Όλα του γάμου δύσκολα... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 32
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Είναι πολύ κακό όταν δεν ανοιγόμαστε γιατί όταν αυτό μας καταπιέζει για πολύ καιρό, μετά έρχεται η έκρηξη, όπως έπαθα και γω. Μόνο που εγώ δεν μιλούσα γιατί πίστευα ότι οι γονείς μου και οι φίλοι μου, δεν μπορούν να με καταλάβουν. Στον σύντροφο μου όμως θα μιλάω. Κοίτα, αφού έχετε τόσο έντονη αλληλεπίδραση καλό θα ήταν να ξεκινήσετε μια συζήτηση γι' αυτό. Και να το αναφέρετε στον ψυχολόγο σας.
    Εγώ την ψυχοθεραπεία την έκοψα, μου είχε κανει πολύ κακό, γιατί το παρατράβηξα τελικα. Εκείνος, ευτυχώς, ξεκίνησε γνωσιακή-συμπεριφορική πριν λιγο καιρό και βλέπω ότι τον βοηθάει πολύ. Όταν έρθει η στιγμή, θα κανει τη συζήτηση με τον ψυχολόγο του, εγώ τελειωσα με αυτά, με εξάντλησαν τόσο χρόνια...
    Να μιλάς, να μιλας, να μιλάς.Εγώ έκανα μεγάλο λάθος τόσα χρόνια και μου έκανε πολύ κακό...
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

[I]F. Scott Fitzgerald[/I]

Senior Member
    Quote Originally Posted by Σουελ View Post
    Καταλαβαίνω τι λες, αλλά δεν την έχω δεδομενη, γι αυτό ανησυχώ αν του κάνω κακό ή αν κανω κακό στη σχεση μας. Γενικά το παλεύουμε πολύ και οι δυο, ακομα και στα κάτω μας, όταν βλεπουμε ότι έχουμε αφησει '"τα ψυχολογικά" μας να μας ελέγχουν τόσο, οτι τους δινουμε ισως παραπάνω σημασία απ' όσο πρέπει, τελικά.
    Αλλά καμιά φορά είναι δύσκολά. Αν υπάρχουν και άλλοι λόγοι, π.χ. οικονομικοί (εγώ είμαι άνεργη εδώ και λιγες βδομαδες), τότε τα πράγματα ζορίζουν...
    Δεν την έχεις δεδομένη γιατί δεν μιλάς, αν μιλήσεις, θα είναι ανακουφιστικό για σένα. Και όντως, καμιά φορά, δίνουμε περισσότερη σημασία στα "ψυχολογικά" μας απ΄όση χρειάζεται στην πραγματικότητα.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Παιδί δεν έχουμε ουτε σκεφτόμαστε να κάνουμε τώρα. Δεν είμαι και της άποψης ότι αν κάνουμε ένα παιδί, θα λυθουν όλα (το λεω γιατί μου το έχουν πει αυτό πολλοι). Σκέφτομαι να μην τον στεναχωρήσω, αν του μιλησω για την αλληλεπίδραση που πιστεύω ότι μας κανει συχνά κακό. Φοβάμαι μηπως νομίζει ότι φταίει αυτός...
    [SIZE="2"]"In a real dark night of the soul, it is always three o'clock in the morning, day after day"
    [/SIZE]

Senior Member
    Το ίδιο κάνεις και συ όμως. Να μιλήσετε τελείως απενεχοποιημένα, να πείτε τι πιστεύετε στ' αλήθεια. Αυτό θα βοηθήσει περισσότερο. Και φυσικά το παιδί πρέπει να έρχεται στον κόσμο όταν οι γονείς του αισθάνονται καλά και έτοιμοι. Οι απόψεις που λένε ότι το παιδί λύνει τα προβλήματα, είναι νομίζω του παλιού καιρού, τότε που το κύριο μέλημα των παντρεμένων ζευγαριών ήταν η δημιουργία απογόνων. Τα σύγχρονα ζευγάρια λειτουργούν όμως πολύ διαφορετικά αφού δεν βλέπουν την σχέση τους ως σκοπό που έχει εκπληρωθεί αλλά ως μια ζωντανή και δημιουργική διαδικασία μέσα στην οποία μπορούν να αισθάνονται ελεύθεροι και να έχουν και ανεξάρτητες δραστηριότητες. Μου κάνει εντύπωση που λες ότι σε έβλαψε η ψυχοθεραπεία. Γιατί;

Senior Member
    Γιατί όταν έχεις κατάθλιψη και είσαι σε μαύρα χάλια, δεν χρειάζεται να κάνεις ψυχ-ανάλυση, γιατί πολύ απλά δεν σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις το παρόν, αλλά να "διαβάσεις" το παρελθόν. Βέβαια, εγω που έχω θέματα απο το παρελθόν, έπρεπε να τα μαθω και να τα αντιμετωπίσω. Αυτό όμως κράτησε παραπάνω απ΄οσο έπρεπε. Ήμουν υπερ της ψυχοδυναμικής θεραπείας για καποιες περιπτώσεις, όπως η κατάθλιψη, τώρα πια οχι. Σε μενα δεν ειχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.Βέβαια, ήταν δικό μου λάθος, που ενώ έβλεπα οτι δεν πηγαινα όσο καλά ήθελα, συνέχιζα.Εντάξει, τώρα μιλάω και λιγο προκατειλημμένα και υποκειμενικά γιατί είναι φρέσκο το θεμα μου και είμαι ακόμα θυμωμένη.
    Δυστυχώς, δεν κατάφερα να μιλάω ακόμα...Το προσπαθώ βέβαια, έχω κανει καποια βήματα με τον άντρα μου.Αλλα είναι μακρύς ο δρόμος.Άσε που άμα δεν μιλάς, δεν κάνεις κι άλλα, π.χ. δεν παιρνεις απο τον άλλον πράγματα, όταν σου ανοιγει την αγκαλιά του,δεν μπαινεις μεσα, αλλά προτιμάς να πάρεις ένα αγχολυτικό ή να ριξεις κανα κουβα δάκρυα...
    Last edited by Σουέλ; 26-06-2011 at 03:47.
    [/SIZE]

Senior Member
    Προκαλεί εντύπωση όμως για ένα ζευγάρι που είναι ήδη 8 χρόνια μαζί. Η ψυχοδυναμική που βασίζεται; γιατί το σκέφτομαι και γω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Προκαλεί εντύπωση όμως για ένα ζευγάρι που είναι ήδη 8 χρόνια μαζί. Η ψυχοδυναμική που βασίζεται; γιατί το σκέφτομαι και γω.
    Τι προκαλεί εντύπωση; Δεν κατάλαβα.:)
    Η ψυχοδυναμική βασίζεται στην αναδρομή στο παρελθόν (κυρίως παιδική ηλικία) και στο πώς αυτό επηρεάζει το παρόν. Ο θεραπευτής δεν είναι τόσο παρεμβατικός, δηλαδή δεν ρωτάει πολλά πραγματα και δεν δινει "απαντησεις".Εσυ εισαι αυτός που πρεπει να κατανοήσει καποια πράγματα και μετά να τα ονομάσεις. Εντάξει, δεν τα κανεις όλα μόνος σου, σε καθοδηγεί οταν το κρινει απαραίτητο.Μην κανεις, θα στο πουν κι αλλοι εδω φαντάζομαι. Κάνε γνωσιακή- συμπεριφορική.
    [/SIZE]

Senior Member
    Εγώ όμως έχω θέματα από το παρελθόν και ίσως χρειαζόταν. Η γνωσιακή που στηρίζεται; Συγγνώμη αν ρωτάω πολλά. :) Μου κάνει εντύπωση το ότι δεν του μιλάς, μετά από 8 χρόνια θα έπρεπε να είστε ήδη φίλοι.

Senior Member
    Α,ναι,του μιλάω για τα πάντα.Ακόμα και για τα θεματα που εχω απο το παρελθόν, απο το οικογενειακό μου περιβάλλον, του τα λεω πια. Του λέω πράγματα που άλλοι θα ντρέπονταν να πουν, μην τους χαρακτηρίσει ο άλλος διάφορα. Το μόνο που δεν του λέω είναι "πάρε με αγκαλιά, δεν είμαι καλά".Φυσικά, όταν δεν είμαι καλά, πάντα το καταλαβαίνει. Και πλεον καταλαβάινει πότε κλείνομαι στον εαυτό μου, ενώ πρέπει να ανοιχτώ, να επικοινωνήσω.Αυτό έχει να κάνει με δικό μου θέμα, όμως, έτσι;

Η γνωσιακή στηρίζεται στην αντιμετώπιση του "τώρα" και ο θεραπευτής είναι πολυ ενεργός. Κάνεις εκει κάποιες ασκήσεις ή και στο σπίτι.Και εδώ ασχολουνται με το παρελθόν, δεν ξέρω όμως σε τι βαθμό. Είναι γενικά λιγότερο "επώδυνη" μέθοδος.
    Στη δικιά σου περίπτωση, δεν ξέρω τι πρεπει να κανεις. Εγώ έμαθα πάρα πάρα πολλά, αλλά δεν βοηθηθηκα με την κατάθλιψη όσο θα ήθελα, τουλάχιστον έτσι νομίζω...Ίσως ψυχοδυναμική για λίγα χρόνια όμως.
    [/SIZE]

Senior Member
    Νομίζω πως το συνειδητό-εγώ κατά Φρόυντ λειτουργεί καλά σε μένα, ξέρω, νομίζω τουλάχιστον τι έχει φταίξει. Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων τι θα σε ωφελήσει για ν' αποφύγεις τους πειραματισμούς.

Senior Member
    Ασε, δεν μπορώ να ακούω για Φρόυντ, τρελαίνομαι.:mad: Είμαι παθούσα, για αυτό. Ναι, δεν αμφιβάλλω, αν έχεις υπομονή, γιατι θέλει χρόνια, να το κάνεις. Πάντως ξεκίνα ψυχοθεραπεία, μην μεινεις στα φάρμακα (αν παιρνεις).
    [/SIZE]

Senior Member
    Αν ήταν να κάνω ψυχοδυναμική θα έπρεπε να την κάνω στην εφηβεία που πολλά δεν τα καταλάβαινα. Τώρα έχω ήδη επηρεάσει αρνητικά τον εαυτό μου και έχω καταλάβει...Ρε συ αυτό που μ' εκνευρίζει είναι ότι πρέπει να κάνεις θεραπεία χρόνια. Φάρμακα πάιρνω και μου έχουν κάνει πολύ καλό. Ο Φρόυντ γιατί σε τρελαίνει;

Senior Member
    Λόγω της ψυχοθεραπείας μου.Είχε πολλά φροϋδικά στοιχεία...Σιγά να μην πηγαινες στην εφηβεία να κανεις ψυχοθεραπεία...Σε αυτην την ηλικία, όλοι δεν καταλαβαίνουμε.Εγώ κανονικά έπρεπε να κάνω 6 μηνών που ξεκίνησαν τα ζόρια.Αφου έχεις ασχοληθεί και έχεις μια επίγνωση (όλοι έχουμε, αλλά την κρύβουμε, άλλοτε πολύ άλλοτε λίγο) προτείνω γνωσιακή τότε.Θα κάνεις κι εκεί δουλειά με το παρελθόν και το υποσυνείδητο, και το alter ego και όλα.Άσε που κρατάει πολύ λιγότερο και δεν αποκτάς και σχέση εξάρτησης με το θεραπευτή, γιατί συχνά συμβαίνει με την ψυχοδυναμική.

Τελικά, έβγαλα και άλλα θέματά μου εδώ...Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια:)
    [/SIZE]

Senior Member
    Σ' ευχαριστώ Σούελ για τις συμβουλές. Άμα θες πες κι άλλα να ξεθυμάνεις :). Τουλάχιστον κανονίσατε κάτι για το καλοκαίρι; Βοηθάει κι αυτό.

Senior Member
    Δυστυχώς, δεν μας βγαίνει οικονομικά...Θα μας έκανε πολύ καλό, αλλά δεν μας βγαίνουν τα άτιμα τα λεφτά, με τίποτα όμως:mad:
    Κοιταξε κι εσυ να φροντίσεις τον εαυτό σου, να συμβουλευτείς και καποιους ανθρώπους, όχι σαν κι έμενα που πηγα στα τυφλά.
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου:)
    [/SIZE]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast