Θεος κ κολαση - Page 34
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 34 of 44 FirstFirst ... 243233343536 ... LastLast
Results 496 to 510 of 649
    Senior Member
    Quote Originally Posted by PETRAN View Post

Αυτό σημαίνει ότι η πνευματική/μυστικιστική/υπερβατική εμπειρία είναι έμφυτη στον εγκέφαλο (σε μια περιοχή του εγκεφάλου πιο συγκεκριμένα). Αυτό βέβαια δεν ακυρώνει την ύπαρξη ενός υπέρτατου όντος αλλά γεννάει ερωτήματα γιατί να υπάρχει αυτή η διαδικασία σε μια τέτοια εγκεφαλική περιοχή... (και όπως φαίνεται να είναι έμφυτο γενετικά αφού το 80% ανεξαρτήτως κουλτούρας έχουν παρόμοιες εμπειρίες)
    γιατι ο ανθρωπος ειναι κτιστο (υλικο ον) κ για να μπορει ο καλος Θεος να επικοινωνει υπερβατικα με τον ανθρωπο, δε θα χρειαζοταν να του κατασκευασει κ την αντοιστοιχη βιολογικη υποδομη? (να του βαλει ενα βιολογικο τσιπακι υπερβατικων εμπειριων)

οταν ο Χριστος διδασκε αγαπα τον πλησιον, δε θα επρεπε ο Θεος να φτιαξει στον ανθρωπο συναισθηματικη βιολογικη υποδομη? δλδ σεροτονινες κ νοραδρεναλινες στον εγκεφαλο? (τωρα, το γιατι η εκκλησια λεει οτι αγαπαμε με την καρδια, ειναι καλο ερωτημα... παλαιοτερα πιστευαν οτι τα συναισθηματα βρισκονται στην καρδια?)

φυσικα ολα αυτα μπορει να φτιαχτηκαν κ τυχαια, χωρις την υπαρξη κανενος Θεου κ να μη χρησιμευουν σε τπτ παραπανω απο απλα να αγαπαμε, κ κατι υπερβατικες εμπειριες quasi Θεος (αν κ με μονο παραγοντα δημιουργιας την τυχαιοτητα για πολυ πολυπλοκους μηχανισμους καπου σκαλωνω λογικα, εγω προσωπικα).

νομιζω οτι κ τα 2 σεναρια θα μπορουσαν να υφιστανται.

οσο για αυτο το 80% ανεξαρτητως κουλτουρας μ αρεσε πολυ. απο οτι βλεπω ο Θεος δεν νοιαζεται για θρησκειες αλλα για υπερβατικες εμπειριες. αυτο ειναι ενα ωραιο επιχειρημα για τους ορθοδοξους που εχουν καβαλησει το καλαμι νομιζοντας οτι κατεχουν την αληθεια κ οτι οι αλλες θρησκειες ειναι απαραιτητα ψευτικες, οτι εν τελει δεν ειναι θεμα θρησκειας, οποιος ανθρωπος θελει θα μπορουσε να εχει μια υπερβατικη εμπειρια με καποιον τροπο που ενεργοποιει αυτη την εμπειρια.

Senior Member
    Καλημέρα Σοφία. Θα ήθελα να σου ευχηθώ συλλυπητήρια για την ξαδέρφη σου. Να σου πω την αλήθεια ήθελα να το κάνω από χτες το βράδυ αλλά ήμουν κομμάτια από κούρασηκαι μετά συνειδητοποίησα πως δεν το είχα κάνει, γιατί ήδη ήμουν χαμένη κι εγώ στο δικό μου (που σου φάνηκε "λίγο" μάλλον). Θα ήθελες όμως να μου επισημάνεις σε ποια σημεία του ποστ μου είδες να αναφέρομαι στο βίωμά σου? Γιατί νομίζω ότι αναφερόμουν στο δικό μου.:P Πού ακριβώς δηλαδή είδες να κάνω σύγκριση ανάμεσα στην ξαδέρφη σου και στο σκύλο μου? Αναφέρθηκα γενικά στη διαφορά ανάμεσα στο πώς τα ζώα ρουφάνε τη ζωή τους μέσω των αισθήσεων και πώς αντίστοιχα οι άνθρωποι ψάχνονται και βασανίζονται για το παραπέρα. Δεν είχα στόχο εσένα ούτε τον άνθρωπο που αγαπούσες κι αγαπάς.
    Τέσπα, παρόλες τις κατηγόριες για βιαιότητα, βαναυσότητα, κυνισμό και παντοδυναμία, θα ήθελα να σου πω πως δεν κρατάω κακία παρόλ' αυτά. Καταλαβαίνω. Αυτό δε σημαίνει πως δεν τις θεωρώ άδικες, απλά κατανοώ από πού έρχονται και πως το συναίσθημα κάποιες φορές επικρατεί όλων.

Και όσο βάναυσο, σκληρό και βίαιο και κυνικό κι αν ακουστεί αυτό που θα γράψω τώρα, δεν πιστεύω στον ανθρωποκεντρισμό, που τον θεωρώ και την αιτία για πολλά δεινά σε τούτο τον πλανήτη και για πολλά εγκλήματα και χρησιμοθηρίες άλλων ειδών( plus την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που τα σημάδια της ένα ένα αρχίζουμε και αισθανόμαστε στο πετσί μας).

Συμφωνώ με τον Πετράν πως μάλλον το ψάξιμο αυτό το μεταφυσικό είναι ένα υποπροιόν της εξέλιξης του ανθρώπινου εγκέφαλου και μάλλον αποτελεί και την εξήγηση για την ύπαρξη των θρησκειών. Συγκλονιστικό το ποστ του Keep και η εμπειρία του με εκείνο το πρόσωπο στο νοσοκομείο! Κάπως έτσι το νιώθω κι εγώ Κηπ, δε φτάνει ότι ο άνθρωπος έχει να παλέψει με τόσα εν ζωή, πρέπει και να έχουμε τις συγκρούσεις που γεννά η κάθε εξήγηση για το μετά, το παραδώθε και παρακείθε. Πάντως η παρατήρησή μου είναι πως όσοι πιστεύουν, σε αυτό το θρεντ καταδείχτηκε πως δε γίνονται πιο πράοι με την πίστη τους, αλλά το αντίθετο. Αυτή είναι η θέωση και το κατ' εικόναν και καθ'ομοίωσιν? Να μου λείπεται...λολ

#Sabb, ευχαριστώ για την παραπομπή στο blog σου, το κείμενο με εκφράζει 100% και θα διαβάσω και περισσότερα του ίδιου.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Παντα πιστευα οτι ο θυμος ειναι το αντιθετο συναισθημα του φοβου , οπως το αντιλαμβανομαι εγω και συμφωνα και με ερευνες:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_emotions

Basic emotion Basic opposite
    Joy Sadness
    Trust Disgust
    Fear Anger
    Surprise Anticipation
    Sadness Joy
    Disgust Trust
    Anger Fear
    Anticipation Surprise
    keep
    εχω εκπλαγει!
    δεν απογοητευτηκα κιολας, απλα εξεπλαγην....
    πρωτα απ ολα και με την γνωση οτι εισαι ενας εξυπνος ανθρωπος, απορω πως δεν καταλαβες οτι το επιχειρημα σου , η ερευνα σου, ισχυροποιει την διαπιστωση της σοφιας!!!!!
    ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΘΥΜΟς ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΕΝΑ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕ Η ΣΟΦΙΑ, ΑΠΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ!
    επειδη ο θυμος ειναι αντιθετος, τον προβαλουμε στην κατασταση φοβου, ωστε αφενος να "ξεφοβηθουμε" τεχνητα, αφετερου να δειξουμε προς τα εξω, οτι δεν φοβομαστε!!!!
    ειναι καπως οπως σκαμε ενα ψευτικο χαμογελο η και γελαμε νευρικα οταν ειμαστε πραγματικα στεναχωρημενοι!!!
    μα δεν το βλεπεις?

το θεμα ομως δεν ειναι οτι δεν το ειδες..
    σε ολους μας συμβαινει αυτο, δεν ειμαστε παντα στο πικ της αντιληψης μας
    αυτο που μου εκανε μεγαλη εντυπωση, ειναι οτι ενω λες κατι που συνηγορει στην αποψη της σοφιας, οχι μονο δεν το βλεπεις, οχι μονο δεν δεχεσαι οτι απλα εχετε μια διαφορετικη αποψη αφου δεν το βλεπεις, ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΙΘΕΣΑΙ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!!! κριτικαροντας την προσωπικοτητα της, μιλωντας για αδυναμια να δει αλλα επιχειρηματα, οτι τα γυριζει, πραγματα που και δεν ισχυουν και την αδικουν και δεν θα τα περιμενα ποτε απο τον καλοπροαιρετο ανθρωπο κιπ και ΚΥΡΙΩΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΚΙΠ!

αν το εκανες σε μενα , θα πιστευα οτι εχεις καποιες προσωπικες σου δυσαρεσκειες, ασχετες με μενα, που θολωνουν την κριση σου, αλλα και σου επιτρεπουν να επιτεθεις σε εμενα, ενα αγαπητο σου προσωπο για να αποφορτισουν λιγο τον πονο που αισθανεσαι για αλλο λογο (λιγο οπως οταν φοβομαστε καποιον , του φωναζουμε για να φυγει και να παψει να μας φοβιζει)

αυτα

Senior Member
    Οχι δεν το βλεπω και δεν εχει καμμια σχεση για το αν εχει δικιο για το θυμο και για τον φοβο. Εχει σχεση με την ακυρωση των λεγομενων των αλλων ανθρωπων , που αν μη τι αλλο εχουν και αυτοι κατι να πουνε. Την προσπαθεια να προσπαθεις να εκμαιευσεις οτι ειπανε κατι αρνητικο.

Και η ευθιξια και τα συναισθηματα εχουν δυο κατευθυνσεις , δεν ειναι μονο ο ενας που θιγεται αλλα και ο αλλος .

Εγω παντως εχω την καλυτερη γνωμη για την Σοφια , ασχετα το τι πιστευει αυτη.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    δεν εχω διαβασει ακομα τα μην της Ρειν και της Ρεμεντυ,αλλα θα γραψω αυτο που σκεφτομαι..

Σοφακι,
    ο καθενας μας ξερεις οτι διαβαζοντας κατι καταλαβαινει διαφορετικα πραγματα..Ετσι θα σου γραψω τι καταλαβα εγω απο το μην της ρειν και του Κηπ..
    εγω δεν πηρα ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ την αισθηση της συγκρισης..αυτο που ειδα ειναι μια προσπαθεια να αποτυπωθει η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ σε σχεση με την πιστη..ενας σκυλος ειναι απαλλαγμενος απο αγωνιωδης προβληματισμους και πεθαινει ησυχος..ο γερος απο την αλλη βασανιστηκε..
    αυτα αγαπη μου για να δεις μια αλλη σκοπια και να μην στεναχωριεσαι αδικα
    :cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..

Senior Member
    Οχι δεν το βλεπω και δεν εχει καμμια σχεση για το αν εχει δικιο για το θυμο και για τον φοβο. Εχει σχεση με την ακυρωση των λεγομενων των αλλων ανθρωπων , που αν μη τι αλλο εχουν και αυτοι κατι να πουνε. Την προσπαθεια να προσπαθεις να εκμαιευσεις οτι ειπανε κατι αρνητικο.

Και η ευθιξια και τα συναισθηματα εχουν δυο κατευθυνσεις , δεν ειναι μονο ο ενας που θιγεται αλλα και ο αλλος .

μα η σοφια δεν ακυρωσε τα λεγομενα σου.
    εσυ το εκανες, λεγοντας της οτι αυτα που λεει δεν ισχυουν γιατι διαφωνει η γουικιπιδια!!!!
    ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ ΚΑΝ!
    ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙ ΑΥΤΗΝ, ουτε ιδεα της ειναι, ουτε το εκμαιευσε.

το πιστευω οτι εχεις την καλυτερη γνωμη για την σοφια.
    γι αυτο εξεπλαγην με την αδικη επιθεση σου, αλλιως δεν θα το συζητουσα καν.τετοιες διαφωνιες συμβαινουν πολυ εδω μεσα, αλλα οχι και αναμεσα σας...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    μα η σοφια δεν ακυρωσε τα λεγομενα σου.
    εσυ το εκανες, λεγοντας της οτι αυτα που λεει δεν ισχυουν γιατι διαφωνει η γουικιπιδια!!!!
    ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ ΚΑΝ!
    ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙ ΑΥΤΗΝ, ουτε ιδεα της ειναι, ουτε το εκμαιευσε.

το πιστευω οτι εχεις την καλυτερη γνωμη για την σοφια.
    γι αυτο εξεπλαγην με την αδικη επιθεση σου, αλλιως δεν θα το συζητουσα καν.τετοιες διαφωνιες συμβαινουν πολυ εδω μεσα, αλλα οχι και αναμεσα σας...

Δεν ισχυει της wiki , ισχυει οτι ο θυμος επειδη ειναι αντιθετος του φοβου συνηπαρχουν. Εγω θα ελεγα οτι συνηπαρχει ο φοβος με την λυπη , ο θυμος με την αδρεναλινη και το οτι η γη ειναι επιπεδη.
    Ειπα δεν εχει σχεση με φοβο - θυμο , οσο εχει σχεση την προσπαθεια εκμαιευσης αρνητισμου απο τις αποψεις των αλλων του στυλ θρησκεια=φανατισμος.

Με το ζορι , πιστευεις οτι οι πιστοι ειναι ηλιθιοι? Οχι. Μαλακιες λες το πιστευεις οτι ειναι ηλιθιοι για αυτο εισαι ετσι.
    Πιστευεις οτι οι πιστοι ειναι αμορφωτοι. Οχι . Μαλακιες λες το πιστευεις για αυτο μπλα μπλα μπλα. Καπως ετσι.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Καλημέρα Σοφία. Θα ήθελα να σου ευχηθώ συλλυπητήρια για την ξαδέρφη σου. Να σου πω την αλήθεια ήθελα να το κάνω από χτες το βράδυ αλλά ήμουν κομμάτια από κούρασηκαι μετά συνειδητοποίησα πως δεν το είχα κάνει, γιατί ήδη ήμουν χαμένη κι εγώ στο δικό μου (που σου φάνηκε "λίγο" μάλλον). Θα ήθελες όμως να μου επισημάνεις σε ποια σημεία του ποστ μου είδες να αναφέρομαι στο βίωμά σου? Γιατί νομίζω ότι αναφερόμουν στο δικό μου.:P Πού ακριβώς δηλαδή είδες να κάνω σύγκριση ανάμεσα στην ξαδέρφη σου και στο σκύλο μου? Αναφέρθηκα γενικά στη διαφορά ανάμεσα στο πώς τα ζώα ρουφάνε τη ζωή τους μέσω των αισθήσεων και πώς αντίστοιχα οι άνθρωποι ψάχνονται και βασανίζονται για το παραπέρα. Δεν είχα στόχο εσένα ούτε τον άνθρωπο που αγαπούσες κι αγαπάς.
    Τέσπα, παρόλες τις κατηγόριες για βιαιότητα, βαναυσότητα, κυνισμό και παντοδυναμία, θα ήθελα να σου πω πως δεν κρατάω κακία παρόλ' αυτά. Καταλαβαίνω. Αυτό δε σημαίνει πως δεν τις θεωρώ άδικες, απλά κατανοώ από πού έρχονται και πως το συναίσθημα κάποιες φορές επικρατεί όλων.
    Εγω αναρωτιεμαι πώς μετα απο ένα μηνυμα οπου γινεται αναφορα σε εναν ανθρωπο που φευγει αναζητωντας δυναμη στηριζομενος στον θεο, πώς γινεται μια συγκριση/αναμετρηση στο δικο σου ποστ για τους ανθρωπους και τα ζωα. Πώς γινεται αναφορα, χωρις καμια συμπονοια για την αξια της ανθρωπινης ζωης και την απωλεια της. Αναφερθηκες γενικα? Αναφερθηκες εκεινη τη στιγμη λοιπον, γενικα απλα τυχαια ενω παραπανω βρισκονταν ενα αλλο ποστ στο οποιο γινονταν αναφορα για την απωλεια μιας ζωης. Στην οποια δεν εδειξες κανενα ελεος, κ καμια λυπηση. Κ ουτε λογος για συλληπητηρια....και ποια συλληπητηρια δλδ οταν μιλας με απαξια ετσι για καποιους ανθρωπους που ναι εχουν αδυναμιες κ φοβους. .. Ακομα και στοχευμενο να μην ηταν, η συγκριση ηταν αμεση και τα συμπερασματα σου για τον καταπτυστο ανθρωπο και την λυπηση σου για αυτον οταν αναζητα στηριγμα ηταν και πάλι εκει καταγεγραμμενα κ γεματα θυμο κ περιφρονηση. Εγω προσωπικα δεν θεωρω τυχαιο (γιατι ετσι κι αλλιως δεν πιστευω στο τυχαιο) ουτε το περιεχομενο των οσων λες (οχι μονο εσυ, ολοι μας), ουτε η δεδομενη χρονικη στιγμη που τα ανεφερες ολα αυτα, ουτε τον χωρο που επελεξες να τα πεις ολα αυτα. Την αντιπαραβολη την εκανες εσυ, οχι εγω. Τον χρονο τον επελεξες εσυ, οχι εγω. Κ ο θυμος ("θα πω αυτο και δεν θα πω αλλα..." ) ηταν δικος σου, οχι δικος μου.

Σε οτι αφορα τα συλληπητηρια σ ευχαριστω. Συλληπητηρια ηθελα να σου στειλω και για τον σκυλακο σου, αλλα επικρατησε ο θυμος μου. Σε οτι αφορα το αν μου φανηκε λιγο το δικο σου, εγω δεν μπηκα σε διαδικασια συγκρισης. Εσυ μαλλον εξακολουθεις να προχωρεις σε συγκρισεις. Αλλα ειναι δικο σου αυτο.

Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Και όσο βάναυσο, σκληρό και βίαιο και κυνικό κι αν ακουστεί αυτό που θα γράψω τώρα, δεν πιστεύω στον ανθρωποκεντρισμό, που τον θεωρώ και την αιτία για πολλά δεινά σε τούτο τον πλανήτη και για πολλά εγκλήματα και χρησιμοθηρίες άλλων ειδών( plus την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που τα σημάδια της ένα ένα αρχίζουμε και αισθανόμαστε στο πετσί μας)..
    Οχι, αυτο δεν μου φαινεται ουτε βιαιο, ουτε κυνικο. Αναμενομενο απο τα οσα εχεις πει μεχρι σημερα. Ομως απλα για την ιστορια, να σου πω (λογω επαγγελματικης ιδιοτητας κ πολλων χρονων μελετης) η περιβαλλοντικη καταστροφη και η κλιματικη αλλαγη, ειναι ενα φαινομενο που δεν υπάρχει. Αλλιως, ειναι κατασκευασμα κ προιον που πουλιεται στα πανεπιστημια την τελευταια 20ετια και αφηνει τρελα κερδη σε εταιρειες και πανεπιστημια επισης....Αυτα.
    Last edited by Sofia; 08-04-2011 at 12:03.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Ομως απλα για την ιστορια, να σου πω (λογω επαγγελματικης ιδιοτητας κ πολλων χρονων μελετης) η περιβαλλοντικη καταστροφη και η κλιματικη αλλαγη, ειναι ενα φαινομενο που δεν υπάρχει. Αλλιως, ειναι κατασκευασμα κ προιον που πουλιεται στα πανεπιστημια την τελευταια 20ετια και αφηνει τρελα κερδη σε εταιρειες και πανεπιστημια επισης....Αυτα.

Οπ ! αυτο δεν το ηξερα! κατι περισσοτερο/?
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

Senior Member
    katerinaki, θα σου στειλω π.μ. αν σε ενδιαφερει κατι παραπανω για το θεμα.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    ευχαριστω!
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

ιχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ιιιιιι...έπεσες στο λάκο με τα φίδια αγοράκι.....(εγώ είμαι η δεντρογαλιά να το ξέρεις..:Ρ)

Senior Member
    όμορφα : )
    (εγώ πάντως τη χάρηκα τη συζήτηση : )

Senior Member
    Χμ ενταξει ισως να το παρακανα , αλλωστε η Σοφια σαν ανθρωπος ειναι μερικα επιπεδα παραπανω απο πολλους και ισως γινεται καπου κεκτημενο δικαιωμα να περιμενουμε το καλυτερο. Μονο που τελικα κανεις δεν ειναι "τελειος".

Senior Member
    εντάξει πραφανώς, εγώ απλά εξεπλάγην (ευχάριστα)

Page 34 of 44 FirstFirst ... 243233343536 ... LastLast