Ας μου απαντησει καποιος επειγον - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 34
    Senior Member
    Καλησπερα, σημερα πηγα στο γαστρεντερολογο... Δεν μπορω να πω οτι ησυχασα ομως... Μου ειπε να παρω τα nexium για 4 μερες και αν δεν εχω βελτιωση θα πρεπει να κανω γαστροσκοπηση... Ε τωρα ειναι που και να θελω να μου περασει θα ειναι συνεχεια στο μυαλο μου... Ειμαι πολυ πολυ χαλια ψυχολογικα... Θελω συνεχεια να κλαιω βεβαια τον ρωτησα και ειπε οτι δεν κανουμε γαστροσκοπηση μονο για καρκινο...
    [B]μπορει να ειμαι διχασμενη προσωπικοτητα αλλα τουλαχιστον εχουμε ο ενας τον αλλον[/B]

Senior Member
    Quote Originally Posted by redwood View Post
    Καλησπερα, σημερα πηγα στο γαστρεντερολογο... Δεν μπορω να πω οτι ησυχασα ομως... Μου ειπε να παρω τα nexium για 4 μερες και αν δεν εχω βελτιωση θα πρεπει να κανω γαστροσκοπηση... Ε τωρα ειναι που και να θελω να μου περασει θα ειναι συνεχεια στο μυαλο μου... Ειμαι πολυ πολυ χαλια ψυχολογικα... Θελω συνεχεια να κλαιω βεβαια τον ρωτησα και ειπε οτι δεν κανουμε γαστροσκοπηση μονο για καρκινο...
    Γειά σου redwood,
    θα μπορούσες να ζητήσεις ακόμα και για λόγους πρόληψης να κάνεις αιματολογικές εξετάσεις
    για συγκεκριμένους καρκινικούς δείκτες που αφορούν το πεπτικό, π.χ. τον CA 19-9
    για να βγεις απ' αυτό το κυκεώνα.. Επίσης, θα μπορούσες να ζητήσεις απ' το γιατρό σου
    να σου δώσει π.χ. αγωγή για το άγχος κι αν τα συμπτώματα σταδιακά υποχωρήσουν,
    τότε δεν θα χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι να τρέχεις για διαφόρες παρακλινικές εξετάσεις.
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Καλησπερα και παλι, δεν με φοβιζει η εξεταση τ αποτελεσματα με φοβιζουν. Βλεπω το παιδι μου και λεω θεε μου ασε με να το μεγαλωσω μην εχω τιποτα κακο... Σημερα ηταν πολυ δυσκολη μερα πηρα ενα ολοκληρο ξαναξ, μισο το πρωι και μισο τωρα το βραδυ τουλαχιστον μηπως κοιμηθω. Λεει ο γιατρος 99% δεν ειναι τιποτα αλλα επειδη ζουμε σε τρελους καιρους αφηνουμε το 1% εγω στο 1% κολλησα... Εχω και ον αντρα μου να λεει αλλη φορα αμα ξαναπεις για γιατρο να πας καλυτερα στο νεκροταφειο. Απο το πρωι γκρινιαζε μια για το δρομο που ειναι μακρια ο γιατρος μια για τα 30 ευρω που δωσαμε... Ακους εκει δεν μου φτανει ο καημος μου με εκανε πιο χαλια. Ολη μερα κλαιω...
    [B]μπορει να ειμαι διχασμενη προσωπικοτητα αλλα τουλαχιστον εχουμε ο ενας τον αλλον[/B]

Senior Member
    ανταρκτικη τζαμαικα, κουβα , βραζιλια, κατω μαγουλινιτ
    redwood πατα λιγο...φρενο. Τι ειναι αυτο που κανεις... Σωνει και καλα εχεις βαλθει οτι ειναι κατι κακο. Πριν μερικα χρονια ειχε παει ενας φιλος γιατι τον πονουσε το στομαχι και το εντερο σε παθολογο. Τον εξετασε ο γιατρος τον ειδε που ηταν πανικοβλημενος και τον ρωτησε "φοβασε μηπως εχεις καρκινο στο στομαχι?" Ο φιλος του ειπε ναι... Ακου να σου πω του λεει ο γιατρος αν υπαρχει μια υπουλια στον καρκινο ειναι ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ. Αλλωστε redwood εχω και την εμπειρια του πατερα μου προσφατα. Ο ανθρωπος ειχε καρκινο στο στομαχι και τον ανακαλυψαμε τυχαια με γαστροσκοπηση για αλλο λογο. Ο πατερας μου ουτε πονουσε ουτε τιποτα, ετρωγε κανονικα. (Ευτυχως τωρα μετα απο εγχειριση ειναι καλα). Που θελω να καταληξω. ΑΦΟΥ ΠΟΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟ. Ετσι οπως τα γραφεις εχεις ΑΓΧΟΣ που σου προκαλει πανικους και πονους στο γαστρεντερικο, αντε να εχεις και καμμια γαστριτιδα, οισοφαγιτιδα. Αφου θες να μαθεις τι εχεις να κανεις γαστροσκοπηση (με ηρεμιστικη ενεση οποσδηποτε) και σε μισο λεπτο ο γιατρος θα σου δειξει τις φωτογραφιες απο το στομαχι σου και θα ηρεμησεις απο αυτον τον φοβο. Οσο συνεχιζεις ετσι τοσο χειροτερευεις το αγχος σου και τους πονους σου και "παρασυρεις" και την οικογενεια σου χειροτερευοντας και την ψυχολογια τους. Θα το ξαναγραψω γιατι ετσι το εχω καταλαβει και ετσι μου το εχει πει ενας καλος γαστρεντερολογος. Οι παραγοντες που προκαλουν πονους στο γαστρεντερικο ειναι τρεις. ΑΓΧΟΣ+ΚΡΥΟ+ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ. ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΑΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ ΤΟΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Λοιπον κανε την γατροσκοπηση και αν (που δεν) δεν βρεθει τιποτα ιδιαιτερο πηγαινε σε καποιον ειδικο (ψυχιατρο / ψυχολογο) να σε βαλει σε μια σειρα με το αγχος και τους πανικους.
    Δυο εκατομμυρια ευρω και θα μου περασουν ολα...

Senior Member
    Επειδη εγω εχω κανει γαστροσκοπηση σε τρεις διαφορετικους γιατρους την τελευταια δεκαετια θα σου τονισω ενα. Η γαστροσκοπηση θα απαιτησεις να γινει με ηρεμιστικη ενεση. Εχω ζησει την εμπειρια να μου κανει γαστροσκοπηση γιατρος χωρις ενεση (μονο ξυλοκαινη μου εβαλε ο βλακας στο στομα) και θα με επνιγε. Οι αλλοι δυο γιατροι που μου ετυχαν μου εκαναν γαστροσκοπηση με ενεση και πραγματικα δεν καταλαβα τιποτα. Μιλαμε για δουλια 20 δευτερολεπτων. Αυτο να το εχεις υποψιν σου. Και μια ερωτηση, παιρνεις ξαναξ... εχεις προσεξει αν σε βοηθανε να ηρεμησεις? Αν ναι τοτε να δωσεις μεγαλη βαση στο προβλημα του αγχους σου. Και επισης να προσεξεις γιατι τα ξαναξ ειναι εθιστικα και απο μια περιοδο και περα (γυρω στις 10 μερες) προκαλουν εξαρτηση. Γι αυτο και θελουν σταδιακη μειωση.

Senior Member
    Καλημερα σε ολους και σε σενα "τι ειναι τουτο παλι" 1. δεν ποναω στο στομαχι εκει που ποναω ειναι η χολη αλλα ο γιατρος ειπε οτι δεν εχω προβλημα στη χολη. Αναγουλες ρεψιματα και τραβηγμα εχω στο στομαχι που μου ειπε χτες οτι λεγετε αλγος. Οσο για την γαστροσκοπηση ο γιατρος ειπε οτι με μεθη θα μου την κανει. Σημερα ξεκινησα το νεξιουμ 40 και θα το παρω μεχρι την Παρασκευη. Τα συμπτωματα του στομαχιου μου δεν εφυγαν με το ξαναξ οπως ηλπιζα. Το ξερω οτι ειναι εθιστικο και γι αυτο το παιρνω μονο σε τετοιες περιπωσεις οταν νοιωθω οτι ειμαι στο απροχωρητο. Ειχα να παρω πανω απο 3μηνο και τοτε ειχα παρει μονο μισο. Δεν κανω θεραπια με αντικαταθλιπτικα τωρα και πιστευω οτι με επιρρεαζει και αυτο. Τα sibalta που επινα με πειραζαν ετσι κι αλλιως στο στομαχι και δεν ξερω τωρα πια να παρω αν δεν παω στο γιατρο. Σημερα ειμαι καλυτερα απο χτες δεν τα βλεπω ολα τοσο μαυρα τα βλεπω γκρι. Η οικογενεια μου σιγουρα θυμωνει μαζι μου γιατι ειμαι υπερβολικη αλλα δεν μπορω οταν ειμαι τοσο αγχωμενη να το παιζω χαρουμενη και οτι δεν τρεχει τιποτα... Ευχαριστω πολυ που μου απαντησες

Καλημερα σε ολους και σε σενα "τι ειναι τουτο παλι" 1. δεν ποναω στο στομαχι εκει που ποναω ειναι η χολη αλλα ο γιατρος ειπε οτι δεν εχω προβλημα στη χολη. Αναγουλες ρεψιματα και τραβηγμα εχω στο στομαχι που μου ειπε χτες οτι λεγετε αλγος. Οσο για την γαστροσκοπηση ο γιατρος ειπε οτι με μεθη θα μου την κανει. Σημερα ξεκινησα το νεξιουμ 40 και θα το παρω μεχρι την Παρασκευη. Τα συμπτωματα του στομαχιου μου δεν εφυγαν με το ξαναξ οπως ηλπιζα. Το ξερω οτι ειναι εθιστικο και γι αυτο το παιρνω μονο σε τετοιες περιπωσεις οταν νοιωθω οτι ειμαι στο απροχωρητο. Ειχα να παρω πανω απο 3μηνο και τοτε ειχα παρει μονο μισο. Δεν κανω θεραπια με αντικαταθλιπτικα τωρα και πιστευω οτι με επιρρεαζει και αυτο. Τα sibalta που επινα με πειραζαν ετσι κι αλλιως στο στομαχι και δεν ξερω τωρα πια να παρω αν δεν παω στο γιατρο. Σημερα ειμαι καλυτερα απο χτες δεν τα βλεπω ολα τοσο μαυρα τα βλεπω γκρι. Η οικογενεια μου σιγουρα θυμωνει μαζι μου γιατι ειμαι υπερβολικη αλλα δεν μπορω οταν ειμαι τοσο αγχωμενη να το παιζω χαρουμενη και οτι δεν τρεχει τιποτα... Ευχαριστω πολυ που μου απαντησες
    Η γασροσκόπηση είναι ακινδυνη!!!Να μην φοβάσαι!!Και να ξέρεις πως όλα ξεκινάνε από άγχος και την κακή ψυχολογία!Εμένα το στομάχι μου εδωσε την εναρκτηριο για σωρό εξετάσεων,κρίσεων πανικόυ και όλα τα σχετικά!!Με όλα τα αποτελέσματα αρνητικά φυσικά..Το στομάχι όμως είχε όντως προβλημα,το διορθωσα με μια θεραπεία!!Για τα υπόλοιπα παίρνω αγχολυτικά!!ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΣΑΙ!!!Κλεισε ραντεβου για γαστροσκόπησηηηηηηηηηη!!

Senior Member
    Το 40αρι το νεξιουμ το παιρνω χρονια ειναι καλο για γαστριτιδες, ελκος, οισοφαγιτιδα γενικα προβληματα υπεροξυτητας του στομαχου τα οποια ομως προκαλουνται και απο υπερβολικο αγχος. Εγω κανω 4 μηνες θεραπεια με εφεξορ για καταθλιψη, παραλληλα για μια περιοδο επαιρνα και ζαναξ. Δεν ξερω πως εγινε αλλα το τελευταιο δεκαημερο εκοψα αποτομα το ζαναξ χωρις ιδιαιτερα προβληματα. Πιθανως με εχει βοηθησει το εφεξορ. Επισης εχω παρατηρησει οτι δυο βδομαδες τωρα δεν εχω τοσο εντονα γαστρεντερικα προβληματα και εχω σταματησει και τα νεξιουμ. Υποθετω οτι με βοηθαει και εδω το αντικαταθλιπτικο. Μακαρι να παει ετσι και καλυτερα. Τους πονους που λες εσυ απο την δεξια μερια εκει που ειναι η χολη εγω τους εχω χρονια απο την αριστερη μερια ομως.Δηλαδη με ποναει το στομαχι απο τα αριστερα ομως οφειλεται στο παχυ εντερο το οποιο μου κανει σπασμους και προκαλει αντανακλαστικους πονους και με αγχωνει. Οι σπασμοι του εντερου μου προκαλουν πονους ακομα και πισω στην πλατη και στην μεση (μια κατασταση σαν να εχω οσφυαλγια). Αυτα και δυναμη... Η ψυχιατρος μου που επιμενει να νυμφευθω και να κανω παιδια μου εχει πει οτι η δυναμη για να αντεχεις δεν βρισκεται τοσο στο ταιρι σου αλλα στα παιδια σου. Εσυ εχεις παιδι κοιτα να παιρνεις δυναμη απο αυτο και να του δινεις.

