Τι σκέφτεστε; - Page 579
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 579 of 1532 FirstFirst ... 794795295695775785795805815896296791079 ... LastLast
Results 8,671 to 8,685 of 22967
    Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Καλημέρα σε όλους,
    sheldon θέλω πάνω σ' αυτό που λες να κάνω μια φιλοσοφική συλλογιστική. Λέει λοιπόν μια ρήση, ότι είτε λόγω του χαρακτήρα μας, είτε λόγω του ότι " αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα " στην ζωή μας " έχουμε ό,τι αξίζουμε ".
    Μήπως λοιπόν βάση και αυτής της συλλογιστικής τ' άτομα που μένουν μόνα τους είναι γιατί χρειάζεται να κάνουν δουλειά με τον εαυτό τους? Έχουμε πει βέβαια ότι κάποιος μπορεί να μένει μόνος, γιατί "διαφέρει" οκ.
    Όμως απ' την στιγμή που αυτό τον ενοχλεί, του είναι πρόβλημα..
    Κάτι τέτοιες αμπελοφιλοσοφικές, ας μου επιτρέψεις, συλλογιστικές με εξοργίζουν αφάνταστα. Προφανώς, ούτε το χαρακτήρα μας, ούτε τις αμαρτίες των γονέων μας επιλέξαμε, οπότε κατηγορηματικά δεν ισχύει το "έχουμε όσα αξίζουμε". Αν ήταν προϊόντα δικών μας επιλογών, τότε να το δεχτώ. Αλλά αυτά τα κληρονομήσαμε με τον ερχομό μας στον κόσμο, δίχως να ερωτηθούμε.
    Σαν τι δουλειά να κάνω με τον εαυτό μου δηλαδή; Εννοείς ότι έχω ανυπόφορα ελαττώματα, έτσι; Κοίταξε, δε θεωρώ ότι είμαι τέλειος, αλλά όσο δεν μπορώ να ξέρω τα λάθη μου, πώς περιμένεις να βελτιωθώ; Αν και η διαφορετικότητα δεν μπορεί να αναγνωριστεί σαν λάθος. Και η προαναφερθείσα όλους τους ενοχλεί, ακόμα και τον φορέα της τον ίδιο που υποφέρει εξαιτίας της. Τι νόμιζες ότι επειδή είναι διαφορετικός, δε θα έχει ανάγκη για λίγη ανθρώπινη επαφή; Στο πηγάδι κατούρησε;

Senior Member
    Quote Originally Posted by sheldon View Post
    Κάτι τέτοιες αμπελοφιλοσοφικές, ας μου επιτρέψεις, συλλογιστικές με εξοργίζουν αφάνταστα. Προφανώς, ούτε το χαρακτήρα μας, ούτε τις αμαρτίες των γονέων μας επιλέξαμε, οπότε κατηγορηματικά δεν ισχύει το "έχουμε όσα αξίζουμε". Αν ήταν προϊόντα δικών μας επιλογών, τότε να το δεχτώ. Αλλά αυτά τα κληρονομήσαμε με τον ερχομό μας στον κόσμο, δίχως να ερωτηθούμε.
    Σαν τι δουλειά να κάνω με τον εαυτό μου δηλαδή; Εννοείς ότι έχω ανυπόφορα ελαττώματα, έτσι; Κοίταξε, δε θεωρώ ότι είμαι τέλειος, αλλά όσο δεν μπορώ να ξέρω τα λάθη μου, πώς περιμένεις να βελτιωθώ; Αν και η διαφορετικότητα δεν μπορεί να αναγνωριστεί σαν λάθος. Και η προαναφερθείσα όλους τους ενοχλεί, ακόμα και τον φορέα της τον ίδιο που υποφέρει εξαιτίας της. Τι νόμιζες ότι επειδή είναι διαφορετικός, δε θα έχει ανάγκη για λίγη ανθρώπινη επαφή; Στο πηγάδι κατούρησε;
    Εχεις μεγαλο προβλημα ναρκισσισμου φιλε μου, απο εκει πρεπει να ξεκινησεις...

Senior Member
    Quote Originally Posted by axl100 View Post
    μονος σου καταλαβαινεις πως ο εγωισμμος σου ειναι το προβλημα σου, ριξ'τον λιγο να δεις και μια ασπρη μερα :)
    Και να σε υποδεχθουν οπως θελεις εσυ για ποιο λογο? Επειδη ηρθε ο βασιλιας?
    Μπίνγκο ρε φίλε, το βρήκες! Για όλα τα φταίει ο τιτανοτεράστιος, άκαμπτος και απύθμενος εγωισμός μου! Να κάνουμε την τρίχα τριχιά είναι το μόνο εύκολο. Για τον εγωισμό των άλλων όμως δε μιλάμε καθόλου, έτσι; Μούγκα στη στρούγκα.
    Και ναι λοιπόν, όπως είπε και μια άλλη ψυχή κάποτε, μάθετέ το ότι ο Sheldon είναι ένας βασιλιάς που δε φοράει στέμμα, που περιμένει τους αυλικούς του να τον υπηρετήσουν και που πατάει σε κόκκινο χαλί.

Senior Member
    Εχεις μεγαλο προβλημα ναρκισσισμου φιλε μου, απο εκει πρεπει να ξεκινησεις...
    Ευχαριστώ για τη διάγνωση γιατρέ! Ρεσιτάλ δίνεις δήμερα! 2/2.

Senior Member
    Μπίνγκο ρε φίλε, το βρήκες! Για όλα ο τιτανοτεράστιος, άκαμπτος και απύθμενος εγωισμός μου τα φταίει! Να κάνουμε την τρίχα τριχιά είναι το μόνο εύκολο. Για τον εγωισμό των άλλων όμως δε μιλάμε καθόλου, έτσι; Μούγκα στη στρούγκα.
    Και ναι λοιπόν, όπως είπε και μια άλλη ψυχή, μάθετέ το ότι ο Sheldon είναι ένας βασιλιάς που δε φοράει στέμμα, που περιμένει τους αυλικούς του να τον υπηρετήσουν και που πατάει σε κόκκινο χαλί.
    απο την στιγμη που βρισκεσαι σε καινουργιο περιββαλλον ξεκινας απο το μηδεν φιλε μου και κερδιζις τον σεβασμο των αλλων, οσο κανεις την πληγωμενη κοπελιτσα που της τσιμπισαν τον κ..ο θα σου φερονται αναλογα...

Senior Member
    Δεν σε παρεξηγώ, αν και παρεξηγήθηκα την στιγμή, που κάνουμε χαλαρή συζήτηση κι εγώ δεν αναφέρθηκα σε σένα, αλλά μιλάμε και το δέχομαι όπως το έθεσες και πριν 1-2 μέρες γενικά, χωρίς να επικεντρωνόμαστε σε κάποιον συγκεκριμένα. Μ' άλλα λόγια σε τρίτο πρόσωπο! Δεν πειράζει..

Senior Member
    απο την στιγμη που βρισκεσαι σε καινουργιο περιββαλλον ξεκινας απο το μηδεν φιλε μου και κερδιζις τον σεβασμο των αλλων, οσο κανεις την πληγωμενη κοπελιτσα που της τσιμπισαν τον κ..ο θα σου φερονται αναλογα...
    Την περίπτωση οι προσπάθειές του να μη βρήκαν αντίκρυσμα την αποκλείουμε;

Senior Member
    Ευχαριστώ για τη διάγνωση γιατρέ! Ρεσιτάλ δίνεις δήμερα! 2/2.
    Δεν χρειαζεται καποιος να ειναι γιατρος για να το προσεξει γιατι βγαζει ματι. Εσυ εισαι αυτος που ειναι μονος, εσυ εχεις μεγαλυτερη αναγκη τους αλλους - οποτε εσυ θα κανεις τις κινησεις που χρειαζονται για να κοινωνικοποιηθεις...

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Δεν σε παρεξηγώ, αν και παρεξηγήθηκα την στιγμή, που κάνουμε χαλαρή συζήτηση κι εγώ δεν αναφέρθηκα σε σένα, αλλά μιλάμε και το δέχομαι όπως το έθεσες και πριν 1-2 μέρες γενικά, χωρίς να επικεντρωνόμαστε σε κάποιον συγκεκριμένα. Μ' άλλα λόγια σε τρίτο πρόσωπο! Δεν πειράζει..
    Παρεξηγήθηκες τελικά ή όχι;
    Συγγνώμη, αλλά νόμιζα ότι απευθυνόσουν σε εμένα προσωπικά. Ας το πάρουμε λοιπόν από την αρχή. Πες ότι το κείμενό μου είναι διατυπωμένο σε τρίτο πρόσωπο.

Senior Member
    Την περίπτωση οι προσπάθειές του να μη βρήκαν αντίκρυσμα την αποκλείουμε;
    Δν αναρωτιεσαι για ποιο λογο? Οσο λες οι αλλοι φταινε μενεις μονος σου - οι αλλοι μπορει να φταινε, αλλα αυτοι εχουν τις παρεες τους και ειναι δυνατοι, ενω εσυ εισαι στην γωνια μονος. Την θεση σου στην κοινωνια πρεπει να την διεκδικησεις φιλε μου, γιατι τπτ δεν χαριζεται στον κοσμο αυτον.

Senior Member
    Δεν χρειαζεται καποιος να ειναι γιατρος για να το προσεξει γιατι βγαζει ματι. Εσυ εισαι αυτος που ειναι μονος, εσυ εχεις μεγαλυτερη αναγκη τους αλλους - οποτε εσυ θα κανεις τις κινησεις που χρειαζονται για να κοινωνικοποιηθεις...
    Από που φαίνεται δηλαδή ότι είμαι ναρκισσιστικός και μάλιστα εξόφθαλμα; Διότι εγώ μπορώ να σε διαβεβαιώσω περί του αντιθέτου, ότι είμαι στην πραγματικότητα από τα πλέον ταπεινόφρονα άτομα. Α, ώστε οι άλλοι δεν έχουν ανάγκη από νέους φίλους;

Senior Member
    Από που φαίνεται δηλαδή ότι είμαι ναρκισσιστικός και μάλιστα εξόφθαλμα; Διότι εγώ μπορώ να σε διαβεβαιώσω περί του αντιθέτου, ότι είμαι στην πραγματικότητα από τα πλέον ταπεινόφρονα άτομα. Α, ώστε οι άλλοι δεν έχουν ανάγκη από νέους φίλους;
    Απο τον τροπο που αντιμετοπιζεις τους υπολοιπους - πιστευεις πως ο κοσμος γυριζει γυρο απ'τον αφαλο σου φιλε μου. Η σταση σου μονο ταπεινοφροσυνη δεν δειχνει - ο ταπεινος ανθρωπος ξερει να ακουει και να καταλαβαινει τους υπολοιπους - εσυ κανεις ακριβως το αντιθετο.
    Δεν ειναι πως δεν εχουν αναγκη καινουργιους φιλους αλλα εχουν την δυναμη της επιλογης που εσυ δεν εχεις.

Senior Member
    Δν αναρωτιεσαι για ποιο λογο? Οσο λες οι αλλοι φταινε μενεις μονος σου - οι αλλοι μπορει να φταινε, αλλα αυτοι εχουν τις παρεες τους και ειναι δυνατοι, ενω εσυ εισαι στην γωνια μονος. Την θεση σου στην κοινωνια πρεπει να την διεκδικησεις φιλε μου, γιατι τπτ δεν χαριζεται στον κοσμο αυτον.
    Μπερδεύτηκα. Τη μια λες ότι μένω μόνος μου, παρόλο που καταβάλλω προσπάθειες να κοινωνικοποιηθώ, γιατί είμαι ναρκισσιστικός και την άλλη ότι δε διεκδικώ. Τελικά εγώ προσπαθώ ή όχι;
    Και τι γίνεται στην περίπτωση του νέου περιβάλλοντος, όπου μόνο οι άλλοι καταφέρνουν να αναπτύξουν φιλίες μεταξύ τους;

Senior Member
    Απο τον τροπο που αντιμετοπιζεις τους υπολοιπους - πιστευεις πως ο κοσμος γυριζει γυρο απ'τον αφαλο σου φιλε μου. Η σταση σου μονο ταπεινοφροσυνη δεν δειχνει - ο ταπεινος ανθρωπος ξερει να ακουει και να καταλαβαινει τους υπολοιπους - εσυ κανεις ακριβως το αντιθετο.
    Δεν ειναι πως δεν εχουν αναγκη καινουργιους φιλους αλλα εχουν την δυναμη της επιλογης που εσυ δεν εχεις.
    Μάλιστα. Εγωκεντρικός επίσης που δεν ακούει και δεν καταλαβαίνει. Την έχουμε δει την προκοπή και με αυτή τη στάση.

Senior Member
    Μπερδεύτηκα. Τη μια λες ότι μένω μόνος μου, παρόλο που καταβάλλω προσπάθειες να κοινωνικοποιηθώ, γιατί είμαι ναρκισσιστικός και την άλλη ότι δε διεκδικώ. Τελικά εγώ προσπαθώ ή όχι;
    Και τι γίνεται στην περίπτωση του νέου περιβάλλοντος, όπου μόνο οι άλλοι καταφέρνουν να αναπτύξουν φιλίες μεταξύ τους;
    Δες πως εγω ειμαι το καινουργιο περιβαλλον σου - τι εκανες για να κατανοησεις την θεση μου? Μονο αντιρρησεις φερνεις και δεν προσπαθεις να καταλαβεις λεξη απο αυτα που σου λεω. Δεν καταλαβαινεις πως ασχολουμαι με σενα ολο το πρωι και νιωθεις απορριψη την στιγμη που εγω πρεπει να το κανω επειδη προσπαθω να σε βοηθησω αλλα εσυ δεν θελεις να βοηθηθεις .