Results 16 to 30 of 108
Thread: πρεπει να πεθανω
-
24-09-2011, 22:52 #16
πριν 2 μερες σου εγραφα γιατι αξιζει να συνεχισεις να ζεις.. τωρα ειμαι στην ιδια φαση με σενα... δεν φανταζεσαι ποσο σε νιωθω... μακαρι να ηταν ευκολο κ ανωδυνο να τα τελειωναμε ολα..... να απαλλασομασταν απο τον πονο κ το μαρτυριο της δυστυχιας........
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
- 25-09-2011, 00:19 #17
<<
Δεν ειναι ζωη αυτο ,,ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ? τελικα ξερουμε ακριβως τι ειναι η ζωη ? ,,
ωραια ,,,
α)κανεις μια παραδοχη με βαση τη ζωη των πολλων (που εν προκειμενω σε 'αποριπτουν' λες . Μηπως ξανα σε οδηγουν αυτοι με την δικια τους εξηγηση -για το τι ειναι ζωη- στο να την αρνηθεις (αφου δεν μοιαζει με τη δικια τους ).??..
Μηπως ενω ζητας τοσο πολυ να τους εκδικηθεις, ακομα και στην ιστατη σκεψη σου τους δινεις την μεγαλυτερη 'σημασια' , ,,καθοριζεσαι δηλαδη σε σχεση με αυτους , με τα δικια τους αποψη για την ζωη ,ενοσο τοσο τους μισεις .
β) αλλα τι ειναι η ζωη? ,,ξερουμε μηπως τι ειναι ΜΕΤΑ τη ζωη ? θα ρισκαρες ας πουμε να οδηγηθεις μετα απο αυτο που εν μερη ξερουμε , σε κατι που δεν ξερουμε καθολου,,,διακυνδηνευοντας να βιωσεις τα χειροτερα ???
Μετα απο τοση δυστυχια σε αυτη τη ζωη ,,αντι να δραπετευσεις να βρεθεις σε ενα χειροτερο πιο υγρο μπουντρουμι απο αυτο που ζεις τωρα ,,και που ισως να το χεις κανει με τη δουλεια σου ,,εστω ελαχιστα υποφερτο .
πολοι ειναι οι συνανθρωποιμας που ζουν για το ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ..
Μη ζεις για το καλυτερο αφου δεν το βλεπεις εφικτο, δεν μπορεις ,,,ζησε μονο για το ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ .
Και αν το κανεις αυτο σηνειδητα,, ισως κι αυτο το βαρος της προσδοκιας του καλυτερου- που θα ξεφορτωθεις εν το μεταξυ - να κανει τη ζωη σου λιγο ελαφρυτερη ! ..... στο ευχομαι.
25-09-2011, 00:49 #18
παιδια μη το κανετε πολυπλοκο το θεμα ενω δεν ειναι, ο/η aleg θελει απλα να πεθανει, δεν ειναι κατι που ακουμε πρωτη φορα, ολοι μας νομιζω σε τουτη τη χωρα φτασαμε σε αυτο το σημειο πλεον.
η απαντηση για τη ζωη τελειως ρεαλιστικα ειναι οτι δεν εχει νοημα, απαντωντας ανθρωπιστικα κανουμε οτι μπορουμε να εξελιχτουμε και να νιωσουμε χαρα και ικανοποιηση (αν και τελικα μονο αυτα καταληγουμε να μη νιωθουμε)...
25-09-2011, 01:20 #19
αυτη ειναι η δικια σου απαντηση για τη ζωη ΚΕΝΟ .
δεν ειναι ολων ...η γενικευση δεν βοηθαει ...
25-09-2011, 01:42 #20
θα πω οτι και γω νιωθω μερικες φορες αυτη τη δυστυχια ,αλλα παντα υπαρχει κατι που σε κραταει οταν πεφτεις
αυτα !!Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
25-09-2011, 02:35 #21
Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
25-09-2011, 12:16 #22
seriously ποιος χεστηκε για τη χωρα ? οχι ο Γιωργακης σιγουρα, ουτε κι εγω ομως. αν κι επηρεαζει πολυ κοσμο η κατασταση απ'οτι βλεπουμε.
οσο για το αλλο περι ζωης, επιμενω και δε προκειται να μου αλλαξει κανεις γνωμη, αν δεν εκφρασει κατι πιο ρεαλιστικοτερο απο αυτο που ειπα! εσεις δεν εκφρασατε καν γνωμη, απλα κρινατε αυτο που εγραψα. κι αναρωτιεμαι, δεν εχετε ακουσει καθολου περι μηδενισμου, δεν εχετε διαβασει καθολου Νιτσε ή αλλους φιλοσοφους που ειχαν επισης παρομοιες αποψεις ? δεν ανακαλυψα την Αμερικη ουτε αυτα ειναι 100% δικα μου. η ζωη χωρις να κοιταμε εγωιστικα μονο τον ανθρωπο ειναι οντως ανουσια! δεστο και στη φυση, το προβατακι τρωει το χορταρακι να μεγαλωσει και να το φαει ο λυκος ή ο ανθρωπος. ο λυκος τρωει το προβατακι να μεγαλωσει και να πεθανει. ο ανθρωπος δουλευει να βγαλει λεφτα να αγορασει το προβατακι να το φαει να μεγαλωσει και να πεθανει επισης. ολα οδηγουν στο ιδιο, απλα εμεις σαν ανθρωποι καναμε τις ζωες μας περιπλοκοτερες. το νοημα ομως δεν βρεθηκε, εμεις προσπαθουμε να το δωσουμε εγκλβωσμενοι στη μιζερη πραγματικοτητα μας!
25-09-2011, 12:28 #23
αντι να περιμενεις να αλλαξει η ροδα γιατι δεν την γυριζεις εσυ;
αν υπαρχουν τοσα στοιχεια στον εαυτο σου που δεν σου αρεσουν γιατι να μην τα αλλαζεις ενα ενα ωστε να σου αρεσει μετα ο εαυτος σου;
βαλε ενα στοχο πως θα θελες να εισαι,και ξεκινα να τον πραγματοποιεις...μην βαλεις αρχικα πολυ ψηλα τον στοχο ομως...σιγα σιγα
αλλα θελει δουλεια και κοπο,δεν ειναι ευκολο...αρα το ερωτημα ειναι,εισαι διατεθειμενη να ζοριστεις η τα περιμενεις ολα ετοιμα;
25-09-2011, 14:34 #24
Μη ζεις για το καλυτερο αφου δεν το βλεπεις εφικτο, δεν μπορεις ,,,ζησε μονο για το ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ .
αυτο δεν θα με ευχαριστουσε.ο ανθρωπος θελει να περναει καλα.ετσι θα βασανιζομουνα και δεν θα χα ζωη.αρα προτιμοτερο να πεθανω παρα να βασανιζομαι.
βαλε ενα στοχο πως θα θελες να εισαι,και ξεκινα να τον πραγματοποιεις...μην βαλεις αρχικα πολυ ψηλα τον στοχο ομως...σιγα σιγα
αλλα θελει δουλεια και κοπο,δεν ειναι ευκολο...αρα το ερωτημα ειναι,εισαι διατεθειμενη να ζοριστεις η τα περιμενεις ολα ετοιμα;
οσες φορες εβαλα στοχο δεν πετυχα ποτε κανεναν.γι αυτο μισω τον εαυτο μου,γιατι ουτε τα πιο απλα δεν μπορω να κανω.
25-09-2011, 14:45 #25
ναι παντα υπηρχε κατι που με κραταγε ζωντανη εστω και μικρεσ ασημαντες λεπτομερειες που στηριζομουν σ αυτες.τωρα ομως τελειωσαν ολα.δεν βρισκω τιππποτα να πιαστω.για παραδειγμα ηθελα να πεθανω και μετα μαθαινω οτι η αδερφη μου ειναι εγκυος και σκεφτομαι δεν μπορω να το κανω τωρα και να στενοχωρηθει κια να παθει τιποτα το παιδι.(ασε που θα με κατηγορουσαν κιολας),ηταν μια χαζη δικαιολογια που βρηκα για να μην αυτοκτονησω στ αληθεια.και σκεφτομουνα οτι μολις γεννησει θα το κανω οπωσδηποτε το χα παρει αποφαση.και χαφνικα γενναει νωριτερα.αρα σκεφτομαι οτι ΠΡΕΠΕΙ να πεθανω κ εγω νωριτερα.αλλος ενας στοχος που εβαλα και φυσικα δεν πραγματοποιησα και νιωθω οτι η ζωη με κοροιδευει που δεν πετυχαινω τον πιο απλο στοχο και μου δειχνει σημαδια οτι πρεπει να τελειωνω σιγα σιγα.
