Results 106 to 120 of 156
Thread: Περι ευθιξίας.....
-
22-04-2011, 14:38 #106
και μπορεις να συνεχιζεις να λες οτι απαξιωνω μελη, οτι ειμαι κουτσομπολα και θλιβερη και να κανεις και κουοτ, για λογους υπερασπισης... ηθικων φρονηματων και καλοσυνης. Αυτος ο τραγελαφος δειχνει ποιος ειναι τι.
- 22-04-2011, 14:40 #107
22-04-2011, 14:45 #108
22-04-2011, 14:51 #109
Και πάλι, αν όπως λες ο στόχος σου είναι να παρουσιάσεις έναν αντίλογο σε απόψεις που εκφράζονται για ένα παλιό μέλος, in principle συμφωνώ. Διαφωνώ όμως με τον τρόπο. Γιατί σάββα μου, η εικόνα που εγώ σχηματίζω είναι πως ενώ από τη μια θεωρείς πως υπάρχει μια 'κλίκα' που παρέμεινε στο φόρουμ, μοιάζεις να εκφράζεις τις πεποιθήσεις μιας άλλης 'κλίκας' που βρέθηκε εκτός φόρουμ. Δεν μπορούμε να μείνουμε στα όσα κατά καιρούς έχουν γραφτεί? Αν επιθυμείς να υποστηρίξεις τον κρίνο για παράδειγμα, αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο με βάση όσα έχει γράψει κατά καιρούς εδώ?
22-04-2011, 17:12 #110
Μαρίνα κουράστηκα να επαναλαμβάνω πως η κουβέντα ΔΕΝ γίνεται για τον κρίνο - ή μάλλον όχι μόνο γι' αυτόν. Απορώ πως κι εσύ, συμμετέχεις στη συζήτηση έτσι όπως την έχουν κατευθύνει όσοι ήθελαν να πάει στον μονόδρομο της προσωποποίησης. Σ'αυτό το μονόδρομο, κι αφού εκεί πρέπει να μπω κι εγώ για να αντιμετωπίσω τα επιχειρήματα σου - ακλόνητα κατά τη ρέμεντι - να αντιπαραθέσω ένα απλό ερώτημα.
Ποιος κρίνει την συνεισφορά του κρίνο στο φόρουμ ως αρνητική ?
Εσύ ? Εγώ ? Η θεοφανία και η ρέμεντι ? Εμείς είμαστε σωστοί στη κρίση μας ? Ακυρώνουμε την όποια πρόθεση για υποστήριξη είχε ο κρίνο ? Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια πρόθεση ? Ήταν ένα αρνητικό στοιχείο στο σύνολο του , με ποια αντικειμενικά κριτήρια ? Ποιος θα τον δικάσει χωρίς να του δώσει το δικαίωμα να υπερασπισθεί την υστεροφημία του ? Πως καταδικάζουμε κάποιον ερήμην ? Σε ποιο δικαστήριο του κόσμου, αφαιρείται το τεκμήριο της αθωότητας από τον κατηγορούμενο, ετσιθελικά ?
Η σχέση του κρίνο με το φόρουμ ήταν σχέση δυνατή, σε βαθμό που πιστεύω πως τελικά το φόρουμ έκανε κακό στον κρίνο - όχι φυσικά σαν κοινότητα αλλά σαν απρόσωπη έννοια . Και ήταν μάλλον καλύτερα για τον ίδιο η κατάληξη.... Η ανταγωνιστική του διάθεση τον οδήγησε να φτιάξει τον δικό του χώρο για να επικοινωνεί με τους ανθρώπους, και όσο μπόρεσα να παρακολουθήσω την ιστοσελίδα του συμμετέχοντας με 19 ποστ, δεν είδα πουθενά την πρόθεση του να απαξιώσει ή να κατηγορήσει πρόσωπα , πράγματα και καταστάσεις που βίωσε στο e-psy. Στις προσπάθειες μελών να κατευθύνουν κάποιες συζητήσεις στο να κατηγορήσουν πρόσωπα της εδώ κοινότητας, βρήκαν την αντίδραση του διαχειριστή που ζήτησε να μην αναφέρεται κανείς σε εκείνους που δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης αφού δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη. Αυτό συνέβαινε μέχρι τότε που σταμάτησα να παρακολουθώ τα δρώμενα - όχι πως ήμουν ποτέ ένθερμος κι ενεργός συνομιλητής - πόσα να πεις άλλωστε με 19 ποστ.
Σήμερα αγνοώ ποια είναι η στάση του, δεν συνομιλώ πια με κανέναν από την εκεί κοινότητα, είμαι σίγουρος πως έχει πέσει στην αντίληψη του η εδώ διαμάχη, ωστόσο δεν είχα την παραμικρή ενόχληση από τον ίδιο κι ούτε εγώ επικοινώνησα μαζί του. Αυτή είναι μια μετριοπαθής στάση που εγώ εκτιμώ και φαντάζομαι και όλοι όσοι δεν διακατέχονται από συνειρμούς εμπάθειας στην οποιαδήποτε αναφορά γίνεται στο πρόσωπο του. Δεν βλέπω να συμβαίνει το ίδιο κι εδώ...
Κι επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά...
Το ζήτημα δεν είναι ο κρίνο, για όσα αναφέρω πιο πάνω είμαι σίγουρος πως θα κατηγορηθώ για μεροληπτική στάση υπέρ του.
Διαβάστε τη φράση...
Υπέρ του...
Το δικαστήριο έχει στηθεί κι οι ενάγοντες έχουν ήδη βγάλει την απόφαση κατά των εναγομένων ερήμην αυτών κι ερήμην των δικαστών τους....
Αν συμφωνείς κι εσύ μαρίνα σε μια τέτοια διαδικασία, σηκώνω τα χέρια ψηλά...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
22-04-2011, 17:24 #111
Δεν σε καταλαβαίνω που βρίσκεται το πρόβλημα σου, ειλικρινά...Σου είπα κι άλλη φορά..Το ότι έκανα quote το μήνυμα σου, το έκανα σαν σημείο αναφοράς για να επισημάνω τα όσα λέω εδώ και πόσες σελίδες.
Αδιαφορώ αν το πρόσωπο λέγεται carrie ή όπως αλλιώς, γιατί κοπέλα μου καλή , δεν σε γνωρίζω in real life = δεν έχω να χωρίσω τίποτε μαζί σου...
Γιατί μου βάζεις στο στόμα χαρακτηρισμούς που δεν είπα ποτέ μου για σένα ?
Γιατί νομίζεις πως θα πρέπει να αντιπαρατεθούμε επί προσωπικού ?
Ποια ηθικά φρονήματα ?
Ποιος τραγέλαφος δείχνει ποιος είναι τι ?
Μπα σε καλό σας αυτές τις μέρες, το φεγγάρι φταίει γαμώτο ?[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
23-04-2011, 10:57 #112
Μα σάββα, από όσα έγραψα κατάλαβες ότι συμφωνώ σε μια τέτοια διαδικασία? Ότι δηλαδή αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γίνει κουβέντα για τον κρίνο? Ή ότι πιστεύω πως η μόνη σου έννοια είναι να μεροληπτείς υπέρ του κρίνο?
Στο μήνυμα μου που παρέθεσες έγραψα αν…και για παράδειγμα…για να εξηγήσω την άποψη του να μένουμε σε όσα έχουν γραφτεί. Δεν είπα ότι ο στόχος σου είναι προσωποποιημένος, προς οποιονδήποτε. Ούτε και θέλω να κρίνω τη συνολική συνεισφορά κάποιου, σε αυτό το θέμα τουλάχιστον.
Αδικούνται τα επιχειρήματα σου…όταν μπαίνεις στο μονόδρομο που ανέφερες. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει με ποιους συνομιλεί ο καθένας ή το τι γίνεται σε κάποιο άλλο φόρουμ. Γι' αυτό και στο προηγούμενο μήνυμά μου, που δεν απάντησες, σε ρώτησα – ανάμεσα σε άλλα – τι εξυπηρετούν όλα αυτά.
Κατανοώ τη γενική άποψη που πας να εκφράσεις και δεν αμφισβητώ την καλή σου πρόθεση…τώρα πού συμφωνώ και πού διαφωνώ το εξήγησα στα προηγούμενα μηνύματα.
23-04-2011, 13:23 #113
Μαρίνα μου στο μονόδρομο της προσωποποίησης μπήκα ακολουθώντας τον δικό σου προβληματισμό. Με ρωτάς τι εξυπηρετούν όλα αυτά , αλλά ποια ακριβώς ? Η όλη συζήτηση κι έτσι όπως εξελίχθηκε ?
