Results 76 to 85 of 85
-
22-12-2011, 00:17 #76
Πάντως δε νομίζω ότι πρέπει να αναφερόμαστε με ''σημαίες'' σε ότι αφορά το συγκεκριμένο!Και ούτε είμαστε εδώ να κάνουμε ''πεδίο μάχης'' κάτι τόσο σημαντικό όσο η ομοφυλοφιλία που ενδέχεται να έχει επιπτώσεις σε νεάρα γκέι άτομα που μας παρακολουθούν.Έστω και μέσω χιούμορ :)
Αυτό που ''κριτικάρω'' είναι ότι άλλο το γεγονός ότι ενδέχεται να υπάρχουν βιολογικές διαδικασίες (ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό κατά μερικούς) σε ότι αφορά την διαμόρφωση της ομοφυλόφιλης σεξουαλικότητας και άλλο κάποιος με την διαλογική του να συνδέει αυτό με τις ''προκατ'' female or male behaviors και μέσω αυτών να υποστηρίζει έμεσα άκρως στερεοτυπικές αντιλήψεις προσπαθώντας να τις εκλογικεύσει στους LGBT
Ο ρόλος μας ως Ψυχολόγοι είναι μη ανταγωνιστική λογική και μεταξύ επαγγελματιών και σε ότι αφορά την στήριξη των επιστημόνικων κεκτημένων της επιστήμης που υπηρέτουμε και στην προκειμένη των όσων λέει η APA.
Διότι το να το κάνουμε ''ο τάδε'' είπε έτσι ο ''άλλος'' αλλιώς κτλ επιτίθεται fundamentally στις υποχρεώσεις απέναντι σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες...Οπότε απλά υιοθετούμε το επιστημονικό κεκτημένο της επιστήμης μας και την ενιαια άποψη της και κλείνει το θέμα.
Δε θέλει κόπο θέλει τρόπο :PLast edited by PanosUK; 22-12-2011 at 12:26.
- 22-12-2011, 00:20 #77
Είστε πολύ έξυπνοι εσείς οι ψυχίατροι, δεν καταλαβαίνω τίποτα όταν μιλάτε μεταξύ σας! :p
22-12-2011, 05:10 #78
- Some hours away from totally wreck down everything and everybody
22-12-2011, 10:07 #79
Driver, αν παρεξήγησα το χιούμορ σου ζητώ συγγνώμη. Ίσως να είναι ιδιόρρυθμο, όμως τείνω να χάνω το χιούμορ μου σε θέματα δικαιωμάτων ομάδων που έχουν φριχτά καταπιεστεί στην κοινωνία μας, και μπορεί να έχεις δίκιο πως ξέφυγα. Εκτός αν με προκαλούσες σκόπιμα, που ελπίζω να μην ήταν έτσι και να το εξέλαβα εγώ. Θα δείξει, έτσι? (αυτό δεν είναι απειλή, μην παρεξηγηθούμε πάλι,λολ, είμαι απλά επιφυλακτική γιατί το προτιμώ έτσι, με άτομα κάποιων πεποιθήσεων, γίνομαι αρκετές φορές κάθετη και το αναγνωρίζω)
Στην ερώτηση του Petran "απλά επιστήμη είναι, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι μάλιστα το τραβάνε μέχρι και την πολιτική"
Petran, ίσως γιατί και η επιστήμη έχει ένα πολύ βρώμικο παρελθόν διασύνδεσης με οργανισμούς ισχύος, πολιτικούς φορείς και εξουσία, και τα παραδείγματα των λερωμένων διασυνδέσεων είναι σκόρπια στο χρόνο, και βρίσκονται όχι μόνο στο παρελθόν αλλά και στο παρόν. Θα αναφέρω δύο τρανταχτά παραδείγματα για να εννοήσεις. Julius Robert Oppenheimer και Manhattan Project. Μπορεί να το μετάνιωσε αλλά ήδη για την ανακάλυψή του που έθεσε στην υπηρεσία της κυβέρνησης των ηπα-ξείπα, χιλιάδες χιλιάδων άνθρωποι έγιναν στάχτη ενώ άλλες τόσες χιλιάδες έζησαν παραμορφωμένοι, υπέστησαν ακρωτηριασμούς, πέθαναν με αιμορραγίες ούλων μέχρι και γεννητικών οργάνων, λευχαιμίες, ουλές, εγκαύματα φοβερού βαθμού και απίστευτου πόνου, ως γνωστόν οι εγκαυματίες είναι από τις δυσκολότερες περιπτώσεις να αντιμετωπιστούν, επιμολύνσεις τραυμάτων, αλλαγές που κάνουν ανυπόφορο το μαρτύριο δίχως αναισθητοποίηση, ενώ γενετικές παραμορφώσεις από γενιά σε γενιά έκαναν αξέχαστο τη "λαμπρή" ανακάλυψη του μεγαλοεπιστήμονα.
Άλλο παράδειγμα, ο Stalin με τις "επιστημονικές ευφυίες" του Lysenko, που οδήγησαν σε λιμούς και καταστροφή πολύτιμων γαιών για το σοβιετικό λαό, μονοκαλλιέργειες που κατέστρεψαν ατέλειωτες εκτάσεις καταστώντας τις για δεκαετίες νεκρές κτλ. Κι όμως, επιστήμη επικαλούνταν και οι δύο και ο στάλιν και ο λυσένκο.
Όπως επιστήμη επικαλούνται και φαρμακοβιομηχανίες που κι αυτές έχουν ύποπτες διασυνδέσεις πολλές φορές, νομίζω? Όπως επιστήμη επικαλούνταν και οι ψυχίατροι που δοκίμαζαν πάνω σε ομοφυλόφιλους θεραπείες όπως η conversion therapy, ουσιαστικά βασανίζοντάς τους για να ενταχθούν σε πρότυπα κανονικότητας. Τέσπα, είναι σάπιο το τοπίο, πάντως όχι, δεν είναι αθώα όλα τα επιστημονικά συμπεράσματα, ούτε όλα για αγνούς σκοπούς προωθούνται, ούτε είναι ξέχωρα από πολιτικές ατζέντες.
Τέλος, συμφωνώ σχεδόν στα πάντα με την Αlia όσο και με τον ΠάνοUK και τον καλωσορίζω και κείνον στο φόρουμ."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
22-12-2011, 11:01 #80
Ομάδα των σχιζοφρενών δεν υπάρχει. Είναι σχέδιο εξόντωσης των δημοκρατικών από τους κομμουνιστές. Σεξουαλική μαγεία κανείς;
22-12-2011, 17:31 #81
Εντάξει, συγχωρεμένη! Όχι δεν σε προκαλούσα σκόπιμα, αυτό είναι το χιούμορ μου, αν θέλεις μπορείς να το διασταυρώσεις σε άλλα μου θέματα και μηνύματα.
Σόρι που αντέδρασα έτσι, αλλά όπως καταλαβαίνεις δέχτηκα χτύπηματα και έπρεπε να ανταποδώσω γιατί εγώ είμαι ΑΡΣΕΝΙΚΟ και απαιτώ τον σεβασμό! Τώρα σε προκαλώ σκόπιμα :D (funny)
22-12-2011, 17:33 #82
not funny sir :(
22-12-2011, 17:38 #83
22-12-2011, 17:41 #84
χωρίς αιτία
24-12-2011, 20:22 #85
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση
Last edited by Idella; 25-12-2011 at 04:20.