Παγιδευμένη με έναν βίαιο σύζυγο - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 43
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    Περα απο την αγαπη, είναι δυο απροστατευτοι ανθρωποι που το ιδιο τους το παιδι ασκει βια πανω τους.
    Οσο αχρηστοι και κακοι γονεις αν ηταν, τιποτε δεν τον δικαιολογει.
    Ακριβως αυτο Θεοφανια... ειναι αδιανοητο να φτασει το ιδιο σου το παιδι στο σημειο να σε χτυπα.

Senior Member
    Απ ολα οσα διαβασα, melancholy ..στεκομαι σ αυτο .

Quote Originally Posted by melancholy View Post
    Υπάρχει και η επιλογή του να μείνω κάπου μόνη, αλλά δεν μπορώ τη μοναξιά, ξέρω ότι μετά δεν θα έχω λόγο ύπαρξης.
    Και σ αυτο πρεπει να εστιασεις ,με καποια βοηθεια ...οταν θα εισαι ετοιμη .
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    μερικες φορες ειναι ενα πραγμα τοσο προφανες, που δεν θελει καν συζητηση. το χρωστας στον εαυτο σου. γτ καθεσαι και αναρωτιεσαι αν σαγαπαει? ειναι ενα αισχος ατομα σαν αυτα. ετσι του δειχνεις πως καλα κανει! εμεις αθελα μας πολλες φορες τους κανουμε να προπονουνται πανω μας σαν να μαστε σακοι του μποξ!!!!!!!! να πω πως τα θελουμε και τα παθαινουμε?
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    προσεχε καλα σε αυτο που θα σου πω, εκτος απο θυμα που εισαι τωρα, θα γινεις και ο αποδιοπομπαίος τράγος επειδη δεν θα σε στηριξει κανεις απ την αποψη που θες. μετα απο λιγο αμα σε βλεπουν πως μενεις, θεωρουν πως τα θελεις και εστιαζουν στην συμπεριφορα σου αυτη ως θυμα και οχι στον αντρα που σε κακοποιει!!! ετσι χανεις το δικιο σου χωρις να το θελεις. ο αντρας σου προφανως εχει κομπλεξ κατωτεροτητας και γι αυτο θελει να σε μειωνει ετσι και μετα να μιλαει ωραια και να σε ταπεινωνει κανοντας σε να νιωθεις τυψεις και πως σου αξιζει να σε χτυπαει. εκτος αυτου, οι περισσοτεροι που το κανουν αυτο, κακοποιουν σωματικα και τα παιδια τους στο μελλον. θα θελες να χτυπαει τα παιδια σου???? παω στοιχιμα πως ειναι και αντικοινωνικος.

σε λιγο καιρο θα δεις πως η κακοποιηση θα αυξανεται κ εσυ απλα θα την δεχεσαι. δεν θα αντιδρας καν. οπως ειπες πως ηδη κανεις επειδη φοβασαι. θα γινει καθημερινοτητα. εν τελει θα παραλυσεις και θα το δεχτεις , θα εισαι κενη συναισθηματικα και θα απομονωθεις. χωρια τις ζημιες που μπορει να σου κανει μεχρι και να μεινεις στειρα.

αν δεν σκεφτεσαι εσενα, σκεψου την ζωη που μπορεις να προσφερεις αργοτερα, να γινεις μανα και να εχεις αληθινη αγαπη που θα σε φροντιζει με λουλουδια και οχι με μπουνιδια
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    ξερεις ποσο ευκολο μου φαινεται να φυγεις απο την στιγμη που εργαζεσαι και δεν εχεις παιδια;μια καταγγελια, ενας ιατροδικαστης να δει ολο και καποια μελανια θα εχεις.μετα ναι στους γονεις σου που θα τους παρει και θα τους σηκωσει αν το θελησεις εσυ γιατι καπως ετσι εφυγα κι εγω απο εναν αλλο καταπιεστικο περιβαλλον και επεσα στα χειροτερα.οταν ηρεμησεις κοιτας τι θα κανεις και νοικιαζεις ενα σπιτακι.και φυσικα δεν ειναι ολοι οι αντρες τοσο γουρουνια.μπορει να διαφερουν απο τις γυναικες αλλα υπαρχουν και αντρες που φορουν παντελονια.ΦΥΓΕ

Senior Member
    Ξερεις Γιωτα μου ,τα “ευκολα” για καποιους ,ειναι δυσκολα για καποιους αλλους
    Και θα πρεπει καποιοα στιγμη ,να μη μιλαμε μονο απο τη δικια μας οπτικη γωνια ,αλλα να γυρναμε , και να αφουγκραζομαστε ,τι προσπαθει να πει..τι λεει ..και πως το ..αισθανεται ο αλλος .
    Δεν τεθηκε απο τα γραφομενα θεμα ιατροδικαστων .Αλλα προβληματισμοι ,και ψυχολογικες συγκρουσεις δικες της ( κατι σαν "διαλογος" ) Αλλα δεν χρειαζονται νομιζω φωνες του τυπου ,πως το ανεχεσαι αυτο ,και ακου να σου πω .. χειροτερο κακο μπορουν να κανουν παρα καλο νομιζω .
    Γνωμη μου βεβαια ,μπορει και να μην ευσταθει
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Quote Originally Posted by soft View Post
    Ξερεις Γιωτα μου ,τα “ευκολα” για καποιους ,ειναι δυσκολα για καποιους αλλους
    Και θα πρεπει καποιοα στιγμη ,να μη μιλαμε μονο απο τη δικια μας οπτικη γωνια ,αλλα να γυρναμε , και να αφουγκραζομαστε ,τι προσπαθει να πει..τι λεει ..και πως το ..αισθανεται ο αλλος .
    Δεν τεθηκε απο τα γραφομενα θεμα ιατροδικαστων .Αλλα προβληματισμοι ,και ψυχολογικες συγκρουσεις δικες της ( κατι σαν "διαλογος" ) Αλλα δεν χρειαζονται νομιζω φωνες του τυπου ,πως το ανεχεσαι αυτο ,και ακου να σου πω .. χειροτερο κακο μπορουν να κανουν παρα καλο νομιζω .
    Γνωμη μου βεβαια ,μπορει και να μην ευσταθει
    ...εχεις πολύ δίκιο σοφτ...
    φαντάσου πως εγώ ακόμη και αυτά που έγραψα εξέφρασαν το λιγότερο συναίσθημα μου γι αυτή την κατάσταση.
    Το κακό σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πως τα άτομα που δέχονται κακοποίηση φτάνουν σε ένα σημείο να βλέπουν το παράλογο λογικό. Τοτε λοιπόν πρέπει να δεχτούν το σοκ των γύρω τους, αλλα φυσικά σε ελεγχόμενο βαθμό για να μη γίνει ζημιά.
    Ελπίζω η κοπέλα να πάρει απόφαση και να ζητήσει βοήθεια, γιατί τη χρειάζεται πολύ περισσότερο από τον άντρα της.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    ...εχεις πολύ δίκιο σοφτ...
    φαντάσου πως εγώ ακόμη και αυτά που έγραψα εξέφρασαν το λιγότερο συναίσθημα μου γι αυτή την κατάσταση.
    Το κακό σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πως τα άτομα που δέχονται κακοποίηση φτάνουν σε ένα σημείο να βλέπουν το παράλογο λογικό. Τοτε λοιπόν πρέπει να δεχτούν το σοκ των γύρω τους, αλλα φυσικά σε ελεγχόμενο βαθμό για να μη γίνει ζημιά.
    Ελπίζω η κοπέλα να πάρει απόφαση και να ζητήσει βοήθεια, γιατί τη χρειάζεται πολύ περισσότερο από τον άντρα της.
    Θεοφανια μου ,το ευχομαι και γω πραγματικα !!! Αλλα η αποφαση ειναι δικη της ,χωρις , δαχτυλακια και χωρις ,αυταρχικες φιγουρες,και φωνες (νομιζω οτι τις ειχε παντα ) απο τα λιγα που διαβασα

Ευχομαι melancholy το καλυτερο για σενα

Και κατι που ξεχασα να πω .Αυτο ειναι για ολους.. Οτι σε καλυπτουν ,και νομικα .. στα τηλ που εδωσα .
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Quote Originally Posted by soft View Post
    Θεοφανια μου ,το ευχομαι και γω πραγματικα !!! Αλλα η αποφαση ειναι δικη της ,χωρις , δαχτυλακια και χωρις ,αυταρχικες φιγουρες,και φωνες (νομιζω οτι τις ειχε παντα ) απο τα λιγα που διαβασα
    .

...και μόνο που ξεκίνησε να μιλάει γι αυτό σε ένα χώρο ακόμη και διαδικτυακό, σημαίνει πως αρχισε να το ψάχνει.

Θα ήταν βέβαια πιο χρήσιμο να μιλήσουν μέλη που έχουν υποστεί κακοποίηση και την ξεπέρασαν.

Junior Member
    Ισχύει όντως ότι ο θύτης δικαιολογείται και σε κάνει σιγά σιγά να πιστεύεις ότι φταις κι ότι τα αξίζεις όλα, εγώ το θεωρώ σατανικό αυτό. Πιστεύω πάντως ότι μερικοί άνθρωποι, όπως ο συγκεκριμένος, είναι πολυδιάστατοι και μπορούν να συνδυάσουν διαφορετικές τάσεις. Αυτός ήταν πάντα έτσι, πολύ ευαίσθητος και σπλαχνικός με κάποια πράγματα, πολύ νευρικός και σκληρός με άλλα. Π.χ λατρεύει τα παιδιά και τα ζώα, αλλά μισεί τους ενήλικες λέγοντας ότι δεν μπορεί την αδικία. Με τον ίδιο τρόπο πιστεύω ότι μπορεί να αγαπάει μεν, αλλά με λάθος τρόπο και επειδή έχει πρόβλημα να μην μπορεί να συγκρατηθεί. Και πολλοί γονείς ας πούμε χτυπάνε τα παιδιά τους-και δεν εννοώ τη νουθεσία, αλλά τα άδικα χτυπήματα- όμως στο τέλος λένε ότι πάντα τα αγαπάνε και θεωρείται δεδομένο από την κοινωνία αυτό. Έχω δει γονείς να καταπονούν φοβερά τα παιδιά, σωματικά και ψυχολογικά και πάντα ο τίτλος "γονιός" είναι σαν να δικαιολογεί ό,τι και να έκαναν. Ο συγκεκριμένος βέβαια, για να απαντήσω σε αυτό που ειπώθηκε κάποια στιγμή πριν, δεν αγαπάει καθόλου τους γονείς του, εκεί είναι καθαρά μίσος και βία, έτσι ακριβώς όπως τον έμαθαν κι εκείνοι, γιατί δεν έδωσαν καθόλου αγάπη στα παιδιά τους κι ότι έσπειραν θερίζουν τώρα. Εννοείται ότι είναι απαράδεκτο που τους χτυπάει, εγώ ως θύμα διαφωνώ κάθετα με τη βία, αλλά απλά λέω ότι είναι τραγικό να σκεφτείς το πόσα ψυχολογικά προβλήματα θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν οι οικογένειες ήταν εντάξει και μεγάλωναν σωστά τα παιδιά. Πάντα πίστευα ότι η ρίζα του κακού είναι η οικογένεια. Οπότε εκείνους όντως τους μισεί, ενώ εμένα με αγαπάει αλλά με το δικό του λανθασμένο, εγωκεντρικό τρόπο. Ασφαλώς όμως δεν αντέχω άλλο, θα δω από που θα αρχίσω. Σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις συμβουλές και τα τηλέφωνα, με βοηθήσατε αρκετά.

Senior Member
    ουπς!!!! δεν εχω καταλαβει melancholy γιατι επιμενεις ακομα οτι σε αγαπαει
    και επισης δεν εχω καταλαβει γιατι ακομα το συζηταμε.

Πριν απο καμμια 15 χρονια εμπλεξα σε μια τετοια σχεση και παραμυθιασα και εγω η ιδια τον εαυτο μου οτι θα αλλαξουν τα πραγματα με τον καιρο και οτι με αγαπαει

Βασικα εφαγα την φλασια οτι ειχα κανει πολλα στη ζωη μου και εκεινος εν αγνοια του ηταν η τιμωρια μου.
    Σηκωνε το "κουλο" του λογω ζηλειας και εγω ελεγα οτι με τον καιρο θα με εμπιστευτει και θα σταματησει

Αποτελεσμα.
    Μια εξωμητρια κυηση το εμβρυο εμεινε στην σαλπιγγα μετα απο ισχυρο σοκ ειπε ο γιατρος!
    Και 2 αποπειρες αυτοκτονιας

Καποιοι εδω θα μεινουν με το στομα ανοιχτο για οσα γραφω γιατι δεν θα πιστευουν οτι καποτε λειτουργουσε το μυαλο μου με τοσο αναποδες ορθοπεταλιες

Φυσικα μετα απο καθε χειροδικια ηταν πολυ γλυκος και με παρακαλουσε στα γονατα να το ξεχασω
    Με τρομαζε οτι εαν εφευγα και γυρνουσα στους γονεις μου θα επαιρνε ενα δικανο και θα μας σκοτωνε ολους!
    Και εγω σκεφτομουν οτι ετσι σκατα που τα εχω κανει δεν εχω δικαιωμα να μπλεξω και τους γονεις μου.

