Results 106 to 120 of 286
-
29-02-2012, 00:09 #106
νομιζω πως αυτο που λετε εχει να κανει με το οτι δεν ταιριαζαν οι ανθρωποι. οταν εχεις επιλεξει σωστα κι αγαπας τον/την συντροφο, παραμενεις μαζι του οσα χρονια κι αν περασουν, τον φροντιζεις, τον στηριζεις, θελεις το καλο του, χωρις να περιμενεις ανταλλαγμα. αν το καλο του ειναι με καποιον αλλον ανθρωπο, τοτε τι να γινει, τον αφηνεις να φυγει. αυτο σημαινει ανιδιοτελης αγαπη, κανεις οτι κανεις οχι για σενα, αλλα επειδη αγαπας τον αλλον.
στις μερες μας τωρα που τα παντα εχουν γινει περιπλοκα, ειναι πιο δυσκολο να ταιριαξουν δυο ανθρωποι, κι ετσι ακομα κι αν ξεκινησουν ωραια στην αρχη, μετα χανεται το ενδιαφερον κλπ. κι αυτο γιατι δεν ευχαριστιομαστε τη ζωη, αλλα αντιθετως μας βγαινει με το ζορι και δε μας περισσευει καν. ετσι τσιγκουνευομαστε αισθηματα, δε μπορουμε ουτε χρονο να αφιερωσουμε πολλες φορες για το αλλο ατομο. μας τον τρωει βλεπετε η δουλεια. οποτε πως να μη καταντησει και η σχεση βαρετη και κουραστικη ? εγωιστες ειμαστε ολοι για να επιβιωσουμε και να καλυφθουμε οπως μπορουμε.
elenakimarialenaki αυτο που λες συγκεκριμενα για τη παρεα των φιλων και τη συντροφικοτητα της σχεσης το εγραψα και στο ακριβως προηγουμενο μηνυμα νομιζω. σαφως μια σχεση ειναι δυνατοτερη απο μια φιλια, γιατι τα δινεις ολα για ολα (ή τουλαχιστον ετσι θα επρεπε να ειναι). στη φιλια δεν ειναι ετσι, θελει εστω και λιγο να αντεχεις αυτα που σου δινει ο αλλος. δλδ δε χαθηκε και τιποτα αμα οι φιλοι σου ειναι διαφορετικοι, απλα παρεα σου κρατανε, δε θα τους παντρευτεις κι ολας. κι επειδη εισαι πιο χαλαρα και τα κριτηρια δεν ειναι τοσο αυστηρα οσο της σχεσης, γι'αυτο πιστευω συχνα κρατανε και περισσοτερο, και βλεπουμε σχεσεις να τελειωνουν, ενω οι φιλοι παραμενουν (το αν μας στηριζουν ή οχι ειναι αλλο θεμα).
- 29-02-2012, 00:11 #107
Gypsy Cello, αυτό συμβαίνει γιατί θέλουμε να παίρνουμε από τον άλλο αυτό που έχουμε στο μυαλό μας, κομμένο και ραμμένο στα μετρα μας. Οταν δεν συμβαίνει αυτό (που τις περισσότερες φορές δεν συμβαίνει) αποξενωνόμαστε. Αν δεχθούμε όμως τον άλλο όπως είναι και όχι αυτό που φανταστήκαμε ότι θα είναι τα πραγματα καλυτερευουν.
29-02-2012, 00:23 #108
Πιστεύω πως έχεις δίκιο. Τώρα όσον αφορά την σύγκριση μεταξύ φιλίας και σχέσης που κάνει ο ΚΕΝΟ, αν και δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει μια τέτοια σύγκριση γιατί άλλο το ένα και άλλο το άλλο, πιστεύω πως εξαρτάται από την ποιότητα της σχέσης και όχι από το είδος. Υπάρχουν ερωτικοί σύντροφοι που είναι ανώτεροι από φίλους και μας συμπαραστέκονται πολύ περισσότερο και από φίλους -αν και είναι σπάνιο- και αυτό το λέω γιατί εγώ πιστεύα πάντα παραδοσιακά πως η φιλία είναι ανώτερη της σχέσης.
έτσι γιατί περίεργα την είδα...
29-02-2012, 01:02 #109
Αν νιωθεις μονος μεσα σου,κανεις δεν μπορει να σου καλυψει το κενο.. Και το λεω εγω που εχω πολλα χρονια μια υπεροχη σχεση με πολυ γερα θεμελια.
Εχετε δικιο οσοι λετε οτι αν εχεις εναν συντροφο που ταιριαζεται και αγαπιεστε πραγματικα τοτε δεν φοβασαι,αλλα δεν συμβαινει ολες τις ωρες δυστηχως.. Οταν νιωθεις μονος μεσα σου παντα υπαρχουν ωρες που αυτη η μοναξια ξεχειλιζει και ξερναει την σαπιλα της οπου και αν βρισκεσαι,με οποιον κι αν βρισκεσαι... Και τοτε ειναι και χεροτερα γιατι βιωνει τις συνεπειες και ο αλλος και οι τυψεις σε τρωνε ζωντανο..
Και ισως και εξ'αιτιας αυτης της βαθυτερης μοναξιας που πηγαζει απο μεσα,καποιοι να δυσκολευονται να βρουν συντροφο.. (οχι μονο για αυτο αλλα και για αυτο)
Μην περιμενετε να ερθει ο ερωτας για να φτιαξουν ολα. Σε εμενα τουλαχιστον δεν εφτιαξαν. Απλα θα γινουν πιο υποφερτα αλλα δεν θα ελευθερωθειτε. Κοιταξτε να σταματησετε να νιωθετε μονοι μεσα σας,να φτασετε σε ενα σημειο που θα καθεστε μονοι στο δωματιο σας και δεν θα αισθανεστε μοναξια,που θα απολαμβανετε την καθε στιγμη χωρις αυτο το μονιμο πλακωμα στο στηθος.. Τοτε θα εχει και πραγματικη αξια ο ερωτας και μπορειτε να δωσετε και ολο σας το ειναι στον αλλον.
29-02-2012, 01:05 #110
Πιο πολυ για να τα διαβασω εγω τα εγραψα... σκατονυχτα...
29-02-2012, 01:35 #111
Η γνωμη μου ειναι πως πρεπει να εισαι πιο ειλικρινης με την σχεση σου Καρισα, πρεπει να γεμισεις την σχεση σου με περιεχομενο, να αντιμετωπισεις τις φοβιες σου και να αποκαταστησεις την επικοινωνια μεσα στην σχεση και αν δεν γινεται να ψαξεις για αλλη σχεση που θα μπορεις να επικοινωνεις. Ηταν η προηγουμενη μου σχεση ετσι και μου στοιχισε παρα πολλα ψυχολογικα. Η σχεση βασιζετα στην εμπιστοσυνη, χωρις εμπιστοσυνη ειναι απλα μια εφημερη σχεση που μας βολευει προς το παρον για να καλυψουμε τις αναγκες μας, αλλα δεν ειναι η σχεση της ζωης μας. Στο χερι σου ειναι να τα αλλαξεις ολα αυτα χωρις να χανεις χρονο γιατι ο χρονος δεν γυριζει πισω...
29-02-2012, 08:06 #112
Καρίσα, η μοναξια ειναι κίνητρο για να βρεις σύντροφο. ...αναβει επικινδυνη φωτια οταν σμιγει μοναξια με μοναξια... που λεει το τραγουδι. Εκτος κι αν το ατομο επιλεγει μοναχικο βιο αποκλειοντας παντελως απο τη ζωη του την ευρεση συντροφου. Κατα τα λοιπα αυτοι που ειναι μονοι ειναι κατα βαθος δυστυχισμενοι γι αυτο. Το να βρεις όμως σύντροφο δε σημαίνει ότι κάλυψες όλα τα κενα της ζωης σου, υπάρχουν κενα που η σχεση δεν ειναι ικανη να καλύψει πχ ανικανοποίητο λόγω μη επίτευξης στόχων, τραυματα στη ζωη, εντουτοις απαλύνει τον πονο και κανει το ατομο να ξεφευγει στη σκεψη και στο συναισθημα απ αυτα.
Θα πρόσθετα σ' αυτο που εχει γραψει ο ΚΕΝΟ ότι οι σχεσεις σημερα έχουν γινει επιφανειακες χωρις την απαραιτητη ψυχικη συνδεση μεταξυ δυο ανθρωπων γι αυτο και πιο ευκολα αποτυγχανουν.Last edited by ioannis2; 29-02-2012 at 08:43.
γιάννης
29-02-2012, 13:22 #113
http://www.e-psychology.gr/relations...s-stis-sheseis
Καλό είναι, διαβάστε το.
29-02-2012, 15:31 #114
29-02-2012, 15:37 #115
29-02-2012, 15:54 #116
κι ομως Γιαννη, η λογικη του "τπτ δεν αλλαζει με τα διαβασματα και τις συζητησεις ", μας κραταει στασιμους κι ας μην φαινεται εκ πρωτης οψεως.
ΟΛΑ παιζουν τον ρολο τους .
και τα διαβασματα και οι πολυτιμοι φιλοι και οι ωραιες αποψεις.
δεν προκειται διαβαζοντας ενα αρθρο να ξυπνησεις με ολα τα θεματα σου λυμμενα!
ολα βαζουν λιθαρακια ομως, αφομειωνονται και οταν τους δωσουμε τον χωρο ανθιζουν και μας βοηθουν σε αυτο που θελουμε να ζησουμε κιαυτο που θελουμε να γινουμε.
προσωπικα τυχαινει να ζω μια πολυ ευτυχισμενη και δυνατη σχεση, αλλα παντα διαβαζω ενδιαφεροντα αρθρα. ειναι και η μορφωση και οι αποψεις μας και οι συμπεριφορες μας, μας μερος αυτου που ειμαστε και μερος αυτου που οι αλλοι αγαπανε σε μας.
δεν διαβαζει κανεις για να "βγαλει γκομενο". αλλα γιατι διψαει για ωφελιμη γνωση...
στην μαρκελα δεν θα μπω στην διαδικασια να απαντησω επι της ουσιας. γνωστη η προσβλητικη και ερριστικη της συμπεριφορα στο φορουμ.... το καλο ειναι οτι κανεις δεν δειχνει να τσιμπαει πλεον.
πολυ ενδιαφερον το αρθρο επι τη ευκαιρια.
μαριαν ευχαριστουμε για την καλη σου σκεψη να μας το δειξεις;)
29-02-2012, 16:00 #117
και ποιο ειταν το συμπερασμα σου οταν διαβασες το αρθρο, Remedy? Εμενα παντως δεν μου ειπε τπτ καινουργιο
29-02-2012, 16:29 #118
29-02-2012, 16:33 #119
29-02-2012, 16:43 #120
Αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα στις σχέσεις τους, μπορεί να μην έχουν γιατί έχουν διαβάσει και τέτοια και άλλα, γιατι έχουν συζητήσει με άλλα άτομα που δεν έχουν την άποψη "όλοι οι άντρες είναι μαλάκες" και "όλες οι γυναίκες πουτάνες", γιατί έχουν δουλέψει με τον εαυτό τους με όποιον τρόπο τους ταιριάζει καλύτερα, γιατί κάνοντας αρκετές σχέσεις στη ζωή τους έχουν αποκτήσει μια εμπειρία.
Πάνω απ' όλα όμως, γιατί ενδιαφέρονται να βελτιωθούν όπου μπορούν, γιατί αγαπάνε, εκτιμάνε και σέβονται τον εαυτό τους και κατ' επέκταση αυτούς που βρίσκονται γύρω τους γιατί οι ίδιοι τους έχουν επιλέξει.
Κάποιοι άλλοι επιλέγουν απλώς να γκρινιάζουν για το τι συμβαίνει γύρω τους, ότι οι σχέσεις έχουν αλλάξει, οι άνθρωποι είναι κακοί, γενικά, φταίνε όλοι οι άλλοι που δεν έχουν φίλους και ένα σωστό σύντροφο, εκτός από τον εαυτό τους.
Αυτός που θέλει πραγματικά να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση, καλό θα ήταν να είναι πιο ανοιχτός σε άλλες απόψεις, ειδικά όταν προέρχονται από ανθρώπους που στον συγκεκριμένο τομέα είναι ευχαριστημένοι από τη ζωή τους.
Και, όσο και να χτυπιέται η μαρκέλα η οποία έχει καταντήσει γραφική επειδή δεν αντέχει να της την πουν, αλλά δεν κάνει άλλη δουλειά από το να τη λέει σε όσους έχουν λίγο περισσότερο μυαλό από την ίδια, ανήκω στους ανθρώπους που δεν είχα ποτέ πρόβλημα στις σχέσεις μου,είτε φιλικές είτε ερωτικές. Θα έλεγα μάλλον, ότι ο τομέας των σχέσεων είναι από τα δυνατά μου σημεία.
Κάποιος που θέλει να επωφεληθεί από την εμπειρία ανθρώπων σαν κι εμένα, μπορεί να το κάνει.
Κάποιος που απλά αρέσκεται να συζητάει με ομοιοπαθείς και να συμφωνούν για το πόσο άχρηστοι είναι οι άλλοι που δεν τους εκτιμάνε, μπορεί μ' αυτό τον τρόπο να παρηγοριέται και να μη νιώθει μόνος, αλλά δε νομίζω ότι έτσι βοηθιέται στο να λύσει το πρόβλημά του.