χρεοκοπία: the day after
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 13 12311 ... LastLast
Results 1 to 15 of 188
    Senior Member

χρεοκοπία: the day after

Μιας και ενόψει των νέων μέτρων προβάλλει προ των πυλών ορατός ο κίνδυνος (που για μένα ευτύχημα είναι) πτώχευσης της χώρας μας, σκέφτηκα να θέσω στο φόρουμ το εξής ερώτημα: Πώς φαντάζεστε τη ζωή σας αμέσως μετά τη χρεοκοπία; Ας κάνω εγώ την αρχή:

Καταρχήν, μια χρεοκοπία είναι ταυτόσημα με την ολοκληρωτική εκ του μηδενός επανεκκίνηση της οικονομίας. Σταματά εντελώς να κυκλοφορεί χρήμα στην αγορά, γιατί οι τράπεζες εκδίδουν ελάχιστο ή και καθόλου. Τα πάντα όλα, από μαγαζιά και επιχειρήσεις, αναστέλλουν τη λειτουργία τους, μιας και η ρευστότητα έχει στεγνώσει. Ρεύμα και τηλέφωνο δεν υπάρχουν ούτε γι’ αστείο. Ελλείψει χρημάτων, ο κόσμος συνωστίζεται στις ουρές τεράστιων συσσιτίων για ένα πιάτο φαγητό. Ενδεχομένως να στήνουν και παζάρια, στα οποία θα ανταλλάσσουν μεταχειρισμένα αντικείμενα με κουπόνια, όπως είχε γίνει τότε στην Αργεντινή. Πολλοί πεινασμένοι θα στραφούν στο πλιάτσικο, θα εισβάλλουν σε ξένα σπίτια και θα καταφύγουν στο έγκλημα, κάτω από τις συνθήκες χάους που πρόκειται να επικρατήσουν. Εάν έχει υπογραφεί και το Μνημόνιο 2 ως τότε, έχουν να κατασχεθούν δυνάμει του αγγλικού δικαίου τεράστια κομμάτια δημόσιας περιουσίας, «γη και ύδωρ» που θα παραδοθεί αμαχητί στους ξένους δυνάστες. Γενικά, τα πάντα νεκρώνουν και επανέρχονται σε ρυθμούς δεκαετιών ’50 για κανένα χρόνο, ώσπου η οικονομία να αρχίσει να μπαίνει δειλά-δειλά σε τροχιά ανάπτυξης, να ανακάμπτει και να αναγεννηθεί από τις στάχτες της.

Senior Member
    Ακριβώς όπως είναι η κατάσταση μετά από έναν πόλεμο. Αρχίζεις και χτίζεις εκ του μηδενός. Μπορείς όμως να σκέφτεσαι και να μιλάς για μέλλον. Ενώ τώρα μπορείς μόνο να αναπολείς το παρελθόν.

Η λέξη είναι που μας τρομάζει περισσότερο. Όταν κηρύσσει πτώχευση μια επιχείρηση, οι χαμένοι είναι οι πιστωτές της, όχι ο επιχειρηματίας...

Senior Member
    Πολύ σωστά το έθεσες. Όπως ακριβώς μετά από έναν πόλεμο!
    Κυρίως θέλω να γίνει ακτινογράφηση λεπτομερειών της καθημερινότητας, πχ ότι οι μετακινήσεις θα γίνονται με ποδήλατα και υποζύγια, μιας και βενζινάδικα δε θα υπάρχουν, ή ότι ο κόσμος θα γυρίσει στα χωράφια να τρέφεται με ζαρζαβατικά.

Senior Member
    Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παρατήσω το αυτοκίνητο, μόνο που δεν έμαθα ποτέ ποδήλατο και φοβάμαι τα μεγάλα ζώα (τα κανονικά ζώα, όχι τα "ζώα") :) Έχω όμως πόδια και μπορώ να περπατάω. Όσο για χωράφια, αν είχα χωριό να πάω, θα ζούσα εκεί και χωρίς να υπάρχει το σημερινό οικονομικό πρόβλημα. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να ξυπνάς από το φως της ημέρας και όχι από κορναρίσματα και λοιπούς δαιμονισμένους. Και πιστεύω μια χαρά θα μάθαινα τις αγροτικές δουλειές και θα έτρωγα τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ ζαρζαβατικά.

Αυτό ήταν απλά σχόλιο, για όποιον υποτιμά τη ζωή στην επαρχία. Η λεπτομερής (αντικειμενική και όχι εικασίες) ακτινογράφηση σε άλλη απάντηση, γιατί θέλει χρόνο να τα γράψω.

Senior Member
    "... ή ότι ο κόσμος θα γυρίσει στα χωράφια να τρέφεται με ζαρζαβατικά..."

... κανονίστε να έρθετε εδώ που είμαι έ;... όχι ρε πούστη μου, τώρα που βρήκα την ησυχία μου θα μου ντζεντεμωθούνε και γειτόνοι;...:)... αμάν κάναμε να φύγουμε ρεεεεεεεεεεε!!!... λολ, καλημέρες!...

Senior Member
    Quote Originally Posted by RockElCasbah View Post
    "... ή ότι ο κόσμος θα γυρίσει στα χωράφια να τρέφεται με ζαρζαβατικά..."

... κανονίστε να έρθετε εδώ που είμαι έ;... όχι ρε πούστη μου, τώρα που βρήκα την ησυχία μου θα μου ντζεντεμωθούνε και γειτόνοι;...:)... αμάν κάναμε να φύγουμε ρεεεεεεεεεεε!!!... λολ, καλημέρες!...
    καλημέρα, το σκεφτόμαστε καιρό τώρα! Ήρθε η ώρα να γίνει και πράξη!
    Αλλά μέχρι να τα καλλιεργήσουμε τί θα τρώμε;

Senior Member
    Μαρκέλα, να μη κάτσω να σου πω, πουρνό Σαββάτου, ότι προσωπικά πέρασα μεγάλα λούκια... όχι, δεν είμαι από αυτούς που είχαν κάποιο χωραφάκι απ' τη μανουλίτσα ή τον μπαμπακούλη, λολ... μόνο εμάς τα παιδιά του δεν έπαιξε ο πατέρας μου στο τζόγο, χεχε...:)... π.χ. και χωρίς λεπτομέρειες, για ενάμιση χρόνο έτρωγα σε φίλους πριν φύγω, δεν είχα λεφτά ούτε για να ψωνίζω... ή ξέρω 'γω, έχω κοιμηθεί για μεγάλο διάστημα χωρίς να έχω θέρμανση, με τα μπουφάν και τα σκουφιά... για τα ζώα μου έδιναν τροφές και τα είχα μοιρασμένα πάλι σε φίλους, μέχρι να τους πάρω όλους και να την κάνω... για κάποιους θα είναι σκατά, για κάποιους θα είναι πιο εύκολα στην αρχή... κι εγώ δεν έφυγα λόγω κρίσης... μού 'κατσε η ευκαιρία την περίοδο που μου έκατσε και "γεια σας"... τώρα λέω να βάλω και κότες, λολ, μιας και τρώω ακόμη κανά αυγουλάκι... άει να δούμε... και μη φανταστείς... παιδί της πόλης είμαι και περισσότερο το έκανα για την αγάπη μου για τα ζώα... στη συνέχεια, και για να κρατήσω το μυαλό μου στη θέση του, λολ...:)...

