Απελπισία.... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26
    Banned
    dani, ότι υπάρχει κάποια 'κρίση', ναι υπάρχει και είναι σίγουρα πολύ ψυχοφθόρο... όμως δεν έχω καταλάβει, η σχέση σας υφίσταται ακόμα και αν ναι, με ποια μορφή? Τι κάνετε δηλαδή μαζί, πώς επικοινωνείτε? Εσύ συναισθηματικά προφανώς δεν μπορείς να αποφασίσεις μια ξεκάθαρη πορεία και μάλλον το ίδιο κι εκείνος... αλλά με βάση τη λογική και τα όσα ζήσατε ως σήμερα, πιστεύεις ότι ταιριάζετε, ότι θα μπορούσατε να είστε μαζί?

Πέρα από τη σχέση σου, επειδή διάβασα το προηγούμενο θέμα με τις παρεμβάσεις από τους γονείς, θα ήθελα να σου πω ότι αν υπάρχει μια ξεκάθαρα 'αρρωστημένη' σχέση στη ζωή σου, νομίζω πως είναι αυτή με τους γονείς. Είναι σχεδόν τρομακτικό το πόση εξάρτηση και φόβος υπήρχε μέσα σε αυτή... Γνώμη μου είναι πως θα ήταν καλό να προσπαθήσεις να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου ολοκληρωτικά, χωρίς άλλη 'υπομονή', γιατί είναι δύσκολο να υπάρξει οποιαδήποτε άλλη υγιής σχέση μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Seduction View Post
    Gypsy, δεν λέγεται κρίση που περνάει μια σχέση, αυτό που περιγράφει η dani.

dani, προσπάθησε να το δεις. όχι σαν αλλαγή της σχέσης αλλά για την ώρα που η ασυμβατότητα σας, βγήκε για τα καλά στην επιφάνεια.
    Και πως λέγεται βρε Σεντάκσιον; Την ασυμβατότητα τους εσύ πως την ανακάλυψες μέσα από ένα θέμα ολίγων γραμμών;; Απ ότι λέει η κοπέλα υπήρχαν και προβλήματα με τους γονείς. Ξέρεις πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα όταν παρεμβάλλονται τέτοιου είδους προβλήματα στην ομαλή εξέλιξη μιας σχέσης; Ο χωρισμός είναι πάντα η εύκολη απόφαση. Το δύσκολο και συνάμα το πιο ουσιαστικό είναι να παλέψουμε για ότι θεωρούμε πολύτιμο στην ζωή μας.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Banned
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Και πως λέγεται βρε Σεντάκσιον; Την ασυμβατότητα τους εσύ πως την ανακάλυψες μέσα από ένα θέμα ολίγων γραμμών;; Απ ότι λέει η κοπέλα υπήρχαν και προβλήματα με τους γονείς. Ξέρεις πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα όταν παρεμβάλλονται τέτοιου είδους προβλήματα στην ομαλή εξέλιξη μιας σχέσης; Ο χωρισμός είναι πάντα η εύκολη απόφαση. Το δύσκολο και συνάμα το πιο ουσιαστικό είναι να παλέψουμε για ότι θεωρούμε πολύτιμο στην ζωή μας.
    Τα παρακάτω τα θεωρείς κρίση;

1. Συμπεριφέρεται σα να ναι εργένης …
    2. με κατηγορεί για τα πάντα …
    3. ζει πλέον με τη μητέρα του, την υπερασπίζεται μέχρι θανάτου,
    4. ασχολείται διαρκώς με το κινητό στο οποίο έχει βάλει κωδικό,
    5. δε βγαίνουμε πια έξω μαζί,
    6. μέρα παρά μέρα τσακωνόμαστε,
    7. μου πετάει πως αν ήθελε θα είχε άλλες
    ....
    Tι και για ποιό λόγο να αγωνιστείς να κρατήσεις μια σχέση, όταν ο σύντροφός σου σε κατηγορεί για τα πάντα;
    Oταν το Αρσενικό, αλλάζει συμπεριφορά από προβλήματα που είναι υπεύθυνοι οι γονείς, βράσε ρύζι. Χρέος του είναι να προστατεύσει την σχέση, αν πραγματικά την θέλει, no matter what.

Διαφωνείς;

Senior Member
    Ναι αλλά η κοπέλα παραδέχεται πως έχει φταίξει κι αυτή για λόγους τους οποίους εμείς δεν γνωρίζουμε και ίσως αυτοί προκαλούν αυτή την συμπεριφορά. Και αν δεν κάνω λάθος είναι και οι γονείς της κοπέλας που μπαίνουν στην μέση οπότε τα πράγματα γίνονται πιο σύνθετα. Γνώμη μου είναι, να καθίσει το ζευγάρι και να συζητήσει ανοιχτά για το πρόβλημα χωρίς τις παρεμβολές τρίτων.

Junior Member
    Γεια σας παιδια!Τωρα ειδα τα σχολια...Πως ειναι η σχεση μας...Σιγουρα πολυ διαφορετικη απο αυτο που ειχαμε..μεσα στην ανασφαλεια...μετα τα χριστουγεννα ριξαμε ηρωικους καυγαδες στους οποιους προφανως ειπωθηκαν πολυ σκληρες κουβεντες..ο φιλος μου οπως ειχα πει και στο προηγουμενο μου ποστ εχει τελειωσει μια ιδιωτικη σχολη..ε οι γονεις μου και περισσοτερο η μανα μου μου δημιουργησε θεματα και μου εκανε τη ζωη χαλια με τα σχολια περι αμορφωτων...μετα βεβαια απο διαστημα σταματησε να αναφερει το οτιδηποτε και απλα ο φιλος μου ηταν αορατος δεν υπηρχε για κανεναν τους..Ηξεραν πως υπαρχει αλλα καμια ανφοα στο ονομα του...αυτο ηταν το μεγαλυτερο μου λαθος...τον εκρυβα τα τελευταια 5.5 χρονια γιατι φοβομουν να τους αντιμετωπισω δε ξερω...υπομονη να τελειωσω τις σπουδες υπομονη να βρω δουλεια...αλλα η υπομονη εξαντηληθηκε...για να μη σας κουρασω λογω αυτου του θεματος και καποιοων προσωπικων οικογενειακων του εφυγε απο το σπιτι...αφου εμενε κρυφα εδω...αν τον κατηγορω γι'αυτο?οχι και πολυ αντεξε..η σχεση τωρα ειναι ανουσια...ξερει πως τον αγαπαω θελω να πιστευω πως με αγαπαει αλλα ολο μου παραπονειται πως δεν ειμαι ερωτευμενη μαζι του πως η σχεση ειναι νεροβραστη πως αλλες κοπελες κανουν τοσα για τους φιλους τους πως κατι σοβαρο μεταξυ μας του φαινεται ονειρο κ.λ.π..ερχεται σπιτι μου πινει κανα καφε υπαρχει η φαση της αβολιασης αντε να κοιμηθει εδω κανα βραδυ... αλλα ως εκει..τιποτε παραπανω τιποτε λιγοτερο....δε ξερω αν ειναι φθορα το ολο θεμα δε ξερω αν με βαρεθηκε δε ξερω αν εξαντληθηκε η υπομονη του...αλλα εχει αλλαξει πολυ παρα πολυ...και ναι σκεφτηκα και οτι μου τα λεει ολα αυτα εσκεμμενα αλλα μπορει απλα να μην ετυχε και κατι καλο για να φτιαξει τη ζωη του..δε ξερω παιδια ειλικρινα δε ξερω τι γινεται...οι κουβεντες δε βγαζουν πουθενα και η ολη φαση ειναι επαναλαμβανομενη....

Junior Member
    Sed μου, 5.5 χρονια ηταν διπλα μου και με προσβολες που δεχτηκε και με ολα...αλλα οταν ειδε πως εγω ειμαι η υπερτατη κοτα που δεν επαιρνε τη ζωη της στα χερια της νομιζω βαρεθηκε και την εκανε με ελαφρα..νομιζω πολυ αντεξε..σε αυτο δεν τον κατηγορω...απλα δε μπορω και αυτη την κατασταση και δε μπορω την κοροιδια...ξερει πως ειμαι εδω και τον περιμενω ξερει πως υπαρχω μονο γι'αυτον αλλα... Μαρινα 38 και Gypsy Cello σας ευχαριστω που μου απαντησατε στο θεμα μου.

Banned
    Quote Originally Posted by danigreece View Post
    Sed μου, 5.5 χρονια ηταν διπλα μου και με προσβολες που δεχτηκε και με ολα...αλλα οταν ειδε πως εγω ειμαι η υπερτατη κοτα που δεν επαιρνε τη ζωη της στα χερια της νομιζω βαρεθηκε και την εκανε με ελαφρα..νομιζω πολυ αντεξε..σε αυτο δεν τον κατηγορω...απλα δε μπορω και αυτη την κατασταση και δε μπορω την κοροιδια...ξερει πως ειμαι εδω και τον περιμενω ξερει πως υπαρχω μονο γι'αυτον αλλα... Μαρινα 38 και Gypsy Cello σας ευχαριστω που μου απαντησατε στο θεμα μου.
    dani, αν κατάλαβα σωστά, ποιός ο λόγος να είσαι με κάποιον που προσβάλεις (!) και ακόμα ποιός ο λόγος να μένεις με κάποιον που δέχεται να τον προσβάλεις; (που είναι ο σεβασμός σου προς αυτόν, που είναι ο σεβασμός του προς τον εαυτό του; )

Eπιπλέον εσύ που αυτοβαπτίζεσαι ως "κότα" κάνοντας ίσως σκληρή αυτοκριτική, δεν καταλαβαίνεις πως χρειάζεσαι κάποιον που να σου δίνει ώθηση, κάποιον που να σε γεμίζει ενέργεια και θάρρος και κάποιον που να σε κάνει να περνάς τέτοια εμπόδια;

Κοίτα τις ανάγκες σου, κοίτα εκεί που θέλεις π ρ α γ μ α τ ι κ ά να πας... Και διεκδίκησε να πας εκεί, χωρίς εκπτώσεις που σε πνίγουν

Senior Member
    Quote Originally Posted by Seduction View Post
    dani, αν κατάλαβα σωστά, ποιός ο λόγος να είσαι με κάποιον που προσβάλεις (!) και ακόμα ποιός ο λόγος να μένεις με κάποιον που δέχεται να τον προσβάλεις; (που είναι ο σεβασμός σου προς αυτόν, που είναι ο σεβασμός του προς τον εαυτό του; )

Eπιπλέον εσύ που αυτοβαπτίζεσαι ως "κότα" κάνοντας ίσως σκληρή αυτοκριτική, δεν καταλαβαίνεις πως χρειάζεσαι κάποιον που να σου δίνει ώθηση, κάποιον που να σε γεμίζει ενέργεια και θάρρος και κάποιον που να σε κάνει να περνάς τέτοια εμπόδια;

Κοίτα τις ανάγκες σου, κοίτα εκεί που θέλεις π ρ α γ μ α τ ι κ ά να πας... Και διεκδίκησε να πας εκεί, χωρίς εκπτώσεις που σε πνίγουν
    γιατί πάντα βλέπεις ως λύση τον χωρισμό; μου κάνεις εντύπωση.

Junior Member
    Δεν τον προσεβαλα εγω η ιδια αλλα η οικογενεια μου με τη συμπεριφορα της...Εχει μεγαλη διαφορα...Και προφανως για να ειμαστε ετσι και να το παλευουμε θεωρω πως κατι υπαρχει ακομη ασχετα το πως θα εξελιχθει...Δεν εχω χωρισει ακομη γιατι τον αγαπαω ...Και προφανως πριν να παρθουν οι οποιες αποφασεις πρεπει να υπαρξουν σοβαρες και ουσιαστικες συζητησεις..Ο χωρισμος δεν ειναι παντα η λυση αλλα ουτε και να παλευεις για να φτιαξεις κατι που δε φτιαχνεται....Kαθε σχεση ειναι διαφορετικη το ξαναλεω...Αν δηλαδη ολη αυτη η συμπεριφορα ειναι γιατι με βαρεθηκε ειμαι πολυ εγωιστρια να μεινω σε κατι αρρωστημενο αν ειναι για να με τριγκαρει κατι λειπει που πρεπει να βρουμε...Επισης Sed μια ερωτηση θα ηθελα να σου κανω..πως θα χαρακτηριζες τον εαυτο σου αν ειχες 5.5 χρονια σχεση με ενα ατομο το οποιο δεν ενεκρινε η οικογενεια σου και για να μην εχεις καυγαδες τον/την εκρυβες διαρκως??Θα ησουν περηφανος/η για σενα??

Senior Member
    Ντάνι συμφωνώ ο χωρισμός δεν είναι λύση αλλά ούτε και το να καθόμαστε μέσα σε μια σχέση η οποία έχει λήξει λόγω πλήξης. Εμείς όμως δεν μπορούμε ν' αποφασίσουμε τι συμβαίνει πραγματικά. Είναι στο δικό σου χέρι.

Banned
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    γιατί πάντα βλέπεις ως λύση τον χωρισμό; μου κάνεις εντύπωση.

Τον χωρισμό τον βλέπω ως τελευταία λύση, αλλά και ως την πλέον ενδεδειγμένη και θαρραλέα όταν δεν πάει άλλο. Η αποφασιστικότητα είναι ζητούμενο.

Quote Originally Posted by danigreece View Post
    Επισης Sed μια ερωτηση θα ηθελα να σου κανω..πως θα χαρακτηριζες τον εαυτο σου αν ειχες 5.5 χρονια σχεση με ενα ατομο το οποιο δεν ενεκρινε η οικογενεια σου και για να μην εχεις καυγαδες τον/την εκρυβες διαρκως??Θα ησουν περηφανος/η για σενα??

Πρώτον ΔΕΝ θα την έκρυβα επ' ουδενί, θα αντιμετώπιζα και θα έληγα τους όποιους καυγάδες. Επιπλέον, μην ξεχνάς πως ο καυγάς χρειάζεται δύο μέρη για να ξεκινήσει ή να αναπτυχθεί

Δεύτερον, ΔΕΝ θα έμενα άπρακτος σε μια ενδεχόμενη παρόμοια περίπτωση που θα αντιμετώπιζε η σύντροφός μου. Θα κινούμουν αρχικά και προς τις δύο κατευθύνσεις. Και προς την αλλαγή της στάσης/εικόνας της οικογένειας της προς το πρόσωπο μου και στην συμπαράστασή μου προς την κοπελιά μου, είτε αυτή αφορούσε την κατανόηση μου, είτε την ενθάρρυνση μου, είτε το να βρώ/βρούμε την κατάλληλη λύση κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα την κατηγορούσα και δεν θα επέτρεπα να με προσβάλει κανείς.

Page 2 of 2 FirstFirst 12