πως να ελατοσω το τσιγαρο? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 40 of 40
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Nantiaki View Post
    Συγνώμη που θα στο πω αλλά έχει αποδειχτεί επιβλαβές για την υγεία πιο πολύ από το κανονικό τσιγάρο...
    Και εγώ θα ήθελα να δω αυτές τις έρευνες.. Μην τρως οτι σου λένε. Αυτά τα λένε γιατι κάποια στιγμη είχε μειωθει η αγορά των τσιγάρων και θέλησαν να επιτεθουν και να δυσφημίσουν το προιον..
    Οι ουσίες που έχει ένα ηλ.τσιγάρο είναι φυτικες..

Παιδιά κι εγώ έχω πρόβλημα με το τσιγάρο. Ενώ δεν κάπνιζα στη ζωή μου εκτός από περιστασιακά, όταν τα είχα με κάποιον που κάπνιζε ή καμιά φορά αν έβγαινα έξω, τα τελευταία χρόνια με έχει βρει το κακό. Και λέω κακό γιατί έχω φτάσει να καπνίζω ένα πακέτο τη μέρα κι αυτό με προσπάθεια σχετική γιατί αν άφηνα τελείως τον εαυτό μου μπορεί να πήγαινα και παραπάνω,καθώς και ο τρόπος που καπνίζω είναι ανησυχητικός. Πολύ νευρικά, το μυαλό μου είναι συνέχεια εκεί. Κάνω όλες τις τεχνικές που αναφέρατε παραπάνω κι ακόμα περισσότερες. Και ηλεκτρονικό έχω, έχω βοηθηθεί σε κάποια φάση αλλά και πάλι ξανάπεσα στα ίδια. Τελευταία έχω μπει σε σάιτ του icoach, κι αυτό με έχει βοηθήσει. Δεν βρίσκω άλλη λύση για την ώρα από όλες τις τεχνικές που υπάρχουν και προτείνονται. Εγώ επίσης αναλύω πολύ προσεκτικά τους λόγους για τους οποίους καπνίζω. Πχ καπνίζω, ένας από τους λόγους είναι το άγχος. Γιατί έχω άγχος; Και προσπαθώ να βρω λύσεις για το άγχος μου. Δηλαδή το τσιγάρο γίνεται μια αφορμή να ψάξω σε βάθος τη ζωή μου και να τη βελτιώσω. Έχω άγχος γιατί δεν μου αρέσει η δουλειά μου. Βουρ λοιπόν, άμεση προσπάθεια να βρω άλλη δουλειά. Εκεί πρέπει να επικεντρωθώ και όχι στο να καπνίζω. Τέλος πάντων αυτά είναι ίσως απλά τεχνικές που τις εφαρμόζω όταν έχω λίγη δύναμη γιατί όταν είμαι πραγματικά ντάουν δεν κάνω άλλο από το να καπνίζω. Ορίστε, το θέμα σε αυτο το σάιτ με βοήθησε σήμερα να σας διαβάσω, να γράψω κι εγώ κι έτσι να βοηθηθώ λίγο για κάποια ώρα τουλάχιστον, γιατί σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα, πλήξης, κατάθλιψης και καπνίσματος βεβαίως, πάει κι αυτό μαζί.

Πηρα και γω ηλεκτρονικο. Τα καταφερα εναμιση μηνα και το κανονικο δεν μου ελειπε καθολου, δεν καπνιζα ουτε ενα. Μετα ομως απο εναν καυγα απο τα νευρα μου το ξαναρχισα το κανονικο. Και να πω την αληθεια μετα απο εναμιση μηνα που το χα κοψει η πρωτες ρουφηξιες ηταν σαν να καπνιζα πρωτη φορα στη ζωη μου. Ηταν αηδια. Τωρα θελω να ξαναρχισω το ηλεκτρονικο αλλα δε με αφηνουν τα προβληματα. Βασικα το προβλημα με μενα με το ηλεκτρονικο ηταν οτι δεν εβρισκα υγρα να μου αρεσουν. Γευσεις δηλαδη. Ξεκινησα με φραουλα και μου χε αρεσει. Αλλα αν ατμιζεις συνεχως το ιδιο μετα δεν νιωθεις την γευση. Ηταν σαν παραμασημενη τσιχλοφουσκα. Αγευστο. Αυτος που ατμιζει πρεπει να αλλαζει γευσεις για να μην το συνηθιζει. Μετα αρχισα να αγοραζω διαφορες γευσεις μηπως και βρω κατι να μαρεσει αλλα απογοητευτηκα. Δε μαρεσουν τα τυπου καπνικα. Αρχισα να δοκιμαζω σοκολατα και διαφορα φρουτα αλλα δε βρηκα το ιδανικο. Ε μετα ξαναρχισα το κανονικο και τα παρατησα. Παντως το προτυνω σαν λυση. Ειναι το καλυτερο. Σε ξεγελαει ανετα για να απασχολεις το στομα σου και να μην τρως η για να μην καπνιζεις. Και δεν εχει την βλαβερη πισσα και τα υπολοιπα, αλλα μονο νικοτινη και αυτο αν το επιλεξεις. Αλλα για αρχη χρειαζεται με νικοτινη, μετα αν θελεις την κοβεις. Αρκει να βρεις γευση να σου ταιριαξει. Και ειναι πολυ οικονομικο. Καμμια σχεση με τα τσιγαρα. Τα υγρα κανουν 6-7 ευρω και αναλογα τη χρηση κρατανε μερες. Εμενα ενα μπουκαλακι των 10μλ μου πηγαινε 20 μερες.

Εγω παλι κανω μονο καπνικα. Αλλα δεν εχω βρει ακομα το ιδανικο. Θελω κατι εντονο... Εγω παιρνω 20μλ στα 8 ευρω της Flavourart. Τσεκαρε το. Μεγαλη ποικιλια.
    1. Πες πες πες στο τέλος κάτι θα μείνει
    2. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα

Senior Member
    πιστευω οτι το τσιγαρο δεν ελλατωνεται, απο σοβαρα εθισμενους.
    μονο μαχαιρι κοβεται και δυστυχως, με πολυ απογοητευτικα ποσοστα επιτυχιας..
    υπαρχουν ωστοσο ιατρεια απεξαρτησης απο το τσιγαρο σε μερικα νοσοκομεια που εχω ακουσει απο φιλους, οτι βοηθουν πολυ.

Senior Member
    νομιζω σε σοβαρες περιπτωσεις χορηγουν και φαρμακα για να ελαττωσουν την επιθυμια...αλλα η καλυτερη λυση νομιζω ειναι να αποσχολει κανεις τα χερια του και το μυαλο του με αλλα πραγματα ωστε να μη σκεφτεται το τσιγαρο..
    Will I ever be free?

Senior Member
    Lucy μια μεγάλη απόφαση θέλει κ το έκοψες,δε χρειάζεται ούτε τσιχλίτσες ούτε καραμελίτσες σκέφτεσαι τι ΚΑΚΟ σου κάνει κ το μουτζώνεις μια κ έξω.Εγω εχω χρόνια που το έκοψα μια κ έξω ούτε ένα ούτε μισό δεν έκανα κ νιώθω περήφανη για τον εαυτό μου.
    Η νίκη επί των παθών μας συνιστά την πρώτη κ ουσιαστικότερη νίκη -Βίκτωρ Ουγκώ

Senior Member
    Μπραβο σου πραγματικα που το καταφερες..ειναι τεραστια η αποφαση παντως κ οσο το καθυστερει κανεις νομιζω, βαζω και τον εαυτο μου μεσα, τοσο το χειροτερο για τα πνευμονια του..:/ το σκεφτομαι συνεχεια το κακο που μου κανει, αλλα δε μπορω να καταλαβω γιατι δεν το κανω, γιατι δεν το κοβω μια κι εξω...απο εκει που λεω"ενταξει σημερα εκανα μονο 5, αυριο θα τα παω καλυτερα", τυχαινει να βγω εξω με παρεα που καπνιζει κ να βρισκω τον εαυτο μου να κανει το ενα μετα το αλλο. ασταματητη.
    Will I ever be free?

Senior Member
    Quote Originally Posted by ~Lucy~ View Post
    Μπραβο σου πραγματικα που το καταφερες..ειναι τεραστια η αποφαση παντως κ οσο το καθυστερει κανεις νομιζω, βαζω και τον εαυτο μου μεσα, τοσο το χειροτερο για τα πνευμονια του..:/ το σκεφτομαι συνεχεια το κακο που μου κανει, αλλα δε μπορω να καταλαβω γιατι δεν το κανω, γιατι δεν το κοβω μια κι εξω...απο εκει που λεω"ενταξει σημερα εκανα μονο 5, αυριο θα τα παω καλυτερα", τυχαινει να βγω εξω με παρεα που καπνιζει κ να βρισκω τον εαυτο μου να κανει το ενα μετα το αλλο. ασταματητη.
    Ασε ρε λουσάκι τι να σου πω όταν το έκοψα νόμιζα ότι δεν είμαι για παρέα άλλο ,ότι είμαι μια ξενέρωτη ,ακριβώς όπως στα λέω κ μη γελάσεις λέω στον εαυτό μου τώρα τι βάζουμε στα δάχτυλα ανάμεσα?ρε συ μέχρι κ εκεί εθίζεσαι επίσης λέω τώρα ούτε καφέ πια μπορώ να πιω όλα τα είχα συνδιάσει με το τσιγάρο ακόμα κ αυτό που λένε ένα μετά το φαγητό Ε!ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ
    Η νίκη επί των παθών μας συνιστά την πρώτη κ ουσιαστικότερη νίκη -Βίκτωρ Ουγκώ

Junior Member
    Μια συγκριση κανονικού με ηλεκτρονικού τσιγάρου ειναι αποκαλυπτικη...
    και ακριβώς επειδη μιλάμε για μείωση των πραγματικων τσιγάρων το ηλεκτρονικο τσιγάρο βοηθαει προς αυτη την κατευθυνση...

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια συσκευή με μπαταρία που μιμείται το κάπνισμα. Όταν εισπνέετε από την συσκευή (όπως σε ένα κανονικό τσιγάρο)ένας ατμοποιητής που βρίσκεται πάνω στην μπαταρία μετατρέπει σε ατμό το νικοτινούχο ή μη νικοτινούχο υγρό της επιλογής σας δίνοντας μία ρεαλιστική αίσθηση καπνίσματος .Η συνήθεια του καπνίσματος ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου συχνά αναφέρεται και ως «άτμισμα».

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν περιέχει καπνό .Αυτό σημαίνει πως ένας που επιλέγει το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως έναν εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος μπορεί να απολαμβάνει την συνήθεια του καπνίσματος χωρίς ταυτόχρονα να δέχεται παραπάνω από 4000 χημικές ουσίες (40 από αυτές καρκινογόνες ) που απελευθερώνονται από την καύση του κανονικού τσιγάρου γιατί πολύ απλά ο ατμός που παράγει το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι προϊόν καύσης.
    Απαλλαγή από την ενοχλητική μυρωδιά .Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν παράγει την ενοχλητική μυρωδιά του τσιγάρου που αντιλαμβανόμαστε στα ρούχα στο σπίτι στον χώρο γενικά ενός καπνιστή. Αντίθετα το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι σχεδόν άοσμο και η μυρωδιά που μπορεί να αφήνει στον χώρο είναι η διακριτική μυρωδιά των γεύσεων του υγρού που ένας ατμιστής επιλέγει να ατμίσει.(φράουλα, βανίλια, μήλο, αρώματα που θυμίζουν το κανονικό τσιγάρο κ.α)
    Δεν υπάρχει στάχτη. Από την στιγμή που δεν έχουμε καύση δεν έχουμε και το αποτέλεσμα αυτής που είναι η στάχτη. Ο χώρος μας παραμένει πάντα καθαρός, η μυρωδιά που αναδίδουν τα σταχτοδοχεία εξαφανίζεται.
    Δεν υπάρχει παθητικό κάπνισμα. Ο ατμός που παράγει το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι προϊόν ατμοποίησης υγρού που περιέχει αποσταγμένο νερό .Ο ατμός διαλύεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
    Ελέγξτε εσείς την ποσότητα νικοτίνης .Τα υγρά αναπλήρωσης περιέχουν διαφορετική περιεκτικότητα νικοτίνης (από καθόλου νικοτίνη μέχρι υψηλή περιεκτικότητα).Αυτό επιτρέπει στον καπνιστή να ελέγξει την ποσότητα νικοτίνης που θα δεχθεί και σταδιακά να μειώσει αυτά τα ποσοστά αποβάλλοντας στο τέλος και την νικοτίνη.
    Ελευθερία να «ατμίζεται» παντού και όποτε θέλετε. Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν παράγεται παθητικό κάπνισμα. Καπνίστε άνετα στο γραφείο σας, στον χώρο εργασίας σας χωρίς να χρειαστεί να βγείτε στο έντονο κρύο ή στον καυτό ήλιο για ένα διάλλειμα «τσιγάρου».
    Εξοικονομήστε χρήματα. Πέρα του αρχικού ποσού που κάποιος θα διαθέσει για την αγορά ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου στην πορεία θα καταφέρει να αποταμιεύσει πολλά χρήματα. Σκεφθείτε πόσα χαλάτε για την αγορά τσιγάρων ημερησίως, κάντε τους υπολογισμούς σας.

http://jantyshop.blogspot.gr/

Page 3 of 3 FirstFirst 123