Results 31 to 37 of 37
Thread: Χρήμα και Ευτυχία.
-
04-09-2011, 16:32 #31
Δύσκολη περίπτωση αυτή που αναφέρεις...
Και εγώ στενοχωριέμαι όταν βρίσκομαι μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις...
Τρεις φίλοι από την παρέα μου είναι ήδη άνεργοι... και με επηρεάζει όλο αυτό... βασικά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανεργία δεν είναι μόνο πρόβλημα αυτών που την αντιμετωπίζουν άμεσα... είναι αφέλεια να νομίζουμε ότι μπορούμε να ζούμε μέσα σε μια κοινωνία που οι άνθρωποι γύρω μας βιώνουν κάτι τόσο σκληρό, κάτι τόσο βίαιο... και δεν αναφέρομαι σε ενοχές... θεωρώ ότι μια τέτοιου είδους κατάσταση προκαλεί έμμεσες επιδράσεις και σε εμένα που τυγχάνει την συγκεκριμένη στιγμή να εργάζομαι... αν το αντιληφθούμε θα μπορέσουμε να δράσουμε περισσότερο συλλογικά...
- 04-09-2011, 17:07 #32
Το χρήμα φέρνει την ευτυχία.Ας μην γελιόμαστε,μ'αυτό μπορείς να πραγματοποιήσεις τα περισσότερα,αν όχι όλα,όνειρά σου.Εγώ προσωπικά επειδή λατρεύω τα ταξίδια,αν είχα την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύω συχνά και οπουδήποτε,θα είχα γλυτώσει σίγουρα την κατάθλιψη.Για μένα τα ταξίδια είναι ότι πιο αναζωογονιτικό υπάρχει(μαζί με τον ερωτα φυσικά) οπότε και μόνο γ'αυτό τουλάχιστον η δική μου ζωή θα ήταν πολύ καλύτερη.Φυσικά υπάρχει και το άλλο ότι με το χρήμα γλυτώνεις και το άγχος της επιβίωσης,της εύρεσης εργασίας και του τρεξίματος γενικά,πράγματα που οδηγούν πολύ κόσμο σε αδιέξοδα και κατάθλιψη.
04-09-2011, 17:10 #33
Αμα δεν εχεις παρεα μαζι σου οταν ταξιδευεις trust me και αυτο κατανταει βαρετο...
Το κανω αρκετα τρια χρονια τωρα λογω δουλειας...
04-09-2011, 18:05 #34
04-09-2011, 18:52 #35
Καταληγουμε παλι οτι δεν αρκουν τα λεφτα αλλα χρειαζομαστε κυριως ανθρωπους που μας κανουν διπλα μας ;)
05-09-2011, 00:52 #36
Τα χρήματα είναι ένα μέσο για να καταφέρεις και να αποκτήσεις μερικά από αυτά που σε κάνουν ευτυχισμένο. Επειδή το "νόμισμα" της εποχής είναι το χρήμα, είναι φυσικό να αποζητάται, διότι επιφέρει μια ασφάλεια και ευχέρεια με την οποία λειτουργεί ο κόσμος. Όπως στα προϊστορικά χρόνια, το "νόμισμα" ήταν η σωματική δύναμη, και στον καιρό της Χρυσής Αθήνας ήταν η πνευματικότητα και η έννοια του "καλού πολίτη", στα χρόνια μας τώρα είναι τα λεφτά. Εφόσον η μοντέρνα έκδοση της έννοιας "ευτυχία" περιλαμβάνει πράγματα που μπορείς να επιτύχεις μόνο ή πιο εύκολα με χρήματα, είναι λογικό να συνδέονται οι έννοιες.
Το θέμα είναι να μη γίνονται αυτοσκοπός, δηλαδή να τα μαζεύεις για να τα έχεις, ή για να τρέφεσαι από τη "δύναμη" που σου προσφέρουν.[B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.
14-09-2011, 22:41 #37
Τα χρήματα για εμένα είναι σχεδόν απαραίτητα για μια ωραία ξέγνιαστη και ευτυχισμένη ζωή...
Από μόνα τους δεν φέρνουν προφανώς την ευτυχία όμως σε συνδιασμό με έναν/μια καλό/καλή σύντροφο και 3-4 καλούς και πραγματικούς φίλους με τους οποίους μοιράζεσαι τις ωραίες στιγμές της ζωής σου ενώ παράλληλα ασχολείσαι με ένα αντικείμενο το οποίο πραγματικά σε ενδιαφέρει και αφοσιώνεις όλη σου την ενέργεια εκεί πιστεύω θα μπορείς να ζήσεις μια πολύ ευχάριστη ζωή...
Και δεν μιλάω για υπερβολικά χρήματα όπως αυτά που έχουν λίγοι άνθρωποι στον πλανήτη αλλά για χρήματα που παραδείγματος χάρη θα έχεις νοικιάζοντας 7-8 ακίνητα δηλαδή για περίπου 3500 ευρώ τον μήνα (δεν είναι αστρονομικό ποσό όμως φτάνει για να έχεις την βάση για μια άνετη ζωή)