Results 91 to 105 of 189
Thread: Το σύνδρομο του γραμματοσήμου
-
15-08-2011, 17:36 #91
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
- 15-08-2011, 17:38 #92
15-08-2011, 17:39 #93
15-08-2011, 17:41 #94
Η ALIA απάντησε για μένα :Ρ
όσο για το β.Να προκαλεί σοβαρή δυσφορία ή διαταραχή στη κοινωνική και επαγγελματική ζωή ή σε άλλους σημαντικούς τομείς της λειτουργικότητας του ατόμου, λόγω των φαντασιώσεων, των παρορμήσεων και της συμπεριφοράς.
σε μια ασύμετρη σχέση όπως λες κι εσύ είναι θέμα χρόνου να προκύψει στο άτομο.
απάντησες στα λόγια μου όχι στην ερώτηση μου για ακόμα μια φορά![COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]
15-08-2011, 17:45 #95
Ειναι αλλο πραγμα ο ελευθερος ερωτισμος(πολλα ατομα μαζι-ομαδικα,ομοφυλικες καταστασεις...) με την εκδηλωση παθογενειας οπως ειναι ο σαδομαζοχισμος, η παιδοφιλια ή η νεκροφιλια...! Να συμπληρωσω,βεβαια, οτι αυτο με τη νομοθεσια στη Βρετανια το ειπα χαριτολογωντας καθως δε συμφωνω οτι σε μια τετοια περιπτωση πρεπει να υπαρχει ποινικη διωξη αλλα ψυχοθεραπευτικη στηριξη!
Last edited by ALIA; 15-08-2011 at 18:02.
Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.
15-08-2011, 17:55 #96
15-08-2011, 18:03 #97
15-08-2011, 18:15 #98
Για να συζητήσουμε πρέπει να γνωρίζουμε την Ελληνική γλώσσα, τουλάχιστον στοιχειωδώς.
Παρουσίασες στο post 34 κείμενο του Ελληνα ψυχολόγου Σ. Μανέζη και στο ποστ 38 παρέθεσα τα στοιχεία του DSM-IV που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του και στο post 57 τα σεξουαλικά δικαιώματα από την "Διακήρυξη των Σεξουαλικών Δικαιωμάτων" που έχει υιοθετήσει ο Π.Ο.Υ
ΔΕΝ ακολούθησες με κανένα επιχείρημα στα post 38 KAI 57, άρα ΔΕΝ παρουσίασες κάνενα ΑΝΤεπιχείρημα, για να στηρίξεις όσα διατείνεσαι στο post 34.
Τόσο τραγικά απλά
Κατάλαβε τον διαχωρισμό μέλος που δεν δηλώνει επιστήμονας της ψυχολογίας
arktos
οσο για αυτα που παραθετεις σε αυτο το θεμα, έχω καταλαβει το διαχωρισμό κ συμφωνώ
και δεν τον κατάλαβες εσύ; (!) που είναι το εντικείμενο της επιστημονικότητας σου; (!)
To κατάλαβες, αλλά για δικούς σου "άγνωστους" λόγους ΔΕΝ θέλεις να το παραδεχτείς.
Να έχεις το θάρρος ως άνθρωπος να δέχεσαι τα σημεία που σφάλεις και το ανοιχτό πνεύμα ως επιστήμονας για να υπηρετήσεις την επιστήμη σου σωστά.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σου είπαν στον πρώτο έτος, είναι ότι στις θεωρητικές κοινωνικές επιστήμες δεν υπάρχει απόλυτο και δεν σταματά ποτέ η έρευνα. Γιατί το ξέχασες; Μην φέρεσαι σαν μαθητριούλα γυμνασίου γεμίζοντας τα post με lol και χαχαχα, όταν καλείσαι να μνημονεύσεις τις γνώσεις σου και να επιχειρηματολογήσεις υπέρ τους.
Υ.Γ. Στα άλλα τα φθηνά που συνεχίζεις (σε χαρακτηρίζουν), σε αφήνω στον κατήφορό σου.
