Results 76 to 90 of 933
-
01-06-2012, 12:33 #76
- 01-06-2012, 12:59 #77
01-06-2012, 13:03 #78
Ναι Ναι και ας μην χάνουμε χρόνο! Ακόμα και διάθεση να μην υπάρχει , τρώγοντας έρχεται η όρεξη!
Και επαναλαμβάνω: δεν είναι απαραίτητος κάποιος παρτενέρ! Δεν μπορώ και να χρησιμποιήσω το γνωστό ρητό εδω...
Το σουκου λοιπον ύπνος, σεξ και ηλιοθεραπεία (το φως βοηθάει στην παραγωγή σεροτονίνης).
01-06-2012, 15:17 #79
Αχ, ωραία η σεροτονίνη. Αλλά καίγομαι. λολ Θα πάρω λιγότερο ήλιο και περισσότερο σεξ.χαχαα, νά'σαι καλά, είσαι υπέροχη!
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
01-06-2012, 19:01 #80
Γεια σου. Ξεκινησα και γω να εχω κρισεις πανικου στα 19 λογω μεγαλης πιεσης στη δουλεια. Ηταν η πρωτη φορα που εργαζομουν και το αφεντικο μου ηταν μια κοπελα τοτε 25 ετων που ομως θυμοταν οτι υπηρχα μονο σε οτι αφορουσε την δουλεια και σαν ανθρωπο δεν με υπολογιζε καθολου και μου φεροταν υποτιμητικα και απαραδεκτα. Κοινως "σκυλα" που λεμε. Εμεινα σε κεινη την δουλεια εναμιση χρονο παρολο που δεν αντεχα λογω πιεσης της μητερας μου και καταστραφηκε η ζωη μου. Εκανα δικη μου δουλεια για να γλυτωσω απο το αγχος του αφεντικου αλλα το προβλημα παρεμενε. Για χρονια υπεφερα αφορητα. Ακομη και κρισεις μεσα στον υπνο που ηταν οτι χειροτερο εχω βιωσει και δεν περιγραφεται με λογια. Καποιες μερες ημουν καλα και αλλωτε με επιανε στα ξαφνικα και δεν αντεχα. Δε μπορουσα ουτε στην δικη μου δουλεια να παω. Καποια στιγμη πιεστηκα παρα πολυ απο καποια κατασταση και το πραγμα εφτασε στο αμην. Ημουν τοσο χαλια που αναγκαστικα να παω για πρωτη φορα σε ψυχιατρο και αρχισα τα αντικαταθλιπτικα. Τους πρωτους εξι μηνες ειχα ηρεμησει και ενιωθα καλυτερα. Μετα ομως τα χαπια επαψαν να βοηθουν και το χειροτερο ηταν οτι εβαλα 30 κιλα μεσα σε ενα χρονο που ακομη δεν μπορω να ξεφορτωθω και εχουν περασει επτα χρονια. Αλλαξα αλλα 3-4 διαφορετκα αντικαταθλιπτικα. Κανενα δεν με βοηθησε. Τα τελευταια ηταν τα ladose που οχι μονο δεν με βοηθησαν αλλα μου προκαλεσαν φρικτες κρισεις για τρεις μηνες. Οποτε αγανακτησα και αρχισα να το ψαχνω εναλλακτικα. Βρηκα και διαβασα ενα βιβλιο σχετικα με τα ιχθυελαια.Το βιβλιο ελεγε οτι η καταθλιψη θεραπευεται με καθαρο ΕΠΑ και ετσι σκεφτηκα οτι αφου θεραπευει την καταθλιψη ισως βοηθησει και στο αγχος και στον πανικο, οπως υποτιθεται οτι κανουν και τα αντικαταθλιπτικα. Και το δοκιμασα. Επαιρνα παραλληλα με τα χαπια και δυο γραμμαρια την ημερα απο το συγκεκριμενο ιχθυελαιο. Μετα απο εξι μηνες ειδα μεγαλη βελτιωση. Η διαθεση μου βελτιωθηκε, αρχισα να μπορω να βγω ανετα εξω χωρις να φοβαμαι, το αγχος σταματησε και οι κρισεις το ιδιο. Αρχισα να μειωνω τα αντικαταθλιπτικα απο μονη μου ωσπου τα εκοψα τελειως! Ηταν σωτηριο για μενα. Τωρα εχω δυο χρονια χωρις καθολου αντικαταθλιπτικα. Βεβαια οι φοβιες μου για διαφορα πραγματα παραμενουν. Αλλα ειναι σημαντικο οτι μπορω να βγω εξω και κανω καποια πραγματα που πριν δεν μπορουσα. Ενα αλλο στο οποιο βοηθηθηκα απο τα ιχθυελαια ειναι η χοληστερινη. Λογω των πολλων κιλων ειχα χοληστερινη 500!!! Τωρα εχω στα φυσιολογικα πλαισια χωρις κανενα φαρμακο και αυτο επειδη τα ιχθυελαια δρουν σαν φυσικα φαρμακα για την χοληστερινη.
Θα σου συστηνα να τα δοκιμασεις αλλα ειναι πολυ ακριβη μια τετοια θεραπεια. θα χρειαζεσαι 38 ευρω το μηνα για να τα αγοραζεις. Αν εχεις τα χρηματα δοκιμασε τα. Ισως βρεις και συ την λυση σου σε αυτα οπως και εγω.
Απο την εμπειρια μου καταλαβα οτι τα αντικαταθλιπτικα βοηθουν μονο στην αρχη εναν παρθενο οργανισμο. Μετα δεν κανουν τιποτα και θα ελεγα οτι χειροτερευουν το προβλημα.
01-06-2012, 20:12 #81
Καλησπέρα!
Σ'ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία σου. Οι διατροφικές συνήθειες τελικά είναι πολύ σημαντικές. Κατα τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου κρίσεων και άγχους (τωρα δλδ), το έψαξα αρκετά το θέμα. Πρέπει να είναι γεγονός αυτό που λες. Τα μικρότερα ποσοστά κατάθλιψης τα έχουν λαοί που τρέφονται με πολλά ψάρια. Τα λιπαρά ψάρια ειδικά κάνουν θαύματα σε τέτοιες περιπτώσεις. Τα αντικαταθλιπτικά γενικά και απο όσα διαβάζω εδω δεν βοηθούν πάντα. Υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που περισσότερο επιβαρύνουν την κατάσταση. Για να είμαι ειλικρινής εμένα με βοηθούν απο την άποψη οτι οι κακές μου περίοδοι είναι πολύ λίγες. Το βασικό μου πρόβλημα είναι οτι δεν θέλω να τα παίρνω άλλο. Δεν γίνεται να πηγαίνω διακοπές και να έχω το άγχος αν θα φτάσουν τα χάπια μου! Έλεος πια!
Και, στη δική περίπτωση τουλάχιστον, απλά καλύπτουν το πρόβλημα. Δεν το λύνουν.
Όντως είναι τσιμπημένη η τιμή αλλά είναι και θέμα υγείας.
Θα δοκιμάσω! Και πάλι σ'ευχαριστώ :)
01-06-2012, 21:20 #82
Αν αποφασισεις να το δοκιμασεις να ξερεις οτι δεν θα αγορασεις οποιοδηποτε σκευασμα ιχθυελαιων. Χρειαζεται μονο καθαρο ΕΡΑ χωρις DHA. Κυκλοφορει μονο ενα σκευασμα τετοιου τυπου στην ελληνικη αγορα και εγω το αγοραζω απο φαρμακεια μεσω ιντερνετ γιατι δεν το βρισκω αλλου.
01-06-2012, 21:43 #83
- In this old house where every door is open
H απλα ενα φιλετακι σολωμο καθε δευτερη μερα, το καλυτερο αντικταθλιπτικο!! :p
01-06-2012, 21:58 #84
Μια γενικότερη παρατήρηση πλην όμως σχετική με το θέμα.Έχω παρατηρήσει,ότι όποτε με πιάνει κρίση πανικού,διαβάζοντας την ερμηνεία της στο wikipedia μου περνάει αμεσως.Όταν δηλαδή βλέπω τα 'blueprints' της εν λόγω διαταραχής και την κατανοώ (μεγάλη σημασία για μένα η κατανόηση μιας κατάστασης) τότε ήρεμω σχεδόν αμέσως
Once more into the fray,Into the last fight I'll ever know...Live and die on this day.
02-06-2012, 16:31 #85
Το απόγευμα ή το βράδυ εχω νεα απο γιατρό. Τώρα δεν μπορώ γιατι κάνει ζέστη και πρέπει να πάρω εναν μεσημεριανό υπνάκο...
Απλά ήθελα να δωσω το παρόν για σήμερα.
Καλό σ/κ :)
02-06-2012, 19:35 #86
02-06-2012, 19:42 #87
Πάντως, υπάρχει υψηλής ποιότητας ιχθυέλαιο Omega 3 Fish 1000mg (EPA 180mg, DHA 120mg)
και απαλλαγμένο από διοξίνες και ρύπους σε 90 κάψουλες και στα 20ευρώ!
Κι εκτός των άλλων βοηθάει στις αρτηρίες, την καρδιά, δέρμα, όπως αναφέρθηκε τον εγκέφαλο και
το σημαντικό στις εύκαμπτες αρθρώσεις. Συμφωνώ, ότι βλέπεις βελτίωση
μετά από διάστημα 4-5 μηνών. :)Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
02-06-2012, 19:53 #88
Λοιπόν πήγα σε εναν γιατρό χθές και δεν είμαι σίγουρη ακόμη αν μ'άρεσε ή οχι. Μου είπε πράγματα ενδιαφέροντα τα οποία αγνοούσα, όπως οτι δεν είναι σωστό ο ψυχίατρος να κάνει ψυχοθεραπεία σε ασθενή τον οποίον παρακολουθεί και του χορηγεί φάρμακα. Αυτό γιατί καταρχήν δεν είναι όλοι οι ψυχίατροι ψυχοθεραπευτές (και ας το δηλώνουν) και κατα δεύτερον γιατί ο ψυχίατρος κάνει υποστηρικτική θεραπεία (που σημαίνει οτι μπορεί ο ασθενής να τον πάρει όποια στιγμή τηλέφωνο σε περίπτωση που δεν αισθάνεται καλά ουτως ώστε να παρέμβει ο γιατρός κυρίως με φάρμακα για να ανακουφήσει τον ασθενή) ενω ο ψυχοθεραπευτής κάνει παρεμβατική θεραπεία και σε πολλές περιπτώσεις είναι αυστηρός ως πρός την τήρησή της (για καλύτερο αποτέλεσμα) και δεν έρχεται σε επαφή με τον θεραπευόμενο παρά μόνο κατα τη διάρκεια των θεραπειών.
Καλά ως εδω και πολύ κατατοπιστικά και ενδιαφέροντα.
Όταν του είπα οτι την πρώτη κρίση την έπαθα με χασίς, εξεπλάγη γιατι όπως μου είπε, το χασίς δεν κάνει πανικούς. Εγω που δεν είμαι γιατρός ξέρω οτι το χασίς κάνει και παρακάνει πανικούς απλά κάποιοι άνθρωποι δεν δίνουν σημασία και κάποιους άλλους τους τρομοκρατεί. By the way το οτι το χασίς κάνει πανικούς μου το έχουν πεί όλοι οι προηγούμενοι γιατροί που έχω επισκευθεί κατά καιρους.
Και κάτι άλλο που μου έκανε κακή εντύπωση. Όταν του είπα οτι δεν πήρα ζάναξ (επιπλέον του 1mg που παίρνω την ημέρα) την περίοδο που δεν ήμουν καλά γιατί ήθελα να δώσω στον οργανισμό μου την ευκαιρία να αντιδράσει, μου είπε οτι έκανα λάθος και σκοπός δεν είναι να βασανιστώ αλλά να ανακουφιστώ και (εδω είναι το καλό) λόγω της αδρεναλίνης (κλπων άλλων -ινων) που εκκρίνονται στον οργανισμό σε κατάσταση έντονου στρές, είναι πολύ πιθανό ή μάλλον καταβάλω την καρδιά μου με αποτέλεσμα κάποια στιγμή ενδεχομένως να πάθω έμφραγμα. Μέχρι στιγμής, μετά απο ΠΟΛΛΗ ανάγνωση και ενημέρωση και μετά απο ΠΟΛΛΟΥΣ γιατρούς, αυτό που με ησύχαζε είναι οτι αυτό που παθαίνω δεν θα με σκοτώσει, απλά θα με ταλαιπωρήσει.
Δεν θα με αναλάβει ο ίδιος αλλά με σύστησε σε ψυχοθεραπευτή που ειδικεύεται στο brief psychotherapy (δεν το είχα ξανακουσει) το οποίο είναι έντονη παρεμβατική ψυχοθεραπεία, επώδυνη πολλές φορές αλλά με πολύ καλά και γρήγορα αποτελέσματα. Δεν ενδείκνυται για όλους ακροβώς επειδή είναι πιεστικό το πρόγραμμα. Υποβάλλεται ο ενδιαφερόμενος σε τεστ το οποίο θα δείξει αν θα το αντέξει.
Αυτά εν ολίγοις.
Απόψεις; Έχει ακούσει κανείς για το brief psychotherapy;
02-06-2012, 19:55 #89
02-06-2012, 20:01 #90
πάντα σε φαρμακεία ή καταστήματα υγιεινής διατροφής! Όχι δεν το γνωστό μουρουνέλαιο!
Και για να καταλάβεις την διαφορά ρίξε μια ματιά στο παρακάτω λινκ:
http://www.bio-omega3.eu/OMEGA3_art.htmΆσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις