Results 16 to 27 of 27
-
07-11-2012, 00:28 #16
καμια ιδέα να βοηθηθεί έχουμε?
- 07-11-2012, 00:46 #17
καμια ιδέα να βοηθηθείς έχουμε?
07-11-2012, 00:58 #18
Εγω κάθησα τα εβαλα κάτω...η καψουρα μου περασε... οπως μου ειχε περάσει κι εναν χρόνο που τα ειχα με αλλον και δεν μου καιγοταν καρφι... ισα - ίσα που έλεγα "τι καλά που γλύτωσα"...σαν αντρας άλλες φορές μου αρέσει κι αλλες οχι... Γιατι το πρόσωπο του αλλάζει συνεχεια , αναλογα με τις διαθέσεις του...Η συμπεριφορά του ως προς εμένα δεν μου αφήνει περιθωρια να παίξω μαζι του...ή εστω να περάσουμε για λίγο καλά... Να βγούμε , να χορέψουμε, να κάνουμε σεξ... Δεν έχω κόλλημα μαζί του...ισα - ισα που σκέφτομαι ότι θα γνωρισω καποιον άλλο, που θα είναι πιο φυσιολογικός και χαιρομαι για αυτο... Απλά κάθομαι και σκεφτομαι την περιπτωση αυτου του ανθρωπου... Σχέση δεν μπορεί να κάνει... Σεξ δεν ηθελε να κανει για να μην τον κυνηγάω...τι ηθελε δηλαδη απο εμένα? Να δει απλά ότι είμαι εκει? ηρθε να δει αν τον γουσταρω ακόμα...για να επιβεβαιωθει? Το οτι μου ελεγε πως θελει να ειμαστε μαζι αλλα δεν αντεχει την πιεση ειναι αληθεια ή δικαολογια για να κτρατησει αυτος τον ελεγχο και να παιζει μαζι μου οποτε γουσταρει? Απλά μελεταω το φαινομενο...
07-11-2012, 01:06 #19
Γιατι ρε Κεράσι το λες αυτο? Ερχονται καποιοι ανθρωποι στην ζωή μας... για τους δικους τους λόγους και για περισσοτερο ή για λιγοτερο καιρό ο καθένας... Είναι επιλογη μου να τους κοιταω, να τους παρατηρω και να προσπαθω να καταλάβω τι θέλει και τι ψαχνει ο καθένας..Ποια ειναι τα προτερηματα και ποιες οι ελλειψεις του, κι αν καποιος μου κανει κλικ ασχολουμαι και λίγο παραπάνω... Δεν νιωθω ούτε θύμα, ουτε φοβαμαι τους ανθρωπους... Απλά, παρατηρω κι αν μπορω να κανω κατι για αυτους το κανω... Ο τυπος ειχε απαισια συμπεριφορα απεναντι μου... οκ? Δεν τον καταδικαζω , ομως, σαν ανθρωπο επειδή εχει την προβληματαρα του...Κοιταω τι υπάρχει κατω απο αυτο... Τι ζορι τραβαει...Τι ψαχνει....Αν μπορω καπου να τον βοηθήσω το κάνω... και πιστεψε με...ετσι βοηθιέμαι κι εγω....
07-11-2012, 01:11 #20
07-11-2012, 15:14 #21
Στάσου βρε marcella, στις 3 του μηνός είχες φρικάρει με τη συμπεριφορά του, ήσουν ένα ράκος, και γενικά το αμέσως προηγούμενο διάστημα ήσουν θετική στο ενδεχόμενο σχέσης, και 4 μέρες μετά λες ότι απλά μελετάς το φαινόμενο και θες να τον βοηθήσεις? Το επισημαίνω, γιατί μια τέτοια μεταστροφή δεν έχει και μεγάλη διαφορά από τις δικές του μεταστροφές, έτσι δεν είναι? Όπως λοιπόν λες για εκείνον ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει την απεγνωσμένη του ανάγκη για αγάπη και γι' αυτό φέρεται έτσι, σκέψου αντίστοιχα εσύ τι επιδιώκεις και ποια δική σου ανάγκη βρίσκεται πίσω από την επιθυμία σου να τον βοηθήσεις.