"το παραμυθι" το εφτιαξα μονη μου και το εφαγα μονη μου.

δεν μου αφηνε ποτε χρηματα για να μην μπορω να φυγω, και οταν μιλουσα με τους δικους μου καθοταν διπλα στο τηλεφωνο να μην πω κατι απο αυτα που μου συνεβαιναν

Ενα χρονο μετα υστερα απο ενα γερο "επεισοδιο" και επειδη ημασταν στο σπιτι μου στους γονεις μου εκεινη την περιοδο, τον εδιωξα επιτελους βρισκοντας το κουραγιο να του πω οτι δεν τον φοβαμαι και οτι αν θελω να πεθανω μπορω να το κανω και μονη μου (2 αποπειρες μια με χαπια και μια φλεβες)

Ημασταν αρραβωνιασμενοι
    γυρισε υστερα απο 2 μηνες μηπως εχω αλλαξει γνωμη.
    Οταν του εδωσα πισω τη βερα και ολα τα δωρα του αρραβωνα μου ειπε οτι ειχε δικιο η μανα του και οτι εγω ειμαι και παραμενω μια π@@@να!
    Και εγω του απαντησα οτι οσο και αν υποσχοταν οτι ειχε αλλαξει εμεινε και παλι ο ιδιος και να παει στον αγυριστο πριν τον κλεισω για παντα μεσα

Ουφφφφφφ! ξαλαφρωσα

Σηκω φυγε οσο πιο γρηγορα μπορεις
    Προς θεου μην μεινεις εγκυος

Εμενα ηθελε να με αφησει εγκυος για να με δεσει και μου απαγορευε το χαπι αλλα μετα το εξωμητριο ( οπου εχασα και μια σαλπγγα) επαιρνα το χαπι κρυφα
    Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....

....αυτο εννοούσα όταν ελεγα να γραψει κάποιος που το έχει περάσει..
    Μπράβο μπου, φοβερή εμπειρία. Θελει κοτσια να φυγεις απο τετοια φαση.

Senior Member
    Πολύ τρυφερός άνθρωπος. Γεμάτος αγνή αγάπη. Ειδικά το σημείο που απαιτεί να τρως μεν ξύλο αλλά να μην χάνεις το κέφι σου. Απορώ, μήπως έχει σκεφτεί αντί να μην "χάνεις" το κέφι σου, να κάνεις κέφι? Του διέφυγε. Πχ θα μπορούσες κάθε φορά που τρως μάπες να αρχίζεις τους καρσιλαμάδες. Ή να πετάς κάνα "ώπα", σα να βρίσκεσαι σε γλέντι. Τραγικός και συ όμως, δε του βρήκες και λίγες δικαιολογίες. Αν ξαναδιαβάσεις το αρχικό κείμενο, θα δεις πόσες είναι. Οι άνθρωποι μπορεί μεν να είναι πολυδιάστατοι, αλλά όταν η μία διάσταση λέγεται ξύλο, τότε οι άλλες διαστάσεις μπορούν να παν στο διάολο κι ακόμα παραπέρα. Προσωπική μου άποψη.
    Σου εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον, που νομίζω θα τα έχεις αν αποφασίσεις να πάψεις να δικαιολογείς και να αρχίσεις να ΘΥΜΩΝΕΙΣ.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Ή μενεις και αργοπεθαινεις ή το ρισκαρεις γιατι συνηθως ειναι θρασυδειλοι αυτοι οι τυποι και επιδειξη δυναμης κανουν μονο σε εμας που ειμαστε πιο αδυναμες σωματικα ή στους γερους γονεις που δεν μπορουν πια να αμυνθουν

Και αφου εφαγε τοσο ξυλο απο τους γονεις του "αδικα" θα επρεπε να ξερει την αισθηση του ανυπερασπιστου και οχι να την επαναλαμβανει και να την διαιωνιζει σε συζυγο και αργοτερα στα παιδια του.

Καμμια ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ
    Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....

Senior Member
    melancholy θελω να σε ρωτησω αν ερχονται στιγμες μετα την βια οποια μορφη κι αν εχει που τον λυπασαι και αυτο σε εμποδιζει να τον αφησεις.οταν ηρεμουν τα πραγματα και βλεπεις αλλον ανθρωπο νοιωθεις λυπη, ενοχη, φοβο που γινονται εμποδια να κανεις το επομενο βημα;

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast