Results 46 to 60 of 61
-
03-08-2010, 04:30 #46
Όταν λες ψηλή πόσο εννοείς δηλαδή? και εκείνο το 200 πως έπεσε, έγινε ανάταξη με ή χωρίς φάρμακα; Τώρα γενικά τι χάπια παίρνεις;
- 03-08-2010, 11:27 #47
την πρωτη φορα που πηγα στον καρδιολογο ειχα 18 και 12 η μικρή.Παιρνω χάπι για την πιεση καθημερινα και για τους παλμους παιρνω 3/4 lobivon καθημερινα παλι.
Εχω για ωρα αναγκης και το αγχολυτικο Bespar που δεν κανει ομως ιδιαιτερη δουλεια. Οι παλμοι εχουν πεσει στους 60-70 περιπου...παρ\'ολα αυτα υπαρχουν στιγμες που νιωθω την καρδια μου να παει να σπασει και εχω και μουδιασματα.Δεν μπορω να κανω τιποτα γι\'αυτες τις κρισεις και δεν ξερω αν τελικα ειναι ψυχολογικο οπως μου λενε ή εχω κατι σοβαρο και δεν μπορουν να το βρουν.Εχω κανει καρδιογραφημα,υπερηχους και τριπλεξ μεχρι κοιλιακη αορτη,νεφρα και επινεφριδια,δεν ξερω τι αλλο πρεπει να κανω.
03-08-2010, 17:07 #48
endiaferon.. idiopathhs upertash dld kai taxukardies monimes... mallon prepei na deis psuxologo..
03-08-2010, 19:00 #49
tntfem
το bespar από έχω διαβάσει δεν ακήκει στην κατηγορία των αγχολυτικών τύπου βενζοδιαζεπινών (π.χ xanax, atarax κτλ) τα οποία δρούνε άμεσα και για τα πάρει κάποιος από φαρμακείο χρειάζεται ειδική συνταγή (για να πάρεις bespar δε χρειάζεσαι τέτοια συνταγή, με κόκκινη λωρίδα, αν δεν κάνω λάθος), και το bespar δρα σε μεγαλύτερο εύρος χρόνου 2-3 εβδομάδες (μπορείς να δεις το χαρτί οδηγιών ή καλύτερα να ρωτήσεις το γιατρό που σου τα έδωσε). Επίσης από τα λίγα που γνωρίζω ξέρω ότι προβλήματα στο θυρεοειδή (που ανέφερες πως έχεις) σχετίζονται με αυξημένη πίεση και ταχυκαρδίες, οπότε φαντάζομαι ότι ο γιατρός σου θα έχει φροντίσει και για τη ρύθμιση του θυρεοειδούς.
Αgia
σχετικά με αυτά που έγραψες πριν
1)ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΜΗ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!
και εγώ την πρώτη κρίση πανικού την έπαθα την ώρα που προσπαθούσα να κοιμηθώ, από και πέρα κάθε βράδυ είχα κρίση πανικού (χωρίς δηλαδή να κάνω κάποιου είδους άσκηση). για το τι μπορεί να φταιεί υπάρχουν χιλιάδες λόγοι, θα ήταν ίσως μια καλή εξάσκηση για σένα να προσπαθήσεις να βρεις τι φταίει σε σένα π.χ. κάποιο άγχος αναμονής καθώς έχεις κάνει στο μυαλό σου κάποιου είδους σύνδεσης του πρωινού ξυπνήματος με αύξηση των παλμών της καρδιάς?? κάτι άλλο? θα μπορούσες ίσως μέσω ψυχοθεραπείας να προσπαθήσεις να το βρεις.
2)ΕΦΟΣΟΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΧΩ ΥΓΙΗ ΚΑΡΔΙΑ...ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ
και εγώ έχω την ίδια απορεία για τον εαυτό μου. Όπως είπα και πριν υπάρχουν χιλιάδες λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό. Π.χ. σε άτομα σαν εμάς να υπάρχει μια αυξημένη ευαισθησία του νευρικού συστήματος με αποτέλεσμα να εκρίνονται πολύ πιο εύκολα κατεχολαμίνες (αδρεναλίνη, κορτιζόνη, νοραδρεναλίνη) και άλλες ορμόνες οι οποίες ρυθμίζουν και τις σωματικές εκδηλώσεις μας όπως οι χτύποι της καρδιάς, ο ρυθμός της αναπνοής και πολλά άλλα. Αφού όπως έχεις πει δεν παίρνεις κάποια φάρμακα θα μπορούσες να βρεις κάποιον καλό ενδοκρινολόγο που να εμπιστεύεσαι και να συζητούσες μαζί του αν θα είχε κάποιο νόημα για σένα (από διαγνωστικής αξίας εννοώ) να κάνεις κάποιες εξετάσεις όπως π.χ. 24ωρη καταγραφη κατεχολαμινων στα ούρα και μέτρηση κατεχολαμινών πλάσματος.
