Results 76 to 81 of 81
Thread: βαρέθηκα να προσπαθώ για φίλους
-
03-05-2011, 00:25 #76
Eιπαμε και νωριτερα, δεν πρεπει να ειμαστε εκει για τους αλλους παντα, γιατι αυτο τους κανει χειριστικους, κακομαθημενους, και στην τελικη δεν το εκτιμανε, δλδ δεν ειναι ουτε καλο για μας ουτε για εκεινους.. Μηπως ασχολεισαι με τα προβληματα των αλλων πολυ, για να αποφευγεις να ασχοληθεις με τα δικα σου; Συνηθως αυτος ειναι ο λογος.. Καθως επισης νομιζουμε οτι αυτο ειναι η φιλια, ο ερωτας, η σχεση, να παιζουμε την πορηγορητρα/ψυχολογο/μαμα τερεζα στους αλλους φιλους/γνωστους/γκομενους. Για καποιο λογο, που συνηθως πβρισκεται μες στην οικογενεια, ετσι εχουμε μαθει να υπαρχουμε, αναζητωντας συνεχως προβληματα αλλων να λυσουμε. Μπιγκ ΝΟ! Με τους φιλους/γνωστους/γκομενους ειμαστε φιλοι/γνωστοι/γκομενοι, και κοιταμε να λυνουμε τα δικα μας προβληματα. Και ΑΝ μας ζητηθει και μπορουμε, μπορει να κανουεμ κατι και για καποιον αλλον. Ορια που λεει και η ρειν!
- 03-05-2011, 00:43 #77
νομιζω οτι πηρα ολο αυτο απο τον πατερα μου που ηθελε να μου μεταδωσει τη δικια του φιλανθρωπια. μονο που εκεινος την κανει με χαρα, ενω εγω ενιωθα θυμα, ασε που το παρακανα κιολας, ενω εκεινος κρατουσε ισορροπιες.
μπορει να αποφευγω τα δικα μου προβληματα, αλλα αυτη την εποχη το μονο προβλημα που εχω ειναι το στρες απο τη σχολη (και η "έλλειψη" φιλων, αλλα δεν τη μετραω πια).
03-05-2011, 00:53 #78
Φιλανθρωπια ομως ειναι να αφηνεις τους αλλους να παιρνουν ευθυνες και να στεκονται στα δυο τους ποδια, και να μην τους εμποδιζεις να μαθαινουν να τρεξουν κανοντας την πατεριτσα, και να ντο οτι το μονο σου προβλημα ειναι το στρες και η ελλειψη φιλων ισως να μην ειναι αληθεια, γιατι η χρονια χρηση αντιπερισπασμων, μας κανει να ξεχναμε τα δικα μας προβληματα, αλλα καπου θα μας βγουνε, στις σχεσεις, στην ψυχολογια, καπου θα βγει το συμπτωμα, και θα ειναι πιο βαθεια η αιτια..
03-05-2011, 01:00 #79
03-05-2011, 22:55 #80
emparaki παρααναλυεις...τα πραγματα ειναι πιο απλα,μην τα κανεις δυσκολα...
αν ξανακανεις μια φιλη και εκεινη εχει καποιο προβλημα,δεν χρειαζεται να ξαναδωσεις το εκατο τοις εκατο του εαυτου σου...τι εννοω..?π.χ αντι να την παρηγορεις τρεις ωρες στο τηλεφωνο,να της κανεις παρεα ολη μερα και να το παιρνεις προσωπικα,μπορεις να μιλησεις για μιση ωρα μαζι της,να της πεις να πατε την επομενη για ενα καφε να ηρεμησει κτλπ...με λιγα λογια,οταν το κυμα δοτικοτητας σε συνεπαιρνει, δωσε τα μισα απο αυτα που σκεφτεσαι και απο αυτα που θα εδινες παλια....
μια δυο τρεις θα το συνηθισεις και θα μαθεις...απο κει και περα οκ..αν βλεπεις στην πορεια της σχεσης οτι το συγκεκριμενο ατομο αξιζει κατι παραπανω, τοτε το δινεις.. χωρις ομως υπερβολες και χωρις να κανεις το προβλημα του δικο σου...
ετσι ουτε αναισθητη εισαι, ουτε δινεις την εντυπωση στους αλλους οτι μπορουν να σε πατησουν..θετεις ορια και σε αυτους αλλα και στην δοτικοτητα σου..
φιλια!
04-05-2011, 21:55 #81