Results 166 to 180 of 236
-
11-03-2011, 16:40 #166
ξεκινησα αυτο το θεμα θετωντας μια ερωτηση και σιγουρα περιμενοντας απαντησεις.οι απαντησεις αυτες σαφως και ειναι και κατα τη γνωμη μου πρεπει να ειναι διαφορετικες.γιατι λοιπον να μην ανταλασσουμε αποψεις οπου ξαναλεω νομιζω πως βοηθουν ολους να βλεπουν τα γεγονοτα και τις περιστασεις απο διαφορετικη σκοπια και σιγουρα να εμπλουτιζουν τις σκεψεις ολων μας ; νομιζω λοιπον πως παρερμηνευθηκε αυτη η κινηση μου.δεν σκοπευω να πεισω κανεναν πως η δικη μου αποψη ειναι η "καλυτερη" η η πιο"σωστη" αντιθετα πιστευω στην επικοινωνια και στην αξια της διαφορετικοτητας που προκυπτει μεσα απο το διαλογο και τις ανατιπαραθεσεις.
- 11-03-2011, 16:46 #167
Οι μόνοι κανόνες που υπάρχουν είναι αυτοί του κράτους κι αυτοί πολλές φορες δεν ειναι καν ηθικοι.
ωχου με τα πλαισια.... :)
11-03-2011, 16:46 #168
να επαναλαβω για μια ακομη φορα πως δεν με αφορα να " στριμωξω" κανεναν.κατι τετοιο θα σημαινε πως εχω βασικο προβλημα με τον εαυτο μου και σιγουρα θα υποδηλωνε πως εμφανιζω σημαδια μειονεξιας προσπαθωντας να πεισω τους αλλους οτι η δικη μου γνωμη ειναι η "σωστοτερη".απλα εκφραζω αυτο που σκεφτομαι και απο την αλλη αν ο ρολος των ψυχολογων ειναι να" στριμωχνουν" καποιους τοτε σιγουρα καλο ειναι να αποφευγει κανεις τις συνεδριες μαζι τους σωστα;
11-03-2011, 16:47 #169
Διαφωνω λιγο με την πρωτη παραγραφο και συμφωνω με τη δευτερη :D
Ο ανθρωπος απο τη φυση του οταν γεννηθει εχει καποιες βασικες αναγκες να καλυψει. Τα υπολοιπα στοιχεια που διαμορφωνονται αργοτερα εχουν να κανουν με την εκαστοτε κοινωνια, ειναι οπως μαθεις. Αν για παραδειγμα μεγαλωναμε σε μια κοινωνια οπου το λογικο θα ηταν το αντιθετο απο αυτο που ειναι σημερα, αυτα που σημερα μπορει να θεωρεις φυσιολογικα, τοτε μπορει να τα θεωρουσες παρεκκλινουσες συμπεριφορες.
Το αν καποιος ειναι υπερβαρος ή αδυνατος πχ εχει να κανει με εξωτερικα χαρακτηριστικα και ειναι κατι συγκεκριμενο ενω το λογικο και το παραλογο μεσα σε μια σχεση εχουν να κανουν με ερμηνεια και συναισθηματα και μπαινουν δυσκολοτερα σε καλουπια.
Σιγουρα τις περισσοτερες φορες καποια αναγκη του καθενος καλυπτεται μεσα απο μια σχεση, απλα οι αναγκες αυτες αλλαζουν ενιοτε με τον καιρο. Μπορει σε μερικους μηνες η αναγκη της equilibrium να εχει μεταβληθει και να ψαχνει κατι αλλο, ή να εχει κουραστει υπερβολικα απο ολο αυτο. Δε σημαινει οτι πρεπει απο τωρα να δει αν θα μπορει να καλυπτεται 5 και 10 χρονια μετα, ειναι πολυ νωρις ακομα νομιζω. Και το να χωρισει κανεις απο μια σχεση προτου τελειωσουν οι αναγκες που καλυπτει η σχεση αυτη, δεν ξερω αν μπορει να προσφερει κατι.
Υπαρχουν παντως θεματα με τη σεξουαλικοτητα που μαλλον θα επρεπε να ψαξεις equilibrium, της δικης σου και του συντροφου σου επισης. Και σιγουρα ειναι ενα θεμα που θα ερθει στην επιφανεια και αργοτερα αν συνεχισετε να ειστε μαζι. Η προτεραιοτητα που βαζεις στο συναισθηματικο κομματι, σε κανει να δινεις παραταση σε κατι, που ομως μπορει και να μην αλλαξει ποτε. Ο χρονος θα δειξει.Last edited by rock; 11-03-2011 at 16:57.
11-03-2011, 16:50 #170
ναι απλα πιστευω οτι ειναι αδυνατον για εναν ανθρωπο να αφησει πισω τα αξιακα του συστηματα που πηγασουν βεβαια απο τη δικη του σταση ζωης. με καποιο βαθμο αυτα θα μεταδωθουν.
οποτε πηγαινουμε πισω σ αυτο που θεωρουμε σημαντικο.
λειτουργικοτητα και μετά αυτονομια ή "αγάπη" (εντος, εκτος εισαγωγικων)
αν εσυ αντεχεις, αντεχεις. ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια εισαι. αν δεις οτι δεν αντεχεις φευγεις.
ομως για να εγραψες το θεμα εδω κατι σε προβληματιζει.
παντα βεβαια οι ανθρωποι στις επιθεσεις θα απαντουν με αμυνες (ή με επιθεσεις) οποτε οι περιχαρακωσεις, δεν ξερω αν βοηθουν (οπως και οι επιθεσεις) και κυριως ο τροπος... αυτο ειναι σημαντικο.
(μλκιες γραφω τωρα, μη με παιρνετε και στα σοβαρα)
11-03-2011, 16:57 #171
Ανεξαρτητα απο το τι μαθαινουμε ως "σωστο" και ως "λαθος", που πολλες φορες μπορει να μαθαινουμε το λαθος για σωστο κ το σωστο για λαθος, ειναι και το τί νιωθουμε. Και γι αυτο πολλες φορες ερχονται σε κοντρα αυτα τα 2 μεσα μας. Οποτε ανεξαρτητα απο κοινωνιες, απο το επιβεβλημενο κοινωνικα σωστο, υπάρχει κι αυτο που νιωθουμε. Κ το 2ο λεει παντα την αληθεια. Δεν παω λοιπον, και δεν λεω σε κανεναν να παει με αυτο που λεει η κοινωνια. Αλλα μ αυτο που νιωθει. Πολλες φορες ομως αυτο που νιωθουμε, το σκεπαζουμε, το μπουκωνουμε με "πρεπει" που ερχονται απο παλια.Με προσδοκιες κ ματαιωσεις του παρελθοντος.
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
11-03-2011, 16:58 #172
Ή αποδιδουμε αυτες τις ιδιοτητες στον συντροφο μας επειδη δεν μας βολευει η σταση του.
11-03-2011, 17:10 #173
γιωτα, νομιζω πώς ειπες κ το καλυτερο πραγμα πιο συνοπτικα απο ολους μας.
αν εισαι καλα λοιπον, αυτο ειναι που μετραει. οτι κ να λεμε εμεις περισσευει. εσυ ξερεις καλυτερα απο ολους.
αυτο που ακομα δεν καταλαβα, ειναι αφου εισαι τοσο σιγουρη για σενα, ξερεις πολυ καλα τη φυση της σχεσης σου (μεγαλη κουβεντα, αλλα λεμε τωρα...) προς τι η κουβεντα. οταν νιωθουμε με κατι πολυ καλα μεσα μας, δεν χρειαζομαστε να το αναλυσουμε ή να το δουμε απο 500 πλευρες.
οπως κ να χει, φαινεσαι σταθερη, ακλονητη σ αυτο που πιστευεις κ υποστηριζεις. φευγοντας θα σου ευχηθω περα απο την σκεψη κ την αναλυση, να αφεθεις στο να νιωσεις.Last edited by Sofia; 11-03-2011 at 17:53.
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
11-03-2011, 17:11 #174
+10..............
11-03-2011, 17:20 #175
Εγώ δεν υπονοώ κάτι, παραθέτω δικούς σου προβληματισμούς παλαιότερων θεμάτων που άνοιξες.
Δεν υπονοώ, υποστηρίζω ξεκάθαρα ότι η σεξουαλικότητα είναι σημαντικότατο θέμα, ειδικά όταν μιλάμε για ερωτικές σχέσεις.
Έχω την εντύπωση ότι εσύ ξεκίνησες το θέμα με αφορμή τους προβληματισμούς σου για τη σχέση σου και όχι για να εκθέσουμε τις απόψεις μας, γενικώς και αορίστως. Εκεί επάνω τοποθετούμαι λοιπόν. Παρατηρώ όμως ότι, γενικεύεις και ειδικεύεις, κατά πώς νομίζεις ότι σε συμφέρει.
Τέλος, συζητάμε ή απλά τοποθετούμαστε σε ένα θέμα, όχι γενικά αλλά ειδικά. Ειδικότερα, στο δικό σου θέμα.
Προσωπικά, πότε δε με απασχόλησε το θέμα της σεξουαλικής συμπεριφοράς μέσα στις σχέσεις μου, τουλάχιστον όχι κατ' αυτό τον τρόπο. Θεωρώ αυτονόητο και απαραίτητο να υπάρχει το σεξ σε μια ερωτική σχέση. Αλλιώς, για μένα η σχέση είναι ανάπηρη.
Υ.Γ. σχετικό και άσχετο
Έχω, γενικότερα μια ιδιοτροπία. Με ενοχλεί όταν κάποιος, ενώ μιλάει για τον εαυτό του και γι' αυτά που τον απασχολούν, διστάζει να χρησιμοποιήσει το πρώτο ενικό "εγώ νιώθω έτσι", "εγώ πιστεύω αυτό", "εγώ έκανα αυτό" και γενικεύει συνεχώς "όλοι κάνουν έτσι", " πολλοί άνθρωποι σκέφτονται αυτό" κλπ.
Ας έχουμε το θάρρος να μιλήσουμε για τον εαυτό μας -όταν γι' αυτό ξεκινήσαμε να μιλάμε- και ας αφήνουμε τους άλλους να μιλήσουν για αυτά που απασχολούν εκείνους.
11-03-2011, 17:45 #176
equilibrium, χαίρομαι που μπορείς να διαβάζεις αγγλικά, γιατί δεν θα χρειαστεί να γράψω εγώ κάτι. Δες αυτό:
http://v.youku.com/v_show/id_XMTI3MTAzNjc2.html
Άφησε να τελειώσει το αρχικό διαφημιστικό video και μετά πάτα pause και άσε να κατεβάσει μεγάλο μέρος από το κανονικό video (γιατί κατεβαίνει αργά και θα διακόπτεται). Ειδικά μετά τα 30:30 λεπτά διαπραγματεύεται -κατά κάποιο τρόπο- το θέμα που έθεσες. Σημείωση, δεν είναι απαραίτητο να πάμε σε ακρότητες, κρατάμε την ουσία του θέματος.
11-03-2011, 17:55 #177
Τσα! Ποιος με ζήτησε? :D
Και τι σύμπτωση, με πετυχαίνετε σε μια ασέξουαλ μέρα (ελπίζω να είναι συγκυριακό το θέμα χεχε…)
Λοιπόον, την άποψη μου την έχω πει και στις πρώτες σελίδες και στο άλλο θέμα της equilibrium, αλλά απ' ό,τι βλέπω το ζουμί είναι ότι: δεν δείχνει πρόθυμη να αποχωρήσει από τη σχέση αυτή εδώ και τώρα. Σαφώς καλύπτει (ακόμα) κάποιες ανάγκες (όπως είπε και η rock), άρα η όποια απομάκρυνση θα είναι πρόωρη.
Αλλά τα δεδομένα είναι ότι
- ο σύντροφος της equilibrium δεν δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το σεξ, πολύ καιρό πριν καν ξεκινήσει η σχέση τους
- το σεξ εξαρχής ήταν δυσλειτουργικό στη μεταξύ τους σχέση
- στην πορεία το σεξ έγινε σημείο τριβής και η συζήτηση που έγινε μεταξύ τους, δεν οδήγησε σε κάποια βελτίωση, αλλά σε περαιτέρω άμυνες
- τώρα μοιάζει να μην έχει και ιδιαίτερη σημασία (η εκλογίκευση που αναφέρθηκε)
Εγώ ειλικρινά στο θέμα της ερωτικής ζωής δεν βλέπω φως. Βλέπω πολλά άλλοθι (ανεργία, συναισθηματική κάλυψη, αντίσταση στις κοινωνικές ‘επιταγές’), που όχι ότι δεν είναι σημαντικά, αλλά δεν επαρκούν για να εξηγήσουν γιατί
- δεν υπήρχε λειτουργικότητα στο ξεκίνημα της σχέσης
- δεν υπάρχει επιθυμία-συμμετοχή του συντρόφου να αλλάξει κάτι
Εquilibrium, νομίζω πως αν μια σχέση ξεκινήσει καλά, υπάρχει μια βάση στην οποία μπορούμε να διαπραγματευτούμε τις όποιες συγκυριακές δυσκολίες – και αυτό, μέσα σε κάποια όρια. Εδώ, ξεκίνησες με ελλείμματα σε πολύ βασικούς τομείς. Ή έστω ξεκίνησες με ‘δίλημμα’ και τώρα υπεραμύνεσαι της επιλογής σου. Εσύ μόνο μπορείς να πεις κατά πόσον όλο αυτό είναι γνήσια έκφραση των τωρινών σου επιθυμιών, ή αναπλήρωσή τους με τη σκέψη και την ανάλυση ή ίσως και την ελπίδα.
Μπορείς να πεις ‘Αυτό είναι, έτσι θα παραμείνει κι εγώ νιώθω καλά μέσα σε αυτό. Αν ποτέ αλλάξει, βλέπουμε τότε τι θα γίνει’? Το θέτω έτσι γιατί προσωπικά, δεν το βλέπω σαν κάτι συγκυριακό αυτό που συμβαίνει. Δεν έχω κανένα δεδομένο για να το θεωρήσω συγκυριακό.
11-03-2011, 18:15 #178
11-03-2011, 18:48 #179
Μαλλον εννοουσε οτι το βιντεο συνδεεται με το αρχικο θεμα περι ''πακετου'' και κοινωνιας, υποθετω.. Λιγο ομως μαλλον. Αν και δεν το ειδα ολο, καπως θεωρητικα ειναι οσα αναφερονται, στην πραξη δε νομιζω οτι εφαρμοζονται ευκολα στις σημερινες κοινωνιες.
11-03-2011, 21:34 #180
Aκριβώς.
Όχι, κατά τη γνώμη μου συνδέεται πολύ.
Τώρα τι να πω εγώ; Αν κάποιος έχει το χρόνο και την όρεξη να μιλά 1,5 ή 3 ή 6 ώρες και να τα αναλύει καλά, φαντάζομαι είναι καλύτερο να ακούσουμε αυτόν και όχι εμένα που δεν έχω το χρόνο και τη διάθεση! Γι' αυτό και έδωσα το συγκεκριμένο video. Δυστυχώς δεν υπάρχει με ελληνικούς υπότιτλους.Last edited by John11; 11-03-2011 at 21:59.