Results 31 to 45 of 80
-
25-02-2011, 23:29 #31
Sepia, γεια σου!
Λυπάμαι που διαβάζω πως δε βοηθήθηκες όπως περίμενες. Ωστόσο, πέρα από αν οι αναμνήσεις σου είναι ή όχι πραγματικές, όσα είχες περιγράψει να αισθάνεσαι ήταν. Η έλλειψη χαράς, η δύσκολη σχέση με τα άτομα του αρσενικού φύλου, το μπέρδεμα, οι φόβοι, αυτά πέρασαν? Τώρα είσαι καλά, νιώθεις ισορροπημένη, κρίνεις πως δε σου χρειαζόταν μία ψυχοθεραπευτική σχέση για να αντιμετωπίσεις αυτά, αλλά μόνο για να επιβεβαιωθούν μέσα από αυτήν οι αναμνήσεις σου?
Δε θέλω να σε κάνω να νιώσεις άσχημα και αν δεν το επιθυμείς μην απαντήσεις καν, εντάξει?
Αν το μπορείς και θες κάντο μονάχα."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
- 25-02-2011, 23:49 #32
petran βλεπω την βιβλο καλα την κρατεις ακομα ,και δεν την αφηνεις με τιποτα ,μπραβο βρε πτυχιουχε μελλοντα ψχλ
Μην μου απαντησεις, αληθεια
Ραιν η ολη ιστορια μου θυμησε ,ενα αλο παλιο θεμα εδω μεσα
ενα εχω να πω ,οτι τα κενα της γαμημενης μνημης τα εχω και γω ,τι σημαινει αυτο ,οτι πρεπει να εχεις και χτυπημα στο κεφαλι ??????????
λυπαμαι γ αυτα πραγματικα ,μια παλι θα το πω για τα κιταπια σας ,που ειναι και ευαγγελια σας
Αλλα τα παντα αναθεωρουνται, ,μιλατε τοσο σιγουρα ,και με βαση αυτα που εχετε μαθει διδαχτει και διαβασει.Ευγεεεεε!!!!!
και αυτο δεν σας το ανατρεπει κανεις και με τιποτα
παντως για αλλη μια φορα πετραν η προσεγγιση σου ειχε τετοια ανθρωπια μεσα της ,που ανατριχιασαΤο πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
26-02-2011, 00:25 #33
Ααα οκ καλά θυμόμουνα τότε...αλήθεια που είναι το ποστ μου δεν το βρίσκω? Ήταν σε άλλο θρεντ?
Κοίτα, μην ψάχνεις να βρεις κάποιο νόημα και να τα "δέσεις" όλα με κάποια δήθεν σατανική κρυφή ιστορία που βρίσκεται πίσω από όλα. Δεν είσαι καθόλου χαζή, όλοι προσπαθούμε να βγάλουμε νόημα μέσα στις ζωές μας. Είναι μάλλον ανακουφιστικό ένα και μοναδικό κακό/περιστατικό/αιτία πες-το-όπως-θες να εξηγεί τα "στραβά" που μας συνέβαιναν και κάναμε για πολλά χρόνια. Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα δεν είναι έτσι, δεν είναι τόσο απλή. Ποτέ μα ποτέ δεν φταίει μόνο ένα πράγμα για οτιδήποτε. Εμείς οι ίδιοι, οι πράξεις μας και οι αποφάσεις μας, το "timing", το τι κάναμε σε μια στιγμή, το τι μας κάνανε και πως αντιδράσαμε σε αυτό που μας κάνανε κτλπ όλα αυτά χτίζουν τις ζωές μας. Δηλαδή είναι πολύπλοκο το όλο θέμα. Ποτέ δεν φταίει μόνο ο μπαμπάς, ο παππούς, ο δάσκαλος, ο θεός, ο διάβολος η η σεροτονίνη. Είναι πολλά πράγματα και αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μάθουμε να ζούμε όσο καλύτερα μπορούμε για εμάς ανεξαρτήτως των συνθηκών που έχουμε βρεθεί. Κατα την γνώμη μου ξεκίνα με ένα άλλο ψυχολόγο και σταμάτα να ψάχνεσαι με τέτοια πράγματα. Θα δεις όλα θα πάνε καλύτερα. Η πράξεις είναι κλειδί στις αλλαγές όχι οι δήθεν απωθημένες μνήμες βιασμού.
Δεν καταλαβαίνω επίσης την αγανάκτηση σου να σβηστεί? Σιγά ένα μήνυμα είναι. Που είναι το κακό.
26-02-2011, 00:33 #34
Δηλαδή θα προτιμούσες να ζούσε σε μια ψευδαίσθηση η κοπέλα και μάλιστα σε μια ψευδαίσθηση που ενοχοποιεί τον παππού της σαν βιαστή? Και άντε πες ακολουθούσε το τριπάκι τι θα έβγαινε από αυτό για αυτήν προσωπικά? Τι να σου κάνω αυτή είναι η αλήθεια.
Και αν θες να κάνουμε συζήτηση μην μου απευθύνεσαι άλλη φορά σε προσωπικό επίπεδο troll. Μάθε να κάνεις συζήτηση επιτέλους. Βλέπεις να πετάγομαι εγώ και να λέω για σένα "τι είπες ρε μελλοντική τάδε και τάδε που θες να πεις τάδε κλπ κλπ." Μπορεί να έχεις διαφορετική άποψη και μπορείς να την εκφράσεις χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Στο λέω επειδή δεν στο έμαθε κανείς γι αυτό.
26-02-2011, 00:38 #35
το ποιος σεβεται και ποιος οχι οτι εχει αποδειξει περιτρανα η ιστορια και η πορεια σου εδω μεσα
και εκτος απο ψυχολογια ,καλο θα ηταν και μια προσεγγιση ανθρωπιαςΤο πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
26-02-2011, 00:45 #36
26-02-2011, 00:53 #37
Axx!! petran ,και αφου καταλαβες ποιοα ειμαι γιατι μου εστειλες u2u και με ρωτας ποια ειμαι ???? χχεχεχχεε!!!! ΒΒ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑΤο πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
26-02-2011, 00:58 #38
26-02-2011, 01:08 #39
Κοιταξε να δεις Πετραν....πως εχει το θεμα:
Πρωτον: Οταν θες να βοηθησεις καποιον σε ενα φόρουμ ψυχολογίας, το πρώτο ποπυ πρέπει να κάνεις, ειναι να διαβάσεις οοοοόλη την ιστορία του, πριν διατυπώσεις την επιστημονική σου άποψη. Το έκανες τότε που το περνούσα και το ΞΑΝΑεκανες τωρα (χωρίς να θυμάσαι ΚΑΝ ποια είμαι)
Δευτερον: Αν είχες όντως διαβάσει οοοόλη την ιστορία, θα χες δει κάπου οτι υπήρχαν και αρκετές αληθινότατες μνήμες από την "ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ" - "ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ" στην οποία εναποθέτω ΟΛΑ μου τα προβλήματα και όλη μου τη ζωή κατα την κρίση σου....
Τρίτον: Οταν κάποιος περνάει μετατραυματικό στρές (ιούνιος 2010) που εφόσον έχεις διαβάσει τόσα πολλα για αυτό, ξέρεις και πόσο επίπονο είναι όταν το περνάει.... και πόσο έχει ανάγκη να ακούσει κατι.... Δεν του απαντάς λοιπόν απο το πουθενά πριν κάν ακόμα συνέθλει οτι φίλε ζεις ένα ψέμα....φίλε έπλασες ένα γεγονός και με λίγα λόγια δεν πάς καλά....Είχα "ταχυκαρδία" και είχα "κόπωση" και έγραφα εδώ και έφαγα μια απάντηση στα μούτρα που με έκανε να φύγω απο το φόρουμ...
Τέταρτον: Κανείς δεν ξυπναει ενα πρωινό και κατηγορεί τον παππόυ του για βιασμό, χωρίς να εχει τίποτα συμβει. Και αυτό ξέρω να το κρίνω και χωρίς βοήθεια ψυχολόγου....
και Πεμπτον: Aν όντως είχες τότε διαβάσει την ιστορία... θα ήξερες οτι δεν είμαι θύμα ολοκληρωμένου βιασμού..αλλά πολλών αλλών πράξεων (αλλά μάλλον η φαντασία μου δεν έφτανε μέχρι βιασμό..) Και αν όντως ήθελες να βοηθήσεις τότε που έγραφα και ξαναέγραφα και ρώταγα πετράν τι πιστεύεις...ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΓΕΣ...
Με λίγα λόγια: Καλύτερα όλοι να σκεφτόμαστε σε τη θέση φέρνουμε τον "cyber" φίλο μας......όταν απαντάμε....
26-02-2011, 01:17 #40
Περα απο την απωθηση (που φυσικα εδω και εναν αιωνα σχεδον αφορα συναισθηματα, αξιολογησεις και συνειδητοποιησεις και οχι αναμνησεις) υπαρχει και κατι που το λενε διασχιση. Dissociation αγγλιστι. Προσωπικα εχω αρκετα κενα μνημης απο τραυματικες περιοδους σαν ενηλικας, που περασαν χρονια για να επανελθουν και να γινει το κλικ. Θυμαμαι επισης οτι τα επιμαχα διαστηματα επαιζε αρκετη αποπραγματοποιηση, σαν να βρισκομουν "αλλου" με τις εμπειριες να εχουν απογυμνωθει απο το συναισθημα.
Για εμενα επικινδυνο μονοπατι ειναι αυτο της ιδεολογιας σε βαρος της ανθρωπιας, οπως ειπωθηκε στο θρεντ και εχει ειπωθει δεκαδες φορες στο σχετικα προσφατο παρελθον..."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
26-02-2011, 01:17 #41
26-02-2011, 01:19 #42
Και τι του απαντάς...φίλε ναι σε βίασε ο παππούς σου μπράβο! Για ψάξτο και άλλο προσπάθησε να θυμηθείς. Μπορεί να σε βίασαν και η γιαγιά σου και η θεία σου και άλλοι πολλοί και να μην το θυμάσαι. Α μπράβο έτσι θα είναι. Ψαξτο ποιος σε βίασε και άλλο. Μπορεί και να αποτρελαθείς εντελώς αλλά δεν πειράζει χαλάλι.
Στο είπα για να σε κάνω να σκεφτείς αν όντως αξίζει αυτό που περνάς, γιατί αν έμπαινες σε τέτοιο τριπάκι πιθανότατα θα χειροτέρευες. Και προφανώς όταν μπαίνεις σε ένα public φορουμ δεν περιμένεις όλοι να σου κάνουν γουτσου-γουτσου. Το τι ισχύει επιστημονικά έγραψα χωρίς να πω κάτι κακό. Ούτε και σε μείωσα προσωπικά. Ένα φορουμ συμβουλών και απόψεων είναι, από εκεί και πέρα αν σου αρέσει κάτι το κρατάς αν δεν σου αρέσει το πετάς. Όπως και σε όλα τα φορουμ.
26-02-2011, 01:28 #43
ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ ΔΕΝ ΤΕΜΑΧΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ! ΑΠΛΑ ΜΙΛΑΣ.
ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΣΚΕΨΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑ.
ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΡΥΡΙΟ ΕΡΤΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΕ ΤΡΑΒΑΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΥΜΝΗ ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ Π Ε Σ Τ Ο Υ Ν Α ΤΟ Ξ Ε Χ Α Σ Ε Ι Κ Α Ι Ο Τ Ι ΤΟ Π Α Ρ Α Κ Α Τ Ω ΠΟΥ Θ Υ Μ Η Θ Η Κ Ε ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ...
ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ Ε?
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΦΙΛΕ....ΑΠΛΑ...
26-02-2011, 01:38 #44
Μα πως "τεμαχίζεις" την ψυχολογία του άλλου αφού ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ (είδες γράφω και εγώ κεφαλαία). ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΕΙΝΑΙ. Δηλαδή κάθε άποψη που ακούς και δεν πάει με αυτό που πιστεύεις και μάλιστα στο www "τεμαχίζεται" η ψυχολογία σου? Δηλαδή δεν μπορείς να ακούς πράγματα που δεν θες να ακούσεις? Εσύ ανταλλάσσεις απόψεις μόνο με αυτούς που συμφωνούν μαζί σου. Οι άλλοι που δεν συμφωνούν σου σου "τεμαχίζουν την ψυχολογία".
26-02-2011, 01:43 #45
και τι ειναι αυτο - η επιστημη ξερει?Ποια επιστημη ενοεις πετραν? την επιστημη της ψυχολογιας? η την συμπεριφοριστικη σχολη που σπουδαζεις?
Στην ψυχολογια νομιζω, υπαρχουν κ αλλες προσεγγισεις,μηπως η δικη σου ειναι η καλυτερη?Πως εισαι τοσο απολυτος για τον τροπο που θα ξεπερασει η σεπια η η καιτουλα η οποιοσδηποτε μια κακοποιηση?με τι εχεις να κανεις με ποδια που χρειαζονται γυψο η με ψυχες-χαρακτηρες που πρωτα απολα χρειαζονται ενσυναισθηση!! και μετα κατηχηση κ διδασκαλια.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία