Results 31 to 45 of 99
-
17-08-2012, 15:23 #31
- In this old house where every door is open
Aν δεν θες να χασεις μια φιλη κανεις κατι για να μην την χασεις, οχι αφου χαθειτε 4 χρονια στεναχωριεσαι μετα γιατι δε σε καλεσε στον μυστικο γαμο της που για αυτον ξερει ενα ατομο και πιθανοτατα ντρεπεται για την κατασταση αυτη. Προσπαθεις να την βοηθησεις οταν βλεπεις οτι εχει καποιο θεμα με τον φιλο της, την οικογενεια της, οτι δε νιωθει καλα, και αν δε θελει να σε ακουσει δεν ασχολεισαι καθολου και την αφηνεις να παει στην ευχη του Θεου και θα δειξει το μελλον τι θα γινει με τη σχεση σας, δεν την κατηγορεις για το οτι σε πουλησε, ενω εσυ δεν εκανες τπτ, καμια προσπαθεια, δεν της μιλησες καν, δεν εψαξες να την βρεις μονη της, και δικαιολογεισαι οτι περιμενες να ρθει μιααααααα μερα να το κανεις, και ηλπιζες οτι κααααααποτε θα γινοταν κατι. Τωρα κατσε στα αυγα σου.
- 17-08-2012, 15:23 #32
Εννοεις να την αφησεις να προχωρησει οπως επελεξε?Ναι αυτο σου εγραψα και παραπανω,αυτο ειναι το πιο λογικο απο την πλευρα σου νομιζω..Αν παλι ομως δεν μπορεις να την αφησεις,τοτε κανε αυτο που νιωθεις..Απλα μην το κανεις λιγες μερες πριν το γαμο της,ασε να περασει ενα αλφα διαστημα και μετα μιλησε της,να δεις τι εχει και αυτη να σου πει.Τι να πω πολυ περιεργη συμπεριφορα απο πλευρα της,αλλα οκ αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου!
Επισης να σου πω οτι δεν ειναι καθολου γελοιο το θεμα σου και οποιος ειχε ποτε αληθινη φιλη στο πλευρο του θα σε καταλαβει..Οι γκομενοι ερχονται και παρερχονται οχι οι ΦΙΛΟΙ.
17-08-2012, 15:37 #33
λιλιουμ έχω να σου απαντήσω τα εξής: έχω γράψει ότι δεν είχαμε χαθεί 4 χρόνια!!! Βλεπόμασταν και μιλούσαμε αρκετά συχνά απλώς όχι μόνες μας!!! Η κατάσταση ήταν ρευστή γιατί στις ανθρώπινες σχέσεις ειδικά όταν υπάρχει και γεωγραφική απόσταση δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί κάτι πάντα εν τη γενέσει του. Μακάρι να μου είχε επιτρέψει να τη βοηθήσω σε όσα θέματα έχει γιατί αυτός είναι ο σκοπός της φιλίας και να σου πω κάτι : αυτό είναι και το μεγάλο μου παράπονο! Οτι δε μου επέτρεψε να τη βοηθήσω, να είμαι γενικότερα κοντά της και όχι το ότι δε με κάλεσε στον μυστικό (για να χρησιμοποίσω τη φράση σου) πολιτικό της γάμο!
Επειδή το ύφος όσων γράφεις είναι αρκετά σκληρό, έχω ακόμη να σου πω πως ουδέποτε την κατηγόρησα όπως μου καταλογίζεις!!! Κι αν το έχω κάνει σε παρακαλώ να μου παραθέσεις το ακριβές σημείο! Αντίθετά -όπως μου έχουν επισημάνει ήδη άλλα μέλη του φόρουμ - έτεινα πάντοτε να τη δικαιολογώ. Εκφράσεις όπως :" Τώρα κάτσε στα αυγά σου" δεν τις σχολιάζω!!!
Νομίζω πως κάποιοι κανόνες ευγένειας πρέπει να τηρούνται σε ένα φόρουμ όπου κάποιος εκθέτει ένα πρόβλημά του! Αν σε εκνευρίζει τόσο πολύ το θέμα μου έχεις την επιλογή να μην το διαβάζεις και πολύ περισσότερο να μην απαντάς. Όλα αυτά τα λέω καλοπροαίρετα γιατί θεωρώ ότι πάνω από όλα είναι η ευγένεια. Και ότι ο τρόπος που λέμε κάτι μετράει εξίσου και με αυτό που λέμε.
17-08-2012, 15:40 #34
17-08-2012, 15:46 #35
Εγω ξερω οτι μας ενοχλει στους αλλους οτι στραβο εχουμε εμεις, και ειναι επειδη εμεις το εχουμε για αυτο μπορουμε και το αναγνωριζουμε στους αλλους. Αν σε ενοχλει το οτι δε σου φερεται σα φιλη, εχεις κανει και εσυ το ιδιο. Εγω αυτο βλεπω τουλαχιστον.
17-08-2012, 16:00 #36
Δε δέχομαι ότι δεν της έχω φερθεί σαν φίλη γιατί μιλάμε για φιλία που ξεκίνησε από το 2000 με πολύ καλές στιγμές και το τι έχω κάνει για αυτήν εγώ το ξέρω μόνο και όσοι άνθρωποι το έβλεπαν. Άλλες φιλικές σχέσεις διαλύονται εντός ολίγων μηνών και δεν κρατάνε χρόνια. Τώρα αν αυτό που θέλεις να πεις είναι ότι έπρεπε να έχω εκφράσει νωρίτερα την ανησυχία μου για την απομάκρυνσή της πιο άμεσα από αυτά που κατά καιρούς έλεγα, αυτό το δέχομαι και η γνώμη σου είναι απόλυτα σεβαστή. Ακόμη εγώ όποτε μιλούσαμε ακόμη και με τις συνθήκες αυτές ήμουν πάντα ειλικρινής και αποκαλυπτική μαζί της σε ό,τι αφορούσε τη δουλειά μου, την καθημερινότητά μου και ό,τι άλλο με απασχολούσε. Μόνο για ιδιαίτερα προσωπικά ζητήματα δεν της μιλούσα πια γιατί αυτά δε λέγονται ενώπιον ανθρώπων που δε γνωρίζω τόσο καλά. Αυτή σταμάτησε να μου ανοίγεται όπως παλιά, αυτό το έχω αναφέρει και σε προηγούμενο μήνυμά μου. Αλλά τη στιγμή που συμβαίνει δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει αντιληπτό, αυτό προσπαθώ να πω!!! Αν λόγω γεωγραφικής απόστασης έναν φίλο τον βλέπεις κατά διαστήματα και δεν αναφέρεται σε ιδιαίτερα προσωπικά του ζητήματα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι αυτό συμβαίνει γιατί δε θέλει να σου πει κάτι ή γιατί δε συμβαίνει στη ζωή του κάτι εκείνον τον καιρό! Πώς λένε και οι Άγγλοι: No news, good news.
17-08-2012, 16:15 #37
Aυτο ακριβως εννοω, πιστευω οτι θα επρεπε νωριτερα να της εχεις ανοιξει θεματα, και για την απομακρυνση της, και για τη σχεση της με τον φιλο της, και με την οικογενεια της, και γενικοτερα για τα προβληματα της, γιατι απο οτι καταλαβα απο την αρχη η κατασταση εδειχνε οτι κατι παει στραβα. Και αν ηταν συνεχεια παρων ο φιλος της να πας να την βρεις να κανεις και ολοκληρο ταξιδι μηπως την πετυχεις μονη. Αν δεν εβγαινε καποιο αποτελεσμα απο ολα αυτα η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα, και δειχνει οτι υπαρχει σοβαρο προβλημα στην κοπελα αυτη, που για καποιους δικους της λογους δε θελει ουτε να το μοιραστει και ποσο μαλλον να το λυσει.
Τωρα κατοπιν εορτης να της πεις οτι δε φερθηκε σα φιλη δεν πιστευω οτι εχει να προσφερει κατι σε καμια απο τις δυο σας. Καντο αν θες και ποτε δεν ξερεις. Επιμενω παντως αν μπορεσεις να κανεις μια κουβεντα οι δυο σας πρωτα, ακομα και τωρα, εφοσον λες οτι ησασταν τοσο καλες φιλες τοσο καιρο.. Και παλι οι φιλοι χανονται και ερχονται και παρερχονται. Οκ μπορει να στανεχωρηθουμε που εφυγαν, αλλα δε χρειαζεται ουτε να τους κακιωνουμε ουτε δα να φοραμε πλερεζες, μερικε ςφορες απλα οι δρομοι χωριζουν, και μπορει να ξανασυνταντηθουν αργοτερα, ποιος ξερει..
Η κατασταση παντως της φιλης σου εμενα μου δειχνει οτι υπαρχει σοβαρο προβλημα, και θα ηθελε ενα στηριγμα, οχι αλλη μια φωνη κατηγοριας. Ισως και αγια αυτο δε σου εχει πει εσενα κατι, για να το αποφυγει αυτο. Ακομα, μπορει να σε ντρεπεται, να αισθανεται πολυ ασχημα για ολη αυτη την κατασταση, να φοβαται τον φιλο της, χιλια δυο μπορει..
Εχω προσωπικα εχω μια ταση να μην παρεξηγω τους φιλους και τις φιλες μου, οτι και αν κανουν, εκτος και μονο αν με βλαψουν εμενα προσωπικα (και δε μιλαω να πληγωσουν τον εγωισμο μου), και περιμενω το ιδιο και απο εκεινους, και αν δω καποιο θεμα που με ενοχλει το λεω την ιδια ωρα.. Αυτο σε μενα λειτουργει. Γιατι ανθρωποι ειμαστε, και ασχημα θα αισθανθουμε, και λαθη θα κανουμε, και θα ντραπουμε για κατι, και θα χαθουμε, και θα βαρεθουμε και πολλα πολλα αλλα.
17-08-2012, 16:16 #38
κι αφού μιλάτε στο τηλεφωνο τι λέτε ρε συ;; (απο τη στιγμη που υποτίθεται ότι
δεν γνωρίζεις τόσο σημαντικά πράγματα γι αυτην)έτσι γιατί περίεργα την είδα...
17-08-2012, 16:43 #39
Βρε Λιλιουμ της λες να μην καταδικαζει την φιλη της αλλα εσυ καταδικαζεις την ασλει..Να παει να την βρει μπας και την βρει μονη?δλδ η θεματοθετρια δεν ειχε-εχει τις δικες τις αντιξοοτητες?Δεν εχεις την αναγκη (?) να μιλησεις με την φιλη σου ιδιωτικα,να πεις την κουταμαρα σου ακομα και τον Μπραντ πιτ να εχεις στο πλευρο σου!!Ενταξει καλα τα λες,αλλα τα θετεις μονοπλευρα και συμφωνα με τα δικα σου κριτηρια..Ε δεν ειμαστε ολες-ολοι Λιλιουμ..
Δεν βρηκα καπου να την κατηγορησε παντως..Σιγουρα οι φιλοι χανονται και απομακρυνονται ομως δεν σημαινει οτι καποιος δεν ποναει?Καποιοι την φιλια την εχουν ΠΡΩΤΗ αξια στην ζωη τους και υστερα το γκομενιλικι.Αυτα!
17-08-2012, 18:07 #40
Λιλιουμ της είχα προτείνει να με επισκεφθεί κάποιο σ/κ στον τόπο εργασίας μου μαζί με το φίλο της. Δεν ήρθε ποτέ. Της είχα προτείνει επίσης να πήγαινα εγώ στη δική της πόλη πάλι κάποιο σ/κ ή σε περίοδο άδειάς μου. Μου είπε ότι θα το κανονίζαμε κάποια στιγμή (δεν έγινε ποτέ) αλλά ότι εκείνη τη χρονική περίοδο είχαν κάποιες υποχρεώσεις εντός των σ/κ. Τώρα όταν λες ότι έπρεπε να πάω να κάνω ολόκληρο ταξίδι μπας και την πετύχω μόνη έχω να πω το εξής απλό: οικονομικά τα βγάζω πέρα με δυσκολία καθότι από τον πενιχρό μου μισθό πληρώνω 1 σπίτι με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δεν μπορώ να κάνω ταξίδια για την πλάκα μου μπας και πετύχω κάποιον, χωρίς να είναι κανονισμένο! Άλλωστε να την πετύχω που ακριβώς ;να τη στήσω έξω απ'το σπίτι ή τη δουλεια της και να την περιμένω να βγει; αφού έγραψα ότι συγκατοικεί μαζί του, τι να κάνω, να μπω στο σπίτι τους και να του πω φύγε εσύ θέλω να μιλήσω με τη φίλη μου; Δεν καταλαβαίνω...
17-08-2012, 18:11 #41
17-08-2012, 18:15 #42
Ό,τι λέω και με τους υπόλοιπους φίλους μου : την καθημερινότητά μου, τα νέα μου, τα ζητήματα που με απασχολούν, προτάσεις για διασκέδαση, να πάμε για μπάνιο, χίλια δύο! Κι αυτή μου έλεγε νέα της αλλά όχι τα περί εγκυμοσύνης/γάμου κλπ. Η εγκυμοσύνη είναι σχετικά πρόσφατη και όχι προχωρημένη, να σημειώσω. Δεν ήμουν μέντιουμ να τα μαντέψω. Όταν μου τα μετέφερε η κοινή μας φίλη έπεσα από τα σύννεφα.
17-08-2012, 18:17 #43
27-08-2012, 07:37 #44
07-09-2012, 15:42 #45
Υστερα από αρκετές μέρες απουσίας χαιρετώ ξανά όλους τους φίλους του forum και ιδιαίτερα όσους ασχολήθηκαν με το θέμα μου.Έχω να σας πω εξελίξεις και εξακολουθώ να θέλω τις γνώμες σας.
Λοιπόν έχουμε και λέμε.Επειδή ο νόμος του Μέρφι από ό,τι φαίνεται ισχύει έτυχε να δω την Κ. έξω το βράδυ πριν από το γάμο της και το βράδυ της μέρας του γάμου. Μιλάμε για τελείως τυχαίες συναντήσεις και τις 2 φορές. Εγώ της μίλησα και τις 2 μέρες αν και πάλεψα πολύ μέσα μου για το αν έπρεπε. Ωστόσο υποτίθεται ότι δεν ήξερα κάτι,επομένως γιατί να μην της μιλήσω;
Την παραμονή του γάμου ήταν εμφανές πως ένιωσε άσχημα και ενοχικά και προσπάθησε πάρα πολύ έντονα να αιτιολογήσει το ότι δε με πήρε να βρεθούμε με πλήθος δικαιολογίες, που όμως έμοιαζαν πιστευτές,δεν μπορώ να πω. Δηλαδή αν δεν ήξερα, έτσι καλοπροαίρετη που είμαι πάντα, δεν υπήρχε περίπτωση να υποψιαστώ ότι κάτι δεν πάει καλά. Τη μέρα του γάμου πέρασε από μπροστά μου κι έτσι της μίλησα και πάλι. Εκει πια τα πράγματα είχαν χοντρύνει αρκετά γιατί δεν είχε πραγματικά να πει τίποτα. Ήταν όμως μαζί η αδερφή του νυν συζύγου η οποία και ανέλαβε να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση βομβαρδίζοντάς με με ερωτήσεις( δε με είχε γνωρίσει - ενώ είχε ακούσει πάρα πολλά, λέμε τώρα). Εκεί επειδή είδα μπροστά μου όλο αυτό το θέατρο κι επειδή δεν είμαι καθόλου καλή ηθοποιός πιστεύω πως δεν κατάφερα να κρύψω τα άσχημα συναισθήματά μου. Αυτή βέβαια δεν είχε ιδέα ότι ξέρω τα πάντα και προφανώς ερμήνευσε τη δυσαρέσκειά μου ως ότι ήρθε στην πόλη μας και δεν κανόνισε να με δει και θεώρησα ότι με έγραψε- που καμία σχέση όπως ξέρετε.
Πόνεσα, πληγώθηκα, στενοχωρήθηκα, ένιωσα προδομένη όσο ποτέ επό φίλη. Είχα φαίνεται αληθινά και βαθιά συναισθήματα για αυτή τόσα χρόνια. Δεν είπα ωστόσο τίποτα ούτε τη μέρα του γάμου(αν και θα της άξιζε, αλλά σεβάστηκα πως η μέρα ήταν δική της)ούτε μέχρι σήμερα. Είμαι πολύ πληγωμένη και θυμωμένη γιατί ήμουν δίπλα της κερί αναμμένο τόσα χρόνια κι αυτή φέρθηκε τόσο ανόητα. Σήμερα το πρωί λοιπόν μου έστειλε ένα sms (ναι, ελέησε!!!) στο οποίο έλεγε περίπου τα εξής: ρωτούσε τα νέα μου, τα νέα της δουλειάς μου, ότι η ίδια πνίγεται στη δουλειά και γυρίζει σπίτι της πτώμα το βράδυ, ότι δήθεν θέλει μέρες να με πάρει γιατί έχει "να μου πει", ότι θα με πάρει σύντομα "να μου πει τα ευχάριστα γιατί κακώς το έχει αμελήσει λόγω τρεξίματος(εδώ γελάνε)". Στο μήνυμα δεν έχω απαντήσει, δεν μπορώ ούτε αυτό να κάνω. Πάντοτε απαντούσα με συνέπεια και σίγουρα αυτό θα την παραξενέψει, ίσως θεωρήσει πως και καλά "κρατάω μούτρα" από τη 2η μέρα που βρεθήκαμε τυχαία, κάτι που δε θα ήθελα. Πιστεύετε ότι πρέπει να απαντήσω έστω τυπικά ή όχι;
Και το κυριότερο όταν και αν τελικά μιλήσουμε, τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω; να παραστήσω ότι δεν το ξέρω ενώ είμαι τόσο θυμωμένη-πληγωμένη; θέλω να τα πω όλα, αλλά είμαι εξοργισμένη μαζί της , φοβάμαι ότι δε θα κρατήσω την ψυχραιμία μου. Φοβάμαι επίσης πως αν τα πω όπως μου βγουν οι σχέσεις μας από...περίεργες που είναι τώρα, θα καταλήξουν εχθρικές γιατί η Κ. χαρακτηρίζεται από μεγάλο εγωισμό. Θα μου πείτε: σε νοιάζει; αφού και τώρα η φιλία σας έχει πάρει παράξενο δρόμο! Με νοιάζει υπό ποία έννοια: τώρα είμαι εν βρασμώ ψυχής στην κυριολεξία. Δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι όπως πρώτα μαζί της. Δεν ξέρω αν θέλω να είμαι δίπλα της στο μαιευτήριο, δεν ξέρω αν θέλω να είμαι κομμάτι της νέας της ζωής εγώ τώρα πια. Ωστόσο, η συμπεριφορά της και αυτή η "παρεξήγηση" τελοσπάντων είναι από αστεία μέχρι γελοία. Πιστεύω πως - σκεπτόμενη λογικά - αν περάσει καιρός και απομακρυνθώ ψυχολογικά από το γεγονός, επειδή καταγόμαστε από μικρή ως πολύ μικρή πολη, δε θα θέλω να συναντιόμαστε και να μη χαιρετιόμαστε καν -γιατί εκεί θα οδηγηθεί αν αφήσω ελεύθερο τον εαυτό μου. Σας παρακαλώ, πείτε μου για άλλη μια φορά τις γνώμες σας για το πώς να χειριστώ την κατάσταση όταν και αν τελικά μιλήσουμε σημειωτέον ότι θα είναι από το τηλέφωνο και όχι από κοντά και σίγουρα θα είναι δίπλα της ο πλέον σύζυγός της, όπως πάντα συμβαίνει εδώ και 4 χρόνια.Ευχαριστώ!Last edited by Ashley; 07-09-2012 at 15:58.