Να μπορουμε ή να μη μπορουμε να επεξεργαζομαστε παλιοτερα μηνυματα μας; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

View Poll Results: Να μπορουμε να επεξεργαζομαστε παλιοτερα μηνυματα μας;

Voters
26. You may not vote on this poll
  • Ναι

13 50.00%
  • Οχι

11 42.31%
  • Δεν με ενδιαφερει-Δεν εχω αποψη

2 7.69%
Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 71
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    στη ζωη σβηνεις το παρελθον σου? εχεις αυτη τη δυνατοτητα? πώς διαχειριζεσαι το παρελθον σου οταν μετανιωσεις για κατι?

ετσι κ σε αυτο το φορουμ. ειναι το ιδιο πραγμα.
    σε αυτη τη περιπτωση ομως ειναι κατι που μπορει να σβηστει. δεν συγκρινεται με το παρελθον μας το αυλο!!!!!!!!!!!!!
    I m a Good Person With Bad Attitude

Administrator
    Κι εδώ λανθασμένα συμπεριφέρθηκε αυτός ο Νίκος.....

Λοιπόν, λυπάμαι αν σας στεναχωρώ, αλλά αυτό το θέμα δεν είναι διαπραγματεύσιμο διότι έχει μεγάλη και άσχημη ιστορία.
    Η ιστορία εν τάχει έχει ως εξής:
    μπαίνει ο διαχειριστής και τροποποιεί ένα μήνυμα που παραβιάζει τους όρους χρήσης και αντ αυτού, σημειώνει ο διαχειριστής:
    το μήνυμα διαγράφηκε για παραβίαση των όρων χρήσης.

Λίγο μετά, μπαίνει το μέλος που έκανε την παραβίαση και τροποποιεί το μήνυμα του διαχειριστή γράφοντας: διαχειριστή γαμιέσαι!

Το παραπάνω είναι πραγματικό γεγονός και επειδή η θέση κανενός διαχειριστή δεν είναι να παίζει παιχνιδάκια και να κυνηγάει μηνύματα, δυστυχώς το θέμα που ζητάτε, δεν είναι προς διαπραγμάτευση.

Στο μεταξύ, μην πάτε μακρυά. Μόλις εχθές, το πολλαπλό προφιλ "Anonymous" (που πλέον έχει αποκλειστεί), έκανε ακριβώς αυτό που περιγράφω παραπάνω.
    Διέγραψε την παρατήρηση του διαχειριστή και έγραψε άλλο κείμενο στη θέση της.
    Το όριο λοιπόν των 3 ημερών πέραν του οποίου δεν επιτρέπεται η διαγραφή/τροποποιηση, τουλάχιστον σε ένα βαθμό, προστατεύει από τις κακόβουλες αλλαγές παλιών μηνυμάτων.

Καταλαβαίνω πως όσοι συμμετέχουν σε αυτό το θέμα, ζητώντας τη συγκεκριμένη δυνατότητα είναι και άνθρωποι που θα κάνουν ορθή χρήση αυτής της δυνατότητας. Έτσι συμβαίνει συνήθως. Το έγραψε νομίζω παραπάνω και ο Κιπ.
    Παίρνουμε ως γνώμονα τον εαυτό μας και θεωρούμε πως και οι υπόλοιποι θα συμπεριφερθούν υπεύθυνα και ΔΕΝ θα κάνουν κακοβουλη χρήση της δυνατότητας αυτής. Δυστυχώς όμως, σε αυτο το θέμα ισχύει η παροιμία πως μαζί με τα ξερά, θα καούν και κάποια χλωρά.

Τέλος, επειδή είδα πως ο Νίκος αγνοεί τα μηνύματα μελών που ζητούν διαγραφές μηνυμάτων, προκαλώ όποιο μέλος θέλει, να βγει δημόσια σε αυτό το θέμα και να ενημερώσει αν ποτέ ζητησε διαγραφή και αυτή δεν έγινε, για ποιον λόγο τελικά δεν έγινε.
    Οποτε τιθεται θέμα προσωπικών δεδομένων ή οποτε τιθεται θέμα αναγνώρισης ενός μέλους από συγγενικά φιλικά πρόσωπα, ΠΑΝΤΟΤΕ πραγματοποιείται η τροποποιηση/αλλοίωση του μηνύματος με προσθήκη ψεύτικων στοιχείων και αφαίρεση κάθε επίμαχου σημείου.