Senior Member
    Μαρκέλα, να μη κάτσω να σου πω, πουρνό Σαββάτου, ότι προσωπικά πέρασα μεγάλα λούκια... όχι, δεν είμαι από αυτούς που είχαν κάποιο χωραφάκι απ' τη μανουλίτσα ή τον μπαμπακούλη, λολ... μόνο εμάς τα παιδιά του δεν έπαιξε ο πατέρας μου στο τζόγο, χεχε...:)... π.χ. και χωρίς λεπτομέρειες, για ενάμιση χρόνο έτρωγα σε φίλους πριν φύγω, δεν είχα λεφτά ούτε για να ψωνίζω... ή ξέρω 'γω, έχω κοιμηθεί για μεγάλο διάστημα χωρίς να έχω θέρμανση, με τα μπουφάν και τα σκουφιά... για τα ζώα μου έδιναν τροφές και τα είχα μοιρασμένα πάλι σε φίλους, μέχρι να τους πάρω όλους και να την κάνω... για κάποιους θα είναι σκατά, για κάποιους θα είναι πιο εύκολα στην αρχή... κι εγώ δεν έφυγα λόγω κρίσης... μού 'κατσε η ευκαιρία την περίοδο που μου έκατσε και "γεια σας"... τώρα λέω να βάλω και κότες, λολ, μιας και τρώω ακόμη κανά αυγουλάκι... άει να δούμε... και μη φανταστείς... παιδί της πόλης είμαι και περισσότερο το έκανα για την αγάπη μου για τα ζώα... στη συνέχεια, και για να κρατήσω το μυαλό μου στη θέση του, λολ...:)...

Συμφωνώ απόλυτα! Εξ άλλου όπως και να το κάνεις, πιστεύω ότι ακόμα στα χωριά, οι άνθρωποι δεν είναι αποκτηνωμένοι, όπως τους κατάντησαν στις πόλεις.
    Θάναι πιο εύκολο, λοιπόν, άμα λίγο το ψάξεις να ξεκινήσεις απ' την αρχή, κάτι που στο κάτω-κάτω θάναι βιώσιμο.

Senior Member
    Είναι πολύ χειρότεροι σε πληροφορώ στη συμπεριφορά τους απέναντι στα ζώα... όχι, δεν έκανα το λάθος να μείνω μέσα σε χωριό... ένας απ' τους στόχους μου είναι να τους ενημερώνουμε για το ότι υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι απ' αυτούς που χρησιμοποιούν... αν αρχίσουν κιόλας να μας φωνάζουν για να κάνουμε στειρώσεις, θα γίνω λίγο παραπάνω ευτυχής...:)...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Goofy View Post
    Αυτό ήταν απλά σχόλιο, για όποιον υποτιμά τη ζωή στην επαρχία. Η λεπτομερής (αντικειμενική και όχι εικασίες) ακτινογράφηση σε άλλη απάντηση, γιατί θέλει χρόνο να τα γράψω.
    Μαζί σου. Δεν μπορώ ούτε εγώ να καταλάβω γιατί όλη αυτή η απαξίωση προς τη ζωή της υπαίθρου. Νομίζουν ότι στις μεγαλουπόλεις, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι βρίσκεται δουλειά, θα κοπιάζουν λιγότερο με τις μετακινήσεις και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας; Ή ότι θα περνούν καλύτερα μέσα σε τέτοιο ανθυγιεινό, τρισάθλιο περιβάλλον; Την υποτιμούν την αγροτιά γιατί φοβούνται μήπως τους αποκαλέσουν βλάχους.

Senior Member
    Quote Originally Posted by sheldon View Post
    Μαζί σου. Δεν μπορώ ούτε εγώ να καταλάβω γιατί όλη αυτή η απαξίωση προς τη ζωή της υπαίθρου. Νομίζουν ότι στις μεγαλουπόλεις, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι βρίσκεται δουλειά, θα κοπιάζουν λιγότερο με τις μετακινήσεις και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας; Ή ότι θα περνούν καλύτερα μέσα σε τέτοιο ανθυγιεινό, τρισάθλιο περιβάλλον; Την υποτιμούν την αγροτιά γιατί φοβούνται μήπως τους αποκαλέσουν βλάχους.
    Ε δεν είναι κι εύκολο τώρα ν' ασχοληθείς στα ξαφνικά με τα χωράφια! Όπως και να το κάνεις φαντάζει βουνό..
    Θυμάσαι, που τα λέγαμε sheldon, περί ζαρζαβατικών.. και τεχνογνωσίες!
    Πάντως, εδώ που τα λέμε καλύτερα βλάχος με "παρά", παρά μπατίρης πρωτευουσιάνος! Συμφωνείς?
    Και σιγά τους πρωτευουσιάνους της Αθήνας! Όλος ο πληθυσμός στο μεγαλύτερο ποσοστό, βλάχοι είναι!!

Senior Member
    Και δε μου λες Σέλντον;... ξέρεις πολλούς που είναι... βέροι Αθηναίοι για Θεσσαλονικείς;... μωρέ έχει αλλάξει ο Μανωλιός, έβαλε το ρούχο του αλλιώς και γίναμε όλοι πρωτευουσιάνοι, αμέ!...:)... τσίου!...

Senior Member
    Και δε μου λες Σέλντον;... ξέρεις πολλούς που είναι... βέροι Αθηναίοι για Θεσσαλονικείς;... μωρέ έχει αλλάξει ο Μανωλιός, έβαλε το ρούχο του αλλιώς και γίναμε όλοι πρωτευουσιάνοι, αμέ!...:)... τσίου!...
    ..δεν φταίνε σε τίποτα, αν τους πούλησαν το παραμύθι, για μια καλύτερη ζωή και τους μπουντρούμιασαν σε μια πόλη κολαστήριο!
    Και καλά αυτοί, που έχουν κάτι να γυρίσουν πίσω, οι άλλοι που τα ξεπούλησαν όλα για τα "κλουβιά"-διαμερίσματα, τους περιμένει
    μια νέα κατοχή!!

Senior Member
    Θα είναι μια φρίκη. Ρευστότης 0, δεν θα χουμε πετρέλαιο και επομένως δεν θα δουλεύει τπτ, φάρμακα κλπ να μην πω και για είδη πρώτης ανάγκης. Θα γίνουν ντου στα σούπερ μάρκετς, οι δραχμές μας θα είναι νομίσματα χωρίς αξία, άσε που δν θα κυκλοφορεί χρήμα στην αγορά. Για να μπούμε σε τροχια ανάπτυξης θα πρεπει να περάσει πολύυυυυς καιρός.

Ρε παιδιά, πιο απλο μου φαίνεται να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις και συρρίκνωση του δημοσίου με κατάργηση οργανισμών που ασχολούνται με το απόλυτο τίποτα και ο μόνος λόγος ύπαρξής τους είναι το βόλεμα των "δικών μας παιδιών".

Τα 8 δισ χρεών στο δημόσιο γιατί ρε γμτ δν μπορούν να εισπραχθούν, έστω κ τα μισά? Τι διάολο...

Έχω καταλήξει ότι οι πολιτικοί μας είναι τόσο τομάρια, βάζοντας το προσωπικό/ κομματικό συμφέρον (ψηφαλάκια) πάνω από το εθνικό, που καταντάνε ηλίθιοι!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by imagine View Post
    Θα είναι μια φρίκη. Ρευστότης 0, δεν θα χουμε πετρέλαιο και επομένως δεν θα δουλεύει τπτ, φάρμακα κλπ να μην πω και για είδη πρώτης ανάγκης. Θα γίνουν ντου στα σούπερ μάρκετς, οι δραχμές μας θα είναι νομίσματα χωρίς αξία, άσε που δν θα κυκλοφορεί χρήμα στην αγορά. Για να μπούμε σε τροχια ανάπτυξης θα πρεπει να περάσει πολύυυυυς καιρός.

Ρε παιδιά, πιο απλο μου φαίνεται να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις και συρρίκνωση του δημοσίου με κατάργηση οργανισμών που ασχολούνται με το απόλυτο τίποτα και ο μόνος λόγος ύπαρξής τους είναι το βόλεμα των "δικών μας παιδιών".

Τα 8 δισ χρεών στο δημόσιο γιατί ρε γμτ δν μπορούν να εισπραχθούν, έστω κ τα μισά? Τι διάολο...

Έχω καταλήξει ότι οι πολιτικοί μας είναι τόσο τομάρια, βάζοντας το προσωπικό/ κομματικό συμφέρον (ψηφαλάκια) πάνω από το εθνικό, που καταντάνε ηλίθιοι!!

..και λέει κι ο RockElCasbach να ενδιαφερθούν και για τα άκακα ζωάκια τα "ζώα"! Μα είναι δυνατόν!
    Αυτήν την έννοια θάχουν τώρα! Το τομάρι τους φίλε! Μόνο αυτό!

Page 1 of 13 12311 ... LastLast