3)ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΠΡΙΝ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΚΑΡΙΑΙΟ ΥΓΙΕΣΤΑΤΕΣ ΗΤΑΝ
όπως είχα γράψει και πριν η πιθανότητα μια υγιέστατη καρδιά να σταματήσει να χτυπά και τα αίτια να είναι η αντίδραση της ίδιας της καρδιάς είναι 1:10000. Συνήθως, σε νεαρής ηλικίας άτομα, υπάρχουν εκ γενετής συγγενείς καρδιοπάθειες οι οποίες δεν έχουν διαγνωσθεί, ακριβώς επειδή δεν είχαν δώσει κάποιο σύμπτωμα και έτσι δεν οδήγησαν το άτομο (αλλά και το γιατρό) να κάνει κάποια εξειδικευμένη εξέταση π.χ. triplex καρδιάς το οποίο δείχνει την ανατομία, καθώς και τη λειτουργικότητα της καρδιάς.
4)ΚΙ ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΕΣ?
τότε κανένας δεν θα έπρεπε να ασκείται, γιατί μέσω της άσκησης και της ταχυκαρδίας που αυτή επιφέρει τότε οι καρδιές όλων των αθλητών θα είχαν πρόβλημα. Αντιθέτως όμως άμα δεις όλοι οι καρδιολόγοι συνιστούν άσκηση.
Όπως έγραψε και ο φίλος -DEMGAL23- σχετικά με το τι του είπε ο καρδιολόγος του, αν συνεχίζει κάποιος να ζει με άγχος τότε είναι πάρα πολύ πιθανό να αποκτήσει κάποια καρδιοπάθεια η οποία όμως θα έρθει μετά από πολλά χρόνια και το αίτιο της οποίας δεν θα είναι οι ταχυκαρδίες αλλά η επίδραση των ορμονών του άγχους στις αρτηρίες.
03-08-2010, 19:11 #50
Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ!
ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΑΡΚΕΤΑ...)¨)¨¨)
ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
03-08-2010, 23:43 #51
kostasc ευχαριστω! Επαιρνα πανω απο 2 βδομαδες bespar...για την ακριβεια εναμιση μηνα περιπου. Ξεκινησα με μισο πριν τον υπνο και κατεληξα σε 3 ολοκληρα την ημερα. Τα εκοψα μονη μου εδω και ενα μηνα και δεν ξερω αν εκανα καλα γιατι απο χτες εχω παλι τα ιδια συμπτωματα.
Petrakis_87 δεν εχω παει ακομα σε ψυχολογο,νευρολογος με παρακολουθει.Δεν εχω πεισει ακομα τον εαυτο μου οτι καποια συμπτωματα οφειλονται στο αγχος...απλα πιστευω οτι εχω κατι σοβαρο και οι εξετασεις δεν το δειχνουν
18-04-2012, 21:27 #52
Δεν διαβασα ακομα καμια απο τις απαντησεις που πηρες, παντως θεωρητικα το μεγιστο που πρεπει να "πιανει" η καρδια σου ειναι -αν δεν κανω λαθος- 220 μειον την ηλικια σου.
Τωρα σχετικα με το θεμα σου, πιστευω οτι θα πρεπει να εμπιστευθεις τους γιατρους και μονο.
19-04-2012, 21:18 #53
Παιδια,χρειαζομαι τη βοηθεια σας....οταν νιωθεις οτι σου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι(αρκετες φορες μεσα στη μερα τωρα τελευταια)συμαινει οτι εχω υπερταση?Οταν πριν λιγες μερες το ειχα ξανανιωσει εβαλα τη μαμα μου να μου παρει πιεση & ειχα 13 & 9.Τωρα θελω να παρω ενα ηλεκτρονικο δικο μου γιατι με το αλλο δεν τα καταφερνω....οποιος γνωριζει θελω να μου πει τη γνωμη του....please.....νομιζω οτι οπου να ναι ερχεται το εγκεφαλικο!(ξεχασα να σας πω οτι ειχε προβλημα με πιεση & ειχε παθει 2 εγκεφαλικα η γιαγια μου).
19-04-2012, 21:38 #54
[QUOTE=ΡΑΝΗ;342236]Παιδια,χρειαζομαι τη βοηθεια σας....οταν νιωθεις οτι σου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι(αρκετες φορες μεσα στη μερα τωρα τελευταια)συμαινει οτι εχω υπερταση?Οταν πριν λιγες μερες το ειχα ξανανιωσει εβαλα τη μαμα μου να μου παρει πιεση & ειχα 13 & 9.Τωρα θελω να παρω ενα ηλεκτρονικο δικο μου γιατι με το αλλο δεν τα καταφερνω....οποιος γνωριζει θελω να μου πει τη γνωμη του....please.....νομιζω οτι οπου να ναι ερχεται το εγκεφαλικο!(ξεχασα να σας πω οτι ειχε προβλημα με πιεση & ειχε παθει 2 εγκεφαλικα η γιαγια μου).[/QUO
Όταν νιώθεις να σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι σκέφτεσαι κάτι που σε αγχώνει; Καταρχήν δε σημαίνει απαραίτητα ότι ανεβάζεις πίεση αν και το 13-9 είναι στο όριο του φυσιολογικού.
Πάντως μέσα στην ημέρα κάθε άτομο ανάλογα με τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει στη δουλεία του ή στο σπίτι του και ανάλογα με τις δραστηριότητές του ανεβοκατεβάζει πιέσεις συνεχώς!
Για να έχεις σωστή εικόνα της πίεσής σου πρέπει πρώτα να αράξεις σε μια καρέκλα, να ηρεμήσεις για κανα δεκάλεπτο και μετά να μετρηθείς.
Επίσης εγκεφαλικό από υπέρταση παθαίνουν οι περισσότερες γιαγιάδες οπότε μη μασάς!
19-04-2012, 22:04 #55
Tasos75,σ ευχαριστω.Για την ερωτηση αν νιωθω οτι μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι οταν αγχονομαι η οχι,αλλες φορες ετσι & αλλες αλλιως....θα παω απο Δευτερα να κανω εξετασεις για χοληστερινη(δεν εχω κανει ποτε)& θα παρω & ενα πιεσομετρο.Εχω & τις καταραμενες αρρυθμιες εδω & 3 χρονια.....οταν λεμε παρακολουθηση της πιεσης,καθε ποτε πρεπει να την μετραω?Οσο για την γιαγια,εχεις δικιο αλλα το κακο ειναι οτι ακουμε & για νεους ανθρωπους!Λενε κι ολας οτι η υπερταση ειναι ο υπουλος δολοφονος...& αυτο μ εχει τσακισει στον φοβο...!!
20-04-2012, 01:18 #56
Καλησπερα!! Ειχα περιπου τις ιδιες μετρησεις στην πιεση χωρις ποτε να εχω ιστορικο υπερτασης ουτε καν οικογενειακο (14-19) Το κακο ηταν πως δεν ειχα κανενα συμπτωμα η μαλλον ειχα μαθει να ζω με αυτα και δεν το καταλαβαινα ποσο υψηλη πιεση ειχα μεχρι που μια μερα ειχα απιστευτα φτερουγισματα που με τρομαξαν και ετρεξα σε καρδιολογο ..Τις νυχτες ακουγα την καρδια μου να χτυπαει αντανακλαστικα απο το στρωμα και συχνα ξυπνουσα με στεγνο στομα. Πιστευα ομως πως ηταν απο το αγχος..
Ο καρδιολογος τελικα μου εδωσε για αρχη το xanax και oblivon kai ως εμπειρος ειδε δειγματα καταθλιψης και με εστειλε σε ψυχολογο (τ ω ρ α ) παραλειπω κανα εκατο αραδες για την οικονομια του χρονου) και τελικα η παθολογος μου -μετα απο μια ανωδυνη πρωτη κριση πανικου σε καποια γενικη συνελευση - κατεληξε σε aulmetec (διουρητικα) και cipralex (αντικαταθλιπτικα). Τωρα δεν παιζει με τιποτα κριση πανικου (το προλαβα αμεσως) και τα cipra τα εκοψα στους εξι σε συνενοηση μαζι της. Για μενα ειναι τα πιο ελαφρια και χωρις καμια εξαρτηση. Τα διουρητικα ομως προκαλεσαν αλλα προβληματα ..καταληγω λοιπον πως κοβεις ενα και βγαινουν αλλα γι αυτο καλο ειναι (και για μενα το λεω) να βρισκουμε μονοι μας τροπους και να προσεχουμε τον εαυτο μας σε οσα μπορουμε να ελεγχουμε ..ισως καποτε κοψω και το αλατι
20-04-2012, 09:14 #57
Καλά βρε πόσο χρονών είσαι και φοβάσαι τόσο μην πάθεις εγκεφαλικό από υπέρταση! Για να γίνει αυτό απ΄ότι ξέρω πρέπει να έχεις για χρόνια υψηλή πίεση την οποία δεν την ελέγχεις με κανένα τρόπο.
Καλό θα ήταν να επισκεφτείς ένα ειδικό παθολόγο που ασχολείται με την υπέρταση ο οποίος θα σου πει αν έχεις πρόβλημα και τί ακριβώς χρειάζεται να κάνεις. Μην αγχώνεσαι γιατί δεν υπάρχει λόγος.
20-04-2012, 09:39 #58
Ειναι ικανος ο φοβος μου να ανεβασει τοσο πολυ τους παλμους μου;
Έχοντας λάβει σήμα κινδύνου από τον εγκέφαλο , ανεβάζει παλμούς για να οξυγονώσει τους ιστούς και να τους γεμίσει ενέργεια , προετοιμάζοντας το σύνολο σε ετοιμότητα για μάχη η για φυγή , πάντα ανάλογα με την στιγμιαία εκτίμηση τον δεδομένων της κατάστασης !
Είναι επομένως πολλή εύκολο να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα μας δεν είναι οι υψηλοί παλμοί , αλλά η μη ρεαλιστική εκτίμηση μιας υποτιθέμενης απειλής η οποία έχει ως αποτέλεσμα λάθος σήματα , δημιουργώντας σε πολλές περιπτώσεις ένα λαβύρινθο προβληματικότητας !Το να γνωρίζεις τους άλλους είναι σοφία , το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι φώτιση !
20-04-2012, 13:22 #59
Ειμαι 35.Ξερω οτι ειναι υπερβολικος ο φοβος μου αλλα το παλευω.....λοιπον,πριν καμια ωρα που γυριζα σπιτι,περασα απ το φαρμακειο να μου παρει την πιεση,ειχα 14-9,5.Μου ειπε οτι δεν ειναι για να ανησυχω αλλα για την ηλικια μου ειναι τσιμπιμενη της καρδιας!Πηρα αμεσως την καρδιολογο μου & μου ειπε να την μετραω καθε μερα(για 10 μερες) & αν συνεχισει να ειναι ετσι θα βαλω holder πιεσης.Φυσικα εκανα παραγγελια πιεσομετρο μεσω internet της AEG(ηλεκτρονικο)γιατι η φαρμακοποιος τα ειχε 80 ευρω!Εγω το βρηκα με 28,τωρα τι θα μου βγει....ελπιζω να κανω τη δουλεια μου!Βρε παιδια,μ αυτη την πιεση που εχω παθαινω κατι αμεσα?Εγω εχω ακουσει οτι αν εχεις πολυ & για μεγαλο χρονικο διστημα χωρις να το ελενχεις,τοτε παθαινεις......ααχχ!!
20-04-2012, 13:50 #60
Χαλάρωσε βρε παιδάκι μου, μη με αγχώνεις και μένα! Όταν θα μετράς την πίεσή σου πρέπει να είσαι ήρεμη, στο φαρμακείο μετά από περπάτημα βάλε και λίγο το στρες ήρθε και τσίμπησε.
Φρόντισε όταν μετράς την πίεσή σου να έχεις πρώτα ηρεμήσει για κανά δεκάλεπτο και αν χρειαστεί τη μετράς και 2η φορά. Ρώτα το γιατρό σου, πρέπει να σου δώσει αναλυτικά οδηγίες πόσες και ποιες ώρες της ημέρας θα μετράς.
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....