Results 61 to 75 of 116
Thread: Ψυχωτικές εμπειρίες
-
15-06-2011, 13:36 #61
Κριμα που εκοψες τα φαρμακα, αν ηταν επρεπε να συζητησεις με τον γιατρο να στα μειωσει σταδιακα, οχι μισα με τη μια, γι αυτο και εκανες υποτροπη. Απο οτι καταλαβα τωρα παιρνεις φαρμακα και ακους φωνες που "σου βαζουν λογια και ελεγχουν τις κινησεις σου"? Αχ, κουραγιο, μακαρι να το ξεπερασεις. Μηπως πρεπει να αυξησεις τη δοση? Αν και ξερω οτι αν κοβεις και ξαναρχιζεις μετα μπορει να μη σε πιανουν, γιατι εχει ξανααλλαξει η φυσιολογια του εγκεφαλου.
Εισαι τυχερη που εχεις τον φιλο σου!! :) Αυτο πρεπει να ειναι σημαντικη βοηθεια.
Απο την προσωπικη μου εμπειρια, οπτικες ψευδαισθησεις δεν ειχα, μονο ακουστικες, οποτε σε νιωθω εν μερει. Δεν ξερω αν θα αντεχα τις οπτικες, ειμαι και πολυ φοβιτσιαρα ετσι και αλλιως!!
Αχ, περαστικα ευχομαι!!!
- 15-06-2011, 16:00 #62
Λοιπόν, έχω ξαναγράψει στο παρελθόν για τις ψυχωτικές μου εμπειρίες, δεν καταλαβαίνω γιατι θες να τις γράψουμε όλοι μαζί σε ένα θέμα. Επίσης βλέπω πολύ ανταγωνιστικότητα εδω μέσα (όχι μόνο σε αυτό το θέμα ), η ανταγωνιστικότητα μπορεί να οδηγήσει τον οποιοδήποτε σε μια ψύχωση, νευρική κατάσταση η διαταραχή άγχους.
Όσο για το αν οι ψυχωτικοί είναι καλύτεροι άνθρωποι η με ειδικές δυνάμεις, η με ειδικές δεξιότητες αυτό αλλάξει από άνθρωπο σε άνθρωπο και αυτό είναι το χειρότερο μια κακιά λέξη να κρύβει τα χαρίσματα σε κάποιον.
Ο maus πάντως φαίνεται αρκετά πιο φιλικός από τις κοπέλες που ονομάζουν εαυτούς σχιζοφρενείς.
Αν δεν το έχετε καταλάβει τα μμε μας κάνουν ότι θέλουν, τη μία μας λένε ότι οι σχιζοφρενείς είναι υπέροχα μυαλά την άλλη ότι είναι εγκληματίες. Ως επί το πλείστον το δεύτερο γίνεται, όταν κάποιος αυτοκτονεί η κάνει φόνο λένε αυτός είχε ψυχολογικά.
Δεν μπορώ πάντως σε καμία περίπτωση να βάλω όλους σε ένα τσουβάλι, και ειδικά μόνο από ένα γραπτό λόγο. Έναν άνθρωπο τον καταλαβαίνεις από το βλέμμα του, μπορεί να λέει ότι είναι καλός και οι άλλοι κακοί αλλά ο ίδιος να έχει ένα βλέμμα μίσους, μια κακία μέσα του.
Άλλοι έτυχαν να έχουν μια πολύ καλή και αγαθή φάτσα πάνω τους, αυτό και μόνο του να προκαλούσε τους υπόλοιπους ηλιθίους να τον πειράζουν.
Ότι και να είναι ο κάθενας, είναι ένας μικρός καθρέφτης της κοινωνίας μας. Μιας κοινωνίας που μας θέλει διαρκώς καλύτερους, πιο έξυπνους, πιο μηχανές.
Έχω γνωρίσει ανθρώπους που δουλεύουν σε ασήμαντες δουλειές και όμως το χαμόγελο τους είναι τόσο αυθεντικό και άλλους που δεν έχουν καμία εξουσιά, κανένα πλούτο κι όμως είν αι δοτικοί. Άλλοι που δεν κάνουν σεξ και είναι καλοσυνάτοι.
Το μεγαλύτερο κακό είναι να θες να είσαι καλύτερος για σένα μόνο τελικά γιατί αυτό δείχνει τι κοινωνία είμαστε και ότι πάντα θα έχουμε καπιταλισμό, κάποιοι θα αδικούνται, ψηφίστε κουκουε ρε αφού δεν σας αρέσει η πραγματικότητα, αλλά δεν νομίζω να το κάνετε γιατί ακόμα και στα πιο χαμηλά εδάφη να είστε κάποιοι πάντα θα έχουν την ψευδαίσθηση (αν και όχι απαραίτητα την σχιζοφρένεια) ότι είναι καλύτεροι από τους υπολοίπους.
15-06-2011, 17:25 #63
Φάσκεις και αντιφάσκεις. Δηλαδή ο Jung είχε εμπειρία της ψύχωσης? Όχι. Άλλος ένα επιστήμονας ήταν που είχε τις δικές του ορθολογικές θεωρίες για τον ανθρώπινο ψυχισμό και τις διαταραχές. Απλά αποδείχτηκε ότι ήταν λάθος. Πρώτα μου λες ότι δέχεσαι μια άλλη ψυχολογική άποψη και θεραπεία χρησιμοποιώντας τον ορθολογικό τρόπο να μου πεις και το ποσοστό επιτυχίας που δήθεν είναι 85%, μετά λες ότι δεν μπορεί καποιος να το δει ορθολογικά (δηλαδή η θεωρία του Jung ήταν παράλογη λολ? Υπάρχει παράλογη και λογική επιστήμη και φιλοσοφία? Όχι, πάνω στα δικά του ορθολογικά κριτήρια δημιουργήθηκε, όχι πάνω σε κάποιο παρανοικό του ντελίριο. Απλά ήταν λάθος) και μετά ότι δεν γίνεται να δούμε την ψύχωση από την ορθολογική πλευρά. Δηλαδή την ψύχωση μπορεί να την δει μόνο κάποιος που έχει και ο ίδιος ψύχωση? Τότε καμία επιστημονική-θεραπευτική παρέμβαση δεν έχει αξία. Επίσης για αιώνες έμεναν άτομα με ψύχωση μαζί στα άσσυλα αλλά τα πράγματα χειροτέρευαν παρά καλυτέρευαν. Αν είναι έτσι τους καρδιακούς ασθενείς πρέπει να τους βλέπουμε καρδιακοί γιατροί, τους διαβητικούς, διαβητικοί και τους ανθρώπους με αυτισμό, ψυχολόγοι/γιατροί με αυτισμό...
Και επίσης δεν μου αρέσουν οι αυστηροί ασπρό-μαυροι και άκαμπτοι διαχωρισμοί μεταξύ "ορθολογικών" και "τρελών/σχιζοφρενών". Όλοι οι άνθρωποι έχουν στιγμές παράλογες και όλοι οι άνθρωποι έχουν στιγμές ορθολογικές. Απλά στα άτομα με ψύχωση λόγω κάποιων προβλημάτων μπορεί να φαίνεται ότι έχουν πιο πολλές και έντονες παραλογικές στιγμές/συμπεριφορά. Όπως είπα και στο πρώτο ποστ μου, πολλοί άνθρωποι έχουν υπο-κλινικές ψυχωσικές εμπειρίες, ίσως και η δικιά μου με τον πίνακα να ήταν μία. Μην διαχωρίζεις τους ανθρώπους σε παράλογους και ορθολογικούς και ότι "ναι ρε είμαστε τρελοί και γουστάρουμε" λες και είναι πολιτικό statement.
15-06-2011, 17:46 #64
Ναι, πιθανότατα να ήσουν σαμάνος και μάλιστα να είχες συμφιλιωθεί πιο εύκολα με φωνές (αν έχεις) και να τις θεωρούσες και καλά πνεύματα που σε καθοδηγούν ποιος ξέρει. Στον στρεσογόνο κόσμο μας όμως που βοβμαρδίζεται από ερεθίσματα και υπάρχει μεγάλη κοινωνική αβεβαιότητα είναι πιο εύκολο η ψύχωση να γίνει και bad trip.
