Θα ήθελα πραγματικά τις γνώμες σας...Πώς να το χειριστώ; - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 76 to 90 of 99
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Ashley View Post
    .......Αυτό το αποσπασματικό κατεβατό τμημάτων από τα μηνύματά μου που παραθέτεις στην αρχή της απάντησής σου, σόρι, αλλά μου θυμίζει πολύ έντονα κάτι: την τεχνική που χρησιμοποιούσαν οι σκηνοθέτες των reality shows......
    1. Εχεις υπογραμμίσει 2 σημεία που αναφέρομαι στον εγωισμό της Κ. και μου προσάπτεις ότι την κατηγορώ. Επειδή λοιπόν το φόρουμ δεν είναι άμεση μορφή επικοινωνίας και μπορούν να γίνουν και παρανοήσεις θα σου πω ότι τον εγωισμό της μπορεί και να μην τον ανέφερα αν δεν προσπαθούσα να ερμηνεύσω σε άλλους τη συμπεριφορά της. Δεν την κατηγόρησα (αλήθεια που;;; σε ένα ανώνυμο φόρουμ;),αναγνώρισα ένα ελάττωμά της που είμαι σε θέση να ξέρω μετά από 12 χρόνια! Όπως κι αυτή σίγουρα μπορεί να αναγνωρίσει κάποιο δικό μου ελάττωμα!Πώς να το κάνουμε κανείς δεν είναι τέλειος ούτε θα είναι ποτέ! Ο ένας είναι εγωιστής, ο άλλος αργεί συστηματικά, ο τρίτος είναι γκρινιάρης, ο τέταρτος έχει κάτι άλλο, όλοι έχουμε ελαττώματα! Το θέμα είναι αν στη ζυγαριά της φιλίας υπερτερούν τα προτερήματα ή τα ελαττώματα κάποιου. Μπορεί ο εγωισμός πχ, να αντισταθμίζεται από χίλια δυο άλλα καλά που έχει κάποιος! Τα προτερήματα της Κ. που με έκαναν να την επιλέξω για φίλη τα ανέφερα από το πρώτο κιόλας μήνυμά μου. Δεν είδα όμως να τα παραθέσεις κάπου κι αυτά! Αν σκοπός μου ήταν να βρω άτομα να την κατηγορούμε μαζί σε ένα ανώνυμο φόρουμ δε θα καθόμουν να στενοχωριέμαι για τη φιλία αυτή! Στην τελική "αγάπα το φίλο σου με το ελάττωμά του δε λένε;" ε, αυτό έκανα κι εγώ τόσα χρόνια! Την αγαπούσα για όσα καλά έχει παραβλέποντας τον εγωισμό της!!!Οπως κι αυτή σίγουρα παρέβλεπε κάποιο ελάττωμα δικό μου που δεν αμφιβάλλω ότι υπήρχε αλλά μπορεί να αντισταθμιζόταν από κάποια άλλα! Αλλιώς βρε Remedy θα είχαμε πει "γεια σου" από τους πρώτους μήνες της γνωριμίας μας!
    2. Σε ό,τι αφορά τη σχέση και πλέον γάμο της: κοίταξε να δεις κάτι, σκοπός του φίλου είναι να είναι εκεί κι όχι να κατακρίνει. Γι αυτό και δεν της έχω πει τίποτα για τη σχέση της παρόλο που έχω βάσιμους λόγους να πιστεύω πως η κατάληξη δε θα είναι καλή. Είναι δικαίωμά της να κάνει ό,τι θέλει με όποιον θέλει και οι φίλοι να είναι δίπλα στη χαρά και στη δυσκολία. Κι αν με πίκρανε τελικά κάτι είναι που δε με κάλεσε στη χαρά της. Τώρα για το νυν σύζυγο εμένα δε μου είναι δύσκολο να τον αποδεχτώ, δεν τον παντρεύτηκα εγώ άλλωστε! Κι από τη στιγμή που περιμένει το παιδί του πλέον, το θέμα είναι ιερό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να της πει να τον αφήσει. Όμως κοίτα να δεις Remedy,κατά τη γνώμη μου πάντα, ένα παιδί δεν αποτελεί εγγύηση ότι ένας γάμος θα έχει διάρκεια και ποιότητα!!!Το αντίθετο μάλιστα, αν υπάρχουν από πριν σοβαρά προβλήματα, ένα παιδί θα τα μεγεθύνει σε βάθος χρόνου. Χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα για την επιτυχία ενός γάμου από ένα παιδί!Και το πρώτο από αυτά είναι ο έρωτας, η αγάπη! Και η Κ. είναι ακόμα ερωτευμένη με άλλον, αυτό το ξέρω. Δεν μπορώ να παραθέσω άλλα στοιχεία στο φόρουμ, αλλά σας διαβεβαιώνω πως είμαι σε θέση να το ξέρω. Βάσει αυτού υποστήριξα την άποψη πως δε νομίζω η ευτυχία της να διαρκέσει! Δεν είμαι και Θεός όμως, τι να πω, μακάρι να τον ερωτευτεί στην πορεία, αν και κομματάκι δύσκολο αν αυτό δε συνέβη τόσα χρόνια, δε νομίζεις;;; από κει και πέρα, στο φορουμ έγραψα την άποψή μου με ειλικρίνεια. Τι να έγραφα ότι η Κ. έχει την τέλεια σχέση, αφού αυτό δεν ισχύει;;; Αν είναι να γράφουμε ψέματα ε,ας μη στέλνουμε μηνύματα καθόλου!
    ashley
    δεν ξερω τι σου θυμιζουν οι παραθεσεις μου . ολα εδω ειναι αποσπασματικα.
    και η δικη σου παρουσιαση αποσπασματικη ειναι, απο μια ιστορια ζωης δικης σου αλλα και ενος αλλου ...και ειχες καθε ευκαιρια να πεις ανενοχλητα αυτα ακριβως που ηθελες ειτε ειναι αληθεια ειτε οχι.(φρονω οτι ειναι αληθεια btw)
    αν σε ενοχλει η επιλογη απο ΔΙΚΑ ΣΟΥ λογια που στηριζουν την δικη σου αποψη και εγω απομονωσα, δνε μπορω να κανω κατι γι αυτο.
    για εμενα αυτα ηταν τα ενδεικτικα της ιστοριας οπως την αντιληφθηκα εγω, και το τονισα απ την αρχη οτι εχω επιφυλαξεις.

1 kai 2
    δεν καταλαβες καθολου αυτα που σου εγραψα. νομισα οτι ημουν πολυ ξεκαθαρη. ισως εκανα λαθος.
    δεν σχολιαζω το οτι κατηγορησες την φιλη σου (αναμεσα και σε μερικα καλα λογια οπως σωστα ειπες)
    ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ.
    και δεν εννοω εδω σε εμας, αλλα απο τις αποψεις της παρεας που μας μετεφερες, και που συμφωνουν με τις δικες σου, πιστευω οτι το εκανες στην παρεα σας, οπως το εκαναν και οι αλλες.
    ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕ
    κι οτι ισως εκανε το ιδιο και στην υπολοιπη παρεα μεταφεροντας δικες σας αρνητικες κριτικες στην φιλη σας.

αν προσεξες ακομα, δεν αμφισβητησα καν οτι ο γαμπρος ειναι ακαταλληλος η μαλακας η οτι αλλο θελετε.
    αν ομως ολα αυτα δεν τα ειπες ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΑ, τα ειπες ομως σε τριτους, ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΑΘΕ
    ειναι πολυ λογικο, αντι να σου κανει σκηνικο και να εκθεσει και την προθυμη κουτσομπολα, απλα να απομακρυνθηκε.
    να σου πω και κατι που δεν ειπα ,σαν μπονους.
    ΔΕΝ πιστευω οτι ηταν και θανασιμο αμαρτημα... ποιος με το χερι στην καρδια θα πει οτι ΠΟΤΕ δεν σχολιασε φιλο εν τη απουσια του? δεν μιλαω για προδοσια, οπως εκανε η κουτσομπολα, δλδ να προδωσεις εμπιστευτικη πληροφορια ΚΟΛΛΗΤΟΥ σου. λεω για το να πεις την γνωμη σου απλα. μια γνωμη που ισως δεν εχεις πει μπροστα του λιγο για να μην στραβωσει μαζι σου και λιγο για να μην τον πληγωσεις.
    πολλοι το εχουμε κανει αυτο το δευτερο λοιπον.
    ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΟΜΩΣ.
    αλλα ειμαστε ανθρωποι. κανουμε και λαθη .
    ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
    αυτο δεν το κανει σωστο ομως...
    αν ΕΜΑΘΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ που σχεδον σιγουρα εκανες λοιπον, πιθανον να κατανοησε οτι δεν την μισεις. γιαυτο και σου μιλαει ακομη.
    πιθανον να αξιολογησε κι αυτη το παρελθον σας και να μην το ξεχασε οπως την κατηγορεις και γιαυτο δεν εξαφανιστηκε.
    κρυωσε ομως. αντιμετωπισε ξαφνικα μια κακη κριτικη σου που δεν ειχε δει ποτε, επαψε να σου εχει την εμπιστοσυνη που σου ειχε.

αυτα σχολιασα.
    αν θες σκεψου τα.
    αν δεν θες, πετα τα. για μενα ειναι το ιδιο. ουτε σε ξερω, ουτε προκειται να σε γνωρισω.

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    χμφρ.....
    λοιπον
    μιας και εχουμε μονο την δικη σου πλευρα οπως συνηθως συμβαινει εδω, θα κανω κι εγω τις υποθεσεις μου, με καθε επιφυλαξη .
    αυτο που βλεπω εγω, ειναι οτι αυτη η κοπελα, αποφασισε για καποιους λογους που προφανως ηταν η μεγαλη αντιδραση που υπηρχε γι αυτον τον γαμο, να κανει τον γαμο της κρυφα και συνοπτικα και δεν εμπιστευοταν την "παρεα" σας να το πει ουτε καν αυτο, γιατι υπηρχε περιπτωση να μαθευτει.
    and guess what... ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΤΕΛΙΚΑ!
    η μοναδικη κοπελα που εμπιστευθηκε γιατι ηταν η παιδικη φιλη, η πιο αυτοκολλητη κολλητη και κολλητοτερη απ ολες τις κολλητες, την προδωσε..... ποιος ξερει που αλλου το ειπε "εμπιστευτικα" η αυτοκολλητη με το τρυπιο στομα...
    κακως την εμπιστευθηκε λοιπον. δεν επρεπε να το πει ουτε σ αυτην.

δεν αμφιβαλλω οτι μπορει ο ανθρωπος αυτος να ειναι οπως τον κατηγορεις.
    ειναι ομως επιλογη της φιλης σου και ειναι πολυ λογικο εφοσον τον θελει και τον στηριζει, να μην θελει στον γαμο της ολον αυτον τον αρνητισμο που βγαζει μια ομαδα ανθρωπων που τον αντιπαθει.πιθανολογω επισης οτι η μυστικοτητα αυτη ηταν μια κοινη τους αποφαση. οποτε πραγματικα δεν βρισκω τπτ κακο στην μυστικοτητα, οσο καλη της φιλη κι αν πιστευεις εσυ οτι ησουν.
    παρατηρησα επισης οτι για τον ανθρωπο αυτο δεν ειπες ουτε μιση καλη κουβεντα κι απ οτι καταλαβα και η "παρεα" καποια τετοια γνωμη εχει γι αυτον, αρα πιθανολογω οτι εχει συζητηθει το θεμα εκτενως στην "παρεα",οπως ισως και οι αρνητικοι χαρακτηρισμοι για την εγωιστρια φιλη σας, την ανειλικρινεια της και την βεβαιη αποτυχια αυτου του γαμου(!!!!)
    πιθανολογω επισης οτι ολες αυτες τις δυσοιωνες προβλεψεις, την αντιπαθεια σου για τον γαμπρο και τους χαρακτηρισμους για την φιλη σου, δεν τολμησες να της τα πεις καταμουτρα, οχι απαραιτητα γιατι την θαβεις μονο πισω απ την πλατη της αλλα ισως για να μην την στεναχωρησεις.
    ποσο σιγουρη εισαι οτι η αυτοκολλητη με το μεγαλο στομα δεν της τα εχει προλαβει??? ;)
    εγω δεν ξερω καμια κουτσομπολα που να κουτσομπολευει μονο εναν. ολες κουτσομολευουν αδιακριτως και προς ολες τις κατευθυνσεις. γιαυτο και οποιος τις κανει παρεα, ειναι αξιος της μοιρας του.
    το βλεπω ηδη σαν οραμα το σκηνικο: " ναι βρε καλη/χρυση/μαλαματενια μου, και τα κοριτσια στην παρεα την ιδια γνωμη εχουν για τον ανδρα σου. στην ασλει ειπε αυτα για την δουλεια της, κι αυτη μας ειπε οτι στεναχωρεθηκε, οτι δεν σου αξιζει , οτι μονο απο εγωισμο δεν το βλεπεις ενω δεν εισαι ερωτευμενη εφοσον ακομα γουσταρεις τον μητσο, αν και δεν το παραδεχεσαι απο εγωισμο κι ανειλικρινεια."(και ποιος ξερει τι ακομα)
    σε γενικες γραμμες, θελω να σου πω, οτι σε τετοιες παρεες που ολοι μιλανε πισω απ την πλατη των ενδιαφερομενων, ολα τα λογια κυκλοφορουν πολυ.
    αν ηξερε την αντιπαθεια σου και την γνωμη σου γι αυτην και για την "βεβαιη δυστυχια της", δικαιολογω απολυτα την σταση της απομακρυνσης . με μπερδευει λιγο το γεγονος οτι σου μιλαει ακομα , βεβαια...

ακομα, το οτι σε ταραξε τοσο το θεμα της αναγγελιας του γαμου, μου κανει εντυπωση.το θεωρω εντελως δευτερευον, ενω εσυ δειχνεις να το θεωρεις το σημαντικοτερο σημειο αυτης της απομακρυνσης. για εμενα η απομακρυνση η ιδια θα ηταν το μονο θεμα και εφοσον ειναι δεδομενη, το θεμα του γαμου θα μου φαινοταν απολυτως φυσιολογικο.

οπως θα φανταζεσαι κι εσυ, το οτι δεν σου μιλαει ουτε στο τηλ μονη της, ειναι αποκλειστικα δικη της αποφαση. αν της το επεβαλε καποιος, θα εβρισκε τον χρονο να σε παρει και να σου εξηγησει τι τρεχει.ολοι επηρεαζομαστε απο την γνωμη του συντροφου μας, ειναι πολυ λογικο, αλλιως δεν θα τους επιλεγαμε. αλλα η τελικη αποφαση ειναι δικη μας, δεν καταλαβαινω οσους αρχιζουν τετοιο κυνηγι μαγισων για τους κακους συντροφους που επηρρεαζουν το ερμο το ανηλικο.
    παρ ολα αυτα, δειχνει να μην θελει να κοψει την επαφη μαζι σου. ισως λοιπον υπαρχει ακομα εδαφος να πλησιασετε και να δωσετε αμοιβαιες εξηγησεις για την απομακρυνση και ισως να συνεχισετε.
    τον θυμο σου παντως για τον θεμα του γαμου, οπως εχουν οι καταστασεις που μας περιεγραψες, ειλικρινα δεν τον καταλαβαινω. ειδικα το πως τολμησε να κανει τον γαμο της στην πολη ΤΗΣ, το θεωρω σκετο παραλογισμο. σιγα μην σας ζητουσε και την αδεια..

