το ίδιο, και εκεί έξω υπάρχουν σίγουρα άτομα τα οποία αξίζουν να γινουν φίλοι σου.

Senior Member
    και δεν εχει δικαιωμα ο ανθρωπος που ειναι μαζι σου που αλληλοσχετιζεστε να ξερει? πώς μπορεις να του υποδειξεις τι ειναι σημαντικο κ τί οχι?

λες οτι δεν θες να το εχεις στο προσκηνιο μια ζωη: ποιος σου ειπε οτι ετσι θα το δει και ο αλλος? αλλα αποσιωποντας το, δεν το βαζεις καν στη σκηνη, στη ζωη σας. Ενω αυτο ειναι εκει.

γνωμη μου ειναι πώς οταν δεν λες κατι τετοιο, δεν το βαζεις στην ακρη, μα αντιθετα το βαζεις μονος σου ως εμποδιο στη σχεση.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    κηπ, στίγμα είναι ο μειωτικός χαρακτηρισμός που αποδίδεται σε κάποιον.

ένας φίλος σου που θα είχε φυλακιστεί στο παρελθόν, θα ήθελες να στο κρύψει?
    συμφωνώ απόλυτα με τη σοφία, γιατί θα έδειχνε έλλειψη εμπιστοσύνης.
    αν το έκρυβε από μένα, θα κλονιζόταν η φιλία μας κ θα χανόταν η εμπιστοσύνη.
    θα χρειαζόταν μεγάλο διάστημα για να την ξανακερδίσει.
    κ ίσως να μν την κέρδιζε κ ποτέ.
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Quote Originally Posted by γιώτα2 View Post
    Και εγω πιστευω απο προσωπικη εμπειρια οτι τετοια ευαισθητα θεματα χρειαζεται προσοχη σε ποιον θα τα πουμε.
    Μιλησα και εγω τα τελευταια χρονια για την δικη μου καταθλιψη για τα δικα προβληματα σε δυο ατομα, που αν και ημουν σιγουρη για την ποιοτητα τους σαν χαρακτηρες και υπηρχε σχεση χρονων εν τουτοις δεν μιλουσα, δεν ημουν ετοιμη να ανοιξω την καρδια μου.
    Αν εκανα καλα δεν ξερω ειλικρινα οχι για κανενα σοβαρο λογο αντιθετα πηρα συμβουλες και με στηριξαν, ομως πολλες φορες αισθανομαι οτι ξεγυμνωθηκα οτι θα αισθανονοται οικτο και αυτο με στενοχωρει καθως ειχαν αλλη αποψη για την ζωη μου γενικα. Ενας λογος μου γραφτηκα στο φορουμ ηταν ενας λογος κι αυτος, δηλαδη η αναγκη μου να μιλησω καπου, η αναγκη να μοιραστω μερικα πραγματα.
    γιώτα, γιατί να αισθανθούν οίκτο για σένα?
    τί είσαι η καημένη που δν έχει στον ήλιο μοίρα.
    δν είπα πως είναι απαραίτητο να το λέμε σε όποιον γνωρίζουμε.
    όταν έρθεις κοντά με τον άλλον κ η σχέση αρχίσει να γίνεται στενή, οφείλεις να το πεις.
    γιατί διαφορετικά κρύβεις ένα κομμάτι του ευατού σου.
    είναι σαν να λες ψέμματα.
    μία σχέση δν στηρίζεται πάνω στα ψέμματα.

Senior Member
    Το θεμα ειναι οτι δεν μπορουμε να γυρισουμε το χρονο πισω. Οτι θα το μαθει , θα το μαθει οποτε ειναι καλυτερο να της το πω εγω.
    Απο κει και περα ωραιο λαιμοδετη βαλαμε στον εαυτο μας για κατι ουσιαστικα ασημαντο.
    Υπαρχουν ενα εκατομμυριο αλλα πιο σημαντικα πραγματα στη ζωη.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    αναρωτιεμαι πως βαφτιζεις ασημαντο κατι για το οποιο δαπανησες τοση ενεργεια, χρονια ολοκληρα προσπαθειας και αγωνα...

την επομενη φορα που θα ενιωθες ασχημα, αναρωτιεμαι πως θα σου φαινονταν να σου πει καποιος..."ελα μωρε, δεν εχεις τιποτα"....
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Ειναι ασημαντο τωρα...δεν ηταν τοτε. Το ξεπερασα πλεον. Ελπιζω να βοηθησα να το ξεπερασουν και αλλοι καταθετοντας καποιες αποψεις.
    Δεν μπορω να θεωρω πλεον κεντρο της ζωης μου μια ασθενεια. Καταλαβαινω πως το θετεις ναι...δεν μπορω να διαγραψω ολα αυτα.
    Ειναι μεσα σε μενα και στην ιστορια μου , αλλα δεν θα ηθελα να ασχολιεμαι τοσο.
    Αυτο που εννοω ειναι οτι το βλεπετε και σεις πως ακομα και τωρα πολλα ατομα θεωρουν την ασθενεια το κεντρο της υπαρξης τους , κατι που εκανα και εγω.

Δεν ειναι κατι καλο , το βλεπετε και σεις.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    Εγώ πιστεύω πρέπει να το λες, όχι για να μη ζεις στο ψέμμα, γιατί αυτό είναι προσωπική σου υπόθεση και ο άλλος δεν έχει το δικαίωμα να το μάθει άμα δεν θες, απλά επειδή θέλεις να το βγάλεις από μέσα σου. Πρέπει όμως να ξέρεις σε ποιό άτομο να το πεις,
    και παιδιά, είναι τόσο δύσκολο να μπορούν να σε κάνουν παρέα μόνο 2 από 10 άτομα, μειώνονται τόσο πολύ οι επιλογές σου, είναι τόσο άσχημο το στίγμα για όποιον το διαβάζει, πότε θα σταματήσει;;;;;;;;

Banned
    The download spiral σου εστειλα πρωσοπικο μυνημα αμα θες απαντησε λιγο.Μην χαλασω το θεμα που εβαλες

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Το θεμα ειναι οτι δεν μπορουμε να γυρισουμε το χρονο πισω. Οτι θα το μαθει , θα το μαθει οποτε ειναι καλυτερο να της το πω εγω.
    Απο κει και περα ωραιο λαιμοδετη βαλαμε στον εαυτο μας για κατι ουσιαστικα ασημαντο.
    Υπαρχουν ενα εκατομμυριο αλλα πιο σημαντικα πραγματα στη ζωη.
    κηπ μου, άλλο να το θεωρούμε εμείς φυσιολογικό, γιατί μέσα στη ζωή είναι όλα κ σε εμάς έλαχαν αυτά.
    κ άλλο να λέμε πως υπάρχουν ένα σωρό άλλα σημαντικά πράγματα.
    όμως η σθένεια μας είναι κομμάτι του ευατού μας.
    δν πρέπει να ντρεπόμαστε γι' αυτό κ να το κρύβουμε.
    αυτοστιγματιζόμαστε έτσι.
    πες πως όταν σε γνώρισα μου έλεγες κάτι τέτοιο κ εγώ δν πάσχω από διπολική.
    θα έπρεπε να πω : α, τον σάικο!
    τί διαφορά θα είχες από έναν χωρίς την ψύχωση σου?
    ο ίδιος άνθρπωπος δν είσαι?

μήπως έχεις απογοητευτεί από ανθρώπους στην κλειστή κοινωνία που ζεις κ έχεις αυτές τις απόψεις?

Senior Member
    Nai Αρκτος αλλα υπαρχουν ανθρωποι ομως που αντιδρουν ετσι ,γιατι απλα εχουν αγνοια ,και προκαταληψη για το τι σημαινει ψυχικη νοσος.
    και τρομαζουν μονο στο ακουσμα της

Και δυστυχως δεν ειναι μονο οι κλειστες κοινωνιες αλλα και οι ανοιχτες
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    ειναι οπως τα λεει ο κηπ!
    ΕΙΜΑΙ ΨΥΧΩΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ!
    δεν με καθοριζει μονο η ψυχωση μου αλλα κ ο χαρακτηρας μου!Δεν αφορα κανενα αν παιρνω ζυπρεξα η ντεπον ,οσο ειμαι μονη μου,χωρις σχεση (γαμος-παιδια) ειναι καθαρα προσωπικο ζητημα!
    Πιστευω οτι το θεμα στιγμα ειναι πολιτισμικο θεμα,κ εχει να κανει πολυ με το ποσο ευκολα μια κοινωνια δεχεται τη διαφορετικοτητα των μελων της,αν προκυψει!

Senior Member
    Quote Originally Posted by soft View Post
    Nai Αρκτος αλλα υπαρχουν ανθρωποι ομως που αντιδρουν ετσι ,γιατι απλα εχουν αγνοια ,και προκαταληψη για το τι σημαινει ψυχικη νοσος.
    και τρομαζουν μονο στο ακουσμα της

Και δυστυχως δεν ειναι μονο οι κλειστες κοινωνιες αλλα και οι ανοιχτες
    μα δν θα το πεις στον πρώτο τυχόντα.
    παρά μόνο σε ανθρώπους κοντινούς.
    στον άνθρωπο που θα μοιραστείς τη ζωή σου, δν θα το πεις?
    τη σχέση θα είναι αυτή?
    εννοείται πως θα αφιερώσεις χρόνο να του εξηγήσεις κ να τον ενημερώσεις ώστε να κατανοήσει για τι πράγμα μιλάς.
    δν μιλάμε για τη νόσο του χανς!
    αλλά ακόμη κ αυτή δν ήταν απαραίτητα μεταδιδόμενη.
    ( αν κ κάπου διάβασα πως δν ήταν καθόλου μεταδιδόμενη )
    στις μέρες μας όλο κ πιο πολύ γίνεται μια προσπάθεια για ενημέρωση ακόμη κ από την τηλεόραση.
    αν κάποιοι κλείνουν τα αυτιά τους, είναι δικό τους πρόβλημα κ όχι των υπολοίπων.
    αυτό δν σημαίνει βέβαια πως το στίγμα δν υπάρχει.
    ας μν συμβάλουμε όμως κ εμείς στη διαιώνιση του.
    κ ας προσπαθήσουμε να το σταματήσουμε.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast