Θέλω να ρωτήσω κάτι... - Page 12
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 12 of 36 FirstFirst ... 2101112131422 ... LastLast
Results 166 to 180 of 537
    Senior Member
    Θα σου πω. Καθε κλινικη η αλλιως νοσηλευτικο τμημα (παθολογικο, καρδιολογικο, χειρουργικο, ψυχιατρικο κτλ), περιλαμβανει τους θαλαμους ασθενων (αιθουσες νοσηλειας) κ τον χωρο βραχειας νοσηλειας, αμα δεν απαιτειται αμεση εισαγωγη του ασθενους. Στους θαλαμους ασθενων τα κρεβατια δεν πρεπει να ειναι περισσοτερα απο 4. Επισης στα μονοκλινα βαζουν τα βαρια περιστατικα. Στην αιθουσα βραχειας νοσηλειας ο αριθμος κλινων ειναι μεγαλυτερος. Κ επειδη δεν σε καναν εισαγωγη, απ ο,τι καταλαβαινω ησουν στο βραχειας. Κι εκει χαμος γινεται συνηθως, ειδικα στο παθολογικο που συνηθως ειναι ηλικιωμενοι.
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lacrymosa View Post
    Θα σου πω. Καθε κλινικη η αλλιως νοσηλευτικο τμημα (παθολογικο, καρδιολογικο, χειρουργικο, ψυχιατρικο κτλ), περιλαμβανει τους θαλαμους ασθενων (αιθουσες νοσηλειες) κ τον χωρο βραχειας νοσηλειας, αμα δεν απαιτειται αμεση εισαγωγη του ασθενους. Στους θαλαμους ασθενων τα κρεβατια δεν πρεπει να ειναι περισσοτερα απο 4. Επισης στα μονοκλινα βαζουν τα βαρια περιστατικα. Στην αιθουσα βραχειας νοσηλειας ο αριθμος κλινων ειναι μεγαλυτερος. Κ επειδη δεν σε καναν εισαγωγη, απ ο,τι καταλαβαινω ησουν στο βραχειας. Κι εκει χαμος γινεται συνηθως, ειδικα στο παθολογικο που συνηθως ειναι ηλικιωμενοι.
    Ναι, δίκιο έχεις, στο βραχείας ήμουν...δεν μου έκαναν εισαγωγή, το είπε κιόλας ο ψυχίατρος ότι αφού δεν έγινε εισαγωγή απλά υπογράφω και φεύγω :D Τι ωραία που ήταν αυτό...δεν φαντάζεσαι πόσο χάρηκα, πόσο ανακουφίστηκα που είχα αυτό το δικαίωμα...ήταν υπέροχη αίσθηση πραγματικά! :D Όχι σαν την άλλη φορά που ένιωθα λες και είμαι σε φυλακή...γαϊδούρια! Πάντως σου είπα μόνο εμένα και την άλλη κοπέλα είχε...παλιά που είχα πάει σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο γιατί λιποθύμησα δίπλα μου είχε περιστατικό υπερβολικής δόσης, τρόμαξα πάρα πάρα πολύ! Πάλι καλά που δεν τον είδα να χτυπιέται από στερητικό σύνδρομο...αν μπορούσα να μιλήσω θα έλεγα "πάρτε με από εδώ, τρελοί είστε;" Μιλάμε στο διπλανό κρεβάτι, ε; :(

Senior Member
    Ρε συ στο τεπ (επειγοντα δλδ) εχει απ ολα τα περιστατικα! Μπορει στον θαλαμο του τμηματος να συνυπαρχουν ενας ηλικιωμενος με οξυ πνευμονικο οιδημα, μια κοπελα με ανορεξια, ενας με γαστρεντεριτιδα, ενας με σπασμους, ενας με εγκεφαλικο επεισοδιο, ενας τοξικομανης, ενας σε ψυχωσικη κριση.. Δεν μπορεις να επιλεξεις με ποιον θα εισαι στον θαλαμο, αυτο το αποφασιζουν οι νοσηλευτες, αν κ συνηθως γινεται διαχωρισμος των περιστατικων, πχ σε ξεχωριστο θαλαμο οι βαρια ασθενεις κ ηλικιωμενοι απο τις πιο ελαφριες περιπτωσεις. Αλλα αυτο οταν εχει γινει η εισαγωγη. Διαφορετικα στα επειγοντα γινεται ο κακος χαμος!

Senior Member
    Καλα, οι νοσοκομειακες αφηγησεις ειναι οπως του στρατου... δηλαδη δεν τελειωνουν ποτε!!
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ALIA View Post
    Καλα, οι νοσοκομειακες αφηγησεις ειναι οπως του στρατου... δηλαδη δεν τελειωνουν ποτε!!
    Καλα το τι βλεπουν εκει μεσα δεν λεγεται! Μεχρι κ γκρουπ στο facebook εχουν κανει "τα ευτραπελα των νοσοκομειων" λολ!

Senior Member
    Ρε συ στο τεπ (επειγοντα δλδ) εχει απ ολα τα περιστατικα! Μπορει στον θαλαμο του τμηματος να συνυπαρχουν ενας ηλικιωμενος με οξυ πνευμονικο οιδημα, μια κοπελα με ανορεξια, ενας με γαστρεντεριτιδα, ενας με σπασμους, ενας με εγκεφαλικο επεισοδιο, ενας τοξικομανης, ενας σε ψυχωσικη κριση.. Δεν μπορεις να επιλεξεις με ποιον θα εισαι στον θαλαμο, αυτο το αποφασιζουν οι νοσηλευτες, αν κ συνηθως γινεται διαχωρισμος των περιστατικων, πχ σε ξεχωριστο θαλαμο οι βαρια ασθενεις κ ηλικιωμενοι απο τις πιο ελαφριες περιπτωσεις. Αλλα αυτο οταν εχει γινει η εισαγωγη. Διαφορετικα στα επειγοντα γινεται ο κακος χαμος!
    Μωρέ το καταλαβαίνω αλλά εγώ φοβήθηκα πολύ μ' αυτόν δίπλα μου, λες και δεν μου έφτανε που δεν μπορούσα να κινηθώ εγώ καλά καλά είχα κι αυτόν τον επικίνδυνο δίπλα μου...

Senior Member
    Καλα το τι βλεπουν εκει μεσα δεν λεγεται! Μεχρι κ γκρουπ στο facebook εχουν κανει "τα ευτραπελα των νοσοκομειων" λολ!
    Ασε με αυτα τα γκρουπ πια... Με το παραμικρο φτιαχνουν κι απο ενα. Γκρουπ ξανθιων, γκρουπ μελαχρινων, γκρουπ με οσους φορανε στρινγκ....!
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Μωρέ το καταλαβαίνω αλλά εγώ φοβήθηκα πολύ μ' αυτόν δίπλα μου, λες και δεν μου έφτανε που δεν μπορούσα να κινηθώ εγώ καλά καλά είχα κι αυτόν τον επικίνδυνο δίπλα μου...
    Γιατι να φοβηθεις? Τι θα σου κανει? Και ειδικα αμα ηταν τοξικομανης πιστεψε με εκεινη τη στιγμη απολαμβανε το "ταξιδι" του, οποτε προς τι να ειναι επικινδυνος? Στην κοσμαρα του βρισκοταν! Κ αλλωστε ειχε τοσα ατομα στον ιδιο χωρο. Στους βιαιους κ επιθετικους ασθενεις (συνηθως στις ψυχιατρικες πτερυγες) εφαρμοζουν τη μηχανικη καθηλωση, σε απλα ελληνικα τους δενουν δλδ, κατι που δυστυχως ακομα συμβαινει κ με βρισκει τελειως αντιθετη..

Senior Member
    Γιατι να φοβηθεις? Τι θα σου κανει? Και ειδικα αμα ηταν τοξικομανης πιστεψε με εκεινη τη στιγμη απολαμβανε το "ταξιδι" του, οποτε προς τι να ειναι επικινδυνος? Στην κοσμαρα του βρισκοταν! Κ αλλωστε ειχε τοσα ατομα στον ιδιο χωρο. Στους βιαιους κ επιθετικους ασθενεις (συνηθως στις ψυχιατρικες πτερυγες) εφαρμοζουν τη μηχανικη καθηλωση, σε απλα ελληνικα τους δενουν δλδ, κατι που δυστυχως ακομα συμβαινει κ με βρισκει τελειως αντιθετη..
    Είχε ξυπνήσει και ζητούσε τσιγάρο Λακρυμόζα...κι οι νοσοκόμες αρνήθηκαν..."κόντεψες να πεθάνεις και θέλεις τσιγάρο;" Ακόμα τα θυμάμαι όλα με λεπτομέρειες κι ας έχουν περάσει χρόνια...αυτοί οι άνθρωποι πάνω στη στέρηση είναι επικίνδυνοι, δεν το ξέρεις;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Είχε ξυπνήσει και ζητούσε τσιγάρο Λακρυμόζα...κι οι νοσοκόμες αρνήθηκαν..."κόντεψες να πεθάνεις και θέλεις τσιγάρο;" Ακόμα τα θυμάμαι όλα με λεπτομέρειες κι ας έχουν περάσει χρόνια...αυτοί οι άνθρωποι πάνω στη στέρηση είναι επικίνδυνοι, δεν το ξέρεις;
    Συμφωνω οτι σε στερητικο συνδρομο μπορει να κανουν διαφορα, αλλα οχι με σκοπο να βλαψουν τους αλλους. Μπορει να γινουν επικινδυνοι για τον εαυτο τους, πχ να αρχισουν να χτυπιουνται. Αλλα οπως σου ειπα τους βιαιους ασθενεις οταν μαλιστα παιζει κ ψυχιατρικη παθηση στη μεση, τους μεταφερουν στην ψυχιατρικη πτερυγα κ αμα ειναι σε ασχημη φαση τους δενουν. Οσο για το τσιγαρο, φυσικα κ καλα εκαναν κ του αρνηθηκαν. Αυτο ελειπε να δινουν στον καθε ασθενη ο,τι ζηταει. Δινουν φαρμακα κτλ μονο μετα απο εντολη κ υπογραφη του γιατρου. Απ τη στιγμη που θα πας στο νοσοκομειο εισαι στα χερια αλλων.. δυστυχως, ευτυχως, ετσι εχουν αυτες οι διαδικασιες..

Senior Member
    Συμφωνω οτι σε στερητικο συνδρομο μπορει να κανουν διαφορα, αλλα οχι με σκοπο να βλαψουν τους αλλους. Μπορει να γινουν επικινδυνοι για τον εαυτο τους, πχ να αρχισουν να χτυπιουνται. Αλλα οπως σου ειπα τους βιαιους ασθενεις οταν μαλιστα παιζει κ ψυχιατρικη παθηση στη μεση, τους μεταφερουν στην ψυχιατρικη πτερυγα κ αμα ειναι σε ασχημη φαση τους δενουν. Οσο για το τσιγαρο, φυσικα κ καλα εκαναν κ του αρνηθηκαν. Αυτο ελειπε να δινουν στον καθε ασθενη ο,τι ζηταει. Δινουν φαρμακα κτλ μονο μετα απο εντολη κ υπογραφη του γιατρου. Απ τη στιγμη που θα πας στο νοσοκομειο εισαι στα χερια αλλων.. δυστυχως, ευτυχως, ετσι εχουν αυτες οι διαδικασιες..
    Εγώ έχω ακούσει ότι γίνονται επιθετικοί και προς τους άλλους άθελα τους όμως γιατί δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν πάνω στην ανάγκη τους για τη δόση τους...φυσικά και καλά έκαναν και αρνήθηκαν το τσιγάρο μέσα σε νοσοκομείο και μάλιστα με άλλους ασθενείς στον ίδιο χώρο...εγώ τότε όσο μπορούσα να αντιληφθώ όμως φοβήθηκα ότι θα τα πάρει που του το αρνήθηκαν και θα τα κάνει όλα γυάλα αλλά ευτυχώς όχι...πάντως για να είπαν ότι κόντεψε να πεθάνει καμιά ηρωϊνη θα είχε πάρει, ε; Επίσης νομίζω ότι σε ένα νοσοκομείο με σωστούς γιατρούς δεν είσαι εντελώς στα χέρια άλλων...δηλαδή τί, δεν σε ρωτάνε για τίποτα; Εγώ είδα που είχε ένα κάδρο που έλεγε τα δικαιώματα του ασθενή και πρόλαβα να ρίξω μια ματιά και τα έλεγε ωραία...επειδή θα μπω σε νοσοκομείο δεν μεταμορφώνομαι ξαφνικά σε άβουλο πλάσμα χωρίς θέληση και χωρίς δικαιώματα ούτε γίνομαι υποχείριο κανενός...απόδειξη ότι αρνήθηκα τη μεταφορά μου, υπέγραψα κι έφυγα...

Senior Member
    Δεν ειπα οτι γινεσαι αβουλο πλασμα κ πειραματοζωο.. Απλα αποφασιζουν αυτοι τι φαρμακα θα παρεις, κ δεν σε ρωτανε, κ φυσικα αμα δεν δεχεσαι να τα παρεις, βρισκουν τροπο να στα δωσουν (τα περισσοτερα βγαινουν κ σε ενεσιμο διαλυμα κ σε υποθετα). Επειδη εχω νοσηλευτει σε κλινικη ξερω πως ειναι τα πραγματα. Φυσικα αμα εισαι ενηλικας κ θελεις να φυγεις υπογραφεις παιρνοντας βεβαια την ευθυνη για τυχον υποτροπη, ωστε μετα οι γιατροι να μην εχουν ευθυνη. Αυτα για τα νοσηλευτικα τμηματα περαν του ψυχιατρικου. Εκει πραγματικα αμα μπεις ειναι πολυ δυσκολο να βγεις υπογραφοντας, ειδικα αμα μπηκες με εισαγγελικη εντολη. Αλλα ακομη κ να μην μπηκες με εισαγγελικη αλλα με τη θεληση σου, αμα εχεις κατι σοβαρο πχ βαρια ψυχωση, αυτοκτονικο ιδεασμο, ιστορικο αποπειρας κ κρινουν οι γιατροι οτι εισαι επικινδυνος για τον εαυτο σου η για τους αλλους, δεν μετραει καμια υπογραφη. Κ αμα βγεις, δεν μετραει η υπογραφη του ασθενους του ιδιου, αλλα πρεπει να υπογραψει καποιος συγγενης, ακομα κ ενηλικος να εισαι. Στα ψυχιατρικα τμηματα ειναι χεσε μεσα. Το τι εχω δει ασε. Να δενουν ασθενεις, να τους κοπαναν ενεσεις κ ορους αλοπεριδολης, με αποτελεσμα να γινονται φυτα, να τους σερνουν με το φορειο κ να τους εχουν με πανες, να μην μπορουν να μιλησουν, να τους τρεχουνε τα σαλια.. ασε φρικη..

Member
    καλημέρα σας...βλέπω το ξενυχτήσατε.....ελπίζω κύκνε και σήμερα να είσαι ακόμα καλύτερα...τα σέβη μου και στην Lacrymosa :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by kimi68 View Post
    καλημέρα σας...βλέπω το ξενυχτήσατε.....ελπίζω κύκνε και σήμερα να είσαι ακόμα καλύτερα...τα σέβη μου και στην Lacrymosa :)
    Μετα τιμης kimi :) Το ξενυχταμε παντα, ειμαστε νυχτοπουλια κ αλανια!! :)

Member
    Μετα τιμης kimi :) Το ξενυχταμε παντα, ειμαστε νυχτοπουλια κ αλανια!! :)
    α μάλιστα αυτά είναι τα ωραία δεσποινίς....καλά κάνετε αλλά να κοιμάστε και λιγάκι κάνει καλό και στην επιδερμίδα.. :)

Page 12 of 36 FirstFirst ... 2101112131422 ... LastLast