Τώρα περνάω σε όσα έγραψες:φυσικά και έχεις μόνο τη δική μου πευρά γιατί αν είχες και της Κ. τότε ή θα ανήκαμε στην ίδια παρέα ή θα είμαστε στο δικαστήριο και θα ήσουν η δικαστίνα!:) ... Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page. Αυτό που βλέπω όμως είναι ότι με έχεις στήσει στον τοίχο και με κατηγορείς κάνοντας κατά κάποιον τρόπο "το δικηγόρο του διαβόλου" και μην αναγνωρίζοντας το αξίωμα πως φταίνε πάντοτε και οι 2 πλευρές. Ποτέ δεν είπα ότι έφταιξε μόνο εκείνη, άλλο αν κάποια στιγμή μη έχοντας επαρκή στοιχεία το αισθάνθηκα.
    Η κολλητή στην οποία κόλλησες την ταμπέλα "τρύπιο στόμα" (αν ξέρω κάτι από ψυχολογία είναι το γνωσιακό λάθος του να κολλάμε ταμπέλες σε άλλους, πόσο μάλλον σε άτομα που δε γνωρίζουμε. marina38, αν θέλεις επιβεβαίωσέ με για το πόσο λάθος είναι οι "ταμπέλες") είναι μια κοπέλα εξαιρετική. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σου φάνηκε "κουτσομπόλα" και δεν έχει νόημα να προσπαθώ να σε πείσω ότι δεν είναι αφού δεν την ξέρεις! Ομως Remedy έχουν γίνει κι άλλα γεγονότα που δεν τα έγραψα ούτε θα τα γράψω στο φορουμ και αφορούν την Κ.. Τι να κάνουμε δεν μπορώ να υπεισέλθω σε τέτοιες λεπτομέρειες, άλλωστε πάνω στο δικό μου χειρισμό ζήτησα τη συμβουλή σας. Η κοπέλα λοιπόν αυτή πάνω στον πανικό της όταν τα έμαθε έσπευσε να με πάρει τηλέφωνο γιατί έκρινε πως δεν μπορούσε να τα μοιραστεί με κανέναν άλλο. Αν θες να το παίξουμε δικαστήριο, οκ, καταδίκασέ τη με τριετή κάθειρξη, την κολλητή με το τρύπιο στόμα όπως λες στης οποίας το μυαλό τότε(όπως και στο δικό μου) ούτε κατά διάνοια δεν περνούσε η πιθανότητα πως η Κ. θα μου το απέκρυπτε. Νομίζαμε και οι 2 ότι ήταν καθαρά θέμα χρόνου να το μάθω!
    Για τον άνθρωπο αυτό έγραψα την άποψη μου με απόλυτη ειλικρίνεια. Τόνισα ότι αντικειμενικά κρίνοντας μου φέρεται και του φέρομαι άψογα(με την εξαίρεση του χαρακτηρισμού της δουλειάς μου και τίποτα άλλου). Δεν τον κατέκρινα και δεν της είπα τίποτα ποτέ ως τώρα όχι γιατί τη "θάβω"(πάντα μισούσα αυτή τη λέξη και μόνο ως άκουσμα, πες καλύτερα ότι την κατηγορώ, καλύτερο είναι, αν θέλεις ντε και καλά να το πεις) πισώπλατα όπως δε διστάζεις να μου προσάψεις (αν το πισώπλατα για σένα είναι το forum του e psychology ε,τι να πω) αλλά γιατί την άποψή μου τη λέω στους φίλους μου με ειλικρίνεια αν και εφόσον αυτό μουζητηθεί και όχι όποτε μου καπνίσει ή παριστάνοντας τον τιμητή των πάντων. Δε μου ζητήθηκε άποψη, δεν την εξέφερα. Τέλος. Αν μου τη ζητούσε θα τη ρωτούσα με ειλικρίνεια αν είναι ευτυχισμένη και που πήγε η λάμψη που έχω συνηθίσει να βλέπω στα μάτια της κάθε φορά που ερωτευόταν κάποιον και τίποτα άλλο. Αλλωστε ο στόχος είναι να προβληματιστεί όχι να χωρίσει!!!Αλλά όσο με ξέρεις...τόσα λες!
    Είπες ότι σε μπερδεύει το γεγονός ότι ακόμα μου μιλάει!!!Μα φυσικά σε μπερδεύει γιατί τίποτα δεν είναι όπως στο σενάριο που περιέγραψες. Θα μπορούσε Remedy να είναι, αλλά δεν είναι. Κι αν ένιωθε ότι την κατακρίνω κλπ. , ναι δε θα μου μιλούσε, δεν είχε λόγο, άλλωστε όπως έχω ξαναγράψει μένουμε χρόνια σε διαφορετικές πόλεις!!!Και θα μένουμε και στο απώτερο μέλλον!
    Το θέμα του γάμου με τάραξε γιατί - όπως έχω ξαναγράψει αλλά μάλλον δεν το πρόσεξες - τότε συνειδητοποίησα την απομάκρυνσή της και πόνεσα. Δεν έχω κάτι άλλο να πω.
    Τα περί δικαιώματος να τελέσει γάμο στην πόλη μας τα έχω αναλύσει νωρίτερα. Αυτά από μένα.-

Senior Member
    ασλει
    αν ο σκοπος του ποστ ηταν οχι να ακουσεις αποψεις, αλλα αποψεις που να σου πουν ποσο δικιο εχεις, μπορεις να γραφεις μεχρι αυριο περι δικαστηριων και οτι αλλο εχεις ευχαριστηση.
    εγω αυτο που ειδα ειναι οτι η παραμικρη αποπειρα αντιλογου (πχ λιλιουμ) αντιμετωπιστηκε με την αμεση (αμυντικη) επιθεση σου.
    αν δεν σε βοηθαει η αποψη μου, κρατα αυτες που σε βοηθουν η που σε βολευουν.

ashley
    δεν ξερω τι σου θυμιζουν οι παραθεσεις μου . ολα εδω ειναι αποσπασματικα.
    και η δικη σου παρουσιαση αποσπασματικη ειναι, απο μια ιστορια ζωης δικης σου αλλα και ενος αλλου ...και ειχες καθε ευκαιρια να πεις ανενοχλητα αυτα ακριβως που ηθελες ειτε ειναι αληθεια ειτε οχι.(φρονω οτι ειναι αληθεια btw)
    αν σε ενοχλει η επιλογη απο ΔΙΚΑ ΣΟΥ λογια που στηριζουν την δικη σου αποψη και εγω απομονωσα, δνε μπορω να κανω κατι γι αυτο.
    για εμενα αυτα ηταν τα ενδεικτικα της ιστοριας οπως την αντιληφθηκα εγω, και το τονισα απ την αρχη οτι εχω επιφυλαξεις.

1 kai 2
    δεν καταλαβες καθολου αυτα που σου εγραψα. νομισα οτι ημουν πολυ ξεκαθαρη. ισως εκανα λαθος.
    δεν σχολιαζω το οτι κατηγορησες την φιλη σου (αναμεσα και σε μερικα καλα λογια οπως σωστα ειπες)
    ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ.
    και δεν εννοω εδω σε εμας, αλλα απο τις αποψεις της παρεας που μας μετεφερες, και που συμφωνουν με τις δικες σου, πιστευω οτι το εκανες στην παρεα σας, οπως το εκαναν και οι αλλες.
    ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕ
    κι οτι ισως εκανε το ιδιο και στην υπολοιπη παρεα μεταφεροντας δικες σας αρνητικες κριτικες στην φιλη σας.

αν προσεξες ακομα, δεν αμφισβητησα καν οτι ο γαμπρος ειναι ακαταλληλος η μαλακας η οτι αλλο θελετε.
    αν ομως ολα αυτα δεν τα ειπες ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΑ, τα ειπες ομως σε τριτους, ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΑΘΕ
    ειναι πολυ λογικο, αντι να σου κανει σκηνικο και να εκθεσει και την προθυμη κουτσομπολα, απλα να απομακρυνθηκε.
    να σου πω και κατι που δεν ειπα ,σαν μπονους.
    ΔΕΝ πιστευω οτι ηταν και θανασιμο αμαρτημα... ποιος με το χερι στην καρδια θα πει οτι ΠΟΤΕ δεν σχολιασε φιλο εν τη απουσια του? δεν μιλαω για προδοσια, οπως εκανε η κουτσομπολα, δλδ να προδωσεις εμπιστευτικη πληροφορια ΚΟΛΛΗΤΟΥ σου. λεω για το να πεις την γνωμη σου απλα. μια γνωμη που ισως δεν εχεις πει μπροστα του λιγο για να μην στραβωσει μαζι σου και λιγο για να μην τον πληγωσεις.
    πολλοι το εχουμε κανει αυτο το δευτερο λοιπον.
    ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΟΜΩΣ.
    αλλα ειμαστε ανθρωποι. κανουμε και λαθη .
    ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
    αυτο δεν το κανει σωστο ομως...
    αν ΕΜΑΘΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ που σχεδον σιγουρα εκανες λοιπον, πιθανον να κατανοησε οτι δεν την μισεις. γιαυτο και σου μιλαει ακομη.
    πιθανον να αξιολογησε κι αυτη το παρελθον σας και να μην το ξεχασε οπως την κατηγορεις και γιαυτο δεν εξαφανιστηκε.
    κρυωσε ομως. αντιμετωπισε ξαφνικα μια κακη κριτικη σου που δεν ειχε δει ποτε, επαψε να σου εχει την εμπιστοσυνη που σου ειχε.

αυτα σχολιασα.
    αν θες σκεψου τα.
    αν δεν θες, πετα τα. για μενα ειναι το ιδιο. ουτε σε ξερω, ουτε προκειται να σε γνωρισω.
    Δεν έχω σχολιάσει στην παρέα τίποτα. Όσες συζητήσεις έγιναν έγιναν με την κοπέλα που μου το είπε και μόνο με αυτήν και από όσο γνωρίζω τουλάχιστον, είναι και παραμένει εμπιστευτικό. Τώρα αν εκείνη τα είπε στην Κ. και δεν το ξέρω, τι να πω, δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά!!!Πάντως δε νομίζω ότι έχει γίνει γιατί έτσι θα εξέθετε πρώτα από όλα τον εαυτό της και δεν
    νομίζω πως το θέλει. Δεν της είπα άποψη για το σύζυγο γιατί όπως ξαναέγραψα αυτό δε μου ζητήθηκε. Σε ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να μου απαντήσεις γιατί κάθε απάντηση είναι ευπρόσδεκτη εφόσον λέγεται με καλή διάθεση, γι αυτό άνοιξα και το θέμα. Δε σου κρύβω πως στο 1ο σου μήνυμα ένιωσα ότι με έχεις στήσει στον τοίχο και με κατηγορείς. Στην τελική πονούσα όταν άνοιξα αυτό το θέμα και ένα μήνα τώρα έχω σκεφτεί πάρα πολύ το συγκεκριμένο θέμα.

ασλει
    αν ο σκοπος του ποστ ηταν οχι να ακουσεις αποψεις, αλλα αποψεις που να σου πουν ποσο δικιο εχεις, μπορεις να γραφεις μεχρι αυριο περι δικαστηριων και οτι αλλο εχεις ευχαριστηση.
    εγω αυτο που ειδα ειναι οτι η παραμικρη αποπειρα αντιλογου (πχ λιλιουμ) αντιμετωπιστηκε με την αμεση (αμυντικη) επιθεση σου.
    αν δεν σε βοηθαει η αποψη μου, κρατα αυτες που σε βοηθουν η που σε βολευουν.
    Τώρα το είδα αυτό. Οπως είδες έχω ήδη απαντήσει. Φυσικά και θέλω να ακούσω απόψεις όπως προανέφερα, με τον τρόπο ίσως να έχω ένα μικρό θεματάκι. Γιατί με πονάει αυτό το θέμα και δεν μπορώ να αισθάνομαι ότι στήνομαι στον τοίχο ενώ πονάω. Νομίζω ακόμη πως και τις μεγαλύτερες αλήθειες μπορούμε να τις πούμε ευγενικά και ο άλλος να πάρει το μήνυμα και να βελτιωθεί. Όπως έγινε με όσα μου είπε η Θεοφανία, τα οποία σε διαβεβαιώ δε με βόλευαν καθόλου, κάθε άλλο. Και η λίλιουμ μου είπε όμορφα πολλές αλήθειες και την ευχαρίστησα για αυτό. Τι να πω, έτσι το βλέπω. Αν θέλεις μπορείς να τσεκάρεις στο προφίλ μου απαντήσεις που έχω δώσει σε άλλους. Οι αλήθειες όσο κι αν πονάνε λέγονται και με όμορφο τρόπο. Κι αυτός που ακούει ωφελείται πραγματικά και δεν αντιδρά. Οπως κι αν έχει σε ευχαριστώ γιατί σίγουρα αφιέρωσες χρόνο στο θέμα μου κι αυτό το εκτιμώ.

