Results 1 to 15 of 20
-
19-07-2012, 00:11 #1
ομοιοπαθητικη, μοναξια και ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη
αν αρχησω και αναφερω τα ψυχολογικα μου προβληματα θα χρειαστουν πολλα posts.το θεμα ειναι οτι ειμαι αρκετα μεγαλος πλησιαζω τα 40 και δεν εχω κανει σχεση και με προβληματιζει αυτο το γεγονος.την διαταραχη την εχω απο μικρος αλλα διαγνωστηκε πριν απο λιγα χρονια.βλεπω οτι υπαρχει μεγαλος ρατσισμος με τα ατομα με τα ψυχολογικα προβληματα και αυτο με κανει πιο κλειστο ως προς το αλλο φυλο και γενικοτερα.αισθανομαι μεγαλη απελπισια.
εχετε ακουσει αν βοηθαει καθολου η ομοιοπαθητικη πανω στην αρρωστια αυτη; αν καποιος πινει καφε ειναι προβλημα αυτο;
- 19-07-2012, 00:54 #2
Εχεις παει σε ψυχιατρο?πηρες φαρμακα?Δεν βοηθησαν καθολου?Για την ομοιοπαθητικη αλλοι λενε οτι τους βοηθαει αλλους οχι..Εγω παντως δεν τη δοκιμασα,προτιμω την κλασσικη ιατρικη.
19-07-2012, 02:23 #3
Γεια σου Πανο.
Ομοιοπαθητικη δεν εχω δοκιμασει και δεν γνωριζω και καποιον που να εχει αντιστοιχη εμπειρια ωστε να σου απαντησω.
Ο καφες εμενα πολλες φορες με πειραζει , ειδικα αν πιω δυο , αλλα δεν εχω μπει στον κοπο να τον κοψω.
Τωρα οσο αφορα την θεραπεια , λενε πως η καλυτερη θεραπεια για την ΙΨΔ ειναι η ψυχοθεραπεια γνωσιακου τυπου. Θα μπορουσες να ψαξεις λοιπον καποιον θεραπευτη που να κανει την συγκεκριμενη θεραπεια.
19-07-2012, 02:33 #4
To γεγονος οτι δεν εχεις κανει σχεση , πιστευω πως οφειλεται καθαρα στην ΙΨΔ.
Στην αρχη που δεν ηξερα τι ακριβως ειχα , πιστευα πως ημουν επικινδυνη για τους αλλους και ειχα αρχισει να περιοριζω τις επαφες μου(ειτε φιλικες , ειτε ερωτικες) , αλλα οσο περνουσε ο καιρος και μαθαινοντας περισσοτερα για την ασθενεια αλλα και για το πως μπορω να την ελεγχω οι σχεσεις μου με τους αλλους αρχισαν παλι να βελτιωνονται. Αν και ακομα εχω καποια προβληματα στην επικοινωνια μου με τους ανθρωπους ειμαι σε καλο δρομο....Last edited by betelgeuse; 19-07-2012 at 04:14.
19-07-2012, 07:43 #5
ναι πηγαινω σε ψυχιατρο και παιρνω φαρμακα
19-07-2012, 07:45 #6
19-07-2012, 10:10 #7
θα μιλησω καθαρα για την δικη μου εμπειρια στο θεμα της ομοιοπαθητικης για την αντιμετωπιση τησ ιψδ. Εκοψα τα χημικα χαπια (anafranil, abilify, topamac,ladose) μετα απο 2 χρονια συστηματικης αγωγης για να ξεκινησω ομοιοπαθητικη φοβουμενη οτι η μακροχρονια χρηση φαρμακων θα ειναι τοξικη για το σωμα μου, το μυαλο μου κτλ. Η ομοιοπαθητικη ομως την οποια ακολουθησα για 2 μηνες , με πηγε τοσο πισω στην ζωη μου, εγινα τοσο χαλια οσο ποτε αλλοτε! να σημειωσω οτι με την θεραπεια των χημικων φαρμακων ειχα φτασει σε επιπεδο να μην χω καθολου ιδεοψυχαναγκασμους και νιωθωντας καλα ειπα :"ενταξει μωρε αφου ειμαι καλα ας δοκιμασω μια εναλλακτικη πιο υγιη λυση". ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ. Τωρα ακολουθω αγωγη με anafranil seroquel, sofelin και χτες ο γιατρος μου μου ειπε να παρω και μικρη ποσοτητα leponex (δεν το ξερω καθολου αυτο το χαπι) για το οποιο μου πε πως θα με βοηθησει... Εχω απογοητευτει και δεν μπιστευω τιποτα πια. Υποφερω απο τα 12 μου χρονια και ειμαι 24,5.... Ασχημη ψυχικη νοσος διοτι εκτος του οτι ξερεις πως ειναι παραλογα αυτα που πιστευουμε, μας γινονται εμμονες και στη συνεχεια καταναγκαστικες πραξεις! κριμα!
20-07-2012, 12:05 #8
Ψυχοθεραπεία σε ψυχολόγο έχεις κάνει? Πιστευω πως τα φαρμακα στην ΙΨΔ καταπραϋνουν τη σκέψη, την ηρεμούν αλλά δεν την αλλάζουν, η μεθοδολογία της και οι σκέψεις που ποκαλούν την ΙΨΔ παραμένουν οι ίδιες. Ως προς αυτο το κομμάτι σου συνιστω να δεις ενα καλό ψυχολόγο. Η μεθοδος ελέγχου από το ίδιο το άτομο της σκέψης του με εσωτερική παρατήρηση ειναι αποτελεσματικη στο να ξεπερασει το ατομο το προβλημα με δικη του προσπαθεια περα από τα φαρμακα. Ψάξε και βρες πιο παλια μου ποστ που επεξηγουν τη μεθοδο αυτη στην ενοτητα ΙΨΔ.
Το ότι δεν έχεις κανει σχεση μέχρι σημερα ειναι αποτελεσμα της ΙΨΔ ή εμμονης ιδέας με μονιμο χαρακτηρα περι απόρριψης από το άλλο φυλο (πάλι ΙΨΔ) ή μήπως φόβου και έλλειψης εξοικείωσης με το άλλο φύλο?
Η μεγαλη σου απελπισία είναι το αποτέλεσμα των όσων σου εχει στερησει τοσα χρονια η ΙΨΔ, πιθανον και ο φόβος, διοτι η ΙΨΔ ασυναίσθητα για σενα σε κρατουσε σε αδρανεια. Η ΙΨΔ σου στερησε την ικανοτητα να γνωρισεις καλυτερα τον εαυτο σου και τις δυναμεις που κρυβει και να τα δοκιμάσεις στη ζωη σου.
Γιατι δεν δοκιμάζεις να προσεγγίζεις κοπέλες και να επιδιώκεις σχέση μαζι τους? ωστε να εξοικειωθεις, προφανως δεν γνωριζουν ουτε γραφει στο μετωπο σου ΙΨΔ. Ισως και κάποιες απο αυτες που γνωρισες τοσα χρονια να σε γουσταραν αλλά εσύ για τους λογους αυτους να τις απέρριπτες υποτιμώντας τον εαυτο σου τη στιγμη που αυτες στη σκεψη τους σε ειχαν για καταλληλο.γιάννης
20-07-2012, 23:54 #9
21-07-2012, 00:56 #10
μια φορα καθε διμηνο ειναι εξωφρενικα λιγο! διοτι γιατρευεις τα συμπτωματα αλλα οχι την αιτια! θελει γνωσιακη ψυχοθεραπεια! μεταξυ μας εγω προσωπικα εχω απογοητευτει και απο τους γιατρους και απο την θεραπεια. Επισης , νευριαζω πολυ με συμβουλες του στυλ "ο κοσμος πειναει, ειναι αστεγος με προβληματα υγειας και εσυ καθεσαι και ασχολεισαι με παραλογες σκεψεις και συλλογισμους?"... ειναι πολυ ασχημο αυτο σε εμας τους ιδεοψυχαναγκαστικους γιατι περαν των προβληματων μας, προκαλουνται και τυψεις επιπλεον οτι ειμαστε απληστοι! αν ειχα εχθρο που δεν εχω, δεν θα θελα να του συμβει αυτο που περναω καθε λεπτο της ημερας! :(
21-07-2012, 01:03 #11
22-07-2012, 16:48 #12
κατ'εμε αλλαξε ψυχιατρο!μην χαραμιζεσαι ετσι! εχω αλλαξει περιπου 6 ψυχιατρους και κανενας δεν ηταν γνωστης του προβληματος! διοτι για να παλεψει καποιος τις εμμονες αυτες ιδεες χρειαζεται ουσιαστικη βοηθεια απο παντου: γιατρο, οικογενεια, φιλους! Απλα κατανοηση πανω απο ολα και απο ολους!
23-07-2012, 08:58 #13
Πάνο γιατι δεν κανεις γνωσιακή ψυχοθεραπεια όπως σου λεει η Εντιμ, όπως σου λεω κι εγω?
Γιατι δεν πας και σε άλλο γιατρο αφού από το συγκεκριμενο δεν ειδες κανενα αποτελεσμα μέχρι τωρα παρα μόνο σου έχει γινει εξάρτηση?
Διαβασες πιο παλια μου μηνυματα για το θεμα ΙΨΔ όπως σου ειπα?
Γιατι δεν καταλαβαινεις ότι τα φαρμακα από μονα τους δεν αλλάζουν το διαστρεβλωμενο τροπο σκέψης και αυτο θα το πετυχεις μόνο με τη βοηθεια ενος καλου ψυχολογου?γιάννης
23-07-2012, 22:46 #14
μου ειπε ο γιατρος οτι η βοηθεια που χρειαζομαι ειναι υποστηρικτη για τα φαρμακα που παιρνω και οτι δεν χρειαζομαι ψυχολογο.αυτα που θα θελα να πω ειναι αφου εμπλεξα με τετοια φαρμακα και γιατρους πως ξεμπλεκεις τωρα.επισης οι παπαδες ολο μιλανε για θαυματα υγειας τι να πω.οπως το εχω σκεφτει για να κανω μια σχεση πρεπει και εκεινη να εχει καποιο αντιστοιχο προβλημα γιατι σιγουρα διαφορετικα η κοπελα θα εξαφανιστει.παντως υπαρχει τεραστιος ρατσισμος με τα ατομα που παιρνουν χαπια φοβασε να πεις το προβλημα σου.
02-08-2012, 18:48 #15
βλεπω σε εχει απαντησει κανεις στο τελευταιο ερωτημα.κατι αλλο που θελω να ρωτησω υπαρχει κανενα προγραμμα σαν το ευ ζην για χασιμο βαρους γιατι αυτο εκλεισε;