Λιγη βοηθεια !
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Member

Λιγη βοηθεια !

Καταρχην καλησπερα σε ολους. Ειμαι καινουργιος στη παρεα. Δεν θελω να αναφερω το ονομα μου για ευνοητους λογους.. Ειμαι 21 ετων απο το κεντρο της θεσσαλονικης.
    Εμφανισιμος και γεματος ορεξη για να ζησω! Εχω ενδιαφεροντα οπως το ψαρεμα, τις εκδρομες, μ'αρεσει πολλη να βγαινω με παρεα κτλπ.. ( ! )*
    Εχει εδω και ενα μηνα περιπου που ανακαλυψα πως εχω προβλημα(μεγαλο). Αισθανομαι μοναξια και πως κανενας δεν νοιαζεται για εμενα. Ποτε δεν εβλαψα ανθρωπο, ποτε δεν εδωσα πικρα σε ανθρωπο. Οσο μπορω δινω, δινω και δεν θελω να παρω! Μου αρεσει να βλεπω τους ανθρωπους διπλα μου να χαμογελουν και να ειναι ευτυχισμενοι.. Ειμαι κλειστος στον εαυτο μου ψαχνοντας να βρω τι ειναι αυτο που ( κατα καποιο τροπο ) με απωθει απο την κοινωνια. ( ! )* Δεν εχω ορεξη για εξω. Δεν εχω ορεξη να παω για ψαρεμα. Ειμαι σχεδον ολη μερα εσωκλειστος στο σπιτι μου και ασχολουμαι με οτι βρω για να περασει η ωρα, να βραδιασει να ξυπνησω και να κανω ξανα τα ιδια!
    Ενας φιλος μου επειδη συζητησα μαζι του μου ειπε πως δεν σου ταιριαζει η παρεα που εχεις. Δεν ειναι για εμενα. Και του λεω γιατι; Μου λεει εσυ θες να πας για ιππασια, μια εκδρομη το σαββατο και αυτοι σου λενε να πατε για ποτο! Μετα που το καλοσκεφτηκα συμφωνησα μαζι του. Ποσες φορες ειπα στη παρεα μου να κανουμε κατι ξεχωριστο και αυτοι μονο που δεν με κοροιδευαν. Δεν μπορουσα να καταλαβω αν εγω ειμαι παραλογος η αυτοι τοσο χλιδατοι που δεν χανουν το σαββατο τους για μια εκδρομη σε ενα βουνο ας πουμε.. Ειτε με γυναικες ειτε χωρις.
    Εχω μια δουλιτσα, παιρνω καποια λεφτα και δεν μπορω να τα χαρω. Στη παρεα ειμαστε 3 ατομα. Γνωριζομαστε απο μικρα παιδια( δημοτικο ) . Ο 3ος αποχωρησε επειδη βρηκε γυναικα και με τον αλλον δε μιλαω σχεδον καθολου. Επειδη μου εδινε μονο πικρες και με ξενερωνε σταματησα να ασχολουμαι για το καλο μου. Ειναι δυσκολο τωρα που ειμαι μονος μου αλλα το προτιμω χιλιες φορες, απ'το να πικραινομαι και να στεναχωριεμαι καθε μερα! Κουραστηκα!
    Ειπα μπαινοντας στο φορουμ, θα γραψω ενα κατεβατο για να καταλαβετε πως ακριβως εχει η κατασταση.. Αλλα μου ειναι δυσκολο!
    * Ειχα μια σχεση 4 χρονια και χωρισα. Απο τοτε δεν καταφερα να βρω γυναικα. Δεν με ενδιαφερει το να βρω γυναικα. Δεν το κυνηγαω. Περιμενω να ερθει απο μονο του.. Αλλοστε τα ωραια ερχονται απο εκει που δεν τα περιμενεις..
    Ηθελα να παω σε ψυχολογο να βγαλω στα σωθικα μου αλλα ειμαι ντροπιαρης.
    Συγγνωμη εαν σας κουρασα.

