Τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 41 of 41
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Chisora View Post
    Γεια σας και παλι.
    Αποσυρθηκα για λιγο καιρο απο το φορουμ καθως,για οσους ξερουνε, περιμενα να βγουν οι εξετασεις που ανεφερα στην αρχη.Βγηκανε λοιπον πριν απο 2 σχεδον βδομαδες.
    Ο Α. λοιπον (ο φιλος μου) αφου βγηκε απο το νοσοκομειο ηρθε και μου ειπε τα εξης:οτι γενικα τα πηγε καλα,η καρδια ηταν στα ιδια επιπεδα και ο καρκινος σε πολυ χαμηλα ποσοστα.Οτι θα μπορουσε ισως και να την βγαλει καθαρη μονο με χημειοθεραπειες οσον αφορα τον καρκινο.Πανω κατω δηλαδη ολα πολυ καλα και ο πνευμονας του αναρωσε γρηγορα μετα την εγχειρηση(η πρωτη του για αφαιρεση ογκου).Επομενως ολα θα κυλουσαν ομαλα και το χρονικο περιθωριο του ενος μηνα που του δινανε ειχε παρει παραταση...

Chirosa μου, η σοβαρή κατάσταση της υγείας του δικαιολογεί κατά κάποιον τρόπο όλες του τις συμπεριφορές. Ένας άνθρωπος λίγο πριν το τέλος του νιώθει νάχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει χωρίς ίσως να υπολογίζει κιόλας τις συνέπειες. Είναι σαν να ζει τις τελευταίες του επιθυμίες. Μόνο που εσύ είσαι αρκετά μικρή για να το δεις απ' αυτήν την οπτική γωνία. Συμπεριφέρεσαι σαν νάναι κάποιος απόλυτα υγιής κι αυτό ως ένα βαθμό είναι και σωστό και το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις για κείνον.
    Όμως εσύ τί εισπράττεις απ' όλ' αυτό?
    Ούτε οι συνεχείς καβγάδες σας βοηθάνε αυτόν και στην κατάσταση που βρίσκεται, αλλά ούτε και σένα. Αυτό που ίσως θα μπορούσες να κάνεις επειδή παραμένεις σταθερή στο να του συμπαρασταθείς έως το τέλος.. όποιο κι αν είναι τελικά αυτό, είναι κάπως ν' αποστασιοποιηθείς.
    Δεν βοηθάς με το να μπαίνεις στο πρόβλημά του συνέχεια και δείχνει κιόλας να μην το θέλει, αφού λέει μισές αλήθειες γι' αυτό.
    Κράτα μια στάση τρίτου θάλεγα. Συμπαράσταση αλλά χωρίς άμεση εμπλοκή. Δεν ξέρω αν με αντιλαμβάνεσαι.

Junior Member
    Mαρκελα εννοεις δηλαδη να κρατησω φιλικη σταση?δεν το θελει με τιποτα..
    Μα ειναι σωστο να μου λεει μισες αληθειες για κατι τετοιο??ειναι τριτα ατομα..θεωρω οτι θα πρεπε να ξερω..Αντιλαμβανομαι οτι ισως ειναι οι τελευταιες του και θελει να κανει οτι του κατεβει.Ας το κανει.Απλα να μην μου ταζει λαγους με πετραχηλια και να αραδιαζει μεγαλα λογια.Απο την αρχη εκανε ετσι.Με ανεβαζε με τα λογια του,οτι ειμαι μονο εγω και καμια αλλη και τωρα με προσγειωσε με τον πιο ανωμαλο τροπο....

Senior Member
    Mαρκελα εννοεις δηλαδη να κρατησω φιλικη σταση?δεν το θελει με τιποτα..
    Μα ειναι σωστο να μου λεει μισες αληθειες για κατι τετοιο??ειναι τριτα ατομα..θεωρω οτι θα πρεπε να ξερω..Αντιλαμβανομαι οτι ισως ειναι οι τελευταιες του και θελει να κανει οτι του κατεβει.Ας το κανει.Απλα να μην μου ταζει λαγους με πετραχηλια και να αραδιαζει μεγαλα λογια.Απο την αρχη εκανε ετσι.Με ανεβαζε με τα λογια του,οτι ειμαι μονο εγω και καμια αλλη και τωρα με προσγειωσε με τον πιο ανωμαλο τροπο....

Εκείνος δεν το θέλει και προφανώς δεν το θέλεις κι εσύ! Όμως κι η στάση σου αυτή βλέπεις ότι έρχεται σ' αντίθεση και με τα δικά σου βαθύτερα θέλω, που δεν ξέρω αν είσαι σε θέση ν' αναγνωρίσεις. Διαφορετικά δεν θάνιωθες δυσαρέσκεια, αλλά θάχες περισσότερη κατανόηση κι επιείκεια σ' ότι κι αν κάνει.
    Είναι μια δύσκολη περίπτωση η αλήθεια είναι.
    Έχει και θάχει έντονα ξεσπάσματα, γιατί μέσα του κυριαρχεί ο φόβος του θανάτου, που ίσως και να μην θέλει να τον παραδεχτεί.
    Είναι σχολείο όλ' αυτό για σένα, αλλά κράτα αποθέματα και για την δική σου ζωή.
    Τώρα πλέον να τα περιμένεις όλα! Οι εσωτερικές συγκρούσεις του είναι συνεχείς κι εσύ δεν είσαι ο απλός θεατής, έχεις ρόλο.
    Ενδεχομένως, να μην θέλει και να σε δει να τον λυπάσαι, γι' αυτό προσπαθεί να φέρεται σαν υγιής ενώ δεν είναι.

Junior Member
    Δεν μπορω να καταλαβω πληρως τι εννοεις με τα θελω..Εγω το μονο που θελω ειναι αν καποιος δεν νιωθει κατι απλα να μη το λεει.Η αν το νιωθει και το λεει να το υποστηριζει με πραξεις.Δεν ξερω τι απο τα 2 παιχτηκε μαζι του.
    Οτι και αν κανει?Δηλαδη αν πηγαινε με αλλη να ημουν οκ?ποιος θα ανεχοτανε κατι τετοιο..

Senior Member
    Δεν μπορω να καταλαβω πληρως τι εννοεις με τα θελω..Εγω το μονο που θελω ειναι αν καποιος δεν νιωθει κατι απλα να μη το λεει.Η αν το νιωθει και το λεει να το υποστηριζει με πραξεις.Δεν ξερω τι απο τα 2 παιχτηκε μαζι του.
    Οτι και αν κανει?Δηλαδη αν πηγαινε με αλλη να ημουν οκ?ποιος θα ανεχοτανε κατι τετοιο..

Αυτό που ίσως δεν θέλεις να δεχτείς είναι ότι ένας καρκινοπαθής είναι ένα άτομο δεν θέλω να πω ανάπηρο, ο χαρακτηρισμός είναι βαρύς, αλλά σίγουρα είν' ένα άτομο με ειδικές ανάγκες.
    Εσύ επιμένω καλά κάνεις και τον αντιμετωπίζεις σαν υγιή, ίσως δεν θες να το πιστέψεις κι η ίδια, αλλά ξέρεις ότι αυτό δεν ισχύει.
    Έπειτα εξ αιτίας του καρκίνου η ψυχολογία του δεν είναι σίγουρα κι η καλύτερη. Όμως οι συγκρούσεις του επαναλαμβάνω δικαιολογούν τις συμπεριφορές του.
    Περνάς δοκιμασίες, αλλά να ξέρεις ότι όχι μόνο σχέσεις, αλλά και γάμοι έχουν διαλυθεί όταν ο ένας σύντροφος διαγνώστηκε με καρκίνο.

Junior Member
    σε αυτο εχεις δικιο.Δεν το δεχομαι οτι εχει καρκινο.

Junior Member
    συμφωνω με τον παραπανω...

Senior Member
    κατα την γνωμη μου, το σωστοτερο ειναι και να περνας χρονο μαζι του αλλα και να διαβαζεις. 8α ειναι σιγουρα δυσκολη φαση για εσενα αλλα εδω ειναι που πρεπει να τα δωσεις ολα. Σιγουρα δεν μπορεις να τον παρατησεις ενω του μενει ενας μηνας ζωης αλλα και απο την αλλη δεν μπορεις να παρατησεις τις σπουδες σου. Γι'αυτο κλεισε υπολογιστες, τηλεορασεις και κινητα και επικεντρωσου σε αυτα τα δυο..Καλη τυχη και μην ξεχνας οτι οι αν8ρωποι ακομα και οταν φευγουν απο εδω, δεν φευγουν ποτε κοντα απο τους αγαπημενους τους

Member
    Η αγάπη κατά τη προσωπική μου άποψη είναι πάνω από όλα. Πάνω από σπουδές, πάνω από δουλειές, πάνω από πανελλήνιες και οτιδήποτε. Πόσοι άνθρωποι καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που έφυγαν από έναν άνθρωπο για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Ένα life style, ένα κοινωνικό status δεν αναπληρώνει μια χαμένη αγάπη, ούτε καν ένα συναίσθημα.
    Το θέμα είναι δικό σου, να νιώσεις (όχι να αποφασίσεις ή να καταλάβεις) ότι αγαπάς αυτόν τον άνθρωπο έξω από τα συμβατικά όρια του χρόνου ή τον θάνατο και το εν δυνάμει πένθος που θα βιώσεις. Το άλλο εξίσου σημαντικό είναι όλο αυτό το συναίσθημα να είναι αγνό και όχι προκαλούμενο από λύπηση, ή empathy, ή από κάποιο δικό σου ψυχολογικό απωθημένο, ή εξάρτιση. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να λυπάσαι έναν τέτοιο άνθρωπο που δίνει ένα τέτοιο αγώνα.

Edit: Sorry αλλά τώρα διάβασα το 2ο μακροσκελές μήνυμά σου. Όλες αυτές τις εξετάσεις τις έχεις δει? Τον έχεις συνοδεύσει ποτέ στον γιατρό ή τις θεραπείες? Δεν ξέρω γιατί αλλά αλμπάνης μου φαίνεται.

Junior Member
    Picaro δεν εχω δει καμια εξεταση..Τα πραγματα δυστιχως χειροτερεψαν κ αλλο..Μου αποκαλυψε και αλλα ψεμματα του..τον εβριζα με τις ωρες,αυτον που οταν τον κατηγορουσα για ψευτη στις αρχες που τα χαμε εκανε σαν τρελος λες και του βρισαν την μανα..και τελικα αποδειχτηκε απο τους μεγαλυτερους ψευτες...
    Την δευτερα μπαινει για τριπλη επεμβαση..για καρδια καρκινο και ποδια..βλεπετε ειχε α φαει 2 βδομαδες αποδυναμωθηκε και τα ποδια του τωρα ειναι σχεδον παραλυτα..του ειπα οτι θελω να μην βρεθουμε μεχρι την δευτερα..γιατι ειχαμε μαλωσει πολυ ασχημα το σαββατο μεσα σε ενα μαγαζι και οταν βγηκαμε εξω καθομασταν σε ενα παγκακι στο λιμανι του τα χωνα γιατι με εκανε ρεζιλι σε μια του μαγαζιου που του την πεφτει εδω και καιρο( τον ειχα πιασει καμποσες φορεσ να την κοιταει) ηταν και πσιλοπιωμενοσ και φωναζε..και ενω καθομασταν εξω στο παγκακι σηκωνεται σε καποια φαση και μου λεει "την πηρα την αποφαση μου θα αυτοκτονησω μπροστα σου.." δεν σας κανω πλακα εχει πολυ μεγαλο προβλημα..απο τοτε φοβηθηκα και κραταω μια αποσταση..μετα ομως μου ανακοινωσε αυτο για τν επεμβαση..καοσο για τις πιθανοτητες επιτυχιασ το μονο που μου πε ηταν οτι ο γιατρος του τον ειχε αγκαλιασει,δακρυσε και του υποσχεθηκε οτι θα τα πληρωσει ολα αυτος..μια βδομαδα λοιπον

Junior Member
    συμωνω..αν πιστευεις στο θεο ολα κλα θα πανε...

Page 3 of 3 FirstFirst 123