Οτι υπάρχουν καθυστερήσεις, θα συμφωνήσω. Έναν τεχνικό έχουμε κι ο άνθρωπος είναι part-timer.
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Senior Member
    εγω μεχρι χτες δεν ηξερα πως υπαρχει διορια. δεν το χα ψαξει δλδ καθολου να πω την αληθεια νομιζα πως με την αναβαθμιση θα μπορουσαμε να τα επεξεργαστουμε. αλλα δεν ειχα παρατηρησει πως μπορουσαμε μονο τα σημερινα!!! εγω θελω να σβηστει ενα ποστ μου
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    Προσέχουμε τι λέμε , και έτσι δεν ανησυχούμε μετά για edit. απλό.
    Όσοι δεν έχουν το κουράγιο να αντιμετωπίσουν τις όποιες ευθύνες των πράξεων τους τώρα είναι άλλη ιστορία.

Ένα 20λεπτο χρόνος για επεξεργασία λεπτομερειών , πχ ορθογραφικά κτλ, είναι κάτι παραπάνω από υπεραρκετός..!

Senior Member
    ... εξόν κι αν έχεις... τελειομανία με τα τυχόν ορθογραφικά/γραμματικά/συντακτικά σου, και δε τα εντοπίσεις την ίδια μέρα για να τα... ρετουσάρεις, λολ!... έμ και χτυπιόμουν κάτω να διορθώσω εκείνο το "τελειόφιτη" που έγραψα πριν λίγες μέρες, αλλά ματαίως... ...

Senior Member
    Τα πράγματα δεν είναι μαύρα ή άσπρα.
    Μεγάλα λόγια αυτά για το φόρουμ ίσον ζωή (σιγά και μην είναι ίδια η ζωή με ένα φόρουμ) ή για τις "ευθύνες" των πράξεών σου. Παραμύθια. Το γεγονός παραμένει. Η διαχείριση είναι ελλιπής, για τους λόγους που ήδη έχει αναφέρει ο NikosD, θέμα χρόνου, επαγγελματικών υποχρεώσεων, part time μοντερέιτινγκ κουλουπού.
    Δηλαδή όταν μπει μια κοπελίτσα που έχει βιαστεί πρέπει να έχει ταυτόχρονα στο νου της να "προσέξει" τι και πώς θα το πει? Δε νομίζω. Περισσότερο ελεύθερα δε θα έπρεπε να εκφραστεί ή περισσότερο φοβικά?
    Το περιβάλλον καθώς έχει δεν εμπνέει ασφάλεια.
    Κατανοώ την αγωνία για την εικόνα των θρεντς, αλλά όταν αυτή υπερέχει της αγωνίας για το άτομο, τότε να πάω σε φόρουμ κηπουρικής, όχι ψυχολογικής υποστήριξης.
    Θέλει εγρήγορση που αυτή τη στιγμή δεν.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Administrator
    Ρέιν, εν τέλει τι ψηφίζεις? Δεν κατάλαβα ποια ειναι η θέση σου επί του θέματος.
    Να παραμείνει η επιλογή διαγραφής μηνυμάτων επ αόριστο?
    Οι 3 ημέρες όπου είναι ανοικτή η δυνατότητα διαγραφής, δεν καλύπτει παραδείγματα σαν αυτο που αναφέρεις?
    Οι 3 ημέρες δεν είναι μια ικανοποιητική μέση λύση ανάμεσα στο άσπρο και στο μαύρο, όπου κάπως αφήνει -σε ένα βαθμο- καλυμμένες και προστατευμένες, όλες τις πλευρές?
    Κι αν η δυνατότητα διαγραφής παραμείνει ανοικτή επ άπειρο, η εκτίμηση σου είναι πως δεν θα γίνει αντικείμενο κακόβουλης χρήσης?

Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Κατανοώ την αγωνία για την εικόνα των θρεντς, αλλά όταν αυτή υπερέχει της αγωνίας για το άτομο, τότε να πάω σε φόρουμ κηπουρικής, όχι ψυχολογικής υποστήριξης.
    .
    Ειπώθηκε κάτι τέτοιο Ρέιν? Αυτό κατάλαβες ότι είναι το μέλημα?
    Γιατί εγώ έγραψα τα παρακάτω.
    Quote Originally Posted by NikosD. View Post
    Η ιστορία εν τάχει έχει ως εξής:
    μπαίνει ο διαχειριστής και τροποποιεί ένα μήνυμα που παραβιάζει τους όρους χρήσης και αντ αυτού, σημειώνει ο διαχειριστής:
    το μήνυμα διαγράφηκε για παραβίαση των όρων χρήσης.