Δεν λέω, η οπτική που περιγράφεις παραπάνω είναι πάρα πολύ όμορφη και προσωπικά με βρίσκει σύμφωνη, δηλαδή ναι, έρχονται κάποιοι άνθρωποι στη ζωή μας για κάποιους λόγους και για περισσότερο ή για λιγότερο καιρό ο καθένας. Ναι, να μην τους καταδικάζουμε, να μην τους φοβόμαστε, να κοιτάμε τι υπάρχει πίσω από αυτό και ναι, το πιστεύω ότι έτσι βοηθιόμαστε κι εμείς, σε επίπεδο αυτογνωσίας όμως και μόνο.
Αλλά, αν όντως θέλουμε να βοηθήσουμε κάποιον, χρειάζεται καταρχήν να τον βοηθήσουμε με τον τρόπο που θέλει ο ίδιος και στο χρόνο που θέλει ο ίδιος. Ο συγκεκριμένος marcella μου, δεν σου ζήτησε βοήθεια. Σκέψου λοιπόν μήπως, όπως εκείνος ζητούσε επιβεβαίωση, το βασικό κίνητρο τώρα είναι και για εσένα η επιβεβαίωση και όχι η 'βοήθεια'.
Και κάτι ακόμα: δεν έχουν όλοι οι αλλοπρόσαλλοι τύποι 'απεγνωσμένη ανάγκη για αγάπη', ούτε είναι δυστυχισμένοι και πολύ περισσότερο 'καταδικασμένοι'. Ο άνθρωπος είναι μόλις 30κάτι χρονών. Ποια είναι τα 'λίγα ενεργά χρόνια' που του απομένουν και γιατί πιστεύεις ότι θα πεθάνει μόνος κι έρημος, δεν θα χαρεί τίποτα, δεν, δεν... ? Εσύ εισέπραξες απλά μια κακή συμπεριφορά του κι αυτό είναι το δεδομένο, τα υπόλοιπα είναι (εν πολλοίς αβάσιμα) προγνωστικά.
07-11-2012, 16:25 #22
Μαρίνα μου... καταρχήν σε ευχαριστώ που απάντησες γιατί έτσι μου δίνεις την ευκαιρία να μιλήσω για το θέμα και να εκφράσω αυτά που έχω μέσα μου και αυτό με βοηθάει πολύ....
Μέχρι τώρα σαν άνθρωπος, έχω κάνει σχετιστεί ερωτικά με ανθρώπους δυστυχισμένους, που παντα έψαχναν σε εμένα να βγάλουν τα απωθημένα τους, να κρύψουν τις ελλείψεις τους και δεν ξερω και εγω τι ήθελε ο καθένας... Δυο, τελικά βγήκαν γκέυ που ήθελαν να κρυφτούν πίσω μου για να μπορέσουν να σταθούν στην κοινωνία, αλλοι τρεις ναρκωμανείς με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλος ένας ευνουχισμένος μαμακιας που με ήθελε για μόστρα, ένας σαδιστής που με χτυπησε και ήθελε να με αφησει σωνει και καλα έγκυο για να με παγιδεψει...
Τώρα το παιδί αυτο που συζητάμε... Αλκοολικός, ανάπηρος στην αγάπη....
Ποτέ μου δεν περιμενα ότι θα κρυβόταν τόση αρρώστια πίσω από τον καθένα τους... Οι γονείς μου, που το έχουμε συζητήσει , μου έχουν πει ότι μας μεγαλωσαν πολύ αθωα, δεν μας εμαθαν να παιρνουμε μερος σε βρωμικα παιχνίδια... Δεν μας έδωσαν ποτέ άτιμα παραδείγματα...
Και έτσι τόσο αθώα, βγήκα και εγώ στον κόσμο και όταν πέσαν πάνω μου οι άνθρωποι αυτοί, με το που μου άφησαν υπόνοιες για αγάπη γύρισα να τους κοιτάξω... Για κάποιους το πάλεψα όσο μπορόυσα, σε κάποιους άλλους έφυγα πάρα πολύ γρήγορα... Οπως στην περιπτωση του σαδιστή... Σε έναν μήνα είχα φύγει... Δεν μένω άμα δεν δω κάτι στον άλλο που να με έχει αγγιξει βαθειά... Πάντα την γλυτώνω και την βγάζω καθαρή... Έχω προστασία...
Δεν νιώθω θύμα, ούτε έχω κρατήσει κακία σε κανέναν τους... Ξέρω πως εγώ εφταιγα που πέφτω σαν το βόδι και δεν κάθομαι πρώτα να γνωρίσω τον άλλο καλά και να καταλάβω τις προθέσεις του... Ήταν δικό μου το λάθος .... Για καποιους από αυτους μετανιωσα που συνδέθηκα μαζί τους... Για κάποιους όχι... Καποιους τους έχω ακόμα μες την καρδιά μου... Τους αλλους τους αφησα στην ευχη του Θεού...μακαρι να γιατρευτούν... Εγω δεν μπορώ να κάνω τιποτα για αυτους...
Τωρα όσον αφορα το παιδί το τωρινό... Οπως είπα, η καψουρα για αυτον μου είχε περάσει για παραπάνω από έναν χρόνο... Όμως επειδή έχω δει ομορφα πράγματα μέσα του, και επειδή έχω την τάση να πιστεύω στους ανθρωπους και να δίνω ευκαιρείες, με το που ήρθε πάλι στην ζωή μου ένιωσα πράγματα ξανα... Όμως επειδή τα χρόνια περνανε και επειδη έζησα πολλα την τελευταια διετία, μπόρεσα να δω την κατασταση όπως πραγματικά είναι πολύ γρήγορα και να μου περάσει όλος αυτός ο πανικός που με είχε πιάσει στις 3 του μήνα...
Κατάλαβα τι γίνεται...Το αντικρυσα ξακάθαρα... Ηρθε μόνο για να επιβεβαιωθεί... Για αυτό μου έλεγε πως δεν θέλει πιέση... δεν θέλει , δηλαδή, να του ζητήσω το οτιδήποτε... Γιατί δεν είναι διαθετημένος να μου δώσει κατι... Ουτε με γουστάρει , ούτε τίποτα...
Οκ! Με επιασε λίγο πανικός... η απόρριψη στην αρχή πονάει... Πονάει το να παίρνει ο άλλος κάτι από μέσα σου, χωρίς την άδεια σου... Είναι κάτι σαν βιασμός... Αν μου το είχε ζητήσει ξεκαθαρα θα του το έδινα... Δεν εχω πρόβλημα... Είναι όντως ωραίο παιδί... Ευαίσθητο, έξυπνο, με φοβερό χιουμορ... ναι, τον γουσταρω σαν ανθρωπο... Δεν θα είχα πρόβλημα να του πω...
Ε, και η δική μου επιβεβαιωση στο κάτω - κάτω είναι ότι αυτός ήθελε επιβεβαιωση από ΕΜΕΝΑ... οπότε είμαστε Οκ....
Θέλω, όμως σαν άνθρωπος, ένα π΄ραγμα... Να έχω τη ευκαιρία να του δείξω ότι δεν είμαι θύμα... Οτι δεν έχω πρόβλημα με την πάρτυ του... Ότι, μπορεί η συμπεριφορα του να ήταν άσχημη, αλλά για εμένα παραμένει ένας υπέροχος άνθρωπος... Ότι δεν με βιασε, ουτε μου έκανε κακό...Οτι αυτό που πήρε με το ζόρι ήταν κατι που θα του το έδινα με την θέληση μου... Οτι όλα είναι οκ... δεν θέλω να μπω στην θέση του θυματος, ούτε αυτός στην θεση του θύτη... Πρεπει να ερθει η κατασταση στα ίσια της... Είναι θέμα αξιοπρέπειας... δεν θέλω να τρεξω μακρυα του σαν λαβωμένο παιδάκι, που του έκαναν κακό, οι κακοί ανθρωποι...Δεν είμαι αυτό το παιδάκι πια... Εχω τον έλεγχο της ζωής μου και επιγνωση του παρε - δωσε με τους ανθρωπους που με πλησιαζουν...
Αυτά...ούτε θα τον κυνηγήσω ξανά... Ούτε θα τον βοθήσω...ούτε τίποτα... Θέλω , όμως, με κάποιο τρόπο να μαθει ότι δεν μου έκανε κακό, ότι τον θεωρώ ακόμα έναν υπέροχο άνθρωπο, κι ότι αν θέλει η πόρτα μου είναι ανοιχτη να ερθει να πιουμε κανα καφέ... και μακάρι, να λύσει τα προβλήματα του και να βρεί και μια καλή κοπέλα να παντρευτει...
Αλλά, πρέπει να τα πώ αυτά...για να πάω παρακάτω ενταξει...μετα απο ότι συνέβει...
07-11-2012, 16:34 #23
Επίσης, αν ηθελε και αυτός θα μπορούσα να σταθω διπλα του...γιατι το αξιζει... και να κανουμε καποιες κουβεντες σχετικα με την ζωη του...Για το πως βλέπει τα πράγματα... Να καταλάβει ότι αξιζει σαν ανθρωπος, ότι μπορεί να συμπεριφερθεί όμορφα και να κρατησει μια γυναικα διπλα του, χωρίς να την τρελάνει , όπως ο πατερας του την μανα του, και χωρίς να τον εγκαταλείψη όπως η πρωην του... Αλλα, όντως για να γινει αυτό πρέπει να το θελει και ο ιδιος... Εγω, θα αφησω μια πόρτα ανοιχτη...αν ποτε θελήσει...θα κάνω ότι μπορώ... όσο μπορώ...
07-11-2012, 19:16 #24
Βρε Marcella μου τι λες? Αν δν θυμώσεις μαζί του και κυρίως αν δν θυμώσεις με όλους αυτούς που έχεις πάει θα θυμώνεις συνέχεια με εσένα ασυνείδητα και θα επαναλαμβάνεις το ίδιο μοτίβο..να είσαι με ακατάλληλους άντρες! Για να σε δει ερωτικά κάποιος και να σε εκτιμήσει χρειάζεται να είσαι λίγο εγωίστρια (με την καλή έννοια) να μη σε ενδιαφέρει πως ο άλλος θα περάσει καλά ή θα ξεπεράσει το πρόβλημα του (ναρκωτικά πχ) αλλά να σε ενδιαφέρεις εσύ και η αυτοπροστασία σου!!!
07-11-2012, 19:17 #25
08-11-2012, 00:41 #26
Βρε καλή μου κοπέλα, θα επαναλάβω κι εγώ όπως η tasakiou, τι λες???
Δεν ξέρω τι ξεκίνησε στραβά από το σπίτι σου και αν μάθατε ή όχι στα ‘βρώμικα’ παιχνίδια, αλλά μαθαίνουμε κι από την εμπειρία μας κι από τη δική μας λογική, όχι μόνο από τους γονείς. Εξάλλου φαντάζομαι δεν είσαι πολύ μικρή πια. Σου φαίνεται λογικό να ήσουν συνεχώς μια ‘αθώα παιδίσκη’ που συναντά ‘προβληματικούς’?? Κι όσο για τον τωρινό, έχεις δημιουργήσει μια ρομαντική εξιδανίκευση άνευ προηγουμένου.
Για μένα, θα ήταν πάρα πολύ καλό να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και μόνο. Να αφήσεις την υποτιθέμενη ‘αξιοπρέπεια’ και την ανάγκη να ‘αποδείξεις’ αν είσαι ή δεν είσαι λαβωμένο παιδάκι και να κοιτάξεις πώς πράγματι θα έχεις τον έλεγχο της ζωής σου και επίγνωση των επιλογών σου. Δεν έχει καμία σημασία αν αποφεύγεις το ρόλο του θύματος ή του θύτη. Γιατί ο ρόλος του ήρωα-σωτήρα που υιοθετείς, είναι εξίσου δυσλειτουργικός.
Τι εννοείς αλήθεια ότι έχεις ‘προστασία’? Με κάποια μεταφυσική έννοια ίσως? Γιατί με τη ρεαλιστική έννοια, βλέπω ακριβώς το αντίθετο. Μοιάζει να συντηρείς ένα μοτίβο ‘οσιομάρτυρα’ στη ζωή και τις σχέσεις σου. Αν αυτό καλή μου σε ικανοποιεί, εγώ πάω πάσο. Αν πάλι όχι, το ξανασυζητάμε…
08-11-2012, 01:52 #27
μαρκελλα θελω να σε δω στην οψη. Στειλε μου στα μηνυματα.