Ένα quote έκανα λέγοντας πως είναι άκομψο να απαξιώνουμε κάποιον που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του , κι αυτή μου η θέση, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου....
Δεν σ' ενδιαφέρει λες τι γίνεται σε άλλα φόρουμ, αλλά εδώ μπορούμε να καταδικάζουμε ερήμην - αυτό εννοείς με λίγα λόγια ?
Πολύ καλά...
Έτσι , προφανώς και η όλη συζήτηση γίνεται ατελέσφορα και η απάντηση στην ερώτηση σου ας απαντηθεί από τον αντίλογο της δικής μου άποψης.
Εγώ ότι είχα να πω το είπα και θεωρώ πως το θέμα εξαντλήθηκε....
Καλή συνέχεια σ' όλους...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
23-04-2011, 15:38 #114
Και εγώ διαβάζω το topic και επισημαίνω τα εξής...
Είναι άκομψο να απαξιώνουμε κάποιον ερήμην του, αλλά το να χαρακτηρίζουμε με χειρότερο τρόπο παρόντες είναι κομψό, μόνο και μόνο επειδή έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν τα όσα λέγονται; Οι χαρακτηρισμοί που εναλλάσσονται κατά καιρούς εδώ είναι πολύ πιο "άκομψοι" από αυτούς που επέλλεξες να σχολιάζεις με αυτόν τον χαρακτηρισμό, εξού και η ένσταση της Θεοφανίας ότι μεροληπτείς. Και BTW επί του θέματος (για να αναιρέσω το σημείο σου) o Κρίνο αλλά και ο κάθε ένας που έρχεται στο site μπορεί να διαβάσει όλα μα όλα τα thread (γιατί χρειάζεται να είσαι μέλος μόνο για να απαντήσεις, όχι και για να παρακολουθήσεις ένα θέμα... και τα πολλαπλά nickname του συγκεκριμένου μετά τη διαγραφή του απέδειξαν ότι έχει και δυνατότητα απάντησης) οπότε τίποτα δε γίνεται κεκλεισμένων τω θυρών. Εάν επιλέξει ο Κρίνο, μπορεί κάλλιστα να έρθει ξανά, χωρίς να γραφτεί να διαβάσει τα όσα έχουν ειπωθεί, και άν επιλέξει, να απαντήσει όσο τραβάει η καρδούλα του, ή τουλάχιστον μέχρι να φάει ban... και απορώ πως νομίζεις ότι δεν το κάνει ήδη τόσο καιρό. Είναι μαγκιά του που δεν έχει επιτρέψει στον εαυτό του να επιστρέψει.
Και δεύτερον, γιατί προφανώς έχασα το memo, έχουμε στο forum δικαστικές δυνάμεις; Μπορεί μια συζήτηση που έχουμε εδώ μέσα να έχει καταδικαστικές συνέπειες για κάποιον εκτός forum, και να σκάσουν τα ΜΑΤ να τον μπαγλαρώσουν γιατί δεν είχε την δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του; Κάνεις λες και το να μιλάς για κάποιον ενώ δεν είναι παρόν είναι το 8ο θανάσιμο αμάρτημα που απλά δεν χωρούσε στην πέτρινη πλάκα με τα άλλα 7. Αν είναι έτσι, κάθε φορά που κάνεις ένα κακό σχόλιο για κάποιον που δεν είναι μπροστά για να αντιδράσει (είτε είναι φίλος, είτε είναι τραγουδιστής, πολιτικός, ηθοποιός, το παιδί σου, ο πεθαμένος ηγέτης της Κομμουνιστικής Ρωσσίας κτλ) θα πρέπει να χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου το λιγότερο... άκομψο.
Αλλά έστω. Καταδικάζουμε.
Πιστεύεις πραγματικά ότι έχουμε τόση δύναμη σαν forum, που η οποιαδήποτε "ετυμηγορία" βγάλουμε για κάποιον στη μικρή μας, παντελώς ασήμαντη κοινότητα, θα εφαρμοστεί από τους άυλους φύλακες του Forumικού Δικαίου στην ζωή εκεί έξω; Πιστεύεις ότι, εάν δεν υπερασπιστεί ο Κρίνο και ο κάθε Κρίνο (ο πάνος12345 έρχεται γρήγορα γρήγορα στο μυαλό) τον εαυτό του έναντι τόσων "κατηγοριών", θα πέσει ξαφνικά σε κατάθλιψη, ή θα βρεθεί πίσω από ηλεκτρονικά σίδερα να κλαίει και να ωρύεται "είναι άδικο κύριε Πρόεδρε, δεν μου έδωσαν καν τη δυνατότητα να απολογηθώ"; Πρώτον, ό,τι δε γνωρίζεις δεν σε επηρεάζει άμμεσα και δεύτερον... Έλεος, την άποψή μας λέμε για ένα φαινόμενο! Δεν είναι το λιγότερο παντελλώς μη πρακτικό, και το περισσότερο λογοκρισία, να ζητάς από άλλους να κάνουν αρνητικές κριτικές για κάτι μόνο όταν αυτό είναι παρόν;
Μήπως το έχεις τραβήξει λοιπόν Σάββα; Και εδώ που ήταν ο Κρίνο, τους ίδιους χαρακτηρισμούς άκουγε, και στο τέλος συμφώνησε και από πάνω.[B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.
23-04-2011, 18:00 #115
Dis , τι έχω τραβήξει ? Το σχοινί ?
Φοβάμαι πως όσα έχω πει ή δεν γίνονται κατανοητά γιατί γράφω ακαταλαβίστικα, βαρύγδουπα κι όλα αυτά τα απαξιωτικά που έχουν ειπωθεί για το στιλ που εκφράζομαι ή δεν γίνονται κατανοητά επί σκοπώ...
Δεν μπορώ να κρίνω τι από τα δύο φταίει, ειλικρινά...
Υπερασπίστηκα μια αξία συμπεριφοράς που υπάρχει μόνο σε επίπεδο δεοντολογίας, ο καθένας μπορεί να έχει αντίθετη άποψη και να την συζητήσουμε. Αντ' αυτού , το θέμα προσωποποιήθηκε και κατηγορήθηκα για μεροληψία. Να το καταπιώ κι αυτό ...
Εσύ εδώ πιάνεσαι από την αναφορά μου περί δικαστηρίων και την μεταφέρεις σαν να πρόκειται για μια επί κυριολεξία εφαρμογή δικονομικών κανόνων στο φόρουμ ! Αυτό κι αν είναι απαξιωτικό των προθέσεων μου , δεν νομίζεις ?
Αν δεις το ποστ σου με αντικειμενική ματιά και όχι σαν διάθεση έκφρασης αλληλεγγύης στον αντίλογο μου, είναι ολόκληρο μια κριτική - επικριτική ανάλυση κι όχι εποικοδομητικός διάλογος.
Να πιάσουμε πρώτα αυτό το χαριτωμένο περί σχολίων σε φίλους απόντες ή πεθαμένους ηγέτες της κομμουνιστικής ρωσίας κλπ. Ε λοιπόν, εγώ διαχωρίζω το αρνητικό σχόλιο που γίνεται σε κάποιον που δεν θέλει ή δεν μπορεί να είναι μέλος μιας κοινότητας , γιατί κάποτε υπήρξε μέλος της και άρα έχει δικαίωμα στην υστεροφημία του , από την οποιαδήποτε αναφορά σ' ένα φίλο που η κοινότητα δεν γνωρίζει (απρόσωπη αναφορά), ή σ' ένα δημόσιο πρόσωπο όπως τραγουδιστές , ηθοποιοί , πολιτικοί κλπ, γιατί είναι μέρος της δημόσιας ζωής και άρα εκτίθενται a priori σε δημόσια κριτική. Αυτή μου η θέση έχει μόνο δεοντολογική αξία και δεν μπορεί να εκτιμηθεί σαν δικονομικό αξίωμα , όπως κακώς αναφέρθηκες σε φορουμικά δικαστήρια , παραγνωρίζοντας την ξεκάθαρη αναφορά μου σ' αυτά μόνο προς ενίσχυση των επιχειρημάτων μου .
Άλλωστε πιστεύω ακράδαντα πως σε μια κοινότητα όπου υποτίθεται υπάρχουν κανόνες ισονομίας και ισοτιμίας, η δεοντολογία θα έπρεπε να είναι αξίωμα προς υπεράσπιση κι όχι αιτία χλεύης...
Κατά δεύτερο πέφτεις κι εσύ στο ολίσθημα του να προσωποποιείς τη συζήτηση. Νομίζω λοιπόν πως αν το quote γινότανε σε κάποια αποστροφή του μέλους πανκαπόνγκο για το κακό κι ανάρμοστο παρελθόν του μέλους τράβαμεκιαςκλαίω που έφαγε μπαν ή αποχώρησε οικειοθελώς, δεν θα γινότανε τόσος ντόρος έτσι δεν είναι ?
Όσα λες περί ΜΑΤ και μπαγλαρώματος, καταδικαστικές συνέπειες όσων λέγονται εδώ κλπ, εισπράττω σαν χιούμορ ή και ειρωνίζουσα υπερβολή, αλλά δεν σε παρεξηγώ γιατί η εκτίμηση μου για το πρόσωπο σου είναι δεδομένη. Για όσους δεν είναι, μπορώ να λέω ό,τι μου καπνίσει , μια κι έχουν το δικαίωμα να αντεπιχειρηματολογήσουν και το ίδιο ισχύει και για μένα viceversa.[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
23-04-2011, 19:04 #116
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι σε παρακαλώ. Η συμπεριφορά υπάρχει μόνο στο πρακτικό της επίπεδο. Δεν υφίσταται ούτε σε θεωρητικό, ούτε σε δεοντολογικό, ούτε σε μεταφυσικό επίπεδο πάρα μόνο στο επίπεδο εφαρμογής της. Οι αξίες και δεοντολογίες τις εκάστοτε συμπεριφοράς αναδύονται μόνο μέσα από την εφαρμογή της εν λόγω συμπεριφοράς.
Πιάνομαι από τις αναφορές σου περί δικαστηρίων για να σου επιδείξω ότι είναι οι εκφράσεις σου που κάνουν το τόσο ΤΟΣΟ. Εάν δεν χρησιμοποιούσες εσύ ένα σωρό δικονομικές εκφράσεις για να ενισχύσεις όπως λες τα επιχειρήματά σου, που ναι μεν έχουν βάση αλλά ταυτόχρονα ξεχειλώνουν την πραγματική έκταση και σημασία του προβληματος, κατ'αρχάς εγώ προσωπικά δε θα είχα ερεθιστεί, και κατά δεύτερον πιστεύω ότι δε θα είχε εκτροχιαστεί τόσο το θέμα. Δεν νομίζω να είναι η επισήμανσή μου αυτή απαξιωτική των προθέσεών σου, μάλλον οι προθέσεις σου είναι από μόνες τους απαξιωτικές αφού από όσο έχω καταλάβει, και δεν νομίζω να είμαι η μόνη, ο στόχος σου ήταν να αναδείξεις την -κατά τη γνώμη σου-έλλειψη ενός επιπέδου αξιών και δεοντολογίας σε συμπεριφορές του forum ως προς άτομα που έχουν αποχωρήσει.
Και ακόμα και αν διαφωνώ με το χαρακτηρισμό που επέδωσες στο post μου, δεν κατάλαβα από πότε μια κριτική/επικριτική ανάλυση δεν είναι μέρος εποικοδομητικού διαλόγου! Ίσα ίσα!
Διαφωνώ ριζικώς. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για την υστεροφημία του, φροντίζει να την χτίσει όσο είναι ενεργό μέλος στο forum, με τις πράξεις και τη συμβολή του, και όχι να περιμένει, εν τη απουσία του και λόγω αυτής, οι υπόλοιποι να απευθύνονται ως προς αυτόν με σεβασμό και σύμφωνα με θεωρητικές αξίες δεοντολογίας. Συν τοις άλλοις, όσο διαφορετικές απόψεις υπάρχουν για κάποιον όσο είναι παρόν, τόσο διαφορετικές θα είναι και οι εκτιμήσεις της υστεροφημίας του όσο είναι απών. Δεν μπορείς να περιμένεις ότι τα άτομα που αντιπαθούν το ένα το άλλο ενεργά, θα δείξουν συμπάθεια ξαφνικά επειδή ο ένας από τους 2 λείπει. Επίσης, εάν η υστεροφημία ενός μέλους τού είναι τόσο σημαντική, επανέρχεται συχνά πυκνά να την τσεκάρει. Τελικώς, για το συγκεκριμένο μέλος δεν έγιναν καινούριες αναφορές με πρωτάκουστα σχόλια για το πρόσωπό του ώστε να μπορεί κανείς να πει ότι μερικά μέλη μιλάνε πίσω από την πλάτη του. Τα ίδια λέγονταν και όσο ήταν παρόν.
Και εγώ διαχωρίζω το αρνητικό σχόλιο που γίνεται σε κάποιον μόνο όταν δεν μπορεί να είναι μέλος μιας κοινότητας, όχι όταν δε θέλει. Αυτό είναι επιλογή του και βαρύνει μόνο αυτόν, οι υπόλοιποι δεν υποχρεούνται να μιλούν και να εκφράζονται με γνώμονα ή σεβασμό στις συνέπειες που κάποιου άλλου η επιλογη έχει μόνο στον ίδιο
Όταν κάποιος ξεκαθαρίζει ότι ΔΕΝ θέλει πλέον να είναι μέλος αυτής της κοινότητας, και μάλιστα πριν την αποχώρησή του επισημάνει και ένα σωρό αρνητικά στοιχεία της εν λόγω κοινότητας που κατ΄αυτόν είναι κατάπτυστα και τον ωθούν να αποχωρήσει (τονίζοντας και όσο είναι μέλος ότι δε θέλει να είναι κομμάτι μιας τέτοιας κοινότητας), τότε η κοινότητα δεν τον θεωρεί πια ούτε ισόνομο ούτε ισότιμο. Η δεοντολογία της κάθε κοινότητας εφαρμόζεται πρώτα από όλα από τα μέλη, προς τα μέλη... και ο συγκεκριμένος μέσω των πράξεων και τον αποφάσεών του, είτε σε πρακτικό είτε σε θεωρητικό επίπεδο, ΔΕΝ είναι πια μέλος.
Μα καλά καλέ μου Sabb, ό,τι θέλουμε λέμε; Η συζήτηση ήταν προσωποποιημένη εξ αρχής, και από εσένα επίσης. Δεν μιλάγαμε θεωρητικά και ξαφνικά κάποιος έκανε τη γενική συζήτηση ειδική για ένα μέλος, ξεκίνησε υποκειμενικά και συνέχισε έτσι. Μην χρησιμοποιείς ούτε θεωρητικά τη δικαιολογία "εγώ γενικά το είπα, και όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται". Από την αρχή της συζήτησης, από το πρώτο σου post, μιλάγαμε για συγκεκριμένα πράγματα και καταστάσεις. Και αν το θέλεις, πάρτο και αλλιώς: έχουν γίνει και άλλες αναφορές για άτομα που δεν είναι πλέον μέλη του φόρουμ, εσύ όμως ενίστασο μόνο στο συγκεκριμένο thread, όταν αναφέρθηκε το μέλος με το οποίο είχες μια κάποια παραπάνω προσωπική επαφή και συμπάθεια. Μη λες λοιπόν ότι ολίσθησα εγώ ή ο κάθε ένας που σου απαντάει επί του προσωπικού, γιατί ΟΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ έχει τεθεί σε συγκεκριμένα όρια. Δε θέλω να πω ότι εσύ ολίσθησες γιατί άρχισες/συνέχισες τη συζήτηση σε υποκειμενικό πλαίσιο και αργότερα αποφάσισες ότι θα ήθελες να τη γενικεύσεις, αλλά λίγο πολύ ισχύει, no?
Και εγώ σε εκτιμώ πολύ και το ξέρεις, για αυτό και σου απαντάω σημείο σημείο. Είναι υπερβολή, όχι ειρωνίζουσα όσο αναφορική, γιατί και τα δικά σου ρήματα και εκφράσεις ήταν για εμένα υπερβολικές για ένα τέτοιο θέμα. Εάν είχες εκφραστεί εξ αρχής γενικά και όχι εναντίον συγκεκριμένου μέλους για συγκεκριμένη αναφορά, και αντί να χρησιμοποιείς δικονομικούς όρους, είχες πει απλά "ρε παιδιά, ό,τι και να σας έκανε ο Χ, αφού δεν είναι πλέον παρόν ή ενεργό μέλος ούτε να αντικρούσει την κατηγορία ούτε να συνεχίσει την κακώς κείμενη συμπεριφορά, άστε το να περάσει, δεν αξίζει ούτε και είναι και πολύ ηθικό ή κομψό", είμαι σίγουρη ότι πολλοί από αυτούς με τους οποίους αντιπαρατίθεσαι τώρα (και ένα σωρό άλλοι που απλά διαβάζουν το θέμα) κάτα πάσα πιθανότητα θα είχαν συμφωνήσει μαζί σου 2-3 σελίδες πριν. Δικαίωμά σου βέβαια να εκφράζεσαι όπως θέλεις και σε βολεύει, αλλά μερικές φορές όπως προσωπικά πιστεύω έγινε σε αυτό το topic, με τις εκφράσεις που διαλλέγεις δίνεις μια βαρύτητα που δημιουργεί προβλήματα από μόνη της.[B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
23-04-2011, 19:50 #117
"ρε παιδιά, ό,τι και να σας έκανε ο Χ, αφού δεν είναι πλέον παρόν ή ενεργό μέλος ούτε να αντικρούσει την κατηγορία ούτε να συνεχίσει την κακώς κείμενη συμπεριφορά, άστε το να περάσει, δεν αξίζει ούτε και είναι και πολύ ηθικό ή κομψό",
Δεν έκανα το τόσο ΤΟΣΟ , γιατί ούτε εγώ άνοιξα το thread και ούτε είχα την διάθεση να εμπλακώ σε αντίλογο με καμιά 10αριά, όπου ο καθένας κάθε μέρα κάτι να έχει να πει που να διαφωνεί με το πως εκφράζομαι, να θέλει να βγάλει την εμπάθεια του, την αντιπάθεια του, να λοιδωρήσει τις αξίες που υπερασπίζομαι - όποιες κι αν είναι αυτές - ή να αμφισβητήσει το αυτονόητο δικαίωμα μου να υποστηρίζω την άποψη μου, έτσι θα είμαι εσαεί απολογούμενος .
Sorry, αλλά δεν έχω τέτοια πρόθεση....
ΥΓ Για όλα τα σημεία που μου απαντάς ένα προς ένα , έχω πολλά να πω που αντικρούουν την επιχειρηματολογία σου, μόνο που δεν μπορώ να μπω σε μια τέτοια ατέρμονη διαδικασία και λέω να το σταματήσω εδώ. Ωστόσο το να σε "ερεθίσει" και σένα αρνητικά για να συμμετάσχεις στη συζήτηση ο τρόπος που γράφω (ένα σωρό δικονομικές εκφράσεις όπως λες !) , είναι κι αυτή μια έκπληξη, αρνητική, αλλά έκπληξη. Δεν μπορώ να πω πως τέτοιου είδους εκπλήξεις μου είναι αρεστές, όσο ζω μαθαίνω κι εγώ....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
23-04-2011, 20:14 #118
Ακριβώς. Ο τρόπος όμως που λες κάτι, οι λέξεις που χρησιμοποιείς, είναι μερικές φορές το ίδιο σημαντικά όσο και το τι λες, και το ξέρεις και ο ίδιος. Είναι η διαφορά μεταξύ του "σταμάτα να μιλάς" και του "βγάλε τον σκασμό"...
Ο τρόπος που γράφεις δεν με επηρεάζει ούτε θετικά ούτε αρνητικά, μέχρι το σημείο που εμποδίζει την κατανόηση του περιεχομένου του γραπτού σου στο βασικότερο των επιπέδων. Αν όμως κάτι τέτοιο σου το επισημαίνουν περισσότερα από ένα άτομα (ίσως ακολουθώντας και την "για να στο λέει πολύς κόσμος μήπως να το προσέξεις;" συμβουλή που έχεις προσφέρει και εσύ αν δεν απατώμαι κατά καιρούς) να σημαίνει κάτι για τον τρόπο που γράφεις, και να πρέπει να το επεξεργαστείς λίγο, αν όχι για κανέναν άλλο λόγο, για να αποφεύγεις διαφορές που πηγάζουν από misunderstandings και όχι επί της ουσίας. Φιλικά.
Εγώ αναφέρθηκα συγκεκριμένα στις δικονομικές εκφράσεις που χρησιμοποίησες για να τονίσεις τα επιχειρήματά σου, τις οποίες και χρησιμοποίησα στο δικό μου γραπτό για να σου δείξω πως αυτή η εκφραστική υπερβολή μπορεί να παραποιήσει ένα απλό νόημα και να συμβάλει στο να βγει ένα topic εκτός ελέγχου.
Καλή Ανάσταση (εάν γιορτάζεις, αλλιώς καλό σου απόγευμα!)[B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
23-04-2011, 20:28 #119
To post που απομόνωσα της carrie φρόντισα να απευθύνεται σε τρίτο πρόσωπο για να μην προσωποποιεί. Δεν είπα τίποτε περισσότερο , τίποτε λιγότερο ,απλά δεν μπορώ να τα πω έτσι απλά και όμορφα όπως εσύ. Έχω το κουσούρι να τα μπουρδουκλώνω λίγο, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος...
Ο τρόπος που γράφεις δεν με επηρεάζει ούτε θετικά ούτε αρνητικά, μέχρι το σημείο που εμποδίζει την κατανόηση του περιεχομένου του γραπτού σου στο βασικότερο των επιπέδων. Αν όμως κάτι τέτοιο σου το επισημαίνουν περισσότερα από ένα άτομα (ίσως ακολουθώντας και την "για να στο λέει πολύς κόσμος μήπως να το προσέξεις;" συμβουλή που έχεις προσφέρει και εσύ αν δεν απατώμαι κατά καιρούς) να σημαίνει κάτι για τον τρόπο που γράφεις, και να πρέπει να το επεξεργαστείς λίγο, αν όχι για κανέναν άλλο λόγο, για να αποφεύγεις διαφορές που πηγάζουν από misunderstandings και όχι επί της ουσίας. Φιλικά.
Εγώ αναφέρθηκα συγκεκριμένα στις δικονομικές εκφράσεις που χρησιμοποίησες για να τονίσεις τα επιχειρήματά σου, τις οποίες και χρησιμοποίησα στο δικό μου γραπτό για να σου δείξω πως αυτή η εκφραστική υπερβολή μπορεί να παραποιήσει ένα απλό νόημα και να συμβάλει στο να βγει ένα topic εκτός ελέγχου.
Καλή Ανάσταση (εάν γιορτάζεις, αλλιώς καλό σου απόγευμα!)[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
23-04-2011, 20:33 #120
Τελοσπαντων, αν εγω παραδεχομαι οτι το πρωτο ποστ μου που εγινε αφορμη αυτης της συζητησης ειχε δοση αρνητισμου, αηδιας και απηυδισης καταπιεσμενης απο το παρελθον, και ο,τι αλλο μου καταλογιζεται, κουτσομπολισμος και ελλειψη τακτ, ας παραδεχτει κι σαββ οτι το δικο του ποστ ηταν επισης αρνητικο και δασκαλιστικο, με εντονη διαθεση επιπληξης και επικρισης γιατι εγω αυτο ενιωσα, κι αυτο που νιωθω δεν το αμφισβητω, και επισης σε μενα αναφεροτανε, αλλιως θα εκανε κουοτ και αλλα ατομα (επειδη βαριοτανε δλδ εγινα εγω ο αποδιοπομπαιος τραγος;). Και να μην το παραδεχτει ομως, δεν πειραζει. Και αλλο πραγμα να λες
"ρε παιδιά, ό,τι και να σας έκανε ο Χ, αφού δεν είναι πλέον παρόν ή ενεργό μέλος ούτε να αντικρούσει την κατηγορία ούτε να συνεχίσει την κακώς κείμενη συμπεριφορά, άστε το να περάσει, δεν αξίζει ούτε και είναι και πολύ ηθικό ή κομψό"
απο το να λες (για να θυμηθουμε και τις λεξεις που δε θυμοσουν οτι χρησιμοποιησες)
"Είναι αν μη τι άλλο έλλειψη τακτ να αναφέρεται κανείς με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε παλιότερα μέλη που φυσικά δεν έχουν τον τρόπο να απαντήσουν και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.
Η κουβέντα που γίνεται πλέον είναι καθαρά κουτσομπολίστικη, δεν προσφέρει απολύτως τίποτε στο θέμα και τα όσα βλέπω να συμβαίνουν μεταξύ μελών είναι αρκούντως θλιβερά για ένα φόρουμ ψυχικής στήριξης...
Για όσα μέλη έχουν αποχωρήσει, όσο είναι εφικτό, αναφερθείτε μόνο με θετικό πρόσημο στους χαρακτηρισμούς σας. Η οποιαδήποτε θέση αλλιώς, δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να έχει αντίλογο και το να αναμοχλεύονται όσα αρνητικά καταγράφηκαν στο παρελθόν, πυροδοτεί νέες ατέρμονες εντάσεις...
Δεν υπάρχει λόγος... "
οσο για αυτο το πυροδοτει στο τελος, απο ο,τι φαινεται αν εγω δεχτουμε οτι εβαλα το μπαρουτι, καποιος αλλος πεταξε το σπιρτο! Οπως λεει και ο φιλος μου, δε βαριεσαι, λιγη αναταραχη που και που χρειαζεται! ;) :D