Λίγο μετά, μπαίνει το μέλος που έκανε την παραβίαση και τροποποιεί το μήνυμα του διαχειριστή γράφοντας: διαχειριστή γαμιέσαι!

Το παραπάνω είναι πραγματικό γεγονός και επειδή η θέση κανενός διαχειριστή δεν είναι να παίζει παιχνιδάκια και να κυνηγάει μηνύματα, δυστυχώς το θέμα που ζητάτε, δεν είναι προς διαπραγμάτευση.

Στο μεταξύ, μην πάτε μακρυά. Μόλις εχθές, το πολλαπλό προφιλ "Anonymous" (που πλέον έχει αποκλειστεί), έκανε ακριβώς αυτό που περιγράφω παραπάνω.
    Διέγραψε την παρατήρηση του διαχειριστή και έγραψε άλλο κείμενο στη θέση της.
    Το όριο λοιπόν των 3 ημερών πέραν του οποίου δεν επιτρέπεται η διαγραφή/τροποποιηση, τουλάχιστον σε ένα βαθμό, προστατεύει από τις κακόβουλες αλλαγές παλιών μηνυμάτων.

Καταλαβαίνω πως όσοι συμμετέχουν σε αυτό το θέμα, ζητώντας τη συγκεκριμένη δυνατότητα είναι και άνθρωποι που θα κάνουν ορθή χρήση αυτής της δυνατότητας. Έτσι συμβαίνει συνήθως. Το έγραψε νομίζω παραπάνω και ο Κιπ.
    Παίρνουμε ως γνώμονα τον εαυτό μας και θεωρούμε πως και οι υπόλοιποι θα συμπεριφερθούν υπεύθυνα και ΔΕΝ θα κάνουν κακοβουλη χρήση της δυνατότητας αυτής. Δυστυχώς όμως, σε αυτο το θέμα ισχύει η παροιμία πως μαζί με τα ξερά, θα καούν και κάποια χλωρά.

Οποτε τιθεται θέμα προσωπικών δεδομένων ή οποτε τιθεται θέμα αναγνώρισης ενός μέλους από συγγενικά φιλικά πρόσωπα, ΠΑΝΤΟΤΕ πραγματοποιείται η τροποποιηση/αλλοίωση του μηνύματος με προσθήκη ψεύτικων στοιχείων και αφαίρεση κάθε επίμαχου σημείου.
    ΥΓ. Περισσότερο νομίζω θέλησες να απαντήσεις στο θέμα για να εκφράσεις έναν εφ'ολης της ύλης θυμό/απογοήτευση, παρά για να τοποθετηθείς επό του θέματος.
    ΥΓ2. Καλώς μας ξανα ήλθες (αν ξανα ήλθες)
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Senior Member
    εγω παντως κ στη ζωη μου απ εξω κ στο φορουμ εδω περα, τα ιδια πραγματα βλεπω. τις ιδιες ανθρωπινες συμπεριφορες βλεπω κ εδω μεσα κ εξω. κ τους ανθρωπους που γνωρισα απο εδω μεσα, οπως συμπεριφερονται εδω μεσα, συμπεριφερονταν κ εξω. δεν ειδα αλλους μεσα κ αλλους εξω! κ εγω με τον ιδιο τροπο επικοινωνω κ εδω μεσα, αυτη ειμαι κ εξω!

απο εκει κ περα σιγουρα δεν ειναι ιδια η ζωη με ενα φορουμ. υπαρχει αλληλοεπικαλυψη της ζωης κ του φορουμ, οταν ξοδευουμε χρονο απο της ζωης μας κ τον περναμε στο φορουμ. οπως πχ κανω εγω τωρα. απλα.

με αυτο το κριτηριο, καποιων η ζωη στο φορουμ μπορει να ειναι κ πιο σημαντικη απο την εξω ζωη!

προσωπικα, καθως ειμαι της αυτοπειθαρχιας κ της εσωθεν αυτοδιαχειρισης κ οχι των εξωθεν μετρων, νομων, αστυνομευσης, βρισκω το moderating επαρκες. προστατες κ σωτηρες δεν γουσταρω. προτιμω να αναλαμβανω την ευθυνη του εαυτου μου κ να χαιρομαι το πολυτιμο δωρο της ελευθεριας. κ ο,τι δε μ αρεσει, το προσπερνω. κ στο φορουμ κ στη ζωη. κραταω αυτα που μ αρεσουν κ στα υπολοιπα δεν συμμετεχω.

απλα η αποψη μου.

Senior Member
    Νίκο, όχι από σένα, αλλά νομίζω από τον Κηπ. Και δεν είναι προσωπικό φυσικά το θέμα με τον Κηπ. Το θέμα είναι να μπορώ να συμμετέχουν τα μέλη δίχως να έχουν ως πρώτο μέλημα την παραποίηση των γραφομένων τους μέσα στα υπόλοιπα που τα απασχολούν. Πχ αν έχεις κατάθλιψη δεν πιστεύω ότι έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις, να το σκεφτείς εκείνη την περίοδο, κάτι τέτοιο (ένα παράδειγμα απλά, θα μπορούσα να πω και άλλα).
    Να προσθέσω και κάτι άλλο. Παλιότερα διαβάζοντας θέματα από την έναρξη του φόρουμ, διαπίστωσα ότι τότε συμμετείχες με την άποψή σου και την ειδικότητά σου σε θρεντς, αυτό είναι κάτι που μου άρεσε και που βλέπω πια να μη γίνεται. Καταλαβαίνω πως είναι η έλλειψη χρόνου που σε δεσμεύει, αλλά θα ήταν ωραίο (και πολύ καλή επιρροή αν θες στο γενικότερο κλίμα) η συμμετοχή του ίδιου του ατόμου που έχει την διαχείριση ενός φόρουμ στο καθημερινό γίγνεσθαί του. Θα λειτουργούσε πολύ διαφορετικά.

#το προσπερνώ, μπορεί να λειτουργήσει όχι σε θύελλες τρολαρίσματος, αλλά σε κάποια θέματα που τρολάρονται, όταν αρχίζουν και διαμορφώνουν αθροιστικά το κλίμα θύελλας, προσπερνάς το φόρουμ, απλά.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    ωπ, ευχαριστώ ΝίκοD, τώρα είδα το καλωσόρισμα.
    Σπύρος Μπιμπίλας

Νίκο, όχι από σένα, αλλά νομίζω από τον Κηπ. Και δεν είναι προσωπικό φυσικά το θέμα με τον Κηπ. Το θέμα είναι να μπορώ να συμμετέχουν τα μέλη δίχως να έχουν ως πρώτο μέλημα την παραποίηση των γραφομένων τους μέσα στα υπόλοιπα που τα απασχολούν. Πχ αν έχεις κατάθλιψη δεν πιστεύω ότι έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις, να το σκεφτείς εκείνη την περίοδο, κάτι τέτοιο (ένα παράδειγμα απλά, θα μπορούσα να πω και άλλα).
    Να προσθέσω και κάτι άλλο. Παλιότερα διαβάζοντας θέματα από την έναρξη του φόρουμ, διαπίστωσα ότι τότε συμμετείχες με την άποψή σου και την ειδικότητά σου σε θρεντς, αυτό είναι κάτι που μου άρεσε και που βλέπω πια να μη γίνεται. Καταλαβαίνω πως είναι η έλλειψη χρόνου που σε δεσμεύει, αλλά θα ήταν ωραίο (και πολύ καλή επιρροή αν θες στο γενικότερο κλίμα) η συμμετοχή του ίδιου του ατόμου που έχει την διαχείριση ενός φόρουμ στο καθημερινό γίγνεσθαί του. Θα λειτουργούσε πολύ διαφορετικά.
    ...συμφωνώ....
    Και γω θα ήθελα παραπάνω...Νίκο στο φόρουμ.
    Ακόμη και παλαιότερα που υπήρχαν περισσότερα άτομα στη διαχείριση, το μόνο που γινόταν ήταν να σβήνονται πιο γρήγορα ενοχλητικά μνμ. Τίποτε παραπάνω.
    Εχω επίσης παρατηρήσει πως όταν συμμετέχει ο Νίκος σε ένα θέμα, πέφτει η ένταση αυτόματα, όπως και όταν συμμετέχει η μαρίνα38 γράφοντας την άποψη της.
    Προφανώς είναι θέμα ειδικότητας.

Senior Member
    In this old house where every door is open
    To θεμα ειναι οτι δεν εχουν ολη την διαυγεια, τη συναισθηματικη και ψυχολογικη σταθεροτητα και την επιγνωση των συνεπειων του ανοιγματος τους, μην ξεχναμε οτι ακομα και ανηλικοι γραφουν εδω, και μην ξεχναμε τι φορουμ ειναι αυτο και ποσα ατομα μπαινουν εδω αγχωμενα να μοιραστουν το προβλημα τους! Οποτε, ποια ειναι η λογικη, να λογοκρινομαστε ή να ανοιγομαστε; Να αγχωνομαστε η να ξεαγχωνομαστε; Αυτο λεει η Ρειν αν καταλαβα καλα και συμφωνω και ηθελα να το αναφερω νωριτερα, αλλα ειπα να μην κανω συνεχεια το δικηγορο.

Να εχουμε λοιπον το νου μας σε 3 μερες να σβησουμε αυτα που εχουμε γραψει και μας εκθετουν; Πρεπει να το λεμε τοτε και στα νεα μελη που μπαινουν να ξερουν. Να υπαρχει καπου ενα αλερτ!

Οταν δεν υπηρχε αυτο η 3ημερη διορια σβησιματος στο φορουμ υπηρχε κανενα προβλημα;; Χανονταν τα ποστς και γκρεμιζονταν τα νηματα;

Senior Member
    Τα πράγματα δεν είναι μαύρα ή άσπρα.
    Μεγάλα λόγια αυτά για το φόρουμ ίσον ζωή (σιγά και μην είναι ίδια η ζωή με ένα φόρουμ) ή για τις "ευθύνες" των πράξεών σου. Παραμύθια. Το γεγονός παραμένει. Η διαχείριση είναι ελλιπής, για τους λόγους που ήδη έχει αναφέρει ο NikosD, θέμα χρόνου, επαγγελματικών υποχρεώσεων, part time μοντερέιτινγκ κουλουπού.
    Δηλαδή όταν μπει μια κοπελίτσα που έχει βιαστεί πρέπει να έχει ταυτόχρονα στο νου της να "προσέξει" τι και πώς θα το πει? Δε νομίζω. Περισσότερο ελεύθερα δε θα έπρεπε να εκφραστεί ή περισσότερο φοβικά?
    Το περιβάλλον καθώς έχει δεν εμπνέει ασφάλεια.
    Θέλει εγρήγορση που αυτή τη στιγμή δεν.

#το προσπερνώ, μπορεί να λειτουργήσει όχι σε θύελλες τρολαρίσματος, αλλά σε κάποια θέματα που τρολάρονται, όταν αρχίζουν και διαμορφώνουν αθροιστικά το κλίμα θύελλας, προσπερνάς το φόρουμ, απλά.
    ωπ, ευχαριστώ ΝίκοD, τώρα είδα το καλωσόρισμα.

Εχμ εγω δεν ανεφερα πουθενα για φορουμ=ζωη (αν και ειναι κομματι της ζωης σαφως) , ουτε για ευθυνες πραξεων κλπ.

Αλλος:P
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Administrator
    Λιλιουμ, έγραψα και παραπάνω, υπάρχει και στις ανακοινώσεις του φόρουμ, νομίζω και στους όρους χρήσης, ότι μετά τις 3 ημέρες, διαγράφονται τα θέματα με ένα mail στο [email protected] ή με μήνυμα στη διαχείριση.
    Δεν είναι οτι δεν διαγράφονται, είναι ότι διαγράφονται με λίγο μεγαλύτερη διαδικασία από οτι στο πρώτο τριήμερο και πίστεψε με, θα προτιμούσα να μην χρειάζεται να συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία ΚΑΘΟΛΟΥ. θα μου ήταν πολύ ανακουφιστικό να διαγράφονταν αυτόματα από το εκάστοτε μέλος.
    Άλλωστε, από το 2003 έως -νομίζω- το 2009 το φόρουμ λειτουργούσε χωρίς κανένα περιορισμό στις διαγραφές. Η αλλαγή έγινε για προστασία μελών και ιστοσελίδας, όχι για να δυσκολέψουμε τη ζωή μελών, διαχειριστών και τεχνικών.

Εν τέλει, όλη η συζήτηση -επιτρέψτε μου να πω- αφορά τον τρόπο διαγραφής μετά το τριήμερο, γιατί, το ξαναλέω, διαγραφές γίνονται και μάλιστα γίνονται συχνά, άλλοτε με καθυστέρηση, άλλοτε χωρίς.

Senior Member
    In this old house where every door is open
    Το θεμα ειναι οτι σχεδον ολοι εδω μεσα απο οτι καταλαβα, δεν ξερανε ποτε και αν διαγραφονται τα ποστς και τα θεματα και πως! Τωρα μαλλον ηταν μια ευκαιρια να ενημερωθουν και να ξερουν!

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast