Θα ήθελα πραγματικά τις γνώμες σας...Πώς να το χειριστώ; - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Results 91 to 99 of 99
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Ashley View Post
    Μαρκέλα έχεις διαβάσει όλα τα μηνύματα ή μόνο τα πρώτα;πιστεύεις πως αν αρχίσει πάλι να λέει ψέματα (ότι πχ ο γάμος έγινε εκει που μένει ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο)δενπρέπει να πω ότι γνωρίζω;;;δε θα είμαι κι εγώ συνυπεύθυνη για νέο κύκλο ανειλικρίνειας μεταξύ μας στον οποίο θα έχω συνεισφέρει πλέον κι εγώ; τότε δεν είναι που δε θα υπάρχει κανένα νόημα;;;
    Αν η φιλία δεν ικανοποιεί και τα 2 μέλη φυσικά και δεν έχει νόημα! Αλλά θέλω να προσπαθήσω να θέσω μια βάση ειλικρίνειας!Αν η Κ. δε θέλει,ε, με το ζόρι δε γίνεται!!!Τι νόημα έχουν οι ανειλικρινείς φιλικές σχέσεις;
    Η αλήθεια είναι ότι διάβασα αποσμασματικά το θέμα.. ότι με προβλημάτισε αυτό το "έχω θυμώσει.." της αρχής..
    Σκέφτηκα ότι μπλέκεις μάλλον άδικα σε σενάρια και βασανίζεσαι.. άσε να δεις πρώτα τι θα γίνει..
    Και βέβαια ξέρεις πολύ καλά ότι τα δικά μας θέλω δεν είν' απαραίτητο να συμπτίπτουν με τα θέλω των άλλων.
    Αναρωτιέμαι σε τι θα εξυπηρετήσουν νέα ψέματα από την μεριά της που την ίδια εκθέτουν;
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Η αλήθεια είναι ότι διάβασα αποσμασματικά το θέμα.. ότι με προβλημάτισε αυτό το "έχω θυμώσει.." της αρχής..
    Σκέφτηκα ότι μπλέκεις μάλλον άδικα σε σενάρια και βασανίζεσαι.. άσε να δεις πρώτα τι θα γίνει..
    Και βέβαια ξέρεις πολύ καλά ότι τα δικά μας θέλω δεν είν' απαραίτητο να συμπτίπτουν με τα θέλω των άλλων.
    Αναρωτιέμαι σε τι θα εξυπηρετήσουν νέα ψέματα από την μεριά της που την ίδια εκθέτουν;
    Μα να δικαιολογήσουν το αρχικό της ψέμα! ότι δε μου είπε τίποτα και παρίστανε ότι έχει έρθει για...τουρισμό!

Senior Member
    Μα να δικαιολογήσουν το αρχικό της ψέμα! ότι δε μου είπε τίποτα και παρίστανε ότι έχει έρθει για...τουρισμό!
    όλ' αυτά καλή μου δεν παύουν νάναι σενάρια.. ωστόσο όμως αφού θέλεις ν' απαντήσουμε υποθετικά, εγώ στην θέση σου θα σεβόμουν την ανάγκη
    της αυτή να λέει ψέματα.. και δεν θα ένιωθα ότι το όποιο ψέμα της στην τελική σημαίνει ότι μ' απορρίπτει, αλλά αφορά μόνο την ίδια! Μάλλον δεν
    χρειάζεται πλέον να κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου λέγοντας π.χ. ότι θα είσαι συνυπεύθυνη σ' ένα νέο κύκλο ανειλικρίνειας.., γιατί τελικά η ανειλικρινής
    συμπεριφορά της είναι επιλογή της! Απλά, το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν θέλεις, είναι να την ακούσεις και να την δεχτείς έτσι όπως θέλει να είναι..
    Θέλω να πιστεύω ότι μέσα από την κατανόηση ίσως καταλάβει, ότι το να εξακολουθεί να λέει ό,τι νάναι δεν εξυπηρετεί σε κάτι..

Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    όλ' αυτά καλή μου δεν παύουν νάναι σενάρια.. ωστόσο όμως αφού θέλεις ν' απαντήσουμε υποθετικά, εγώ στην θέση σου θα σεβόμουν την ανάγκη
    της αυτή να λέει ψέματα.. και δεν θα ένιωθα ότι το όποιο ψέμα της στην τελική σημαίνει ότι μ' απορρίπτει, αλλά αφορά μόνο την ίδια! Μάλλον δεν
    χρειάζεται πλέον να κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου λέγοντας π.χ. ότι θα είσαι συνυπεύθυνη σ' ένα νέο κύκλο ανειλικρίνειας.., γιατί τελικά η ανειλικρινής
    συμπεριφορά της είναι επιλογή της! Απλά, το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν θέλεις, είναι να την ακούσεις και να την δεχτείς έτσι όπως θέλει να είναι..
    Θέλω να πιστεύω ότι μέσα από την κατανόηση ίσως καταλάβει, ότι το να εξακολουθεί να λέει ό,τι νάναι δεν εξυπηρετεί σε κάτι..
    Η άποψή σου είναι απολύτως σεβαστή και είναι μία δυνητικά αναίμακτη αντιμετώπιση. Ισως αυτό θα έπρεπε να κάνω, αλλά πιστεύω πως αυτό θα σημάνει περαιτέρω απομάκρυνση καθώς μετά θα της φαίνεται ακόμη πιο δύσκολο να πει την αλήθεια και θα είναι και για μένα δύσκολο να της λέω ό,τι με απασχολεί αφού αυτή δε μοιράζεται τα δικά της μαζί μου. Ενώ αν δει ότι το ξέρω(χωρίς να εκφράσω θυμό εννοείται) ίσως , ξαναλέω, ίσως, σπάσει αυτός ο κύκλος ψεμάτων. Ισως...τα λάθη να προσπεραστούν και να μπει μια νέα βάση. Ισως...Αλλιως...τι νόημα έχει;;;

Senior Member
    Η άποψή σου είναι απολύτως σεβαστή και είναι μία δυνητικά αναίμακτη αντιμετώπιση. Ισως αυτό θα έπρεπε να κάνω, αλλά πιστεύω πως αυτό θα σημάνει περαιτέρω απομάκρυνση καθώς μετά θα της φαίνεται ακόμη πιο δύσκολο να πει την αλήθεια και θα είναι και για μένα δύσκολο να της λέω ό,τι με απασχολεί αφού αυτή δε μοιράζεται τα δικά της μαζί μου. Ενώ αν δει ότι το ξέρω(χωρίς να εκφράσω θυμό εννοείται) ίσως , ξαναλέω, ίσως, σπάσει αυτός ο κύκλος ψεμάτων. Ισως...τα λάθη να προσπεραστούν και να μπει μια νέα βάση. Ισως...Αλλιως...τι νόημα έχει;;;
    Είν' απλό! Μπορείς σε επόμενη επικοινωνία σας ή συνάντησή σας αυθόρμητα να την συγχαρείς! Μόνο αυτό! Ή αν βρεθείτε από κοντά να κρατάς κι ένα συμβολικό δωράκι!

Senior Member
    Επίσης, βλέπω ότι εκφράζεσαι με πολύ σιγουριά.., τη στιγμή που ούτε μάλλον για τον εαυτό μας δεν μπορούμε νάμαστε τόσο βέβαιοι!..
    Σκέφτηκα λοιπόν ακόμα να σου πω, ότι κάπου είχα διαβάσει, ότι το καλύτερο σε μια σχέση δεν είναι να "δίνουμε" μόνο αυτό που οι άλλοι
    θέλουμε να μας "δώσουν", αλλά να δίνουμε κι αυτό που πραγματικά θέλει κι έχει ανάγκη ο άλλος να πάρει! Θέλω να πω μ' αυτό τώρα κι εγώ
    υποθετικά, πως ίσως νιώθει πως πιεστικά θέλεις ν' ακούσεις την αλήθεια.., πως της επιβάλλεται να μιλήσει κι ίσως να μην θέλει στην τελική
    να μοιραστεί γεγονότα για διάφορους λόγους.. οπότε χρειάζεται να σεβαστείς την στάση της! Μάλλον να μπεις για λίγο στην θέση της και
    να σκεφτείς όλους τους πιθανούς λόγους, που ίσως δεν θέλει να μιλήσει.. Άσε που αυτό δεν έχει και σημασία τελικά! Καλύτερα πάρε λοιπόν εσύ
    την πρωτοβουλία, μην περιμένεις δηλ. το αν εκείνη θέλει ξανά ν' ανοιχτεί.. Ανοίξου εσύ! Μίλησέ της για τα δικά σου.. σαν να μην συνέβη τίποτα..
    Κάνε έτσι ένα τεστ.. Από κει και πέρα νομίζω ότι θα καταλάβεις αν αξίζει να το παλέψεις στη συνέχεια κι άλλο ή όχι!

Senior Member
    Οταν ειμαστε σιγουροι για τα θελω και τις επιλογες μας...ή τουλαχιστον ξεκαθαροι με τον εαυτο μας για τα κινητρα μας δεν μας ενοχλει ιδιαιτερα η αποψη των ανθρωπων γυρω μας γιαυτα....αντιθετα..οταν προσπαθουμε να τα παραχωσουμε ολα κατω απο το χαλακι και να προσφερουμε στον εαυτο μας την ευκολη λυση βαφτιζοντας την στον ιδιο μας τον εαυτο <<επιλογη>> οποιαδηποτε αντιθετη αποψη που μπορει να εκφερεται ή απλα να υπαρχει στον αερα σαν αισθηση....απομακρυνεται ως επικινδυνη...να αποκαλυψει τα πραγματικα κινητρα στον ιδιο μας τον εαυτο.....και τοτε τι θα κανουμε χωρις βαρβαρους που λεει κι ο ποιητης....

Εν ολιγοις θελω να πω...οτι μιλησες δεν μιλησες στην φιλη σου ασλει για την σχεση της....εκεινη ξερει πολυ καλα πως νιωθεις και τι εικονα εχεις γιαυτην....οπως ξερει επισης καλα πως γνωριζεις την ασυνεπεια που δειχνει στον εαυτο της και τα θελω της.....γιαυτο και ασυναισθητα και οχι σκοπιμα πιστευω απομακρυνθηκε.....
    Αυτο βεβαια πιστευω..πως ειναι σημαδι οτι η φιλια σας δυστυχως δεν βασιστηκε ποτε σε πραγματικα αισθηματα αγαπης που ειναι η βαση για καθε φιλια,τουλαχιστον απο την δικη της πλευρα.....κι οτι καποια απο τις δυο ή και οι δυο δεν φτασατε ποτε στο επιπεδο να αφησετε γυμνο και εκτεθειμενο τον εαυτο σας η μια στην αλλη...για να δοκιμαστει η φιλια αν μπορει να αντεξει σε τραχιες και οχι σε λειες επιφανειες.....

στην θεση σου ασλευ...δεν θα ελεγα τιποτα..οταν την εβλεπα θα της χαμογελουσα πλατια , θα την φιλουσα θα την αγκαλιαζα...θα της ελεγα σ'αγαπω πολυ...και απλα θα εφευγα....
    ο καθενας για τον εαυτο του..κι ο θεος εναντιον ολων