Senior Member
    Καλησπερα και παλι, δεν με φοβιζει η εξεταση τ αποτελεσματα με φοβιζουν. Βλεπω το παιδι μου και λεω θεε μου ασε με να το μεγαλωσω μην εχω τιποτα κακο... Σημερα ηταν πολυ δυσκολη μερα πηρα ενα ολοκληρο ξαναξ, μισο το πρωι και μισο τωρα το βραδυ τουλαχιστον μηπως κοιμηθω. Λεει ο γιατρος 99% δεν ειναι τιποτα αλλα επειδη ζουμε σε τρελους καιρους αφηνουμε το 1% εγω στο 1% κολλησα... Εχω και ον αντρα μου να λεει αλλη φορα αμα ξαναπεις για γιατρο να πας καλυτερα στο νεκροταφειο. Απο το πρωι γκρινιαζε μια για το δρομο που ειναι μακρια ο γιατρος μια για τα 30 ευρω που δωσαμε... Ακους εκει δεν μου φτανει ο καημος μου με εκανε πιο χαλια. Ολη μερα κλαιω...
    Καλή μου, ίσως εδώ βρίσκεται το όλο πρόβλημα..
    Αν η σχέση σου με τον σύζυγο κι αν η κάθε μέρα σου δεν είναι όπως θα επιθυμούσες.., πολύ απλά, το μυαλό, ψάχνει τρόπο για να ξεφεύγει σε καταστάσεις που δεν ισχύουν.. Κάπως έτσι λοιπόν κι
    εξηγείται η ανάγκη σου, να αναζητάς συνεχώς κάποια νέα πάθηση και να επικεντρώνεσαι σ' αυτήν, για ν' αποφεύγεις, ενδεχομένως ν' αντιμετωπίσεις τα όποια δύσκολα της πραγματικότητάς σου..
    Και δύσκολα φέρνουμε την καθημερινότητά μας σχεδόν όλοι σήμερα.., μόνο που με το να ζούμε περισσότερο, σε καταστάσεις που δεν είναι υπαρκτές, τελικά δεν καταφέρνουμε να δώσουμε λύση..
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Σας ευχαριστω ολους εδω μεσα εχω βρει συμπαρασταση που δεν εχω βρει αλλου, Σημερα οπως ειπα ξεκινησα τα νεξιουμ αλλα στομαχικα ειμαι χειροτερα απο χτες. Η καθημερηνοτητα μου σιγουρα δεν ειναι καλη, απο που να πιασω..οικονομικα συναισθηματικα ειμαι κλεισμενη μεσα...Οσον για το παιδι και μενα ετσι μου ελεγαν παλαιοτερα να κανω ενα παιδι και θα μου φυγουν ολα τα ψυχοσωματικα.. Ενα εχω να πω, αν εχεις αγχος και φοβιες με το μωρο γινεσαι χειροτερα γιατι ολες οι ανησυχιες γινονται χ2. Βεβαια εχει και πολλα θετικα ειναι η ζωη μου ειναι η παρεα μου το καμαρι μου, η σκεψη μου ολη μερα! Εχετε ακουσει τελος καποιον απο αγχος να ειχε τα ιδια συμπτωματα με μενα? αναγουλες ρεψιματα αλγος στομαχου και που και που πονο στα δεξια?

Junior Member
    Καλησπέρα και απο'μένα redwood. Λοιπόν περίπου τα ίδια συμπτώματα είχα και εγώ παλιότερα..Θυμάμαι το πρώτο πράγμα που μου είχε πει ο γιατρός τότε είναι να προσπαθώ να μένω ήρεμη.Απο ότι έχω καταλάβει λοιπόν, η ψυχολογία μας παίζει σημαντικό ρόλο για τυχόν σωματικά προβλήματα που έχουμε. Χαλάρωσε και όλα καλά θα πάνε!

Senior Member
    ΚΑλησπερα, αφου πηρα και για 4 μερες το νεξιουμ χτες ημουν σχεδον καλα... σημερα τωρα παλι μου ρθε μια αναγουλα... Δεν την γλυτωνω την γαστροσκοπηση... Τα λεω σε σας δεν εχω και κανεναν αλλον να μ ακουει...!!! φιλια σε ολους και συγγνωμη αν σας πριζω και εσας!!

Junior Member
    Να πασ και να καν εισ γαστροσκοπηση δεν ειναι τιποτα, εγω την εκανα ξυπνιοσ. ειχα παρομοια συμπτωματα (αναγουλεσ, ρεψιματα, κραμπεσ) και αυτο που τελικα ειχα ειναι οισοφαγικη παλινδρομηση. περνω χαπια εδω και ενα χρονο και εχω δει σημαντικη βελτιωση. βεβαια οποτε ειμαι με κριση το πρωτο πραγμα που εχω ειναι πρηξιμο στην κοιλια και πονο αριστερα στα πλευρα αλλα ξερω οτι ειναι απο την παλινδρομιση. μην φοβασαι δεν εχει τιποτα. εμενα η φοβια μου ειναι με την καρδια και εχω χαλασει πολλα χρηματα για εξετασεισ στισ οποιεσ δεν βρισκουν τιποτα. στα μονο πραγματα που κανουμε κακο ειναι στουσ αγαπημενουσ μασ και στην τσεπη μασ πουθενα αλλου. και στο λεω εγω που περιμενω το πρωτο μου παιδι αυτη την εβδομαδα και αντι να χαιρομαι σκεφτομαι μην με πιασει κριση πανικου οταν θα πηγαινω την γυναικα μου στο μαιευτηριο.

Senior Member
    Καλημερα ελεγα μηπως την γλυτωσω αλλα δεν το βλεπω... Με την καρδια ετρεχα για 3 χρονια συνεχεια... τωρα τα παρατησα δεν ασχολουμε και δεν ασχολειται και εκεινη μαζι μου.. Δυστυχως δεν ξερω για αλλους εδω μεσα αλλα σε μενα συμβαινει το εξης. Επειδη εγω παντα αγχονομαι με το παραμικρο κατα διαστηματα μ ενοχλει κατι αλλο, αρχισα στα 23 με τις ζαλαδες τις ξεπερασα, συνεχισα στα 26 με τις αρυθμιες και πανω που ημουν καλυτερα με επιασε το στομαχι μου. Μολις ξεπερναω το ενα με βρησκει το αλλο επειδη ξερω ν αντιμετωπιζω το προηγουμενο. Θα ηθελα το μυαλο μου να δουλευει αλλιως να μην τα παιρνω ολα τις μετρητης να μην φερνω κατευθειαν την καταστροφη. Μ εχω κουρασει αλλα δεν μπορω να το αντιμετωπισω. Να χαλαρωσεις λιγο τωρα οσο μπορεις δηλαδη στα ζορια δεν σε πιανει κριση πανικου οταν το περασεις σου ρχετε, οποτε πιστευω οτι μια χαρα θα πας την γυναικα σου στο νοσοκομειο. Καλως να δεχθειτε το παιδακι σας!!!

Banned
    Redwood, θα συμφωνήσω απόλυτα με το μήνυμα της μαρκέλας παραπάνω …. Διάβασα και τα προηγούμενα θέματα σου και θα ήθελα να σου πω ότι αν ζεις μέσα σε μια νοσηρή καθημερινότητα, όσο κι αν τρέξεις στους γιατρούς για τα συμπτώματα, κάθε φορά θα εμφανίζεται ένα επόμενο. Τα συμπτώματα καλή μου είναι μια διέξοδος που βρίσκει ο οργανισμός σου και οι σκέψεις που κάνεις γύρω από αυτά είναι ο τρόπος με τον οποίο αποφεύγεις να ασχοληθείς με τη ζωή σου και να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις που σε φθείρουν. Ξέρω πως είναι πολύ δύσκολο, τα συναισθήματα, η συνήθεια, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και πολλά άλλα, μπορεί να σαμποτάρουν τις προσπάθειες να ξεφύγουμε και να κάνουμε νέα αρχή. Όμως, θα σε ενθάρρυνα να βρεις το κουράγιο να ξεκινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, αντί να τρέχεις κάθε τρεις και λίγο για εξετάσεις.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast