Results 166 to 180 of 188
Thread: χρεοκοπία: the day after
-
13-02-2012, 15:57 #166
- 13-02-2012, 15:58 #167
13-02-2012, 16:02 #168
13-02-2012, 16:15 #169
Σε αυτό το θέμα συμφωνώ απόλυτα με όσους υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να αρνηθούμε να πληρώσουμε. Φυσικά και υπήρξε πολιτική και κοινωνική διαφθορά, αλλά το ίδιο το χρέος είναι αποτέλεσμα διαφθοράς, κερδοσκοπίας, παραποίησης και απόκρυψης στοιχείων. Και δεν μπορεί η κακοδιαχείριση να αντιμετωπίζεται με τοκογλυφία. Δεν γίνεται για την ηθική εξαθλίωση να επιβάλλονται αδιακρίτως συνθήκες πραγματικής εξαθλίωσης μέσα σε ένα πλαίσιο ατιμωρησίας, ξεπουλήματος και παράδοσης, παράνομης αρπαγής από κάθε πολίτη και καλλιέργειας ενός κλίματος φόβου και υποταγής. Με έχουν καλύψει οι σαμπ, ρέιν, ρέμεντι και πραγματικά θλίβομαι όταν βλέπω την τρομοκρατία και τα ψευτοδιλήμματα τη στιγμή που ήδη τίποτα δεν είναι προς όφελος της χώρας και των πολιτών και κανένα ‘ναι’ των πολιτικών ως σήμερα δεν κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Καζάκης που παρακολουθώ εδώ και καιρό, και ανέφερε ο σαμπ, έχει κάνει εξαιρετικές αναλύσεις και συγκεκριμένες απόλυτα τεκμηριωμένες προτάσεις. Επίσης, καλό θα ήταν να μην μένουμε μόνο στο παράδειγμα της αργεντινής, αλλά και αυτά του εκουαδόρ και της ισλανδίας, καθώς και στο να δούμε με ποιον τρόπο αναπτύχθηκαν όσες χώρες έως σήμερα το πέτυχαν. Αναπτύχθηκε π.χ. η γερμανία πληρώνοντας (πραγματικές btw) οφειλές σε άλλους λαούς? Αλλά και ατομικά να το δούμε, υπήρξε ποτέ κανένας υπερχρεωμένος πολίτης που να ‘σώθηκε’ με τον τρόπο που πάνε να μας πείσουν ότι μπορεί να ‘σωθεί’ μια χώρα?
Εδώ, σε ένα φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης ενθαρρύνουμε τα άτομα που ζουν μέσα στην εξάρτηση και την ηττοπάθεια, να βρουν το θάρρος να σταθούν στα πόδια τους μακριά από σχέσεις εκμετάλλευσης και φόβου, διαφυλάσσοντας τα δικαιώματα και την ελευθερία τους. Καλό θα ήταν λοιπόν και συλλογικά να στραφούμε προς μια τέτοια κατεύθυνση και να δούμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική.
13-02-2012, 16:27 #170
Όλο αυτό, που συμβαίνει δεν είναι σαφώς τυχαίο, παρά μόνο μεθοδευμένο.
ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
Τί φταίει ο Έλληνας πολίτης, όταν σκόπιμα τον έχουν στο σκοτάδι
για να μην έχει ελεύθερη βούληση κι έτσι να τον ελέγχουν;
Και τι κάνει στο φινάλε-φινάλε ο δήθεν-τάχα βολεμένος πνευματικός κόσμος της χώρας
που θάπρεπε να ηγηθεί ενός "ξεσηκωμού";
Περιμένουμε τώρα από τον κάθε ταλαίπωρο να ξεσηκωθεί ή να σταματήσει ξαφνικά να σκέπτεται με την νοοτροπία
του" δώσε ψήφο για να δεις";
Και πώς να είναι υψηλότερο το επίπεδο της χώρας όταν οι "κάποιοι" θα το θέλουν πάντα χαμηλό;
Και πώς να ξεσηκωθεί ο άλλος, όταν τη σκέψη του την έμαθαν να κάνει και τις βουτιές της στον μεσαίωνα,
γιατί παραμένοντας αδαής και ημιμαθής θα εξυπηρετεί έτσι το σύστημα;
Το θέμα είναι ότι μένουμε μόνο στην θεωρία. Από πράξη άστα να πάνε.
Γιατί στην τελική και σαν μονάδες να σηκώσουν κάποιοι λίγο ανάστημα τους κατάπιανε.
Το βλέπεις να γίνεται παντού αυτό. Η ΠΙΑΤΣΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ!
Τί λέμε τώρα!
Ναι τώρα που το ξανασκέφτομαι τον θέλαμε τον πάτο μας.
Ίσως έτσι κάτι να γίνει..
Μήπως, λέω τώρα, θέλουμε σαν λαός ομαδική θεραπεία, για να
μπορέσουμε μετά να εκλέξουμε και τους κατάλληλους ηγέτες, που τώρα δυστυχώς για μας
δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ και δεν υπάρχουν για τον απλούστατο λόγο επειδή είναι
κι αυτοί παράγωγα αυτής της νοσηρής κατ/σης.
Και επειδή όλο το ξεκινήσαμε από το θέμα της χρεοκοπίας
να πούμε ότι θα μας πάρει καιρό να θεραπευτούμε ομαδικά.
Το κυρίαρχο θέμα όμως είναι με ποιόν γιατρό θα γίνει τελικά αυτή η θεραπεία;
13-02-2012, 18:12 #171
13-02-2012, 18:46 #172
Αχ, φτάνει πια με τους κακούς ξένους που επιβουλεύονται τον πλούτο της φοβερής μας χώρας. Σας το γραψα και πριν, η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόλις το 2% της οικονομίας της Ευρώπης. Αυτό που τους ενδιαφέρει πια είναι να πάρουν τα λεφτά τους πίσω- με κέρδος ει δυνατόν.
Και μένα με φοβίζει το μνημόνιο... δεν είναι ένας και δυο, πολλοί και σοβαροί και γνώστες των οικονομικών πραγμάτων ισχυρίζονται ότι τα μέτρα αυτά δεν προσφέρουν ανάπτυξη (προφανές), είναι αβάσταχτα και οδηγούν στη συρρίκνωση της οικονομίας μας και στην τελική καταστροφή (ακόμα θυμάμαι το Στρος Καν ο οποίος έλεγε προ διετίας(?) πως αν δε χαριστεί το χρέος η Ελλάδα δε σώζεται). Το βλέπω όμως σαν πίστωση χρόνου για να γίνουν σωστότερες κινήσεις, δε θέλω τον ξαφνικό θάνατο.. Αν τλκ είναι να πορευθούμε εκτός ΕΕ, ας το κάνουμε με πρόγραμμα και σχεδιασμό, όχι "άιντε γιούρια κι όποιον πάρει ο Χάρος".
Όσο για την χθεσινή ψηφοφορία, ίσως αν δν περνούσε το μνημόνιο από τη βουλή, αυτό να οδηγούσε σε νέες διαπραγματεύσεις με καλύτερους όρους. Πολλοί από τους διαγραφέντες των μεγάλων κομμάτων σκέφτηκαν έτσι (το ξέρω από διαγραφέντα βουλευτή).
@ marian_m ελπίζω πως δεν αναφέρεσαι σε μένα, παρόλο που υπάρχει το όνομά μου στην παράθεση της ρέμεντυ. Σχεδόν ποτέ δεν τους ψήφισα-παρότι και συμφέρον είχα και γνωριμίες- και σίγουρα δεν θ αρχίσω τώρα.
13-02-2012, 19:53 #173
Από αυτά που βλέπω και κρίνω, αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι απλά και μόνο να πάρουν τα χρήματα τους πίσω. Είναι να επενδύσουν, αγοράζοντας γη και εργατικό δυναμικό για ένα κομμάτι ψωμί. Αφού ξεπουλήσουμε όσο όσο και αφού θα δουλεύουμε με μισθούς πείνας, θα μπουκάρουν οι Ευρωπαίοι για επενδύσεις. Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε. Δεν πρόκειται ούτε για συνωμοτικά σενάρια ούτε για επιστημονική φαντασία. Είναι πλέον μπροστά στα μάτια μας. Ας μην είμαστε τόσο αφελείς.
Γιατί κόπτονται τόσο για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα? Για να γίνουμε ανταγωνιστικοί εμείς ή οι επενδυτές?
Όσο για το τι ψηφίζει ο καθένας, ούτε το ξέρω, ούτε και μ' ενδιαφέρει. Απλά, υποψιάζομαι ότι πολλοί από αυτούς που φωνάζουν και γκρινιάζουν, πάλι αυτούς θα ψηφίσουν.
13-02-2012, 20:13 #174
Νομίζω πως αν χρεοκοπήσουμε, οι μισθοί στο τοπικό μας νόμισμα θα είναι αστείοι για τους ξένους επενδυτές και ΤΟΤΕ είναι που θα μπορούν να μας αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί- και θα λέμε κι ευχαριστώ :(
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ένα πράγμα
@sheldon, δεν κατάλαβα πως δεν ήθελες πολιτικοοικονομικές αναφορές και γνώμες όπως και υποστηρικτές της ΕΕ στο θέμα σου- τώρα το είδα. Παρανόησις, νομιζα πως κάναμε πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων.
13-02-2012, 20:17 #175
Imagine, δεν μιλάει κανείς για συνωμοτικά σχέδια εναντίον της ελληνικής οικονομίας. Όσοι έχουν αντιμνημονιακή άποψη , είναι υποψιασμένοι αλλά δεν ενστερνίζονται Λιακοπούλειες θεωρίες περί αντεθνικής συνωμοσίας , τα Ελοχίμ κι όλα αυτά τα φαιδρά είναι μακριά από την σοβαρή και συγκροτημένη άποψη.
Είναι απλά οικονομικά που δεν μπορώ να κατανοήσω τι είναι τόσο δύσκολο να κατανοηθεί...
Δεν είναι θέμα να "βγούμε" ασύντακτα με γιούρια κι όποιον πάρει ο χάρος. Θα κηρύξουμε στάση πληρωμών , θα κάνουμε εκλογές και μετά θα πορευθούμε σαν μια οργανωμένη κοινωνία προς το μέλλον μας .Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη μπαρούφα από το ότι δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις από την επόμενη μέρα !! Μόνο τα ληξιπρόθεσμα ομόλογα του Μαρτίου που δεν θα πληρώσουμε , αρκούν για μισθούς και συντάξεις για όσο χρόνο απαιτηθεί για να οργανώσουμε ένα δημόσιο αυτάρκες. Το κράτος έχει έσοδα .... Αν τα έσοδα από τους φόρους δεν τα δίνει για πληρωμές τόκων - αφού θα "σβήσει" το χρέος του μονομερώς - και φυσικά σταματήσει να σπαταλά το δημόσιο χρήμα σε μίζες , εξοπλισμούς, ελέγξει την ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση φαρμάκων, μειώσει τις δημόσιες δαπάνες, τότε μπορεί να παρουσιάζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς από τον δεύτερο κιόλας χρόνο, ουσιαστικά να μάθει να ξοδεύει όσα εισπράττει. Και κυρίως να φροντίσει να στήσει μηχανισμούς είσπραξης εσόδων από το μεγάλο κεφάλαιο, που σήμερα είναι στο απυρόβλητο - χέστηκα αν βάζουνε τον Γαβαλά και τον κάθε Γαβαλά στη φυλακή για τα μάτια του κόσμου, όταν ξέρω πως με μια απειροελάχιστη σε όσα χρωστάει στο δημόσιο εγγύηση, θα είναι σε 24 ώρες έξω... Να κοιτάξουν να μαζέψουν όσα εδώ και χρόνια έπρεπε να έχουν μπει στα δημόσια ταμεία από οφειλές εταιρειών ή φυσικών προσώπων και ν' αφήσουν τις φυλακές ανοιχτές για να βάλουν μέσα όσους από τους πολιτικούς εδώ και 40 χρόνια εγκληματούν ασύστολα εναντίον του λαού σε περιβάλλον ατιμωρησίας....
Και φτάνουμε σ' αυτό που λέμε πιστωτικό γεγονός....
Ο πανικός ξέρεις για ποιο λόγο μπορεί να προκληθεί ? Γιατί έχουν φροντίσει ήδη τα ΜΜΕ γι' αυτό !! Όταν λένε πως θα σχηματιστούν ουρές στις τράπεζες για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους οι μικροκαταθέτες, γιατί εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος να μην κάνει στ' αλήθεια ΑΥΤΟ που ουσιαστικά σου έχουν εντυπώσει στο συνειδητό πως πρέπει να κάνεις ? Να σώσεις τις οικονομίες σου για να μην εξαφανισθούν δίκην μιας ανεξέλεγκτης ισοτιμίας δραχμής / ευρώ, ενώ το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο με καμιά συνθήκη να αλλάξει νόμισμα, αν κηρύξει στάση πληρωμών στο εξωτερικό χρέος ? Γιατί όταν σου λένε πως τα ράφια θα αδειάσουν , να μην τρέξεις πανικόβλητος στα σούπερ μάρκετ, αφού ΑΥΤΟ ακριβώς σου λένε πως πρέπει να κάνεις για να μην πεθάνεις από ασιτία ?
Τι θα γινόταν δηλαδή αν είχες μια θαρραλέα κυβέρνηση που θα σε προετοίμαζε και θα σου έλεγε πως το πιστωτικό γεγονός αν συμβεί, δεν πρέπει να πανικοβάλει κανέναν, πως ενωμένοι θα κοιτάξουμε να φτιάξουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας και δεν θα το χαρίσουμε σε κανέναν πούστη τοκογλύφο, έτσι ντόμπρα και σταράτα κι όχι με παπαριές και τρομολαγνεία ?
Τι θα γινόταν αν είχες μια θαρραλέα κυβέρνηση που έβαζε στη φυλακή τον κάθε αλήτη που μας έφερε μέχρι εδώ και ικανοποιούσε το παλλαϊκό αίσθημα δικαίου , που σήμερα λείπει γιατί ζούμε σε μια χώρα που οι νόμοι περί ευθύνης υπουργών φτιάχτηκαν από τους ίδιους τους πολιτικούς για να προστατέψουν το σινάφι τους ?
Αντί να τρομοκρατούμαστε από όλη αυτή την παραφιλολογία για το τι δεινά μας περιμένουν αν πούμε όχι στο εξωτερικό μας χρέος, ας θυμηθούμε λίγο πως η οικονομία του Κέινς - η ανθρωποκεντρική οικονομία - θα μπορούσε να μας δείξει τον δρόμο εκείνο που τα μπόις της Wall Street τρέμουν αν διαλέξουμε για να χτίσουμε το δικό μας μέλλον...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
13-02-2012, 23:03 #176
Συμφωνώ με πάρα πολλά με αυτά που λες (και εμένα μου αρέσει ο Keynes :P αν και δεν ξέρω το κατά πόσο μπορεί να γίνει στη Ελλάδα αφού ο ιδιωτικός τομέας έχει πάψει να αναπτύσσεται και ο κρατικός είναι στη απόλυτη κακοδιαχείριση και αποδιοργάνωση...δηλαδή υπάρχουν πιο βασικά προβλήματα...) όπως και με την τιμωρία τον πολιτικών και μεγαλο-κλεφτών αλλά δεν ξέρω το κατά πόσο είναι εφικτά στην Ελλάδα. Και εγώ είμαι εναντίον του μνημονίου αλλά και είμαι περισσότερο υπέρ της χώρας σαν παραγωγικό μέλος της Ευρώπης.
Επίσης δεν είμαι πολύ σίγουρος το κατά πόσο θα μπορέσουμε να μείνουμε στο Ευρώ και στην ΕΕ μετά από άτακτη χρεοκοπία και στάση πληρωμών (αν και το να μας διώξουν είναι αντισυνταγματικό νομίζω) όπως και για το πόσο καιρό θα μπορούμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις (προλαβαίνοντας να αναπτύξουμε δική μας παραγωγή για να καλύψουμε). Πολύ πιο πιθανό θα ήταν να ήμασταν πάλι υπερ-απελπισμένοι, ανοργάνωτοι, χαοτικοί, φωνακλάδες, ρίχνοντας ευθύνες ο ένας στον άλλο φωνάζοντας σε πορείες και σε χάος για να φάμε και για εργασία και απλούστατα κάποιοι θα έρχονταν για να αγοράσουν και πάλι την χώρα εντελώς εξευτελιστικά. (όχι ότι τώρα δεν θα αγοράσουν φτηνά αλλά λέμε). Η Ισλανδία είναι εντελώς άκυρο παράδειγμα ΙΜΟ, χώρα 300.000 ατόμων που διαφέρει σε όλα με την Ελλάδα σε μεγέθη, οικονομική δομή, νοοτροπίες και οργάνωση, πιο κοντά είναι η νοοτροπία μας με μια «μη-παραγωγική» εκδοχή της Αργεντινής .
Γενικά υπάρχουν πολύ βασικά προβλήματα που έχουν ριζώσει γενικότερα στο Ελληνικό σύστημα και σε πολλούς Έλληνες και μας κατατρώνε. Εδω δεν λύθηκαν στα χρόνια (ψευτο-)ευημερίας που είχαμε θα γίνουν σε κατάσταση απόλυτης σύγχυσης/οικονομικής/κοινωνικής αποδιοργάνωσης/κατάρρευσης μιας άτακτης χρεοκοπίας? Καλά είναι όλα αυτά στα λόγια αλλά στην πράξη αλλιώς είναι τα πράγματα. Ωραίες οι ιδεολογίες και οι ρομαντικές θεωρίες/σενάρια αλλά δεν ξέρω για το κατα πόσο μιλάμε για την πραγματικότητα.
13-02-2012, 23:27 #177
Σας διάβασα όλους - όχι με την απαιτούμενη για τον καθένα χωριστά "προσοχή" λόγω έλλειψης χρόνου - και σε γενικές γραμμές διαπιστώνω πως οι περισσότεροι διαβλέπουμε τί θα συμβεί, καθώς έχουμε ήδη διαπιστώσει τί συμβαίνει... δικιά μου αγωνία είναι να διαπιστώσουν ΚΑΙ άλλοι τί έχει συμβεί εδώ και πάμπολλα χρόνια και τί έχει συντελεστεί... θα ήθελα να σχολιάσω τους περισσότερους από εσάς, αλλά δεν έχω κουράγιο... θα σταθώ μόνο σε αυτό του/της Julias...
"... Αυτο πρεπει να δουμε! Γιατι οταν καιγεται το σπιτι του γειτονα , πρεπει να φοβομαστε και για το δικο μας!!!!...".
Αυτή είναι η μεγάλη μου πίκρα εδώ και χρόνια... πάντα λίγοι αυτοί που έβλεπαν το σπίτι του γείτονα να καίγεται... πάντα στη μπάντα, πάντα στην άκρη... διορατικοί αλλά "άτυχοι" αφού τυγχάνανε "εκτός πλειοψηφίας"... σήμερα δικαιώνονται αλλά και την πληρώνουν για όλους τους υπόλοιπους... και είναι τελικά αυτοί που θα "χαθούν", για αυτοί που θα αντέξουν;...
Πολύ ωραία πράματα διάβασα... αλλά λυπάμαι ήδη εκ των προτέρων που οι συμπολίτες μου θα επιλέξουν ΞΑΝΑ για τη διαφέντευσή τους, ένα κόμμα που συμμετείχε τόσα χρόνια στον όλεθρό τους... το να έχεις μείνει πιστός στις ιδέες σου και το να περνάς μόνος σου τα ζόρια, αποδεικνύεται τελικά πως είναι η μόνη σωτηρία... της ψυχής σου πάνω απ' όλα... καλή λευτεριά σε όσους δε φοβόμαστε τα χειρότερα και βαριόμαστε πλέον να γράφουμε πολλά λόγια...
13-02-2012, 23:37 #178
Και εμενα με κουραζουν πολυ τα πολλα λογια, και θα συμφωνησω μαζι σου. Με στεναχωρει το γεγονος οτι καποιοι θα ψηφισουν παλι τους ιδιους, για τους δικους τους λογους φυσικα και δικαιωμα τους, κλεινοντας ομως τα ματια για αλλη μια φορα σε αυτο που ειπα πριν αλληγορικα, 'στο σπιτι του γειτονα'. Και εκει ακριβως βρισκεται και η καταντεια μας και η ευθυνη μας ταυτοχρονα. Ίσως αν ειμασταν ενωμενοι, και κοιταζαμε και το σπιτι του γειτονα, και ειμασταν ανθρωποι βασικα, ισως να μην μπορουσε και κανεις να μας τρομοκρατησει τελικα. Και ολα αυτα δεν εχουν καμια σχεση με ρομαντικη θεωρηση γεγονοτων. Αντιθετως. Ολα αυτα εχουν σχεση με την ελπιδα -αν υπαρχει- να κανουμε κατι αμεσα πρωτα για τα παιδια μας και μετα για εμας. Και ολος αυτος ο κοσμος χτες στην Αθηνα εδειξε οτι κατι υπαρχει, ρε γαμωτο ακομα στον Ελληνα, δεν τελιωσαν ολα!!!
13-02-2012, 23:50 #179
Χαίρομαι που με επιβεβαιώνεις Julias... δε θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα, ναι εκεί είναι το ζουμί... "κατάντια και ευθύνη ταυτόχρονα"... νομίζω ότι όσοι αποφύγανε την κατάντια και έχουν τη λιγότερη ευθύνη ταυτόχρονα, θα είναι και οι "κερδισμένοι"... για την ψυχούλα τους πάντα δηλαδή.... αυτό ουδέποτε ενδιέφερε τις πλειοψηφίες... αλλά ούτε κι εμάς!...:)... με μια μικρή διαφωνία, όσον αφορά τη σειρά που το παραθέτεις... για να πράξουμε για τα παιδιά μας, πρώτα θα σπάσουμε το "εγώ" μας... αργεί η Άνοξη φίλε/η... κι όσοι δεν ανησυχούμε και δε νιώθουμε φόβο, μάλλον το πράξαμε και με το παραπάνω... ας ξεστραβωθούν και οι υπόλοιποι... καληνύχτες!...
14-02-2012, 00:00 #180
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση