Αφροδίσια νοσήματα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 41
    Senior Member

Αφροδίσια νοσήματα

Φίλοι μου με απασχολεί πολύ το θέμα των sexually transmitted deseases, με απασχολεί επειδή οι πιθανότητες μετάδωσης, ειδικά χωρίς προφύλλαξη, είναι μεγάλες. Οι φήμες για την εξάπλωση των STDs είναι ανησυχητικές, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας χαμός γίνεται λένε από τις αρχές του έτους... συν τους μετανάστες από κάθε είδους χώρα, συν ότι έχει κουβαληθεί προς τα εδώ.

Γονόλια, χλαμύδα, HIV, και πόσα άλλα που ανακαλύπτονται κάθε μέρα.. οι επιλογές είναι λίγες. Μόνο για την γονόλια η θεραπεία είναι:

Αμοξικιλλίνη 2 g συν 1 g προβενεσίδη από το στόμα
    Αμπικιλλίνη 2 έως 3 g συν 1 g προβενεσίδη από το στόμα
    Αζιθρομυκίνη 2 g από το στόμα
    Cefixime 400 mg από το στόμα
    Κεφοταξίμη 500 mg με ενδομυϊκή ένεση
    Κεφοξιτίνη 2 g με ενδομυϊκή ένεση, συν 1 g προβενεσίδη από το στόμα
    Cefpodoxime (Vantin) 400 mg από το στόμα
    Η κεφτριαξόνη (Rocephin) 125 έως 250 mg με ενδομυϊκή ένεση
    Η ciprofloxacin 500 mg από το στόμα
    Levofloxacin 250 mg από το στόμα
    Ofloxacin 400 mg από το στόμα
    Σπεκτινομυκίνη 2 g από ενδομυϊκή ένεση

http://www.10percent.gr/old/issues/200402/16.html

Οι θεραπείες είναι πανάκριβες για τις ασθένειες αυτές και δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να γίνουν καλά η ίσως να αδυνατεί το σύστημα να αντέξει τόσους ασθενείς.

Θέλω απλά να ρωτήσω πόσοι από εσάς ανησυχείτε ότι έχετε κολήσει κάποια STD η ότι έχετε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας και δεν έχετε πάει να κάνετε εξετάσεις η ζείτε διαρκώς με την σκιά της αμφιβολίας. Φαντάζομαι όσοι διαβάσουν τις επιπτώσεις (τι προκαλεί) η κάθε νόσος θα έχουν μια ιδέα.

Τι είναι καλύτερο πιστεύετε, η αποχή από το σεξ, η συντήρηση αρρώστιων (κάθε είδους) αφού οι ιατρικές λύσεις είναι λύσεις συντήρησης φαίνεται και όχι πρόληψης, οι εναλλακτικοί τρόποι θεραπείας;

Είναι τα ψυχοφάρμακα, πιστεύετε, ένας πονηρός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος, μια φθηνή θεραπεία για όσους νοσούν, από SMDs και καρκίνους, δηλαδή όσους έχουν (διακυμμενόμενο η μη) πρόβλημα με την υγεία τους;

Senior Member
    Εγω πάντως καθαρη ειμαι.. εχω κανει τις εξετασουλες μου. Γιατι ομως προβληματιζεσαι ασκοπα? Αν φοβασαι για καμια αρρωστεια κανεις εξετασεις και τελος.. Και φυσικα ΟΧΙ αποχη απο το sex , η προταση σου δεν νομιζεις οτι ειναι λιγο υπερβολικη? Απλα προσοχη θελει στην προφυλαξη αλλα και στην επιλογη που κανεις για να πας με καποια/ον...

Senior Member
    γινεται αποχη απο το σεξ;γινεται αποχη απο την οδηγηση μη παθουμε ατυχημα;
    προσπαθουμε να φυλαγομαστε φιλε μου,και να ειμαστε τυχεροι,γιατι αμα σου κατσει.... την εκατσες ;)

Senior Member
    τι σχέση έχουν οι μετανάστες?
    τι σχέση έχουν τα ψυχοφάρμακα?

αν θες να κάνεις σεξ χωρίς προφυλάξεις, πάντα υπάρχει το ρίσκο.
    εγώ διάβαζα πρόσφατα ένα άρθρο για τις ηπατίτιδες, ότι υπάρχει κόσμος που έχει και δεν το γνωρίζει. (μιλούσε για όλο τον πλανήτη, όχι αποκλειστικά για το κέντρο της αθήνας με τους κακούς μετανάστες....|)

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrot View Post
    ......
    Τι είναι καλύτερο πιστεύετε, η αποχή από το σεξ, η συντήρηση αρρώστιων (κάθε είδους) αφού οι ιατρικές λύσεις είναι λύσεις συντήρησης φαίνεται και όχι πρόληψης, οι εναλλακτικοί τρόποι θεραπείας;

Είναι τα ψυχοφάρμακα, πιστεύετε, ένας πονηρός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος, μια φθηνή θεραπεία για όσους νοσούν, από SMDs και καρκίνους, δηλαδή όσους έχουν (διακυμμενόμενο η μη) πρόβλημα με την υγεία τους;
    exm
    εχεις ακουσει κατι για την "προφυλαξη"?

στα ψυχοφαρμακα, σ εχασα...
    πως δηλαδη θα μπροουσαν να ειναι τροπος αντιμετωπισης και κυριως, πως θα μποορυσαν να ειναι θεραπεια(!!!) για οσους νοσουν?

Senior Member
    Quote Originally Posted by claire View Post
    τι σχέση έχουν οι μετανάστες?
    τι σχέση έχουν τα ψυχοφάρμακα?

αν θες να κάνεις σεξ χωρίς προφυλάξεις, πάντα υπάρχει το ρίσκο.
    εγώ διάβαζα πρόσφατα ένα άρθρο για τις ηπατίτιδες, ότι υπάρχει κόσμος που έχει και δεν το γνωρίζει. (μιλούσε για όλο τον πλανήτη, όχι αποκλειστικά για το κέντρο της αθήνας με τους κακούς μετανάστες....|)
    Δεν λέω ότι είναι κακοί οι μετανάστες. Σάμπως φταίνε εκείνοι για τους πολέμους και ότι άλλο έπαθαν στις χώρες τους?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Christina82 View Post
    φυσικα ΟΧΙ αποχη απο το sex , η προταση σου δεν νομιζεις οτι ειναι λιγο υπερβολικη?
    Μια σκέψη έκανα. Στην Ελλάδα άλλωστε η τελευταία απογραφή πλυθησμού έδειξε μείωση.. και ότι οι μετανάστες διατηρούν τον πληθυσμό σε υψηλά επίπεδα.

Με πιάνει κατάθλιψη με το να σκέφτομαι πόσο ξένοι είμαστε όλοι μεταξύ μας σε αυτή τη χώρα (και όχι μόνο).
    Last edited by carrot; 03-08-2011 at 17:28.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Empneustns View Post
    γινεται αποχη απο το σεξ;γινεται αποχη απο την οδηγηση μη παθουμε ατυχημα;
    προσπαθουμε να φυλαγομαστε φιλε μου,και να ειμαστε τυχεροι,γιατι αμα σου κατσει.... την εκατσες ;)
    Μερικοί υποτίθεται μπορούν και απέχουν, δεν ξέρω όμως πόσο φυσιολογικό είναι αυτό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    exm
    εχεις ακουσει κατι για την "προφυλαξη"?

στα ψυχοφαρμακα, σ εχασα...
    πως δηλαδη θα μπροουσαν να ειναι τροπος αντιμετωπισης και κυριως, πως θα μποορυσαν να ειναι θεραπεια(!!!) για οσους νοσουν?
    Ναι και είμαι αρκετά προσεκτικός γενικά σε ότι κάνω.

Εννοώ τα ψυχοφάρμακα να είναι υποκατάστατα σε μια γενικευμένη νόσος η σε κάποια αρρωστεια για την οποία δεν υπάρχει διαφαινόμενη θεραπεία όπως είναι οι ψυχασθένειες, νόσος ψυχής και σώματος (ψυχοσωματική).

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrot View Post
    ....
    Εννοώ τα ψυχοφάρμακα να είναι υποκατάστατα σε μια γενικευμένη νόσος η σε κάποια αρρωστεια για την οποία δεν υπάρχει διαφαινόμενη θεραπεία όπως είναι οι ψυχασθένειες, νόσος ψυχής και σώματος (ψυχοσωματική).
    παλι δεν σε πιανω. για θεραπεια στα αφροδισια δεν τα προτεινες?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    παλι δεν σε πιανω. για θεραπεια στα αφροδισια δεν τα προτεινες?
    Θα μπορούσες να το πεις και έτσι.

Από την άλλη σκέφτομαι ότι ένα θηρίο (μικρό η μεγάλο) αν δεν το πειράξεις δεν θα σε πειράξει η καλύτερα αν το θρέψεις δεν θα σε φάει.

Senior Member
    εσύ τώρα τι φοβάσαι? ότι έχεις κάποιο τέτοιο νόσημα και σου έκαναν ψεύτικη διάγνωση για να σου δέχουν ψυχοφάρμακα επειδή είναι πιο φτηνά?

Senior Member
    κλερ
    ΠΩΣ το σκεφτηκες αυτο?

Senior Member
    Έχω σκεφτεί και αυτό το σενάριο, δεν στο κρύβω.

Κάποια πράγματα όμως είναι τρομακτικά, διάβασε και το τεύχος του Λούκυ Λουκ "Ο θησαυρός των Ντάλτον". Το δίνω σαν παραπομπή.

http://www.lioliosbooks.gr/index.php...mart&Itemid=79

http://www.bookcrossing.com/journal/8377420

Senior Member
    χαιρομαι που συνεννοηθηκατε οι δυο σας...
    δεν καταλαβαινω τπτ και αποχωρω απο το θεμα ησυχως :)

Page 1 of 3 123 LastLast