Τώρα αν αυτά είναι αλήθεια δηλαδή αν οι φωνές είναι όντως πνεύματα και ότι οι άλλοι μπορούν να ελέγχουν την σκέψη σου? Εχμ δεν νομίζω. Αλλά σε μια κουλτούρα που έχει έντονη ανιμιστική ιδεολογία να το δεχόντουσαν έτσι. Και τους επιληπτικούς παλιά τους θεωρούσαν ιερούς, ότι κατακλύζονταν από τα πνεύματα κλπ. ("η ιερή νόσος" όπως την λέγαν στην αρχαία Ελλάδα). Σε μερικές επιληψίες όπως στην μερική κροταφική το άτομο δεν έχει σπασμούς, αλλά κάνει την συνείδηση του για λίγο και νιώθει ότι βγαίνει έξω από το σώμα του (εξωσωματικού-τύπου εμπειρίες), νιώθει ότι μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο, νιώθει μια παρουσία δίπλα του, ότι χάνει τα όρια του σώματός του και γίνεται ένα με κάτι μεγάλο σαν θεό κλπ. (πολύ καλλιτέχνες και άγιοι πρέπει να έπασχαν από αυτού του είδους την επιληψία). Μέχρι πρόσφατα είχαν μαγικές και θεικές εξηγήσεις για την επιληψία. Μετά έγινε ψυχική διαταραχή και ευθύνονταν η εγκλοβισμένη ψυχική ενέργεια και η libido. Και μετά ανακάλυψαν ότι είναι ένα ανεξέλεγκτο ηλεκτροχημικό κύμα που εξαπλώνεται στον εγκέφαλο και ανάλογα με τις περιοχές που επηρεάζει, το άτομο χάνει συνείδηση/έχει παραισθήσεις η και ολόκληρες συμπεριφορές που δεν θυμάται μετά. Σε μια παλαιο/νεολιθική κουλτούρα όμως, ο επιληπτικός θα ήταν και αυτός πιθανότατα medium/σαμάνος η κάτι τέτοιο.
15-06-2011, 18:50 #65
O Jung ξερεις, ειχε εμπειρια ψυχωσης, που καθορισε το μετεπειτα εργο του και την αναλυση που εκανε. Ψαξτο λιγο.
Θεωρεις οτι οι ψυχικες ασθενειες ειναι ακριβως ομοιες με τις σωματικες? Εγω οχι, και γι αυτο δεν ειναι ακριβως οπως τα λες με τους γιατρους-ποιος πρεπει να βλεπει ποιον. Στις ψυχικες ασθενειες παιζει μεγαλυτερο ρολο και ο υποκειμενικος παραγοντας, τι νιωθει καποιος, πως το εκφραζει, γιατι το νιωθει, και δεν ειναι απλως μια "βλαβη του εγκεφαλου" που "χαλασε". Γι αυτον ακριβως τον λογο, το τι νιωθει καποιος ειναι τελειως διαφορετικο ως προς την κατανοηση το αν ο αλλος απεναντι το εχει επισης νιωσει η οχι. Οχι απλως σε διαφορες, οποιες, διαβαθμισεις, αλλα σε ολο τον πλουτο και το ευρος του.Last edited by elafi; 15-06-2011 at 19:08.
15-06-2011, 21:24 #66
O jung είχε μια μυστικιστική εμπειρία όχi ψυχωσική εμπειρία. H εμπειρία του συνέβει μετά από καδιακή προσβολή (και ήταν του τύπου Near Death Experience-NDE όπως λέγεται στην παραψυχολογία). Άλλο το ένα άλλο το άλλο καμία σχέση. Εμπειρίες σαν του jung μπορεί να υπάρχουν σε πολλές καταστάσεις, ανακοπή, εγκεφαλικό, επιληψία κλπ. Η εμπειρία του αυτή μπορεί να τον έκανε πιο πνευματικό οκ. Αλλά η θεωρία του των αρχετύπων είναι παρατραβηγμένη μεταφυσική που έχει δόσεις αλήθειας αλλά για άλλους λόγους από τους υπερβατικούς που υπέθετε ο Jung.
Φυσικά και παίζει ρόλο ο υποκειμενικός παράγοντας γι αυτό υποστηρίζω και την ψυχοθεραπεία ανεξαρτήτως αν αυτό που γίνεται είναι "απλώς ένας χαλασμένος εγκέφαλος" (δεν κατάλαβα το "απλώς"...μόνο απλό δεν είναι...το "χαλασμένος εγκέφαλος" μπορεί να προέρχεται από γονίδια, ιούς, τραύματα, εμπειρίες χίλια δύο...δεν κατάλαβα που είναι το "απλό"? Ιδιαίτερα αν αναλογιστείς ότι είναι το πιο πολύπλοκο όργανο του σύμπαντος?). Αλλά ψυχοθεραπεία που να βγάζει κάποιο νόημα, όχι τώρα να έρχεται μέσα σε παρανοικό παραλήρημα και να προσπαθεί ο θεραπευτής να σου πει όμως τι? Ότι ναι η "κάθοδος στην Άρη" υπάρχει και συμβολίζει την σκιά μέσα σου και αυτό και εκείνο όπως βλέπαμε και στον μύθο του περσέα μπλα μπλα και εσύ μετά θα θεραπευτείς?
15-06-2011, 21:35 #67
Tι εννοεις μυστικιστικη εμπειρια? Near death experience? Αφου αυτα υποτιθεται οτι δεν υπαρχουν, παρα μονο στις υπαναπτυκτες, αντε αναπτυσσομενες, χωρες οπου πιστευουν ακομα στον ανιμισμο!
Η εμπειρια του Jung, δεν ξερω τι βρηκες και που το βασιζεις αυτο που λες, αλλα ειχε διαρκεια χρονια οχι ωρες.
Tη θεωρια των αρχετυπων, που δε διατυπωνεται ακριβως ετσι αλλα τσπ, δε μας αναλυεις γιατι την απορριπτεις ουτε ποιες ειναι οι δοσεις αληθειας που εμπεριεχει.
Καλως η κακως, η θεωρια του Jung εφαρμοστηκε ετσι οπως λες εσυ οτι δε σ αρεσει και ειχε επιτυχια. Δεν ξερω απο που το βγαζεις οτι ειναι απλως "ασυναρτησιες" ατακτα πεταμενες, αλλα ειναι πολυ μακρια απο αυτο, μη σου πω οτι απο αυτο ακριβως ειναι το αντιθετο. Απλως δεν εχεις ασχοληθει καθολου με τον Jung και με το περιεχομενο, οποιο ειναι αυτο, του ασυνειδητου.
15-06-2011, 21:53 #68
15-06-2011, 21:54 #69
NDE, τι σχέση έχει με υπανάπτυκτες χώρες? Παραποιείς πάρα πολύ αυτά που λέω. Δεν αρνούμαι την ύπαρξη παραισθήσεων λόγω ιατρικών η ψυχικών αιτιών. Το περιεχόμενο των παραισθήσεων όμως επηρεάζεται από τις εμπειρίες του κάθε ατόμου- οπότε και της κουλτούρας του- τι δεν καταλαβαίνεις? Στα NDE, όταν είσαι σε φάση να πεθάνεις, ο εγκέφαλος δεν παίρνει οξυγόνο οπότε λειτουργεί χαοτικά και δημιουργεί οράματα κλπ. όπως όταν ονειρεύεσαι αυτό έπαθε και ο Jung που ήταν της Ιουδαικής παράδοσης διάβασε
http://www.bodysoulandspirit.net/mys...les/jung.shtml
και αυτό
http://www.iamshaman.com/reports/art...t_id=2&start=1
Και ένα παιδάκι-γιος παπά- στην Αμερική είχε NDE και είδε τον θεό με τους αγγέλους με τα φτερά τους παραταγμένοι με σπαθιά έτοιμοι να επιτεθούν στις ορδές της κόλασης και έγραψε βιβλίο γι αυτό. Ένας μιας αφρικανικής φυλής θα δει πράγματα εμπνευσμένα από την δική του κουλτούρα.
Ο Jung έχει καμία σχέση με ψύχωση. Ίσως εννοείς μια τεχνική που είχε σαν meditation ("active vision") αλλά ούτε και αυτό έχει σχέση με ψύχωση ,ήταν μια δημιουργική τεχνική σαν διαλογισμός. Διάβασε στο άρθρο παραπάνω.
Jung διάβαζα πριν μπω στην σχολή. Αυτοί είναι στην ψυχολογία όπως όταν κάποιος ανακαλύπτει τον Paolo Coelho στην λογοτεχνία. Καμία σχέση με σύγχρονη επιστημονική ψυχολογία, δεν ισχύουν όλα αυτά που λέγανε τότε. Τότε αρχές του 20ου αιώνα ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του. Ας πούμε η έννοια του ασυνείδητου έχει αλλάξει σε σχέση με τότε, γιατί έχουν γίνει χιλιάδες εμπειρικές έρευνες.
Ωραία πες τι γίνεται στην θεραπεία αρχετύπων στην ψύχωση. Μπαίνεις εσύ με παρανοϊκό ιδεασμό στον θεραπευτή μετά τι γίνεται και θεραπεύεσαι? Σου λέει τα αρχέτυπα πίσω από τον παρανοϊκό ιδεασμό σου και θεραπεύεσαι?
15-06-2011, 22:09 #70
Ολο αυτο που λεει στο δευτερο μερος του link που εχεις, μετα την "μυστικιστικη εμπειρια", για την ενεργητικη φαντασια, αν το λεω σωστα, βασιζεται στις εμπειριες του Jung απο μια συγκεκριμενη περιοδο, οι οποιες επειδη ηταν ηδη εμπειρος, σχετικα, ψυχιατρος μπορεσε να τις αντιμετωπισει ετσι (δηλαδη με την ενεργητικη φαντασια). Οι εμπειριες αυτες ειναι η ψυχωση στην οποια αναφερομαι, και εχουν καταγραφει στο Κοκκινο Βιβλιο, το οποιο δημοσιευτηκε πρωτη φορα πριν 2 χρονια περιπου. Σε αλλον ανθρωπο η ενεργητικη φαντασια θα ηταν ενεργος ψυχωση, και μαλλον και στον Jung ηταν.
Κι εγω Jung διαβαζα πριν μπω στη δικη μου σχολη, δηλαδη καπου στα 16-17, παρολα αυτα οταν ερχεται η ψυχωση δεν την αντιλαμβανεσαι ως τετοια, οσα και να εχεις διαβασει πριν. Κατα τον ιδιο, αν εχεις αρκετο υλικο θα μπορεσεις να εκφρασεις τα περιεχομενα της ψυχης σου και να μην τα κρατησεις μεσα σου, διαφορετικα θα βουλιαξεις στη δινη της.
Γιατι ρωτας εμενα για τον Jung και δεν αναφερεσαι στις γνωσεις που ηδη εχεις και στη μελετη των κειμενων που ο ιδιος εχει γραψει? Ειναι αρκετα, παραπονο δεν εχουμε. Γιατι να θεραπευτεις αν εφαρμοσει τη δικη του λογικη στο δικο σου προβλημα? Μαλλον το αντιστροφο πρεπει να συμβει, να κατανοησει τη δικη σου λογικη. Αλλα αυτο ειναι ολο το εργο του Jung, και των μετα απο αυτων (που υπαρχουν και δεν ειναι απλως "ξεπερασμενοι").
15-06-2011, 22:14 #71
Συμφωνω απολυτα, συνηθως πισω απο τις ψυχωσεις κατι κρυβεται, μια θεωρια λεει οτι ειναι ανεπιλυτο τραυμα, πχ τραυματικη εμπειρια με τη συμπεριφορα αλλων σε μικρη ηλικια που αργοτερα, λογω και της στρεβλης ισως συμπεριφορας του ατομου απο την κακη εμπειρια που εχει, διογκωθηκε και συνεχιστηκε σε μεγαλυτερη ηλικια και εφτασε σε ψυχωση. Καπως ετσι γινεται νομιζω λιγο πολυ στους περισσοτερους. Αλλωστε, ο ρολος του κοινωνικου περιβαλλοντος ειναι καθοριστικος, επισης και στην εκδηλωση της ψυχωσης.
15-06-2011, 22:31 #72
O Jung δεν είχε ψυχωσικές εμπειρίες. Αυτό που έκανε στο δεύτερο μέρος του άρθρου το προκαλούσε μόνος του σε διαλογισμό και το έκανε διερευνητικά/δημιουργικά. Ούτε άκουγε φωνές, ούτε για συνομωσίες, ούτε ένιωθε όιτ ήταν ο ιησούς. Ο ίδιος μπορεί να το ονόμασε "αυτο-προκαλούμενη ψύχωση" αλλά τέτοιες "ψυχώσεις" έχω προκαλέσει και εγώ στον εαυτό μου έφηβος...μπορώ να σου πω τρελές οπτικές εμπειρίες παρόμοιες με αυτές που αναφέρει ο Jung, και με κόκκινες πυραμίδες και με φρακταλικά σχήματα και με μαντάλες και με κοσμικές ιστορίες και με ότι θες, ειδικά με psychedelic trance είχα δει φοβερά πράγματα τότε. Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την ψύχωση σαν κλινικό φαινόμενο.
Έχω καταλάβει την λογική του Jung, αλλά δεν ισχύει απλά τι να κάνουμε? Έχει ξεπεραστεί από άπειρες μελέτες και ο λόγος του είναι πιο πολύ μεταφυσικός παρά επιστημονικός και δεν δέχομαι θρησκευτικά-τύπου πράγματα έτσι τυφλά επειδή μου ακούγεται ωραίο. Επίσης το να πας σε κάποιο θεραπευτή και να αρχίσει να σου λέει για γιουνγκικά αρχέτυπα και μυστηριακά κόνσεπτς (να σκάσεις και ένα μπαφάκι γιατί όχι) και εσύ με αυτό θα γιατρευτείς από την ψύχωση έχει τόση αξία όσο και να πας στην παναγιά την τήνου η να πάρεις τριπάκι ενώ είσαι σε ψυχωσικό επεισόδιο. Και η παναγιά μαζί μας!
15-06-2011, 22:37 #73
Δεν νομιζω οτι εχει κανενα νοημα η διαφωνια, ετσι και αλλιως σε επιπεδο μπαφων και τριπακιων συζηταμε, οποτε καλως κρατα τις αποψεις σου και εγω τις δικες μου.
15-06-2011, 22:40 #74
Αρχικά καταχωρημένο από Christina82
Πωπω! αυτό μου θυμίζει την ταινία "Ένας υπέροχος άνθρωπος". Να σε ρωτήσω κάτι? Αντιλαμβάνεσαι οτί αυτά είναι εκτός πραγματικότητας?Ή μπερδεύεσαι και δεν ξέρεις τελικά τι υσχίει?
Μα προφανως οταν ξεπερασεις το σταδιο της κρισης αντιλαμβανεσαι πως εχει η πραγματικοτητα. Αν τα ξαναμπερδεψεις, ειναι γιατι εχεις ξανα συμπτωματα και πας στον γιατρο σου. Ειναι τοσο απλο, απαντω και εγω νομιζω, ελπιζω η genesis να μου επιτρεπει!!..
Nαι, ένα σύμπτωμα ήταν να ακούω έπιπλα να μετακινούνται βίαια και τακούνια από το δίπλα, πάνω (αν και δεν υπήρχε πάνω) ή κάτω διαμέρισμα όλη την ημέρα. Ακόμη και στον δρόμο από το εσωτερικό σπιτιών.
Καταλαβαίνω τους υπόλοιπους όταν γράφουν διάφορα που σε εμένα φαίνονται παράλογα γιατί έχω περάσει παρόμοια εμπειρία. Κάποιος εξωτερικός παρατηρητής θα ήταν δύσκολο να καταλάβει.
Δεν θέλω φυσικά να ξανακούσω τέτοιους θορύβους (μερικές φορές όταν ξαπλώνω ακούω κάποιο έπιπλο να μετακινείται βίαια στα διπλανά διαμερίσματα αλλά ίσως είναι και πραγματικός θόρυβος) και πολύ περισσότερο δεν θέλω να πάθω κάτι χειρότερο, γιατί είναι σίγουρο ότι αν υπάρξει άλλο ψυχωτικό επεισόδιο θα είναι διαφορετικό, ίσως έχει και οπτικές παραισθήσεις.
Η μόνη σχέση που έχω με τον Nash είναι ότι από μικρή μου άρεσαν τα μαθηματικά και ήθελα να ασχοληθώ με την έρευνα στα μαθηματικά ή την αστρονομία ή την θεωρητική φυσική. Έχω βέβαια πτυχίο φυσικών επιστημών αλλά δουλεύω για την επιβίωση σε δημόσια υπηρεσία.
Πιστεύω ότι αν ήμουν ερευνήτρια φυσικός δεν θα ήξερα τι σημαίνει ψύχωση από πρώτο χέρι λόγω καλύτερης ποιότητας ζωής. Δεν θα ήθελα να έχω δηλαδή γιατί είναι τρομακτικό.
15-06-2011, 22:41 #75