25-09-2011, 17:20 #26
Γειἀ σε όλους, μόλις γράφτηκα σε αυτό το φόρουμ. Έψαχνα γιά κάτι άλλο και έπεσα εδώ, πήγε το μάτι μου σε αυτό το θέμα και μου φάνηκε ο τίτλος του πολύ «απόλυτος». Μετά όμως πάλι σκέφτηκα ότι ακριβώς έτσι αισθάνομαι εδὠ και καιρό, χωρίς το θέμα της αυτοκτονίας όλα τα υπόλοιπα τα έχω αισθανθεί σχεδόν όπως τα αναφέρει η aleg. Βέβαια αυτή η εμμονή με την αυτοκτονία είναι πολύ ανησυχητική. Έχω βρεθεί σε μορφή βαριάς κατάθλιψης με κρίσεις πανικού από τον Ιούλιο του 2009 μέχρι τον Μάρτιο του 2010 και μετά σε δυσθυμία πάλι βαριάς μορφής με διαλείματα ηρεμίας πότε σημαντικά πότε μικρά. Πέρασα την κατάσταση χωρίς φάρμακα και χωρίς να πάω σε ψυχολόγο. Αυτή την στιγμή και μετά από δύο χρόνια δεν είμαι σε καλή κατάσταση, δεν έχω κρίσεις βέβαια που είναι πολύ οδυνηρές, αλλά δεν υπάρχει στην ζωή μου καθόλου χαρά. Καταλαβαίνω αυτά που γράφει η aleg σε μεγάλο βαθμό, κάποιος έγραψε ότι «ζωή είναι ωραία» αυτό το ακούω συχνά από πολλούς τυχαίνει όμως όλοι όσοι το λένε να έχουν κάπου να ακουμπήσουν, αν χάσουν όμως όλα τους τα αποκούμπια δεν ξέρω τί θα λένε πράγματι μετά. Το να βοηθήσεις κάποιον που περνάει τέτοια ψυχολογική κατάσταση δεν είναι τόσο εύκολο, αν η ίδια η ζωή δεν σου δώσει κάπου να πατήσεις και να σταθείς το πιό πιθανό είναι να ανακυκλωθεί η κατάσταση και μετά να ξαναεμφανισθεί με οποιαδήποτε αφορμή και ίσως και χειρότερη. Θα μου πεί κάποιος βέβαια "και τί προτύνεις να πεθάνει κάποιος και να τελειώνει" απαντώ ΟΧΙ, αλλά και αν περνάει ο χρόνος αλλά δεν γίνεται κάτι θετικό τότε τί κάνεις, και πόσο μπορείς να αντέχεις αυτή την κατάσταση; Είναι ένα ερώτημα εύλογο στο οποίο αυτή την στιγμή δεν μπορώ να δώσω καμμία απάντηση, με προβληματίζει και εμένα.
Last edited by Makis15n; 25-09-2011 at 17:40.
25-09-2011, 17:30 #27
Πολύ σωστό όπως το θέτεις και λογικό είναι, υπάρχει όμως κάτι εδώ, όταν έχεις καταβάλει προσπάθεια επανειλημένα αλλά στο τέλος η προσπάθεια σου καταλήγει σε αποτυχία, τί κάνεις και πόσο μπορείς να δίνεις από την ψυχή σου. Έρχεται η στιγμή που νοιώθεις κούραση και απογοήτευση και λες να κάνω κουράγιο και άντε πάλι, αλλά μέχρι πότε; Και αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να συμβαίνει αυτό.
Έχω την αίσθηση ότι αυτό συνήθως συμβαίνει σε άτομα που είναι υπερευαίσθητα, οι αναίσθητοι πετυχαίνουν πιό εύκολα γιατί η αναισθησία τους βοηθάει να μην καταβάλονται εύκολα.
25-09-2011, 21:01 #28
τοτε θελω κ εγω να γινω αναισθητη.πως τα καταφερνουν αυτοι;
25-09-2011, 21:24 #29
Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
25-09-2011, 22:00 #30
οσες φορες εβαλα στοχο δεν πετυχα ποτε κανεναν.γι αυτο μισω τον εαυτο μου,γιατι ουτε τα πιο απλα δεν μπορω να κανω.[/QUOTE]
και ποσες φορες ξαναπροσπαθησες για να τους πετυχεις;για πες μας μερικους στοχους που εβαλες....