Παιδιά καλησπέρα σας. Γράφω για να σας πω ότι εν τέλει μίλησα με την Κ. Το τηλέφωνο η Κ. το προόριζε για σύντομο αλλά τελικά κράτησε 1,5 ώρα. Θα προσπαθήσω να σας πω τα πιο ουσιαστικά από όσα ειπώθηκαν χωρίς να σας κουράσω.
    Στην αρχή του τηλεφώνου, ένιωθα απίστευτα παγωμένη απέναντί της, απέφυγα να της πω τα νέα της δουλειάς μου για τα οποία με ρώτησε επίμονα. Στη συνέχεια μου αποκάλυψε την εγκυμοσύνη και την απόλυση του άντρα της. Της ευχήθηκα για το μωράκι και έδειξα κατανόηση για την απόλυση καθώς έχω υπάρξει άνεργη αρκετά χρόνια στη ζωή μου και δε θα ξεχάσω ποτέ πώς είναι. Εβλεπα πως δεν έλεγε κουβέντα για το γάμο ούτε σκόπευε από ό,τι φαινόταν οπότε πήρα βαθιά ανάσα και τη ρώτησα αν σκέφτονται γάμο. Τότε μόνο μου είπε πως έχουν ήδη παντρευτεί στο δημαρχείο της πόλης μας. Εκεί λοιπόν (και αυτό το οφείλω σε μεγάλο βαθμό στις δικές σας συμβουλές- από μόνη μου το πιο πιθανό θα ήταν να αντιδρούσα χωρίς ψυχραιμία) της είπα πως το ήξερα ήδη γιατί κάποιος την είδε και μου το είπε και ότι το ήξερα και το βράδυ που την είδα, αλλά σεβάστηκα τους λόγους που μπορεί να είχε και το ότι η μέρα ήταν δική της και δεν της είπα τίποτα πριν με πάρει τηλέφωνο η ίδια. Τη ρώτησα λοιπόν γιατί μου έκρυψε κάτι τόσο σημαντικό στη ζωή της και ρίσκαρε να δημιουργηθεί μια τεράστια παρεξήγηση μεταξύ μας σε περίπτωση που την έβλεπα την ώρα εκείνη έξω τυχαία. Μου απάντησε ότι για εκείνη ήταν μια τυπική διαδικασία και όχι κάτι παραπάνω και ότι το γάμο τον ήξεραν ελάχιστοι, ότι το είχε πει σε ελάχιστους και ότι αυτή στη θέση μου δε θα παρεξηγιόταν. Της είπα πως δε με πείραξε το ότι δε με κάλεσε, όσο το ότι δε μου το είπε. Τα πράγματα στο σημείο αυτό έγιναν κάπως πιο έντονα. Μου είπε ότι δε μου έχει δώσει δικαίωμα, ότι της κάνω επίθεση και ότι την έχω κάνει να απολογείται. Της είπα πως απλώς της είπα κάτι που έμαθα και τα συναισθήματά μου για αυτό και αν ένιωθε πως έπρεπε να απολογηθεί ήταν δικό της θέμα. Της είπα πως επειδή εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση θα της το είχα πει, απόρησα γιατί δεν έκανε κι εκείνη το ίδιο κι ότι τη θεωρούσα φίλη και ήταν λογικό να απορήσω. Και πως αν άθελά μου έχω κάνει κάτι άσχημο θα ήθελα να μου το πει με ειλικρίνεια. Πέρασε ένα διάστημα με έντονο τόνο κατά το οποίο μετάνιωσα που είχα μιλήσει καθώς μου είπε κάποια πράγματα που με πλήγωσαν πραγματικά. Αλλά μάλλον ήταν σε άμυνα, δε θέλω να την καταδικάσω απαραίτητα. Το τηλέφωνο έληξε όμορφα, στην πορεία μου είπε πολλά πράγματα ακόμα που είχαν συμβεί και καταλήξαμε στο ότι νοιαζόμαστε η μία για την άλλη και πως είναι κρίμα να απομακρυνθούμε. Εχω ακόμη μέσα μου μια πίκρα για κάποια από τα πράγματα που μου είπε, αλλά θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που αφιερώσατε χρόνο στο θέμα μου γιατί πραγματικά με βοηθήσατε ουσιαστικά. Σας ευχαριστώ όλους λοιπόν...κι ελπίζω κάποια στιγμή να σας ανταποδώσω την υποστήριξη γιατί το θέμα αυτό με απασχόλησε πάρα πολύ. Θεοφανία, εσένα σε ευχαριστώ ιδιαίτερα και το ξέρεις.:) ... Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.

Senior Member
    Καλημερα Ashley... εχοντας διαβασει τα περισσοτερα Posts, εχω καταληξει στο εξης συμπερασμα: την εννοια τις φιλιας, την αντιλαμβανεσαι τελειως διαφορετικα απο την φιλη σου... εχω την εντυπωση, οτι εσυ την αντιλαμβανεσαι λιγο πιο πραγματικα απο εκεινη... στο τελευταιο ποστ, καταλαβα, οτι με το παραμικρο η "φιλη σου" ηταν ετοιμη να νιωσει οτι πας να της ελεγξεις τη ζωη... μετα απο 4 χρονια οικειοθελους απουσιας δικης της, νομιζω οτι εκεινη εχει να κρυψει αρκετα πραγματα και καθε φορα που ουσιαστικα πας να της πληγωσεις τον εγωισμο (κανοντας ερωτησεις που πρεπει να κατεβασει μουτρα για να της πει), επιτιθεται.... δεν ειναι ευκολο να κρατησεις ενα παιδι, και εναν γαμο κρυφο... και οταν καποιος χανεται εντελως απο μια σχεση, συνηθως το φταιξιμο βρισκεται αρχικα στην πιεση που ασκει ο συντροφος που ζηλευει, και επειτα στην κοπελα που ανεχεται μεχρι αηδια τις ζηλιες και υποτασσεται... Ειπες επισης, οτι ο αντρας ειναι κριψινος και βαζει λογια... το υπουλο του, προφανως δεν αρεσε και στους γονεις της που ηταν αντιθετοι με το γαμο, αλλα στην τελικη, σε κανεναν δεν πεφτει λογαριασμος ποιον θα παντρευτουμε... εμεις ανοιγουμε σπιτι με αυτον τον καποιον οχι οι αλλοι...

Συνοπτικα η εικονα που μου βγαινει, ειναι οτι, μπορει να κανατε παρεα παλια και να ταιριαζατε, αλλα η φιλη σου, πιο πολυ ηθελε να δεσει το γαιδαρο της με καποιον, και ισως για αυτο εκανε πολλες σχεσεις, για να βρει καποιον που θα την παντρευοταν στο τελος... της ετυχε αυτος που κατα τα λεγομενα σου ειναι και υπουλος.... δεν ειναι η πρωτη φορα ουτε η τελευταια που εχω δει να συμβαινει αυτο... επισης αυτο που βλεπω, ειναι οτι η πιεση που της εχει δωσει ο αντρας της, την εχει κανει να ειναι ευερεθιστη γιατι την νιωθει και δεν αντεχει πιεση απο αλλου... και ενας τσακωμος με γονεις για εναν γαμο που στο τελος ΔΕΝ ηταν στην τελετη, ειναι μεγαλος πονος...

Το οτι νιωθεις ακομα πικρια για καποια πραγματα που σου ειπε στο τηλεφωνο, που οφειλεται? Μπορεις να πεις στο περιπου τι σου ειπε? Αυτα που σου ειπε για σενα ισχυουν, η οχι?

Δεν νομιζω οτι υπαρχουν δικαιωματα και υποχρεωσεις στις φιλιες... οι φιλιες ειναι κατι που βγαινει αυθορμητα και ειτε μενει, ειτε φευγει αργα η γρηγορα... οι ανθρωποι αλλαζουν καποιοι προς το χειροτερο και καποιοι προς το καλυτερο.... η φιλη σου αυτη τη στιγμη, βιωνει και πληρωνει τις επιλογες που εκανε... γιατι προφανως δεν ηταν και οι καλυτερες... τωρα μπορει να μην σε θεωρει και "πολυ φιλη", αλλα ειμαι σιγουρη οτι μεσα στο μυαλο της, δεν εχει ξεχασει τις ξεγνοιαστες στιγμες και τις στιγμες που της σταθηκες... Με μαθηματικη ακριβεια, καποια στιγμη, θα ερθει σε ενα μεγαλο αδιεξοδο και θα προσπαθησει να βρει διαφυγη.... οταν ερθει εκεινη η ωρα μπορει να στραφει σε εσενα... τι θα κανεις τοτε???

Υ.Σ. Ειναι καλο μερικες φορες να λεμε την γυμνη αληθεια στους φιλους μας... γιατι εκει καταλαβαινεις αν ειναι πραγματικα φιλος.... αν μπορει να την αντεξει, τοτε δεν σκεφτεται μοναχα τον εαυτο του και μπορει να καταλαβει που εσφαλλε... αν δεν μπορει να την αντεξει, τοτε ποτε δεν ειχε σε εκτιμηση την φιλια που υπηρχε...
    Some of us of fall some of us fly...most of us live to try, till the edge of forever.

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567