Senior Member
    Καθόλου! Ίσα ίσα είσαι πολύ λακωνικός αν και από την Θεσσαλονίκη.

Είσαι σίγουρος ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα; Το να μην συγχνοτίζεσαι με την παρέα που είχες από το δημοτικό δεν είναι διόλου ανησυχητικό. Με διαφορετικά κριτήρια σμίξατε τότε και διαφορετικές απαιτήσεις από τους ανθρώπους έχετε σήμερα. Σε τέτοια ηλικία και μετά από τόσο μεγάλη σχέση και μάλιστα την πρώτη ( ; ) μην ανησυχείς! Είναι φυσιολογικότατο!

Εμένα πάντως μου φαίνεται πιο εκλεπτισμένη η ιππασία από το μπαράκι . Μην αλλάξεις εαυτό, άλλαξε παρέα!
    ""Ο μοναδικός σκοπός του e-psychology είναι να προσφέρει έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν [B]ιδέες[/B] και [B]εμπειρίες[/B] και να συζητήσουν θέματα της Ψυχικής Υγείας.""

Senior Member
    Είναι απόλυτα λογικό με το πέρασμα των χρόνων, τα "θέλω" και κατ'επέκταση οι σχέσεις να αλλάζουν. Και είναι απόλυτα λογικά επίσης που αισθάνεσαι μόνος, λίγο ο χωρισμός, λίγο επειδη απομακρύνθηκες από την παλιά παρέα...Μάλλον είναι η ώρα να γνωρίσεις νέους ανθρώπους.
    Αφού σου αρέσουν οι εκδρομές γιατί δεν προσπαθείς να ασχοληθείς με κάποια ομάδα ή σύλλογο που κάνουν τέτοιες εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα; Για ψάξτο.

Αχχχχ χθες ήμουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πήγα στο γιατρό μου! Και πριν πολλά πολλά χρόνια ζούσα στο κέντρο, το ήξερα σαν την παλάμη μου. Άλλα χρόνια!!!

Α, και μην είσαι ντροπιάρης. Αν θέλεις να μιλήσεις με ειδικό κάντο, νομίζω ότι θα σου αρέσει σα διαδικασία. Εύχομαι όλα να πάνε καλά.

Member
    Quote Originally Posted by Militon View Post
    .Είσαι σίγουρος ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα;
    Εννοεις; Να ψαξω περισσοτερο το εγω μου; Μηπως εγω κανω λαθοι μη βλεποντας τα;
    Ναι ο πρωτος μου ερωτας! Ο χωρισμος ηταν κακος. Εκανα πολλη καιρο να ξεπερασω αυτο παρα τη πρωην μου.
    Φιλε μιλτο, αυτο που λες για την παρεα εχει ενα point, αλλα δεν ειναι κριμα να χαθει φιλια χρονων; Παιδικοι φιλοι ειμαστε. Και αμα χασω αυτους, θα ειμαι εντελως μα εντελως ΜΟΝΟΣ.
    Υπηρχαν στιγμες που εβγαινα μαζι τους επειδη δεν ειχα τι να κανω και βαριομουνα πολυ και ΟΧΙ επειδη το ηθελα.
    Αρχιζω να αισθανομαι πως ειμαι περισσοτερο βαρος στη κοινωνια... Δεν κανω κατι σπουδαιο για εμενα! Παλια πηγαινα γυμναστηριο, πηγαινα για ψαρεμα, μαζευα λεφτα για να μαθω Ισπανικα που τοσο αγαπουσα, επλενα καθε μερα το αυτοκινητο, το γυαλιζα, το καθαριζα μεσα εξω.. Τωρα τπτ.. Δεν θελω τιποτα απο αυτα. Ουτε το τηλεφωνο μου δεν χτυπαει. Μονο το ξυπνητηρι καθε πρωι.
    Γιατι συμβαινει σε εμενα αυτο; Δεν εκανα κατι κακο για να πω οτι με τιμωρει ο Θεος!! ΓΙΑΤΙ;;;

Member
    Quote Originally Posted by Deep purple View Post
    Είναι απόλυτα λογικό με το πέρασμα των χρόνων, τα "θέλω" και κατ'επέκταση οι σχέσεις να αλλάζουν. Και είναι απόλυτα λογικά επίσης που αισθάνεσαι μόνος, λίγο ο χωρισμός, λίγο επειδη απομακρύνθηκες από την παλιά παρέα...Μάλλον είναι η ώρα να γνωρίσεις νέους ανθρώπους.
    Αφού σου αρέσουν οι εκδρομές γιατί δεν προσπαθείς να ασχοληθείς με κάποια ομάδα ή σύλλογο που κάνουν τέτοιες εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα; Για ψάξτο.

Αχχχχ χθες ήμουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πήγα στο γιατρό μου! Και πριν πολλά πολλά χρόνια ζούσα στο κέντρο, το ήξερα σαν την παλάμη μου. Άλλα χρόνια!!!

Α, και μην είσαι ντροπιάρης. Αν θέλεις να μιλήσεις με ειδικό κάντο, νομίζω ότι θα σου αρέσει σα διαδικασία. Εύχομαι όλα να πάνε καλά.
    Ναι ειναι ομορφη η ατιμη..
    Αλλα πως θα κανω καινουργιες παρεες; Νιωθω πως αν ανοιχτω σε οποιονδηποτε θα με σνομπαρει.. Δεν ξερω πραγματικα!
    Θελω να μιλησω με καποιον. Θελω να κανω διαλογο!!! Να μιλησω για τα αλογα τα αυτοκινητα το συμπαν. ( που λεει ο λογος με καταλαβαινετε )
    Να κανω κατι ουσιωδες. Θελω να ειμαι ευτυχισμενος!
    Λεω, πως αν το πρωτο σκαλοπατι της ζωης σου δεν ειναι καλο, δεν θα ειναι και τα υπολοιπα.. Στην προκειμενη περιπτωση αναφερομαι στο σπιτι και στη μανα μου. Δεν ειναι και τοσο καλα τα πραγματα...
    Μηπως αν φτιαξω αυτο(πχ νοικιαζοντας καπου μονος μου), δω τα πραγματα διαφορετικα; Αλλα οταν σκεφτομαι τα προβληματα μου, η λεξη ΜΟΝΑΞΙΑ μου ερχεται πρωτη στο μυαλο και οχι το ΣΠΙΤΙ
    συγγνωμη αν τα λεω λιγο μπερδεμενα αλλα ετσι μου βγαινουν.

Senior Member
    Κατάθλιψη μάλλον λέγεται κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτό το που δε θέλεις να βγαίνεις και να έχεις παρέες κλπ και έχουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.....

Member
    Καταθλιψη;;; Και τι μπορουμε να κανουμε γι'αυτο ανευ της υπομονης;

Senior Member
    Quote Originally Posted by CampoGalliano View Post
    Εννοεις; Να ψαξω περισσοτερο το εγω μου; Μηπως εγω κανω λαθοι μη βλεποντας τα;
    Ναι ο πρωτος μου ερωτας! Ο χωρισμος ηταν κακος. Εκανα πολλη καιρο να ξεπερασω αυτο παρα τη πρωην μου.
    Φιλε μιλτο, αυτο που λες για την παρεα εχει ενα point, αλλα δεν ειναι κριμα να χαθει φιλια χρονων; Παιδικοι φιλοι ειμαστε. Και αμα χασω αυτους, θα ειμαι εντελως μα εντελως ΜΟΝΟΣ.
    Υπηρχαν στιγμες που εβγαινα μαζι τους επειδη δεν ειχα τι να κανω και βαριομουνα πολυ και ΟΧΙ επειδη το ηθελα.
    Αρχιζω να αισθανομαι πως ειμαι περισσοτερο βαρος στη κοινωνια... Δεν κανω κατι σπουδαιο για εμενα! Παλια πηγαινα γυμναστηριο, πηγαινα για ψαρεμα, μαζευα λεφτα για να μαθω Ισπανικα που τοσο αγαπουσα, επλενα καθε μερα το αυτοκινητο, το γυαλιζα, το καθαριζα μεσα εξω.. Τωρα τπτ.. Δεν θελω τιποτα απο αυτα. Ουτε το τηλεφωνο μου δεν χτυπαει. Μονο το ξυπνητηρι καθε πρωι.
    Γιατι συμβαινει σε εμενα αυτο; Δεν εκανα κατι κακο για να πω οτι με τιμωρει ο Θεος!! ΓΙΑΤΙ;;;
    Ψαξτο όσο θέλεις αλλά δεν εννοώ αυτό. Θέλω να πω μην προδιαθέτεις τον εαυτό σου για κατάθλιψη. Και όχι, δεν θα κόψεις τελείως με τα παιδιά απλά μπορείς να κάνεις παρέα όσο εσύ το αντέχεις. Δεν μπορούν όμως να σε κρατούν δέσμιο χάριν "παλαιότητας". Το γεγονός ότι δουλεύεις ή τουλάχιστον έχεις αρχίσει να δουλεύεις από αυτήν την ηλικία μόνο βάρος δεν σε κάνει. Όχι βέβαια ότι θα ήταν περίεργο να βρεθείς χωρίς δουλειά σήμερα. Θέμα προβλήματος δεν υπάρχει. Δουλειά έχεις ίσως να μην σε ικανοποιεί, συμβαίνει σε όλους, φίλους έχεις, δεν σε καλύπτουν, πηγαίνεις παρακάτω όπως λέει και ο Deep, κοπέλα είχες αλλά χώρισες, απόλυτα φυσιολογικό!

Κάνεις αρνητικές σκέψεις χωρίς λόγο, αυτό ίσως θέλει ψάξιμο με έναν ειδικό...
    ""Ο μοναδικός σκοπός του e-psychology είναι να προσφέρει έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν [B]ιδέες[/B] και [B]εμπειρίες[/B] και να συζητήσουν θέματα της Ψυχικής Υγείας.""

Senior Member
    Να σε σνομπάρουν; Γιατί; Επειδή σ' αρέσει η ιππασία μήπως; χχαχαχοχοχιχι! σε πειράζω έτσι . Kαρντάσης είσαι; Μπράβο ρε παιδί! Αλήθεια εσένα δεν σ' αρέσει να βγαίνεις για ποτό; Νομίζω πως τα προβλήματα που σε απασχολούν δεν είναι και το σημαντικά ώστε να σε στείλουν στο κατώφλι του ψυχολόγου. Ένας χωρισμός και κάποια προβλήματα με την παρέα που κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν γιατί αν είστε φίλοι από τα παλιά εγώ δεν δικαιολογώ το γεγονός να μαλώνετε για κάτι που δεν αξίζει. Μπορείτε κάλλιστα να τα συνδυάσετε άνετα. Στην μουσική ταιριάζετε; (Εγώ είχα και τέτοια προβλήματα στις παρέες). Εκτός και αν υπάρχουν προβλήματα και με το σπίτι που δεν μας τα έχεις αναφέρει.

Αλήθεια, σπουδάζεις;
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Member
    Ναι.. Ποσες φορες εριχνα ιδεες τυπου, παιδια πεταγομαστε κανα δυο τρεις μερες μεχρι την αθηνα; Ετσι για μια βολτα βρε αδελφε! " Τι λες ρε πας καλα " ή " Αθηνα θα πας για να πιεις ενα ποτο; τρελαθηκες; " Αυτα και πολλα αλλα.. Μου αρεσει αλλα οχι συνεχεια τα ιδια! Οσον αφορα το χωρισμο εχει 1 χρονο που χωρισα.. Ειναι φυσιολογικο να το σκεφτομαι ακομη; Η μηπως υποσυνειδητα βρισκω αφορμη για να μην βρω γυναικα; Ναι πανω κατω τα ιδια ακουμε.. Αν και εγω παθιαζομαι με αλλου τυπου. Τσπ.. Υπαρχουν προβληματα με το σπιτι, αλλα δεν ξερω αν πρεπει να τα αναφερω.
    Οχι δεν σπουδαζω. Και τωρα δυστυχως καταλαβα το λαθος που εκανα οσον αφορα τα μαθησιακα. Οταν μου λεγανε πανε σχολειο να μαθεις ενα δυο πραγματα εγω επαιζα καουντερ-στραικ στα ιντερνετ καφε. Αλλα καποιες φορες δεν μπορω να υπερασπιστω τον εαυτο μου γι'αυτο..

Senior Member
    Εγώ ήξερα και παρέες που πήγαιναν μέχρι την Αθήνα 3μερο για να δουν ένα σχήμα στα μπουζούκια. Αυτές είναι παρέες. Για ποτό μέχρι Χαλκιδική έχω φτάσει, όχι μακρύτερα. Κοίτα και γω βαριέμαι την συνήθεια και είναι πολύ όμορφο να έχεις διαφορετικές επιλογές κάθε φορά.

Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό να σκέφτεσαι την πρώην σου ακόμα. Ίσως να μην βρήκες κάποια άλλη που να αξίζει τόσο όσο αυτή. Υπάρχουν και τέτοιες γυναίκες αλλά και τέτοιοι άντρες. Δεν γνωρίζω και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χωρίσατε. Αν θέλεις να σε βοηθήσω παραπάνω πες μου.

Τι σχέση έχει το γεγονός ότι δεν μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου με τις σπουδές; Δεν το κατάλαβα αυτό.

Για το θέμα φιλία μην αγχώνεσαι. Βάλτε τα κάτω και συζητήστε τα. Αν αγαπιέστε, σίγουρα θα βρείτε λύση!

Μέσα στο φόρουμ, δεν έχει πρέπει δεν πρέπει, αν νιώθεις ότι θέλεις να μιλήσεις και για τα οικογενειακά σου θέματα, κάντο και μην φοβάσαι τίποτα.

Senior Member
    Α! Ξέχασα να πω! Ευχαριστούμε και για το τραγούδι.

Member
    Και εγω σε μια τετοια παρεα θελω να ειμαι! Εχω τοσα πολλα αποθημενα.. Πριν παρουσιαστω ουτε που ειχαμε συζητησει το ενδεχομενο του να χωρισουμε γι'αυτο το λογο. Ολα καλα ολα ωραια. Ηθελα 20 ημερες να απολυθω και αυτες οι μερες ηταν καπως ασχημες. Γιατι χωρις να υπαρχει καποιο προβλημα τυπου " κερατο " ειχαμε απομακρυνθει χωρις λογο. Δεν ηξερα γιατι την εχανα μερα με την ημερα.. Σκοπευα μολις βγω, να την αρραβωνιαστω. Ειμαι υπερ της οικογενειας και πιστευα αυτη η γυναικα μπορουσε να προσφερει αυτα που ζητουσα και ζηταω μεχρι και σημερα. Μια βδομαδα πριν βγω, χωρισαμε. Και η ειρωνια ξερετε ποια ειναι; Οτι τα χαλασαμε την ιδια μερα που τα ειχαμε φτιαξει.. Τραγικο!

Εχει.. μαθησιακα ειμαι αμορφωτος. Διαφορετικα θα αντιμετωπιζα καποιους, εχοντας ενα πτυχιο στο χερι και αλλιως τωρα.
    Για το θεμα φιλια, οπως προανεφερα με πειραζει επδ ειμαστε παιδικοι φιλοι. Και δεν προκειται ποτε μα ποτε να κανω τετοιους φιλους ξανα.. Διναμε ο ενας στον αλλον τα αυτοκινητα κτλπ.. Τετοιου τυπου.. Με τον εναν το καταλαβαινω γιατι εχει γυναικα και ειναι μαζι και παντα να ειναι. Με τον αλλον δεν θελω πλεον.
    Εχω καταλαβει οτι μου χρειαζονται καινουργιες παρεες, αλλα δεν ξερω πως να ξεκινησω. Χαιρομαι αν σας αρεσε

Senior Member
    Έχεις και ωραίο νικ νείμ! Από που το πήρες; Έχεις δίκιο η μόρφωση εξασκεί το μυαλό μας αλλά μπορεί να το κάνεις και ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού συστήματος, απλά διαβάζοντας βιβλία. Θ' αποκτήσεις κριτική σκέψη έτσι και έχεις πολύ δίκιο γιατί η γνώση είναι δύναμη.

Σκέφτηκες ποτέ το ενδεχόμενο ότι ίσως να είσαι μικρός για γάμο. Οι περισσότεροι στην ηλικία σου σκέφτονται βολτίτσα, παρέες, γκομενιλίκια (με το συμπάθειο ) Eσύ γιατί να θέλεις να παντρευτείς;

Μέσα από καινούρια ενδιαφέροντα θα καταφέρεις να γνωρίσεις καινούριους φίλους, μην αγχώνεσαι. Ακόμα και μέσα από την δουλειά σου μπορείς να το κάνεις αυτό. Γενικά σου είναι εύκολο να πιάνεις κουβέντα ή ντρέπεσαι;

Senior Member
    εγω θα προτεινα να μην μιλαμε με τετοια ευκολια για καταθλιψεις κι αλλα τετοια παθολογικα...
    εγω αυτο που βλεπω φιλε, ειναι οτι νοιωθεις μοναξια γιατι εισαι πρακτικα μονος. οχι οτι επιδιωκεις να μενεις μονος.
    και ορεξη για ζωη εχεις και γαι δραστηριοτητες και για ωραιες εκδρομες, απλα δενε χεις παρεα που να ακολουθει.
    αυτο δεν λεγεται καταθλιψη, αυτο λεγεται περιστασιακη μοναξια λογω ελλειψης παρεας
    οι φιλοι που λες που προτεινουν συνεχως ποτα, δεν ειναι χλιδες, σιγα την εξτραβαγκαντζα. απλα ειναι συνηθισμενοι, και δεν σκεφτονται περα απο το ποτο καμια αλλη δραστηριοτητα να ξεκουνηθουνε. εσυ εισαι ξεχωριστος.
    αυτο που χρειαζεσαι ειναι νεες παρεες που να συμφωνουν οι προτιμησεις σας.
    τις παλιες δεν θα τις καταργησεις.
    απλα θα τις βλεπεις πιο αραια. οταν θα χεις κι εσυ κεφι για ποτο.
    οσο για τον χωρισμο σου, ναι, βεβαια ειναι φυσιολογικο να την σκεφτεσαι ακομα.
    κι ακομα πιο φυσιολογικο να βρεις καποια αλλη οπου ναναι και να προχωρησεις.
    παρεες θα βρεις στο περιοβαλλον της εργασιας σου, αλλα κι αν δραστηριοποιηθεις σε καποιο απ τα ενδιαφεροντα σου: ιππασια, ξενες γλωσσς ορειβασια, ιστιοπλοια, οτιδηποτε.
    ετσι γνωριζει κανεις καινουριο κοσμο.
    οσο για τα μαθησιακα, εισαι πολυ μικρος ακομα.
    αν μετανοιωσες που δεν προχωρησες σε σπουδες, μπορεις να το κανεις τωρα!
    δεν ειναι κατι ακατορθωτο.
    προχωρα, ολα θα πανε καλα!

Page 1 of 2 12 LastLast