15-08-2011, 18:17 #99
Παρουσίασες στο post 34 κείμενο του Ελληνα ψυχολόγου Σ. Μανέζη και στο ποστ 38 παρέθεσα τα στοιχεία του DSM-IV που καταρίπτουν τους ισχυρισμούς του και στο post 57 τα σεξουαλικά δικαιώματα από την "Διακήρυξη των Σεξουαλικών Δικαιωμάτων" που έχει υιοθετήσει ο Π.Ο.Υ
ΔΕΝ ακολούθησες με κανένα επιχείρημα στα post 38 KAI 57, άρα ΔΕΝ παρουσίασες κάνενα ΑΝΤεπιχείρημα, για να στηρίξεις όσα διατείνεσαι στο post 34.
Συγγνωμη για αρθρα του....Συνταγματος μιλατε? ΛΟΛ δεν κρατηθηκα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
15-08-2011, 18:23 #100
Δεν πάμε καλά μου φαίνεται. Είσαι σοβαρή να συγκρίνεις τον σαδο/μαζοχισμό που γίνεται με συναίνεση και προτροπή και των 2 εμπλεκομένων, με τη παιδοφιλία και τη νεκροφιλία; Αν έχεις τέτοιες απόψεις, περιμένω πραγματικά να βάλεις και την ομοφυλοφιλία στο ίδιο τσουβάλι με τον σαδομαζοχισμό, την παιδεραστία και την νεκροφιλία... Μήπως σε χτύπησε η ζέστη;
Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν κατανοεί τι σημαίνει "κοινή συναίνεση", δεν μπορεί να καταλάβει ότι τα γούστα του καθενός στο σεξ δεν είναι απόλυτα συνδεδεμένα με την υπόλοιπη ζωή του και την ψυχολογία του. Παθογενές ορίζεται κάτι που ασθενεί ή δυσλειτουργεί, και τίποτα από τα 2 δεν ισχύει για τους σαδιστές και τους μαζοχιστές: είναι υγιέστατοι και λειτουργούν κανονικότατα... ίσως πολύ καλύτερα από πολύ κόσμο, μιας και έχουν απελευθερώσει εαυτούς από αντιλήψεις σαν της ALIA, ότι δηλαδή αυτό που κάνουν είναι κάτι κακό. Ίσα ίσα, το χαίρονται και είναι πολύ πιο ευχαριστημένοι από την σεξουαλική τους ζωή.
Επίσης, υπάρχει λόγος που ο σαδομαζοχισμός αναφέρεται ως έτσι, και όχι ως σαδισμός/μαζοχισμός: οι μαζοχιστές κάνουν τους καλύτερους σαδιστές, και συμπληρώνει ο ένας τον άλλο, αλλιώς αντί για απόλαυση στη σχέση, έχεις καταναγκασμό. Έχετε υπ'όψιν σας ότι, όταν μιλάμε καθαρά για σεξ, υπάρχει κόσμος που έχει βρει απολαυστικό για αυτόν τρόπο να μετατρέπει τον πόνο σε ευχαρίστηση; Που απολαμβάνει την έκκριση ενδορφινών και την αποζητά, συστηματικά ή όχι; Απολύτως κατανοητό και λογικό. Δεν είναι για όλους, υπάρχουν πάντα και τα άκρα, και υπάρχει και η αντίστοιχη διαταραχή προσωπικότητας, αλλά είναι διαφορετικά το ένα από το άλλο. ΔΕΝ σημαίνει ότι η πλειοψηφεία των σεξουαλικών σαδομαζοχιστών πάσχει από κάποια διαταραχή!
Όσο για το σύνδρομο του γραμματόσημου, για εμένα είναι η απλή μέθοδος των τριών του ανθρώπου που αποζητά επιβεβαίωση από άλλους. Μου αρέσει ένα αγόρι, δεν αρέσω στο αγόρι και μου το δείχνει, γιατί γιατί δεν αρέσω στο αγόρι που μου αρέσει αφού είμαι αξιαγάπητη, θα του το δείξω γιατί αξίζω και θέλω να του αρέσω... ωπ ωραία, του άρεσα και με θέλει, αυτό ήθελα, την επιβεβαίωση ότι με θέλει κάποιος που θέλω και μπορώ να τον κατακτήσω, πάμε για άλλα...
