Διαχείριση φόρουμ αυτοβοήθειας - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 129
    Senior Member
    Quote Originally Posted by sokolatoxrwma View Post
    Μα τα παλια εθισμένα μελη που λες ειναι αυτα που συντηρουν το φορουμ. Αν δεν ηταν αυτοι η κινητικότητα στο φορουμ θα ηταν μηδενική και το γορουμ θα ήταν νεκρό. Οπως καταλαβαίνεις ειναι δικοπο μαχαιρι γιατι μπορει να καπιλευονται το φορουμ αλλα το συντηρουν κιολας.
    Το θέμα είναι αν υπάρχει λογος υπαρξης ενος τετοιου φορουμ... αντικειμενικα σαν μεσο βοήθειας δεν χρειάζεται αφου αν εχεις κατι αναγκαστικά θα καταλήξεις στον ψυχολόγο ή στον ψυχίατρο και το μόνο που γίνεται εδω μεσα ειναι ανταλαγη συνταγών. Απο την αλλη είναι ενα φορουμ οπως όλα τα αλλα οπου ανταλάσονται αποψεις πανω σε διάφορα θέματα και κατα συνέπεια δεν χρειάζεται να σκαει ο διαχειριστής.
    Όχι φίλε δεν είναι έτσι και θα μιλήσω αποκλειστικά γι' αυτό που με αφορά την κατάθλιψη. Στα πρώτα στάδια της νόσου το άτομο δεν είναι σε θέση να καταλάβει και ν' αποδεχτεί ότι αν δεν το χειριστεί σωστά η κατάσταση του θα επιδεινωθεί και αυτό αφορά τους περισσότερους καταθλιπτικούς. Σ' αυτή την φάση είναι πολύτιμο να σε βοηθά κάποιος έστω και διαδικτυάκα με σωστή ενημέρωση. Όσον αφορά τις υπόλοιπες ασθένειες μπορουν να μιλήσουν καλύτερα οι πάσχοντες αλλά πιστεύω γενικότερα είναι πολύτιμο όσον αφορά την σταδιακή απενεχοποίηση και την αποδοχή του ότι οι ψυχικές ασθένειες που υπάρχουν δεν πρέπει ν' αποτελούν το στίγμα και το εμπόδιο στο να ζούμε μια φυσιολογική ζωή όπως όλοι οι άνθρωποι.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Banned
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    που με ούτε 20 μνμ έχει άποψη για ένα φόρουμ εκατοντάδων μελών και χιλιάδων επισκεπτων.
    Επειδή εγώ είμαι άπό τα εθισμένα μέλη αυτού του χώρου,
    άλλος έχει 20 μηνύματα, άλλος έχει 520, άλλος κανένα, άλλος απλά διαβάζει χωρίς ούτε να έχει κάνει εγγραφή. Πού είναι το πρόβλημά σου;
    Το φόρουμ είναι δημόσιο.
    όσο για τον αριθμό μηνυμάτων του καθένα, οι γνώμες και ο σεβασμός έπρεπε να είναι ισότιμος, αλλιώς έχουμε τη χούντα της παλαιότητας, σωστά;

Και όταν η παλαιότητα ομολογεί τον εθισμό της, τα πράγματα δυσκολεύουν.

Με αυτό απαντώ και σε σένα broken doll για τη χούντα που έλεγες.
    Ένα καθ ομολογία εθισμένο μέλος με 7500 μνμ από τα οποία τα περισσότερα είναι καυγάδες, τσατάκια, προκλήσεις, ειρωνίες και κουτσομπολιά, επιτίθεται προσωπικά σε ένα μέλος που εκφράζει την άποψή του δημόσια σε ένα πολύ σοβαρό θέμα του διαχειριστή ενώ συγχρόνως προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ακυρώσει το περιεχόμενο των λόγων μου, απλά κ μόνο επειδή δεν έχω πολλά ποστ!!!!

Δεν έχω 7500 ανούσια ποστ. Συγνώμη. Έχω όμως άποψη. Και σε πολλούς αρέσει.

Banned
    Quote Originally Posted by sokolatoxrwma View Post
    Μα τα παλια εθισμένα μελη που λες ειναι αυτα που συντηρουν το φορουμ. Αν δεν ηταν αυτοι η κινητικότητα στο φορουμ θα ηταν μηδενική και το γορουμ θα ήταν νεκρό. Οπως καταλαβαίνεις ειναι δικοπο μαχαιρι γιατι μπορει να καπιλευονται το φορουμ αλλα το συντηρουν κιολας.
    Αυτό δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι ωμά. Δυστυχώς μου ακούγεται λογικό. Και αν οι αριθμοί λένε κάτι τέτοιο, πράγματι ο διαχειριστής έρχεται σε δύσκολη θέση με τις μλκίες άλλων.

Banned
    Quote Originally Posted by RockElCasbah View Post
    Νομίζω πως η... σύντομη καριέρα μου ως "RockElCasbah", θα τελειώσει σύντομα και... άδοξα, λολ!... τώρα που θα τολμήσω να γράψω πως συμφωνώ ίσως και απόλυτα με το άνωθεν κείμενο... δε με ενδιαφέρει αν είσαι παλιό μέλος. Κι αν ακόμη έχουμε "σκοτωθεί" σε κάποιο θέμα ή έχουμε συμφωνήσει σε άλλο. Αλλά κι εγώ διαβάζω το φόρουμ αυτό πολλά χρόνια. Ναι, αυτά που περιγράφεις τα βλέπω κι εγώ και μάλιστα τα εξέθετα γραπτώς. Η πλάνη και η εφαρμογή της από μέλη που υποκρίνονται τους... αμερόληπτους και αντικειμενικούς είναι οφθαλμοφανής σε πραγματικά αντικειμενικούς παρατηρητές... γιατί και η "αντικειμενικότητα" έχει... αντικειμενικά κριτήρια. Αν πραγματικά ο χώρος αυτός είχε moderators με "σκληρά" κριτήρια, πολύ οξυμένη αντιληπτική ικανότητα και γνώση της σημασιολογίας των λέξεων, θα είχε φύγει το μισό φόρουμ. Κι αν όλοι όσοι υποδεικνύεις κάθονταν να κάνουν αυτοκριτική και να ασχοληθούν με τα προβλήματά τους, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Την "παραδοχή" την γνωρίζεις φαντάζομαι... κι ένα τελευταίο παράδειγμα... αν ζήταγα τη γνώμη μέλους συγκεκριμένου σε χθεσινό θέμα που έβαλα, μάλλον θα την έπαιρνα προτού απαντήσω εδώ... τώρα που απάντησα εδώ όμως, αμφιβάλλω πως θα τη λάβω αφού θα πάω να τη ζητήσω τώρα... οι διαφορετικές απόψεις πολεμώνται εδώ. Φάνηκε πρόσφατα. Ακόμη κι όταν έχεις περάσει πολλά δεινά και είσαι σε πλήρη θέση για να εκφράσεις απόψεις. Ειδικά τότε πολεμώνται ακόμη περισσότερο. Ας μη πω άλλα. Έτσι κι αλλιώς, η ανάγκη του καθενός είναι σεβαστή. Αλλά και το ότι υπάρχουν παρατηρητές σαν εσένα και μένα - και άλλους πολλούς - είναι υπαρκτό. Κι ένα τελευταίο. Ακόμη κι όταν μπαίνεις για να εκθέσεις απόψεις, σεβόμενος την εμπειρία του οποιουδήποτε και τη γνώμη του, για να ανταλλάξεις γνώμες... ακόμη και τότε "εχθρός" γίνεσαι. Κρίμα πάντως, γιατί έγραψαν - έστω και σύντομα - κάποιοι χαρακτήρες πολλοί αξιόλογοι. Μόνο που ήταν λύκοι και όχι πρόβατα... ας τολμήσω να ζητήσω και τη γνώμη του μέλους τώρα... καλό βράδυ!... ...

πράγματι, έχεις δίκιο σε πολλά.
    Θα σταθώ στο ύφος του ποστ σου και συγκεκριμένα στο ρήμα "τολμήσω" που χρησιμοποίησες 2 φορές.
    Αυτό δείχνει το πόσο "άνετα" νοιώθεις στον χώρο αυτό που έγινε με σκοπό την υποστήριξη. Πόσο άνετα μπορείς να εκφραστείς. Τι υποστήριξη είναι αυτή, αλήθεια;
    Αυτό επιβεβαιώνει τα όσα αρχικά είπα

Quote Originally Posted by Jane View Post
    άλλος έχει 20 μηνύματα, άλλος έχει 520, άλλος κανένα, άλλος απλά διαβάζει χωρίς ούτε να έχει κάνει εγγραφή. Πού είναι το πρόβλημά σου;

Εμενα πουθενά. Εσύ μπήκες με επίθεση απαξιώνοντας τα μέλη και τον ιδιοκτήτη αυτού του χώρου.

Το φόρουμ είναι δημόσιο.

Και όχι μόνο: δεν μπαίνεις εδώ με το μαχαίρι στο λαιμό. Μπαίνεις επειδή το θες. Κάπου εδώ όμως προκύπτει η εξής ερώτηση: αφού δεν τον γουστάρεις αυτό το χώρο, αφου τα μέλη και ο αντμιν είναι λάθος, τι ακριβώς κάνεις εδώ?

όσο για τον αριθμό μηνυμάτων του καθένα, οι γνώμες και ο σεβασμός έπρεπε να είναι ισότιμος, αλλιώς έχουμε τη χούντα της παλαιότητας, σωστά;

Φυσικά. Φτάνει πρώτα να το τηρούσες εσύ αυτό, έτσι δεν είναι?
    Όσο για τη χούντα της παλαιότητας, δεν την είδα πουθενά, εκτός και αν εννοείς την αδυναμία σου να μιλήσεις με επιχειρήματα, πετάς μια εντυπωσιακή αλλά πιασάρικη λέξγ και νομίζεις πως έτσι θα καλύψεις την εμπάθεια σου.
    Σαρπράιζ!
    Δεν τα κατάφερες.

Και όταν η παλαιότητα ομολογεί τον εθισμό της, τα πράγματα δυσκολεύουν.

Ισα ισα που γίνονται ευκολότερα. Για σένα δεν ξέρω.

Με αυτό απαντώ και σε σένα broken doll για τη χούντα που έλεγες.
    Ένα καθ ομολογία εθισμένο μέλος με 7500 μνμ από τα οποία τα περισσότερα είναι καυγάδες, τσατάκια, προκλήσεις, ειρωνίες και κουτσομπολιά, επιτίθεται προσωπικά σε ένα μέλος που εκφράζει την άποψή του δημόσια σε ένα πολύ σοβαρό θέμα του διαχειριστή ενώ συγχρόνως προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ακυρώσει το περιεχόμενο των λόγων μου, απλά κ μόνο επειδή δεν έχω πολλά ποστ!!!!

Ωχ! Αυτό κατάλαβες? Ή μάλλον, μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό σου? Τώρα κατάλαβα γιατί η μοναδική συμμετοχή σου στο φόρουμ, (εκτος του να ρωτήσεις γιατί τρώει μπεμπελάκ ο άντρας σου), ήταν για να επιτεθείς σε αυτό τον χώρο.

Δεν έχω 7500 ανούσια ποστ. Συγνώμη. Έχω όμως άποψη. Και σε πολλούς αρέσει.

Σε εσένα και.......?

...............................

Senior Member
    Quote Originally Posted by Jane View Post
    Γνώμη ενός παρατηρητή.
    maresoun afta pou les genika.! +1 !

sto kommati omos me ta trolls , de prokeitai gia polla alla gia enan sygkekrimeno (kai gnosto) o opoios kanei sobarous dialogous me ton eafto tou. den milame gia trolling diladi , alla gia.. alli periptosi. ta symperasmata dika sou
    Last edited by Boltseed; 30-09-2011 at 23:48.

Senior Member
    Μην τσακώνεστε μωρέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
    One of these things is not like the others, one of these things must die alone.

Senior Member
    Αν πραγματικά ο χώρος αυτός είχε moderators με "σκληρά" κριτήρια, πολύ οξυμένη αντιληπτική ικανότητα και γνώση της σημασιολογίας των λέξεων, θα είχε φύγει το μισό φόρουμ.
    Mehh
    kapoioi ligoi tha feugane , alla arketoi apla tha symorfonontan. allios tha feugane ;d

Senior Member
    "σχυει και για σένα αγαπητή άλομπαρ. Εχουμε νικ εδώ μέσα, δεν θα ξεστραβωθούμε να μετράμε ποστ να δούμε ποια "απο πάνω σου? εννοείς...".

Συγχαρητήρια. Κατάλαβες τουτέστιν πως έχουμε νικ εδώ μέσα. Την Αλομπάρ την είδες πουθενά να γράφει αυτές τις μέρες, για να την "αναστήσουμε" με το παλιό της νικ λοιπόν;... καλό θα ήταν να απευθύνεις το λόγο στα μέλη με το νικ που έχουν τώρα. Είτε κατάφερες να ανακαλύψεις μετά απ' τις εξονυχιστικές σου έρευνες ποιός/ά είναι ποιός, είτε όχι. Αλλά μάλλον σε χαλάει πολύ το να κάνεις μια προσπάθεια. Και στην τελική, όσο θα συνεχίζεις να χρησιμοποιείς σαν ασπίδα τα... μέλη προκειμένου να απαντήσεις κάπου και χρησιμοποιώντας συνεχώς πληθυντικό, δε νομίζω πως έχω να λέω κάτι μαζί σου. Έχει γίνει βαρετό ειλικρινά. Κι επειδή θα βρεις βαρετό και το ότι εγώ φτιάχνω νέα νικ και παρακολουθώ "εμμονικά" αυτό το χώρο - κάνοντας δυο δουλειές κιόλας - , άντε το λύσαμε το πρόβλημα κι ώρα καλή στην πρύμνη μας κι αέρας στα πανιά μας... πάρτε το χαμπάρι. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που έχουν δει τί γίνεται και από ποιούς. Το δε εντυπωσιακό είναι πώς κάνετε συνεχώς και ανελλιπώς, αυτά για τα οποία κατηγορείτε όσους δε σας γουστάρουν. Άγραφος νόμος, συμβαίνει και στη ζωή εκεί έξω.
    Έχετε να μου συστήσετε κάποια αγωγή/θεραπεία για την... αλλόκοτη συμπεριφορά μου;... ... και μη χειρότερα που λέει κι ο φίλος μου ο Αριστείδης δηλαδή...

Senior Member
    Καποιοι απλως δεν μπορουν να ζησουν χωρις να εχθρευονται καποιον. Χρησιμοποιουν την δικαιολογια "ναι για ενα ανωτερο ποιοτικα φορουμ ή κατι τετοιο" και επιτιθονται. Αλλαζουν και νικ για να μην τους παιρνουν χαμπαρι. Δεν εχει σημασια ο εχθρος αρκει να υπαρχει.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Ειναι αστειο οτι ακομα και το θεμα του Νικου μετατραπηκε σε αρενα..Αντιπροσωπευτικο δε της καταστασης του φορουμ τον τελευταιο τουλαχιστον καιρο.
    Ελεος ρε παιδια!!..Ηρεμηστε.Ελεος πραγματικα...

Senior Member
    Και κάποιοι δε βλέπουν πως κάνουν αυτά για τα οποία κατηγορούν τους άλλους Κηπ... ηθελημένα φυσικά δε βλέπουν. Όσοι δε θέλουν να τους "παίρνουν χαμπάρι" προσπαθούν να αλλάξουν τρόπο γραφής και ύφος. Έγραψες κάτι πολύ πετυχημένο, δε θυμάμαι αν ήταν σε αυτό το θρεντ ή σε άλλο. Μόνο που δεν απευθύνεται σε όσους το προσάπτεις, αλλά σε όσους πραγματικά το κάνουν. Νομίζω έλεγες πως κάποιοι κάνουν υποδείξεις σε άλλους για το πώς θα γράφουν και τί θα λένε... ναι, είναι γεγονός. Κι αν ενδιέφερε ο χώρος πραγματικά τους όσους συμμετέχουν, δε θα φέρονταν ωσάν να είναι στο χωράφι τους γιατί εδώ ο χώρος είναι κοινόχρηστος. Κι αν εσύ βλέπεις κοινόχρηστο χώρο, νά 'σαι σίγουρος πως οφθαλμοφανέστατα έχει μετατραπεί σε ιδιόκτητο κήπο με πορτιέρηδες, κηπουρούς που προσπαθούν να ψαλιδίσουν και... στατιστικολόγους που μετράνε τον καθένα ανάλογα με το πόσα ποστς συμμετοχής έχει προκειμένου να έχει... δικαίωμα άποψης... βάλτε και μια τραμπάλα, δυο κούνιες και... συγκρουόμενα για να ευφραίνεται το είναι μας ρε αδερφέ...

