Ειναι τοσο απαραιτητο "το πακετο" ; - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 16 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast
Results 151 to 165 of 236
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    ναι, αλλα η απάντηση σου κινείται σε φιλολογικό επίπεδο και όχι σε πρακτικό. Επί της ουσίας όμως, η κατάσταση παραμένει η ίδια: δεν ολοκληρώνετε σαν ζευγάρι.
    Είπες κάπου παραπάνω για τους ομοφυλόφυλους ........"ακομη και η ομοφυλοφιλια κινειται στα πλαισια του " παραλογου" συμφωνα με τις κοινωνικες συμβατικοτητες .ωστοσο σε καμια περιπτωση κατα την αποψη μου αυτο δεν ισχυει αφου οι ομοφυλοφιλοι ειναι κι αυτοι ανθρωποι με τις ιδιες αναγκες οπως οι"λογικοι" ......

Θυμάσαι τι σου είπα για τους χορτοφάγους? Είναι διαφορετικό να επιλέγεις άλλου είδους τροφή από αυτή που σου επιβάλλει η κοινωνία και είναι διαφορετικό να συμβιβάζεσαι με την πείνα.
    συμβιβαζομαι σημαινει για σενα εκουσια η ακουσια διαδικασια ; για μενα δεν ειναι θεμα συμβιβασμου το επαναλαμβανω ειναι θεμα προτεραιοτητων.ναι επιζητω τη σεξουαλικη συνευρεση αλλα δεν"θυσιαζω" αυτη τη σχεση μονο και μονο επειδη μοιαζει να "υστερει" σε αυτον τον τομεα.σαφως λοιπον εκουσια διαδικασια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by rock View Post
    Sofia για μενα το λογικο και το παραλογο οπως το θετεις δεν εχει τοση σημασια οσο η συναινεση. Το παραδειγμα της κακοποιησης που λες ειναι σαν να αναφερεται σε σχεση οπου ο ενας μονο δινει και ο αλλος μονο παιρνει ή υπομενει ας πουμε. Δεν ειναι δηλαδη η εννοια του λογικου και του παραλογου αλλα του σεβασμου και της ισοτητας κτλ. Αν ηταν ενα ζευγαρι οπου και οι δυο ασκουσαν βια ο ενας στον αλλον δε θα ηταν διαφορετικο? Ποιος θα εκρινε τοτε αν αυτος ο τροπος ηταν λογικος ή παραλογος αν ηταν κατι που εκαναν και οι δυο? Θα ειχε σιγουρα διαφορετικες κοινωνικες προεκτασεις και ερμηνειες..
    Rock, πιστευω πώς ακομα κι αν μιλουσαμε για ενα ζευγαρι οπου κ οι 2 ασκουν βια ο ενας στον αλλον δεν θα μιλουσαμε για κατι διαφορετικο. Εννοω, οτι κ παλι δεν θα ηταν στα πλαισια του φυσιολογικου. Κ παλι θα μιλουσαμε για κακοποιηση. Κ παλι θα μιλουσαμε για ελλειμα σεβασμου. Καταλαβαινω, οτι ειναι καποια πραγματα σχετικα αλλα και πάλι καποια αλλα ειναι πολυ συγκεκριμενα. Ποιος ειναι υπέρβαρος, ποιος ειναι λεπτος, ποιος ψηλος κ ποιος κοντος, ποιος κακοποιημενος, ποιος ανεραστος, ποιος διαταραγμενος ψυχολογικα κ ποιος οχι.

Quote Originally Posted by rock View Post
    Αν λοιπον οπως ειπα και παραπανω ειναι συγκυριακο το σεξουαλικο θεμα που τους εχει προκυψει και καλυπτονται συναισθηματικα, δε νομιζω οτι το να χωρισει ειναι η πρωτη επιλογη που ερχεται στο μυαλο, αφου και δινει και παιρνει απο αυτη τη σχεση.
    Εγω πιστευω Rock, οτι παντα, ακομα κ στις πιο αρρωστες σχεσεις και οι 2 δινουν κ παιρνουν απο την σχεση τους. Καθε φορα καποιος ικανοποιει κατι, καποια αναγκη του. πχ. ειμαι καλος ανθρωπος, εχω ανωτερες αξιες, υπομενω τα παντα, δεν ειμαι επιφανειακος...κλπ.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    σε μια κοινωνια που το "λογικο" θεωρειται η σεξουαλικη αδηφαγια μοιαζει "παραλογο" μια σχεση να συντηρειται ακομη κι αν το σεξ δεν ειναι πρωτη προτεραιοτητα .κανεις δεν λεει πως δεν υπαρχει η δεν πρεπει να υπαρχει και το ερωτικο στοιχειο σε μια σχεση αλλα αναρωτιεμαι ειναι τοσο "παραλογο" το σεξ να μην ειναι αυτοσκοπος στη ζωη μας ;;

εγω που ειμαι και ¨παλαιας κοπης¨σου λεω οτι στην σχεση σου λειπουν δυο πολυ βασικα στοιχεια.
    ενα προβλημα της ανεργιας και δευτερον η μη ικανοποιητικη σεξουαλικη ζωη.
    για ποιο πακετο μιλαμε τοτε; αφου ειναι ανοιχτο απο παντου και μπαζει;
    και τι νομιζεις; τωρα αισθανεσαι ετσι και αντεχεις, ανεχεσαι ,συμπαραστεκεσαι...σκεψου αν μετα δεκα χρονια δουλεια μεν εχει βρει, εσυ θα εισαι ικανοποιημενη οταν η ερωτικη σας ζωη λογικο θα ειναι να εχει μεγαλυτερη φθορα;
    πιστευεις οτι θα μπορεις να ζησεις παντα ετσι;ξερεις ποτε θα το καταλαβεις;εκει κοντα στα 50 οταν δεν θα εχεις χαρει το πιο απλο πραγμα στον κοσμο και θα βλεπεις οτι περιθωρια δεν εχεις και οτι κλεινεις ως γυναικα, θα θυμωσεις με σενα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrie View Post
    Αυτο το ειπα κι εγω πριν, συμφωνω και με τη Σοφια. Αυτο κανεις. Σε 150 ψυχολογους και ψυχοθεραπευτες και ψυχιατρους να πας, ειμαι σιγουρη πως ολοι θα σου πουν οτι εκλογικευεις την κατασταση (κι αυτο δεν ειναι καλο, ειναι μηχανισμος αμυνας του Εγω για να ξεγελιεται ή να βαυκαλιζεται και να αισθανεται καλα).

θεωρεις πως η εκλογικευση ειναι παθητικος η ενεργητικος μηχανισμος αμυνας του εγω ; στην πρωτη περιπτωση εισαι ερμαιο ενος εγω που σε καταδυναστευει ,στη δευτερη εσυ το διαχειριζεσαι με ενεργητικο τροπο.δεν επιλεγω ουτε το ενα ουτε το αλλο και εξηγω γιατι .η εκλογικευση ειναι "προσωπειο" που σαφως λειτουργει υποστηρικτικα κατι σαν καταπραυντικο στις δικες μας ματαιωσεις.προσωπικα δεν
    με ενδιεφεραν ποτε οι μυθοπλασματικες καταστασεις οσο ελκυστικες κι αν ηταν.αν εκλογικευα την δικη μου περιπτωση σιγουρα δεν θα ειχα αντιληψη της φυσης της σχεσης μου και αυτο ευτυχως για μενα δεν ισχυει.

+++ 100000
    Επισης, εδω σε μας, μας κανεις οτι σου κανει αυτος εσενα, σου μιλαμε και μας γραφεις και λες τα δικα σου, απαντας επιλεκτικα, απαντας αλλα ανταλλων, οπως και σε αυτον του μιλας και σε γραφει ή σου γκρινιαζει οτι τον στεναχωρεις και το αποτελεσμα ειναι και παλι μηδενικο, δεν επικοινωνειτε. Ουτε εμεις επικοινωνουμε μαζι σου. Μας εχεις κουρασει (εμενα σιγουρα), και ετσι ειμαι σιγουρη οτι κι εσυ εχεις κουραστει απο αυτο. Αλλος μηχανισμος αμυνας αυτο, σαν διαστρεβλωμενη υπεραναπληρωση, ασε που μοιαζει και σαν μεταβιβαση.
    λυπαμαι αν εγινα η αιτια να αισθανθεις κουραση αλλα νομιζω πως εδω ειμαστε για να ανταλασσουμε αποψεις ο καθενας ελευθερα και οχι υπο το καθεστως πιεσης .οσο κι αν δεν συμφωνουμε ξαναλεω η συζητηση θεωρω πως ειναι εποικοδομητικη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by equilibrium View Post
    σε μια κοινωνια που το "λογικο" θεωρειται η σεξουαλικη αδηφαγια μοιαζει "παραλογο" μια σχεση να συντηρειται ακομη κι αν το σεξ δεν ειναι πρωτη προτεραιοτητα .κανεις δεν λεει πως δεν υπαρχει η δεν πρεπει να υπαρχει και το ερωτικο στοιχειο σε μια σχεση αλλα αναρωτιεμαι ειναι τοσο "παραλογο" το σεξ να μην ειναι αυτοσκοπος στη ζωη μας ;;
    σου μιλησε κανεις εδω για αυτοσκοπο?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    λυπαμαι αν εγινα η αιτια να αισθανθεις κουραση αλλα νομιζω πως εδω ειμαστε για να ανταλασσουμε αποψεις ο καθενας ελευθερα και οχι υπο το καθεστως πιεσης .οσο κι αν δεν συμφωνουμε ξαναλεω η συζητηση θεωρω πως ειναι εποικοδομητικη.
    Παλι απαντας επιλεκτικα. Μπορεις να απαντησεις σε ολα τα αλλα? Και ασε την κουραση στην ακρη. επιλογη μου ειναι που καθομαι και σου μιλαω

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Αν η σχέση σου σε γέμιζε, δε νομίζω ότι θα άνοιγες τα θέματα που άνοιξες. Ξεκίνησες με προβληματισμούς για την απουσία του σεξ από τη σχέση σου. Έφτασες στο σημείο να αμφιβάλλεις για τη δική σου σεξουαλικότητα και για το αν είσαι "αντιερωτική" και τώρα κάνεις φιλολογική κουβέντα κατά πόσο είναι σημαντικό το σεξ στη ζωή μας ή σε μια σχέση.
    Γιατί κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου? Γιατί τόση εκλογίκευση?
    Όχι μόνο δεν σε καλύπτει αυτή η σχέση, αλλά αρχίζει να σου δημιουργεί αμφιβολίες και ως προς την σεξουαλικότητά σου.
    Ή, να το πάρω αντίστροφα, επειδή υπάρχουν κάποια θέματα με τη σεξουαλικότητά σου, δημιουργείς σχέσεις ασεξουαλικές.
    Πάντως, κάτι υπάρχει εδώ. Αν ήταν όλο ωραία και καλά κι εσύ ικανοποιημένη, τώρα δεν θα το συζητούσαμε.
    ας υποθεσουμε οτι οντως εχω προβλημα σεξουαλικοτητας οπως υποννοεις και οτι εγω ειμαι η αιτια που συναπτω ασεξουαλικες σχεσεις. αναρωτιεμαι κρυβεται κανεις πισω απο το δαχτυλο του και εκλογικευει οταν μοιραζεται με καποιους τις αποψεις του;απο την αλλη εφοσον και παλι υποννοεις οτι η σεξουαλικοτητα ειναι σημαντικη για τον καθενα απο εμας γιατι χαρακτηριζεις τη συζητηση γυρω απο αυτη καθαρα φιλολογικη; δεν ειναι ενα θεμα που απταται της καθημερινοτητας μας και σιγουρα μας απασχολει ;τελος συζηταμε για αυτο το θεμα γιατι λιγο ως πολυ προσωπικα πιστευω ολους μας εχει απασχολησει κατα καιρους το θεμα της σεξουαλικης συμπεριφορας μεσα στη σχεση μας.αυτο συμβαινει σε ολους σεξουαλικους η ασεξουαλικους :)

Senior Member
    Παλι απαντας επιλεκτικα. Μπορεις να απαντησεις σε ολα τα αλλα? Και ασε την κουραση στην ακρη. επιλογη μου ειναι που καθομαι και σου μιλαω
    θεωρεις πως η εκλογικευση ειναι παθητικος η ενεργητικος μηχανισμος αμυνας του εγω ; στην πρωτη περιπτωση εισαι ερμαιο ενος εγω που σε καταδυναστευει ,στη δευτερη εσυ το διαχειριζεσαι με ενεργητικο τροπο.δεν επιλεγω ουτε το ενα ουτε το αλλο και εξηγω γιατι .η εκλογικευση ειναι "προσωπειο" που σαφως λειτουργει υποστηρικτικα κατι σαν καταπραυντικο στις δικες μας ματαιωσεις.προσωπικα δεν
    με ενδιεφεραν ποτε οι μυθοπλασματικες καταστασεις οσο ελκυστικες κι αν ηταν.αν εκλογικευα την δικη μου περιπτωση σιγουρα δεν θα ειχα αντιληψη της φυσης της σχεσης μου και αυτο ευτυχως για μενα δεν ισχυει.

Senior Member
    Γιατι δεν πας να συζητησεις αυτους τους προβληματισμους σου με εναν ψυχολογο στην τελικη? Γιατι σε μας εδω σε παιρνει να μας τη βγαινεις και καλα απντωντας κατα το δοκουν και το χαιρεσαι "ααα της απαντησα με καταπληκτικα επιχειρηματα και αυτηνης, ποσο δικιο εχω και ποσο δε με καταλαβαινουν", ενω ο ψυχολογος θα σε στριμωχνε φανταζομαι. Καλα ξεμπερδεματα ευχομαι κι εδω και αποχωρω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sofia View Post
    σου μιλησε κανεις εδω για αυτοσκοπο?
    οπως τεθηκε το θεμα "λογικο" η "παραλογο" ετσι κι εγω αναφερομαι στο διπολικο σκοπος η αυτοσκοπος το σεξ στη ζωη μας.σαφως και υπαρχουν οι ενδιαμεσοι και απο την αλλη κανεις επιλεγει προς τα που θα γειρει η πλαστιγγα.αυτο εννοω .

Senior Member
    Δεν είναι σίγουρο ότι ο ψυχολόγος θα τη στρίμωχνε.
    Ίσα ίσα μπορεί να την έκανε να κάτσει μαζί του μέχρι το τέλος με άσχημα αποτελέσματα (διυλίζοντας την ανησυχία της) ενδεχομένως για δικούς του λόγους.
    Ασ'το το έχω δει να συμβαίνει.
    Μ' αυτό δεν θέλω να κάνω κρίση, μείνε, φυγε βεβαια (δεν είναι κι αυτός ο σκοπός εξάλλου νομίζω του thread?) σε καμία περίπτωση. Μίλησα επί του θέματος του /της ψυχολόγου...

Senior Member
    συνεχιζοντας αυτο που ειπα προηγουμενως θα αναφερω και ενα αλλο παραδειγμα.ακομη και η ομοφυλοφιλια κινειται στα πλαισια του " παραλογου" συμφωνα με τις κοινωνικες συμβατικοτητες .ωστοσο σε καμια περιπτωση κατα την αποψη μου αυτο δεν ισχυει αφου οι ομοφυλοφιλοι ειναι κι αυτοι ανθρωποι με τις ιδιες αναγκες οπως οι"λογικοι" .συνεπως γιατι πρεπει να καταδικασουμε αυτους ως παραλογους και μη φυσιολογικους π.χ. μονο και μονο επειδη ικανοποιουν τις αναγκες τους με διαφορετικο τροπο ;;σε ο,τι αφορα την εκλογικευση ακομη και οι κοινωνικες συμβατικοτητες(βλεπε διακριση λογικο η παραλογο) ειναι απλοι μηχανισμοι αμυνας ,αρα απο μονοι τους ειναι και μηχανισμοι εκλογικευσης,για να "βολευεται" οπως αναφερες κι εσυ κανεις και να μην διαφοροποιειεται απο τη δυναμικη του κοινωνικου συνολου.
    δεν μιλαω με βαση το τι πιστευει μια κοινωνικη ομαδα για καποια αλλη ή η μαζα της κοινωνιας για μειονοτητες. μιλαω στα πλαισια του επιστημονικου και πώς κρινεται κατι με βαση συγκεκριμενους κανονες.

πχ. μια γυναικα που επιλεγει να μην κανει σεξ για ενα συνεχομενο χρονικο διαστημα εχει καποια θεματα. αν επιλεγω να μην κανω σεξ για ενα χρονικο διαστημα συγκεκριμενο κ συνεχομενο προφανως κατι σημαινει για μενα ολο αυτο. αν θες να πεις, οτι δεν σημαινει τιποτα, και ειναι ξεκαθαρο μεσα σου αυτο, τοτε δεν καταλαβαινω για ποιο λογο θετεις το θεμα που εθεσες αρχικα. αν μεσα σου ξερεις οτι ολα ειναι ενταξει τοτε η συζητηση ποιον σκοπο εξυπηρετει για σενα?

μια μαρίνα λείπει από αυτό το θέμα......ελπίζω να μπει σύντομα....:)

Senior Member
    Γιατι δεν πας να συζητησεις αυτους τους προβληματισμους σου με εναν ψυχολογο στην τελικη? Γιατι σε μας εδω σε παιρνει να μας τη βγαινεις και καλα απντωντας κατα το δοκουν και το χαιρεσαι "ααα της απαντησα με καταπληκτικα επιχειρηματα και αυτηνης, ποσο δικιο εχω και ποσο δε με καταλαβαινουν", ενω ο ψυχολογος θα σε στριμωχνε φανταζομαι. Καλα ξεμπερδεματα ευχομαι κι εδω και αποχωρω.
    φοβαμαι πως με εχεις παρεξηγησει.εχω μαθει να σεβομαι ολες τις αποψεις και απλα λεω τη δικη μου .δεν προσπαθω να πεισω κανεναν οτι εχω δικιο απλα παραθετω την αποψη μου.νομιζα πως καναμε διαλογο και πως δεν υπηρχε θεμα"ισχυρου" η "αδυναμου" στη συζητηση.λυπαμαι που το βλεπεις ετσι .σε καμια περιπτωση εγω δεν το βλεπω ετσι.

Senior Member
    το καλυτερο ειναι να ρωτησεις εσενα αν μπορεις να ζησεις κατω απο τετοιες συνθηκες.απλα να ξερεις οτι αν τωρα οι ερωτικες σας επαφες δεν ειναι ικανοποιητικες, αργοτερα και το χαδι θα ειναι κατι σπανιο.

Page 11 of 16 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast