Results 76 to 90 of 102
Thread: ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ
-
01-03-2012, 13:14 #76
πιστευω πως οταν ο γιατρος με το καρδιογραφημα και ειδικα με τον υπερυχο εχει διαπιστωσει πως εχει να κανει με μια υγιης καρδια δεν παρχει κανενας λογος να γινει και το τεστ κοπωσεως..αυτο το κανουν καθαρα λογω ηλικιας και φυσικα εαν διαγνωσει ο γιατρος κατι ασυνηθιστο.αν κατεπαναληψη εχουν γινει υπερυχοι και ολοι ειναι φυσιολογικοτατοι δεν υπαρχει ανησυχια καμια..εγω με τοσες αρρυθμιες τη μερα και παλι μου λεει πως αν εχουμε να κανουμε με υγιης δυνατη καρδια δεν φοβομαστε.
απο κει και περα αν αισθανεσαι πως θελεις να το κανεις,καντο..ειναι μια πολυ απλη διαδικασια και θα σε κανει να ηρεμησεις πως ακομα και αν ανεβουν οι παλμοι πολυ δεν προκειται να παθεις απολυτως τιποτα..!!
- 03-03-2012, 23:19 #77
Καλησπέρα ! Παιδιά αυτή την στιγμή βρίσκομαι σε κρίση πανικού! Δεν άντεξα και μπήκα σε ιατρικό site και ψάχνω για καρκίνο του μαστού.Κοντεύω να τρελαθώ. Εχω κάνει τις εξετάσεις μαστογραφία, υπέρηχογράφημα, και εξέταση από μαστολόγο ,όμως ένα σύμπτωμα που επιμένει δεν με αφήνει να ηρεμήσω.Απελπίστηκα δεν μπορώ να ζήσω την ζωή μου φυσιολογικά.......
04-03-2012, 08:59 #78
καλημερα Βιβιαν,αφου εκανες μαστογραφια γιατι ανησυχεις ακομα.η εξεταση αυτη ειναι η πιο εγκυρη για την ανευρεση ογκου ατον μαστο.Ποιο συμπτωμα γραφεις οτι δεν υποχωρει και σε εχει αγχωσει.Ξερεις αν εχει καποιος ογκο στον μαστο αν ποναει;Τι συμπτωματα υπαρχουν;Εδω και καιρο ποναω σε ενα συγκεκριμενο σημειο οχι συνεχεια.Μου ειπε ο γυνεκολογος οτι δεν ειναι κατι και δεν χρειαζεται να κανω μαστογραφια απο τωρα.εσυ ποσο χρονων εκανες την μαστογραφια;
04-03-2012, 09:50 #79
Καλημέρα anika,
επειδή βλέπω συνεχείς προβληματισμού νοσοφοβίας θάθελα να πω σχετικά,
.. ότι ταυτόχρονα με το άγχος ή τον πανικό, αν είσαι πριν τα 30 οι πιθανότητες είναι λιγοτέρες να συμβεί και κάτι το παθολογικό, γιατί ο οργανισμός έχει περισσότερες άμυνες. Κανείς όμως δεν σου εγγυάται πλέον κάτι ανάλογο και για μετά τα 40 σου, τότε που οι αντιστάσεις αρχίζουν να εξασθενούν.
Γι' αυτό σκόπιμο είναι να ψάχνουμε την αιτιολογία για όλες μας τις προβληματικές καταστάσεις και να σταματάμε τις σκέψεις εκείνες, που παράγουν το άγχος, τους πανικούς(υπερβολικά άγχη) και τις φοβίες μας.
Σε τί εξυπηρετούν άλλωστε οι νοσηρές σκέψεις;
Το μόνο που κάνουν στην καλύτερη περίπτωση είναι την ζωή μας δύσκολη στην παρούσα φάση και στην χειρότερη υπονομεύουν μελλοντικά την υγεία μας.
Οπωσδήποτε αν δεν καταφέρουμε με προσωπική προσπάθεια ν' αλλάξουμε τον δυσλειτουργικό τρόπο σκέψης, που επαναλαμβάνω ευθύνεται για όλα μας τα προβλήματα, με την βοήθεια ειδικού έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες να δώσουμε οριστική λύση.
04-03-2012, 14:20 #80
Καλημέρα , ειμαι 44 χρονών και από τα 39-40 κάνω μαστογραφίες. Το σύμπτωμα είναι έκκριμα από την μια θηλή σπάνια και λίγο και πόνο στο στήθος. Απο οτι μου είπε ο γιατρός έχω ινοκυστική μαστοπάθεια που είναι καλοήθης πάθηση του μαστού ,και έχει πόνο και έκκριμα σε ποσοστό 20-30%.Όμως επειδή το έκκριμα είναι και σύμπτωμα καρκίνου σκέφτομαι μήπως έχω κι εγώ αυτό. Ξέρω ακούγομαι παράλογη .σκέφτομαι διάφορα ο γιατρος δεν μου εξήγησε ποτέ τι μπορεί να ειναι το έκκριμα απλά έδειξε οτι δεν έχει σημασία. Οσο για τον πόνο που νίωθεις δίαβασα ότι η κυκλική μασταλγία δεν είναι κάτι κακό, ερχεται και φεύγει. Να είσαι καλά.............
04-03-2012, 14:34 #81
Μαρκελα μου ειμαι 32 χρονων και εχω εντονη νοσοφοβια.Προσπαθω να το παλεψω,ποτε τα καταφερνω και ποτε οχι.Εχεις δικιο σε οτι γραφεις ομως τα παιχνδια του μυαλου ειναι πολυ δυσκολο να τα αγνοησει το σωμα...
Βιβιαν νομιζω οτι πρεπει να ηρεμησεις αφου σε διαβεβαιωνει ο γιατρος οτι δεν υπαρχει λογος ανησυχιας.Εκανες τις εξετασεις σου και ειναι ολα οκ οποτε χαλαρωσε και δεξου αυτα που σου λεει ο γιατρος.Ξερω απο εμενα πως οτι και αν σου λενε οι γιατροι οτι εισαι καλα αν σου καρφωθει στο μυαλο η κακη σκεψη,τελειωσε,θα φυγει μονο αν το επιτρεψει το μυαλο σου ,οχι αν σου το πει ο καθε γιατρος.Τον Σταυρο μας να κανουμε και ο,τι ηθελε προκυψει..
05-03-2012, 08:02 #82
Βιβιαν νομιζω οτι πρεπει να ηρεμησεις αφου σε διαβεβαιωνει ο γιατρος οτι δεν υπαρχει λογος ανησυχιας.Εκανες τις εξετασεις σου και ειναι ολα οκ οποτε χαλαρωσε και δεξου αυτα που σου λεει ο γιατρος.Ξερω απο εμενα πως οτι και αν σου λενε οι γιατροι οτι εισαι καλα αν σου καρφωθει στο μυαλο η κακη σκεψη,τελειωσε,θα φυγει μονο αν το επιτρεψει το μυαλο σου ,οχι αν σου το πει ο καθε γιατρος.Τον Σταυρο μας να κανουμε και ο,τι ηθελε προκυψει..[/QUOTE]
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους! Anika μου μια χαρά τα λες ,η λογική αυτά λέει όταν αφήνω το μυαλό μου να ξεφύγει από τον πανικό.Πολύ συχνά κάνω σενάρια που με τρελαίνουν.Βάζω μια άσχημη σκέψη στο μυαλό μου την δουλεύω όσο περναει η ώρα γίνεται βεβαιότητα και στο τέλος υποκύπτω ,μπαίνω σε διάφορα site και "επιβεβαιώνω" την αρχηκή σκέψη ότι σίγουρα έχω κάτι πολύ άσχημο και θα πεθάνω . Και το να πεθάνω δεν με τρομάζει τόσο όσο το τι θα περάσω μέχρι να ρθει η λύτρωση. Κάποτε μου είπε μια νευρολόγος ότι είναι σαν να έχω αλεργία στην γύρη και βάζω το πρόσωπό μου συνέχεια σε λουλούδια.Σκέφτομαι μήπως η ρίζα του κακού βρίσκεται στο γεγονός ότι από μικρή ότι κι αν έκανα δεχόμουν επίκριση και τιμωρία,ένιωθα πάντα ενοχές και πίστευα ότι μου αξίζει να υποφέρω. Γενικά ένιωθα ότι δεν μου αξίζει να περνώ καλά και ειχα πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Και λεεω μήπως το να υποφέρω από νοσοφοβία οφείλεται εκεί. Αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία ας γράψει σας παρακαλώ. Καλή εβδομάδα....
05-03-2012, 08:07 #83
Καλημέρα anika,
..και πάλι όμως θα σε ρωτήσω ευθέως. Αξίζει να υπονομεύεις την υγεία σου-ήδη είσαι 32 ετών-με τις φοβικές σκέψεις σου, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να προκαλέσεις ασθένεια μετά τα 40?? Κι αυτό συμβαίνει, γιατί η διαρκής απασχόληση του νου
"έχω κάτι ή θα πάθω κάτι..", προκαλεί έντονο στρεσάρισμα του εγκεφάλου, αλλά και του οργανισμού κι έτσι διαταράσσονται οι ρυθμιστικές ικανότητές του κι αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης παθολογικών προβλημάτων κατά την μέση ηλικία.
Σταμάτα αμέσως αυτού του είδους τις σκέψεις. Μην τις θεωρείς αθώες, είναι επικίνδυνες για σένα, αλλά και για τον οποιονδήποτε!
05-03-2012, 08:22 #84
Καλημερα ,Μαρκελα μου το ξερω οτι ειναι επικινδυνες αυτες οι σκεψεις για μενα ,μπορει τωρα να ειμαι καλα ομως αν συνεχισω να σκεφτομαι ετσι κατι θα παθω, δεν μπορει.Την Τεταρτη εχω ραντεβου σε καντρο ψυχικης υγειας στην περιοχη μου και εχω ελπιδες οτι θα με βοηθησουν εκει να βγω απο αυτο το μαρτυριο των καταστροφικων σκεψεων,Βιβιαν και εγω στην παιδικη μου ηλικια με εκανε συγκεκριμενα ο πετερας μου και αισθανομουν απιστευτες ενοχες,ποτε δεν ημουν καλη για κατι.Δεν νομιζω ομως οτι η νοσοφοβια οφειλεται εκει,δεν ειμαι ομως και σιγουρη.Πιστευω οτι το να αποκτας τετοιες σκεψεις και ολα αυτα τα ψυχοσωματικα συμπτωματα επηρεαζονται ναι μεν απο την παιδικη σου ηλικια και ποση ασφαλεια εχεις αισθανθει ως παιδι,αλλα δεν οφειλονται καθαρα εκει.Ολα αυτα ειναι ξεσπασμα του οργανισμου για να καταλαβουμε οτι κατι δεν παει καλα.
05-03-2012, 08:43 #85
05-03-2012, 14:27 #86
Αν ξεκινησω συνεδριες στο κεντρο ψυχικης υγεις θα ειναι πολυ πιο οικονομικα νομιζω 5 ευρω κοστιζει η καθε συνεδρια.Ο,τι μου πουν θα ακολουθησω χωρις αλλη σκεψη,το εχω αφησει πολυ καιρο τωρα και δεν παει αλλο.Κουραστηκα τοσο πολυ καο αντοχες εχω ελαχιστες να το παλευω ολομοναχη.Αυτο που γραφεις για τη γνωσιακη ψυχοθεραπεια το εχω ακουσει και εγω.Μακαρι να εφαρμοσω αυτη την μεθοδο ..
09-03-2012, 21:49 #87
Μαρκέλα διαβάζοντας αυτο που λες σκέφτομαι ότι είναι σωστό και μου χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου ,να σταματήσω αυτές τις σκέψεις όμως παράλληλα μου προκαλουν και φόβο για το ενδεχόμενο να προκαλέσω ασθένεια κάνοντας αυτές τις σκεψεις . Τις τελευταίες μέρες είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, κοντέυω να τρελαθώ.....
10-03-2012, 08:14 #88
καλημερα σε ολους,Βιβιαν και εγω το σκεφτομαι ετσι.Οτι αν φοβαμαι κατι τοσο πολυ τελικα θα το παθω.Δεν ξερω ομως εχει παθει καποιος κατι που φοβοταν;Και δεν εννοω σωματικα συμπτωματα οπως ταχυκαρδια ,ζαλαδα ποναλακια ,αλλα κατι πιο σημαντικο.Τι εχεις τις τελευταιες μερες και εισαι σε πολυ ασχημη κατασταση;
10-03-2012, 09:07 #89
Καλημέρα σε όλους. Αnika δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει για μένα ,συνοπτικά σου λέω έχω υποχονδρίαση, νοσοφοβία ή πως αλλιώς να πω αυτό που παθαίνω,και με ένα κλικ του μυαλού αρχίζω τις νοσηρές σκέψεις και τρελαίνομαι. Το έπαθα πριν 4μιση χρόνια έχω πάει σε νευρολόγο ,σε ψυχίατρο,σε ψυχολόγο και την Δευτέρα άχω ραντεβού με άλλη ψυχίατρο - η τελευταία πέθανε από ca μαστού-από αυτό που μου έχει κολλήσει τώρα δηλαδή..τις τελευταιές μέρες μου έχει γίνει εμμονή ,ψάχνω στα ιατρικά site στέλνω email ρωτώντας για το πρόβλημα μου και κρέμομαι όλη μέρα στο pc περιμένοντας απάντηση. H ζωή μου καμία ποιότητα...απλά δεν ζω...περιμένω τα άσχημα νέα ...Σε κάποιες αναλαμπές του μυαλού ξεκαθαρίζει λίγο το τοπίο ,φεύγει το μαύρο πέπλο που σκεπάζει τα πάντα όμως έιναι για πολύ λίγο ,ξαναβουλίαζω δεν θέλω τίποτα μόνο να πάρω τα χάπια μου και να είμαι στο σπίτι ή στο κρεβάτι μου..Είναι ζωή αυτή???????
10-03-2012, 11:44 #90
BIBIAN,
χαλάρωσε. Όλο αυτό συμβαίνει γιατί ο φόβος για ασθένεια, δεν είναι τίποτ' άλλο παρά υπερβολική "δόση" του φυσιολογικού
φόβου του θανάτου-δεν ήθελα να στο πω, αλλά στο λέω τώρα!-κι ο φόβος αυτός έχει σαν αίτιο το γεγονός, ότι η καθημερινότητά
σου δεν σε γεμίζει, δεν σ' ευχαριστεί και δεν σ' ικανοποιεί! Μήπως ν' αρχίσεις να βλέπεις προς την κατεύθυνση του να κάνεις πράγματα για σένα, που να δίνουν χαρά και δημιουργικότητα π.χ. αξιοποίηση των χόμπυ σου, συλλογική προσφορά κ.λπ. ?