Results 46 to 60 of 75
-
08-09-2011, 21:55 #46
- In this old house where every door is open
Ξεκινησε απο νωρις, οταν στην οικογενεια του δεν του εβαλαν ορια, και απο 15 χρονων τον αφησαν σχεδον παρατημενο να μενει μονος του και να δουλευει σε κλαμπ. Εκει ξεκινησε να πινει, και τωρα λεει οτι πινει για να χαλαρωσει, και επειδη εχει μαθει να πινει απο μικρος, επισης υπαρχει ιστορικο αλκοολισμου στην οικογενεια του καθως ο παππους του και δυο θειοι του πεθαναν απο το αλκοολ, ο φιλος μου αυτος μεγαλωσε με τον παππου του..
- 08-09-2011, 21:56 #47
08-09-2011, 21:59 #48
οκ κι εμενα υπαρχει ιστορικο αλκοολισμου στην οικογενεια μου, και οι δυο γονεις μου πιναν και πινουν ακομα, ιδιαιτερα ο πατερας μου.
οπως υπαρχει και ιστορικο ψυχολογικων και αυτοκτονιας ακομα, ο θειος μου στο χωριο εκανε πραξη το Blair Witch Project, πηγε για κυνηγι τον χασανε το βραδυ και τον βρηκαν μετα απο μερες κρεμασμενο (ειχε αυτοκτονισει).
αλλα παρολαυτα δε λεει τπτ γιατι εγω το μονο που θελω ειναι μια φυσιολογικη ζωη! την οποια δε μπορω να εχω κι ετσι καταληγω στο να πινω να ξεχαστω. ολη μου η αυτοκαταστροφικοτητα, ασχημες σκεψεις και τασεις για αυτοκτονια απο αυτο προερχονται.
08-09-2011, 22:02 #49
Ναι απλα θα μπορουσες να γραφεις για να ξεχαστεις, η να παιζεις ποκερ, ή να τριγυρνας με αλλες γκομενες καθε μερα, ή να κανεις ελευθερες πτωσεις με αλεξιπτωτο. Το οτι εχεις επιλεξει αυτον τον τροπο δειχνει οτι ισως τον εχεις "μαθει", εφοσον τον βιωσες μες στην οικογενεια σου ετσι, ως τροπο αντιμετωπισης-αποφυγης προβληματων. Καθενας με τα δυσλειτουργικα οικοεγενειακα του μοτιβα..
08-09-2011, 22:06 #50
μα γραφω για να ξεχαστω! και δε μου αρεσει το ποκερ, προτιμω ταινιες και μουσικη κι οτιδηποτε εχει να κανει με τεχνη. παλιοτερα ασχολιομουν και με βιντεοπαιχνιδια, αλλα πλεον μονος μου δε νιωθω για να παιζω. θελω κατι σταθερο επαγγελματικα και ερωτικα, δε γουσταρω ουτε να τριγυρναω συνεχεια με γκομενες, ουτε να γνωριζω κοσμο γενικα αφου ειμαι αντικοινωνικος. αναγκαζομαι να το κανω μπας και μου τυχει τπτ καλο, αλλα παλι μονος μενω.
08-09-2011, 22:32 #51
MHN ξεχνατε πως το αλκοολ ειναι τσιτα αποδεκτο απο την ελληνικη οικογενεια ! Σε καποιες περιοχες της χωρας εχει να κανει και με την ωριμασει του ανδρα!! Ο πατερας καμαρωνει οταν ο γιος του πινει ! οταν πινει και δεν την "ακουει " ευκολα τοτες ειναι που χαμογελα και ειναι ακομη πιο περηφανος !!
Δεν τελειωνει ομως εκει για ενα νεαρο αγορι οπου αναζητα να ανγνοριστει η ανδρικη του ταυτοτητα μεσα στη παρεα του, ενα αγορι , στις σχεσεις του με τις κοπελες ,οπου αρκετες και οσο πιο ωραιες τους αρεσει το αγορι τους οταν τις συνοδευει να κρατα στο ενα χερι το τσιγαρο ,με τροπο μαγκικο ! και στο αλλο ,να κρατα με τα δαχτυλα γυρισμενα καθετα το ποτηρι ! με τα παγακια να κουδουνιζουν μεσα σε αυτο !οπου το χρωμα και η μυρωδια αλκοολ ειναι αλλο ενα χαρακτηριστικο που πρεπει να εχει την αναλογη αρενοποτητα !!
08-09-2011, 22:40 #52
KENO ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.pame.gr/ygeia/kataxriseis...l#.TmkWKOwb-M4
Προς το τέλος του άρθρου γράφει που μπορείς να απευθυνθείς.
Επίσης, μια εναλλακτική είναι να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία + φαρμακευτική αγωγή (για τα συμπτώματα άγχους, ανησυχίας, αυπνίας που δημιουργούνται εκτός από την κακή σου ψυχολογία ΚΑΙ από το αλκοόλ).
Πάρε μια απόφαση να το αντιμετωπίσεις πριν φτάσεις στο σημείο να πιάσεις πάτο.
υγ. επίσης το γάλα βοηθάει και φυσικά πολύ νερό για να μην αφυδατώνεται ο οργανισμός.
08-09-2011, 22:43 #53
08-09-2011, 22:58 #54
ετσι οπως τα γραψες οι απαντησεις μου ειναι ΝΑΙ-ΟΧΙ-ΝΑΙ-ΟΧΙ.
ΝΑΙ κι ευχαριστω για το λινκ, αν και τα περισσοτερα που λεει ειναι αυτονοητα. δλδ ξερω οτι το περιβαλλον ευθυνεται, αυτο φταιει για ΟΛΑ μου τα προβληματα, αλλα δυστυχως επειδη ειμαι μονος κι ανεργος κι οχι και τοσο καλα στο μυαλο, δε μπορω να κανω κατι να το αλλαξω και να φυγω αμεσα. ενοχες και τυψεις που λεει δε νιωθω σχεδον ποτε, ακομα κι αν σκοτωσω, οταν δεν υπαρχουν συναισθηματα για το θυμα, δε προκειται να νιωσω τπτ απολυτως. ξερω οτι ακουγεται καπως αυτο, αλλα ετσι λειτουργω. το ειδα για το ΚΕΘΕΑ αλλα δε θελω να με κλεισουν μεσα.
ΟΧΙ στη ψυχοθεραπεια και ειδικα τα φαρμακα. φαρμακα δε πηρα οταν μου τα δωσαν με το ζορι στο στρατο, και θα τα παρω τωρα ? δε προκειται να παρω ποτε μου φαρμακα!
ΝΑΙ θα παρω αποφαση, και θα το κοψω μαλλον για λιγο καιρο παλι οταν φτασει η κατασταση στο απροχωρητο, οπως το ειχα κοψει απο το πασχα μεχρι τελη καλοκαιριου (το πασχα ακολουθουσα και διατροφη, αλλα μετα τα παρατησα παλι και ξανακυλησα στα ιδια σκατα).
ΟΧΙ δε μπορω να πιω γαλα γιατι με πιανει ΤΣΙΡΛΙΟ! ειδικα οταν ειναι παγωμενο παθαινω μεγαλη ζημια.
08-09-2011, 23:11 #55
Κενό είναι κάπως οξυμωρο να λες ότι δεν πρόκειται να πάρεις χάπια και την ίδια στιγμή να πίνεις την σκατοχημεία, το αλκοόλ. Καταλαβαίνω αυτα που λες, τους λόγους για τους οποίους πινεις,αλλά σιγά σιγά τελείωνε με αυτην την ιστορία. Στο λέω με αγάπη και με καμια διάθεση να σε κρίνω, αλλωστε η κριτική ποτέ δε βοήθησε σε τέτοιες περιπτώσεις. Ελπίζω να την βρεις την άκρη, ξέρω πως είσαι κουρασμένος...αλλά προσπάθησε.
09-09-2011, 00:55 #56
το αλκοολ επιλεγω εγω ποτε και ποσο θα πιω, τα φαρμακα οχι. ασε που δε νομιζω να εχουν τις ιδιες παρενεργειες.
πως ακριβως θελεις να τελειωσω οταν δεν αλλαζει τπτ προς το καλυτερο δλδ και με εχουν ολοι χεσμενο ? ευχαριστω πολυ για την δηθεν αγαπη και το ενδιαφερον ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ, αλλα ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΜΟΝΟΣ και στα ιδια σκατα. οταν τρωω τα ιδια σκατα ακομα λοιπον, λογικα θα πινω και τα ιδια σκατα...
