ξερει κανεις πoια ειναι τα πρωτα σημαδια ψυχωσης? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 61
    Senior Member
    Αυτο που λεγανε απο τα αρχαια χρονια οι Ελληνες κ.λ.π. ειναι οτι υπαρχει
    σωμα,ψυχη και πνευμα.

Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι μετα το θανατο το σωμα και η ψυχη πεθαινουν αλλα μενει το πνευμα. Δηλαδη η προσωπικοτητα ειναι και αυτη κατι σαν ρουχο
    και αυτη με το σωμα πεθαινει αλλα μενει το αληθινο μερος μας το πνευμα το οποιο
    ειναι αιωνιο.

Quote Originally Posted by Lou! View Post
    δεν το εχω ψαξει πολυ με το τι γινεται με τη σχεση συνειδητοτητας κ σωματος/υλης, αν κ ειναι μεσα στα ενδιαφεροντα μου, καθως απτεται αμεσα της μεταφυσικης!

σιγουρα δεν πιστευω στο δυιστικο σχημα του Πλατωνα οτι υπαρχει μια ψυχη ανεξαρτητη απο το σωμα. αυτο νομιζω οτι ειναι μεγιστη μπαρουφα για τα σημερινα δεδομενα γνωσης που εχουμε. τον Πλατωνα στην εποχη που ζουσε μπορουμε να τον δικαιολογησουμε, αλλα τους σημερινους παπαδες κ τους "πιστους χριστιανους" με τπτ! :)

εχω ακουσει την ενδιαφερουσα, αλλα κ mind-blowing αποψη, οτι δεν δημιουργει ο εγκεφαλος τη συνειδητοτητα (consciousness), αλλα το αντιστροφο. δηλ οτι η συνειδητοτητα παραγει την αισθηση του σωματος, της υλης, κ αρα κ τους εγκεφαλου. μεσω αυτης της εξηγησης, μπορει να εξακολουθει να υπαρχει η συνειδητοτητα μετα το θανατο του ανθρωπινου εγκεφαλου. καταστρεφεται ο εγκεφαλος κ το σωμα, αλλα η συνειδητοτητα παραμενει, ως προϋπαρχουσα της υλης.

ομολογω οτι οταν το πρωτοακουσα, ηθελα να πω σε αυτον που μου το ειπε: " φιλε, λες μαλακιες!". αλλα επειδη ο συγκεκριμενος ειχε πει πολλα ενδιαφερονα πραγματα, ειχε κερδισει το σεβασμο μου κ ετσι, ειπα να το κρατησω στην ακρη του μυαλου μου με διαθεση σκεπτικισμου, προς σχετικη διερευνηση!

η εξισωση του einstein E=mc^2, ειναι μια εξισωση που περιγραφει οτι η ενεργεια στο συμπαν μπορει να μετατρεπεται σε υλη κ αντιστροφα. οι μετατροπες της υλης σε ενεργεια κ της ενεργειας σε υλη ειναι κατι που εχει παραδεχτει η συγχρονη φυσικη οτι γινεται.

αν πραγματικα η συνειδητοτητα δημιουργει υλη κ η υλη συνειδητοτητα, κ ειναι μια αλληλοτροφοδοτουμενη διαδικασια ολο αυτο, ισως ετσι μπορει να εξηγηθει πως οταν απουσιαζει ενα ποδι, ο αλλος νιωθει ακομα το ποδι που του λειπει κ διαφορα αλλα τετοια!

τρομερα ενδιαφερον θεμα παντως!!!
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by maus View Post
    Μηπως ομως υπαρχει και συναισθηματικο σωμα οπως υποστηριζουν πολλες θρησκειες - φιλοσοφιες, το οποιο παραμενει οταν ακρωτηριαστει καποιο μελος του σωματος ;

Μηπως ειναι αυτο που ποναει και οχι τα πραγματικα νευρα του σωματος τοτε.