"σχυει και για σένα αγαπητή άλομπαρ. Εχουμε νικ εδώ μέσα, δεν θα ξεστραβωθούμε να μετράμε ποστ να δούμε ποια "απο πάνω σου? εννοείς...".

Συγχαρητήρια. Κατάλαβες τουτέστιν πως έχουμε νικ εδώ μέσα. Την Αλομπάρ την είδες πουθενά να γράφει αυτές τις μέρες, για να την "αναστήσουμε" με το παλιό της νικ λοιπόν;... καλό θα ήταν να απευθύνεις το λόγο στα μέλη με το νικ που έχουν τώρα.

Ναι, ομολογουμενως αυτό θα σε βόλευε πολυ.
    Θα σε βολευε πχ να ξεχάσουμε πως εβριζες αυτο το χώρο επανηλλειμενα, πως έσκουζες μερονυχτα να σε διαγράψουν, πως έβριζες τον κρίνο ακόμη και όταν διαγράφηκε βγάζοντας την εμπάθεια σου σε ένα μέλος που δεν είχε πια φωνή, πως απαξίωνες τα πάντα, αλλά.....πάλι εδώ.
    Και όχι για να βοηθήσεις, αλλά για να κρίνεις, γιατί όπως είπε και ο κηπ απο πάνω, υπάρχουν άνθρωποι που το μόνο που έχουν μάθει στη ζωή τους, είναι να εχθρεύονται.

Είτε κατάφερες να ανακαλύψεις μετά απ' τις εξονυχιστικές σου έρευνες ποιός/ά είναι ποιός, είτε όχι.

Σιγά μην έφερα και το FBI των φορουμς για να σε ανακαλύψει. Είναι τοοσο χαρακτηριστική η κακία που βγάζεις που, (τραστ μι), φωνάζει από μακριά.

Αλλά μάλλον σε χαλάει πολύ το να κάνεις μια προσπάθεια.

Θα έκανα εκατο αν είχες την ψυχή να ζητήσεις συγνώμη για όσα είπες και έκανες πριν "φυγεις". Γι αυτό να σαι σίγουρη. Αυτό που μου τη δίνει είναι μικροψυχία κάποιου να μη μπορεί να καταλάβει το λαθος του. Ή έστω την αδυναμία του.

Και στην τελική, όσο θα συνεχίζεις να χρησιμοποιείς σαν ασπίδα τα... μέλη προκειμένου να απαντήσεις κάπου και χρησιμοποιώντας συνεχώς πληθυντικό, δε νομίζω πως έχω να λέω κάτι μαζί σου.

Σόρι, αλλά δεν έχω και ιδιαίτερο καημό να λέω κάτι μαζί σου.

Έχει γίνει βαρετό ειλικρινά. Κι επειδή θα βρεις βαρετό και το ότι εγώ φτιάχνω νέα νικ και παρακολουθώ "εμμονικά" αυτό το χώρο - κάνοντας δυο δουλειές κιόλας - , άντε το λύσαμε το πρόβλημα κι ώρα καλή στην πρύμνη μας κι αέρας στα πανιά μας... πάρτε το χαμπάρι.

Ποιοι? Ποιος χρησιμοποιεί πληθυντικό τωρα?

Είναι πολλοί οι άνθρωποι που έχουν δει τί γίνεται και από ποιούς.

Οι οποιοι είναι ποιοι και βλέπουν ποιους?

Το δε εντυπωσιακό είναι πώς κάνετε συνεχώς και ανελλιπώς, αυτά για τα οποία κατηγορείτε όσους δε σας γουστάρουν. Άγραφος νόμος, συμβαίνει και στη ζωή εκεί έξω.

Ποιοι δεν γουστάρουν ποιους? Πάλι ασάφειες και σκόρπια λόγια. τίποτα επι της ουσίας, τίποτα σοβαρό.

Έχετε να μου συστήσετε κάποια αγωγή/θεραπεία για την... αλλόκοτη συμπεριφορά μου;...

Εγώ το μόνο που θα σου συστήσω είναι να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. για τα άλλα εξκιουζ μι αλλα δεν είμαι γιατρός.

........................

Senior Member
    Και κάποιοι δε βλέπουν πως κάνουν αυτά για τα οποία κατηγορούν τους άλλους Κηπ... ηθελημένα φυσικά δε βλέπουν. Όσοι δε θέλουν να τους "παίρνουν χαμπάρι" προσπαθούν να αλλάξουν τρόπο γραφής και ύφος. Έγραψες κάτι πολύ πετυχημένο, δε θυμάμαι αν ήταν σε αυτό το θρεντ ή σε άλλο. Μόνο που δεν απευθύνεται σε όσους το προσάπτεις, αλλά σε όσους πραγματικά το κάνουν. Νομίζω έλεγες πως κάποιοι κάνουν υποδείξεις σε άλλους για το πώς θα γράφουν και τί θα λένε... ναι, είναι γεγονός. Κι αν ενδιέφερε ο χώρος πραγματικά τους όσους συμμετέχουν, δε θα φέρονταν ωσάν να είναι στο χωράφι τους γιατί εδώ ο χώρος είναι κοινόχρηστος. Κι αν εσύ βλέπεις κοινόχρηστο χώρο, νά 'σαι σίγουρος πως οφθαλμοφανέστατα έχει μετατραπεί σε ιδιόκτητο κήπο με πορτιέρηδες, κηπουρούς που προσπαθούν να ψαλιδίσουν και... στατιστικολόγους που μετράνε τον καθένα ανάλογα με το πόσα ποστς συμμετοχής έχει προκειμένου να έχει... δικαίωμα άποψης... βάλτε και μια τραμπάλα, δυο κούνιες και... συγκρουόμενα για να ευφραίνεται το είναι μας ρε αδερφέ...
    Οχι δεν ειναι το χωραφι μου , αλλα ξερω να διαβαζω και να κρινω. Ξερω τι εκανες στο παρελθον με αλλους που τους θεωρουσες εχθρους και ξερω τι κανεις και τωρα. Δεν εχει αλλαξει τιποτα. Θα το δειξει και το μελλον...ηδη το δειχνεις.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    μηπως θα επρεπε λιγο ολοι να κανουμε την αυτοκριτικη μας?μηπως ολοι καποιες στιγμες το παιζουμε οντως σωτηρες,διαχειριστες και παει λεγοντας?
    μηπως παιρνουμε πολυ σοβαρα τα αστεια και τα σοβαρα τα παραβλεπουμε?
    παντως ενα φορουμ ειναι μην δινουμε παραπανω αξια απο οσο πρεπει..αρκει να σεβομαστε!κ εγω εχω υπαρξει ασεβης και ειρωνικη,ανθρωποι ειμαστε θα πουμε κ την μαλακια μας κ εγω εχω πει αρκετες!τεσπα ας ηρεμησουν λιγο τα πνευματα ειπαμε ειναι απλα ενα φορουμ!
    αα και επισης εγω δεν απαντησα στον νικο γιατι εχω αναγκη να ξεθυμαινω,ας το κλεισει κ αυριο το φορουμ δεν θα αλλαξει κατι απο την ζωη μου!ειπα απλα να σκεφτει τον κοπο του και τις θυσιες του για το χτισιμο αυτης της κοινοτητας τιποτε αλλο..επισης θα του προτεινα να μιλησει ανοιχτα για το δασος.

Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast