Results 361 to 375 of 537
Thread: Θέλω να ρωτήσω κάτι...
-
23-12-2011, 20:03 #361
Γεια σου gypsy! Καλά είμαι, μόνο κουρασμένη γιατί μόλις γύρισα απ' το πρωϊ...πρώτα πήγα τη γάτα στον κτηνίατρο και μετά για να αγοράσω δώρα...ψόφησα και μάτωσε το χέρι μου από τις σακούλες αλλά μου άρεσε πολύ η διακόσμηση στο κέντρο: το παγοδρόμιο, το καρουζελ, το πλωτό δέντρο, τα κορίτσια που τραγουδούσαν τα κάλαντα σε διάφορα μέρη (συνάντησα τουλάχιστον τρεις ομάδες) και σου εύχονταν "Καλά Χριστούγεννα", κάτι Αγιοβασιλίτσες που είδα... :D Εσύ τί κάνεις;
- 29-12-2011, 23:38 #362
έρη κοπέλα μου σταμάτα να ζεις στο μέσα στο ψέμα επιτέλους και να προσπαθείς να τραβήξεις κιάλλους μέσα σαυτό για να τραβήξεις την προσοχή . πες την αλήθεια και τα πραγματικά σου προβλήματα για να λυτρωθείς και μη ζαλίζεις ολόκληρο φόρουμ ψυχολογίας με το αν η πόρτα είναι σωστά κλειδωμένη . αλλά θα το φας και συ το τσιβί σου θα έρθει μια μέρα και ώρα που θα αναγκαστείς να δεις την αλήθεια όπως είναι και τότε θα είναι αργά . αντιμετώπισε την αλήθεια επιτέλους αν θες να είσαι ευτυχισμένη . μαυτά που κάνεις απλά ανακυκλώνεσαι και είναι κρίμα πρώτα απόλα για σένα. δεν έχω τίποτα άλλο να πω και σεις που της απαντάτε νομίζετε ότι ειναι ευαίσθητο άτομο με προβλήματα κλπ αλλά σας δουλεύει ψιλογαζί όλους
υ.γ. την ξέρω από άλλο γνωστό φόρουμ στο οποίο πλέον δεν τολμάει να γράψει ψέμματα γιατί μετά από πολύ καιρό ξεσκεπάστηκε
30-12-2011, 19:17 #363
Δηλαδή είναι περίπτωση "malingering"? Και αυτό είναι στο DSM :P Και ψέματα να λέει πάντως και αυτό σημαίνει ότι έχει πρόβλημα. Απλά ίσως άλλης φύσεως.
Κατά την άποψη μου, το πρόβλημα της κύκνος είναι ότι έχει ανάγκη από το να την καθησυχάζουνε και να εξαρτάται από άλλους. Αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσει, ότι δεν πρέπει να εξαρτάται από άλλους για να την καθησυχάζουνε και να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τα θέματα που έχει- στην αρχή με την βοήθεια ενός έμπειρου θεραπευτή-και σταδιακά να μάθει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις μόνη της. Καθησυχάζοντας την ενισχύονται και διατηρούνται οι φοβίες και οι ανησυχίες της, η έστω η οποιαδήποτε έντονη συναισθηματική αστάθεια που έχει.
30-12-2011, 21:10 #364
Λοιπόν επειδή με πρήξατε, μαζευτείτε αν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε σοβαρότερα προβήματα από μια αναφορά σε φόρουμ. Δεν θέλεις να ξέρεις ποιο θα είναι το πρόβλημα αλλά αν συνεχίσεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος, τότε θα δείτε. Και μην πας να πουλήσεις παραμύθι ότι σε νοιάζει αν είμαι ευτυχισμένη γιατί από την συμπεριφορά σου, το αντίθετο φαίνεται.
Και για όλους όσους διαβάζουν, δεν τα γνωρίζω αυτά τα άτομα και θα το λέω σε κάθε φορά που θα με ενοχλούν. Για τις ψευτιές τους θεωρώ ότι το εξάντλησα το θέμα και αν υπάρξει συνέχεια της παρενόχλησης και της συκοφαντίας, θα πάρω τα μέτρα μου. Κι εσύ μπορείς να χτυπιέσαι όοοοσο θέλεις ότι με ξέρεις. Εγώ πάντως δεν σε ξέρω. Ούτε εσένα ούτε κανέναν από τα φρούτα που κουβαλήθηκαν ξαφνικά. Ciao!
30-12-2011, 21:12 #365
30-12-2011, 22:14 #366
Θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο, το είδα χθες στην τηλεόραση στο CSI...σε λίγο λογικά αρχίζει και το σημερινό...ξέρει κανείς σας τίποτα για τα διεγερτικά; Εκεί έλεγε ότι τα παίρνεις όταν θέλεις να μείνεις ξύπνιος, αληθεύει; Κι αν ναι, πειράζουν σε κάτι;
Ευχαριστώ!
30-12-2011, 22:19 #367
DSM= Diagnostic & Statistical Manual of mental disorders.
Εννοείται να διαφωνήσεις, το τονίζω πάντα ότι δεν δίνω την άποψη μου σαν ειδικός, την δίνω με βάση με αυτά που ξέρω ότι συνήθως πιάνουν και από δικές μου (φυσικά) εμπειρίες.
Μπορείς να συνεχίσεις να ζεις για πάντα εξαρτημένη σε ένα σημαντικό βαθμό από άλλους. Απλά δεν είναι ουσιαστική λύση αυτό. Έχω παρατηρήσει ότι έχεις ελάχιστη ανοχή σε αυτά που φοβάσαι και όταν οι άλλοι δεν σου "δίνουν αυτό που θες" αμέσως ξεσπάς και σου έρχονται σκέψεις απελπισίας, αυτοκαταστροφής κλπ. Αυτό δημιουργεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους-πρώτα από όλα για σένα αφού όλο αυτό σε έχει σε μια κατάσταση με μεγάλεις συναισθηματικές αυξομειώσεις που εξαρτάται από την κάθε στιγμή και λίγη σταθερότητα- και μετά για τον άλλο που θα γίνει "η ασφαλής βάση" σου. Η ουσιαστική λύση θα ήταν να "σπάσεις" αυτή την κατάσταση-τις εξαρτικές συμπεριφορές- και να προσπαθήσεις να πάρεις την ζωή στα χέρια σου. Αν έχεις έναν θεραπευτή για αρχή-και σε συνδιασμό και με κάποια φάρμακα στην αρχή για το έντονο άγχος- πιστεύω ότι θα κάνεις σημαντικά βήματα. Φυσικά αν δεν θέλεις να αλλάξεις δεν θα σε πιέσει κανείς no probs.
30-12-2011, 22:28 #368
...κύκνος....
Λυπάμαι που θα το πω αυτό, αλλά νομίζω πως είναι υποχρέωση μου.
Έλαβα, (και όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι εδώ), κάποια λινκ από άλλα φόρουμ όπου πραγματικά τα έχασα.
Δεν χρειάζεται να πω δημόσια τι εννοώ, νομίζω πως ξέρεις πολύ καλά.
Στο χω ξαναπει και εκνευρίστηκες.
Ζήτα βοήθεια ειδικού.
Να θυμασαι πως όσα ψέμματα και αν λες, όσα ατομα και αν καταφέρεις να ασχοληθούν μαζί σου από λύπηση και συμπόνια στο "πρόβλημα" σου, το πραγματικό πρόβλημα θα παραμένει για πάντα το ίδιο...:(
30-12-2011, 22:28 #369
Ενδιαφέρον, πού το βρίσκουμε αυτό το εγχειρίδιο; Πάντως τον άλλον αγγλικό όρο που είπες πρώτη φορά τον ακούω και μου θυμίζει engineeiring σαν άκουσμα, δεν ξέρω γιατί...ναι, όντως έχω ελάχιστη ανοχή σ' αυτά που φοβάμαι, αυτό είναι αλήθεια αλλά το άλλο που λες δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί όπως το περιγράφεις είναι σαν να μιλάς για ένα παιδί που ζητάει την καραμέλα που δεν του δίνουν και δεν είναι έτσι...ξέρεις όμως κάτι; Αν νιώσω ότι αυτή η βάση δεν είναι πλέον ασφαλής, φεύγω από μόνη μου για κάπου που θα είμαι ασφαλής...νομίζω ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα λες, όχι; Όσο για το άλλο που λες δυστυχώς δεν μπορώ να πω τι έχω και τι δεν έχω με την παρούσα κατάσταση αν εννοείς τι εννοώ...δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο από διακριτικότητα...όσον αφορά το αν θέλω να αλλάξω, ναι για σένα φυσικά και no probs κι αυτό είναι και το λογικό αλλά για μένα ξέρεις είναι μεγάλο πρόβλημα αλλά οι απέξω τα βλέπετε όλα τόσο μα τόσο εύκολα...μακάρι να ήταν όντως έτσι...δεν είναι τυχαία η παροιμία "έξω απ΄το χορό πολλά τραγούδια λένε"...όσο για τα ξεσπάσματα είναι κατά του εαυτού μου ή στη χειρότερη περίπτωση άψυχων αντικειμένων οπότε δεν βλάπτουν κανέναν άλλον...
30-12-2011, 22:32 #370
Ξέρω ότι έχω γράψει σε άλλα φόρουμ αλλά αρνούμαι ότι έχω πει ψέματα. Μπορείτε να το πιστέψετε ελεύθερα όποιοι θέλετε αλλά εγώ θα πάρω τα μέτρα μου και τότε να δούμε...γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος...ειδικά εσύ κι εγώ τα έχουμε πει κι αλλού και ότι σου είπα ισχύει...αλλά ούτε εγώ θα αναφερθώ περισσότερο δημόσια τώρα, για την ώρα τουλάχιστον...και δεν αισθάνομαι να με αφορά τίποτα από αυτά πραγματικά...κι επίσης επειδή εγώ δεν ξέρω για τι λινκ μιλάς, δεν μπορώ ούτε να επιβεβαιώσω, ούτε να αρνηθώ την ταυτοπροσωπία...αν σε ενδιαφέρει υπάρχουν τα προσωπικά μηνύματα...αλλιώς δεν πειράζει...
30-12-2011, 22:34 #371
30-12-2011, 22:37 #372
Όχι, εγώ δεν ξέρω τίποτα και τα αρνούμαι αυτά που λέγονται. Εντάξει, μην το συνεχίζεις, κανένα πρόβλημα...θα το συνεχίσω εγώ αν το συνεχίσουν κι αυτοί...δεν θα περάσει έτσι αυτό...εσύ μπορείς να τους κάνεις να χαίρονται αν θέλεις αλλά αυτό είναι μόνο προσωρινό...έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να ασχολούμαι με δυο τρεις αγνώστους...και δεν εννοώ εσάς τα σταθερά μέλη αλλά τα νεοφερμένα κακόβουλα...
30-12-2011, 22:44 #373
κύκνος θα σε παραπέμψω σε αυτό το θέμα......http://www.e-psychology.gr/forum/sho...84%CF%85%CE%BF
...που κάνεις πως δεν υπάρχει.
Θεωρώ πως πρέπει να δώσεις κάποιες εξηγήσεις, όχι για μένα, εγώ ποτέ δεν πείστηκα για μερικά πράγματα, αλλά για τα άτομα που ασχολήθηκαν μαζί σου τόσο καιρό και έτρωγαν ώρες και συναίσθημα....
30-12-2011, 22:48 #374
Δεν κάνω τίποτα απλά αρνούμαι να ασχοληθώ όσο δεν με ενοχλεί κάποιος...τα φτηνά κολπάκια τους για να μην μπορούν να φάνε αναφορά μου φαίνονται το λιγότερο γελοία...γι' αυτό και δεν έχω σχολιάσει...όσον αφορά τις εξηγήσεις εκεί που πρέπει τις έχω δώσει...εσύ που δεν πείστηκες ποτέ και που δεν ενδιαφέρεσαι μπορείς αν θέλεις να πάψεις να με απασχολείς ώστε να ασχοληθώ με τους λόγους για τους όποιους άνοιξα το θέμα και με αυτούς που θέλουν να φάνε ώρα και συναίσθημα αν μου επιτρέπεις...ευχαριστώ!
30-12-2011, 22:50 #375
Λύση δεν είναι να βρίσκεις κάθε φορά κάπου να "ακουμπάς" γιατί έτσι κουκουλώνεις τα προβλήματά σου. Λύση είναι να βρεις τρόπους να αντιμετωπίζεις τα όποια προβλήματα έχεις.
Αυτό δεν είναι κάτι ανέφικτο αρκεί εσύ να πάρεις τις σωστές αποφάσεις (όπως αυτές που σου προτείνει ο PETRAN) αφού οι μέχρι τώρα κινήσεις σου συντηρούν μία κατάσταση και δεν την "διορθώνουν".