Results 1 to 8 of 8
Thread: ερευνα
-
09-02-2012, 09:18 #1
ερευνα
Καλημέρα σε όλους, έχω σπουδάσει ψυχολογία και θέλω να κάνω μία έρευνα ωστε να συμμετάσχω σε μία μη κυβερνητική οργάνωση. Όπως ξέρετε κάποιοι έχω και εγω προβλήματα υγείας και αντιμετωπίζω ιδιαίτερο άγχος. Θα ήθελα λοιπον όποιος θέλει να απαντήσει στις εξής ερωτήσεις:
-Έχετε νιώσει ποτέ άγχος για την υγεία σας; πότε άρχισε και ποιο γεγονός την πυροδότησε;
-Πάσχετε από κάποια ασθένεια; Πως σας επηρεάζει ή ασθένεια ψυχολογικά; βιώνετε άγχος εξαιτίας αυτής της κατάστασή;
-Αν πάσχετε από κάποια ασθένεια το σύστημα υγείας σας καλύπτει όταν αυτό χρειαστεί ή η ελλειπής οργάνωση σας δημιουργεί περισσότερο άγχος;
-Έχετε νιώσει ποτέ σωματικές ενοχλήσεις εξαιτίας του άγχους, τι ακριβώς ενοχλήσεις νιώσατε;
-Έχετε βρει τρόπους για να αντιμετωπίσετε αυτό το είδος του άγχους; αν ναι τι είδους εργαλεία χρησιμοποιήσατε; (π. χ ψυχοθεραπεία, φάρμακα, τεχνικές χαλάρωσεις, τρόπους δικής σας επινόησης)
Αν μπορείτε να είστε αναλυτικοί ιδιαίτερα στους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζετε το αγχος όπως ποια φάρμακα χρησιμοποιείται, τι είδους ψυχοθεραπευτική προσέγγιση ή οτιδήποτε άλλο. Εγώ θα ήθελα να πάω σε αυτη τη μκο για να βοηθήσω και να αποκτήσω εμπειρία. ΕυχαριστώLast edited by elirene; 09-02-2012 at 10:20.
[url]http://psychilogos.blogspot.com/[/url]
- 09-02-2012, 10:11 #2
- ναι εχω νιωσει, δε θυμαμαι ομως ποιο γεγονος το πυροδοτησε.
- οχι δε πασχω απο κατι σοβαρο ακομα.
- αν επασχα αμφιβαλλω αν θα με καλυπτε, με αποτελεσμα να αγχωνομαι σιγουρα.
- ναι.
- παιρνεις μια ανασα, σκεφτεσαι κατι αλλο, καθεσαι να ηρεμισεις, δεν μεγαλωποιεις το προβλημα.
ελπιζω να σε καλυψα αν και δεν ειμαι τιποτα σπουδαιο.
09-02-2012, 10:19 #3
Σευχαριστώ πολύ ας απαντήσουν και άλλοι αν θελετε μπορειτε να ειστε ακομα πιο αναλυτικοί
09-02-2012, 10:53 #4
καλημερα elirene! Αν απαντήσουμε τι έχουμε να κερδίσουμε ; Mπορείς να βοηθήσεις με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο ;
09-02-2012, 11:16 #5
τι εννοεις; εγω μια ερευνα κάνω για ενα θεμα που με ενδιαφερει και να το παρουσιασω στην συνεντευξη που θα κάνω για να συμμετάσχω σε μια μκο για θεματα άγχους..αν πάω εκει μπορει να σας προσκαλλέσω οι υπηρεσιες ειναι δωρεαν εκει αφου ειναι μκο, θα σας πως την άλλη βδομάδα ..τωρα αν μπορειτε βοηθήστε στην ερευνα αυτου του θεματος.
10-02-2012, 20:12 #6
λεω να βοηθησω κι εγω...
-ναι..και ακομη το βιωνω πολυ εντονα. μετα απο ενα διαστημα εντονου αγχους, στεναχωριας πιεσης και κουρασης
-οχι με τα μεχρι τωρα δεδομενα
-δεν θα με καλυπτε σιγουρα και πυροδοτει το αγχος μου
-ριγη,τρεμουλο,δυσφορια,ταχ� �καρδια,ιδρωτας για λιγη ωρα... μονιμα πια εχω απειρες σωματικες ενοχλησεις με καποιες διακοπες οπως κοπωση,μυρμηγκιασματα, αισθημα οτι καιω στον πυρετο, εσωτερικο τρεμουλο, κατι σαν τρανταγμα-δονησεις, ενταση μυων σα να παει να με πιασει μουδιασμα αλλα δεν μουδιαζω κ.ά.
-ομοιοπαθητικη, γνωστικη συμπερικφορικη, σεμιναρια καταπολεμησης αγχους και καταθλιψης η οποια συνυπαρχει..
10-02-2012, 20:14 #7
λεω να βοηθησω κι εγω...
-ναι..και ακομη το βιωνω πολυ εντονα. μετα απο ενα διαστημα εντονου αγχους, στεναχωριας πιεσης και κουρασης
-οχι με τα μεχρι τωρα δεδομενα
-δεν θα με καλυπτε σιγουρα και πυροδοτει το αγχος μου
-ριγη,τρεμουλο,δυσφορια,ταχ� �καρδια,ιδρωτας για λιγη ωρα... μονιμα πια εχω απειρες σωματικες ενοχλησεις με καποιες διακοπες οπως κοπωση,μυρμηγκιασματα, αισθημα οτι καιω στον πυρετο, εσωτερικο τρεμουλο, κατι σαν τρανταγμα-δονησεις, ενταση μυων σα να παει να με πιασει μουδιασμα αλλα δεν μουδιαζω κ.ά.
-ομοιοπαθητικη, γνωστικη συμπερικφορικη, σεμιναρια καταπολεμησης αγχους και καταθλιψης η οποια συνυπαρχει..
11-02-2012, 01:19 #8
-ναι οταν μου διαγνωστηκε αρχικα οριακη διαταραχη και μου εδωσαν ψυχοφαρμακα εκει αχοθηκα και ενιωσα το απολυτο μηδεν
-τελικα διαγνωστηκε οτι πασχω απο σχιζοσυναισθηματικη διαταραχη και επιληψια, το μονο αγχος μου ειναι να μην πινω συχνα ουτως ωστε να παιρνω τα φαρμακα μου εγκαιρως μην παθω καμια κρισαρα
- από οτι ξερω τα φαρμακα τα πληρωνει ο πατερας μου απο την τσεπη του διοτι τα ταμεια δεν καλυπτουν τιποτα πλεον... κι εμενα τα 30 ευρω που παιρνω απο τη δουλεια καθε βδομαδα δεν μου φτανουν ουτε για να κλασω! ναι αυτο μου προκαλει λιγο αχος, ξερω πως μια μερα δεν θα μπορω να εχω φαρμακα
- οταν εχω αχος δεν μπορω να κατσω ησηχη και καποιες φορες με ποναει το στερνο εκει στο σημειο της καρδιας και δεν μπορω να αναπνευσω επισης τρεμω.
-εχω βρει τροπους ναι κλασικα βαθιες ανασες και προσπαθω να πεισω τον εαυτο μου πως ολα θα πανε καλα μεχρι να περασει ο πονος[COLOR="#800080"][SIZE=5][FONT=Comic Sans MS][B]Honey, nobody ever gonna love you
The way I try to do.[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]