09-09-2011, 16:21 #57
Όχι στην ψυχοθεραπεία γιατί? Η ψυχοθεραπεία σε βοηθάει να βελτιώσεις τον εαυτό σου (στην περίπτωσή σου μάλιστα μπορεί να σε βοηθήσει υποστηρικτικά στην προσπάθειά σου να κόψεις το αλκοόλ). Δεν θέλεις κάτι τέτοιο? Όσο για τα φάρμακα, δεν είμαι γιατρός και δεν μπορώ να πω ότι θα έπρεπε να τα πάρεις. Αν όμως κάνει να τα πάρεις για να βοηθηθείς για κάποιο διάστημα γιατί όχι? Επειδή λέγονται φάρμακα ενώ το αλκοόλ είναι πιο cool να το πίνεις?
Εδώ κάνω μία παρένθεση και σου λέω με ειλικρίνεια (ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις, δεν έχω καμιά εμπάθεια) τι έχω σκεφτεί για σένα. Σε έχω διαβάσει αρκετές φορές στο φόρουμ και κάποιες φορές σκέφτομαι "τι είναι αυτά που λέει.." και άλλες φορές "κι όμως έχει καλή σκέψη!". Τελικά αυτό που πιστεύω για σένα (αν βέβαια σε ενδιαφέρει η αποψή μου) είναι ότι είσαι ανώριμος. Ενώ έχεις δυνατότητες, η αρνητικότητά σου και η διάθεσή σου να μεταθέτεις τις ευθύνες σε άλλους, σε ωθούν σε πράξεις αυτοκαταστροφικές. Ο άνθρωπος όμως έχει ένα μυαλό και στο χέρι του είναι είτε να το χρησιμοποιήσει ανάλογα είτε όχι. Κλέινω εδώ την παρένθεση και επανέρχομαι στο θέμα.
Η χρόνια μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει κάποιον μέχρι και σε ψύχωση. Τα φάρμακα, συνήθως αντικαταθλιπτικά που δίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις, έχουν κάποιες παρενέργειες τις πρώτες μέρες μέχρι να τα συνηθίσει ο οργανισμός. Δεν δημιουργούν εξάρτηση οπότε μπορεί να τα κόψει κάποιος με τον ενδεδειγμένο τρόπο εύκολα. Στο διάστημα που τα λαμβάνει κάποιος, εκτός του ότι απαλύνουν/σταματούν τα αρνητικά συναισθήματα, δίνεται ο χρόνος στον άνθρωπο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του-κάτι που όσο διάστημα αισθανόταν χάλια δεν μπορούσε να το κάνει. Τι σε κάνει λοιπόν να προτιμάς το αλκοόλ?
Μήπως να γίνεις πιο διαλλακτικός (και όχι μόνο στο θέμα του αλκοόλ) και να μην είσαι τόσο απόλυτος σε κάποια πράγματα? Τις ερωτήσεις αυτές δεν τις κάνω για να μου απαντήσεις αλλά για να τις σκεφτείς.
Φιλικά
09-09-2011, 23:27 #58
actually δεν εχω κατι εναντιον στη ψυχοθεραπεια/ψυχιατρους/ψυχολογους γενικοτερα, να βοηθησουν προσπαθουν οι ανθρωποι και να βγαλουν το ψωμακι τους. εχω ομως με τα φαρμακα, γιατι δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα, βλεπουμε και τις παρενεργειες εδω μεσα που ανθρωποι χανουν τα μυαλα τους κι αλλες λειτουργιες του σωματος τους, ε και δεν θελω να καταληξω ετσι. γενικα παντοτε ημουν αντιδραστηκος και δεν εκανα αυτο που μου λεγαν, ηθελα να επιλεξω εγω τα παντα. για ψυχοθεραπεια σκετη το σκεφτομαι, αν και δε βρισκω πως μου χρειαζεται (ακομα). δε νιωθω πως εχω κατι να πω βασικα ή και να εχω δεν εχω τη διαθεση να μιλησω (αλλα ουτε να χαλασω και λεφτα), ουτε πιστευω πως θα μου λυσει ολα μου τα προβληματα, τα οποια οπως ειπα κι επανω ειναι καθαρα λογο περιβαλλοντος. αν ημουν οπουδηποτε καλυτερα και με εμπνεε και βοηθουσε το γυρω μου, θα εκανα περισσοτερα πραγματα και θα ημουν πιο λειτουργικος και υγιης. οταν ζεις μεστην αρρωστια, ειναι φυσικο να καταληξεις αρρωστος, ετσι δεν ειναι ?
κανενα προβλημα για τη γνωμη σου και που με εκρινες κι εσυ σαν ανωριμο, το ακουω συχνα εδω μεσα και το πιστευω κι ολας. μα το λεω κι εγω ο ιδιος οτι θελω να παραμεινω παιδι και να κανω οτι γουσταρω, δε θελω να μεγαλωσω και να εχω ευθυνες. I'm just a kid playing around, breaking toys, drinking shit, downloading stuff and having fun! its always about fun! αν τωρα μπλεκει η αρνητικοτητα μεσα ειναι γιατι μενω πολυ μονος μου, και εγω οπως γνωριζεις τρεφομαι απ'τους ανθρωπους. απ'τις ψυχουλες τους. ειμαι ενα ενεργειακο vampire, ενας ανθρωπος κενος χωρις ψυχη, που παιρνει απ'τους αλλους. νομιζω ομως πως ολοι ετσι ειμαστε, εχουμε αναγκη τον διπλανο μας, δε μπορουμε μονοι μας...
και που ξερεις οτι δεν εχω ηδη ψυχωση ? και που ξερεις ποσο και καθε ποτε πινω ? ασε που δεν ειμαι καθε μερα ιδια με το ιδιο mood συνεχεια. ειμαι τοσο random που ειναι λιγακι δυσκολο να με ελεγξεις και να καταληξεις καπου με σιγουρια λεγωντας οτι εχω πχ καταθλιψη ή ειμαι αλκοολικος εθισμενος ή οτι αλλο. κι οχι δεν ειμαι απολυτος, το αντιθετο ακουω τους παντες, μπορει να τους ακολουθησω κι ολας στις συμβουλες τους ,απλα μεσα μου ξερω καλα τι μου χρειαζεται για να ειμαι ευτυχισμενος.
Φιλικοτερα
10-09-2011, 11:50 #59
Εντάξει ρε ΚΕΝΟ, μπορείς να μιλάς για δήθεν αγάπη και διαδικτυακό ενδιαφέρον. Εδώ μέσα σε γνωρίσαμε και όχι έξω. Μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι αν σε γνωρίζαμε απο κοντά θα σε είχαμε χεσμένο, κράτα το σαν σκέψη, και τίποτα παραπάνω.
Είπες ότι έχεις ένα θέμα με το αλκοόλ, επομένως ίσως και να μην είναι επιλογή σου οι ποσότητες που πίνεις, αφού κατά τα γραφόμενά σου, προφανώς και χρησιμοποιείς το αλκοόλ ως φάρμακο. Και επειδη κάποτε έκανα ακριβώς το ίδιο και πέρασαν πολλά χρόνια για να το καταλάβω- θέλω να σου πω πώς οι παρενέργειές του μακροπρόθεσμα ναι, θα είναι χειρότερες από τα φάρμακα. Ελπίζω να μην χρειαστεί να το διαπιστώσεις.
Εγώ επιμένω ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου για καλύτερα πράγματα. Και συνήθως μέσα στα σκατά βρίσκεις και ξεχωρίζεις τα διαμάντια.
Με πραγματικό -έστω διαδικτυακό -ενδιαφέρον.
10-09-2011, 16:55 #60
Ο αλκολισμος ειναι αλλοθι για καποια ζημια, κατι που να ξεχασες , η κατι που να ειπες και να ηταν χοντρο! πιστευω οτι μπορεις να δικαιολογησεις καποιες βλακεις , κατι θραση η κατι που απλα "δεν επρεπε "
Δεν ειναι δικαιολογια για τρακαρισμα ,οπως δεν ειναι και για αμα αργησες στη δουλεια σου!