Εχουμε πολλα ακομα να μαθουμε για την φυση και τον ανθρωπο..
    <<<<
    Ισως πολλα να συμβαινουνε , και σιγουρα εχουμε να μαθουμε πολλα ακομα ,,,
    αυτο που εχει σημασια ομως ειναι οτι οι φιλοσοφικοθρησκευτικες υποθεσεις δεν μπορουν να μεταφραστουν στην πραξη σε κατι χρηστικο ωστε να βοηθησουν ποιο αμεσα ,,
    συνηθως ζητουν τυφλη πιστη , και να ενταχθεις σε ενα δικο τους συστημα (θεοπνευστο) , να αποδεχθεις τελετουργικες διεργασιες κλπ κλπ κλπ ,,καταστασεις που δεν ταιριαζουν τοσο με τον συγχρονο τροπο ζωης ,οσο και με τις αναγκες ενος ηδη πασχοντα ...που δυστυχως στην απελπισια του μπορει να βρεθει και σ αυτα τα χωραφια....

Member
    pedia parakoulotho ola auta pou lete sto thema m ! kai mporo na pw oti eistai oloi erasitexnes psixologi ! xerete arketa pragmata!

Senior Member
    κοιταξε ναι, δυστυχως αυτα δε κανουν τιποτα για εναν αρρωστο.

δε παει να πει ομως οτι δεν υπαρχουν πραγμα που θελουν περισσοτερη διερευνηση.

και ουτε ειναι "θεοπνευστα" απο καποια εξωτερικη δυναμη αλλα συνηθως ανθρωποι με παρομοιες με εμας εμπειριες τα εχουν "δει" και εχουν προσαρμοσει ολα αυτα τα
    τελετουργικα ή ανθρωποι που εχουν παρει ψυχοδραστικες ουσιες τα εχουν δει.

τωρα το τυφλη πιστη κ.λ.π. δεν ανηκει σε ολες τις θρησκειες, μαλλον μονο στο κακεκτυπο που μεταβληθηκε ο χριστιανισμος αργοτερα ωστε να εξασφαλιζει
    τυφλη υπακοη στο ρωμαιο αυτοκρατορα που ηταν και αρχιερεας.

Quote Originally Posted by path View Post
    <<<<
    Ισως πολλα να συμβαινουνε , και σιγουρα εχουμε να μαθουμε πολλα ακομα ,,,
    αυτο που εχει σημασια ομως ειναι οτι οι φιλοσοφικοθρησκευτικες υποθεσεις δεν μπορουν να μεταφραστουν στην πραξη σε κατι χρηστικο ωστε να βοηθησουν ποιο αμεσα ,,
    συνηθως ζητουν τυφλη πιστη , και να ενταχθεις σε ενα δικο τους συστημα (θεοπνευστο) , να αποδεχθεις τελετουργικες διεργασιες κλπ κλπ κλπ ,,καταστασεις που δεν ταιριαζουν τοσο με τον συγχρονο τροπο ζωης ,οσο και με τις αναγκες ενος ηδη πασχοντα ...που δυστυχως στην απελπισια του μπορει να βρεθει και σ αυτα τα χωραφια....
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Junior Member
    Πρώτα μπαίνεις σε μια πρόδρομη φάση κατά τη διάρκεια της οποίας απομονώνεσαι στον εαυτό σου και τις σκέψεις σου και μετά αρχίζουν σαφή ψυχωτικά συμπτώματα όπως ψευδαισθήσεις και παραισθήσεις

Senior Member
    Quote Originally Posted by souzero7 View Post
    τα πιο κοινα αν ξερει καπιος να μου πει! plzzzzzzzzzz
    Είναι να σε κάνουν να θυμώσεις και να γελάνε μαζί σου και όταν πας στον γιατρό να σου πει, αν είναι καλός, πως δεν φταίς εσύ.

Έχει βέβαια διαφορά η "ψυχωσική" ***** στην Αμερική που εκτέλεσε τους βιαστές της από μια γυναίκα που θέλει να σφάξει όλο τον αντρικό πλυθισμό επειδή μέσα της είναι πιο ναζί και από τον Χίτλερ.

Αν τώρα μπορείς να δεις πιο πέρα θα δεις πως δεν υπάρχουν ψυχωσικοί και λογικοί, αλλά αδύναμοι και δυνατοί που περπατάνε όλοι σε αυτή τη Γη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ariadne View Post
    Πρώτα μπαίνεις σε μια πρόδρομη φάση κατά τη διάρκεια της οποίας απομονώνεσαι στον εαυτό σου και τις σκέψεις σου και μετά αρχίζουν σαφή ψυχωτικά συμπτώματα όπως ψευδαισθήσεις και παραισθήσεις
    Σε πληροφορώ ότι πολλοί παθαίνουν ψύχωση στη δουλειά τους η στο στρατό, δεν νομίζω να ήταν στην απομώνωση πριν πάθουν ότι έπαθαν.

ΑΣΧΤ: Κάποιες φορές αισθάνομαι πως είμαι τόσο ψηλά που θα πέσω τόσο δυνατά ώστε να ακουστεί κάτι, αλλά όπως λέει και το τραγούδι δεν με νοιάζει πια.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Instant View Post
    Σε πληροφορώ ότι πολλοί παθαίνουν ψύχωση στη δουλειά τους η στο στρατό, δεν νομίζω να ήταν στην απομώνωση πριν πάθουν ότι έπαθαν.

ΑΣΧΤ: Κάποιες φορές αισθάνομαι πως είμαι τόσο ψηλά που θα πέσω τόσο δυνατά ώστε να ακουστεί κάτι, αλλά όπως λέει και το τραγούδι δεν με νοιάζει πια.
    όχι δε λέω πως ήταν στην απομόνωση, απλώς δεν είχαν πολλές κοινωνικές επαφές και ήταν πολύ απορροφημένοι στον κόσμο τους. Συνήθως ψύχωση δε σε πιάνει αμέσως, υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά σημάδια πριν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ariadne View Post
    όχι δε λέω πως ήταν στην απομόνωση, απλώς δεν είχαν πολλές κοινωνικές επαφές και ήταν πολύ απορροφημένοι στον κόσμο τους. Συνήθως ψύχωση δε σε πιάνει αμέσως, υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά σημάδια πριν.
    Ναι αυτό ισχύει. Δεν παίζει όμως να ήταν απλά αφηρημένοι και εσωστρεφείς η να είχαν λίγη φαντασία παραπάνω και κάτι τραυματικό η απειλητικό να πυροδότησε την ψύχωση;

Άλλωστε ψυχώσεις δεν έχουν πάθει μόνο άσημοι αλλά γνωστοί καλλιτέχνες, πολιτικοί, επιστήμονες και γενικά άνθρωποι από κάθε κοινωνική ομάδα που έτυχε να είχαν λίγη περισσότερη ευαισθησία η διαφορετικότητα από τον μέσο όρο.

Member
    ti enoeis re instand ? diladi thimoneis eukola kai nomizeis pws gelane mazh sou kai tetia?

Senior Member
    Δεν δήλωσα κάτι τέτοιο ωστόσο αυτό αφήνεις εσύ να ευνοηθεί για μένα και δεν μου αρέσει. Λες να μην έχω κάτι άλλο να κάνω και όλη την ώρα να σκέφτομαι ποιος με κοροϊδεύει; Με δουλεύεις ρε κορίτσι; Έχουν γελάσει μαζί μου με κακό σκοπό και όχι επειδή το φαντάστηκα, έχει τύχει να θυμώσω εύκολα σε ευάλωτες φάσεις, έχουν τύχει πολλά αλλά αν θες να ξέρεις δεν έχω καμία διάγνωση σχιζοφρένειας από όσο ξέρω και μου έχει πει ο γιατρός που με εξέτασε. Αυτό το λέτε εσείς λόγω κόμπλεξ. Είναι αυτό που είχα πει λίγο καιρό πριν στο φορουμ. Στην εφηβεία μου είχα κάνει κάτι με μια κοπέλα (πολύ εύκολες οι κοπέλες εκείνη την εποχή η σε εκείνη την ηλικία αν θέλεις). Μου είχε πει η κοπέλα, έχω πάρει ναρκωτικά, είμαι μαστουρωμένη και έχω την εντύπωση πως είσαι μαστουρωμένος και εσύ. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ;

Senior Member
    Άλλωστε οι σχιζοφρενικές κρίσεις δεν σημαίνουν μόνιμη κατάσταση σχιζοφρένειας ούτε δικαιολογούν κάποια γενετική, βιολογική ασθένεια. Άκου βέβαια τον ερευνητή PETRAN ίσως να έχει να σου δώσει μια πιο "έξυπνη" απάντηση, πιο έξυπνη για ότι αντιπροσωπεύει. Εάν η κοινωνία μας ήταν ισότιμη με τα σημερινά δεδομένα θα είμαστε σαν το Arkham city, με πρωθυπουργό ψυχίατρο, και ψυχιατρικό έλεγχο για κάθε πολίτη. Δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμα, αλλά κουράγιο, σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί που θα θέλουν να θα γίνει αυτό. Όπως λέει και ο διευθυντής του Arkham, αν έχεις πολιτικό λόγο και έρθεις στο ιατρείο μου σημαίνει πως ξέρεις κάτι το οποίο δεν θέλουμε να μάθουν άλλοι. Σου ακούγεται και αυτό παρανοϊκό και σχιζοφρενικό προφανώς αλλά δεν απέχουμε και πολύ όπως είπα πάλι άλλωστε από την arkham κοινωνία.

Junior Member
    Ναι αυτό ισχύει. Δεν παίζει όμως να ήταν απλά αφηρημένοι και εσωστρεφείς η να είχαν λίγη φαντασία παραπάνω και κάτι τραυματικό η απειλητικό να πυροδότησε την ψύχωση;

Άλλωστε ψυχώσεις δεν έχουν πάθει μόνο άσημοι αλλά γνωστοί καλλιτέχνες, πολιτικοί, επιστήμονες και γενικά άνθρωποι από κάθε κοινωνική ομάδα που έτυχε να είχαν λίγη περισσότερη ευαισθησία η διαφορετικότητα από τον μέσο όρο.
    εγώ από όσο ξέρω είναι μάλλον σπάνιο να το πάθεις αμέσως, αν και βέβαια δεν είμαι και ψυχίατρος. Οι περισσότεροι περνάνε μια φάση (που μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια) κατά την οποία η πνευματική τους υγεία επιδεινώνεται σταδιακά.

Member
    Δεν δήλωσα κάτι τέτοιο ωστόσο αυτό αφήνεις εσύ να ευνοηθεί για μένα και δεν μου αρέσει. Λες να μην έχω κάτι άλλο να κάνω και όλη την ώρα να σκέφτομαι ποιος με κοροϊδεύει; Με δουλεύεις ρε κορίτσι; Έχουν γελάσει μαζί μου με κακό σκοπό και όχι επειδή το φαντάστηκα, έχει τύχει να θυμώσω εύκολα σε ευάλωτες φάσεις, έχουν τύχει πολλά αλλά αν θες να ξέρεις δεν έχω καμία διάγνωση σχιζοφρένειας από όσο ξέρω και μου έχει πει ο γιατρός που με εξέτασε. Αυτό το λέτε εσείς λόγω κόμπλεξ. Είναι αυτό που είχα πει λίγο καιρό πριν στο φορουμ. Στην εφηβεία μου είχα κάνει κάτι με μια κοπέλα (πολύ εύκολες οι κοπέλες εκείνη την εποχή η σε εκείνη την ηλικία αν θέλεις). Μου είχε πει η κοπέλα, έχω πάρει ναρκωτικά, είμαι μαστουρωμένη και έχω την εντύπωση πως είσαι μαστουρωμένος και εσύ. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ;
    auth h apantisei den einai gia mena etsi?

Senior Member
    Αργοπορημένα αλλά δεν πειράζει! Περίμενε στη σειρά σου έχω να απαντήσω σε πολλά μηνύματα (λολ)! Λοιπόν, μην με παρεξηγείς, δεν σου τη λέω η κάτι τέτοιο, έτσι είναι το στυλ μου κάποιες φορές, οκ;

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast