Results 136 to 150 of 515
Thread: παλεύοντας στα κύματα
-
18-03-2011, 21:59 #136
αμελι ειπαμε τα πανω κ τα κατω ειναι μεσα στη διαδικασια της ψυχοθεραπειας. ψυχοθεραπεια δεν ειναι μαγικο ραβδακι να γινουμε μαγικα μεσα στην καλη χαρα. κρατα τις προσδοκιες σου σε ρεαλιστικα επιπεδα.
το θεμα με τη χειριστικη συμπεριφορα της αδερφης σου να το βαλεις απο τα πρωτα θεματα που θα συζητησεις στις συνεδριες.
για το θεμα της ευφυιας που σχολιασες, δεν καταφερες να την αξιοποιησεις οχι γιατι δεν εχεις αρκετη ευφυια, αλλα γιατι εισαι παρα πολυ τελειομανης, νομιζω. κ η ακαμπτη τελειομανια σου τελικα λειτουργει αυτοπεριοριστικα. θα το συζητησεις κ αυτο διεξοδικα. δεν ειμαι κ σιγουρη, αλλα νομιζω οτι ετσι ειναι, γιατι αυτο το προβλημα το ειχα κ εγω σε εξτρεμιστικο βαθμο, γι αυτο κ επαθα τετοια κριση στα 19, αλλα το εχω κ ακομα.
- 18-03-2011, 22:25 #137
Aς παρουμε λοιπον, εναν αλλο ανθρωπο: που δεν εχει ψυχωση κ ειναι ψυχολογικα μια χαρα. πιστευεις οτι δεν εχει το δικαιωμα να μην σε ακουσει, οταν δεν το μπορει? ειναι κακο να σου πει αυτο που σου πε? ξερεις, κι εγω καποτε νευριαζα οταν ακουγα κατι αναλογο, αλλα πλεον εκτιμω αυτη τη σταση ειλικρινειας παρα μια δηθεν ευγενικη συμπεριφορα του τυπου "ναι βεβαιως μπορω να σ ακουσω"...που λιγο μετα αποδεικνυεται επικτητη κ φτιασιδομενη ετσι ωστε να κερδισει θετικες εντυπωσεις του "καλου παιδιου".
Φυσικα κ ειναι ωραιο να επιδιωκουμε σχεσεις που βασιζονται τοσο στο "δινω" οσο κ στο "παιρνω". Αλλα το "δινω" δεν σημαινει δινω συνεχεια και "παιρνω" δεν σημαινει παιρνω συνεχεια κ απαιτω να παιρνω οποτε θελω εγω κ μονο εγω. Αν αποφασισουμε οτι ειμαστε 2 δεν εχουμε παρα να σεβαστουμε περα απο εμας κ τις αναγκες του εν δυναμη σημαντικου αλλου.Κ τα ορια του επισης. Αν δεν μπορουμε ή δεν νιωθουμε τις αναγκες του αλλου κ την αληθεια του να αγγιζει δικες μας αναγκες κ να συμπορευεται με δικες μας αληθειες τοτε ναι...ισως να ναι καλυτερα να μαστε μονοι μας.Last edited by Sofia; 19-03-2011 at 02:28.
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
19-03-2011, 09:39 #138
Σοφια ειναι διαφορετικο πραγμα το "τωρα δεν μπορω να σε ακουσω γιατι δεν ειμαι καλα" και διαφορετικο το "δεν μπορω να σε στηριξω ποτε γιατι εχω μαθει απο το σπιτι μου να παιρνω και να με εχουν στα οπα-οπα".
ειδες πουθενα να υποννοω οτι θελω μονο να παιρνω?????
και αυτο το "καλυτερα να μεινουμε μονοι μας" δεν σου κρυβω πως με πονεσε.
εγω το θετω αλλιως "απο το να εχουμε μια νοσηρη σχεση(ειτε φιλικη,ειτε ερωτικη) τοτε ναι σιγουρα καλυτερα να ειμαστε μονοι μας".Last edited by amelie74; 19-03-2011 at 10:00.
19-03-2011, 13:00 #139
Αμελι,
νομιζω οτι βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασματα. Πώς εισαι τοσο σιγουρη, οτι δεν μπορει να σ ακουσει γι αυτον τον λογο? δεν ειπα οτι θελεις μονο να παιρνεις, ουτε το υποννοησα...ειπα ομως οτι ολες τις στιγμες ή μαλλον τις στιγμες που θελουμε να παρουμε κατι πχ. προσοχη μπορει ο αλλος να μην μπορει να μας την δωσει. Κι οταν αυτο δηλωνεται ειλικρινα (και οχι κατ εξακολουθηση) ειναι πολυ τιμιο.
Σε οτι αφορα την νοσηρη σχεση, δεν διαφωνω....αντιθετα συμφωνω απολυτα. αλλα διαφωνω στην ταχυτητα του συμπερασματος σου...
Επισης βλεπω οτι μαλλον θυμωσες πολυ...φανταζομαι οτι εδω κανουμε εναν διαλογο που χωραει κ η διαφωνια. σωστα?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
19-03-2011, 15:10 #140
Σοφια μου,
καταρχας συγνωμη για το υφος μου, το οποιο φανηκε (ή ισως ηταν) θυμωμενο.
συμφωνω ως προς αυτο που λες,οτι δλδ δειχνει εντιμοτητα το να σου δηλωσει καποιος οτι δεν ειναι στις καλες του και γι αυτο δεν μπορει να σου δωσει προσοχη.
ομως Σοφια μου καλη,τον Μαριο δεν τον γνωρισα χθες.
τον γνωρισα τον Οκτωβρη,πραγμα που σημαινει,οτι τα συμπερασματα μου για εκεινον,δεν τα εβγαλα μονο απο το τελευταιο μας τηλεφωνημα.
εκατσα και επεξεργαστηκα πιο αναλυτικα καποια δεδομενα,που ειχα ηδη.
το γεγονος οτι νοσει απο μια παρα πολυ σοβαρη παθηση,το γεγονος οτι του φερονται στο σπιτι του σαν να βρισκεται στα τελευταια σταδια καρκινου,το γεγονος οτι δεν εχει κανει ποτε ολοκληρωμενη σχεση,με εκαναν και αναθεωρησα τις βλεψεις που ειχα αρχικα.
δεν νομιζω οτι θα με βοηθουσε μια σχεση μαζι του.
τωρα ενα ευλογο ερωτημα ειναι γιατι τον ειχα ερωτευτει?
πολλες απαντησεις θα μπορουσαν να δωθουν ως προς αυτο,τις οποιες δεν θα ηθελα να αναλυσω τωρα.
ας πουμε οτι τελικα η λογικη υπερισχυσε του συναισθηματος...
και παλι συγνωμη για το υφος του προηγουμενου μηνυματος μου,γιατι το ξερεις καλα οτι εισαι ενα απο τα ατομα,που εκτιμαω παρα πολυ σε αυτο το φορουμ,για την ευφυια σου,την συγκροτηση και το βαθος της σκεψης σου και για τις καλες σου προθεσεις.
19-03-2011, 15:20 #141
Αμελι....να σαι καλα...ξερεις με οτι αναρωτιεσαι εχω αναρωτηθει κι εγω πολλες φορες κι ακομα ψαχνω κ ψαχνομαι. εδω ολοι νομιζω οτι ειτε ρωτωντας, ειτε απαντωντας, ειτε απλα λεγοντας γραπτα οτι μας απασχολει κατι παιρνουμε, κατι δινουμε κ καπως αναθεωρουμε ισως...το βαζω στα συν αυτο, του χωρου αυτου.
και που εισαι?:και θα θυμωσουμε, και θα διαφωνησουμε...μακαρι να μπορουμε να λεμε αυτο που νιωθουμε, οταν εχουμε την αναγκη κ οχι να το πνιγουμε. το λεω και για μενα αυτο...
Σε οτι αφορα τα τωρινα σου συμπερασματα, ισως ηθελες χρονο για να ωριμασουν μεσα σου. Ευχομαι να ερωτευτεις παντως Αμελι κ να μπεις σε μια σχεση οπως την θες...πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
19-03-2011, 16:52 #142
19-03-2011, 18:49 #143
Lou μου,
ναι σε ρεαλιστικα επιπεδα κραταω τις προσδοκιες μου απο την νεα ψυχολογο μου.
παντως το γεγονος οτι ειναι πολυ κοντα στην ηλικια μου,ειναι πανεξυπνη και ανθρωπος με μεγαλη ευαισθησια,πιστευω οτι ειναι πολυ θετικα στοιχεια.
ακομα και το γεγονος οτι μου ειπε πως την αλλη φορα θα συζητησουμε και για το σεξουαλικο κομματι,επειδη καταλαβε οτι με απασχολει,δεν με αγχωνει πλεον καθολου.
ειχες δικιο, που εδω και πολυ καιρο μου ελεγες ,οτι αυτο που χρειαζομαι ειναι μια ψυχοθεραπευτρια και σε ευχαριστω πολυ για αυτο
με τον ντοκτορ απλα μιλαμε για mg και συμπτωματα,αλλα αυτο δεν λεγεται ψυχοθεραπεια.Last edited by amelie74; 19-03-2011 at 20:15.
20-03-2011, 11:49 #144
Lou ξανασκεφτηκα αυτα που μου εγραψες και ισως τελικα να εχεις δικιο οτι θα μου εκανε καλο μια χαλαρη φιλια με τον Μαριο γιατι και γω εχω κλειστει πολυ στον εαυτο μου και βγαινω για να παω μονο στο περιπτερο για τσιγαρα και στο φουρνο.
χθες το βραδυ παλι τον σκεφτομουν.
σημερα ειχα μια τρομερη αμφιθυμια "να τον παρω τηλ?να μην τον παρω?".
τελικα δεν κρατηθηκα και τον πηρα τηλ.
ελειπε βολτα με τον πατερα του και μιλησα με την μητερα του η οποια μου ειπε "ο Μαριος μου εχει πει οτι εισαι μια κοκκινομαλα,ομορφουλα και καλοψυχη κοπελα".
μου εκανε και μια ψιλοανακριση...που μενουμε,ποτε χτισαμε το σπιτι,τι δουλεια κανουν οι γονεις μου,καθε ποτε παω στην ψυχολογο μου...μονο Α.Φ.Μ δεν μου ζητησε:P
μου ειπε να τον παρω τηλ. το μεσημερι.
μαλλον θα τον παρω.
περα απο τα προβληματα του,ειναι καλοψυχο παιδι.
τελικα δεν θελω να ξεκοψω εντελως μαζι του.
εστω και σαν φιλαρακια.
αλλα τελικα μπορει να υπαρξει φιλια μεταξυ ατομων διαφορετικου φυλου?
20-03-2011, 11:57 #145
καλημερα amelie
μεταξυ ενος αντρα και μιας γυναικας μπορει να υπαρχει μια ανθρωπινη σχεση γιατι ειναι και οι δυο ανθρωποι
τωρα τι χρωμα θα τις δωσουν
τι θα προκυψει
τι θελει ο ενας τι θελει ο αλλος
αυτα δεν ειναι συμβολαια που πρεπει να υπογραψεις για να βγεις μια βολτα με εναν ανθρωπο
σε ενδιαφερει για μια βολτουλα
εισαι ελευθερη , ειναι λευθερος
ειστε ενηλικες.
Μορει να ειναι μια απλη βολτα ενα χαλαρο ξεκουνημα και για τους δυο ενας καφες εξω στον ηλιο
μπορει να ειναι πρωτη και τελευταια , μπορει να προκυψουν και πολλες βολτες
μπορει και καποιο φιλι με ερωτικη διαθεση
μπορει και ολα εντελως ετσι γλυκα και φιλικα και οχι γλυκα και ερωτικα
ε? ειναι ενας ανθρωπος και εισαι και εσυ ενας ανθρωπος.
Δεν σημαινει πως πρεπει να θελεσαι τρελα με εναν αντρα για να βγειτε μια βολτα. !!!!!!Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
20-03-2011, 11:59 #146
Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
20-03-2011, 12:59 #147
αχ researcher μου σωστα ολα αυτα που γραφεις,αλλα το θεμα τελικα δεν ειναι αν μπορει να υπαρξει φιλια μεταξυ αντρα και γυναικας αλλα αν εγω τον συγκεκριμενο ανθρωπο τον βλεπω φιλικα ή ερωτικα.
ενα κομματι του εαυτου μου τον βλεπει ακομα ερωτικα.
απλα η λογικη μου,μου βαζει ενα φρενο στο συναισθημα.
confused once again researcher...
very confused....
να δω τι θα πρωτοπω στην ψυχολογο την Τριτη....
20-03-2011, 13:02 #148
καλα οκ. εισαι μπερδεμενη....
αυτο δεν ειναι κακο. ο καθενας μπορει να μπερδευτει καμια φορα.
βγαινεις και βλεπεις τι σου προκυπτει.
Δε σου εβαλε κανεις το μαχαιρι στο λαιμο να το ξεκαθαρισεις σονι και καλα τωραΛεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
20-03-2011, 13:08 #149
μονη μου,μου βαζω το μαχαιρι στο λαιμο να το ξεκαθαρισω σονι και καλα τωρα....
20-03-2011, 13:34 #150
Καλησπέρα amelie,καλησπέρα σε όλους.
Ελπίζω να μην πειράζει που θέλω να προσθέσω κάτι σε αυτά που διάβασα.
Απλά είναι καλό να έχεις έναν φίλο να μπορείς να βγεις,να πεις μία κουβέντα,να χαλαρώσεις.Αυτό,τίποτα άλλο.