Results 16 to 30 of 99
-
16-08-2012, 16:55 #16
..όντως τη δικαιολογείς πολύ και ψάχνεις εξηγήσεις πέρα από την προφανή.
Όπως σου είπα η φιλία δεν είναι φιλία όταν έχει μυστικά και ψέμματα. αν κάποιος δε συζητήσει με το φίλο του αυτά για τα οποία ντρέπεται με ποιον θα τα συζητήσει?
Όπως διάβασα και στην απάντηση σου στη λακι, έκρυψε ακόμη και το γεγονός πως ο άντρας της απολύθηκε.
Εμένα όλο αυτό μου κάνει μια κοινωνική σχέση και όχι φιλία, γιατί τέτοιου είδους "μυστικά" τα κρύβει κάποιος γιατί θεωρεί πως οι άλλοι θα χαρούν και δεν θα συμπαρασταθούν.
Είπες πως η άλλη φίλη τη ρωτάει πότε θα στο πει, εκείνη τι απαντά?
- 16-08-2012, 17:19 #17
Θεοφανία, το ότι ο άντρας της απολύθηκε το έκρυψε από όλους, όχι μόνο από εμένα. Και η κοινή μας φίλη τυχαία το έμαθε. Δε νομίζω πως ο λόγος που η Κ. μας το έκρυψε είναι το ότι πίστευε πως θα χαρούμε γιατί η χαιρεκακία δεν "έπαιζε" ποτέ σαν ενδεχόμενο στην παρέα μας. Πιστεύω πως το έκρυψε λόγω εγωισμού, καθώς χαρακτηρίζεται από αρκετά μεγάλο εγωισμό όπως έχω γράψει και νωρίτερα. Στην ερώτηση της φίλης μας πότε θα μου το πει απάντησε " Ναι, πρέπει να το πω και στην Ashley. Αλλά θα το κάνω αφού τελειώσει ο γάμος."Αυτό.
16-08-2012, 20:33 #18
Εμένα όλη αυτή η συμπεριφορά μου φαίνεται όντως παράλογη..Δεν μπορεί από εκεί που κάνατε στενή παρέα
για 4 χρονια ξαφνικά να κόβει επαφή και να μην σ' ενημερώνει για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα της ζωής της..
και ποσο μάλλον που στις άλλες φίλες της έχει μιλήσει.
Γιατί αυτη η επιλεκτική αποσιώπηση ενός τόσο σημαντικού γεγονότος;;
Ακόμα και ο καυγάς με τους γονείς της να είναι ο λόγος, αν σε θεωρουσε αληθινή της φίλη
δεν θα ήθελε να σ' έχει δίπλα της μια τόσο σημαντική στιγμή της ζωής της;
Και όχι μόνο για να παραβρεθείς στον γάμο της αλλά για και για να την στηρίξεις
ψυχολογικά δεδομένου ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την οικογένεια της.
Νομίζω πως η Θεοφανία έχει δίκιο, η φιλια πάυει να είναι φιλία όταν υπάρχουν τόσο
σημαντικά ψέμματα και μυστικά. Θεωρώ ορθή την απόφαση σου να μην την ενοχλήσεις
Είναι φυσικό να αισθάνεσαι άσχημα για την συμπεριφορά της και το καταλαβαίνω, δεν μου φαίνεται ούτε
αστείο ούτε περίεργο. Μπορείς όμως ν' αφήσεις ένα εύλογα μεγάλο χρονικά διαστημα μετά το γάμο π.χ 2-3
μήνες για να την προσεγγίσεις και να της ζητήσεις να μιλήσετε. Μην διστάσεις, κάντο, αφού στεναχωριέσαι.
Πόσος καιρός είναι που έχετε να μιλήσετε έστω και τυπικά;έτσι γιατί περίεργα την είδα...
17-08-2012, 00:05 #19
Το έχει αποσιωπήσει από μένα αλλά μόνο σε μία κοινή μας φίλη το έχει πει,όχι σε άλλο άτομο από την παρέα. Συμφωνώ απολύτως πως κανονικά θα έπρεπε να μοιραστεί μαζί μου εκτός από το γάμο κλπ. και το πρόβλημα με τους γονείς της. Δεν ξέρω τι παίζει ρε παιδιά, τα'χω χαμένα και με έχει πάρει από κάτω. Θα έπρεπε να τη διαγράψω, δεν το θέλω, αλλά δεν ξέρω και αν μπορώ να είμαι εγώ πια όπως πρώτα σε περίπτωση που συνεχίσουμε επικοινωνία και κάποια στιγμή που θα επιλέξει μου πει αυτή τα πάντα. Μιλάμε στο τηλέφωνο. Τελευταία φορά ήταν χτες, ανήμερα το 15υγουστο όπου μου ευχήθηκε θερμά κλπ. Είναι γελοίο και ίσως άρρωστο. Νιώθω να πενθώ ήδη για αυτή τη σχέση. Καλύτερα ίσως θα ήταν αν δεν είχα μάθει τίποτα. Δεν μπορώ να το διαχειριστώ καθόλου. :-( :-( :-(
17-08-2012, 00:18 #20
Ashley, μια ερώτηση: όλο αυτό το διάστημα των τεσσάρων χρόνων της μίλησες ποτέ για την κατάσταση αυτή ή έκανες κι εσύ σα να μη συμβαίνει????
17-08-2012, 00:31 #21
Η αλήθεια είναι πως δεν της μίλησα άμεσα για αυτήν την κατάσταση (π.χ. εδώ και τόσον καιρο η σχέση μας έχει αλλάξει, δεν επικοινωνούμε όπως παλιά κλπ.) κι αυτό όχι γιατί δεν ένιωθα την ανάγκη να το κάνω αλλά γιατί περίμενα βλακωδώς τη στιγμή που θα βρισκόμασταν από κοντά μόνες μας ή στο τηλέφωνο έστω μόνες μας χωρίς αυτός να ακούει η οποία στιγμή όπως μπορείτε εύκολα να φανταστείτε δεν ήρθε ποτέ. Της εξέφραζα όμως την επιθυμία μου να βλεπόμαστε συχνότερα, ειδικά σε περιόδους αργιών ή διακοπών και τόνιζα ότι μου λείπουν πολύ κάποια πράγματα. Ή μάλλον, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, πρέπει να της το είχα πει και κάποια φορά όταν πρωτοάρχισε να συμβαίνει. Η απάντησή της σε όλα αυτά ήταν: έχουν αλλάξει πια τα δεδομένα της ζωής μου, δουλεύω τόσες ώρες,ούτε με τη μάνα μου δεν προλαβαίνω να μιλήσω, και με το φίλο μου μέσα στη βδομάδα δεν προλαβαίνουμε ούτε να μιλήσουμε αν και συγκατοικούμε κλπ. Τι παραπάνω να της έλεγα λοιπόν; σημειωτέον υπήρχε και γεωγραφική απόσταση μεταξύ μας, όχι αγεφύρωτη, αλλά υπήρχε.(χωρίς να το προβάλλω σαν δικαιολογία)
17-08-2012, 00:57 #22
- In this old house where every door is open
Παντα μου φαινοταν περιεργο να αναλυει κανεις τις φιλικες σχεσεις σαν να ναι γκομενικες και να καθεται να σκαει για τον φιλο σαν ναναι για τον γκομενο. Οι φιλοι πανε και ερχονται, ειναι ελευθεροι.
17-08-2012, 01:05 #23
λιλιουμ γεια σου. Αντιλαμβάνομαι τι θες να πεις, απλώς για μένα οι φιλικές σχέσεις είναι εξίσου σημαντικές με τις ερωτικές όσο κλισέ κι αν ακούγεται. Τη συγκεκριμένη κοπέλα την αγαπούσα-εκτιμούσα πολύ και έχουμε μοιραστεί πάρα πολλά στο παρελθόν. Όλοι ελεύθεροι είναι και οι φίλοι και οι γκόμενοι και να σου πω κάτι; ίσως και οι σύζυγοι. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πονάει κάποιος ή δεν περνάει μια περίοδο πένθους όταν αισθάνεται ότι κάτι έχει αλλάξει σοβαρά είτε σε μια ερωτική σχέση είτε σε μια φιλία. Αυτή είναι τουλάχιστον η δική μου γνώμη και όσο υπερβολικό ή αστείο κι αν σου φαίνεται έχω στενοχωρηθεί πολύ για το συγκεκριμένο ζήτημα. :-(
17-08-2012, 01:24 #24
Επειδή βρίσκομαι κι εγώ σε μια παρόμοια κατάσταση αλλα για πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα θα σου πρότεινα αφού δεν έχετε μιλήσει όσο θα έπρεπε να κάνεις μια τελευταία προσπάθεια και να της μιλήσεις σαν να έχεις μπροστά σου την παλιά σου φίλη. Θεωρώ ότι δεν το προσπαθήσατε αρκετά και παρότι μπορεί να φέρεται σα να είστε απλά γνωστές, νομίζω πως δεν είναι ωραίο να πετιούνται έτσι τόσα χρόνια φιλίας. Και εφόσον σε απασχολεί τόσο πολύ(αλλιώς δεν θα έφτανες μέχρι εδώ), κάνε μια συζήτηση και αν μη τι άλλο θα καταλάβεις τους λόγους αυτής της αποστασιοποίησης και αναλόγως θα πράξεις. Τουλάχιστον εγώ αυτό αποφάσισα για τη δική μου ''παλιά'' φίλη.. :)
17-08-2012, 01:30 #25
Αυτό θέλω κι εγώ να κάνω όσο τίποτε άλλο και σε ευχαριστώ για το μήνυμά σου! Μακάρι να μπορούσα να το κάνω αυτή τη στιγμή που σας γράφω και τα συναισθήματά μου είναι ακόμη νωπά. Αν περάσει αρκετός καιρός πιστεύω αυτή η θλίψη θα με "διαβρώσει" και δε θα τη βλέπω έγώ πλέον όπως πρώτα έχοντας μέσα μου μια βαθιά πικρία! Η βλακεία της υπόθεσης είναι πως έτσι όπως έχουν μπλεχτεί τα πράγματα δεν μπορώ να την πάρω εγώ και να της μιλήσω καθαρά γιατί θα προδώσω την κοινή μας φίλη! Πρέπει να περιμένω τη στιγμή που εκείνη θα αποφασίσει να μου μιλήσει και αυτό δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει! Και η αναμονή με κάνει ακόμη χειρότερα!!!
17-08-2012, 01:32 #26
Τελικά δύσκολες καταστάσεις στη ζωή προκύπτουν όταν κάποιος σου εμπιστεύεται κάτι "συνταρακτικό" αλλά μετά δεν μπορείς να μιλήσεις για να μην τον προδώσεις/εκθέσεις κλπ.
Είναι προτιμότερο να μη μαθαίνει κάποιος τίποτα με αυτόν τον τρόπο!!!
17-08-2012, 01:50 #27
Καλή μου, η φιλία δεν είναι και πολύ απλή, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, γι αυτό όταν πιστεύεις ότι δεν έχεις κάνει πολλά πράγματα για να βγείτε από την κατάσταση που είστε, γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να προσπαθήσεις με κάθε τρόπο. Θεωρώ λοιπόν ότι το να αποκαλύψεις πως η κοινή σας φίλη σου είπε αυτές τις πληροφορίες που σε στενοχώρησαν και σου έδειξαν το πρόβλημα που υπάρχει ανάμεσα σας δεν αποτελεί καθόλου προδοσία, γιατί θέλω να πιστεύω πως όλες αυτές οι αποκαλύψεις έγιναν και για το καλό της και δεν ήταν ένα θέμα ''κουτσομπολιού'' (αυτό το λέω απολύτως καλοπροαίρετα). Πολύ πιθανόν η φίλη σου να μην τα έχει καλά με τον εαυτό της και διάλεξε ενα λάθος τρόπο να το αντιμετωπίσει. Αν οι φίλες της δεν της δείξουν τον δρόμο τότε ποιός άλλος θα το κάνει...
17-08-2012, 11:31 #28
17-08-2012, 14:22 #29
Ειναι πολυ πιο υψηλης αξιας μια φιλια παρα ενας γκομενος..Συνεπως πονας πολυ περισσοτερο στην απωλεια ενος φιλου!
Αshley μαλλον πρεπει να αποδεχτεις την κατασταση,αλλαξαν τα δεδομενα της ζωης της φιλης σου και δυστυχως δεν εισαι μεσα σε αυτα..Ειναι συνηθες δε,να συμβαινει αυτο οταν μπαινει ενας ανθρωπος στην ζωη μας..ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ομως και καποια στιγμη η φιλη σου θα χτυπαει το κεφαλακι της.
Νομιζω πως δεν θα επρεπε να της πεις τωρα κατι..Αστην να προχωρησει,απομακρυνσου και εσυ για να μην στεναχωριεσαι και καποια στιγμη αν σε θυμηθει εκεινη μιλησε της και πεστης οσα σε πληγωσαν.Δεν ξερω τι αλλο να πω,παντως καταλαβαινω τον πονο του να χανεις εναν φιλο.
17-08-2012, 14:45 #30
mnimonio σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την όμορφη απάντησή σου. Είμαι ακόμη πολύ στενοχωρημένη, αλλά σχεδόν με έχετε πείσει. Όσο κι αν πονάω τώρα θα περιμένω μέχρι να με αναζητήσει αυτή. Όσο καιρο κι αν πάρει, ακόμα και μήνες. Και τότε θα της πω ότι τα ήξερα όλα από πριν και ότι το μόνο που έχω να της πω είναι : λυπάμαι πολύ. Και τίποτα παραπάνω. Άλλωστε όπως σκέφτηκα σήμερα, όταν έχει το θράσος να έρχεται να κάνει το γάμο στην πόλη μας (η οποία δεν έχει και ιδιαίτερα μεγάλο πληθυσμό), στην κυριολεξία "κάτω από τη μύτη μου" και δεν υπολογίζει τίποτα, εγώ μπορεί να έχω πληροφορηθεί το γάμο από οπουδήποτε!!! Από γνωστό μου π.χ. υπάλληλο του δημαρχείου μέχρι κάποιον που την είδε τυχαία!!! Και να μην προδώσω απαραίτητα την κοινή μας φίλη, στην οποία φυσικά σκοπεύω να πω τι σκέφτομαι να κάνω. Πώς σας φαίνεται όλο αυτό σαν ιδέα;;;