Από την άλλη πλευρά ισχύει κάτι παρόμοιο: αρέσω στο αγόρι αλλά το αγόρι δεν μου αρέσει, πόσο όμως του αρέσω, μέχρι που φτάνει η ισχύς μου, αν του κάνω αυτό θα συνεχίσει να τρέχει πίσω μου, αν του κάνω εκείνο θα το προσπεράσει γιατί η δύναμη της ομορφιάς/προσωπικότητάς μου είναι ισχυρότερη, τι ωραία που είναι όταν ξέρεις πως έχεις τη δύναμη να κάνεις κάποιον, ό,τι και να του κάνεις, να επιστρέφει πάντα και να σε θέλει ακόμα.[B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.
15-08-2011, 18:25 #101
ΑLIA, θα ξεκινήσω από την άποψη που κατέθεσες – με την οποία δεν συμφωνώ – και με τα στοιχεία που παραθέτεις, γιατί νομίζω ότι έχουν ερμηνευτεί με λανθασμένο τρόπο… Φυσικά και είναι πιθανό να είναι ‘υγιές’ να έχεις μια σαδομαζοχιστική σχέση ή μια σχέση κυριαρχίας-υποταγής και είναι αδιανόητο να θεωρήσουμε πως χρήζουν ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης όσοι ενήλικοι άνθρωποι συνειδητά επιλέγουν κάτι τέτοιο στην προσωπική τους ζωή ή στο κρεβάτι τους. Βεβαίως μπορεί ο καθένας από μας να το απορρίψει σαν επιθυμητή πρακτική για τη δική του ζωή, αλλά νομίζω πως δεν έχει δικαίωμα να χαρακτηρίζει μη υγιείς όσους το επιθυμούν. Βεβαίως και είναι ‘διαφορετικότητα’ και όχι απαραίτητα πάθηση… Καμία σχέση δεν έχει με την παιδοφιλία (ή και τη νεκροφιλία) που ανέφερες, διότι εκεί η σχέση είναι a priori άνιση και δεν μπορούμε να θεωρήσουμε πως π.χ. ένα παιδί συναινεί.
Καταλαβαίνω ότι επειδή ο σαδομαζοχισμός υπάρχει ΚΑΙ σαν διαταραχή (ΜΟΝΟ αν υπάρχουν όμως κάποια κριτήρια), μερικές φορές γενικεύουμε αυθαίρετα. Ενώ είναι ίσως ευκολότερο να δεχτούμε σαν ‘διαφορετικότητα’ το ‘ομαδικό σεξ’, επειδή επισήμως δεν αναφέρεται καθόλου ως ‘διαταραχή’. Αλλά, το σύνολο της σύγχρονης επιστημονικής κοινότητας και τα επίσημα διαγνωστικά εγχειρίδια, αναφέρουν ξεκάθαρα ότι εφόσον κάποιος (ενήλικος που συναινεί) δεν βλάπτει, δεν υποφέρει και δεν επηρεάζεται η λειτουργικότητά του σε άλλους τομείς της ζωής του – όπως αναφέρουν και τα αποσπάσματα που παρέθεσες – δεν πληροί τα κριτήρια μιας ‘παραφιλίας’ ή και οποιασδήποτε άλλης διαταραχής.
Κι εδώ να έρθω και στις απορίες της BloodyKate… Καταλαβαίνω πως σου φαίνεται ίσως αδιανόητο να ‘καλοπερνά’ ένας μαζοχιστής. Όμως υπάρχουν πολλές τέτοιες σχέσεις σαδιστή-μαζοχιστή, που είναι αμοιβαία επιθυμητές και απολαυστικές. Νομίζω πως έχεις στο μυαλό σου τις κλασικές σχέσεις όπου για παράδειγμα ο άντρας-αφέντης θα πει ‘πως τα έκανες πάλι έτσι μωρή ηλίθια’ συνοδευόμενο ενίοτε από τη… σφαλιάρα ή και σχέσεις όπου υπάρχει χειριστική συμπεριφορά, ψυχολογικός εκβιασμός και κακοποίηση. Πολύ σωστά σκέφτεσαι ότι αν σε μια σχέση νιώθεις σκουπίδι, ούτε υγιές μπορεί να είναι, ούτε λόγος υπάρχει να παραμένεις και συχνά είναι θέμα χρόνου να το συνειδητοποιήσεις. Πολλοί άνθρωποι δυστυχώς παραμένουν σε τέτοιες σχέσεις από φόβο, ανασφάλεια, χαμηλή αυτοεκτίμηση, τη σιγουριά που τους δίνει το ‘οικείο’, άλλες ανάγκες τους κλπ.
Αυτό όμως που προσπαθεί να περιγράψει ο Seduction, δεν έχει καμία σχέση με υποτίμηση, ταπείνωση, προσβολή ή εκφοβισμό όπως στη σχέση που έγραψα παραπάνω. Μιλά για κάτι που όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, μπορεί να είναι αμφίδρομο και συνειδητό. Δεν ξέρω αν αυτό που θα πω σε βοηθά, αλλά δες το σαν ένα mind game (που συμμετέχουν εξίσου και οι δύο), σαν ένα διαφορετικό lifestyle, ή και απλά σαν ένα ερωτικό παιχνίδι. Νομίζω όμως ότι όλο αυτό δεν κολλά και πολύ με το θέμα που άνοιξε, σχετικά με τους λόγους που μας κάνουν να παραμένουμε σε μια σχέση όπου ο άλλος μας ‘φτύνει’ ή και που μας κακομεταχειρίζεται.
Και… Seduction, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς περιμένεις να… ενημερώσεις και να κάνεις διάλογο, όταν μονίμως ο τρόπος σου είναι προσβλητικός, κάτι που δεν συνάδει καθόλου με την αυτοπεποίθηση ενός ανθρώπου που κατέχει γνώση. Με αλαλαγμούς, με το να καυτηριάζεις την ‘άγνοια’ των υπόλοιπων και να κραυγάζεις ακόμα περισσότερο, πετυχαίνεις να δείξεις τι ακριβώς και για ποιο λόγο? Τι ανάγκη έχεις να διατυμπανίσεις την όποια υπεροχή σου? Με χαρακτηρισμούς και εκφράσεις για φτήνια, κατήφορο, συντηρητισμό, και το δάχτυλο να λέει ‘ντροπή σου’ δεν νομίζω να κερδίζει κανείς. Δεν μπορείς απλά να παραθέσεις τις γνώσεις / απόψεις / εμπειρίες σου όσο πιο κατανοητά μπορείς και να αφήσεις τους υπόλοιπους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, χωρίς τη συνεχή περιφρόνηση για τη ‘μάζα’? Μα έλεος, καταρχήν δεν βρίσκεσαι σε κάποιο φόρουμ του BDSM community, οπότε δεν υπάρχει κάποιος κοινός κώδικας επικοινωνίας ούτε κάποιο κοινό ενδιαφέρον σε όλα τα μέλη εδώ. Και πού το πας, πώς το φέρνεις, όλα καταλήγουν στον ερωτικό σαδομαζοχισμό σαν περιεχόμενο και στην υπεροψία / απαξίωση σαν ύφος.
15-08-2011, 18:28 #102
15-08-2011, 18:31 #103
15-08-2011, 18:33 #104
Ο seduction μιλάει για ολοκληρη τη ρουτίνα της σχέσης αν ήταν μόνο το σεξουαλικό κομάτι δεν θα διαφωνούσα ούτε εγώ εφόσον συμφωνούν και οι δυο.......
[COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]
15-08-2011, 18:38 #105
[B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.