Senior Member
    γιατι να τσεκαρω το προφιλ σου καλο μου?
    εγω απανταω σε οσα ειδα.
    δεν πιστευω οτι μας ειπες ψεματα.
    πιστευω μονο οτι δεν αναλογιστηκες καθολου τις δικες σου ευθυνες, που για μενα ειναι αρκετες.
    δν μιλαω για ευχαριστιες, κι εμενα με ευχαριστησες. εισαι πολυ ευγενικη. εγω μιλω για αμυντικη διαθεση..
    χαλαρωσε και δες οσα μπορει να μην σκεφτηκες και σκεφτηκαν καποιοι αλλοι. ισως εχουν αληθειες οδυνηρες που αξιζουν τον κοπο.
    και δεν διεκδικω το αλαθητο του παπα.
    just my 2 cents

(p.s. για τον χειρισμο, σου ειπα στο πρωτο μου μηνυμα σε δυο μονο σειρες ομως.
    θεωρω οτι υπαρχει εδαφος για πλησιασμα. απλα ασε το ταμπουρι της αδικημενης και της θυμωμνης που εχεις μεχρι τωρα και πηγαινε σε μια συζητηση με ισους ορους αναμεσα σε δυο φιλες που παλια αγαπηθηκαν και για 4 χρονια ηταν ΠΟΛΥ μακρια, ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΕΥΘΥΝΗ)

Senior Member
    In this old house where every door is open
    Για τον άνθρωπο αυτό έγραψα την άποψη μου με απόλυτη ειλικρίνεια. Τόνισα ότι αντικειμενικά κρίνοντας μου φέρεται και του φέρομαι άψογα(με την εξαίρεση του χαρακτηρισμού της δουλειάς μου και τίποτα άλλου). Δεν τον κατέκρινα και δεν της είπα τίποτα ποτέ ως τώρα όχι γιατί τη "θάβω"(πάντα μισούσα αυτή τη λέξη και μόνο ως άκουσμα, πες καλύτερα ότι την κατηγορώ, καλύτερο είναι, αν θέλεις ντε και καλά να το πεις) πισώπλατα όπως δε διστάζεις να μου προσάψεις (αν το πισώπλατα για σένα είναι το forum του e psychology ε,τι να πω) αλλά γιατί την άποψή μου τη λέω στους φίλους μου με ειλικρίνεια αν και εφόσον αυτό μου ζητηθεί και όχι όποτε μου καπνίσει ή παριστάνοντας τον τιμητή των πάντων. Δε μου ζητήθηκε άποψη, δεν την εξέφερα. Τέλος. Αν μου τη ζητούσε θα τη ρωτούσα με ειλικρίνεια αν είναι ευτυχισμένη και που πήγε η λάμψη που έχω συνηθίσει να βλέπω στα μάτια της κάθε φορά που ερωτευόταν κάποιον και τίποτα άλλο. Αλλωστε ο στόχος είναι να προβληματιστεί όχι να χωρίσει!!!
    Βρε ασλευ ολα αυτα εδω που μας λες ειναι πολυ αποστειρωμενα χειρουργικα και επιφανειακοτυπικα..... Και πανω σε αυτο το πραγμα στα αρχικα μου ποστ διαφωνησα μαζι σου... Θα στα ξαναπω αν και παλι δε θα σου αρεσει να τα ακους και μπορει να εχεις και τα δικια σου, μπορει να εχετε μια... διαφορετικη αποψη για τη φιλια, τους ανθρωπους και τις σχεσεις τους!

Τι σημαινει δε σου ζητηθηκε η γνωμη σου για τον γκομενο και την κατασταση, και καθοσουν στην μουγκα να βλεπεις την επι χρονια κολλητη σου φιλη στεναχωρημενη να εχει χασει τη λαμψη της και να κανει ξαφνικα σαν τηλεκατευθυνομενο????? Δλδ αν ειχε πνευμονια και ηταν αρρωστη δε θα νοιαζοσουν να την ρωτησεις αν ειναι καλα, αν χρειαζεται κατι, δε θα της ελεγες να παει σε εναν γιατρο, επειδη δε θα σου ειχε ζητηθει η γνωμη σου????????????? Τι τυπικοτητα ειναι αυτη που υπερνικα το ανθρωπινο νοιαξιμο!!!!!!!!

Εγω αν εβλεπα την κολλητη μου ετσι οπως λες εσυ για τη δικη σου, στο εχω πει και σε προηγουμενα ποστ, δε θα την αφηνα σε χλωρο κλαρι μεχρι να μιλησουμε, να της πω την αποψη μου και ας μη μου την εχει ζητησει, χωρις να κατακρινω την ιδια ομως, απλα λεγοντας την οπτικη μου σας τριτος θελοντας να τη βοηθησω να ανοιχτει, να συζητησει οτι την απασχολει και να νιωσει οτι εχει μια στηριξη, και οχι να την παρακινησω να χωρισει η να αποφασισει το οτιδηποτε για τη σχεση της. Αν ηθελε να επιμεινει στην σχεση της και στο γαμο της και σε ολα αυτα, τουλαχιστον θα ηξερε οτι ειμαι κοντα της απο το ειλικρινες μου νοιαξιμο και την στηριζω και ξερω αυτα που την βασανιζουν, και μαλλον για αυτο θα με καλουσε και στο γαμο.. Αν την εψαχνα και ηταν τοσο εξαφανιζολ σαν τον πρωθυπουργο και αδυνατον να βρει η κολλητη της λιγο χρονο μαζι της, τοτε θα χαιρεταγα αυτη τη φιλια απο τοτε, οχι οταν δε θα λαβαινα προσκλητηριο, αλλα και παλι, αν με ενοχλουσε πραγματικα αυτο θα της τα χωνα και ας ειχε το κινητο ανοιχτη ακροαση με τον γκομενο!!!!
    Θα ημουν τυπικη και "δε θα ελεγα τη γνωμη μου επειδη δε μου ζητηθηκε", μονο αν δεν μου καιγοταν καρφι για αυτη, που τοτε δε θα ηταν κολλητη μου φιλη, οποτε δε θα με εκοφτε και αν δε με καλουσε στο γαμο!

Αλλα ειπαμε, ο καθεις και ο χαρακτηρας του.. Εμενα μπορει να μου φαινεται αδιανοητο κατι που σε εσενα φαινεται το πιο σωστο και φυσιολογικο!

Quote Originally Posted by λιλιουμ View Post
    Βρε ασλευ ολα αυτα εδω που μας λες ειναι πολυ αποστειρωμενα χειρουργικα και επιφανειακοτυπικα..... Και πανω σε αυτο το πραγμα στα αρχικα μου ποστ διαφωνησα μαζι σου... Θα στα ξαναπω αν και παλι δε θα σου αρεσει να τα ακους και μπορει να εχεις και τα δικια σου, μπορει να εχετε μια... διαφορετικη αποψη για τη φιλια, τους ανθρωπους και τις σχεσεις τους!

Τι σημαινει δε σου ζητηθηκε η γνωμη σου για τον γκομενο και την κατασταση, και καθοσουν στην μουγκα να βλεπεις την επι χρονια κολλητη σου φιλη στεναχωρημενη να εχει χασει τη λαμψη της και να κανει ξαφνικα σαν τηλεκατευθυνομενο????? Δλδ αν ειχε πνευμονια και ηταν αρρωστη δε θα νοιαζοσουν να την ρωτησεις αν ειναι καλα, αν χρειαζεται κατι, δε θα της ελεγες να παει σε εναν γιατρο, επειδη δε θα σου ειχε ζητηθει η γνωμη σου????????????? Τι τυπικοτητα ειναι αυτη που υπερνικα το ανθρωπινο νοιαξιμο!!!!!!!!

Εγω αν εβλεπα την κολλητη μου ετσι οπως λες εσυ για τη δικη σου, στο εχω πει και σε προηγουμενα ποστ, δε θα την αφηνα σε χλωρο κλαρι μεχρι να μιλησουμε, να της πω την αποψη μου και ας μη μου την εχει ζητησει, χωρις να κατακρινω την ιδια ομως, απλα λεγοντας την οπτικη μου σας τριτος θελοντας να τη βοηθησω να ανοιχτει, να συζητησει οτι την απασχολει και να νιωσει οτι εχει μια στηριξη, και οχι να την παρακινησω να χωρισει η να αποφασισει το οτιδηποτε για τη σχεση της. Αν ηθελε να επιμεινει στην σχεση της και στο γαμο της και σε ολα αυτα, τουλαχιστον θα ηξερε οτι ειμαι κοντα της απο το ειλικρινες μου νοιαξιμο και την στηριζω και ξερω αυτα που την βασανιζουν, και μαλλον για αυτο θα με καλουσε και στο γαμο.. Αν την εψαχνα και ηταν τοσο εξαφανιζολ σαν τον πρωθυπουργο και αδυνατον να βρει η κολλητη της λιγο χρονο μαζι της, τοτε θα χαιρεταγα αυτη τη φιλια απο τοτε, οχι οταν δε θα λαβαινα προσκλητηριο, αλλα και παλι, αν με ενοχλουσε πραγματικα αυτο θα της τα χωνα και ας ειχε το κινητο ανοιχτη ακροαση με τον γκομενο!!!!
    Θα ημουν τυπικη και δε θα ελεγα τπτ, μονο αν δεν μου καιγοταν καρφι για αυτη, που τοτε δε θα ηταν κολλητη μου φιλη, οποτε δε θα με εκοφτε και αν δε με καλουσε στο γαμο!
    λίλιουμ έχεις δίκιο. Προφανώς αυτό είναι και το δικό μου μερίδιο ευθύνης στην ιστορία αυτή. Το δέχομαι.

Senior Member
    Ε συμβαινουνε αυτα στη ζωη μας Ασλευ! Και λαθη κανουμε και οι αλλοι απεναντι μας θα κανουν τα δικα τους! Πολλα ομως μπορουν να διορθωθουν στις ανθρωπινες σχεσεις, με θεληση, καλη διαθεση και ειλικρινεια.. Αλλιως μαθαινουμε απο τα λαθη μας και παμε για αλλα!!

Να προσθέσω βέβαια ( χωρίς να το προβάλλω σαν ελαφρυντικό ούτε σαν δικαιολογία) ότι η Κ. "παρίστανε" την ευτυχισμένη με αυτόν τον τύπο και αρχικά τον είχαν λατρέψει και οι δικοί της οι οποίοι στην πορεία άλλαξαν γνώμη. Είχε για πρώτη φορά έναν σύντροφο και κάποιον που την αποδεχόταν πραγματικά. Δεν ήθελα να σκεφτεί ότι προσπαθώ να "χαλάσω" την ευτυχία που επιτέλους βρήκε με το "υπερβολικά καλό παιδί που τη λατρεύει" καθώς η Κ. είχε ιστορικό πολλών αποτυχημένων σχέσεων, ενώ εγώ είμαι καλά στο θέμα αυτό. Περίμενα άλλωστε να περάσει και λίγος καιρός να φανεί πώς πάει αυτή η σχέση, μπορεί να είχα κάνει λάθος εγώ τελικά, δεν ήμουν και 100% σίγουρη ότι δε θα λειτουργούσε για αυτήν. Έγιναν πράγματα που επιβεβαίωσαν ότι σκεφτεται κάποιον άλλον γι αυτό πιστεύω πλέον όσα πιστεύω.

Ε συμβαινουνε αυτα στη ζωη μας Ασλευ! Και λαθη κανουμε και οι αλλοι απεναντι μας θα κανουν τα δικα τους! Πολλα ομως μπορουν να διορθωθουν στις ανθρωπινες σχεσεις, με θεληση, καλη διαθεση και ειλικρινεια.. Αλλιως μαθαινουμε απο τα λαθη μας και παμε για αλλα!!
    Έτσι ακριβώς είναι καλή μου λίλιουμ!

Senior Member
    ..έχω θυμώσει. Θεωρώ πως είναι τουλάχιστον γελοίο να μου κρύβει πράγματα που έτσι κι αλλιώς θα αποκαλυφθούν και ότι η φιλία μας κατέληξε να είναι μια γνωριμία. Ζητώ λοιπόν τις γνώμες σας για το εξής : όταν τελικά μου τα αποκαλύψει όλα(εγκυμοσύνη και γάμο) πώς πρέπει να φερθώ; τι πρέπει να πω; έχει ελπίδες να σωθεί αυτή η φιλία; γιατί μου είναι πολύ δύσκολη η σύγκριση των παλιών καλών στιγμών με τα σημερινά χάλια... Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Θα εκτιμήσω κάθε γνώμη που θα μου γράψετε.
    Άσλευ μου,
    μην με παρεξηγήσεις, αλλά καλό είναι να δεις αν θα θελήσει κάποτε να σου μιλήσει και αν τελικά θα το αποφασίσει.. Τότε εσύ κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται
    να κάνεις τίποτα περισσότερο από το να της δείξεις με ανωτερότητα, ότι η φίλη της ήταν και είναι πάντα εκεί, για να προσφέρει και να μοιραστεί.. αυτό
    εξάλλου είναι και το νόημα που δίνω στη φιλία! Μην μπεις στην διαδικασία να τη φέρεις σε δύσκολη θέση με ερωτήσεις.., που ίσως και τώρα την αναγκάζουν να παραμερίζει
    την φιλία σας! Αυτό που όμως ήθελα να σε ρωτήσω με τα ως τώρα δεδομένα, είναι τι νόημα έχει πια μια φιλία που δεν ικανοποιεί τελικά και τα δύο μέλη της; :)
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Και παλι πανω σε αυτο που ειπες.. Ξερω αρκετες σχεσεις οι οποιες δειχνουν τελειες και οι δυο συντροφοι τα πανε πολυ καλα, και ομως ο ενας απο τους δυο εχει απωθημενο εναν παλιο ερωτα, καποιον που δεν του εκατσε ποτε ενω τον ηθελε, κλπ..
    Καμια φορα αυτοι οι ανθρωποι με τον καιρο το ξεπερνανε και αφοσωνονται στον τωρινο συντροφο τους, αλλες φορες τελικα φαινεται οτι καποιοι ανθρωποι μπορουν να λειτουργουν μονο ετσι μεσα στις σχεσεις τους, δε μπορουν να ειναι καπου 100%, δε μπορουν να ηρεμησουν και εχουν μια ενταση μεσα τους αυτοκαταστροφικη... Για αυτο το λογο και επειδη αυτο το χαρακτηριστικο τους τους εχει κανει να καουν με σχεσεις στο παρελθον, πολλες φορες καταληγουν να συμβιβαζονται σε μια "καλη" σχεση, προσπαθωντας ετσι να κοντρολαρουν το αυτοκαταστροφικο του χαρακτηρα τους........ Και αφου η φιλη σου λες εχει και τετοιο μεγαλο ιστορικο αποτυχημενων και δυσκολων σχεσεων, δεν ειναι περιεργο να καταληξει κανεις σε αυτο το συμπερασμα..

Και παλι πανω σε αυτο που ειπες.. Ξερω αρκετες σχεσεις οι οποιες δειχνουν τελειες και οι δυο συντροφοι τα πανε πολυ καλα, και ομως ο ενας απο τους δυο εχει απωθημενο εναν παλιο ερωτα, καποιον που δεν του εκατσε ποτε ενω τον ηθελε, κλπ..
    Καμια φορα αυτοι οι ανθρωποι με τον καιρο το ξεπερνανε και αφοσωνονται στον τωρινο συντροφο τους, αλλες φορες τελικα φαινεται οτι καποιοι ανθρωποι μπορουν να λειτουργουν μονο ετσι μεσα στις σχεσεις τους, δε μπορουν να ειναι καπου 100%, δε μπορουν να ηρεμησουν και εχουν μια ενταση μεσα τους αυτοκαταστροφικη... Για αυτο το λογο και επειδη αυτο το χαρακτηριστικο τους τους εχει κανει να καουν με σχεσεις στο παρελθον, πολλες φορες καταληγουν να συμβιβαζονται σε μια "καλη" σχεση, προσπαθωντας ετσι να κοντρολαρουν το αυτοκαταστροφικο του χαρακτηρα τους........ Και αφου η φιλη σου λες εχει και τετοιο μεγαλο ιστορικο αποτυχημενων και δυσκολων σχεσεων, δεν ειναι περιεργο να καταληξει κανεις σε αυτο το συμπερασμα..
    ++++++++++

Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Άσλευ μου,
    μην με παρεξηγήσεις, αλλά καλό είναι να δεις αν θα θελήσει κάποτε να σου μιλήσει και αν τελικά θα το αποφασίσει.. Τότε εσύ κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται
    να κάνεις τίποτα περισσότερο από το να της δείξεις με ανωτερότητα, ότι η φίλη της ήταν και είναι πάντα εκεί, για να προσφέρει και να μοιραστεί.. αυτό
    εξάλλου είναι και το νόημα που δίνω στη φιλία! Μην μπεις στην διαδικασία να τη φέρεις σε δύσκολη θέση με ερωτήσεις.., που ίσως και τώρα την αναγκάζουν να παραμερίζει
    την φιλία σας! Αυτό που όμως ήθελα να σε ρωτήσω με τα ως τώρα δεδομένα, είναι τι νόημα έχει πια μια φιλία που δεν ικανοποιεί τελικά και τα δύο μέλη της; :)
    Μαρκέλα έχεις διαβάσει όλα τα μηνύματα ή μόνο τα πρώτα;πιστεύεις πως αν αρχίσει πάλι να λέει ψέματα (ότι πχ ο γάμος έγινε εκει που μένει ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο)δενπρέπει να πω ότι γνωρίζω;;;δε θα είμαι κι εγώ συνυπεύθυνη για νέο κύκλο ανειλικρίνειας μεταξύ μας στον οποίο θα έχω συνεισφέρει πλέον κι εγώ; τότε δεν είναι που δε θα υπάρχει κανένα νόημα;;;
    Αν η φιλία δεν ικανοποιεί και τα 2 μέλη φυσικά και δεν έχει νόημα! Αλλά θέλω να προσπαθήσω να θέσω μια βάση ειλικρίνειας!Αν η Κ. δε θέλει,ε, με το ζόρι δε γίνεται!!!Τι νόημα έχουν οι ανειλικρινείς φιλικές σχέσεις;

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast