Results 46 to 60 of 63
-
17-05-2011, 16:11 #46
Ωραια τα λες ,σωστα και συγκροτημενα ! απλα ομως παρατηρω οτι τα 2/3 απο αυτα που γραφεις ειναι πως θα στειλεις απο διπλα σου καποιον που ειναι αρρωστος πως θα ξεφορτοθεις καποιον που σου τρωει το χρονο σου και μονο το 1/3 ισως και πολυ λιγοτερο ειναι να συμπαρασταθεις σε αυτον που το εχει παρει αποφαση και που θα τα καταφερει με η χωρις εσενα ,δηλαδη να εισαι διπλα στον ισχυρο αφου καποια μερα θα κερδισεις κατι απο αυτον? οπως καναν και οι αγριανθρωποι της εποχης οπου ειναι και το κουιζ σου ! ενδιαφερον αποψη εχεις για την κοινωνια !
- 17-05-2011, 16:26 #47
Διάβασε καλύτερα.
Εννοειται ότι θα στείλω από δίπλα μου τον οποιονδήποτε, άρρωστο ξε-άρρωστο που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να γίνει καλά. Δεν έχει νόημα να συμπαρασταθείς σε κάποιον που έχει πάρει απόφαση να αυτοκαταστραφεί. Και τα 2/3 του ποστ μου είναι για όσους δεν θέλουν να ξεφύγουν γιατι δυστυχώς τα 2/3 των ναρκωμανών εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία... το υπόλοιπο είναι ήδη σε διαδικασία απεξάρτησης και δε το θεωρώ καν ναρκομανή.
Και τι να κερδίζεις από έναν ναρκομανή; Την ησυχία σου είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό. Κανένας ναρκομανής δεν είναι ισχυρός. Υπάρχει μόνο αυτός που βρίσκει τη δύναμη να ξεπεράσει τον εθισμό και αυτός που δεν τη βρίσκει. Τι να κερδίσεις από οποιονδήποτε από τους 2; Ο ένας τουλάχιστον έχει τη πιθανότητα να ξεφύγει και να ξεμπερδέψει το κουβάρι της ζωής του, πράγμα που δίνει νόημα και αξία και στη δική σου συμπαράσταση και βοήθεια... αυτά! Τι να κερδίσεις από έναν ναρκομανή πέραν ενός ευχαριστώ;
Επίσης δεν είμαι κανένα από αυτά τα χαζοχαρούμενα ιδεαλιστικά κοριτσάκια που πιστεύουν ότι ο άνθρωπος δεν έχει έμφυτο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, και πιστεύουν ότι αξίζει να θυσιάζεσαι για ιδέες. Μαλακίες. Ο κόσμος δε χρειάζεται μάρτυρες, χρειάζεται ήρωες. Ο μάρτυρας θα υπομείνει και θα πεθάνει για τα πιστεύω του, αλλά ο ήρωας θα πολεμήσει για να ζήσει σύμφωνα με αυτά.
Και αγριάνθρωποι της προϊστορικής εποχής; Πλάκα μου κάνεις; Έχεις ιδέα σε τι εποχή ζούμε ή είσαι πολύ ψηλά στο συννεφάκι σου για να συνειδητοποιήσεις ότι οι νόμοι της ζούγκλας όχι μόνο ισχύουν ακόμα, αλλά έχουν επεκταθεί και σε κατοικημένες περιοχές;[B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.
17-05-2011, 16:30 #48
Διάβασα το άλλο θέμα σου...
Αφού μπόρεσες και καθάρισες (κ μάλιστα για τόσο διάστημα), άρα ξέρεις περίπου τα στάδια βιωματικά, οπότε και θα ξέρεις πως η τωρινή δύσκολη φάση θα περάσει και σταδιακά με υπομονή αλλά πάνω απ'όλα θέληση θα βγεις.
Και να θυμάσαι πως η κάθε φάση είναι διαφορετική ανάλογα με το πως παλεύουμε. Αυτή τη φορά είναι πολύ πολύ θετικό που είσαι σε ένα πρόγραμμα και το κάνεις πάνω απ'όλα από δική σου καθαρή επιλογή (όχι για τους άλλους). Δεν ξέρω την προηγούμενη γιατί το έκανες και με τι βοηθητικά μέσα.
Εντομεταξύ εκτός απ'τα κίνητρα κοίτα και τα αντικίνητρα..
Σκέψου αυτό το δεν αντέχω, άλλη μία φορά, πως θα λειτουργώ με τους άλλους, πως θα λειτουργώ γενικά, πως θα αντέξω την κατάθλιψη .. που σε οδηγεί σταθερά. Στο ίδιο απελπιστικό σημείο. Κ σκέψου κ έχε υπόψιν όλες τις δικαιολογίες και τις υποσχέσεις που σου λέει η εξάρτηση ΠΟΣΟ μα πόσο ψεύτικες είναι. Και αγνόησέ τες.
Το υγιές κομμάτι του εαυτού σου είναι αυτό που είπε : πόσα χρόνια έχασα
και αυτό που θέλει να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα αμέριμνα
και χίλια άλλα....
Σου εύχομαι δύναμη και μην το βάζεις κάτω για τίποτα γιατί το θέμα αφορά την ίδια σου τη ζωή.
17-05-2011, 16:31 #49
17-05-2011, 16:48 #50
κανεις δεν ειπε οτι βλεποντας καποιον κολλητο μας η συγγενη μας η συνανθρωπο μας τελοσπαντων οτι δεν καταλαβαινουμε η οτι ειμαστε αναισθητοι... απλα ο καθενας ειναι ελευθερος να επιλεγει τη ζωη που θα ζησει κ ειναι υπευθυνος για τις συνεπειες των επιλογων του... σ αυτο ειμαι καθετη.. εννοειται οτι εμεις τον αγαπαμε αλλα αν δεν αγαπαει πρωτα απ ολα εκεινος τον εαυτο του κ δεν συνειδητοποιησει οτι ΘΕΛΕΙ να βοηθηθει κ ΘΕΛΕΙ να απαλλαχθει απ ολη αυτην την κατασταση, τα υπολοιπα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε...
ειναι ευκολο να λεμε οτι οκ ο καθενας κοιταει την παρτη του κ οτι πρεπει να υπαρχει αλληλεγγυη κ στηριξη κτλ αλλα αν δεν στηριξει καποιος πρωτα απ ολα εκεινος τον εαυτο του, δεν μπορουμε να τον υποχρεωσουμε σε τιποτα... αμα δεν καταλαβει αυτος οτι ΠΡΕΠΕΙ να ξεφυγει κ οτι ΘΕΛΕΙ, δεν μπορουμε να τον "ξεφυγουμε" εμεις ο,τι κ να κανουμε...δυστυχως ετσι ειναι... :P" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
17-05-2011, 16:55 #51
Εγώ δεν το είδα έτσι... και μου άρεσε πολύ το ποστ της ντισόλβντ.
Απλά σε σχέση με το αρχικό σου ερώτημα είναι σαν να απαντάει πως δεν οφελεί και ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις κάτι για κάποιον που δε θέλει να βοηθηθεί. Ίσα ίσα, αντί να καταστραφεί ο ένας (αυτός που δε θέλει), μπαίνοντας στο πρόβλημα του άλλου 'καταστρέφεται' κ ίδιος, χάνει απ'τη ζωή του χωρίς λόγο. Δεν το πιστεύεις?
Αυτό ισχύει και στα προγράμματα αν δεν κάνω λάθος (δε σε δέχονται αν δεν το θες ο ίδιος πραγματικά), και σε ψυχολογικά θέματα και σε πολλά άλλα. Ας πούμε σε σχέση με το φόρουμ κιόλας, κάποιος που δε θέλει να θεραπευτεί ή να λύσει το πρόβλημά του καλύτερα, δε μπα να κάνει 20 χρόνια ψυχοθεραπείας με τον καλύτερο ειδικό, αυτό θα επιμένει.
Προσωπικά το ξαναέγραψα πως δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα, αλλά ότι κι αν έκανα θα είχε σχέση με το να συνειδητοποιήσει ο ίδιος το πρόβλημα και να αναζητήσει λύση (κ πάλι όμως δεν είμαι σίγουρη γιατί απλά είμαι έξω απ'το χορό). Κ σ'αυτό, δεν ξέρω αν θα μπορούσα να προσφέρω κάτι ή αν γίνεται, αλλά θεωρώ ουσιώδες και βάση να θέλει ο ίδιος ο χρήστης ανεξάρτητα με ποιους έχει γύρω του να θέλει να βγει.
17-05-2011, 17:13 #52
Ετσι ακριβως ειναι, και μαλιστα μπορει να τα ακουσεις κι απο πανω αμα πας να ενδιαφερθεις, οπως συνεβη σε μενα. Αν δε θελει ο αλλος, δε μπορεις να κανεις τπτ.
17-05-2011, 17:38 #53
Μπορει να μην το γνωριζεις αλλα οι ναρκωμανεις εδω και καποια χρονια θεωρουντε αρρωστοι , ελπιζω να μην λες και την καταθλιψη βαρεμαρα και αδιαφορια οπως την ελεγαν πριν καποια χρονια καποιοι οπου και εβαζαν φυλακη οσους ειχαν καταθλιψη!
Στη ζωουλα μας δεν ειναι το παν τη θα κερδισουμαι απο τον αλλον υπαρχει και το τι να προσφερουμαι και δεν αναφερομαι στους ναρκωμανεις ,αλλα γενικα ,εχεις νιωσει πως ειναι να πρεοσφερεις ? εχεις δει την χαρα στα ματια αυτου που του δινεις κατι ,κατι απλο! δοκιμασαι να χαρισεις καποια απο τα ακριβα σου ρουχα ,απο τα παπουτσια σου που δεν ξερεις πια να πρωτο διαλεξεις στην σαββατοβραδυ σου βολτα ,δοκιμασαι να τα χαρισεις σε καποια που δεν εχει καθολου! δοκιμασε να παρεις εστω ενα φαγητο για ενα παιδακι η καποιον που πειναει ,αμα το κανεις και δεν νιωσεις τιποτα τοτες να τρομαξεις φιλημου ! γιατι το ΕΓΩ σου ,το τι να κερδισεις συνεχεια- οπως και γραφεις- και ολα αυτα τα ζωοδη ενστικτα ειναι που σε κανουν να νομιζεις οτι ζεις σε ζουγκλα ! και οχι σε συγκροτημενες πολιτειες απο κοινωνιες ΑΝΘΡΩΠΩΝ και συνανθρωπων,¨)
Οσο για τις ιδεες αξιζει να αγωνιζεσαι για αυτες εστο και αν το ξερεις οτι θα χασεις ! γιατι αλλιως δεν θα ειχαμε την πολιτελια να γραφουμε εδω , η ακομα χειροτερα μπορει τωρα εγω να ειμουν σκλαβος και εσυνα εισουν σε κανα χαρεμι ΄Ρ
17-05-2011, 18:14 #54
Εχετε καποτες αναρωτηθει γιατι υπαρχουν χρηστες στους δρομους ,γιατι ξεφτιλιζοντε ετσι, γιατι ανεχοντε να ζουν μες στην βρωμα και στις αρρωστιες? γιατι τοσος κοσμος χανει τις καλες δουλειες του? τις ζεστες και γαληνες οικογενιακες του μερες? τις ομορφες γυναικες που ειχε? η καποιοι την χλιδατη ζωη τους? δεν σας κανει εντυπωση!
Οι αρρωστια των ναρκωντικων δεν ειναι συνηθεια ! δεν ειναι το κλαμπ που εχετε συνηθισει να πηγαινετε και ξαφνικα σας λενε να πατε σε αλλο δεν ειναι τοσο ευκολα !εδω ενα παγωτο αμα τρωγατε καθε μερα και για λογους διαιτας πρεπει να το κωψετε δινε μαχη! Δυστυχως αυτη η αποψη ΥΠΑΡΧΕΙ περισσοτερο στις χωρες αυτης εδω της πολιτισμενης γωνιας της δυσης ,για αυτο ενω στις πιο πολλες χωρες της δυσης η χρηση ηρωινης μιωνεται εδω αυξανεται !
Ελπιζω να μην παρεξιγιθω παλυ! δεν ειναι δικαιολογιες ολα αυτα , δεν ειναι κατι λογικο να πινεις .Και ξερω οτι υπαρχουν χρηστες που θελουν να πινουν !ετσι ειμουν και εγω ,στην αρχη. Για αυτους οχι δεν αξιζει να κουραζεσαι ασε που τους σπας τα νευρα, αλλα δεν ειναι ολοι ετσι ,η ομαδοποιηση ειναι φασισμος !
17-05-2011, 18:48 #55
Μα ρε συ Γιωργο.Σου ειπε κανεις οτι ειναι ευκολο?Βρες μου ενα ποστ που σου δωσε να καταλαβεις αυτο
Αυτο που σου λεμε ολοι ειναι το ποσο βασικο ειναι να συνηδειτοποιησει ο ιδιος ο χρηστης οτι θελει να φυγει απ την κατασταση που χει μπλεξει.
Μονο αυτος ειναι ο τροπος για να επιτευχθει αυτο.
Και κανεις δεν μπορει να ειναι διπλα σε καποιον αναγκαζοντας τον να κανει κατι που ουσιαστικα ΔΕΝ θελει
Αυτο σου λεμε ολοι πανω κατω.
Και καποιος που θελει ουσιαστικα και οριστικα να αλλαξει πρεπει να ξεχασει ολα αυτα τα "πως εμπλεξα,για ποιους λογους ξεκινησα,ποιοι δεν μου σταθηκαν" κλπ και να επικεντρωθει σ αυτο που ΤΩΡΑ θελει.Γιατι με τα υπολοιπα δινει απλα λογους και διακαιολογιες στον εαυτο του για να συνεχιζει.
Χεσε την κοινωνια αυτη τη στιγμη,και το τι κανει και κοιτα να σκυλιασεις,να επικεντρωθεις στον στοχο σου και να αντιδρασεις με τον τροπο σου,σ αυτο που θεωρεις οτι θελουν
Συνεχισε αυτο που ξεκινησες εδω και δυο μερες ρε συ.Και χαιρομαστε ολοι γι αυτο.Μην ξαναφυγεις απ το στοχο σου.Θα βρεις τροπους και πραγματα που θα σε στηριξουν σ αυτο.ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.
Ειμαστε εδω να μας λες καθημερινα τον αγωνα σου,να τον μοιραζεσαι να ξεσπας να παιρνεις δυναμη.Μονο μεινε πιστος.
Το καλοκαιρι θελει ακομα ενα μηνα φιλαρακο.Σωματικα θα σαι κομπλε μεχρι τοτε.Και στο ψυχολογικό σου κομματι θα σε βοηθήσουν πολυ τα μπανακια κι ολα τα σχετικα καλοκαιρινα.Λιγη πιεση,κ παροτρυνση ισως χρειαστεις.Μην σ ανησυχει τωρα αυτο.
Σκεψου ποσο σκατα θα νιωθεις αν μεινεις ετσι.
Θυμήσου,αυτα τα ζορια ειναι τωρα,4-5 ,μερες ακομα το πολυ.Εχεις περάσει ήδη δυο.Μην το χαραμίσεις ρε συ
17-05-2011, 21:35 #56
Με τη διαφορά όμως γιώργο πως αυτός που έχει κατάθλιψη ή οποιοδήποτε ψυχολογικό πρόβλημα ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΕ.
Δεν θέλησε να αρρωστήσει.
Εσύ ΘΕΛΗΣΕΣ να αρρωστήσεις γιατί, δε μπορεί, κάπου θα είχες ακούσει τι είναι ηρωίνη.
Μη συγκρίνεις ανόμια πράγματα λοιπόν, πρώτα απ΄ολα υποτιμάς τη νοημοσύνη μας και μετά τη δική σου.
Τέσσερις σελίδες τώρα, όλοι μα όλοι σου λέμε το ίδιο: αν θέλει κάποιος να απεξαρτηθεί, βεβαίως και να είμαστε δίπλα του, αλλά ΜΟΝΟ αν το θέλει και όχι για να κοροιδεύει τον εαυτό του ή τους άλλους.
17-05-2011, 23:11 #57
Εχεις δικιο Θεοφανια δεν επρεπε να συγκρινω με την καταθλιψη το μονο κοινο ειναι στα συμπτωματα .
Οσο για τις 4 σελιδες ε΄δεν λεγατε και ολοι το ιδιο ¨) οκ, παντως ετσι ειναι , αμα θες μονο τοτε αξιζεις βοηθεια , προσωπικα παντως ακομα την παλευω τωρα αν θα νικησω εγω η οι κολο ηδωνες μου δεν ξερω!
Παντως ευχαριστω για το ενδιαφερον ¨!
17-05-2011, 23:38 #58
Εσυ θα νικησεις Γιωργαρε! :ρ :)
17-05-2011, 23:42 #59
Σε ευχαριστω Νια , μου δινεις δυναμη και κουραγιο να σαι καλα!!!!!
17-09-2011, 21:53 #60
Αν καποιος ειναι ναρκωμανης στην αρχη κανεις συζητηση να τον βοηθησεις... να κανεις κατι.. Συνηθως ομως γινονται επιθετικοι.. θελουν να εχουν την απολαυση τους..... Αν δεν θελει ο ιδιος να βοηθηθει δεν γινεται τιποτα... οτι και να κανεις αυτος θα κανει τα δικα του... Μια καλη λυση ειναι να απομακρυνθεις μπας και βαλει μυαλο... Σε εμενα επιασε αυτη η μεθοδος... εφυγα και εκοψε...