Results 16 to 30 of 30
Thread: Αντρική Φοβία γάμου?
-
04-07-2011, 23:31 #16
Φραουλα, επειδη σκεφτομαι ακριβως οπως ο συντροφος σου, θα σου ελεγα να μην ανησυχεις και να μην αμφισβητεις τα συναισθηματα του για σενα! Δεν εχει καμια σχεση το να θελει να σε παντρευτει με το να σε αγαπαει! Ουτε εγω θελω να παντρευτω! Να μην σωσω να παντρευτω ποτε! Στα π@π@κια μου! Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θελω να περασω την υπολοιπη ζωη μου με εναν ανθρωπο! Το να υπογραψω ενα "συμβολαιο" δεν θα με κανει να τον θελω περισσοτερο ή να θελω να μεινω περισσοτερο μαζι του, ή να μην θελησω ενδεχομενως καποτε να τον χωρισω (ποτε δεν ξερεις, ανθρωποι ειμαστε)....
Μου αρεσε πολυ αυτο που σου ειπε οτι το βλεπεις σαν δουλεια και θελεις να ολοκληρωνεις επιπεδα! Καπως ετσι το βλεπω και εγω! Δεν με νοιαζει να ειμαι παντρεμενη! Με νοιαζει να ειμαι σε σχεση με τον ανθρωπο που αγαπαω και με αγαπαει! Δεν ειναι αναγκη να παντρευτεις για να ευτυχησεις. Δεν ειναι αναγκη να παντρευτεις για να ζησεις στο ιδιο σπιτι με καποιον. Δεν ειναι αναγκη να παντρευτεις για να κανεις παιδια.
Μηπως ειχε καμια ασχημη εμπειρια με διαζυγιο στη ζωη του? Οι γονεις του ας πουμε??
Εγω δεν θα εκανα ποτε γαμο γιατι μου φαινεται πολυ γελοιο! Δηλαδη, αν ο αντρας μου ζητουσε να κανουμε γαμο-υπερπαραγωγη σε εκκλησια θα του ελεγα κατηγορηματικα ΟΧΙ!!!! Θες να ζησουμε μαζι?? Καλως! Αλλιως αν το μονο που σε ενδιαφερει ειναι ενα γλεντι, εμενα μην με υπολογιζεις! Αντε, βαρια-βαρια πολιτικος γαμος, οπου θα παμε με t-shirt και σταρακια, θα υπογραψουμε το χαρτι και θα φυγουμε, ουτε βερες, ουτε ορκοι, ουτε νυφικα, ουτε αηδιες...
Σαχλα πραγματα!
- 05-07-2011, 00:13 #17
ghost
μην εισαι τοσο σιγουρη οτι σκεφτεσαι σαν τον συντροφο της κοπελας.
κι αυτο, για τον απλουστατο λογο οτι ο φιλος της της εχει ΗΔΗ μιλησει για γαμο απο μονος του, πραγμα που δειχνει οτι δεν συμμεριζεται τις δικες σου αποψεις κι οτι εχει τον γαμο στο μυαλο του για καποια στιγμη στην ζωη του, αλλα η υπαναχωρηση στην προταση ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΑΝΕ, δειχνει οτι δεν ειναι η τωρινη στιγμη αυτη, η (στην χειροτερη περιπτωση) δεν ειναι σιγουρος οτι αυτη που θελει να παντρευτει, ειναι η φιλη...
οι αποψεις σου ειναι σεβαστες, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι τις μοιραζονται ολοι. αφορουν εσενα και τις δικες σου προτιμησεις.
μπορει οι συγκεκριμενοι ανθρωποι να μην θελουν να κανουν παιδια εκτος γαμου, δεν νομιζω οτι μπορει να τους επιβαλει καποιος να σκεφτουν διαφορετικα. δικαιωμα τους δεν ειναι?
απο το γεγονος οτι ο φιλος της δεν συζητα τον γαμο πλεον, ΔΕΝ ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ οτι θελει παιδια εκτος γαμου.
μπορει απλουστατα να μην θελει ΑΚΟΜΑ παιδια, η να μην ειναι σιγουρος οτι θελει παιδια με την φιλη μας...
05-07-2011, 00:26 #18
:)
Δεν ειπα οτι οι αποψεις μου ειναι οι σωστοτερες που θα μπορουσε να εχει κανεις, ουτε θα ηθελα να επιβαλω τις αποψεις μου σε κανεναν, απλως ηθελα να πω οτι υπαρχει και αυτη η εναλλακτικη, αυτος ο τροπος σκεψης που δεν συνεπαγεται απαραιτητα οτι υπαρχει ελλειψη αγαπης!
Παντως, αυτο που λες οτι ειχε προτεινει ο ιδιος γαμο και μετα κανει πισω εχεις δικιο! Δεν το σκεφτηκα καν οσο απαντουσα! :P
05-07-2011, 00:29 #19
ναι, ναι, καμια αντιρρηση για τις αποψεις σου, μια χαρα ειναι :)
05-07-2011, 01:48 #20
Φραουλα,ειδα κάποιες φορες τους άντρες να διστάζουν να πανρευτούν με την κοπελα που είναι μαζί χρόνια,ενώ στο τέλος την παρατάνε για κάποια άλλη που δεν την γνωρίζουν καλά-καλά...και όμως την παντρέυοντε αμέσως. Αυτό λέγετε αγάπη.
Δεν θέλω να πω ότι δεν σ'αγαπαει ο δικός σου.Απλα όταν αγαπάς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ-δεν διστάζεις.
Το θέμα είναι πόσοι από εμάς βρήκανε παραγματική αγάπη?
05-07-2011, 02:42 #21
Νομιζω οι γυναικες καποια στιγμη γυρω στα 30, παρατανε τους ανδρες που ειχανε σχεση για χρονια (επειδη χτυπησε το βιολογικο τους ρολοι, και ενω ο ανδρας-συνομιληκος - εχει μεσανυχτα και δεν ξερει τι ειναι αυτο καν ...)
Συνηθως βρισκεται καποιος πιο μεγαλος ,πιο βολεμενος ,πιο κατασταλαγμενος για οικογενεια αρεν ,,, και οι διαδικασιες γινονται γρηγορα ,,, μετα τη γνωριμια σχεδον γαμος και συνεχεια παιδια ...
Αυτο που μενει παντως σαν αισθηση ,και που ποτε δεν συζητιεται και κανενας δεν το μαθαινει,, ειναι αν τελικα αυτη η αποφαση των γυναικων τις οδηγει στην ευτυχια (?) ,,, Αρκει η οικογενειακη ολοκληρωση για την ευτυχια ? Η μηπως θαπρεπε να το παλεψουν "λιγο ακομα'' .... και να το κανουν αυτο , την οικογενεια δηλαδη, με τον ανθρωπο που ειχαν σχεση για χρονια ...
Και να μην αφησουν κι αυτον τον ερμο με την απορια για την υπολοιπη ζωη του ,,,κ να αυτοοικτιρεται που δεν επιασε το 'νοημα' ,, κι αφησε το κοριτσι να φυγει .
05-07-2011, 11:37 #22
Δεν ειχα ποτέ σκάλωμα να ζήσω μεγαλεία γάμους κλπ. Απλά κάποια πράγματα πρέπει να ακολουθήσουν την τυπική οδό. Πως να το κάνουμε, δεν θέλω να ζω σε σπίτι πάνω από τους γονείς μου χωρίς να είμαι παντρεμένη, ειναι απλά όπως αντιλαμβάνομαι εγω προσωπικά την έννοια του σεβασμού προς 2 ανθρώπους άλλης γενιάς. Και αν εκανα ποτέ γάμο θα ήταν με 10 ανθρώπους, όχι οτι εχει σημασία απλα επειδη αναφερθήκατε στο πανηγύρι του γάμου. Μη χάνουμε όμωε το νόημα, και δεν ειναι οτι θέλω απλά να παντρευτώ έναν τυχαίο.
Το όλο θέμα ξεκίνησε απο το ότι άλλα μου είχε πει και τελικα δεν τα ειχε σκεφτεί τόσο, αφού τώρα πιέστηκε, εγώ εκέι τα παίρνω!. Είναι δηλαδή θέμα αντρικής "ελαφρότητας" ως προς την αντιμετώπιση κάποιων ζητημάτων ζωής! Και στην τελική υπάρχουν και τα δικά μου Θέλω, που από ότι κατάλαβα τώρα ξεκίνησε να τα σκέφτεται... τόσο καιρό με γείωνε!
05-07-2011, 11:42 #23
Ας αποκτήσουμε όλοι μας λίγη από τη φοβία αυτή. Καλό θα μας κάνει. Δίνει ελευθερία. Γιατί να με παντρευτείς? Γιατί να σε παντρευτώ? Γιατί είναι πιο αληθινό κάτι όταν σφραγιστεί στην κοσμιότητα?
Κι όμως, με τον τρόπο τους μας εξαναγκάζουν να αποδεχτούμε αναγκαιότητες που δεν είναι πραγματικά τέτοιες, μόνο επιφάσεις, εφευρέσεις και σκλαβιά που κάνει τη ζωή μας άχαρη, δειλή, υποταγμένη σε άλλων τα χρειαζούμενα."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
05-07-2011, 11:56 #24
συμφωνοι βρε ρειν,
αλλα αυτα ειναι ευχολογια οταν αφορουν την ζωη αλλων...
εγω το δεχομαι σαν δικο σου θελω, αλλα η κοπελα σκεφτεται αλλιως.
δεν εχει καθε δικαιωμα?? (βεβαιως θα μου πεις)
ΕΚΕΙ ειναι το θεμα λοιπον. συμφωνα με τα δικα της θελω, που δεν ειναι και εξωπραγματικα, το αν ακολουθουν καποια πεπατημενη, δεν νομιζω να ειναι δικο μας θεμα να το κρινουμε αλλα και αν το κρινουμε, δεν ειναι δικο μα ςθεμα να της το αποκλεισουμε..
και για να επανερθω στο θεμα της φιλης,
ΝΑΙ, εμενα κατι μου λεει η υπαναχωρηση του (ασχετως ανδρων- γυναικων) και πρωτα απ ολα μου λεει, οτι σκεφτεται στο ιδιο μηκος κυματος με την φιλη (γαμοι, πανηγυρια) αλλα για καποιον λογο εκανε πισω. για ποιοοοον ?
καποιο λακο εχει η φαβα κατα την ταπεινη μου εμπειρια..
05-07-2011, 12:15 #25
06-07-2011, 00:00 #26
ποσο χρονων ειστε αν επιτρεπεται?
06-07-2011, 02:10 #27
06-07-2011, 10:18 #28
φράουλα, σίγουρα μια σχέση καλό είναι να εξελίσσεται και να μην μένει στάσιμη. Αυτό βέβαια έχει διαφορετικό νόημα για τον καθένα από εμάς. Οπότε σε ένα ζευγάρι, το θέμα είναι να συμβαδίζει ο τρόπος που βλέπουν τα πράγματα σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Εσύ μοιάζει να έχεις οργανώσει την κατάσταση και να έχεις μια συγκεκριμένη πορεία στο μυαλό σου: το μόνο πρόβλημα είναι πως ο φίλος σου δεν φαίνεται πρόθυμος να συμμετέχει εδώ και τώρα στο δικό σου πλάνο. Παρότι όπως λες, περνάτε καλά μαζί και στη θεωρία υπήρχαν και υπάρχουν κοινές επιθυμίες.
Από αυτά που διάβασα δεν νομίζω ότι ο φίλος σου υπαναχωρεί σε μια γενικότερη επιθυμία να είναι μαζί σου, αλλά ότι ίσως βρίσκει λίγο πιεστικό το όλο πλαίσιο. Γιατί όπως το περιέγραψες, το ιδανικό για σένα θα ήταν να νοικιάσει το σπίτι του, να παντρευτείτε, να έρθει να μείνει στο δικό σου σπίτι που είναι πάνω από τους γονείς σου και να προχωρήσετε σε απόκτηση παιδιών. Να γίνουν όλα με τη 'σωστή' σειρά, να ακολουθήσουν την 'τυπική' οδό, όπως 'πρέπει' και βέβαια με 'σεβασμό' στους γονείς σου. Όλα αυτά, αφενός δεν είναι καθόλου επιβεβλημένα, αφετέρου όχι μόνο δεν εγγυώνται μια ευτυχισμένη συνύπαρξη, αλλά συχνά τη δυσκολεύουν.
Είναι σεβαστό ότι εσύ μπορεί να θέλεις αυτά ακριβώς και μάλιστα εδώ και τώρα. Όμως αν ο φίλος σου δυσκολεύεται να τα ακολουθήσει, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι άλλαξε γνώμη. Ξέρεις, μερικές φορές μας φαίνεται πολύ γοητευτική μια ιδέα (π.χ. γάμος), ειδικά όταν υπάρχει δίπλα μας ένας άνθρωπος με τον οποίο πιστεύουμε πως ταιριάζουμε και θα θέλαμε να έχουμε μια κοινή πορεία. Αλλά αν αυτή η κοινή πορεία μπαίνει σε ένα τόσο ασφυκτικό πλαίσιο γεμάτο 'πρέπει' και τυπικότητες, δημιουργούνται δεύτερες σκέψεις και χάνεται η ουσία.
Να σε ρωτήσω, για να λες ότι θα μπορούσε να νοικιάσει το σπίτι του, μένει μόνος? Δεν μπορείτε να συζήσετε στο δικό του σπίτι?
06-07-2011, 12:07 #29
Οκ, γιατί όμως να μη μείνουν τα παιδιά μαζί δίχως να παντρευτούν, αφού εκείνος δείχνει να φοβάται? Όταν φοβάται ο άλλος, γιατί αυτόματα η δική του φοβία να είναι παθολογική και όχι ο φόβος της κοπελιάς και η ανάγκη για ασφάλεια στη σχέση να μην είναι? Συγγνώμη στη νηματοθέτρια, δε θέλω να την πικάρω, απλά αναρωτιέμαι ανάμεσα στα δύο, το θέλω να σε ασφαλίσω, δέσω, και θέλω νά'μαι λεύτερος, γιατί το δεύτερο ονομάζεται φοβία, ενώ το πρώτο όχι.
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
06-07-2011, 19:43 #30