Results 76 to 90 of 103
Thread: ΒΟΥΛΙΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ
-
22-07-2011, 21:28 #76
- In this old house where every door is open
http://www.dete.gr/news.php?article_id=49507
Το τελευταίο ενάμιση χρόνο η Νανά Καραγιάννη απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα. Η δημοσιογράφος έχει επιλέξει άλλο επαγγελματικό δρόμο, ο οποίος την κάνει πιο ευτυχισμένη. Η Νανά ασχολείται με την ραδιοφωνική της εκπομπή και περνάει όσες περισσότερες ώρες μπορεί με τον σύζυγό της. «Δεν θέλω καθόλου να είμαι ξανά στην τηλεόραση. Όλο αυτό που έγινε με το θέμα της υγείας μου με ξενέρωσε και στεναχώρησε τους δικούς μου ανθρώπους». Η Νανά Καραγιάννη μετά από αρκετή ταλαιπωρία στην προσωπική της ζωή, βρήκε τον άντρα των ονείρων της και πριν λίγες μέρες είχαν την επέτειο της γνωριμίας τους. Το ζευγάρι την γιόρτασε με ένα ρομαντικό δείπνο σε εστιατόρια των Βορείων Προαστίων και της έκανε δώρο έναν σταυρό που δεν αποχωρίζεται ποτέ. Τέλος, όσον αφορά το πρόβλημα της υγείας της, η Νανά είπε: «Είμαι καλά. Δεν θέλω να μιλάω καθόλου γι' αυτό».
Eπαθα σοκ!!!!! Ειναι αληθινες οι φωτο;;;;; Και λεει οτι ειναι καλα;;;;;; Και ο αλλος καθεται και φωτογραφιζεται αντι να την βουτηξει να την παει καπου;;;;;;;;;;
- 23-07-2011, 00:26 #77
δεν θελω να ειμαι απολυτη, αλλα επειδη ξερω αρκετα περι ανορεξιας αμα δεν ειναι αυτη ανορεξικη τοτε σταντε ειναι στα ορια της ανορεξιας, επειδη το ειχε περασει κ στο παρελθον ισως για καποιους λογους να της επανεμφανιστηκε, κ λογικο να λεει οτι νιωθει ωραια, γιατι στη φαση της ανορεξιας ετσι νιωθεις οταν χανεις κιλα συνεχομενα κ θελεις συνεχως να χανεις κι αλλα, καθε φορα που βλεπεις το τζιν να σου ειναι ακομα πιο φαρδυ το βλεπεις σαν νικη του εαυτου σου κ επιτυχια στο θεμα εξασφαλισης κ διατηρησης του ελεγχου κ θελεις ετσι να συνεχισεις...
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
23-07-2011, 00:32 #78
Τα έχω πάιξει με αυτό που είδα. Αυτή νόμιζα πως έχει ξεπεράσει το πρόβλημα.
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
23-07-2011, 00:36 #79
Ειναι δυσκολο να ξεπεραστει πληρως η ανορεξια δυστυχως... ακομη κ σωματικα να την ξεπερασεις, το ψυχολογικο κομματι της αρρωστιας θελει πολυ χρονο, υπομονη κ προσπαθεια για να διευθετηθει.. γιατι τα κιλα μπορει να τα βαλεις, αλλα οι αντιληψεις δεν φευγουν κ μπορει αργα η γρηγορα να ξανακυλησεις....
23-07-2011, 00:58 #80
Ρε συ, κρίμα είναι η κοπέλα. Γιατί δεν την πηγαίνουν στο νοσοκομείο;
23-07-2011, 01:03 #81
Κ να την πανε τι θα γινει?? Θα την δωσουν χαπια να της ερθει η ορεξη κ να φαει ωστε να βαλει τα κιλα, οπως κανανε σε μενα που μου δινανε ζυπρεξα κ με κρατησανε 2 μηνες κ μου φερθηκαν απαισια, σκοπος ειναι απο μονη της να το καταλαβει κ να θελησει να θεραπευτει, με το ζορι κ τον εξαναγκασμο δεν πετυχαινει κανεις κατι, ισα ισα που πολλες φορες ετσι πετυχαινεις το αντιθετο απο το αρχικα επιδιωκομενο αποτελεσμα. στην ανορεξια το ζητουμενο δεν ειναι απλα να βαλεις τα κιλα που "πρεπει", αλλα να καταλαβεις το λαθος τροπο σκεψης κ να βρεις εναλλακτικες στο θεμα με τον ελεγχο ωστε να μην ξεσπας ετσι, η αμα δεν τρως για αλλους λογους (συναισθηματικη αφαγια το λεω εγω) να εστιασεις εκει ωστε να τα εχεις παραλληλα under control...
23-07-2011, 01:08 #82
Είναι κι αυτό ζήτημα ψυχοθεραπείας τελικά.
23-07-2011, 01:46 #83
Το βασικοτερο κ δυσκολοτερο συναμα κομματι στις διαταραχες προσληψης τροφης ειναι το ψυχοθεραπευτικο, το αλλο δεν ειναι δυσκολο ειδικα αμα στο επιβαλλουν, αλλα ετσι δεν θα λυθει το θεμα, απλα θα καλυφθει προσωρινα κ θα διαιωνιζεται μεχρις οτου επανεμφανιστει κ παλι στο προσκηνιο.. αμα δεν γινει σωστη αντιμετωπιση οταν πρεπει μετα ειναι πιο δυσκολο γιατι μαζευονται κ αλλα πραγματα κ γινεται φαυλος κυκλος...
23-07-2011, 02:41 #84
23-07-2011, 11:44 #85
Με ποιον τροπο μπορει να το καταλαβει καποιος μονος του Lacrymosa?Συμφωνω οτι εκει βρισκεται η λυση αλλα ποιος ειναι ο τροπος?Υπαρχει?
Αναρωτιεμαι, η εικονα τους είτε στον καθρεφτη είτε στις φωτογραφιες δεν τους προβληματίζει,δεν τους σοκαρει? Ποσο μπορει να παραποιησει το ειδωλο του το μυαλο ενος ανθρωπου?
Ποια ειναι η δικη σου γνωμη?
23-07-2011, 14:20 #86
ειναι δυσκολο να το καταλαβει καποιος μονος του, βασικα το καταλαβαινει αλλα εχει εθιστει κατα καποιον τροπο κ θελει να χανει ολο κ περισσοτερα, κ καθως βλεπεις το τζιν οτι σου γινεται ολο κ πιο φαρδυ κ πας ολο κ σε πιο μικρο νουμερο, τοσο περισσοτερη ικανοποιηση αντλεις απεναντι στον εαυτο σου σχετικα με το πολυπλοκο ζητημα του ελεγχου κ το βλεπεις σαν μια νικη, αλλα συνεχιζεις την "μαχη" στον "πολεμο" με τα κιλα, με την εμμονη του ελεγχου κ θες να χασεις ολο κ περισσοτερα, με αποτελεσμα κ 35 κιλα να φτασεις κ δεν σου ειναι αρκετο κ θες να χασεις κι αλλα, γιατι πλεον εχει γινει αυτοσκοπος κ εθισμος κατα καποιο τροπο, κ μετα απο ενα σημειο κ να θες να φας εξ αντικειμενου δεν μπορεις γιατι εχει κλεισει σχεδον το στομαχι κ μπορει να εχεις παθει κ ιλεο η ελκος κ ακομα κ ενα ποτηρι νερο να πιεις πρηζεσαι επειδη εχεις ξεσυνηθισει οποτε ουτε αυτο το πινεις.. βασικα πιστευω η ανορεξια αμα την εχεις περασει μια φορα μετα ανα διαστηματα θα επανεμφανιζονται καποια συμπτωματα κ δη στο ψυχολογικο κομματι, η πληρης ιαση πιστευω ειναι δυσκολο να επελθει...
23-07-2011, 23:03 #87favvelGuestμα ρε παιδια αφου ειναι τοσο θεμα τροπου σκεψης η σχεση σου με το φαγητο τοτε γιατι ολος ο κοσμος δεν αντιμετωπιζει ευκολα με μια σκεψη αυτο το προβλημα και ολοι εμεις καθομαστε εδω και γραφουμε τον πονο μας τη μία λεμε για βουλιμια που δεν μπορουμε να ελεγξουμε και που παρ'όλα αυτα ειναι στο μυαλο μας,την αλλη για κιλα που εχουμε παρει και που δεν μπορουμε να επιβληθουμε στον εαυτο μας και να κανουμε μια διαιτα και να την κρατησουμε για αρκετο διαστημα αλλα τη χαλαμε και επιστρεφουμε στο φαγητο,την αλλη για ανορεξια που μας γοητευει και δεν μας αφηνει να δουμε το πώς ειναι το σωμα μας στην πραγματιοτητα οτι ειναι σκελετος και συνεχιζουμε την αφαγια μεχρι να κινδυνευσουμε να πεθανουμε.
μισο λεπτο γιατι εγω δεν μπηκα για να πω αυτα,απλα προεκυψαν απο αυτα που διαβασα.μπηκα για να γκρινιαξω γιατι με εχει πιασει βουλιμια τρομερη και τρωω ακαταπαυστα ολην την ημερα εναλλαξ.τη μία φαγητο την αλλη γλυκο.και μετα ξανα μανα.παλι φαγητο και μετα γλυκο.μην ξεχνιομαστε.ηθελα να το πω για αν μη νομιζετε οτι δλδ οτι εχω βρει τη λυση.
αα να σας πω μια λυση που ειχα βρει οταν ημουνα μικρη και ειχα προβλημα βουλιμιας.τι λυση ειχα βρει για να μη βαζω κιλα.λοιπον απλα ό,τι εβαζα στο στομα μου μετά μανίας,το μασουσα,το εκανα ενα μπλιαχ και μετα το εφτυνα!χιχιχιχι.κι ετσι δεν εβαζα γραμμαριο.
αλλα μετα απο καιρο σε μια στιγμη μεγαλης απελπισιας αποφασισα να το σταματησω αυτο και να κανω πραγματικο κακο στον εαυτο μου και πηρα την αποφαση να βαλω κιλα.και ετσι αποφασισα ο,τι βαζω στο στομα μου να το κατεβαζω.αχχ Παναγια μου.και ημουν πολυ στενοχωρημενη θυμαμαι για εκεινη την αποφαση.σαν να ειχα πενθος ητανε που αποχαιρετουσα το παλιο μου σωματακι.και απο τοτε εδω και 4 χρονια δεν εχω ξαναγυρισει σε εκεινα τα κιλα.τι πικρα.τι απογοητευση..
τελος παντων.αυτη τη λυση την προτεινω παντως για οσους εχουνε βουλιμια.
23-07-2011, 23:54 #88
favvel να πω την αληθεια επαθα ενα ψιλοσοκ στο σημειο που αναφερεις οτι εκανες κατι αυτοκαταστροφικο με το να αφεθεις κ να βαλεις επιτηδες κιλα, φανταζομαι πως θα ενιωθες κ σε τι κατασταση θα ειχες φτασει...
γενικα οι διαταραχες προσληψης τροφης ειναι χρονοβορες κ δυσεπιλυτες, κ θελει πολυ προσπαθεια κ υπομονη....
υπαρχουν πολλες αντιρροπιστικες συμπεριφορες οσον αφορα το φαγητο που μπορει να σκεφτει καποιος κ να εφαρμοσει ωστε να μην χασει τον ελεγχο...
εγω ελεγα στους γονεις μου οτι θα ετρωγα εξω κ δεν ετρωγα κ επαιρνα μπολικο φαγητο στο σχολειο ωστε να μπορω να το πεταω ανενοχλητη... μια φορα ειχα βαλει κατι μπιφτεκια στο ντουλαπι προσωρινα για να τα πεταξω μετα κ μυρισανε τα ατιμα κ τα βρηκε η μανα μου κ την ειπα οτι μου ειχαν πεσει κατω κ θα τα πετουσα ετσι κι αλλιως....
αυτο το τρικ το ξερω, που μασας κ μετα φτυνεις την τροφη, αλλα κ παλι καποιοες θερμιδες με το μασημα κ μονο απορροφωνται, αλλα σε σχεση με καθαρτικα η κ εμετο ειναι σαφως πιο αποτελεσματικο, γιατι σ αυτα τα 2 εχεις ηδη κατεβασει το φαι....
εντωμεταξυ εχει εδω κ 2 βδομαδες κ σχεδον καθε βραδυ τρωω πεπονι κ ροδακινο, μια χαρα το παω !!!!" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
01-08-2011, 14:07 #89
σας καταλαβαινω και γω μες στην ψυχη και το μυαλο μ εχω τις ιδιες απεγνωσμενες σκεψεις ...με εχει κουρασει και παραλληλα πληγωσει πλ αυτη η κατασταση της βουλιμιας και το κακο ειν οτι δεν ξερω π να αναζητησω βοη8ειααα αχχχ 9εε μ!!
01-08-2011, 16:36 #90
ριτακι καλωσηρθες κουκλα, ποσο καιρο εχεις νευρικη βουλιμια ?? εχεις κανει κατι για αυτο?? καλο ειναι να αναζητησεις βοηθεια οπως λες αν δεν μπορεις να τα βγαλεις περα μονη σου....